15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός αίθουσας στο διαμέρισμα (+80 φωτογραφίες)

Σχεδιασμός αίθουσας στο διαμέρισμα (+80 φωτογραφίες)

Η αρμόδια διακόσμηση του εσωτερικού της αίθουσας στο διαμέρισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πολλοί άνθρωποι εμπιστεύονται αυτή τη διαδικασία σε έμπειρους σχεδιαστές, οι υπηρεσίες των οποίων δεν είναι, ειλικρινά, φθηνές. Γνωρίζοντας μερικές από τις αρχές της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος και της επιλογής του στυλ που ταιριάζει καλύτερα στο πνεύμα, είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε σε ένα σχέδιο μόνοι σας και να ζωντανέψετε την ιδέα σας. Στο άρθρο μας, θα εξετάσουμε ποιος μπορεί να είναι ένας μοντέρνος σχεδιασμός μιας αίθουσας σε ένα διαμέρισμα και τι πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό.

Γενικοί κανόνες για τη διακόσμηση της αίθουσας

Όταν σχεδιάζετε τη διακόσμηση της αίθουσας, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις επιθυμίες όλων των μελών της οικογένειας και να οργανώσετε το χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε ο καθένας να μπορεί να βρει τη δική του ζεστή γωνιά εδώ. Επίσης, ένα σημαντικό σημείο είναι η επιλογή στυλ, η οποία θα πρέπει να ταιριάζει με το σχεδιασμό άλλων δωματίων. Συμφωνώ, ένα σαλόνι κλασικού στιλ δίπλα σε μια μινιμαλιστική κουζίνα ή διάδρομο θα φαίνεται γελοίο. Στο σχεδιασμό των αιθουσών, παρά το μέγεθος και το σχήμα τους, υπάρχουν ορισμένοι γενικοί κανόνες σχεδιασμού που πρέπει να τηρούνται για να μην καταλήξετε σε ένα άβολο ιδιόμορφο μικρό δωμάτιο..

Χωρισμός εις ζώνας

Ο διαχωρισμός του χώρου σε ξεχωριστούς λειτουργικούς χώρους είναι ο κύριος κανόνας του κατάλληλου σχεδιασμού του δωματίου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την πραγματοποίηση ζωνών – μπορείτε να διαχωρίσετε τις περιοχές με τη βοήθεια διαφορετικών τελειωμάτων για τοίχους, οροφές, δάπεδα. Μερικές φορές αυτός ο ρόλος παίζεται με έπιπλα, για παράδειγμα, ένας καναπές μπορεί να φράξει το καθιστικό από την τραπεζαρία ή το ράφι θα καλύψει το κρεβάτι ύπνου. Βήματα βάθρου, μετρητές ράβδων, ελαφριά χωρίσματα λειτουργούν ως περιορισμοί. Οι συσκευές φωτισμού μπορούν επίσης να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην έμφαση σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Χωρίζοντας το έδαφος της αίθουσας σε μικρά τμήματα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να υπάρχει μια ορισμένη σχέση μεταξύ όλων των στοιχείων, φέρνοντας όλες τις ζώνες μαζί..

Σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - Ζώνη Σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - Ζώνη Σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - Ζώνη

Υλικά φινιρίσματος

Η επιλογή των μεθόδων για το φινίρισμα των επιφανειών του εσωτερικού είναι αρκετά μεγάλη – αυτό ισχύει τόσο για τα ίδια τα υλικά όσο και για τα χρώματα. Για τους τοίχους, ο πιο δημοφιλής τύπος επένδυσης σήμερα είναι η ταπετσαρία, καθώς έχει μια τεράστια ποικιλία υφών και χρωμάτων. Μπορούν να είναι χαρτί, μη υφασμένα, πλένονται, υγρά. επίσης βρίσκονται συχνά υφασμάτινοι καμβάδες, ταπετσαρία με εκτύπωση φωτογραφιών και εφέ 3D. Η ταπετσαρία για ζωγραφική καθιστά δυνατή την εύκολη εξάλειψη των ελαττωμάτων που εμφανίστηκαν με την πάροδο του χρόνου, καθώς και την πλήρη αλλαγή της παλέτας χρωμάτων του δωματίου. Διακοσμητικός γύψος, ο οποίος μπορεί να είναι λείος ή να έχει ενδιαφέρουσα υφή, είναι επίσης σε μεγάλη ζήτηση. Μια επιτυχημένη σύγχρονη λύση είναι ένας συνδυασμός υλικών, όταν διαφορετικοί καμβάδες ταπετσαρίας, σοβάς με ζωγραφική, ταπετσαρία με γύψο ή πάνελ τοίχου και άλλες επιλογές συνδυάζονται στο σαλόνι.

Ο σχεδιασμός της επιφάνειας της οροφής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις διαστάσεις του δωματίου. Για δωμάτια με χαμηλή οροφή, είναι προτιμότερο να επιλέξετε κλασικό λευκό ασβέστη ή βαφές ή δομές έντασης. Εάν η αίθουσα έχει ψηλούς τοίχους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σχέδιο επιφάνειας με γυψοσανίδες, τεντωμένους καμβάδες, δημιουργώντας επίπεδα. Τα σγουρά ταβάνια συχνά παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη ορισμένων περιοχών..

Σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - Υλικά για φινίρισμα Σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - Υλικά για φινίρισμα Σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - Υλικά για φινίρισμα

Χρωματικές λύσεις

Σε αντίθεση με τα μονόχρωμα σχέδια που είναι εγγενή στους εσωτερικούς χώρους του περασμένου αιώνα, τα μοντέρνα δωμάτια μπορούν να έχουν τους πιο τολμηρούς συνδυασμούς χρωμάτων. Ωστόσο, σε αυτό το θέμα, αξίζει να εξεταστεί η θέση του δωματίου σε σχέση με τα βασικά σημεία. Εάν τα παράθυρα του καθιστικού βλέπουν νότια, θα υπάρχει αρκετός φυσικός φωτεινός φωτισμός, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλούσια, κρύα ή σκούρα χρώματα – η επιλογή της παλέτας εξαρτάται από τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών και τη γενική ιδέα σχεδιασμού. Διαφορετικά, όταν τα παράθυρα βλέπουν βόρεια, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις φωτεινές και ζεστές αποχρώσεις που αντισταθμίζουν την έλλειψη φωτός και δίνουν στην ατμόσφαιρα μια ζεστασιά..

Ο συνδυασμός κρύων αποχρώσεων φινιρίσματος με ζεστά χρώματα ταπετσαρισμένων επίπλων φαίνεται υπέροχος. Μία από τις σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης προβλέπει το λεγόμενο “σχέδιο σε λευκό καμβά”, όταν οι επιφάνειες των τοίχων και της οροφής είναι διακοσμημένες με λευκό γύψο ή βαφή, έναντι των οποίων είναι τοποθετημένα έπιπλα διαφορετικών χρωμάτων.

Για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό σχέδιο, τα έπιπλα μπορούν να επιλεγούν σε έντονα χρώματα και για ένα κομψό, ελαφρύ εσωτερικό, προτιμούνται τα ευαίσθητα παστέλ χρώματα. Η επιλογή αυτής ή εκείνης της επιλογής εξαρτάται από τον τρόπο ζωής όλων των μελών της οικογένειας, την προδιάθεσή τους για θορυβώδη πάρτι ή ήρεμα ήσυχα βράδια.

Σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - Λύσεις χρώματος Σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - Έγχρωμες λύσεις

Έπιπλα και φωτισμός

Το έδαφος της αίθουσας δεν πρέπει να είναι γεμάτο με έπιπλα για να αφήσει αρκετό ελεύθερο χώρο. Ένα τυπικό σύνολο επίπλων προϋποθέτει την παρουσία ενός καναπέ, πολυθρόνων, τραπεζιού σαλονιού, ραφιών ή αρθρωτών σχεδίων ακουστικών. Οι επαγγελματίες σχεδιαστές αποφεύγουν να τακτοποιήσουν έπιπλα στο σαλόνι κατά μήκος των τοίχων, θεωρώντας αυτό ένα λείψανο του παρελθόντος. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα κεντρικό στοιχείο (καθιστικό με καναπέ και τηλεόραση ή τζάκι), από το οποίο θα βασίζονται όλα τα επόμενα έπιπλα.

Συχνά, μια αίθουσα σε ένα διαμέρισμα, ειδικά αν δεν έχει μεγάλη χρήση, περιέχει όχι μία, αλλά αρκετές λειτουργικές ζώνες. Μπορεί να υπάρχει ένα τραπέζι εργασίας, ένας πάγκος μπαρ, μια παιδική γωνιά ή ένα υπνοδωμάτιο κλπ. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να χρησιμοποιείτε ελαφριά χωρίσματα από γυψοσανίδες ή γυάλινα χωρίσματα.

Η επιλογή και η τοποθέτηση των φωτιστικών παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Εκτός από τους κλασικούς πολυελαίους που έχουν κοσμήσει σχεδόν όλες τις αίθουσες των περασμένων δεκαετιών, η σημερινή αγορά προσφέρει μια πολύ μεγαλύτερη ποικιλία κομψών και άνετων λαμπτήρων. Στο σαλόνι, είναι καλύτερο να κανονίσετε φωτισμό πολλαπλών επιπέδων, προσθέτοντας, εκτός από τις συσκευές οροφής, απλίκες τοίχου, λαμπτήρες δαπέδου, οι οποίοι θα παρέχουν τοπικό φωτισμό ορισμένων ζωνών. Για ένα μικρό δωμάτιο, τα ενσωματωμένα φώτα οροφής θα είναι η καλύτερη επιλογή και τα ψηλά ταβάνια μπορούν να εξοπλιστούν με κρεμαστά, ανάλογα με τη λύση στυλ.

Σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - Έπιπλα και φωτισμός Σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - Έπιπλα και φωτισμός Σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - Έπιπλα και φωτισμός

Σχεδιασμός μιας μικρής και περιπατητικής αίθουσας

Έχοντας λάβει υπόψη τους γενικούς κανόνες για το σχεδιασμό των αιθουσών, αξίζει να επισημανθούν μερικά από τα χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά των δωματίων με ιδιόμορφη διάταξη και μεγέθη..

Μικρό σαλόνι

Εάν η περιοχή του δωματίου είναι πολύ μικρή, η οποία βρίσκεται συχνά στα σπίτια του Χρουστσόφ, μπορείτε να δοκιμάσετε να το συνδυάσετε με κουζίνα, διάδρομο, μπαλκόνι ή χαγιάτι. Σε αυτήν την περίπτωση, θα εμφανιστεί επιπλέον χώρος. Αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι μια τέτοια αναδιαμόρφωση θα απαιτήσει τη λήψη των σχετικών εγγράφων, καθώς και σημαντικές οικονομικές επενδύσεις. Είναι καλύτερα να αρνηθείτε να τοποθετήσετε ογκώδη ντουλάπια σε ένα μικρό δωμάτιο – μπορούν να βρεθούν σε κόγχες στο διάδρομο ή σε άλλα δωμάτια. Εδώ, το πιο κατάλληλο θα ήταν ένα μινιμαλιστικό σχέδιο με την παρουσία μεταμορφωτικών επίπλων και ανοιχτόχρωμα χρώματα φινιρίσματος..

Σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - Μικρό σαλόνι Σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - Μικρό σαλόνι

Περίπατη αίθουσα

Τα πιο δύσκολα στο σχεδιασμό είναι τα δωμάτια με τα πόδια. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να δοθεί προσοχή στην επένδυση δαπέδου, η οποία θα υποστεί συνεχή ποδοπάτηση, επομένως, μπορείτε να προτιμήσετε ένα ανθεκτικό έλασμα, κεραμικά πλακίδια ή μια αυτοεπιπεδούμενη κατασκευή και να τοποθετήσετε χαλιά μόνο σε χώρους ανάπαυσης. Τα έπιπλα δεν πρέπει επίσης να βρίσκονται στην περιοχή διέλευσης – τις περισσότερες φορές είναι αυτή που λειτουργεί ως οριοθέτης της διαίρεσης ζωνών. Δεδομένου ότι θα υπάρχουν δύο ή τρεις πόρτες, πρέπει να επιλέξετε πανομοιότυπα μοντέλα, προτιμώντας τις συρόμενες κατασκευές που εξοικονομούν σημαντικό χώρο.

Σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - Walk -through hall Σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - Walk -through hall

Εσωτερικά στυλ

Τις τελευταίες δεκαετίες, έχει γίνει μόδα ο σχεδιασμός εσωτερικών χώρων σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο στυλ. Επιλέγοντας μία από τις κατευθύνσεις, οι οποίες είναι αρκετά πολυάριθμες στο μοντέρνο σχεδιασμό, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το μέγεθος των χώρων, οι προσωπικές προτιμήσεις των χρωματικών λύσεων και, επίσης, το σημαντικότερο, οι οικονομικές δυνατότητες, καθώς ορισμένα στυλ απαιτούν σημαντικές υλικές επενδύσεις..

Σχεδιασμός αίθουσας στο στυλ του μινιμαλισμού

Η μινιμαλιστική αίθουσα διακρίνεται σημαντικά από τον περιορισμό της διακόσμησης και της επίπλωσης. Η υπερβολική διακόσμηση είναι ακατάλληλη εδώ – δίνει τη θέση της στον λακωνισμό και τη λειτουργικότητα. Αυτή η κατεύθυνση είναι ιδανική για αίθουσες όλων των μεγεθών, υποθέτοντας ένα μονόχρωμο συνδυασμό χρωμάτων (λευκό, μπεζ, γκρι, κλπ.), Καλό φωτισμό, ελάχιστα έπιπλα και μέγιστη επέκταση του χώρου τόσο σε οπτικό επίπεδο όσο και με πρακτικό τρόπο εξαλείφοντας εσωτερικά χωρίσματα. Υλικά ταπετσαρίας ή βαψίματος, διακοσμητικός γύψος και πάνελ τοίχου από πλαστικό ή ξύλο χρησιμοποιούνται ως υλικά φινιρίσματος τοίχων. Συνιστάται να επιλέξετε έπιπλα με γυαλιστερή επιφάνεια, στοιχεία γυαλιού και καθρέφτη είναι σχετικά.

Σχεδιασμός αίθουσας στο στυλ του μινιμαλισμού Σχεδιασμός αίθουσας στο στυλ του μινιμαλισμού

Σχεδιασμός αίθουσας σε στιλ σοφίτας

Το σαλόνι σε στιλ σοφίτας είναι ένα μεγάλο ευρύχωρο δωμάτιο με ψηλές οροφές και πανοραμικά παράθυρα. Συνδυάζεται συχνότερα με παρακείμενα δωμάτια και μπορεί να διαχωριστεί από αυτά μόνο με γυάλινα χωρίσματα. Υπάρχουν ζώνες όπως τραπεζαρία, χώρος αναψυχής με μεγάλο καναπέ, πάγκος μπαρ, αίθουσα εισόδου (δεν υπάρχει ξεχωριστός προθάλαμος εισόδου σε διαμερίσματα σοφίτας), γκαρνταρόμπα, χώρος εργασίας κ.λπ., οπότε το ζήτημα της χωροταξίας του χώρου είναι πολύ σημαντική..

Η παλέτα χρωμάτων κυμαίνεται μεταξύ γκρι, λευκού, καφέ χρώματος και των αποχρώσεών τους και η μονοτονία θα αραιωθεί με φωτεινά διακοσμητικά αντικείμενα όπως πολύχρωμα μαξιλάρια καναπέδων, αφηρημένους πίνακες, φωτεινά εξώφυλλα περιοδικών κ.λπ. Οι τοίχοι από φυσικό σκυρόδεμα ή με τοιχοποιία είναι ευπρόσδεκτοι στη διακόσμηση. υλικά που τα μιμούνται (πάνελ τοίχου, ταπετσαρία, διακοσμητικός γύψος). Οι επικοινωνίες δεν κρύβονται, αλλά σκόπιμα καμαρώνουν, δίνοντας έμφαση στο στυλ των εγκαταλελειμμένων φτωχογειτονιών του εργοστασίου. Τα έπιπλα έχουν εντυπωσιακά σχήματα και το κεντρικό στοιχείο είναι ένας καναπές με τηλεόραση ή τζάκι.

Σχεδιασμός αίθουσας σε στιλ σοφίτας Σχεδιασμός αίθουσας σε στιλ σοφίτας

Σχεδιασμός αίθουσας στυλ Προβηγκίας

Το Universal Light Provence είναι κατάλληλο για κάθε δωμάτιο, μετατρέποντάς το σε μια ζεστή ήσυχη γωνιά. Ο σχεδιασμός της αίθουσας προς αυτή την κατεύθυνση θα απαιτήσει την παρουσία ξύλινων επίπλων (κατά προτίμηση τεχνητά παλαιωμένα), τζάκι, φυσικά υλικά φινιρίσματος (πέτρα, τούβλο, ξύλο), μεγάλα ανοίγματα παραθύρων από τα οποία θα εισέλθει το φως του ήλιου. Τα ακόλουθα στοιχεία θα βοηθήσουν στη διατήρηση του χρώματος: ταπετσαρίες με μεγάλα λουλούδια, για να ταιριάζουν με τα υφάσματα που έχουν επιλεγεί, παλιά πλαίσια στους τοίχους, διακοσμητικά μαξιλάρια, πορσελάνινα ειδώλια. Προτιμάται το ελαφρύ παστέλ φινίρισμα.

Σχεδιασμός αίθουσας στυλ Προβηγκίας Σχεδιασμός αίθουσας στυλ Προβηγκίας

Ρετρό στυλ σχεδιασμού αίθουσας

Για να δημιουργήσετε μια αίθουσα σε ρετρό στυλ, πρέπει να επιλέξετε μια συγκεκριμένη εποχή και τα πιο χαρακτηριστικά εσωτερικά αντικείμενα για αυτήν. Τα κοινά στοιχεία είναι υφασμάτινες ταπετσαρίες με γεωμετρικά σχέδια, τραπεζάκι σαλονιού, εξοπλισμός αντίκες, ασπρόμαυρες γκαλερί οικογενειακών φωτογραφιών στους τοίχους και στρογγυλά χαλιά. Στο σαλόνι, διακοσμημένο για τη δεκαετία του ’50 του περασμένου αιώνα, τα δερμάτινα επικαλυμμένα έπιπλα είναι κατάλληλα. Στη δεκαετία του ’60, φωτεινές κουρτίνες, χαλιά, τραπεζομάντιλα με λουλουδάτα και γεωμετρικά εκτυπώσεις ήρθαν στη μόδα. Ο ρετρό σχεδιασμός που θυμίζει τη δεκαετία του ’70 θα γίνει ο πιο λακωνικός, σίγουρα θα περιλαμβάνει μπουφέ, τραπεζάκι σαλονιού και ευρύχωρο οθωμανικό.

Ρετρό στυλ σχεδιασμού αίθουσας Ρετρό στυλ σχεδιασμού αίθουσας

Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα – φωτογραφία

Για καλύτερη εξοικείωση με διάφορα παραδείγματα του σχεδιασμού των αιθουσών στα διαμερίσματα, έχουμε ετοιμάσει μια συλλογή φωτογραφιών, η οποία περιέχει εικόνες από τις καλύτερες λύσεις σχεδιασμού. Ελπίζουμε ότι μια οπτική επισκόπηση των εσωτερικών χώρων θα σας βοηθήσει να κάνετε την αίθουσα στο διαμέρισμά σας κομψή, ζεστή και όσο το δυνατόν πιο άνετη. Καλή προβολή!

Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της αίθουσας στο διαμέρισμα - φωτογραφία

Previous Post
Γυάλινες κουρτίνες για το μπάνιο (50 φωτογραφίες)
Next Post
Kjøkkendesign 4 kvm. (90+ bilder)