15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σαλόνι σε στιλ Προβηγκίας: 80 ιδέες σχεδιασμού

Σαλόνι σε στιλ Προβηγκίας: 80 ιδέες σχεδιασμού

Η Προβηγκία είναι ένας προορισμός που ήρθε σε μας από την ηλιόλουστη και ζεστή γαλλική επαρχία και πήρε το όνομά της από την ομώνυμη περιοχή. Η Προβηγκία διαφέρει από το κλασικό στυλ της χώρας σε κομψότητα και από το συνηθισμένο ρουστίκ στυλ – σε κομψότητα.

Χαρακτηριστικά του στυλ της Προβηγκίας

Το ρεύμα άρχισε να εμφανίζεται τον 17ο αιώνα, σε αντίθεση με τον αστικό κλασικισμό. Αραίωσε την καθημερινή φασαρία και έφερε αρμονία και ηρεμία σε αυτό. Όλο και περισσότεροι πλούσιοι πολίτες προτιμούσαν ένα άνετο σπίτι στις επαρχίες. Ελαφρότητα, φως, ανοιχτός χώρος και πολυπλοκότητα – όλα αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Προβηγκίας, τα οποία έχουν επιβιώσει στους καιρούς μας..

Το σαλόνι με στυλ Προβηγκίας είναι η τέλεια καρδιά του σπιτιού. Είναι ευχάριστο να περνάς βράδια σε αυτό και να προσκαλείς επισκέπτες. Η λειτουργικότητα και η πρακτικότητα συνδυάζονται αρμονικά με τον δημιουργικό ρομαντισμό. Τώρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και ισχυρές εναλλακτικές λύσεις στον κρύο υψηλής τεχνολογίας και τον λακωνικό μινιμαλισμό..

Η περιοχή της Προβηγκίας φημίζεται για τα υπέροχα τοπία, τα αρωματικά βότανα, την γαλάζια θάλασσα και τον λαμπερό ήλιο. Theseταν αυτές οι ιδιότητες που επηρέασαν τον σχηματισμό των κύριων εσωτερικών τάσεων..

Χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του στυλ της Προβηγκίας:

– Ελαφρύ, παστέλ φινίρισμα.

– Φυσικά υλικά και φυσικές υφές.

– Πολύ ξύλο.

– Δοκοί οροφής.

– Φρέσκα λουλούδια και στολίδια με λουλούδια.

– Πολλά ελαφριά υφάσματα και διακόσμηση.

– Αέρινα βολάν και δαντέλες

– Πορσελάνινα και κεραμικά μικροπράγματα.

Η Προβηγκία είναι η πιο κατάλληλη για εξοχική κατοικία. Έχει τόσο την ατμόσφαιρα όσο και τη δυνατότητα να σχεδιάσει πλήρως ανακαινίσεις και έπιπλα από την αρχή, χωρίς να προσαρμοστεί στη διάταξη του προγραμματιστή. Αλλά ακόμα και στο διαμέρισμα, μπορείτε να εξοπλίσετε τη δική σας ηλιόλουστη γωνιά και να αναδημιουργήσετε το αυθεντικό πνεύμα της γαλλικής επαρχίας εκεί. Υπάρχει ένα πλεονέκτημα για μικρά διαμερίσματα: η Προβηγκία επεκτείνει οπτικά το χώρο, τον καθιστά ελαφρύ και ευάερο, καλύτερα από τα περισσότερα άλλα στυλ.

Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας - Χαρακτηριστικά Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας - Χαρακτηριστικά Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας - Χαρακτηριστικά

Χρωματικές λύσεις

Η Προβηγκία δεν ανέχεται πολύ φωτεινά χρώματα. Αυτές είναι σιωπηλές, συγκρατημένες, αλλά πολύ ανοιχτές αποχρώσεις. Λευκό και μπεζ, γαλακτώδες, ελιά, λεβάντα, μπλε του ουρανού και τιρκουάζ χρησιμοποιούνται ενεργά. Τα ζεστά χρώματα περιλαμβάνουν ανοιχτό μουστάρδα, ώχρα, τερακότα και παστέλ κίτρινο. Χρησιμοποιούνται θαλάσσιες αποχρώσεις, ακόμη και αξεσουάρ: κοχύλια ή αλιευτικά εργαλεία. Τα ηλιόλουστα ανθισμένα λιβάδια και η γαλάζια θάλασσα δεν αποκλείουν, αλλά αρμονικά αλληλοσυμπληρώνονται.

Λευκό σαλόνι σε στιλ Προβηγκίας

Το λευκό και οι παραλλαγές του είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για μικρά σαλόνια που στερούνται το φως της ημέρας. Για το στυλ της Προβηγκίας, το λευκό είναι εντελώς αυτοφυές. Τα έπιπλα φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά με φόντο τους φωτεινούς τοίχους, το πάτωμα και την οροφή. Η υφή του ξύλου εμφανίζεται ακόμα καλύτερα και πιο ξεκάθαρα και ακόμη και οι πιο λεπτές και χλωμές αποχρώσεις γίνονται πιο φωτεινές και πιο εκφραστικές..

Ο πραγματικός βασιλιάς του λευκού καθιστικού της Προβηγκίας είναι λευκασμένο παλαιωμένο ξύλο. Είναι κατάλληλο για δάπεδα και έπιπλα. Και έτσι ώστε τα στοιχεία να μην συγχωνευτούν σε μια συμπαγή σειρά, μπορείτε να επιλέξετε ξύλο διαφορετικών ποικιλιών και υφών και να αραιώσετε τα πάντα με πρωτότυπα εξαρτήματα και υφάσματα.

Λευκό σαλόνι σε στυλ Προβηγκίας - εσωτερική διακόσμηση Λευκό σαλόνι σε στυλ Προβηγκίας - εσωτερική διακόσμηση

Σαλόνι σε στιλ Προβηγκίας σε παστέλ χρώματα

Το παστέλ είναι ένα άλλο στοιχείο της Προβηγκίας. Επιλέγοντας μια τέτοια κλίμακα για το σαλόνι, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι όλο το σχέδιο πρέπει να είναι μαλακό, ευάερο, ελαφρύ. Η Προβηγκία χρησιμοποιεί πάντα πολύπλοκες αποχρώσεις πολλαπλών συστατικών και αραιωμένες. Ακόμα και το λευκό είναι περισσότερο σαν κρέμα ιβουάρ ή βανίλια. Ταιριάζει τέλεια με δροσερό μπλε-γκρι, ρομαντικό τριαντάφυλλο τέφρας ή ζεστές πούδρες.

Σαλόνι στυλ Προβηγκίας σε παστέλ χρώματα - Εσωτερική διακόσμηση Σαλόνι στυλ Προβηγκίας σε παστέλ χρώματα - Εσωτερική διακόσμηση

Σαλόνι με μπλε και λεβάντα σε στιλ Προβηγκίας

Το γαλάζιο της θάλασσας και η αρωματική λεβάντα είναι ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της Προβηγκίας. Υφάσματα λεβάντας με τραχιά υφή φαίνονται όμορφα. Και σε ένα εξοχικό σπίτι σε ασυνήθιστο χρώμα, μπορείτε να βάψετε με ασφάλεια ακόμη και το πλαίσιο του παραθύρου και τα παντζούρια. Το μπλε είναι απαλό, ξεπλυμένο, όχι πολύ κορεσμένο. Φέρνει μια ευχάριστη δροσιά στο δωμάτιο. Το σιωπηλό τιρκουάζ φαίνεται καλό και οι ανοιχτό μπλε τοίχοι είναι μία από τις πιο συνηθισμένες λύσεις..

Σαλόνι με μπλε και λεβάντα σε στιλ ΠροβηγκίαςΠράσινο σαλόνι σε στιλ Προβηγκίας

Οι αποχρώσεις του πράσινου χρησιμοποιούνται κυρίως σε υφάσματα ή για τη δημιουργία τόνων. Δεν είναι μια πλούσια φυτική ή όξινη σαλάτα, αλλά μάλλον μια λεπτή ελιά. Ένα εσωτερικό που βασίζεται σε φυσικά υλικά και υφές δεν μπορεί να κάνει χωρίς ένα από τα πιο φυσικά χρώματα. Το Green in Provence είναι ένα πυκνό, μυρωδάτο βελονάκι και αμπέλια. Χρησιμοποιείται πιο ενεργά σε λουλουδάτα στολίδια σε τοίχους, πίνακες ζωγραφικής, κουρτίνες, ταπετσαρίες και μαξιλάρια..

Πράσινο σαλόνι σε στιλ ΠροβηγκίαςΣαλόνι σε στιλ Προβηγκίας σε έντονα χρώματα

Παρόλο που η Προβηγκία δεν ανέχεται πολύ κορεσμένα και λαμπερά χρώματα, υπάρχει ακόμα μια θέση για φωτεινά χρώματα. Συνήθως αυτές είναι ζεστές αποχρώσεις: μουστάρδα, τερακότα, ηλιοτρόπιο κίτρινο, τούβλο κόκκινο. Αλλά αυτά τα χρώματα δεν μπορούν να είναι βασικά. Χρησιμοποιούνται μόνο για να δώσουν στο σαλόνι λίγη άνεση, ενδιαφέρον χρώμα και ζεστασιά. Μπορεί να είναι μικρά αξεσουάρ, μαξιλάρια, ζωγραφική λουλουδιών.

Σαλόνι στυλ Προβηγκίας σε φωτεινά χρώματα - Εσωτερική διακόσμηση Σαλόνι στυλ Προβηγκίας σε φωτεινά χρώματα - Εσωτερική διακόσμηση

Φινίρισμα και υλικά

Το κύριο υλικό είναι το ξύλο σε οποιαδήποτε από τις παραλλαγές του. Λιγότερο συχνά χρησιμοποιείται φυσική πέτρα, ακατέργαστο ελαφρύ τούβλο, κεραμικά. Γυαλί, χρώμιο και πλαστικό δεν βρέθηκαν σχεδόν ποτέ.

Οι εσωτερικοί χώροι σε στιλ Προβηγκίας μοιάζουν με κλασικά. Μεταχειρισμένο ξύλο πολύτιμων ειδών, στρογγυλεμένα έπιπλα, συμμετρική διάταξη. Πρόκειται για δύο ή τρία χρώματα με βάση καφέ ή τερακότα. Η παραδοσιακή Προβηγκία είναι ελαφρύτερη και ελαφρύτερη. Επιτρέπει ψάθινα έπιπλα και αξεσουάρ, διακοσμητικά καλάθια και άνετα μαξιλάρια, ανθοσυνθέσεις σε χαριτωμένα βάζα και φυτά εσωτερικού χώρου σε κεραμικές γλάστρες..

Πάτωμα

Η Προβηγκία στρέφεται προς τις φυσικές υφές. Το δάπεδο είναι παραδοσιακά ξύλινο. Το λευκασμένο ξύλο ή ο ακατέργαστος πίνακας χωρίς επεξεργασία φαίνεται υπέροχο. Το ένθετο παρκέ είναι επίσης κατάλληλο. Εάν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, ίσως θελήσετε να κοιτάξετε το laminate δάπεδο. Οι σύγχρονες απομιμήσεις ξύλου είναι σχεδόν τόσο καλές όσο είναι σε εμφάνιση και ποιότητα, αλλά είναι πολύ πιο προσιτές. Και για χώρο χαλάρωσης, είναι κατάλληλο ένα ζεστό χαλί κρέμας ή καφέ..

Σχεδιασμός σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Οι τοίχοι είναι πιο συχνά καλυμμένοι με χρώμα. Πρόκειται για ανοιχτόχρωμες και ζεστές αποχρώσεις του λευκού, του κρεμ και του μπεζ, απαλά παστέλ χρώματα. Χρησιμοποιείται διακοσμητικός γύψος με λεπτή υφή. Οι ταπετσαρίες από χαρτί χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά. Συνήθως πρόκειται για ταπετσαρία με floral ή floral μοτίβο. Είναι κατάλληλα για τη δημιουργία ενός τοίχου με έμφαση. Είναι καλό αν το στολίδι τους απηχεί το κλωστοϋφαντουργικό προϊόν..

Το ανοιχτόχρωμο υπόβαθρο αραιώνεται με κεραμικές διακοσμήσεις, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής και καθρέφτες σε περίπλοκα ή, αντίθετα, τραχιά πλαίσια.

Σχεδιασμός σαλονιού στυλ Προβηγκίας - Διακόσμηση τοίχου Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Οροφή στην Προβηγκία – κλασικό, λευκό σοβάτισμα. Εάν το επιτρέπει η διάταξη και το ύψος, εγκαθίστανται χοντρά ξύλινα δοκάρια. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, η οροφή πρέπει να είναι μια φυσική προέκταση των τοίχων. Στη συνέχεια φαίνεται ψηλότερα και στο ουδέτερο φόντο του, ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος φαίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον..

Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας - Διακόσμηση οροφής Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας - Διακόσμηση οροφής

Έπιπλα σαλονιού

Τα έπιπλα της Προβηγκίας είναι λειτουργικά και εξαιρετικά διακοσμητικά. Αυτό δεν είναι μόνο vintage και μη τυποποιημένα σχήματα, αλλά και η απουσία περιττών λεπτομερειών. Χρησιμοποιούνται ακουστικά ηλικίας ή παλιά βαμμένα σε ανοιχτά χρώματα. Οι ντουλάπες και τα κομοδίνα είναι πάντα περιποιημένα, αλλά μοιάζουν να έχουν εξυπηρετήσει περισσότερες από μία γενιές.

Οι αντίκες έχουν μεγάλη εκτίμηση εδώ. Αλλά ακόμη και τα νέα έπιπλα μπορούν να δώσουν μια άθλια εμφάνιση. Οι ξύλινες προσόψεις είναι διακοσμημένες με ζωγραφική και ντεκουπάζ. Μπορείτε ακόμη και να το κάνετε μόνοι σας..

Μια ενδιαφέρουσα κίνηση είναι το τζάκι, το οποίο θα γίνει το ιδανικό κέντρο ενός φιλόξενου σαλόνι σε στιλ Προβηγκίας. Μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο ή ανάμεσα στα παράθυρα και δίπλα του να τοποθετηθεί καναπές και πολυθρόνες. Επικαλυμμένα έπιπλα – στρογγυλά, χαριτωμένα, με διακοσμητικά υποβραχιόνια. Μια τέτοια περιοχή αναψυχής είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας - Έπιπλα Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας - Έπιπλα Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας - Έπιπλα

Φωτισμός

Η αφθονία του φωτός είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Προβηγκίας. Μεγάλα παράθυρα αφήνουν τις ακτίνες του ήλιου. Ο τεχνητός φωτισμός επιλέγεται στην πιο άνετη και φυσική περιοχή. Θα πρέπει να είναι απρόσεκτος και διακριτικός.

Σε ένα τέτοιο σαλόνι, οι προβολείς πολλαπλών επιπέδων χρησιμοποιούνται σπάνια, οπότε πρέπει να σκεφτείτε τον φωτισμό κάθε ζώνης. Αλλά στην Προβηγκία, μπορείτε να κρεμάσετε με ασφάλεια φανταχτερούς διακοσμητικούς πολυελαίους, να εγκαταστήσετε ψηλούς λαμπτήρες δαπέδου και απλίκες με υφασμάτινα αμπαζούρ.

Μια τολμηρή λύση είναι ένας πολυέλαιος από σφυρήλατο σίδερο ή μπρούτζο. Αναπόφευκτα γίνεται το κύριο στοιχείο του δωματίου. Υπάρχουν επίσης απλούστερες επιλογές: αλουμίνιο και ορείχαλκος. Μια κομψή κίνηση είναι ένας συνδυασμός μετάλλου και κεραμικής. Τα πλαστά κηροπήγια είναι επίσης ένα όμορφο αξεσουάρ. Τα κύρια στοιχεία της σφυρηλάτησης στο στυλ της Προβηγκίας είναι φύλλα, αμπέλια και τσαμπιά, λουλούδια.

Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας - Φωτισμός Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας - Φωτισμός Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας - Φωτισμός

Διακόσμηση και υφάσματα

Τα υφάσματα είναι το κύριο αξεσουάρ της Προβηγκίας. Πρόκειται για όμορφες και διακοσμητικές κουρτίνες με διακοσμητικά, τούλι, αφθονία μαξιλαριών, ενώ δεν χρησιμοποιείται τίποτα περιττό. Κάθε λεπτομέρεια έχει το δικό της ρόλο και νόημα. Η Προβηγκία είναι ελαφρότητα και ευελιξία. Δεν ανέχεται την υπερβολή και τη συσσώρευση.

Η ταπετσαρία των επικαλυμμένων επίπλων συνδυάζεται με διακοσμητικά μαξιλάρια και κουρτίνες. Εκτός από τα λουλουδάτα σχέδια, χρησιμοποιούνται συχνά καρό και ρίγες..

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα διακοσμητικά εξαρτήματα. Ξυλόγλυπτα και φανταχτερά σφυρήλατα μέρη είναι ευπρόσδεκτα. Πρόκειται για λαβές ντουλαπιών, ταπετσαρισμένα πόδια επίπλων και άλλα στοιχεία..

Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας - Διακόσμηση και υφάσματα Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας - Διακόσμηση και υφάσματα Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας - Διακόσμηση και υφάσματα

Μικρό σαλόνι σε στιλ Προβηγκίας

Συνιστάται να διακοσμήσετε ένα μικρό σαλόνι στο στυλ της Προβηγκίας σε ανοιχτά χρώματα, χωρίς πιασάρικες αντιθέσεις. Οι λευκοί τοίχοι είναι σε αρμονία με τα έπιπλα από κρέμα. Η αίσθηση ελαφρότητας και ευελιξίας προστίθεται από τις λεπτές αποχρώσεις του μπλε. Τα κρύα χρώματα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για ηλιόλουστα δωμάτια. Οι καθρέφτες σε κομψά διακοσμητικά πλαίσια θα βοηθήσουν στην αύξηση του χώρου. Ένα μικρό σαλόνι πρέπει να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες λεπτομέρειες. Όλη η διακόσμηση είναι λειτουργική.

Μια πρακτική λύση για το μικρό τετράγωνο είναι ο συνδυασμός παρακείμενων χώρων. Για παράδειγμα, ένα μικρό σαλόνι στυλ Προβηγκίας μπορεί να συνδυαστεί με μια κουζίνα, ένα άλλο δωμάτιο για το οποίο το συγκεκριμένο στυλ είναι ιδανικό. Η μεγάλη τραπεζαρία περιβάλλεται από κομψές καρέκλες με μαξιλάρια. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τραπεζάκι σαλονιού και πολυθρόνες. Ένα vintage μπουφέ θα ήταν κατάλληλο, με μια οικιακή συλλογή πορσελάνης να εκτίθεται πίσω από τις γυάλινες πόρτες του. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να επιλέξετε οικιακές συσκευές. Αλλά μπορείτε πάντα να βγείτε από την κατάσταση λόγω διακοσμητικών πάνελ, κόγχων και ενσωματωμένου εξοπλισμού..

Μικρό σαλόνι σε στιλ Προβηγκίας - εσωτερική διακόσμηση Μικρό σαλόνι σε στιλ Προβηγκίας - εσωτερική διακόσμηση

Σχεδιασμός καθιστικού στυλ Προβηγκίας – φωτογραφία

Σας προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκες ιδέες φωτογραφιών για τη διακόσμηση του εσωτερικού ενός σαλονιού στο στυλ της Προβηγκίας για διάθεση και έμπνευση! Καλή προβολή!

Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στυλ Προβηγκίας - φωτογραφία

Previous Post
Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό της κουζίνας: 75 ιδέες
Next Post
Pergola (70 bilder): vakre ideer for hjem og sommerhytter