15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι: 70 ιδέες φωτογραφιών

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι: 70 ιδέες φωτογραφιών

Μεταξύ όλων των πιθανών τύπων διακόσμησης τοίχων, η ταπετσαρία ήταν και παραμένει η πιο πρακτική και βολική λύση για μια γρήγορη ανακαίνιση εσωτερικών χώρων. Τα ρολά καλύμματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο σχεδιασμό των αιθουσών – τα πιο κομψά δωμάτια του σπιτιού, όπου η αισθητική και η άνεση έρχονται πάντα πρώτα. Χρησιμοποιώντας τον σωστό συνδυασμό ταπετσαρίας, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια εορταστική ατμόσφαιρα στο σαλόνι, να δώσετε στο δωμάτιο ατομικότητα και μερικές φορές να το μεγεθύνετε οπτικά..

Βασικοί κανόνες για το συνδυασμό ταπετσαρίας στο σαλόνι

Με τη σύγχρονη ποικιλία υλικών φινιρίσματος, η διακόσμηση του σαλονιού με ταπετσαρία γίνεται μια πραγματική δημιουργική πρόκληση. Συνδυάζοντας αποχρώσεις και υφές, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό, αξέχαστο εσωτερικό, ενώ η ομοιόμορφη επικόλληση των τοίχων κάνει συχνά το δωμάτιο βαρετό και μη εκφραστικό. Αλλά για να φαίνεται ελκυστικός ο συνδυασμός ταπετσαρίας, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι νόμοι της ισορροπίας και της αρμονίας, οι οποίοι βασίζονται στην πρακτική εμπειρία πολλών σχεδιαστών..

Τοίχος προφοράς

Με τη βοήθεια έντονων αντιθέσεων ή αισθητών εκτυπώσεων στο σαλόνι, είναι συνηθισμένο να επισημαίνετε μόνο ένα κάθετο. Αυτή μπορεί να είναι η επιφάνεια, είτε πίσω από τον καναπέ, είτε αυτή στην οποία είναι προσαρτημένη η τηλεόραση. Οι κουρτίνες σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συνδυάζονται με τον τύπο φινιρίσματος που επικρατεί. Μια καλή λύση θα ήταν να επαναλάβετε το μοτίβο προφοράς στο ντεκόρ – σε μαξιλάρια καναπέ, στενά περιθώρια, πλαίσια κλπ. – αυτό θα δώσει στην ατμόσφαιρα μια ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - τοίχος προφοράς Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - τοίχος προφοράς

Επίδραση χρωμάτων

Όταν επιλέγετε μια παλέτα ταπετσαρίας για συνδυασμό, πρέπει να προτιμάτε τους ουδέτερους, ευγενείς τόνους. Η συγκράτηση στη διακόσμηση δίνει έμφαση στην ομορφιά των επίπλων και των αξεσουάρ, χρησιμεύοντας ως καμβάς για μια ολοκληρωμένη εσωτερική εικόνα. Τα ετερόκλητα σχέδια επιτρέπονται μόνο σε πολύ ευρύχωρες αίθουσες, όπου βασιλεύει ο δημιουργικός εκλεκτικισμός ή η πρωτοποριακή σύντηξη.

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - Επίδραση χρωμάτων Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - Επίδραση χρωμάτων

Εκτυπώσεις

Τα μοτίβα σε καλύμματα ρολών που είναι κολλημένα στη γειτονιά πρέπει να είναι αρμονικά μεταξύ τους. Ένα τέλειο tandem – διακριτικές λουλουδάτες μπούκλες παράλληλα με απλές γεωμετρικές γραμμές στο ίδιο σχέδιο χρωμάτων. Εάν σε ένα από τα τμήματα υπάρχουν μεγάλα σχέδια ή ταπετσαρίες, είναι καλύτερο να κάνετε την υπόλοιπη επιφάνεια μονόχρωμη..

Συνδυασμός ταπετσαρίας σαλονιού - Εκτυπώσεις Συνδυασμός ταπετσαρίας σαλονιού - Εκτυπώσεις

Υφή

Για να δημιουργήσετε ένα όμορφο σχέδιο σαλονιού, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ταπετσαρία περίπου ίδιας πυκνότητας και ανάγλυφου. Τα εξώφυλλα από την ίδια σειρά (κατάλογος) συνδυάζονται άριστα. Επαναλαμβανόμενη μεταλλική γυαλάδα, vintage ματ ή σκόνη από βελούδο θα ενώσουν οπτικά τους τοίχους σε μια ενιαία σύνθεση, ενώ διαφορετικές υφές θα φέρουν ασυμφωνία στο σχεδιασμό της αίθουσας..

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - Υφή Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - Υφή

Ταπετσαρία σύντροφος

Η τάση συνδυασμού υφών έχει γίνει πολύ δημοφιλής σε πολλές χώρες. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το γεγονός, οι κατασκευαστές άρχισαν να παράγουν ολόκληρες συλλογές ταπετσαριών “ζευγαρωμένων” που μοιάζουν μεταξύ τους όσο το δυνατόν πιο αισθητικά. Επιλέγοντας μία από αυτές τις επιλογές, σίγουρα δεν θα κάνετε λάθος, επειδή οι σύντροφοι αναπτύσσονται από επαγγελματίες και ταιριάζουν απόλυτα σε όλες τις απαραίτητες παραμέτρους. Το ίδιο πλάτος ρολού, πυκνότητα επίστρωσης, υφή, αποχρώσεις είναι το κλειδί για μια πραγματικά όμορφη και κομψή ανακαίνιση τοίχων στο σαλόνι.

Χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του, η σύνθεση ταπετσαρίας είναι εξαιρετικά συμβατή. Έχουν τις βέλτιστες αναλογίες χρωμάτων και γραμμών, οι άκρες είναι σωστά επεξεργασμένες, ώστε να μπορείτε εύκολα να χειριστείτε την κόλλα μόνοι σας. Και, αντίθετα, έχοντας αγοράσει καλύμματα διαφορετικών εμπορικών σημάτων, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων διατρέχουν τον κίνδυνο να καταστρέψουν το εσωτερικό με ακατάλληλα χρώματα και αισθητές διαφορές στο πάχος κατά μήκος των περιγραμμάτων των ρολών..

Συνδυασμός ταπετσαρίας σαλονιού - Ταπετσαρία συντροφιάς Συνδυασμός ταπετσαρίας σαλονιού - Ταπετσαρία συντροφιάς

Πάνελ και κόγχες για τηλεόραση

Οι πολυτελείς τοιχογραφίες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσθέσετε γεύση στο σαλόνι σας. Μια μεγάλη ή μεσαίου μεγέθους “εικόνα” ασυνήθιστης ακριβής ταπετσαρίας θα τονίσει την άψογη γεύση των κατοίκων του σπιτιού. Για να επεκτείνετε το χώρο της αίθουσας, ταιριάζουν καλύτερα οι σκηνές με την επίδραση του ογκομετρικού φωτισμού..

Η τρισδιάστατη ταπετσαρία αντιμετωπίζει τέλεια αυτό το έργο. Αλλά μην θυμάστε τα βαρετά τοπία με σημύδες ή καταρράκτες. Τα σύγχρονα στούντιο εκτύπωσης μεγάλου σχήματος προσφέρουν αμέτρητες επιλογές χρησιμοποιώντας γραφικά υπολογιστών, προσαρμοσμένα αριστουργήματα ζωγραφικής, μίμηση ξυλογλυπτικής, καλούπια γυψοσανίδας, σφυρηλάτηση, βιτρό και άλλες τεχνικές καλής τέχνης.

Κάνοντας μια θέση για μια τηλεόραση, είναι σκόπιμο να δώσετε προσοχή σε πιο συγκρατημένες επιλογές. Τα αξιοσημείωτα μοτίβα και οι ενεργές αντιθέσεις αποσπούν το μάτι από την οθόνη, καθιστώντας δύσκολη την εστίαση και προκαλώντας κόπωση στα μάτια. Η βέλτιστη λύση για την επικόλληση μιας θέσης (ή προεξοχής) στο σαλόνι είναι οι ήρεμες ματ υφές με ένα σχεδόν ανεπαίσθητο παιχνίδι φωτός και σκιάς μεταξύ του κύριου, χρώματος φόντου και της απόχρωσης των σχεδίων. Μπορείτε επίσης να σταθείτε στην απομίμηση φυσικών επιφανειών – ξύλο, πέτρα, σκυρόδεμα, τοιχοποιία.

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - Πάνελ και κόγχες για τηλεόραση Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - Πάνελ και κόγχες για τηλεόραση

Κάθετος συνδυασμός

Η ισορροπία μεταξύ οριζόντιων και κάθετων γραμμών είναι πολύ σημαντική για να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον στο σαλόνι. Αυτό λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τα χαρακτηριστικά της διακόσμησης, αλλά και οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα. Έτσι, το φυσικό οριζόντιο αντιπροσωπεύεται συνήθως από έναν καναπέ, τηλεόραση, κάθε είδους ράφια, ένα χαμηλό τραπεζάκι σαλονιού. Όλα αυτά κάνουν το εσωτερικό κάθισμα και κάπως ασαφές. Προκειμένου να συνδυαστεί η σύνθεση, είναι επιθυμητό να εισαχθούν στοιχεία που κατευθύνονται προς τα πάνω σε αυτήν. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική σε δωμάτια με χαμηλή οροφή..

Στην ιδανική περίπτωση, οι κάθετες γραμμές θα πρέπει να ξεκινούν από το πάτωμα και να τελειώνουν στο επίπεδο του πλίνθου της οροφής – έτσι θα βοηθήσουν να “τεντώσει” το δωμάτιο. Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με μια παρόμοια αρχή, οι κουρτίνες πρέπει να σχεδιαστούν συνδέοντας το γείσο στο μέγιστο ύψος. Όσον αφορά την ταπετσαρία, μπορούν είτε να εναλλάσσονται με ομοιόμορφες λωρίδες, αντικαθιστώντας τη μονόχρωμη επίστρωση με μοτίβο, είτε διακοσμημένες με τη μορφή μπλοκ. Η δεύτερη επιλογή είναι πολύ βολική για τη χωροθέτηση του καθιστικού σε λειτουργικές περιοχές..

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - Κάθετος συνδυασμός Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - Κάθετος συνδυασμός Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - Κάθετος συνδυασμός

Οριζόντια σύζευξη

Η οριζόντια ταπετσαρία δεν είναι συνηθισμένη στο σχέδιο. Πρώτον, πρόκειται για μια αρκετά επίπονη διαδικασία, κατά την οποία είναι απαραίτητο να μετρηθεί με ακρίβεια κάθε χιλιοστό της επικάλυψης και δεύτερον, η εκφραστική γραμμή κατά μήκος των τοίχων μειώνει σημαντικά το ύψος του δωματίου. Αυτή η επιλογή φινιρίσματος είναι κατάλληλη για χρήση εκτός από τεράστιες αίθουσες, όπου η αφθονία ελεύθερου χώρου δημιουργεί την εντύπωση υπερβολικού κενού..

Ο οριζόντιος συνδυασμός είναι κατάλληλος κυρίως για σαλόνια σε κλασικό αγγλικό ή γαλλικό στιλ. Σε αυτή την περίπτωση, το κάτω μέρος καταλαμβάνει περίπου το 1/4 ή το 1/3 του ύψους του τοίχου. Οι σκοτεινές, κορεσμένες υφές είναι κατάλληλες για τη διακόσμηση της “βάσης”, ενώ η κορυφή είναι επικολλημένη με ελαφρύτερη και ελαφρύτερη ταπετσαρία. Εάν το πάχος των υλικών διαφέρει, ο σύνδεσμος μεταξύ τους είναι διακοσμημένος με ειδικό πλίνθο, πλεξούδα ή περίγραμμα.

Η εναλλασσόμενη οριζόντια διάταξη της ταπετσαρίας είναι κατάλληλη για στενούς τοίχους που πρέπει να επεκταθούν οπτικά. Και όμως, σε τέτοιες περιπτώσεις, συνιστάται να αποφεύγετε τις πολύ έντονες μεταβάσεις χρώματος, χρησιμοποιώντας τουλάχιστον μία ή δύο αποχρώσεις που βρίσκονται στο υπόλοιπο εσωτερικό και επαναλαμβάνονται αποσπασματικά σε άλλους τοίχους..

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - Οριζόντιος συνδυασμός

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι – φωτογραφία

Τα πολυάριθμα παραδείγματα σχεδίασης που συλλέγονται στον ιστότοπό μας δείχνουν πόσο ευέλικτο και κομψό μπορεί να είναι ο συνδυασμός ταπετσαρίας σε ένα σαλόνι. Οι μοντέρνοι συνδυασμοί υφών κάνουν το εσωτερικό φωτεινό και δυναμικό, τονίζουν την κομψότητα των επίπλων και δίνουν μια μοντέρνα εμφάνιση σε όλο το περιβάλλον. Επιλέξτε την επιλογή που σας αρέσει, πειραματιστείτε και ας βασιλεύει πάντα μια ζεστή ατμόσφαιρα ομορφιάς και χαράς στο σαλόνι σας.

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία

Previous Post
Γωνιακά λουτρά (75 φωτογραφίες): τύποι, μεγέθη και σχήματα
Next Post
Verbena (85 bilder): typer, omsorg og dyrking