15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Τζάκι στο σαλόνι (70 φωτογραφίες): πώς να επιλέξετε, ιδέες και συμβουλές

Τζάκι στο σαλόνι (70 φωτογραφίες): πώς να επιλέξετε, ιδέες και συμβουλές

Δεν είναι περίεργο που λένε ότι το σαλόνι είναι το κέντρο του σπιτιού, καθώς και το πρόσωπο των ιδιοκτητών του. Αυτό το δωμάτιο είναι υπεύθυνο για την άνεση των επισκεπτών, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και καταδεικνύει τη μεγάλη γεύση των ιδιοκτητών του σπιτιού. Το τζάκι θα μπορεί να διακοσμήσει και να συμπληρώσει κάθε δωμάτιο. Σε ένα δημοκρατικό αυστηρό σαλόνι, θα φέρει νότες άνεσης, θα κάνει ένα χαρούμενο και χαοτικό δωμάτιο πιο κομψό, θα αραιώσει τη μονοτονία των υλικών φινιρίσματος με την κομψή του εμφάνιση.

Ποικιλίες τζακιών

Στα εξώφυλλα των περιοδικών εσωτερικής διακόσμησης, το τζάκι είναι μια πραγματική σύνθεση. Αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ένα σωστά επιλεγμένο τζάκι μπορεί να γίνει το επίκεντρο ενός σπιτιού ή διαμερίσματος. Θα εξετάσουμε τις κύριες ποικιλίες του..

Ενσωματωμένο τζάκι

Για την εγκατάσταση ενός τέτοιου αντικειμένου πολυτελείας, απαιτείται επαρκής χώρος και χρόνος. Ο ογκώδης κλασικός σχεδιασμός αποτελείται από ένα κύριο μέρος, στο οποίο κρύβεται μια καμινάδα και μια θέση. Ένα τέτοιο μοντέλο θα μετατρέψει ακόμη και το πιο απλό σαλόνι σε μια ζεστή φωλιά. Επιπλέον, το ενσωματωμένο τζάκι είναι σε θέση όχι μόνο να ευχαριστήσει με την εμφάνισή του, αλλά και να εκτελέσει μια πρακτική λειτουργία: να θερμάνει όχι ένα, αλλά πολλά δωμάτια ταυτόχρονα..

Ενσωματωμένο τζάκι στο σαλόνι Ενσωματωμένο τζάκι στο σαλόνι

Τζάκι τριών όψεων

Είναι μια κλασική κατασκευή με πλευρικά τοιχώματα από ανθεκτικό τριπλό γυαλί. Τις περισσότερες φορές, ένα τέτοιο τζάκι παρέχει καλή θέα στη φωτιά από όλες τις πλευρές, καθώς και την παρουσία κλειδαριάς στις πόρτες. Τοποθετείται σε ειδικό ψεύτικο τοίχο, ο οποίος μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα είδος ζωνοποίησης ενός δωματίου σε δύο ξεχωριστές ζώνες. Χρησιμοποιήστε ξύλο, αέριο ή βιοαιθανόλη ως καύσιμο.

Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός τζακιού τριών όψεων είναι η ομοιόμορφη θέρμανση του χώρου, η ασφάλεια και η δυνατότητα ρύθμισης της διαδικασίας. Θα συμπληρώσει καλά ένα σαλόνι σε κλασικό ή βικτοριανό στιλ..

Τζάκι τριών όψεων στο σαλόνι Τζάκι τριών όψεων στο σαλόνι

Falεύτικο τζάκι

Συχνά αναφέρεται ως διακοσμητικό τζάκι. Ένα τέτοιο ασυνήθιστο έπιπλο είναι κατασκευασμένο από απλό γυψοσανίδα. Ένα ψεύτικο τζάκι φαίνεται πάντα αρμονικό σε κάθε γωνιά του δωματίου, αφού μπορείτε να επιλέξετε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων. Όμορφα κεριά ή ένα ηλεκτρικό τζάκι, που θα ενσωματωθούν στη δομή, μπορούν να γίνουν μια υπέροχη μίμηση φωτιάς..

Αυτή είναι μια από τις πιο οικονομικές και ασφαλέστερες επιλογές για τζάκια, αλλά η εμφάνισή της εκπλήσσει με πολυπλοκότητα και λακωνικότητα. Ένα διακοσμητικό τζάκι θα ταιριάζει απόλυτα στην ατμόσφαιρα τέτοιων σχεδίων σαλόνι: Προβηγκία, κλασικό, πατάρι.

Falεύτικο τζάκι στο σαλόνι Falεύτικο τζάκι στο σαλόνι

Επιτοίχιο τζάκι

Αυτός ο τύπος διακόσμησης θα εξοικονομήσει σημαντικά χρόνο και χώρο για εγκατάσταση. Ένας μάλλον υπερμεγέθης σχεδιασμός, για τη λειτουργία του οποίου απαιτείται μόνο ηλεκτρική πρίζα. Το τζάκι τοίχου είναι πιο συχνά κατασκευασμένο από μέταλλο ή γυαλί. Επιλογή βιολογικού τζακιού, ηλεκτρικού ή μοντέλου στήριξης.

Έχει αισθητική εμφάνιση και φημίζεται για την ευκολία συντήρησης (αρκεί ο υγρός καθαρισμός). Ένα κρεμαστό τζάκι θα είναι ένα πραγματικό highlight για ένα μικρό σαλόνι σε μοντέρνο, μινιμαλιστικό, κλασικό ή pop art στυλ.

Επιτοίχιο τζάκι στο σαλόνι Επιτοίχιο τζάκι στο σαλόνι

Ηλεκτρικό τζάκι

Ένα τέτοιο τζάκι είναι εύκολο στην εγκατάσταση και δεν δημιουργεί ιδιαίτερες δυσκολίες στη λειτουργία. Το ίδιο το στοιχείο διακόσμησης αποτελείται από πλαστικές δοκούς και κομμάτια από ειδικό ύφασμα (που μιμείται ποιοτικά μια φλόγα). Σε πιο σύνθετες εκδόσεις, θα παρατηρήσετε έναν ανακλαστήρα. Χρησιμεύει ως πηγή φωτός που δημιουργεί την εμφάνιση καμένου ξύλου. Μια καινοτομία είναι η δυνατότητα προσθήκης ήχου. Ένα τέτοιο τζάκι δεν είναι χειρότερο από ένα πραγματικό. Θα δείξει τη μεγάλη γεύση των ιδιοκτητών και θα ευχαριστήσει το μάτι τη χειμερινή περίοδο..

Ηλεκτρικό τζάκι στο σαλόνι Ηλεκτρικό τζάκι στο σαλόνι

Τζάκι σόμπα

Προηγουμένως, στους κατοίκους του καλοκαιριού άρεσε αυτή η ασυνήθιστη επιλογή. Σήμερα, μια σόμπα-σόμπα μπορεί να δει στα σαλόνια πολλών ελίτ σπιτιών και διαμερισμάτων. Διαφέρει από τις παραδοσιακές μορφές κατασκευής στο ότι μοιάζει περισσότερο με σόμπα από χυτοσίδηρο, η οποία καίγεται επίσης με ξύλο. Εξωτερικά, αυτό το μοντέλο μπορεί να είναι μέταλλο, χυτοσίδηρος, με στοιχεία κεραμικής επένδυσης. Συμπαγής, κομψή και εύκολη στη χρήση επιλογή. Φαίνεται αρμονικά σε τέτοια στυλ: σοφίτα, κλασικό, εξοχή.

Σόμπα τζακιού στο σαλόνι Σόμπα τζακιού στο σαλόνι

Συμβουλές για την εγκατάσταση τζακιού

Εάν η επιλογή σας έπεσε σε ένα κλασικό ενσωματωμένο τζάκι, τότε φροντίστε να διαβάσετε τις πληροφορίες σχετικά με τη σωστή εγκατάστασή του. Αξίζει να δοθεί προσοχή στα ακόλουθα κριτήρια: την ποιότητα της καμινάδας, την ιδιαιτερότητα της παροχής αέρα, την οργάνωση του χώρου, την εγκατάσταση σχάρων εξαερισμού.

Το απαιτούμενο μήκος του καπναγωγού είναι 5 μ. Οι ειδικοί συνιστούν να ληφθεί υπόψη ο συνδυασμός του αγωγού με την κλίμακα του ανοίγματος της καμινάδας του κλιβάνου. Η απόσταση πρέπει να είναι κοντά στον άξονα συνεισφοράς. Μην ξεχνάτε τις συνδέσεις σωλήνων. Χρειάζονται ειδική επεξεργασία με ανθεκτικά στη θερμότητα υλικά.

Η σωστή παροχή αέρα είναι η βάση ενός τζακιού. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιείται σωλήνας με διάμετρο 110 mm. Ένα ιδανικό μέρος για τη διάταξη μιας δομής τζακιού μπορεί να είναι πλάκες από σκυρόδεμα ή ένα σταθερό θεμέλιο. Μπορούν να υποστηρίξουν με ασφάλεια το βάρος της πύλης. Το βέλτιστο ύψος για την εγκατάσταση του ενθέτου είναι από 40 cm. Αυτή είναι μια ιδανική θέση από αισθητική και λειτουργική άποψη.

Η δημιουργία του θερμικού θαλάμου και των αγωγών απαιτεί προσεκτική κατασκευή των πλαισίων, θήκες και οπές θερμού αέρα. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε αυτά τα θέματα με έμπιστους επαγγελματίες που θα σας δώσουν επίσης συμβουλές για τη φροντίδα και την ασφάλεια..

Τα ηλεκτρικά τζάκια, σε αντίθεση με τα ενσωματωμένα και τα burzhuyki, δεν απαιτούν επιπλέον κόστος και χρόνο για να τα κατακτήσετε. Αρκεί να διαβάσετε λεπτομερώς τις οδηγίες και να τις συνδέσετε σε πρίζα..

Τζάκι σαλονιού - Συμβουλές εγκατάστασης Τζάκι σαλονιού - Συμβουλές εγκατάστασης

Τζάκι και στυλ εσωτερικού χώρου

Το επιλεγμένο στυλ μπορεί να παιχτεί όμορφα με τη βοήθεια ενός τζακιού. Αυτό το σύμβολο της ζεστασιάς και της άνεσης του σπιτιού θα συμπληρώνει ή θα αραιώνει πάντα την ατμόσφαιρα..

Σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ

Για έναν τόσο συγκρατημένο, ορθολογικό και δημοκρατικό σχεδιασμό, οι κεντρικοί, στρογγυλοί και τοποθετημένοι τύποι τζακιών είναι τέλειοι. Τα ενσωματωμένα τζάκια θα ταιριάζουν απόλυτα σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο με πληθώρα ξύλινων λεπτομερειών, τα κρεμαστά είναι κατάλληλα για τη δημιουργία αντίθεσης σε φόντο φωτεινών αποχρώσεων.

Τζάκι στο σαλόνι - σκανδιναβικό στιλ Τζάκι στο σαλόνι - σκανδιναβικό στιλ Τζάκι στο σαλόνι - σκανδιναβικό στιλ

Σαλόνι υψηλής τεχνολογίας

Αυτή η μοντέρνα κατεύθυνση στυλ δεν δέχεται έντονα χρώματα και πληθώρα αξεσουάρ, οπότε ένα κεντρικό τζάκι τριών ή δύο όψεων θα είναι μια καλή εναλλακτική λύση στην αισθητική διακόσμηση..

Τζάκι στο σαλόνι - Υψηλής τεχνολογίας Τζάκι στο σαλόνι - Υψηλής τεχνολογίας

Σαλόνι σε στιλ σοφίτας

Τα βιομηχανικά μοτίβα και το χάος στη σοφίτα δημιουργούν ένα εξαιρετικό παράλληλο για ένα ορθογώνιο ανοιχτό τζάκι. Μια πιο οικονομική, αλλά όχι λιγότερο εξελιγμένη επιλογή θα ήταν ένα ψεύτικο τζάκι σε αποχρώσεις του καφέ χρησιμοποιώντας παλαιωμένα κεριά με τη μορφή φωτιάς..

Τζάκι στο σαλόνι - Σοφίτα Τζάκι στο σαλόνι - Σοφίτα Τζάκι στο σαλόνι - Σοφίτα

Σαλόνι σε στιλ Προβηγκίας

Το τζάκι θα γίνει μια φωτεινή αντίθεση με το δωμάτιο με φόντο τα ελαφριά έπιπλα, τις εκτυπώσεις με λουλούδια και την αφθονία των βολάν. Αξίζει να τηρήσετε τη βασική αρχή της Προβηγκίας – απλότητα, προτιμήστε τον συνηθισμένο σχεδιασμό και τους ουδέτερους τόνους του προϊόντος τζακιού.

Τζάκι στο σαλόνι - Προβηγκία Τζάκι στο σαλόνι - Προβηγκία

Σαλόνι εξοχικού στιλ

Τα ρουστίκ κίνητρα δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τζάκι. Εδώ ενεργεί όχι μόνο ως μέρος του σχεδιασμού, αλλά και ως η κεντρική βάση της σύνθεσης. Ένα ηλεκτρικό τζάκι με απομίμηση των ήχων του τσακίσματος ξύλου θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας αγροτικής άνεσης.

Τζάκι στο σαλόνι - εξοχικό στιλ Τζάκι στο σαλόνι - εξοχικό στιλ

Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού – φωτογραφία

Συγκεντρώσαμε μια ενδιαφέρουσα συλλογή φωτογραφιών διαφορετικών τζακιών στα πιο δημοφιλή εσωτερικά σχέδια του σαλονιού. Αυτό θα σας βοηθήσει να εμπνευστείτε και να κάνετε τη σωστή επιλογή το συντομότερο δυνατό.!

Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία Τζάκι στο εσωτερικό του σαλονιού - φωτογραφία

Previous Post
Διαστάσεις κρεβατιού: μονό, ενάμιση, διπλό
Next Post
Gang i moderne stil (+67 bilder)