Σπίτια πλαισίου (90 φωτογραφίες): έργα και ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σπίτια πλαισίου (90 φωτογραφίες): έργα και ιδέες

Σπίτια πλαισίου (90 φωτογραφίες): έργα και ιδέες

Σήμερα μπορείτε συχνά να ακούσετε για την κατασκευή σπιτιών πλαισίου – τέτοια κτίρια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Η γενέτειρα αυτής της τεχνολογίας είναι η Γερμανία, αλλά είναι πιο διαδεδομένη στη ήπειρο της Βόρειας Αμερικής. Στην περιοχή μας, το πλεονέκτημα των σπιτιών πλαισίου εκτιμήθηκε στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα και σήμερα η κατασκευή τους αναπτύσσεται ραγδαία. Τι είναι το «σκελετό σπίτι» και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του; Θα μιλήσουμε για αυτό σε αυτό το άρθρο και θα εξετάσουμε επίσης τα καλύτερα έργα και ιδέες για τη διευθέτηση τέτοιων δομών..

Τι είναι ένα σπίτι σκελετού

Τα σπίτια πλαισίου έχουν μια ειδική τεχνολογία κατασκευής, η οποία συνίσταται στο γεγονός ότι πρώτα τοποθετείται ένας ισχυρός σκελετός από προεπεξεργασμένα ισχυρά δοκάρια ή μεταλλικά δοκάρια, τα οποία στη συνέχεια καλύπτονται με τοίχους από κόντρα πλακέ ή πλάκες OSB.

Δεδομένου ότι η δομή είναι σχετικά ελαφριά, δεν απαιτεί την κατασκευή ενός ισχυρού θεμελίου – χρησιμοποιούνται ελαφρύτερες, λιγότερο δαπανηρές κατασκευές. Όταν η δομή είναι έτοιμη, ξεκινά το πιο κρίσιμο στάδιο εγκατάστασης των ραφιών, ο σχηματισμός του ιμάντα. Ταβάνια σχηματίζονται ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, έρχεται η ώρα για επένδυση του κτιρίου από όλες τις πλευρές με κόντρα πλακέ, το οποίο στη συνέχεια καλύπτεται με φράγματα υδροηλεκτρικών και ατμών και μονώνεται. Στο τελικό στάδιο, πραγματοποιούνται εργασίες φινιρίσματος.

Ένας τύπος κατασκευής σπιτιών πλαισίου είναι ένα σπίτι με πλαίσιο, όταν το σπίτι συναρμολογείται πλήρως στην παραγωγή και στη συνέχεια μεταφέρεται σε μια τοποθεσία με θεμέλιο.

Με βάση τα παραπάνω, μπορούμε να επισημάνουμε τα κύρια πλεονεκτήματα των κτιρίων, συγκεκριμένα:

– Μικρός χρόνος κατασκευής – ένα μεσαίου μεγέθους σπίτι μπορεί να χτιστεί σε λίγες εβδομάδες.

– Σχετικά χαμηλό κόστος υλικού και εργασίας.

– Έλλειψη περιόδου συρρίκνωσης – σε αντίθεση με τα βαρύτερα κτίρια, για παράδειγμα, τα ξύλινα, το σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις πρώτες ημέρες κατασκευής.

– Γρήγορη προθέρμανση – εάν οι εργασίες μόνωσης γίνονται σωστά, το σπίτι θα ζεσταθεί αρκετά γρήγορα, διατηρώντας παράλληλα ένα άνετο μικροκλίμα.

– Ανθεκτικότητα – δεδομένου του γεγονότος ότι κατά τη διαδικασία παραγωγής όλο το υλικό επεξεργάζεται με ειδικά μέσα, δεν είναι επιρρεπές σε σάπια και παράσιτα εντόμων.

– Περιβαλλοντική ασφάλεια.

Δεδομένου ότι η κατασκευή ενός σπιτιού πλαισίου είναι πολύ φθηνότερη από τη χρήση άλλων υλικών, αυτό καθιστά δυνατό για πολλούς τομείς της κοινωνίας να έχουν το δικό τους σπίτι..

Τι είναι ένα σπίτι σκελετού Τι είναι ένα σπίτι πλαίσιο

Επιλέγοντας τον αριθμό των ορόφων

Τα σπίτια με πλαίσιο μπορούν να έχουν από έναν έως περισσότερους ορόφους. Η επιλογή του αριθμού των ορόφων εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις ανάγκες της οικογένειας. Τα μονοώροφα κτίρια ευνοούνται από το χαμηλό κόστος τους, την ασφάλεια των μετακινούμενων παιδιών και των ηλικιωμένων μελών της οικογένειας μέσα στο σπίτι, αφού δεν υπάρχουν σκάλες στους επάνω ορόφους. Τα διώροφα και τριώροφα κτίρια καθιστούν δυνατή την απόκτηση πιο χρήσιμου χώρου διαβίωσης, εξοικονομώντας παράλληλα το έδαφος του οικοπέδου. Αλλά τέτοια σπίτια θα απαιτήσουν μεγάλα έξοδα για την πληρωμή επικοινωνιών κατά τη λειτουργία και το κόστος κατασκευής θα είναι πολύ υψηλότερο..

Τα μοντέρνα σπίτια με υπόγειο ή, όπως ονομάζεται επίσης, υπόγειο είναι αρκετά δημοφιλή. Τέτοια κτίρια έχουν υψηλότερο επίπεδο αντοχής, αντοχή στον παγετό, ευελιξία. Στο έδαφος του υπογείου, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα λεβητοστάσιο, μια σάουνα, ένα μίνι γυμναστήριο, να εξοπλίσετε πλυντήριο ή αποθήκες.

Πλαίσια - Επιλέγοντας τον αριθμό των ορόφων Πλαίσια - Επιλέγοντας τον αριθμό των ορόφων Πλαίσια - Επιλέγοντας τον αριθμό των ορόφων

Ιδέες για τη διάταξη των σπιτιών πλαισίου

Κάθε ιδιοκτήτης ονειρεύεται ότι το μελλοντικό του σπίτι θα είναι αξιόπιστο, άνετο και, φυσικά, όμορφο. Για να χτίσετε ένα πλαίσιο σπιτιού, μπορείτε να επιλέξετε ένα τυπικό έργο που θα σας επιτρέψει να χτίσετε μια δομή σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται να παίζετε με άδειες και να σκέφτεστε διάφορα μικρά πράγματα. Το μειονέκτημα τέτοιων κτιρίων είναι η ομοιομορφία τους. Εάν θέλετε το σπίτι να διαφέρει από τα υπάρχοντα δείγματα, μπορείτε να συντάξετε ένα μεμονωμένο έργο, όπου θα παρέχονται όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε μερικές ιδέες για το πώς να οργανώσετε ορθολογικά τη στέγαση έτσι ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο άνετη και μοντέρνα..

Χτίζουμε όχι πάνω, αλλά κάτω

Το μέγιστο ύψος των σπιτιών πλαισίου τις περισσότερες φορές δεν υπερβαίνει τους τρεις ορόφους – μπορείτε να χτίσετε τέσσερις, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι κάθε επόμενος όροφος θα απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν επίσης το σχεδιασμό ενός εξαιρετικά ισχυρού θεμελίου.

Η οργάνωση ενός πλήρους υπογείου σε ένα διώροφο σπίτι θα είναι η καλύτερη λύση. Έτσι, μπορείτε να αποκτήσετε επιπλέον χώρο διαβίωσης και να τοποθετήσετε εδώ ό, τι δεν είναι διαθέσιμο στους επάνω ορόφους. Εάν το ανακούφιση το επιτρέπει, ένα υπόγειο με εργαστήριο μπορεί επίσης να εξοπλιστεί στον υπόγειο όροφο..

Ακόμη και στο στάδιο του σχεδιασμού, είναι απαραίτητο να προβλεφθούν όλες οι μηχανικές, τεχνικές και δομικές αποχρώσεις που σχετίζονται με την παροχή επικοινωνιών, θερμότητας, στεγανοποίησης, εξαερισμού κ.λπ., έτσι ώστε το υπόγειο να γίνει πραγματικά λειτουργικό.

Ιδέες για τη διάταξη των σπιτιών πλαισίου - Χτίζουμε όχι πάνω, αλλά κάτω Ιδέες για τη διάταξη των σπιτιών πλαισίου - Χτίζουμε όχι πάνω, αλλά κάτω Ιδέες για τη διάταξη των σπιτιών πλαισίου - Χτίζουμε όχι πάνω, αλλά κάτω

Επιλέγοντας το σχήμα της οροφής

Τα σπίτια με πλαίσιο έχουν δύο κύριους τύπους στέγης – κεκλιμένες και αέτωμα. Αλλά, αν προσεγγίσετε αυτό το θέμα δημιουργικά, μπορείτε να πάρετε μια πρωτότυπη μοντέρνα οροφή, η οποία θα είναι επίσης προικισμένη με ορισμένες λειτουργίες. Η στέγη mansard με πολλές κλίσεις φαίνεται πολύ όμορφη, σαν να σχηματίζει κύματα στην κορυφή της δομής. Εκτός από εξαιρετικά διακοσμητικό, έχει και άλλα πλεονεκτήματα. Η οροφή του mansard σάς επιτρέπει να οργανώσετε στα βάθη της έναν επιπλέον χώρο διαβίωσης με ψηλά ταβάνια και έναν πρωτότυπο εσωτερικό σχεδιασμό λόγω της επιπεδότητας των τοίχων. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα – το χιόνι και άλλες βροχοπτώσεις δεν θα σταματήσουν εδώ..

Σήμερα, τόσο στην αρχιτεκτονική όσο και στην εσωτερική διακόσμηση, η μινιμαλιστική κατεύθυνση κερδίζει τη μεγαλύτερη δημοτικότητα. Για ένα σπίτι πλαισίου χτισμένο σε αυτό το στυλ, η πιο συμφέρουσα επιλογή θα ήταν ένα σπίτι με επίπεδη οροφή. Αν και για εμάς αυτή η μορφή φαίνεται να είναι κάτι νέο, ασυνήθιστο, στις δυτικές χώρες είναι πολύ δημοφιλές..

Ποιο είναι το πλεονέκτημά του; Το κύριο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα προσαρμογής της περιοχής του στις ανάγκες της οικογένειας. Εάν το έδαφος της περιοχής είναι μικρό, είναι πολύ πιθανό να οργανώσετε μια περιοχή αναψυχής σε μια επίπεδη οροφή εγκαθιστώντας ξαπλώστρες και άλλα έπιπλα, να εξοπλίσετε ένα αθλητικό γήπεδο ή έναν όμορφο ανθισμένο κήπο. Ταυτόχρονα, η ίδια η επίπεδη οροφή θα φαίνεται κομψή και πρωτότυπη και η ανεπαίσθητη κλίση, η οποία είναι κάπως παρούσα, θα βοηθήσει στην αποφυγή συσσώρευσης βροχοπτώσεων.

Ιδέες για το σχεδιασμό σπιτιών πλαισίου - Επιλέγοντας το σχήμα της οροφής Ιδέες για το σχεδιασμό σπιτιών πλαισίου - Επιλέγοντας το σχήμα της οροφής Ιδέες για το σχεδιασμό σπιτιών πλαισίου - Επιλέγοντας το σχήμα της οροφής

Πρόσθετα αρχιτεκτονικά στοιχεία

Για να κάνετε το σπίτι να φαίνεται πραγματικά όμορφο και ταυτόχρονα να ικανοποιεί τις ανάγκες των ιδιοκτητών, μπορείτε να το συμπληρώσετε με τα ακόλουθα λειτουργικά στοιχεία:

Παράθυρα στον κόλπο – θα κάνουν το εξωτερικό του κτιρίου πιο εκφραστικό. Τις περισσότερες φορές, στα εδάφη τέτοιων σγουρών προεξοχών, οργανώνεται τραπεζαρία ή σαλόνι. Μπορείτε επίσης να κανονίσετε ένα τζάμι χαγιάτι ή ένα ευρύχωρο μπαλκόνι.

Οι βεράντες είναι διαμορφωμένες περιοχές μεταξύ του σπιτιού και της καταπράσινης περιοχής. Μπορούν να είναι ανοιχτά ή κλειστά. Η παρουσία μιας βεράντας και η λειτουργικότητά της πρέπει να μελετηθούν εκ των προτέρων. Εάν υπάρχει χώρος αναψυχής εδώ, αρκεί να κανονίσετε μια στέγη ή ένα λούστρο πάνω της, και για μια σόμπα ή ένα μπάρμπεκιου, είναι απαραίτητο να παρέχετε μια ξεχωριστή πλατφόρμα.

Γκαράζ – σε προαστιακό περιβάλλον είναι απαραίτητο στοιχείο. Η τοποθέτησή του στο έδαφος του σπιτιού θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε σημαντικά την περιοχή του ιστότοπου, επιπλέον, μπορείτε εύκολα να μπείτε στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας. Συχνά, τα γκαράζ είναι εξοπλισμένα σε υπόγεια, αλλά μπορούν επίσης να βρίσκονται στο ισόγειο, αν όλα έχουν προγραμματιστεί εκ των προτέρων.

Μπαλκόνι – όντας όμορφο και λειτουργικό, μπορεί να γίνει μια πραγματική διακόσμηση του σπιτιού. Η επιλογή του σχεδιασμού του εξαρτάται από την αρχιτεκτονική του σπιτιού. Ένα ευρύχωρο μπαλκόνι μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσουν νέοι ή ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας, ειδικά αν από την επικράτειά του ανοίγει μια όμορφη θέα στο περιβάλλον..

Ιδέες για το σχεδιασμό σπιτιών πλαισίων - Πρόσθετα αρχιτεκτονικά στοιχεία Ιδέες για το σχεδιασμό σπιτιών πλαισίων - Πρόσθετα αρχιτεκτονικά στοιχεία Ιδέες για το σχεδιασμό σπιτιών πλαισίου - Πρόσθετα αρχιτεκτονικά στοιχεία

Τελειώνοντας την πρόσοψη ενός σπιτιού με πλαίσιο

Ένα σημαντικό ζήτημα στον τρόπο κατασκευής ενός σπιτιού πλαισίου είναι η επιλογή πρώτων υλών για επένδυση, καθώς όχι μόνο ένας διακοσμητικός δείκτης, αλλά και ένας ποιοτικός εξαρτάται από αυτό. Μεταξύ όλων των υφιστάμενων υλικών, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι:

– Γύψος πρόσοψης – έχει τακτοποιημένη εμφάνιση, χαμηλό κόστος, αλλά η διάρκεια ζωής του δεν υπερβαίνει τα 5 χρόνια.

– Πλακάκια πρόσοψης (κλίνκερ) – φαίνονται πολύ αντιπροσωπευτικά, ανθεκτικά, έχουν μεγάλη ποικιλία σχημάτων επιφάνειας.

– Η επένδυση από βινύλιο είναι η ευκολότερη εκτέλεση και, ίσως, η πιο οικονομική επιλογή.

– Block house – ένα υλικό που δημιουργεί ένα οπτικό αποτέλεσμα, σαν το σπίτι να ήταν χτισμένο από ξύλο (κορμούς ή δοκάρια).

-Ο βαμμένος πίνακας πρόσοψης είναι μια παραλλαγή φινιρίσματος φινλανδικών σπιτιών, όπου χρησιμοποιούνται σανίδες με φλεγόμενη επιφάνεια για καλύτερη απορρόφηση χρώματος. Εάν η τεχνολογία διατηρείται σωστά, το υλικό μπορεί να αντέξει το χρώμα για έως και 12 χρόνια χωρίς επαναχρωματισμό.

– Πρόσφατα, η φυσική, τεχνητή πέτρα και τούβλο έχουν επίσης αρχίσει να χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση των πλαισίων σπιτιών. Ένα κτίριο με τέτοιες προσόψεις φαίνεται στέρεο, αλλά το κόστος του υλικού και της εργασίας που αντιμετωπίζει είναι αρκετά υψηλό..

Σπίτια πλαισίου - Φινίρισμα πρόσοψης Σπίτια πλαισίου - Φινίρισμα πρόσοψης Σπίτια πλαισίου - Φινίρισμα πρόσοψης

Κατοικίες – φωτογραφίες και έργα

Σχεδόν κάθε ιδέα σχεδίασης μπορεί να ενσωματωθεί στο πλαίσιο · απλά πρέπει να δείτε ζωντανά παραδείγματα κτιρίων από Ευρωπαίους αρχιτέκτονες. Μπορούν να έχουν διάφορα σχήματα, τεράστια πανοραμικά παράθυρα, κάθε είδους αρχιτεκτονικά στοιχεία που τονίζουν με επιτυχία τα καλά επιλεγμένα υλικά φινιρίσματος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έτοιμα έργα των σπιτιών πλαισίου μπορείτε να βρείτε στη συλλογή φωτογραφιών, η οποία περιέχει τις καλύτερες σύγχρονες επιλογές κτιρίου. Καλή προβολή!

Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα Κατοικίες - φωτογραφίες και έργα

Previous Post
Soffa för köket: 76 fotoidéer
Next Post
9 DIY veggdekorasjonsideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector