15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Έπιπλα σαλονιού σε μοντέρνο στιλ (90 φωτογραφίες)

Έπιπλα σαλονιού σε μοντέρνο στιλ (90 φωτογραφίες)

Το μοντέρνο στυλ είναι ποικίλο και πολύπλευρο. Είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις τόσο των γνώστες της άνεσης όσο και των δραστήριων ανθρώπων με δυναμικό ρυθμό ζωής. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις σύγχρονες τάσεις στο σχεδιασμό αλληλεπικαλύπτονται τέλεια μεταξύ τους, και ως εκ τούτου ο σχεδιασμός του καθιστικού θα ταιριάζει οργανικά στη συνολική ιδέα του διαμερίσματος. Θα σας πούμε πώς να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα για ένα τέτοιο δωμάτιο παρακάτω..

Χαρακτηριστικά της επίπλωσης ενός μοντέρνου καθιστικού

Η σύγχρονη τάση στο εσωτερικό σχέδιο είναι πιο εύκολο να περιγραφεί ως το αντίθετο από το κλασικό στυλ. Αντί για πολύπλοκα μοτίβα, βαριά ογκώδη υφάσματα με μοτίβα ομιλίας, πληθώρα αξεσουάρ και μπούκλες, προτιμάται η ευθεία γραμμή, ο μινιμαλισμός στη διακόσμηση και ο αριθμός των αντικειμένων.

Επιλέξτε μοντέλα με ξεχωριστά γεωμετρικά σχήματα, εργονομικές λύσεις, απλό αλλά κομψό σχεδιασμό. Τα καλύτερα έπιπλα είναι αυτά που θα περιλαμβάνουν τα ελάχιστα απαραίτητα εξαρτήματα..

Στην περίπτωση ενός μαλακού καναπέ ή πολυθρόνας, σταματήστε σε μοντέλα με μικρές πλάτες, μπράτσα, το τελευταίο μπορεί να εγκαταλειφθεί εντελώς. Η καρέκλα αντικαθίσταται πολύ συχνά από ένα σκληρό πουφ..

Μερικές φορές οι κατασκευαστές αφήνουν ογκομετρικές ντουλάπες, συρταριέρες και ντουλάπια χωρίς λαβές και αντίθετα τα εξοπλίζουν με συστήματα ανοίγματος αφής, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην περίπτωσή μας. Εάν πρόκειται να προσθέσετε ένα τραπεζάκι σαλονιού στη διακόσμηση του δωματίου, τότε ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στις επιλογές που φαίνονται ελαφριές, για παράδειγμα, με γυάλινες κορυφές και μεταλλικά πόδια..

Εάν δεν μπορείτε να απαλλάξετε το σαλόνι από μια ντουλάπα για πράγματα, προσπαθήστε να επιλέξετε το πιο απλό σχέδιο σε έντονα χρώματα με ευθείες, καθαρές γραμμές. Είναι επιθυμητό η επιφάνεια των θυρών να είναι από γυαλί ή καθρέφτη. Όταν ο χώρος του διαμερίσματος υποχρεώνει την αίθουσα να φέρει τη λειτουργία μιας τραπεζαρίας, ρίξτε μια ματιά στις επιλογές πτυσσόμενης καρέκλας και τραπεζιού που δεν επιβαρύνουν το χώρο..

Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Χαρακτηριστικά Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Χαρακτηριστικά

Στυλ

Για να βρει το σαλόνι το στυλ του, θα χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο σκεπτόμενος το συνολικό σχέδιο. Έτσι, πώς να διακοσμήσετε έναν χώρο διακοσμημένο σε ένα συγκεκριμένο στυλ?

Έπιπλα σαλονιού σε στιλ μινιμαλισμού

Το ρεύμα έχει ένα πολύ αυτονόητο όνομα. Οι ογκώδεις τοίχοι αντικαθίστανται από υπερμεγέθη δομοστοιχεία – ράφια, ράφια ή βάθρα. Χρησιμοποιήστε γυαλιστερές επιφάνειες για προσόψεις.

Η καλύτερη λύση για ταπετσαρισμένα έπιπλα είναι οι έντονες γεωμετρικές γραμμές, καθώς και μια πιο σκληρή υφή. Δώστε προτίμηση στις ψυχρές αποχρώσεις – μαύρο, λευκό, κρύο μπεζ ή γκρι.

Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Μινιμαλισμός Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Μινιμαλισμός

Έπιπλα σαλονιού σε στιλ σοφίτας

Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται από αντιθέσεις. Προσθέστε ένα ελαφρώς τραχύ φινίρισμα γύψου, τούβλα στους τοίχους, προσθέστε την κατάλληλη διακόσμηση και απαλύνετε τη συνολική εντύπωση του δωματίου με έπιπλα. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε ζεστούς τόνους ταπετσαρίας (καφέ, μουστάρδα, βαθύ μπλε, κρασί) ή απαλή και ευχάριστη σουέντ υφή..

Μπορείτε να ακολουθήσετε έναν πιο τολμηρό δρόμο και να περιοριστείτε στην εντυπωσιακή τραχύτητα των υλικών. Κάντε το μόνοι σας ή αγοράστε έπιπλα από μαύρο μέταλλο και ξύλο, παλέτες, βιδώστε φανταχτερούς τροχούς σε καναπέ ή τραπεζάκι σαλονιού.

Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Σοφίτα Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Σοφίτα

Έπιπλα σαλονιού σε οικολογικό στιλ

Εάν προτιμάτε ένα σαλόνι να φέρει αρμονία εγγενή στη φύση και μια ζεστή, φυσική αίσθηση, τότε αυτό το στυλ είναι για εσάς. Μια παρόμοια αρμονία επιτυγχάνεται λόγω των φυσικών υλικών. Εξοπλίστε το δωμάτιο με ξύλινα έπιπλα, ακόμη και με ψάθινα στοιχεία. Ένας εντυπωσιακός πάγκος μπορεί να κατασκευαστεί από ένα πριόνι κομμένο ή ένα ολόκληρο κούτσουρο.

Απλές διαμορφώσεις, ελαφρότητα και ευκολία αντίληψης – η οικολογική κατεύθυνση εκτιμάται για αυτό. Χρησιμοποιήστε άβαφο ξύλο, φυσικό βαμβάκι και λινό ως υλικά.

Έπιπλα σαλονιού σε μοντέρνο στυλ - οικολογικό στιλ Έπιπλα σαλονιού σε μοντέρνο στυλ - οικολογικό στιλ

Έπιπλα σαλονιού Art Deco

Αυτό είναι το στυλ της εποχής “Great Gatsby”, χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά και κομψά έπιπλα, μερικές φορές λίγο επιτηδευμένα. Για να επιτευχθεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να συνδυάσετε ασυνήθιστα αλλά όμορφα υλικά όπως πολύτιμα ξύλα, ατσάλι, γνήσιο δέρμα, βελούδο, βελούδο, σουέτ. Εφαρμόστε γενναιόδωρα γυαλιστερές, καθρέφτες επιφάνειες.

Για ένα σαλόνι σε στυλ αρ ντεκό τζαζ, είναι κατάλληλα αντικείμενα με αφρικανικά, κουβανικά κίνητρα. Το σχήμα των προϊόντων αναφέρεται σε μοντέρνα ή μοντέρνα κλασικά. Με τη σωστή προσέγγιση, αυτός ο σχεδιασμός θα σας βοηθήσει να τονίσετε το εκλεπτυσμένο γούστο σας..

Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Art Deco Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Art Deco

Έπιπλα σαλονιού σε μοντέρνο στιλ

Το κίνημα Art Nouveau προϋποθέτει έπιπλα που είναι ανθεκτικά και λειτουργικά, ενώ παραμένουν κινητά. Οι διαμορφώσεις είναι ομαλές, μερικές φορές στρογγυλεμένες. Επιλέξτε γυαλί, ξύλο, μέταλλο και τους συνδυασμούς τους ως κύρια υλικά..

Η υφή μπορεί να περιέχει στολίδια με floral στοιχεία ή αφηρημένα μοτίβα. Το κεντρικό στοιχείο της επίπλωσης είναι ένας καναπές με όμορφα σγουρά πόδια που μπαίνουν στα μπράτσα ή στην πλάτη. Επίσης, αν θέλετε, εγκαταστήστε ένα τραπεζάκι σαλονιού, χαμηλές καρέκλες ή οθωμανούς.

Έπιπλα σαλονιού σε μοντέρνο στιλ - Μοντέρνα Έπιπλα σαλονιού σε μοντέρνο στιλ - Μοντέρνα

Έπιπλα καθιστικού στυλ Techno

Σως το πιο συγκεκριμένο από όλα τα μοντέρνα στυλ. Το κεντρικό και κύριο υλικό σε αυτό είναι μέταλλο, πλαστικό και γυαλί. Ένα ντουλάπι ή μια ντουλάπα μπορεί να μοιάζει περισσότερο με ένα χρηματοκιβώτιο ή δοχείο γραφείου. Καρέκλες, σκαμπό είναι κατασκευασμένα από χαρακτηριστικούς καμπύλους σωλήνες, καθώς και διάτρητα μεταλλικά φύλλα.

Παρά την ακαμψία, τα επικαλυμμένα έπιπλα εξακολουθούν να υπάρχουν. Χαρακτηρίζεται από μικρό ύψος, μάλλον βαθιά καθίσματα και τα καλύμματα έχουν συνθετική υφή και εμφάνιση σαν τσάντα. Το κέντρο της σύνθεσης μπορεί να είναι ένα γυάλινο τραπέζι σε τροχούς..

Έπιπλα σαλονιού σε μοντέρνο στυλ - Techno Έπιπλα σαλονιού σε μοντέρνο στυλ - Techno

Έπιπλα σαλονιού fusion

Η σύντηξη είναι ένας συνδυασμός του ακατανόητου. Τα έπιπλα πρέπει να είναι ποικίλα, να πειραματίζονται με υλικά και υφές. Ιδιαίτερα αραιώστε τις φυσικές επιφάνειες σε ζεστές αποχρώσεις με πλαστικό, μέταλλο και πέτρα.

Τα χρώματα πρέπει να είναι φωτεινά και ζωντανά και οι συνδυασμοί να έχουν ασυνήθιστα αντίθεση. Η κατεύθυνση επιτρέπει τις πιο ασυνήθιστες παραλλαγές χρώματος. Στο κέντρο του σαλονιού σας, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε έναν μαλακό και άνετο καναπέ, και ήδη ξεκινώντας από αυτόν, να διακοσμήσετε το δωμάτιο.

Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Fusion Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Fusion

Έπιπλα σαλονιού υψηλής τεχνολογίας

Τα κύρια κίνητρα του στυλ θα σκιαγραφηθούν από ένα τραπεζάκι σαλονιού με μεταλλικά πόδια, καθώς και έναν μεταμορφωτικό καναπέ με καθαρές γραμμές. Το υλικό ταπετσαρίας μπορεί να είναι ελαφρύ ή σκοτεινό, αλλά πάντα μονόχρωμο. Οι βασικές αποχρώσεις είναι τέλειες – λευκό χιόνι, μαύρο κάρβουνο, μεταλλική, ασημί, γκρι κλίμακα.

Εξετάστε το ύφασμα, το δέρμα ή τα ανάλογα του ως τα κύρια υλικά ταπετσαρίας. Επιτρέπονται καρέκλες και καρέκλες από πλαστικό, ακόμα καλύτερα αν είναι ημιδιαφανείς. Καρέκλες ασυνήθιστου και πρωτότυπου σχήματος μπορούν να διακοσμήσουν το δωμάτιο και να προσελκύσουν την προσοχή. Το κεντρικό στοιχείο της σύνθεσης θα είναι μια τεράστια τηλεόραση επίπεδης οθόνης τοποθετημένη στον τοίχο..

Έπιπλα σαλονιού σύγχρονου στυλ - υψηλής τεχνολογίας Έπιπλα σαλονιού σύγχρονου στυλ - υψηλής τεχνολογίας

Μοντέρνες τάσεις στυλ

Κάθε ένα από τα παραπάνω στυλ είναι πραγματικά μοναδικό και πρωτότυπο, καθένα αντανακλώντας την εξαιρετική τάση της νεωτερικότητας. Αλλά, παρά την ασυνέπεια τους, είναι δυνατό να εντοπιστούν μια σειρά τάσεων που είναι εγγενείς σε αυτές. Είναι αυτοί που τους δίνουν την επίδραση της νεωτερικότητας..

Γεωμετρία. Σχεδόν όλες οι σύγχρονες τάσεις βασίζονται σε αυστηρές και σαφείς γραμμές. Τέτοια σαφήνεια γεωμετρικών σχημάτων δεν συνεπάγεται πάντα αναμφισβήτητη συμμετρία..

Άρνηση περιττών αξεσουάρ. Παρόλο που μια τέτοια άρνηση δεν μπορεί να ονομαστεί τελική, οι κατασκευαστές επίπλων προσπαθούν να την κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή. Ένα παράδειγμα είναι ο εξοπλισμός συστημάτων αποθήκευσης με μηχανισμούς ανοίγματος αφής. Τέτοιες λύσεις κάνουν τα εξαρτήματα κρυμμένα και διακριτικά..

Πρακτικότητα και λειτουργικότητα. Όταν διακοσμείτε ένα μοντέρνο εσωτερικό, προτιμήστε την ευκολία και τη λειτουργικότητα από τις περιττές λεπτομέρειες και μικροπράγματα. Δεν είναι μόνο όσο το δυνατόν πιο πρακτικό, αλλά και εξαιρετικά στιλάτο..

Περιεκτικότητα. Η μοντέρνα επίπλωση είναι απλή αλλά κομψή. Κάθε στοιχείο πρέπει να βρίσκεται στη θέση του και να φέρει μια συγκεκριμένη λειτουργία..

Πλήρης ακεραιότητα του δωματίου. Αυτό είναι ίσως το κύριο χαρακτηριστικό του μοντέρνου στυλ. Η ιδέα του έγκειται σε ομαλές και κλιμακωτές μεταβάσεις από το ένα στοιχείο στο άλλο, χωρίς έντονα περιθώρια και σπασίματα. Ένας τέτοιος σχεδιασμός γίνεται αντιληπτός ως μια ενιαία εικόνα, στην οποία βυθίζεστε κατακόρυφα, μόνο μετά την είσοδό σας στο δωμάτιο..

Έπιπλα σύγχρονου σαλονιού - τάσεις σύγχρονου στυλ Έπιπλα σύγχρονου σαλονιού - τάσεις σύγχρονου στυλ Έπιπλα σύγχρονου σαλονιού - τάσεις σύγχρονου στυλ Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - τάσεις σύγχρονου στυλ

Επιλογή επίπλων

Τα έπιπλα δεν χρειάζεται να είναι τυχαία. Επομένως, πριν πάτε στο κατάστημα, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τι ακριβώς θέλετε να δείτε στο δικό σας σαλόνι. Έτσι, θα προστατευτείτε από ανεπιτυχείς αγορές και θα πάρετε έπιπλα που είναι έτοιμα να σας εξυπηρετήσουν πιστά για πολλά χρόνια..

Καναπέδες

Εάν σχεδιάζετε να εξοπλίσετε το σαλόνι με κουκέτα, τότε ένας πτυσσόμενος καναπές θα γίνει μια πραγματική επιλογή για εσάς. Αλλά αυτό θα απαιτήσει από εσάς να λάβετε υπόψη ορισμένες ιδιαιτερότητες. Ο αναδιπλωμένος καναπές θα καταλάβει πολύ χώρο, οπότε όλα τα εσωτερικά αντικείμενα του εσωτερικού θα πρέπει να μετακινηθούν ή να κρυφτούν. Αλλά, αν το προϊόν θα χρησιμοποιηθεί μόνο για ξεκούραση, τότε όλα είναι πολύ πιο απλά. Επιπλέον, αυτή η προσέγγιση θα σας επιτρέψει να αντικαταστήσετε έναν υπερμεγέθη καναπέ με μερικούς μικρούς.

Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Καναπέδες Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Καναπέδες

Πολυθρόνες

Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια εξαντλητική γκάμα αυτού του είδους επίπλων. Όλα θα εξαρτηθούν αποκλειστικά από τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του σχεδιασμού και το γούστο σας. Υπάρχει μόνο μία συμβουλή – προσπαθήστε να επιλέξετε όχι πολύ μεγάλα μοντέλα για να αφήσετε μέγιστο χώρο για αέρα..

Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Πολυθρόνες Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Πολυθρόνες

Καρέκλες

Οι σύγχρονες καρέκλες έχουν φτάσει ίσως σε ένα επίπεδο ομορφιάς και άνεσης συγκρίσιμης με τις πολυθρόνες. Perhapsσως στο εγγύς μέλλον να τα αντικαταστήσουν εντελώς..

Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Καρέκλες Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Καρέκλες

Τραπεζάκι του καφέ

Εάν δεν έχετε παράσχει ένα πλήρες μέρος για φαγητό στο σαλόνι σας, τότε πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα τραπέζι του καφέ. Μπορείτε να βάλετε ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ, ένα βιβλίο ή άλλα χρήσιμα μικροπράγματα. Επιπλέον, ορισμένα τραπέζια προσφέρουν μικρά ράφια για την αποθήκευση περιοδικών, εφημερίδων και ακόμη και Οθωμανών..

Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Τραπεζάκι σαλονιού Σύγχρονα έπιπλα σαλονιού - Τραπεζάκι σαλονιού

Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ – φωτογραφία

Οι κατευθύνσεις του μοντέρνου στυλ είναι πολύ ασυνήθιστες και ταυτόχρονα όμορφες. Μια εκτεταμένη και ποικίλη συλλογή φωτογραφιών θα σας βοηθήσει να εμπνευστείτε από την ιδέα τους και να ανακαλύψετε κάτι νέο. Εκτιμήστε τα υπέροχα κίνητρα της νεωτερικότητας, που θα σας δώσουν μια αίσθηση δυναμισμού και, ταυτόχρονα, άνεση στο σπίτι.

Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Έπιπλα για σαλόνι σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία

Previous Post
Purslane (80 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
Next Post
70+ svarte kjøkkendesignideer (bilder)