15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

50 όμορφες ιδέες ταπετσαρίας για την αίθουσα

50 όμορφες ιδέες ταπετσαρίας για την αίθουσα

Η ταπετσαρία είναι ένας γρήγορος και σχετικά φθηνός τρόπος για να ενημερώσετε το εσωτερικό του σαλονιού σας. Χάρη σε μια μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων, μοτίβων και υφών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μεταμορφώσουν ένα δωμάτιο, να επεκταθούν οπτικά και επίσης να το κάνουν άνετο και κομψό. Για να μην μπερδευτείτε ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία που παρουσιάζεται στα καταστήματα υλικού, σας προσκαλούμε να εξοικειωθείτε με τους τύπους ταπετσαρίας, να μάθετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε υλικού, να διαβάσετε τις συστάσεις και να δείτε φωτογραφίες από τα καλύτερα παραδείγματα σαλονιού σχεδιασμός χρησιμοποιώντας τους.

Τύποι ταπετσαριών για την αίθουσα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους

Ταπετσαρία από χαρτί

Αυτός είναι ο πιο προσιτός τύπος ταπετσαρίας. Λόγω του χαμηλού κόστους τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, ξενώνων ή απλώς να αλλάζουν κάθε δύο έως τρία χρόνια για νέα. Ανάλογα με τον τύπο χαρτιού που χρησιμοποιείται, γίνεται διάκριση μεταξύ ματ και γυαλιστερών προϊόντων..

Η λεπτή ταπετσαρία μονής στρώσης ονομάζεται επίσης απλή και η ταπετσαρία δύο επιπέδων, που αποτελείται από ένα πυκνό υπόστρωμα και μια διακοσμητική μπροστινή πλευρά, είναι διπλή. Τα τελευταία είναι πιο ανθεκτικά στο να βρέχονται, οπότε δεν σκίζονται τόσο πολύ κατά την κόλληση και κρύβουν καλύτερα την ανομοιομορφία των τοίχων.

Τα πλεονεκτήματα της ταπετσαρίας από χαρτί είναι η χαμηλή τιμή, η φιλικότητα προς το περιβάλλον (αφήνουν τον αέρα και τα μικροσωματίδια υδρατμών να περάσουν καλά), μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Μεταξύ των ελλείψεων, αξίζει να σημειωθεί η ευθραυστότητα, η ευαισθησία σε μηχανικές βλάβες, η καύση στον ήλιο, καθώς και το γεγονός ότι, συλλέγοντας σκόνη, δεν προσφέρονται στον υγρό καθαρισμό.

Για την κόλληση ταπετσαρίας από χαρτί, οι τοίχοι πρέπει να είναι απόλυτα επίπεδες.

Χαρτί ταπετσαρία για σαλόνι

Ταπετσαρίες βινυλίου

Τέτοιες ταπετσαρίες κατασκευάζονται με εφαρμογή τεχνητού υλικού – πολυβινυλοχλωρίδιο – σε βάση χαρτιού ή υφάσματος. Μπορεί να είναι λείο, σκληρό, αφρισμένο ή ανάγλυφο (μεταξοτυπία). Η αντίσταση του PVC στην υγρασία καθιστά αυτό το υλικό μια βέλτιστη βάση για βαφή και το χαμηλό βάρος και η μηχανική αντοχή του καθιστούν εύκολη την τοποθέτηση στους τοίχους. Η υψηλή τιμή δικαιολογείται από τη μεγάλη διάρκεια ζωής – από 10 έως 20 χρόνια, και επιπλέον – τη δυνατότητα βαφής (έως 5 φορές).

Η ταπετσαρία βινυλίου είναι ανθεκτική στην υγρασία, αρκετά ελαστική και ανθεκτική, ικανή να κρύψει μικρές παρατυπίες στους τοίχους. Ογκομετρικά σχέδια και όμορφη υφή τα καθιστούν ένα πολύ αισθητικό φινίρισμα. Τα μειονεκτήματα της ταπετσαρίας βινυλίου περιλαμβάνουν τη δυσάρεστη μυρωδιά του πλαστικού (η οποία πρέπει να εξαφανιστεί με την πάροδο του χρόνου) και το γεγονός ότι δεν αφήνουν αέρα και ατμό στους τοίχους, δεν τους επιτρέπουν να “αναπνέουν”.

Ταπετσαρία βινυλίου για σαλόνι Ταπετσαρία βινυλίου για σαλόνι

Υφαντική ταπετσαρία

Η χρήση υφασμάτων για τη διακόσμηση των τοίχων στην αίθουσα δεν είναι μια φθηνή απόλαυση, αλλά η ευχάριστη εμφάνισή τους αξίζει τον κόπο. Λινό, σατέν, μετάξι, βελούδο, με εκπληκτική ανάμειξη κλωστών – κάνουν το εσωτερικό πραγματικά πολυτελές.

Οι υφασμάτινες ταπετσαρίες απαιτούν πολύ προσεκτική φροντίδα – πρέπει να προστατεύονται από την υπεριώδη ακτινοβολία και την υγρασία και να καθαρίζονται προσεκτικά. Η φιλικότητα προς το περιβάλλον ενός τέτοιου φινιρίσματος εξαρτάται από το επιλεγμένο υλικό, αλλά σε γενικές γραμμές, τα υφάσματα είναι καλά για διαπερατότητα αέρα..

Υφαντική ταπετσαρία για την αίθουσα

Fiberνα γυαλιού

Παράγονται με τη μέθοδο της ύφανσης από τα καλύτερα γυάλινα σπειρώματα. Το αποτέλεσμα είναι ένας πολύ ανθεκτικός ημιδιαφανής καμβάς με ανάγλυφο μοτίβο. Τέτοιες ταπετσαρίες είναι στερεωμένες με πάστα αμύλου πάνω στο γύψο και μπορούν να ξαναβαφτούν..

Τα πλεονεκτήματα της ταπετσαρίας από ίνες γυαλιού περιλαμβάνουν φιλικότητα προς το περιβάλλον (περιέχουν μόνο φυσικά υλικά, όπως χαλαζιακή άμμο, ασβεστόλιθο, σόδα, πηλό), πυρασφάλεια (θερμοκρασία τήξης ινών γυαλιού + 600 ° C), ανθεκτικότητα (έως 30 χρόνια λειτουργίας).

Τα μειονεκτήματα είναι σχετικά μεγάλο βάρος και κακή επιλογή υφής.

Γυάλινη ταπετσαρία για σαλόνι

Η υγρή ταπετσαρία

Μπορούν επίσης να αποδοθούν σε διακοσμητικούς σοβάδες, επειδή η υγρή ταπετσαρία είναι, στην πραγματικότητα, ένα ακρυλικό διάλυμα με την προσθήκη φυσικών ινών (κυτταρίνη, πριονίδι, βαμβάκι, μετάξι) και χρωστική ουσία.

Αυτός ο τύπος φινιρίσματος σας επιτρέπει να αποκρύψετε τις αρχικές παρατυπίες, να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα υφή, να βάψετε τους τοίχους με μια κλίση χρώματος. Η υγρή ταπετσαρία εφαρμόζεται και αφαιρείται εύκολα, έχει μια όμορφη ανακούφιση, ισοπεδώστε την επιφάνεια των τοίχων. Μπορείτε να προσθέσετε λάμψεις, μικρά βότσαλα στο μείγμα.

Τα μειονεκτήματα του φινιρίσματος με υγρή ταπετσαρία περιλαμβάνουν χαμηλή αντοχή στην υγρασία.

Υγρή ταπετσαρία για το σαλόνι

Όλα έχουν να κάνουν με το στυλ!

Ένας τεράστιος αριθμός ποικιλιών ταπετσαρίας σας επιτρέπει να βρείτε την τέλεια λύση για οποιοδήποτε στυλ εσωτερικού χώρου. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές για μερικές από αυτές.!

Ταπετσαρία για το σαλόνι σε μοντέρνο στυλ

Το μοντέρνο προϋποθέτει έναν συγκρατημένο σχεδιασμό σε μονόχρωμα χρώματα. Για ένα σαλόνι σε αυτό το στυλ, είναι κατάλληλα απλά ή ταπετσαρία με θαμπό γραφικό μοτίβο (ρόμβοι, κύκλοι, γραμμές, αφαιρέσεις), απομίμηση γυαλισμένου μαρμάρου, μετάλλου. Η ταπετσαρία μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη που δημιουργεί μια οπτική προοπτική..

Ταπετσαρία για το σαλόνι σε μοντέρνο στυλ Τοιχογραφίες τοίχου για το σαλόνι σε μοντέρνο στιλ

Ταπετσαρία για το σαλόνι σε κλασικό στιλ

Στο κλασικό εσωτερικό της αίθουσας, φωτεινές ταπετσαρίες με χρυσά ή ασημένια μοτίβα λουλουδιών θα φαίνονται αρμονικά, επαναλαμβάνοντας την υφή των ακριβών υφασμάτων (σατέν, μπροκάρ, βελούδο), φυσικού ψαμμίτη, μαόνι, μαλακό δέρμα.

Ταπετσαρία για το σαλόνι σε κλασικό στιλ

Ταπετσαρία για το σαλόνι στο στυλ της Προβηγκίας

Για σχεδιασμό καθιστικού στυλ Προβηγκίας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ματ παστέλ ταπετσαρία με μικρό floral print. Δεν μπορείτε να τα κολλήσετε με έναν συμπαγή καμβά, αλλά να τα πλαισιώσετε με μονόχρωμα ένθετα που επαναλαμβάνουν το χρώμα των σχεδίων.

Ταπετσαρία για το σαλόνι στο στυλ της Προβηγκίας

Ταπετσαρία για το σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ

Το κύριο μοτίβο του σκανδιναβικού στυλ – χιονισμένοι βράχοι και διαφανή μπλε φιόρδ – θα πρέπει να αντικατοπτρίζονται στη διακόσμηση των τοίχων. Η ταπετσαρία μπορεί να είναι λευκή, γαλάζια, γκρι, με αφηρημένα μοτίβα.

Τοιχογραφίες που απεικονίζουν χειμερινό ορεινό τοπίο ή καταρράκτη θα σας βοηθήσουν επίσης να επεκτείνετε οπτικά το σαλόνι..

Φωτογραφίες για το σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ Ταπετσαρία για το σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ

Ταπετσαρία για το σαλόνι σε εξοχικό στιλ

Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται κυρίως από φυσικά υλικά. Απομίμηση τοιχοποιίας, ξύλινες σανίδες ή κούτσουρα, σανό, άχυρο – βασικές επιλογές για τη χώρα.

Μια χαλαρή ρουστίκ ατμόσφαιρα θα βοηθήσει στη δημιουργία ταπετσαρίας με μοτίβα φυτών, σε ένα κλουβί, με εικόνες κατοικίδιων ζώων, πουλιών, πεταλούδων, ποιμενικών σκηνών. Τα ένθετα φωτογραφιών πρέπει επίσης να θυμίζουν τη ζωή έξω από την πόλη: πολύ ήλιο, ουρανό, πράσινα δέντρα, ατελείωτα χωράφια και άλογα.

Ταπετσαρία για το σαλόνι σε εξοχικό στιλ

Χρωματικές λύσεις

Λευκή ταπετσαρία

Η λευκή ταπετσαρία στην αίθουσα είναι ένα κομψό, διακριτικό φόντο για φωτεινότερη διακόσμηση και έπιπλα. Είναι πάντα κατάλληλα, επεκτείνουν οπτικά το χώρο και του χαρίζουν απαλή λάμψη..

Λευκή ταπετσαρία για την αίθουσα

Γκρι ταπετσαρία

Μια ουδέτερη παλέτα από ασημί έως γραφίτη είναι ιδανική τόσο για μονόχρωμα σχέδια όσο και για απαλές φωτεινές πινελιές. Το σαλόνι σε γκρι χρώμα θα φαίνεται πάντα μοντέρνο και εκλεπτυσμένο.

Γκρι ταπετσαρία για την αίθουσα Γκρι ταπετσαρία για την αίθουσα

Ταπετσαρία σε παστέλ χρώματα

Τα θαμπά, λευκασμένα, λευκασμένα χρώματα δημιουργούν μια πολύ χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Ανοιχτό μπλε, λιλά, άμμος, μπεζ, ροζ, πρασινωπό – όλα συνδυάζονται ιδανικά μεταξύ τους.

Το σαλόνι με τέτοια ταπετσαρία θα φαίνεται οπτικά πιο ευρύχωρο..

Ταπετσαρία σε παστέλ χρώματα για την αίθουσα

Καφέ ταπετσαρία

Οι αποχρώσεις του καφέ είναι ιδανικές για ένα ζεστό περιβάλλον στο σπίτι. Το χρώμα του καφέ και της σοκολάτας είναι σε απόλυτη αρμονία με την απαλή λάμψη του κίτρινου, την εορταστική καθαρότητα του λευκού, την ανοιξιάτικη ζωτικότητα του πράσινου, καθώς και την ουράνια ανάταση του τιρκουάζ.

Καφέ ταπετσαρία για την αίθουσα

Κίτρινη ταπετσαρία

Είναι λογικό να διακοσμήσετε τους τοίχους της αίθουσας σε κίτρινους τόνους, τα παράθυρα των οποίων βλέπουν στη βορειοδυτική πλευρά. Ταπετσαρίες μπανάνας, λεμονιού, πορτοκαλιού θα γεμίσουν το σαλόνι με ζεστασιά και φως και θα δώσουν στους κατοίκους καλή διάθεση.

Κίτρινη ταπετσαρία για την αίθουσα Κίτρινη ταπετσαρία για την αίθουσα

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι

Για να μην βαρεθεί το σαλόνι τη μονοτονία, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται διαφορετικά στοιχεία για τη διακόσμηση τοίχων. Ένας επιτυχημένος συνδυασμός απλής και μοτίβας ταπετσαρίας θα βοηθήσει στην όμορφη ζώνη του χώρου, στην αύξηση του ύψους των οροφών, στην επέκταση ή τη στένωση ορισμένων περιοχών, στην ανάδειξη των σκοτεινών γωνιών.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική, θα πρέπει να καθοδηγηθείτε από τον πίνακα συνδυασμών αποχρώσεων. Η πιο αρμονική εμφάνιση είναι μια ομοιόμορφη βάση και μοτίβα που επαναλαμβάνονται στο χρώμα σε πιο ανοιχτόχρωμο φόντο. Οι λαμπερές εκτυπώσεις αντανακλούν το φως και τραβούν την προσοχή. οι γραμμές τεντώνουν οπτικά το δωμάτιο. μεγάλα στοιχεία γεμίζουν το κενό των πολύ μεγάλων αιθουσών.

Η ταπετσαρία στην αίθουσα μπορεί επίσης να συνδυαστεί με ζωγραφική, διακοσμητικό γύψο, κεραμικά πλακίδια, τούβλα ή τοιχοποιία, καπλαμά ξύλου, φελλό και πλαστικά πάνελ. Σκαλισμένα ξύλινα πλαίσια, καλούπια από στόκο (ή μίμηση από πολυουρεθάνη), κόγχες από γυψοσανίδες θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές.

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι

Ταπετσαρία για ένα μικρό σαλόνι / αίθουσα στο Χρουστσόφ

Το κύριο καθήκον του σχεδιασμού ενός μικρού σαλόνι στο Χρουστσόφ είναι να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Για αυτό, η ταπετσαρία πρέπει να είναι ελαφριά, μονόχρωμη, με ένα μικρό τακτοποιημένο μοτίβο και κάθετες πινελιές. Προσθέστε βάθος με ένθετα φωτογραφιών και οπτικά εφέ 3D.

Εάν η ταπετσαρία περιέχει αντανακλαστικά στοιχεία (λάμψη, σχέδια μεταξιού, επικαλύψεις φθορισμού), είναι απαραίτητο να παρέχεται καλός φωτισμός – και θα δώσουν στο δωμάτιο μια επιπλέον λάμψη..

Είναι καλύτερα να αρνηθείτε μεγάλες εικόνες, ογκομετρική ανακούφιση και φωτεινές αντιθέσεις στους τοίχους σε μια μικρή αίθουσα..

Ταπετσαρία για ένα μικρό σαλόνι ή αίθουσα στο Χρουστσόφ

Ταπετσαρία για την αίθουσα – ιδέες φωτογραφιών

Στην επιλογή φωτογραφιών μας μπορείτε να δείτε πώς φαίνονται στο εσωτερικό διαφορετικές ταπετσαρίες για την αίθουσα. Ενδεικτικά παραδείγματα των καλύτερων σχεδιαστικών λύσεων θα σας βοηθήσουν να κάνετε γρήγορα την επιλογή σας και να εξοπλίσετε ακόμη και το μικρότερο σαλόνι με εξαιρετική γεύση.

Ταπετσαρία με στολίδι για την αίθουσα σε κλασικό στιλ Ριγέ ταπετσαρία στο εσωτερικό του σαλονιού Φωτογραφία ταπετσαρία για την αίθουσα Μωβ ταπετσαρία στο εσωτερικό της αίθουσας Ταπετσαρία για το σαλόνι σε εκλεκτικό στυλ Λουλουδάτη ταπετσαρία για την αίθουσα σε στιλ Προβηγκίας Ριγέ ταπετσαρία στο εσωτερικό του σαλονιού Καρό ταπετσαρία για την αίθουσα - σκανδιναβικό εσωτερικό στυλ Ταπετσαρία σε παστέλ χρώμα στο εσωτερικό της αίθουσας Λευκή ταπετσαρία για το σαλόνι στο στυλ της Προβηγκίας

Βίντεο: Ταπετσαρία στο εσωτερικό του σαλονιού

Previous Post
60+ ιδέες για το σχεδιασμό ενός διαμερίσματος ενός δωματίου (φωτογραφία)
Next Post
Vask over vaskemaskinen (60 bilder): typer, hvordan velge