15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Αρθρωτοί καναπέδες (65 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε

Αρθρωτοί καναπέδες (65 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε

Όλοι γνωρίζουν ότι η Ιταλία είναι η γενέτειρα των ανθρώπων που εκτιμούν την άνεση, τη ζεστασιά και την υπερβολή πάνω από όλα. Theταν ο εκπρόσωπος αυτής της καταπληκτικής χώρας που μπόρεσε να δώσει στον κόσμο τον πρώτο αρθρωτό καναπέ. Ο σχεδιαστής Antonio Citterio προσέγγισε τη δημιουργία επίπλων με έναν πρωτότυπο τρόπο, συνδυάζοντας την πρακτικότητα, τις ασυνήθιστες μορφές και τη λειτουργικότητα. Τα αρθρωτά σχέδια είναι ιδανικά για εκείνους που δεν τους αρέσει η βαρετή μονοτονία στο εσωτερικό, που θέλουν να χωρίσουν όμορφα ένα δωμάτιο σε δύο ξεχωριστές ζώνες, καθώς και τους ιδιοκτήτες μικρών δωματίων όπου πρέπει να τοποθετήσετε αποτελεσματικά τονισμούς.

Τα υπέρ και τα κατά των αρθρωτών καναπέδων

Αυτός ο μη τυποποιημένος τύπος επίπλων έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά θεωρείται ότι είναι ένα ασυνήθιστο σχέδιο. Δημιουργείται όχι από ένα μόνο στοιχείο, αλλά από μια ολόκληρη ομάδα ξεχωριστών αντικειμένων. Μπορούν να είναι πουφ, τραπέζια, πολυθρόνες, καναπέδες. Αυτή η πρωτότυπη παραλλαγή κάνει το εσωτερικό πιο κομψό..

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα προσαρμογής του αρθρωτού καναπέ. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε εξαρτήματα που θα δημιουργήσουν ακριβώς τον καναπέ που θα ταιριάζει αρμονικά στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, τα σετ σαλονιού αποτελούνται συχνά από μια μαλακή περιοχή και κελιά για διακόσμηση, τα έπιπλα υπνοδωματίου περιλαμβάνουν καθιστικό και κόγχες για την αποθήκευση κλινοσκεπασμάτων, τα σχέδια κουζίνας υποδηλώνουν στοιχεία πολυθρόνων και ένα επιπλέον σύστημα αποθήκευσης..

Τα πλεονεκτήματα των αρθρωτών καναπέδων είναι τόσο μεγάλα και δικαιολογημένα που έκαναν το προϊόν διάσημο σε όλο τον κόσμο. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την επιλογή του μεγέθους της δομής, την ορθολογικότητα στο σπίτι (παρουσία σημαντικών επίπλων σε ένα σετ), την αισθητική εμφάνιση και την ικανότητα αποτελεσματικής ζώνη του δωματίου, ευκολία χρήσης.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων είναι η αδυναμία χρήσης τέτοιου μοντέρνου τύπου επίπλων σε κλασικό στιλ, η απουσία προσχηματικών σχεδιαστικών λεπτομερειών (κάτι που δεν αποτελεί απολύτως μειονέκτημα για μοντέρνο, υψηλής τεχνολογίας ή μινιμαλιστικό σχεδιασμό), καθώς και υψηλότερη τιμή σε σύγκριση σε τυπικούς τύπους καναπέδων.

Αρθρωτοί καναπέδες - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Αρθρωτοί καναπέδες - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τύποι αρθρωτών καναπέδων

Υπάρχει μια ταξινόμηση των αρθρωτών επίπλων σε ποικιλίες ανά τύπο σχεδιασμού, γενικής μορφής και σκοπού. Θα εξετάσουμε τα πιο σύγχρονα μοντέλα καναπέδων που έχουν μεγάλη ζήτηση σήμερα..

Καναπέδες ευθύγραμμα και γωνιακοί

Μια καλή επιλογή για τη διαφοροποίηση της κουζίνας ή του καθιστικού. Ένας τέτοιος καναπές αποτελείται από διαφορετικά στοιχεία, τα οποία σχηματίζονται σε ίσιο ή γωνιακό σχήμα. Πλάτη σε τέτοια σπονδυλωτά προϊόντα μπορεί να υπάρχουν ή να μην υπάρχουν. Τοποθετούνται συχνότερα στο κέντρο του δωματίου..

Καναπέδες ευθύγραμμα και γωνιακοί Καναπέδες ευθύγραμμα και γωνιακοί

Αρθρωτοί μετατρέψιμοι καναπέδες

Αυτός είναι ο ιδανικός τύπος επίπλου για όσους τους αρέσει να μαζεύονται και να χαλαρώνουν σε μεγάλες εταιρείες. Ο μεταμορφωτικός καναπές μοιάζει με έναν κατασκευαστή που μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να συναρμολογηθεί ξανά με λεπτομέρειες. Τα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε γενικό σχεδιασμό και σε ξεχωριστή μορφή. Η αρχική εμφάνιση και οι λογικές δυνατότητες θα ευχαριστήσουν κάθε φιλόξενο οικοδεσπότη του σπιτιού..

Αρθρωτοί μετατρέψιμοι καναπέδες Αρθρωτοί μετατρέψιμοι καναπέδες

Τμηματικοί αρθρωτοί καναπέδες

Τέτοια έπιπλα μοιάζουν περισσότερο από ένα παραδοσιακό κλασικό σχέδιο. Ο τύπος, το σχήμα, η παρουσία ή η απουσία πρόσθετων στοιχείων μπορούν να επιλεγούν μεμονωμένα βάσει της παραγγελίας. Ο καναπές τμημάτων δεν έχει σχεδιαστεί για αποσυναρμολόγηση. Αυτό το προϊόν πρέπει να είναι συμπαγές και να αποτελείται από ειδικά τμήματα (κελιά, μαλακή γωνία και προσθήκες).

Τμηματικοί αρθρωτοί καναπέδες Τμηματικοί αρθρωτοί καναπέδες

Αρθρωτοί καναπέδες και εσωτερικά στυλ

Πιο αρμονικά, ένας τέτοιος καναπές θα ταιριάζει στο σχεδιασμό του μινιμαλισμού, της υψηλής τεχνολογίας, του μοντέρνου ή του εκλεκτικισμού. Για μινιμαλισμό, είναι κατάλληλος ένας αρθρωτός καναπές, ο οποίος θα γίνει σε γκρι, μαύρο ή λευκό (ανάλογα με το γενικό στυλ), καθώς και θα παρατηρεί τη σοβαρότητα των μορφών. Εάν θέλετε να αραιώσετε ελαφρώς το λακωνικό και συντηρητικό μινιμαλιστικό στυλ, τότε μπορείτε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε μοντέλα με ασυνήθιστη δερμάτινη επένδυση ή διακοσμητική διακόσμηση..

Για μοντέρνο σχεδιασμό υψηλής τεχνολογίας, τα ασυνήθιστα σχήματα και η σύνθεση των αρθρωτών καναπέδων είναι αποδεκτά. Αυτό θα τονίσει μόνο το στυλ υψηλής τεχνολογίας. Ο δημιουργικός και φανταχτερός εκλεκτικισμός μπορεί να «χαλαρώσει» ελαφρώς με έναν ενιαίο καναπέ σε μπεζ τόνους ή να συμπληρωθεί με έναν πολύχρωμο μεταμορφωτικό καναπέ.

Όταν τοποθετείτε μια αρθρωτή δομή σε ένα σχέδιο που σας αρέσει, μην ξεχνάτε τους γενικούς κανόνες για τη δημιουργία ενός ζεστού εσωτερικού χώρου. Για παράδειγμα, οι αποχρώσεις του καφέ θα φαίνονται όμορφες και όχι ζοφερές με πολυλειτουργικό φως και επαρκή χώρο, το σχήμα των προϊόντων θα πρέπει να είναι σε αρμονία με τα σχήματα των υπόλοιπων επίπλων στο δωμάτιο, θα πρέπει επίσης να τηρείται η λειτουργικότητα.

Αρθρωτοί καναπέδες και στυλ εσωτερικού Αρθρωτοί καναπέδες και εσωτερικά στυλ Αρθρωτοί καναπέδες και εσωτερικά στυλ Αρθρωτοί καναπέδες και εσωτερικά στυλ

Πώς να επιλέξετε έναν αρθρωτό καναπέ

Η επιλογή μιας τέτοιας ταπετσαρίας γωνίας θα πρέπει να περιλαμβάνει πολλά περισσότερα κριτήρια από το χρώμα, το σχήμα και την τιμή. Επιλέξαμε τα χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δώσετε προσοχή πριν αγοράσετε έναν αρθρωτό καναπέ:

1. Η επιλογή των διαστάσεων του προϊόντος. Θα πρέπει να εξαρτάται όχι μόνο από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, αλλά και από το συνολικό μέγεθος του δωματίου. Τα ογκώδη μοντέλα θα φαίνονται αρμονικά μόνο σε ευρύχωρα δωμάτια..

2. Λειτουργικότητα. Παίζει επίσης έναν ρόλο. Πρέπει να δώσετε προσοχή στον σκοπό του τόπου για τον οποίο αγοράζετε έναν αρθρωτό καναπέ. Εάν πρόκειται για κουζίνα, τότε θα πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε μια αρθρωτή γωνιά με ράφια και ντουλάπια για την αποθήκευση αντικειμένων, αν αυτό είναι ένα σαλόνι, τότε μπορείτε να δώσετε προσοχή στην παρουσία ενός επιπλέον τραπεζιού σαλονιού μέσα στη δομή.

3. Χρώμα. Ο τόνος πρέπει να είναι σε αρμονία με τη συνολική σχεδίαση του δαπέδου και του τοίχου, καθώς και με το σχεδιασμό ολόκληρου του σπιτιού ή του διαμερίσματος..

4. Κάντε μια αγορά από αξιόπιστους κατασκευαστές και ελέγξτε την ποιότητα της ταπετσαρίας. Πρέπει να είναι άψογη, χωρίς γρατζουνιές, ρωγμές ή παρατυπίες..

5. Ελέγξτε τη δύναμη του αρθρωτού πλαισίου καναπέ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν πιθανό μελλοντικό ανασχηματισμό..

Αρθρωτοί καναπέδες - Πώς να επιλέξετε Αρθρωτοί καναπέδες - Πώς να επιλέξετε Αρθρωτοί καναπέδες - Πώς να επιλέξετε

Αρθρωτοί καναπέδες – φωτογραφία

Η συλλογή φωτογραφιών μας θα σας δείξει τους διαφορετικούς τύπους αρθρωτών καναπέδων, καθώς και την αναμφισβήτητη επίδρασή τους στη δημιουργία άνεσης, άνεσης και στυλ στο σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου. Καλή προβολή!

Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία Αρθρωτοί καναπέδες - φωτογραφία

Previous Post
Μπλε κουζίνα: 70 ιδέες σχεδιασμού
Next Post
Bakgrunn til soverommet: 80 bilder og ideer