Τεντωμένη οροφή στο σαλόνι: 60 ιδέες φωτογραφιών
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Τεντωμένη οροφή στο σαλόνι: 60 ιδέες φωτογραφιών

Τεντωμένη οροφή στο σαλόνι: 60 ιδέες φωτογραφιών

Πιθανώς, πολλοί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους έχουν δει τεντωμένες οροφές στο σαλόνι σε πολύχρωμες φωτογραφίες ή επισκέπτονται φίλους. Αυτή είναι μια μοντέρνα κομψή λύση που αναμφίβολα φαίνεται πολύ αισθητικά ευχάριστη. Μαζί με την επιθυμία να διακοσμήσετε την αίθουσα με τη βοήθεια ενός τόσο απλού σχεδιασμού, προκύπτουν αμφιβολίες: πόσο αξιόπιστες, άνετες, ευέλικτες είναι και θα ταιριάζουν επίσης στο χώρο σας; Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις!

Τεντωμένες οροφές για το σαλόνι: χαρακτηριστικά

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τεντωμένων οροφών, αλλά καθένα από αυτά αποτελείται από ένα πλαίσιο στο οποίο ο καμβάς είναι σφιχτά αναρτημένος. Έτσι, η εγγενής οροφή κρύβεται πίσω από μια νέα “επέκταση”, η οποία μπορεί να πάρει από 10 έως 50 εκατοστά του ύψους των τοίχων. Για το τι κάνουν οι ιδιοκτήτες τέτοιες θυσίες?

– Ο πρώτος λόγος είναι αρκετά προφανής – για να κρύψετε ατέλειες στην αρχική επιφάνεια, όπως ρωγμές ή κηλίδες. Ακόμη και μετά από προσεκτικό στόκο, δεν θα είναι δυνατό να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που παρέχει το τεντωμένο ύφασμα..

– Κάτω από την τεντωμένη οροφή στο σαλόνι, μπορείτε να κρύψετε δοκούς, επικοινωνίες ή να εγκαταστήσετε ενσωματωμένους λαμπτήρες.

– Ένας καμβάς από μεμβράνη PVC είναι σε θέση να προστατεύσει το σαλόνι από μια πλημμύρα που κατά λάθος (ή σκόπιμα) οργανώθηκε από τους γείτονες από ψηλά. Φυσικά, τέτοιες καταστάσεις δεν συμβαίνουν κάθε μέρα, αλλά οι συνέπειές τους μπορούν να μετατραπούν σε πραγματική θλίψη για το εσωτερικό..

– Η εγκατάσταση τεντωμένης οροφής είναι μια κερδοφόρα επένδυση στο μέλλον, καθώς η διάρκεια ζωής κυμαίνεται από 10 έως 15 χρόνια. Αυτό υπόκειται σε τακτική φροντίδα που είναι εύκολο να γίνει στο σπίτι..

– Ακόμη και η συνθετική επικάλυψη θεωρείται φιλική προς το περιβάλλον και απολύτως ασφαλής για την υγεία.

Αλλά ο κύριος λόγος είναι η τακτοποιημένη εμφάνιση και η μεγάλη μεταβλητότητα του σχεδιασμού. Μπορείτε να επιλέξετε όχι μόνο διαφορετικά χρώματα, αλλά και υφή, σχήμα, μοτίβο. Αυτές οι ιδιότητες σας επιτρέπουν να εφαρμόζετε τεντωμένες οροφές σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Η πρόσθετη κάλυψη από μόνη της μπορεί να “σβήσει” τον θόρυβο από το πάνω διαμέρισμα, αλλά για να ενισχυθεί αυτό το αποτέλεσμα, εγκαθίσταται ένα στρώμα ινών πολυεστέρα, το οποίο παρέχει ηχομόνωση. Αυτή η στιγμή κάνει τα τεντωμένα ταβάνια μια ακόμη πιο επιθυμητή απόκτηση για το σαλόνι..

Τεντωμένες οροφές για το σαλόνι - Χαρακτηριστικά

Στιλιστικές λύσεις

Λόγω της μεγάλης ποικιλίας υφών και χρωμάτων, οι τεντωμένες οροφές μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικά εσωτερικά στυλ στο σαλόνι, συμπληρώνοντάς τις αρμονικά.

Τεντωμένη οροφή κλασικού στυλ για σαλόνι

Για ένα κλασικό εσωτερικό σαλόνι, δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε γυαλιστερό φινίρισμα και φωτεινά χρώματα. Η πιο απλή επιλογή είναι μια λευκή ματ οροφή με έναν πολυέλαιο στο κέντρο. Για να το διαφοροποιήσετε, μπορείτε να πάρετε ένα γκρι ή μπεζ χρώμα, εικόνες με αυστηρά αφηρημένα μοτίβα, σε ειδικές περιπτώσεις – εκτυπώστε μια εικόνα κλασικών δασκάλων. Η ένταση στην περίμετρο θα φαίνεται καλή.

Τεντωμένη οροφή κλασικού στυλ για σαλόνι Τεντωμένη οροφή κλασικού στυλ για σαλόνι

Μοντέρνο τεντωμένο ταβάνι για σαλόνι

Αυτό είναι ένα πραγματικό πεδίο για πειραματισμούς με σχήματα ή μοτίβα. Είναι σημαντικό να μην παρασυρθείτε και να προσπαθήσετε να διατηρήσετε μια ισορροπία, αποσπώντας κίνητρα από το εσωτερικό, με τα οποία το ταβάνι πρέπει να αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο..

Αν και η επίδραση του “έναστρου ουρανού” χρησιμοποιείται συχνότερα στο υπνοδωμάτιο, στο σαλόνι μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε μια ξεχωριστή περιοχή της πλατείας με σημεία “φώτων” που τρεμοπαίζουν απαλά τη μέρα και δημιουργούν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα το απόγευμα..

Μοντέρνο τεντωμένο ταβάνι για σαλόνι Μοντέρνο τεντωμένο ταβάνι για σαλόνι

Μινιμαλιστική τεντωμένη οροφή για σαλόνι

Όντας ένα συγκρατημένο στυλ, ο μινιμαλισμός προσφέρει έναν περιορισμένο αριθμό επιλογών, αλλά είναι καλύτερο να σταματήσετε στην πρώτη από αυτές: μια λευκή ματ τεντωμένη οροφή που ρέει ομαλά στον όγκο των τοίχων, διαγράφοντας κάθε όριο στο σαλόνι. Οι λαμπτήρες θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε λίγο την οροφή..

Μινιμαλιστική τεντωμένη οροφή για σαλόνι

Τεντωμένη οροφή σκανδιναβικού στυλ για σαλόνι

Όσον αφορά τα τελειώματα, το σκανδιναβικό στυλ μοιάζει λίγο με τον μινιμαλισμό, αλλά προσφέρει περισσότερη ελευθερία στη διακόσμηση. Ένα ανώτατο όριο δύο επιπέδων περιμετρικά και πιο “κυρτό”, αλλά ακόμα λιτοί λαμπτήρες θα φαίνονται κατάλληλοι εδώ. Στο σκανδιναβικό στυλ, κυριαρχεί το λευκό, οπότε στο θέμα του χρώματος όλα είναι ξεκάθαρα.

Τεντωμένη οροφή σκανδιναβικού στυλ για σαλόνι

Τεντωμένη οροφή υψηλής τεχνολογίας για σαλόνι

Οι τεντωμένες οροφές θα ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό που προωθεί τις “υψηλές τεχνολογίες” με την πρακτικότητα, τη λειτουργικότητα και τη μικρή φουτουριστική τους εμφάνιση. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να φοβάστε να χρησιμοποιήσετε γυαλιστερό φινίρισμα, σκούρες αποχρώσεις, γεωμετρικά σχέδια ή ένα πολύπλοκο σύστημα φωτισμού. Αλλά όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να ταιριάζουν με το σχέδιο του καθιστικού..

Τεντωμένη οροφή υψηλής τεχνολογίας για σαλόνι Τεντωμένη οροφή υψηλής τεχνολογίας για σαλόνι

Επιλέγοντας το χρώμα της οροφής

Τα χρώματα όχι μόνο έχουν αντίκτυπο στην ανθρώπινη ψυχή, αλλά μπορούν επίσης να μεταμορφώσουν το εσωτερικό, καθώς και τη διάθεση σε αυτό..

Λευκή τεντωμένη οροφή

Μια ευέλικτη επιλογή που ταιριάζει με όλα τα χρώματα και έχει τη δυνατότητα να τα ισορροπήσει. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν πολύ φωτεινά έπιπλα στο σαλόνι ή οι σκοτεινοί τοίχοι δημιουργούν μια ζοφερή ατμόσφαιρα, τότε μια λευκή τεντωμένη οροφή θα εξομαλύνει το αποτέλεσμα που έχει προκύψει..

Υπάρχει μια άποψη ότι η βρωμιά είναι πιο αισθητή σε μια τέτοια επιφάνεια. Αλλά τα φιλμ PVC δεν συσσωρεύουν σκόνη και μπορούν να καθαριστούν εύκολα με ένα συνηθισμένο απορρυπαντικό που δεν περιέχει αλκοόλ..

Λευκή τεντωμένη οροφή στο σαλόνι Λευκή τεντωμένη οροφή στο σαλόνι

Μαύρο τεντωμένο ταβάνι

Τα σαλόνια με μεγάλη έκταση μπορούν να αντέξουν την πολυτέλεια μιας μαύρης οροφής. Αυτή είναι μια πολύ κομψή λύση για ένα μοντέρνο εσωτερικό, που δίνει ένα συγκεκριμένο βάθος στο χώρο. Προκειμένου η κορυφή να μην πιέζει οπτικά τους κατοίκους, πρέπει να αγοράσετε έναν καμβά με γυαλιστερό αποτέλεσμα και να εγκαταστήσετε έντονο φωτισμό.

Μαύρο τεντωμένο ταβάνι στο σαλόνι Μαύρο τεντωμένο ταβάνι στο σαλόνι

Φωτεινά χρώματα

Παρά το γεγονός ότι δεν συνιστάται η λήψη φωτεινών αποχρώσεων για το κάλυμμα της οροφής, μπορεί να φαίνονται πολύ ευεργετικά σε ευρύχωρα μοντέρνα σαλόνια. Είναι ισορροπημένα με λευκά γυψοσανίδας “πλαίσια” και διάχυτο φωτισμό. Προσπαθήστε έτσι ώστε μόνο το πρώτο επίπεδο να έχει τέτοιο χρώμα, έτσι ώστε το ελκυστικό χρώμα να μην κρέμεται πάνω από το δωμάτιο..

Τεντωμένη οροφή στο σαλόνι - Φωτεινά χρώματα Τεντωμένη οροφή στο σαλόνι - Φωτεινά χρώματα

Φωτισμός και φωτισμός

Οι τεντωμένες οροφές στο σαλόνι σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε ένα σύστημα φωτισμού πολλαπλών επιπέδων που θα παρέχει φως σε κάθε μέρος του δωματίου. Αλλά πρέπει να προγραμματίσετε αυτήν τη στιγμή εκ των προτέρων, αφού μετά την εγκατάσταση της δομής, δεν θα είναι δυνατή η τοποθέτηση των συσκευών.

Η κύρια πηγή φωτός μπορεί να είναι ένας παραδοσιακός πολυέλαιος στο κέντρο του δωματίου, ειδικά αν είναι διακοσμημένος σε κλασικό στιλ. Ένα ασυνήθιστο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται λόγω του γραμμικού φωτισμού κατά μήκος της περιμέτρου της οροφής, που αναδεικνύει τις “εξογκώσεις” του. Οι προβολείς θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε απαλό, διάχυτο φως.

Συνιστάται να δώσετε προσοχή στο χρώμα και το φινίρισμα, καθώς ο φωτισμός δημιουργεί μερικές φορές μια ενδιαφέρουσα ψευδαίσθηση. Για παράδειγμα, οι γυαλιστερές επιφάνειες αντανακλούν το φως, αυξάνοντας έτσι τη φωτεινότητα, ενώ οι ματ ή σκοτεινές επιφάνειες, αντίθετα, σιγαστούν.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι δεν είναι όλοι οι τύποι λαμπτήρων κατάλληλοι για λεπτές μεμβράνες PVC. Είναι ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες, επομένως συνιστάται η αγορά συσκευών LED ή εξοικονόμησης ενέργειας..

Τεντωμένη οροφή στο σαλόνι - Φωτισμός και φωτισμός Τεντωμένη οροφή στο σαλόνι - Φωτισμός και φωτισμός

Τεντωμένη οροφή για ένα μικρό σαλόνι

Συχνά, οι ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων, θέλοντας να εξοικονομήσουν πολύτιμους μετρητές χώρου, αποφεύγουν την εγκατάσταση δομών τάνυσης, στερώντας έτσι τα πλεονεκτήματά τους. Αλλά ακολουθώντας μερικές μόνο οδηγίες θα σας βοηθήσει να τοποθετήσετε με ασφάλεια ένα τέτοιο ταβάνι στο εσωτερικό:

– Χωρίς φωτεινές αποχρώσεις και μαύρα. Καλύτερα να μείνετε σε ουδέτερα χρώματα, ιδανικά σε λευκό. Θα βοηθήσει να γεμίσει το σαλόνι με φως. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ένας σημαντικός κανόνας: η διακόσμηση της οροφής πρέπει να είναι η ίδια ή αρκετές αποχρώσεις ελαφρύτερη από τους τοίχους..

– Η γυαλάδα, όπως ένας καθρέφτης, δημιουργεί το αποτέλεσμα της επέκτασης του χώρου, αυξάνοντας έτσι οπτικά. Αλλά αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη για όλα τα στυλ. Σε τέτοιες καταστάσεις, μπορείτε να περιοριστείτε σε απλές ματ οροφές.

– Η προτεραιότητα παραμένει ένας απλός σχεδιασμός χωρίς κύματα, κώνους ή άλλα σχήματα. Η ομαλή οροφή ενός επιπέδου θα φαίνεται κομψή, τακτοποιημένη και κομψή.

– Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει το σύστημα φωτισμού, το οποίο θα πρέπει να φωτίζει ομοιόμορφα το σαλόνι, χωρίς να δίνεται προσοχή στις πηγές φωτός. Οι προβολείς και μια μικρή λάμπα στο κέντρο είναι ιδανικοί για αυτό..

Τεντωμένη οροφή για ένα μικρό σαλόνι Τεντωμένη οροφή για ένα μικρό σαλόνι

Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι – φωτογραφία

Ελπίζουμε ότι το άρθρο μας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά των τεντωμένων οροφών για τα σαλόνια και τις αισθητικές τους ιδιότητες. Έχουμε ετοιμάσει μια επιλογή φωτογραφιών που απεικονίζουν λεπτομερέστερα την ποικιλία των σχεδιαστικών λύσεων. Καλή προβολή!

Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στο σαλόνι - φωτογραφία

Βίντεο: Τεντώστε την οροφή στο σαλόνι – ιδέες και σχέδιο

Previous Post
Ιδέες για οπτική επέκταση του χώρου στο υπνοδωμάτιο
Next Post
70+ hvite kjøkkendesignideer (bilde)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector