15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Εσωτερικός σχεδιασμός σαλονιού (πάνω από 75 φωτογραφίες)

Εσωτερικός σχεδιασμός σαλονιού (πάνω από 75 φωτογραφίες)

Παραδοσιακά, το σαλόνι ήταν ένας χώρος υποδοχής επισκεπτών. Αλλά σε μοντέρνα σπίτια σε αυτό το δωμάτιο μπορείτε συχνά να βρείτε τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, που χαλαρώνουν μετά από μια εργάσιμη μέρα μπροστά στην τηλεόραση, διαβάζουν βιβλία από τη βιβλιοθήκη του σπιτιού ή περνούν χρόνο με τις οικογένειές τους. Για να δημιουργήσετε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για κάθε είδους δραστηριότητα, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλές πτυχές του σχεδιασμού του καθιστικού, οι οποίες θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο..

Εσωτερικό στυλ

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να ξεκινήσετε επιλέγοντας ένα στυλ. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στάδιο: ο σχεδιασμός ολόκληρου του σπιτιού εξαρτάται από αυτό, το κέντρο του οποίου θεωρείται δικαίως το σαλόνι. Ζυγίστε όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του χώρου, της περιοχής, της θέσης των παραθύρων, του ύψους της οροφής, καθώς και της διάταξης για να εγκατασταθείτε στην ιδανική επιλογή..

Σχεδιασμός σαλονιού σε κλασικό στιλ

Ο μοντέρνος σχεδιασμός πρέπει να ακολουθεί τις ανάγκες της εποχής και αν ένα στυλ υστερεί σε αυτόν τον κανόνα, τροποποιείται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κλασικά με τη μορφή που το είδαν οι αριστοκράτες των περασμένων αιώνων σπάνια βρίσκονται σήμερα – είναι ανέφικτο, απαγορευτικά ακριβό και δύσκολο να εφαρμοστούν. Αυτό που πρέπει να τονιστεί σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους είναι η άνεση, τα υλικά υψηλής ποιότητας, τα συμπαγή έπιπλα, η ευγενής διακόσμηση, καθώς και η αίσθηση της ευρυχωρίας..

Συνιστάται να επιλέξετε ένα κλασικό στυλ για σαλόνια με μεγάλη επιφάνεια ή, εναλλακτικά, σε συνδυασμό με κουζίνα. Προϋπόθεση είναι τα παράθυρα μεγάλης κλίμακας που αφήνουν αρκετό φως για να τονίσουν τα φυσικά χρώματα, την υφή των υφασμάτων και την ευγενή υφή του ξύλου, η οποία χρησιμεύει ως σημαντικό συστατικό..

Τα είδη επίπλων πρέπει να δημιουργούν ένα είδος ακεραιότητας σύνθεσης. Στο κέντρο, υπάρχει συνήθως ένας καναπές και πολλές πολυθρόνες που είναι τοποθετημένες γύρω από ένα τραπεζάκι σαλονιού. Συχνά στο εσωτερικό ενός καθιστικού σε κλασικό στυλ, μπορείτε να βρείτε ένα τζάκι – πραγματικό ή διακοσμητικό. Αλλά με την τεχνική, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί, αν είναι δυνατόν, να το κρύψετε πίσω από το μπροστινό μέρος του ντουλαπιού.

Σχεδιασμός σαλονιού σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός σαλονιού σε κλασικό στιλ

Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας

Αυτό το στυλ έχει κοινά χαρακτηριστικά με τα κλασικά, αλλά διαφέρει από αυτό σε διακοσμητική απλότητα, παστέλ χρώματα και ελαφριά επαρχιακή γοητεία. Παρά το γεγονός ότι η Προβηγκία ήρθε σε εμάς από γαλλικά χωριά και χρησιμοποιείται συχνότερα στους εσωτερικούς χώρους των εξοχικών κατοικιών, σήμερα γίνεται όλο και πιο σχετική στον χώρο των διαμερισμάτων της πόλης.

Το στυλ τραβάει προς όλα τα φυσικά, επομένως, μαζί με το φως και το χώρο, είναι απαραίτητο να “υφαίνουμε” όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά υλικά στο σχεδιασμό του καθιστικού. Τα ξύλινα έπιπλα με μια αντίκα παλιά, τα οποία είναι βαμμένα με λευκό χρώμα, καθώς και υφάσματα από λινό ή βαμβάκι, φαίνονται πιο αρμονικά. Μικρά χτυπήματα, όπως κεραμικά βάζα, ειδώλια, οικογενειακές φωτογραφίες, θα τονίσουν μόνο τη ζεστή ατμόσφαιρα.

Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας

Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού

Όντας το εντελώς αντίθετο από τα παραπάνω στυλ, ο μινιμαλισμός θυσιάζει τη διακοσμητικότητα στην πρακτικότητα, με αποτέλεσμα ένα είδος «σιωπηλής» αισθητικής σχημάτων και γραμμών. Εάν τα κλασικά δεν διαφέρουν ως συγκατάβαση στις ελλείψεις του εσωτερικού, τότε οι σύγχρονες τάσεις τείνουν να τις κρύβουν ή να τις μεταμορφώνουν..

Η γκάμα των χρωμάτων αποτελείται κυρίως από αρκετά ουδέτερα χρώματα κοντά στη φυσική παλέτα: λευκό, μαύρο, γκρι, καφέ. Το γυαλί και το μέταλλο χρησιμοποιούνται συχνότερα από άλλα στυλ. Αλλά το μινιμαλιστικό εσωτερικό του σαλονιού δεν μπορεί να ονομαστεί άβολο ή κρύο, απλώς η γεωμετρία των αντικειμένων, η υφή των υλικών, το φως και ο χώρος χρησιμοποιούνται ως μέσα εκφραστικότητας..

Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού Σχεδιασμός σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού

Σχεδιασμός σαλονιού σε στιλ σοφίτας

Είναι εκπληκτικό το πώς ο μη οικιστικός χώρος έχει γίνει δημοφιλές μέρος για να ζεις. Η σοφίτα προήλθε από τους αφιλόξενους τοίχους εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών κτιρίων, αλλά σήμερα μπορεί να βρεθεί σε μοντέρνα άνετα διαμερίσματα..

Οι αρχικές συνθήκες του καθιστικού για εσωτερική διακόσμηση σε στιλ σοφίτας έχουν καίρια σημασία. Συνιστάται η τοιχοποιία των τοίχων, που αναδεικνύεται, να φαίνεται τακτοποιημένη, διαφορετικά θα πρέπει να ξοδέψετε ενέργεια για να δημιουργήσετε την επιθυμητή υφή. Δεν έχει τον μικρότερο ρόλο η διάταξη, η οποία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή. Μια εξαιρετική επιλογή εάν το σαλόνι συνδυάζεται με κουζίνα ή υπνοδωμάτιο.

Σε ένα τέτοιο δωμάτιο, είναι επιτακτική ανάγκη να κανονίσετε έναν μεγάλο αριθμό καθισμάτων: δερμάτινους καναπέδες και αντίκες πολυθρόνες που θα ευθυγραμμιστούν γύρω από ένα τραπεζάκι σαλονιού. Η προτεραιότητα δίνεται στα αρθρωτά έπιπλα με απλό γεωμετρικό σχεδιασμό, καθώς και μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία όπως αφίσες, ειδώλια, αντικείμενα τέχνης.

Σχεδιασμός σαλονιού σε στιλ σοφίτας Σχεδιασμός σαλονιού σε στιλ σοφίτας

Σκανδιναβικό στυλ σχεδιασμού σαλονιού

Λειτουργικός μινιμαλισμός με λεπτά χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού σουηδικού σπιτιού – ίσως έτσι μπορείτε να χαρακτηρίσετε το σκανδιναβικό στυλ, το οποίο κερδίζει όλο και περισσότερη δημοτικότητα σήμερα. Ένα δωμάτιο σχεδιασμένο σύμφωνα με τις αρχές του θα είναι ζεστό το χειμώνα, δροσερό το καλοκαίρι, αλλά πάντα άνετο.

Μπορεί να φαίνεται σε κάποιον ότι το εσωτερικό του καθιστικού σε σκανδιναβικό στιλ φαίνεται αποστειρωμένο – κυρίως λόγω του λευκού χρώματος, το οποίο, όπως και το χιόνι, “καλύπτει” σχεδόν ολόκληρο τον χώρο. Αλλά αν προσθέσετε ξύλινα έπιπλα, χνουδωτά χαλιά, πίνακες ζωγραφικής ή τζάκι στο δωμάτιο, αυτή η αφιλόξενη λευκότητα “ζωντανεύει”, δίνοντας τη θέση της σε μια αίσθηση καθαριότητας και ευρυχωρίας.

Σκανδιναβικό στυλ σχεδιασμού σαλονιού Σκανδιναβικό στυλ σχεδιασμού σαλονιού

Χρώματα σαλονιού

Η διάθεση και ο χαρακτήρας του εσωτερικού εξαρτάται πάντα από το συνδυασμό χρωμάτων. Αλλά ακόμη και με μια απόχρωση μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασιστεί, για να μην αναφέρουμε έναν αρμονικό συνδυασμό. Εξετάστε τις πιο κοινές επιλογές για το σχεδιασμό του καθιστικού.

άσπρο χρώμα

Ορισμένες νοικοκυρές μπορεί να υποστηρίξουν ότι το λευκό είναι ένα πολύ μη πρακτικό χρώμα, στο οποίο είναι άμεσα ορατά τα πρώτα ίχνη βρωμιάς. Αλλά, πρώτον, αυτός ο δείκτης εξαρτάται από το υλικό και δεύτερον, από την άποψη του χρώματος, θεωρείται μια καθολική επιλογή για το σχεδιασμό.

Το λευκό στο σαλόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριο κίνητρο ή να χρησιμεύσει ως φόντο για φωτεινές λεπτομέρειες. Επιπλέον, είναι ένα βασικό χρώμα της Προβηγκίας, σκανδιναβικού στιλ, και επίσης βρίσκεται συχνά σε μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους..

Σχεδιασμός σαλονιού - Λευκό Σχεδιασμός σαλονιού - Λευκό

Ημίτονος

Μια κομψή λύση για την οποία λαμβάνονται οι αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Με αυτήν την προσέγγιση, το σαλόνι δεν φαίνεται βαρετό ή απρόσωπο, όπως μπορεί να φαίνεται με την πρώτη ματιά. Ας πούμε ότι ένα μοβ έχει περίπου 50 αποχρώσεις, για τη χρήση των οποίων ένα δωμάτιο δεν θα είναι αρκετό..

Σχεδιασμός σαλονιού - Halftone

Χρώματα σε αντίθεση

Για να δημιουργήσετε τόνους στο σχεδιασμό του σαλονιού σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ή περισσότερα φωτεινά χρώματα που ξεχωρίζουν σε πιο σιωπηλό φόντο. Για παράδειγμα, η αντίθεση των επίπλων και των τοίχων, των μαξιλαριών και ενός καναπέ, διάφοροι τύποι τελειωμάτων.

Σχεδιασμός σαλονιού - Χρώματα αντίθεσης Σχεδιασμός σαλονιού - Χρώματα αντίθεσης

Παστέλ αποχρώσεις

Οι παστέλ αποχρώσεις είναι μια μοντέρνα προσέγγιση σχεδιασμού που σας επιτρέπει να διαφοροποιήσετε το χρώμα του εσωτερικού χώρου χωρίς υπερκορεσμό με έντονα χρώματα. Συχνά χρησιμοποιείται σε προέλευση ή σύγχρονες λύσεις, δημιουργώντας μια ρομαντική, ήρεμη διάθεση.

Σχεδιασμός σαλονιού - παστέλ χρώματα

Φυσικές αποχρώσεις

Μία από τις κύριες τάσεις φέτος είναι η επιστροφή στη φύση, η οποία συνεπάγεται τη χρήση φυσικών υλικών στον εσωτερικό σχεδιασμό του καθιστικού και, κατά συνέπεια, την πιο φυσική γκάμα για ένα άτομο: πράσινο, άμμο, αποχρώσεις ξύλου, γκρι, μπλε.

Σχεδιασμός σαλονιού - Φυσικές αποχρώσεις Σχεδιασμός σαλονιού - Φυσικές αποχρώσεις

Διακόσμηση σαλονιού

Παρά το γεγονός ότι κάθε στυλ παρέχει τις δικές του απαιτήσεις για τη διακόσμηση του καθιστικού, αρκετές συστάσεις θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό της επιλογής μιας πρακτικής και αισθητικής επιλογής..

Πάτωμα

Ως επένδυση δαπέδου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε υλικά φινιρίσματος που είναι ανθεκτικά σε εξωτερικές επιδράσεις, η καθαριότητα των οποίων είναι εύκολο να διατηρηθεί. Οι πιο οικονομικές, ευέλικτες επιλογές είναι παρκέ ή λινέλαιο. Εάν το σαλόνι συνδυάζεται με την κουζίνα, πρέπει να σκεφτείτε μια λύση που είναι κατάλληλη για δύο ζώνες ταυτόχρονα. Ωστόσο, στο σαλόνι, το πάτωμα καλύπτεται συχνά με ένα χαλί που κρύβει σχεδιαστικά ελαττώματα..

Σχεδιασμός σαλονιού - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Εκτός από τις διακοσμητικές, σπάνια τίθενται συγκεκριμένες απαιτήσεις για την επένδυση τοίχων στο σαλόνι. Οι λείοι απλοί τοίχοι είναι το τέλειο σκηνικό για να γεμίσετε το χώρο. Εάν πρέπει να το διαφοροποιήσετε, τότε η ταπετσαρία έχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, υφών και μοτίβων. Με τη βοήθεια διακοσμητικού γύψου, μπορείτε να μιμηθείτε φυσικά υλικά και το κάλυμμα του πάνελ μπορεί να “αναβιώσει” το εσωτερικό. Εάν δεν μπορείτε να μείνετε σε μία επιλογή, μπορείτε να τις συνδυάσετε.

Σχεδιασμός σαλονιού - Διακόσμηση τοίχων Σχεδιασμός σαλονιού - Διακόσμηση τοίχων

Οροφή

Πολλά εξαρτώνται από το ύψος της οροφής – αν είναι πάνω από τρία μέτρα, μπορείτε να σκεφτείτε αναρτημένες κατασκευές, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση χωνευτού φωτισμού, την κάλυψη των ατελειών στην επιφάνεια, τη χωροθέτηση και τη δημιουργία μιας μοναδικής εμφάνισης. Σε άλλες περιπτώσεις, αρκεί μια ομοιόμορφη επίστρωση..

Σχεδιασμός σαλονιού - Διακόσμηση οροφής Σχεδιασμός σαλονιού - Διακόσμηση οροφής

Πώς να επιλέξετε έπιπλα?

Η επιλογή του περιεχομένου του καθιστικού σχετίζεται με το μέγεθος του, τον αριθμό των κατοίκων και τις ανάγκες τους. Παραδοσιακά όμως περιλαμβάνει έναν καναπέ, μία ή περισσότερες πολυθρόνες, ένα τραπεζάκι σαλονιού και έναν τοίχο. Αποτελούν το κέντρο σύνθεσης του χώρου και τα υπόλοιπα έπιπλα είναι προαιρετικά..

Συχνά, οι χώροι περιλαμβάνουν ντουλάπια ή ράφια με βιβλία – ένα είδος βιβλιοθήκης στο σπίτι. Σε ένα σαλόνι ενιαίας διαρρύθμισης, μπορεί να υπάρχει τραπεζαρία, αλλά ανήκει στην τραπεζαρία, χωρισμένη, για παράδειγμα, από έναν καναπέ.

Ο σχεδιασμός των αντικειμένων εξαρτάται από το επιλεγμένο στυλ. Τα κλασικά χαρακτηρίζονται από γυάλινα μπροστινά ντουλάπια ή πόρτες με κουφώματα, μαλακούς καναπέδες σε καμπύλα πόδια με υφασμάτινη επένδυση. Ο αντίθετος μινιμαλισμός προτιμά τις επίπεδες, λείες προσόψεις, οι οποίες συχνά σχηματίζουν μια μονολιθική δομή, πιο κοσμικά έπιπλα, καθώς και αρθρωτά μοντέλα..

Κατά την τακτοποίηση επίπλων, πρέπει να δώσετε προσοχή στη γεωμετρία του δωματίου. Με τετράγωνη διάταξη στο σαλόνι, το κύριο σύνολο επίπλων τοποθετείται στο κέντρο και με ένα ορθογώνιο – κατά μήκος των τοίχων για να δημιουργηθεί χώρος για κίνηση.

Σχεδιασμός σαλονιού - Έπιπλα

Διακόσμηση και υφάσματα

Είναι δύσκολο να δοθούν συγκεκριμένες συστάσεις για διακόσμηση, επειδή, όπως συμβαίνει με τα έπιπλα, πολλά εξαρτώνται από το επιλεγμένο στυλ. Θα αναφέρουμε μόνο μερικά στοιχεία στο εσωτερικό που έχουν μεγάλες διακοσμητικές δυνατότητες..

Πρώτον, κουρτίνες – αυτά τα κομμάτια υφάσματος όχι μόνο σας κρύβουν από τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά δημιουργούν επίσης έναν άνετο χώρο διαβίωσης. Μπορείτε να μείνετε σε μια διαφανή κουρτίνα, να μαζέψετε μαζικά υφάσματα με λαμπρεκίνες ή να αγοράσετε ρωμαϊκές κουρτίνες.

Τα φωτεινά μαξιλάρια φαίνονται κομψά με φόντο τη μονόχρωμη κλίμακα του υπόλοιπου χώρου ή ένα χαλί με γεωμετρικά μοτίβα. Το σαλόνι είναι ένα ιδανικό μέρος για ένα τζάκι, όχι απαραίτητα ένα πραγματικό – σήμερα μπορείτε να αγοράσετε ή να κάνετε μόνοι σας όμορφες απομιμήσεις.

Μαζί με τους πίνακες ζωγραφικής, μην ξεχνάτε τα ράφια, τα οποία μπορούν να διακοσμηθούν με ειδώλια, φωτογραφίες με κορνίζες ή λουλούδια. Και μην ξεχνάτε, όσο περισσότερα φυτά τόσο το καλύτερο, ειδικά σε μολυσμένες πόλεις..

Σχεδιασμός σαλονιού - Διακόσμηση και υφάσματα Σχεδιασμός σαλονιού - Διακόσμηση και υφάσματα

Μικρό σαλόνι: εσωτερική διακόσμηση

Η προσθήκη επιπλέον τετραγωνικών μέτρων ενός μικρού σαλονιού είναι απίθανο να λειτουργήσει, αλλά ο καθένας μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση με τη βοήθεια μικρών κόλπων. Έτσι, εάν θέλετε να αυξήσετε οπτικά το χώρο, θα πρέπει:

– Επιλέξτε μια κλίμακα φωτισμού που δεν δημιουργεί όρια, αλλά γεμίζει το δωμάτιο με φως.

– Σταματήστε στις ελαφριές κουρτίνες ή εγκαταλείψτε τις εντελώς.

– Επιλέξτε συμπαγή έπιπλα και τακτοποιήστε τα σύμφωνα με τη γεωμετρία του δωματίου.

– Χρησιμοποιήστε κρεμαστά ράφια αντί για ογκώδη ντουλάπια.

– Περιοριστείτε σε ένα μικρό αριθμό διακοσμητικών στοιχείων, αφήνοντας χώρο για “αέρα”.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες θα μετατρέψετε το “μικρό” σαλόνι σας σε “συμπαγές” και “άνετο”.

Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού καθιστικού Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού καθιστικού Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού καθιστικού

Σχεδιασμός σαλονιού – φωτογραφία

Έχουμε κάνει μια επιλογή από πραγματικά έργα για να σας δείξουμε τις δυνατότητες του μοντέρνου σχεδιασμού του καθιστικού και να σας εμπνεύσουμε να αλλάξετε τον χώρο σας. Καλή προβολή!

Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι - φωτογραφία

Βίντεο: Σαλόνια – Ιδέες εσωτερικού χώρου

Previous Post
Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ.
Next Post
Koreansk gran (80 bilder): typer og omsorg