Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι (+60 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι (+60 φωτογραφίες)

Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι (+60 φωτογραφίες)

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς σύγχρονη ανακαίνιση στο σαλόνι χωρίς ομαλή, όμορφη οροφή. Παρόλο που η αρχική επιφάνεια της εναέριας επιφάνειας μπορεί να είναι πολύ μακριά από την ιδανική, η κατάσταση μπορεί εύκολα να διορθωθεί με τη βοήθεια προσιτών και πρακτικών φύλλων γυψοσανίδας. Αυτό το υλικό σας επιτρέπει να ενσωματώσετε τις πιο πρωτότυπες σχεδιαστικές λύσεις, συμπληρώνοντας το εσωτερικό με ανάγλυφα σχήματα, ογκομετρικές κατασκευές, φωτισμό πολλαπλών επιπέδων. Η κομψή οροφή από γυψοσανίδες στο σαλόνι θα γίνει ένα πραγματικό χαρακτηριστικό του σπιτιού, διατηρώντας την άψογη εμφάνισή του για περισσότερα από δώδεκα χρόνια.

Οροφές GKL: υπέρ και κατά

Πριν από την εμφάνιση του γυψοσανίδας, το φινίρισμα των οροφών ήταν ένα μάλλον πολύπλοκο πρόβλημα. Η ανομοιόμορφη βάση έπρεπε να σοβαριστεί, να βαφτεί · από καιρό σε καιρό εμφανίζονταν ρωγμές και πατατάκια, τα οποία θρυμματίζονταν υπό την επίδραση φυσικών οικιακών παραγόντων. Σε αντίθεση με την επικάλυψη τσιμέντου-ασβέστη, η γυψοσανίδα στερείται τέτοιων μειονεκτημάτων. Τα ελαφριά φύλλα έχουν αντοχή, αντοχή σε μηχανικές βλάβες, αλλά ταυτόχρονα, είναι ασυνήθιστα εύκαμπτα για επεξεργασία και εγκατάσταση.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της γυψοσανίδας είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Το χαρτόνι (πολτός ξύλου) και ο γύψος (θρυμματισμένο φυσικό ορυκτό) είναι απολύτως ασφαλή για τον άνθρωπο, δεν εκπέμπουν λιπαρούς ατμούς και επιτρέπουν στον αέρα να περνάει καλά, επιτρέποντας στο δωμάτιο να “αναπνέει”. Το μόνο πράγμα που μπορεί να βλάψει αυτό το υλικό είναι η υψηλή υγρασία, οπότε δεν πρέπει να επιτρέπονται πλημμύρες από τους γείτονες από πάνω και παρατεταμένη έκθεση στον ατμό. Εάν σχεδιάζεται η εγκατάσταση ενός λειτουργικού τζακιού ή σόμπας στο σαλόνι, συνιστάται να τελειώσετε την οροφή από πάνω τους με γυψοσανίδες με πυρίμαχο εμποτισμό, αν και οι ίδιοι οι πυρήνες γύψου δεν είναι εύφλεκτοι.

Αλλά με όλα τα πλεονεκτήματα που αναφέρονται, οι οροφές από γυψοσανίδες έχουν ένα μειονέκτημα: ένας τέτοιος σχεδιασμός μειώνει το ύψος του δωματίου κατά τουλάχιστον 10-15 εκ. Ωστόσο, για ένα μικρό σαλόνι αυτό δεν θα είναι πρόβλημα αν αναρτηθεί μόνο το πλαίσιο, και το κεντρικό τμήμα είναι κατασκευασμένο από λινό τάνυσης ή άλλο λεπτό υλικό.

Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οροφή μονής στάθμης στο σαλόνι

Η ομαλή οροφή χωρίς προεξέχουσα διακόσμηση είναι η καλύτερη επιλογή για διακριτικό σχεδιασμό σαλόνι. Μια λεία λευκή επιφάνεια είναι κατάλληλη για εσωτερικούς χώρους σε μοντέρνο, σκανδιναβικό στιλ, καθώς και στο στυλ του μινιμαλισμού και της Προβηγκίας. Πιο κομψά κλασικά μπορούν να διακοσμηθούν με γύψινο καλούπι, χρυσό πίνακα, τοιχογραφίες.

Για να φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα η οροφή γυψοσανίδας ενός επιπέδου, είναι βαμμένη σε οποιοδήποτε χρώμα – πλήρως ή σε κομμάτια. Ο τόνος του χρώματος πρέπει να συνδυάζεται με τη διακόσμηση του καθιστικού, αλλά αν το ύψος του δωματίου είναι μικρό, συνιστάται να επιλέξετε ανοιχτές αποχρώσεις, είναι δυνατόν με γυαλιστερό ή μαργαριταρένιο αποτέλεσμα.

Η ασυνήθιστη υφή της επιφάνειας πάνω από το κεφάλι θα σας βοηθήσει να προσθέσετε ποικιλία στο δωμάτιο. Για να το κάνετε αυτό, αρκεί να το καλύψετε με διακοσμητικό γύψο ή να περπατήσετε με ένα εργαλείο υφής (σπάτουλα, ρολό, βούρτσα, πλάστη με μοτίβο) σε συνηθισμένο γύψο. Μερικές φορές τα γεωμετρικά μοτίβα κόβονται στις οροφές, μέσα από τα οποία μπορεί να εμφανιστεί ένα φόντο διαφορετικής απόχρωσης ή να ρέει φως.

Δεδομένης της ευελιξίας της γυψοσανίδας, είναι επίσης επενδεδυμένες με μη τυποποιημένες οροφές, για παράδειγμα, τοξωτές, καμπύλες, σοφίτες. Για να δώσει στο υλικό το απαιτούμενο σχήμα, επεξεργάζεται με ζεστό ατμό, λυγίζει γρήγορα και μετά το στέγνωμα, τοποθετείται σε μεταλλικό πλαίσιο.

Οροφή γυψοσανίδας μονής στάθμης στο σαλόνι Οροφή γυψοσανίδας μονής στάθμης στο σαλόνι Οροφή γυψοσανίδας μονής στάθμης στο σαλόνι Οροφή γυψοσανίδας μονής στάθμης στο σαλόνι Οροφή γυψοσανίδας μονής στάθμης στο σαλόνι Οροφή γυψοσανίδας μονής στάθμης στο σαλόνι

Διπλή οροφή στο σαλόνι

Οι ογκομετρικές φιγούρες γυψοσανίδας φαίνονται υπέροχες σε ευρύχωρα δωμάτια με ψηλά ταβάνια. Τα κλιμακωτά πλαίσια με τη μορφή τετραγώνων, ορθογωνίων, οβάλ, μερικές φορές με διακοσμημένες άκρες, είναι κατάλληλα για κλασικούς εσωτερικούς χώρους – αντίκες ελληνικές, βικτοριανές, μπαρόκ. Η ομαλή ασυμμετρία στις γραμμές συνδυάζεται καλύτερα με μοντέρνα και φουτουριστικά κίνητρα. Συχνά, οι οροφές δύο επιπέδων κατασκευάζονται σε δωμάτια χωρίς συγκεκριμένο στυλ, καθοδηγούμενα μόνο από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών..

Η ασυνήθιστη γεωμετρία του άνω χώρου επιτρέπει σε έναν μεγάλο χώρο καθιστικών και στούντιο να χωριστούν σε λειτουργικές περιοχές. Για αυτό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο όλα τα είδη προεξοχών, αναρτημένες δομές, εσοχές, κουτιά, αλλά και αξιοσημείωτες χρωματικές αντιθέσεις, το παιχνίδι διαφόρων υφών, φωτισμός. Είναι πολύ εύκολο να ορίσετε τις απαραίτητες πινελιές με τη βοήθεια χρώσης, διακοσμητικού γύψου, ταπετσαρίας, αυτοκόλλητης μεμβράνης και άλλων ενδιαφέρουσων επιστρώσεων..

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια δομή δύο επιπέδων στην οροφή συνδυάζεται με μια θέση γυψοσανίδας για μια τηλεόραση – φαίνεται αρκετά εντυπωσιακή και στοχαστική. Σε γενικές γραμμές, ο αντηχητικός σχεδιασμός των τοίχων και των επιφανειών πάνω από το κεφάλι δίνει στο εσωτερικό του σαλονιού μια πιο αρμονική, ολοκληρωμένη εμφάνιση..

Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι

Συνδυασμένες οροφές στο σαλόνι

Λόγω της ευελιξίας του, το γυψοσανίδα ταιριάζει καλά με σχεδόν οποιοδήποτε υλικό. Ωστόσο, χρησιμοποιείται συχνότερα σε συνδυασμό με ελαστικό ύφασμα. Σε ένα στιβαρό κουτί από γυψοσανίδα, είτε πρόκειται για ένα περιμετρικό πλαίσιο, για μια μεγάλη κομμένη φιγούρα είτε για ένα μικρό παράθυρο, η ταινία pvc είναι προσαρτημένη όσο το δυνατόν πιο ασφαλώς και φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική. Η αντίθεση μεταξύ των ματ και των καθρεφτισμένων επιφανειών δημιουργεί ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα βάθους, το οποίο τονίζεται ακόμη περισσότερο από τον ειδικό φωτισμό. Η υφή των στοιχείων τάνυσης μπορεί να είναι διαφορετική-από ύφασμα με τυπωμένο σχέδιο έως ψεκασμό από μαργαριτάρι ή εκτύπωση φωτογραφιών.

Συνδυάζοντας μια επιφάνεια γυψοσανίδας με ξύλινα δοκάρια (ακόμη και αν δεν είναι πραγματικά, αλλά διακοσμητικά), μπορείτε να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα ενός εξοχικού σπιτιού στο σαλόνι. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για δωμάτια κατασκευασμένα σε εξοχικό στιλ, provence, σοφίτα, σαλέ.

Μία από τις πιο δημιουργικές τεχνικές για τη διακόσμηση της οροφής είναι τα γυάλινα ένθετα και τα βιτρό που είναι στερεωμένα σε κουτιά γυψοσανίδας. Ο εσωτερικός φωτισμός κάνει τα στοιχεία χρώματος να φαίνονται εξαιρετικά πλούσια και τα μοτίβα είναι τραγανά. Μια τέτοια τεχνική σχεδίασης αυξάνει οπτικά το ύψος του καθιστικού, καθιστώντας το αποκλειστικό και αξέχαστο..

Συνδυασμένες οροφές γυψοσανίδας στο σαλόνι Συνδυασμένες οροφές γυψοσανίδας στο σαλόνι Συνδυασμένες οροφές γυψοσανίδας στο σαλόνι Συνδυασμένες οροφές γυψοσανίδας στο σαλόνι Συνδυασμένες οροφές γυψοσανίδας στο σαλόνι Συνδυασμένες οροφές γυψοσανίδας στο σαλόνι

Φωτισμός και φωτισμός οροφής

Η κρεμαστή δομή των οροφών γυψοσανίδας ανοίγει τεράστιες δυνατότητες για την εγκατάσταση φωτισμού. Το πλεονέκτημα αυτού του φινιρίσματος είναι ότι όλα τα σύρματα και τα εξαρτήματα των εξαρτημάτων είναι κρυμμένα από το εσωτερικό του μεταλλικού πλαισίου και μόνο όμορφα φωτεινά στοιχεία παραμένουν στην επιφάνεια. Υπάρχουν πολλές επιλογές για φωτισμό οροφής γυψοσανίδας σε σαλόνι και για πιο φωτεινό σχεδιασμό, συνήθως χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό.

Φωτισμός γείσου Οι λωρίδες LED και οι σωλήνες νέον, κατά κανόνα, βρίσκονται κατά μήκος της περιμέτρου ολόκληρης της οροφής ή κατά μήκος των άκρων των μορφών. Μια απαλή, ομοιόμορφη λάμψη δίνει στη δομή μια αιωρούμενη εμφάνιση, αυξάνοντας οπτικά το ύψος του καθιστικού. Σε σύγκριση με τους προβολείς “γραφείου” και την ευκρίνεια των κεντρικών λαμπτήρων, οι λωρίδες LED βοηθούν στη δημιουργία μιας χαλαρής ατμόσφαιρας για ζεστά βράδια στο σπίτι. Το χρώμα τέτοιων γιρλάντων μπορεί να είναι οποιοδήποτε, ακόμη και να αλλάζει ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία..

Φωτισμός σημείων – αναπόσπαστο μέρος των οροφών γυψοσανίδας. Για αυτό, μικρές ενσωματωμένες λάμπες LED είναι τοποθετημένες κατά μήκος οποιωνδήποτε μεγάλων στοιχείων ή με μικρή απόκλιση στην περίμετρο. Μπορούν να είναι είτε ενσωματωμένα είτε προεξέχοντα, σε μίνι αγκύλες με περιστρεφόμενο μηχανισμό.

Εναστρος ουρανός και όλα τα είδη με τη μορφή αφρώδη μοτίβα κουκίδων – μια επιλογή για συνδυασμένες επιφάνειες με ελαστικό ύφασμα. Το τελευταίο θα πρέπει να είναι ημιδιαφανές, να εκπέμπει φως ή με ειδική διάτρηση. Πολλές μίνι δίοδοι μπορούν επίσης να τοποθετηθούν στις οπές του γυψοσανίδας και φαίνεται πραγματικά πολυτελές.

Ενσωματωμένες αποχρώσεις στις οροφές γυψοσανίδας φαίνονται πάντα τακτοποιημένα και διακριτικά. Αυτή είναι η καλύτερη λύση για ένα μικρό σαλόνι χαμηλού ύψους. Οι λαμπτήρες οροφής πρέπει να είναι σε αρμονία με το υπόλοιπο εσωτερικό και να σκορπίζουν τις ακτίνες σε ολόκληρη την περιοχή του δωματίου, αφού θα είναι η κύρια πηγή φωτός, ακόμη και με μικρούς λαμπτήρες γύρω.

Κρεμαστοί πολυέλαιοι – χαρακτηριστικό των ευρύχωρων δωματίων. Όσο υψηλότερο είναι το ανώτατο όριο, τόσο μεγαλύτερο πρέπει να είναι αυτό το διακοσμητικό και φωτιστικό κομμάτι του εσωτερικού, επειδή ένας μικρός λαμπτήρας απλά θα χαθεί σε μια έκταση 10 τ.μ. Κηροπήγια, κρυστάλλινα μενταγιόν, φανάρια, γυάλινα λουλούδια και αστέρια – η επιλογή των πολυελαίων σχεδιαστών είναι τόσο εκτεταμένη που υπάρχει μια ιδανική επιλογή για οποιοδήποτε στυλ εσωτερικού και καθιστικού..

Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - Φωτισμός και φωτισμός Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - Φωτισμός και φωτισμός Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - Φωτισμός και φωτισμός

Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι – φωτογραφία

Εάν είστε ακόμα αναποφάσιστοι για το πώς να διακοσμήσετε μια οροφή από γυψοσανίδες στο σαλόνι, σας προτείνουμε να δείτε τη συλλογή φωτογραφιών που συλλέγεται στον ιστότοπό μας. Οι σχεδιαστικές λύσεις που παρουσιάζονται θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε μια έτοιμη επιλογή ή να αναπτύξετε το δικό σας έργο που θα ικανοποιεί καλύτερα τις λειτουργικές και αισθητικές απαιτήσεις σε ένα ενιαίο σαλόνι.

Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι - φωτογραφία

Βίντεο: Σχεδιασμός οροφής γυψοσανίδας στο σαλόνι

Previous Post
Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 9 τ.μ. (70 φωτογραφίες)
Next Post
Skinali for kjøkkenet (70 bilder): designideer
Adblock
detector