15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός στενού καθιστικού (65 φωτογραφίες)

Σχεδιασμός στενού καθιστικού (65 φωτογραφίες)

Πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που ανεγέρθηκαν σε μοντέρνα και σοβιετικά πολυώροφα κτίρια συναντούν στενά σαλόνια. Σε σύγκριση με το τετράγωνο, το μακρόστενο ορθογώνιο σχήμα δημιουργεί περισσότερες συμβάσεις και αποχρώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την οργάνωση της εσωτερικής διακόσμησης του δωματίου. Ωστόσο, αν αντιμετωπίσετε με επιτυχία αυτό το έργο, θα έχετε μια αρμονική περιοχή που δεν δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας σήραγγας..

Βασικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Πολύ συχνά, τα δωμάτια με μολύβι βρίσκονται στα σοβιετικά “Χρουστσόφ” και σε άλλες τυπικές δομές πάνελ. Τέτοια σπίτια έχουν άβολη διάταξη, κακό φωτισμό και μικρούς χώρους. Οι τυπικοί χώροι “άμαξας” έχουν πλάτος μόλις 2,2 μέτρα και η οροφή ανεβαίνει μόνο 2,5-2,7 μέτρα. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός δίνει πολλά προβλήματα στους ιδιοκτήτες.

Παρ ‘όλα αυτά, είναι δυνατό και ακόμη απαραίτητο να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες. Χρησιμοποιούνται διάφορα κόλπα και κόλπα – από μια καλά επιλεγμένη παλέτα χρωμάτων έως οργανική ζώνη. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να χρησιμοποιήσουμε ορθολογικά ολόκληρη τη διαθέσιμη περιοχή και να ενσωματώσουμε οπτικά τις τετράγωνες αναλογίες.

Σύμφωνα με τον κύριο λειτουργικό του σκοπό, το σαλόνι είναι ένας χώρος για τη συγκέντρωση οικογενειών και την υποδοχή επισκεπτών, και ως εκ τούτου το πιο ευρύχωρο μέρος του σπιτιού διατίθεται για αυτό. Εάν αυτός ο ρόλος πρέπει να εκτελεστεί σε ένα μακρόστενο δωμάτιο, αξίζει να φροντίσετε για τη σωστή οριοθέτηση του χώρου. Βασικά, πρέπει να το χωρίσετε σε πολλές μικρές ζώνες για ξεχωριστές ανάγκες. Αλλά θα μιλήσουμε για αυτό λίγο αργότερα, αλλά πρώτα, ας καταλάβουμε ποιες στιλιστικές και χρωματικές λύσεις είναι οι πιο κατάλληλες σε αυτή την περίπτωση..

Σχεδιασμός στενού καθιστικού - Χαρακτηριστικά

Επιλέγοντας ένα στυλ για ένα στενό σαλόνι

Κατά κανόνα, το σαλόνι είναι μια εξαιρετική βάση για κάθε στιλιστικό περιεχόμενο. Εδώ μπορείτε να απελευθερώσετε τον εσωτερικό σας καλλιτέχνη και να απολαύσετε την πράξη της δημιουργικότητας στο έπακρο. Ωστόσο, όταν ένας υπερμεγέθης, στενός χώρος είναι στη διάθεσή σας, πρέπει να συμβιβαστείτε και να εργαστείτε στο πλαίσιο μοντέρνων στυλ που υποστηρίζουν το χώρο και την ελευθερία στο δωμάτιο..

Δώστε προσοχή στον μινιμαλισμό πρώτα. Το διακριτικό μονόχρωμο σχέδιο χρωμάτων δεν κρύβει την ευρυχωρία και δεν κάνει τον χώρο πιο βαρύ. Οι ευθείες γραμμές δημιουργούν τη σωστή γεωμετρία και προσθέτουν εκφραστικότητα στη συνολική εμφάνιση. Επιπλέον, αρχές όπως η απουσία περιττών τμημάτων ή η μέγιστη λειτουργικότητα των αντικειμένων συμβάλλουν ενεργά στην επίτευξη της εργασίας..

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε τις τεχνικές των δωματίων σοφίτας:

1. Απαλλαγείτε από τα χωρίσματα. Για παράδειγμα, συνδυάστε την αίθουσα με την κουζίνα. Με την επιφύλαξη της κατάλληλης χωροθέτησης, μια τέτοια κίνηση θα προσθέσει πραγματικά μέτρα στην περιοχή του δωματίου και θα δημιουργήσει μια ελεύθερη ατμόσφαιρα.

2. Διακοσμήστε το ταβάνι με λευκό. Αυτό θα αυξήσει οπτικά το ύψος των τοίχων..

3. Χρησιμοποιήστε έπιπλα ζωνών. Στους τεράστιους βιομηχανικούς χώρους, απλώς δεν υπήρχαν τοίχοι, και ως εκ τούτου ο χώρος έπρεπε να οριοθετηθεί με άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας των επίπλων..

4. Για να ολοκληρώσετε το εσωτερικό του εργοστασίου, προσθέστε χαρακτηριστικές λεπτομέρειες – τοιχοποιία, τραχύ γύψο, ανοιχτούς σωλήνες και έντονα διακοσμητικά στοιχεία..

Το σκανδιναβικό στυλ υποθέτει μια αφθονία λευκού, το οποίο διευρύνει οπτικά το χώρο και αντισταθμίζει εν μέρει την έλλειψη φυσικού φωτός. Ένας μεγάλος αριθμός τεχνητών πηγών φωτός συμβάλλει επίσης στην επίτευξη του τελευταίου στόχου. Τα τυπικά αξεσουάρ του σκανδιναβικού στυλ με τη μορφή φωτεινών υφασμάτων, χαλιών και μαξιλαριών θα βοηθήσουν στην αραίωση του λευκού..

Η καλύτερη λύση δεν είναι να διακοσμήσετε ένα στενό σαλόνι σε στυλ όπως το shabby chic και το Empire, καθώς χαρακτηρίζονται από υπερβολές στη διακόσμηση και το σχεδιασμό των ειδών επίπλων. Απλώς δεν υπάρχει χώρος για τέτοιο πλεόνασμα σε ένα μικρό δωμάτιο. Αν και ορισμένα στοιχεία στυλ μπορούν ακόμα να εφαρμοστούν, αλλά σε πολύ περιορισμένες ποσότητες.

Στενό σχέδιο σαλονιού - Επιλογή στυλ Στενό σχέδιο σαλονιού - Επιλογή στυλ Στενό σχέδιο σαλονιού - Επιλογή στυλ Στενό σχέδιο σαλονιού - Επιλογή στυλ

Χρωματικές λύσεις

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διορθώσετε το σχήμα ενός στενού καθιστικού με χρώμα είναι να καλύψετε τους επιμήκεις τοίχους με μια ανοιχτή σκιά και τους κοντούς με έναν πλούσιο βαθύ. Ένα ζευγάρι ασπρόμαυρο θα φανεί υπέροχο εδώ. Επιπλέον, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να κάνει το σχέδιο ενδιαφέρον και εκφραστικό και ταιριάζει απόλυτα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση μοντέρνου σχεδιασμού..

Οι αποχρώσεις του μπεζ δημιουργούν ένα ελαφρύ, ευάερο και απαλό εσωτερικό. Εάν αποφασίσετε να συνδυάσετε την αίθουσα με την κουζίνα, τότε οι ζεστές αποχρώσεις σε καφέ, γάλα, κρέμες θα βοηθήσουν την όρεξή σας, αλλά ταυτόχρονα θα λειτουργήσετε με χαλαρωτικό και διακριτικό τρόπο..

Τα νότια και ανατολικά δωμάτια, στα οποία δεν λείπει το φυσικό φως, μπορούν να διακοσμηθούν σε δροσερά μπλε, γκρι και λευκά χιόνια. Αυτή η γκάμα δημιουργεί έναν απίστευτα φρέσκο ​​και κομψό χώρο. Ταυτόχρονα, τα συγκρατημένα χρώματα μπορούν να αραιωθούν ελαφρώς με ζεστές μπεζ, ξυλώδεις νότες..

Ένα ανοιχτόχρωμο φόντο μπορεί να μείνει χωρίς να προσθέσετε φωτεινά χρώματα, αλλά είναι πολύ κατάλληλο να διακοσμήσετε μονόχρωμα με όμορφα ροζ, κόκκινα, πράσινα ή τα ίδια μπλε ή μπλε τόνους..

Σχεδιασμός στενού καθιστικού - χρώματα Σχεδιασμός στενού καθιστικού - χρώματα Σχεδιασμός στενού καθιστικού - χρώματα Σχεδιασμός στενού καθιστικού - χρώματα Σχεδιασμός στενού καθιστικού - χρώματα

Τελειώνοντας ένα στενό σαλόνι

Όπως έχουμε ήδη διαπιστώσει, ο μινιμαλισμός και η απλότητα είναι οι αρχές που θα βοηθήσουν στην αρμονική οργάνωση ενός στενού χώρου. Η διακόσμηση των χώρων δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε και να κάνετε τα πάντα με γούστο..

Πάτωμα

Το δάπεδο έχει επίσης αντίκτυπο στη συνολική εντύπωση του δωματίου. Στο σαλόνι, θα ήταν σκόπιμο να τοποθετήσετε παρκέ, πλαστικοποιημένο, λινέλαιο με μοτίβο κάθετο ή διαγώνιο στην επιμήκη πλευρά, έτσι, η αντίθεση μεταξύ του μήκους των τοίχων δεν θα είναι τόσο αισθητή. Είναι γενικά δυνατό να τοποθετήσετε δάπεδα laminate με μοτίβο παράλληλα με έναν μακρύ τοίχο, αλλά σε αυτή την περίπτωση αξίζει να προσέξετε το δάπεδο να έχει μια ελαφριά σκιά.

Για τους ίδιους λόγους, απέχετε από επιμήκη χαλιά κατά μήκος του μεγαλύτερου τοίχου. Σταματήστε σε μια μικρή έκδοση της οβάλ ή αρχικής ασύμμετρης εμφάνισης. Μπορεί να διακοσμηθεί με μια λωρίδα παράλληλη με τις μικρότερες πλευρές.

Σχεδιασμός στενού καθιστικού - φινίρισμα δαπέδου Σχεδιασμός στενού καθιστικού - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Για τοίχους, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε ουδέτερους φωτεινούς τόνους χρώματος ή μονόχρωμης ταπετσαρίας. Ένα μικρό μέρος του δωματίου μπορεί να βαφτεί σε ενεργό σκούρο ή φωτεινό χρώμα χρησιμοποιώντας καλύμματα τοίχων ή κουρτίνες. Εάν έχετε μεγάλο αριθμό παραθύρων και πολλά εξαρτήματα, είναι πολύ κατάλληλο να τελειώσετε με μια λευκασμένη παραλλαγή ενός διακριτικού φωτεινού χρώματος, για παράδειγμα, ανοιχτό μπλε..

Οι προοπτικές ταπετσαρίες φωτογραφιών θα επεκτείνουν επίσης οπτικά το χώρο ενός στενού σαλονιού. Τοποθετώντας τα σε έναν μακρύ τοίχο, εξουδετερώνετε τη διαφορά στα μεγέθη των πλευρών..

Σχεδιασμός στενού καθιστικού - Διακόσμηση τοίχου Σχεδιασμός στενού καθιστικού - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Το καλύτερο φινίρισμα είναι λευκό. Ζωγραφική, ματ ή γυαλιστερή οροφή ή πολύ μικρές κατασκευές γυψοσανίδας σε λευκές ή μπεζ παραλλαγές δεν θα επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα και δεν θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του ύψους.

Σχεδιασμός στενού καθιστικού - Φινίρισμα οροφής

Έπιπλα και διατάξεις

Η διακόσμηση ενός επιμήκους δωματίου είναι το πρώτο βήμα στη μεταμόρφωση. Αλλά για να μην χαλάσετε την εντύπωση της σωστής επισκευής, είναι απαραίτητο και αρμόδια να τακτοποιήσετε τα έπιπλα. Ο μεγάλος χώρος, εξ ορισμού, δεν αντέχει σε μια τυπική ρύθμιση και απαιτεί μια ειδική προσέγγιση. Ακόμη και μια μικρή λεπτομέρεια εκτός τόπου μπορεί να ενισχύσει την επίδραση της σήραγγας και η σωστή εντύπωση δεν θα επιτευχθεί ποτέ..

Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τον καναπέ υπό γωνία. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο εάν το μέγεθος του δωματίου το επιτρέπει να γίνει. Αυτό θα δημιουργήσει μια πρωτότυπη σπασμένη γεωμετρία που θα απομακρύνει το μάτι από το σχήμα “άμαξας”. Μπορείτε να βελτιώσετε την εντύπωση χρησιμοποιώντας στρογγυλά στοιχεία: τραπεζάκι σαλονιού, καρέκλες, πουφ.

Ωστόσο, συχνά συναντάμε συνθήκες όταν είναι πιο λογικό να τοποθετούμε τα κύρια έπιπλα κατά μήκος των τοίχων. Σε αυτήν την περίπτωση, προσπαθήστε να επιλέξετε μικρές και υπερμεγέθεις τροποποιήσεις όμορφων σχημάτων και πρωτότυπων υφών. Σε αυτή την περίπτωση, φροντίστε να χρησιμοποιείτε μικρά τραπέζια, περίπτερα για διακοσμημένο μαγνητόφωνο ή λάμπες, λουλούδια, όμορφες λάμπες δαπέδου, ασυνήθιστες καρέκλες που βρίσκονται σε “λάθος” μέρη, κάπως χαοτικές. Έτσι, μπορούμε επίσης να σχηματίσουμε μια μικρή ασυμμετρία, η οποία δεν παίζει σύμφωνα με τους κανόνες του σχήματος του δωματίου, αλλά δημιουργεί τη δική του ατμόσφαιρα..

Γενικά, οι περιορισμένες συνθήκες χώρου απαιτούν προσεκτική επιλογή επίπλων. Επομένως, μια καλή λύση θα ήταν να κατασκευάσετε κατά παραγγελία ή να το κάνετε μόνοι σας. Έτσι παίρνετε ακριβώς αυτό που θέλετε και αυτό που απαιτεί το εσωτερικό σας..

Σχεδιασμός στενού καθιστικού - Έπιπλα και διατάξεις Σχεδιασμός στενού καθιστικού - Έπιπλα και διατάξεις Σχεδιασμός στενού καθιστικού - Έπιπλα και διατάξεις Σχεδιασμός στενού καθιστικού - Έπιπλα και διατάξεις Σχεδιασμός στενού καθιστικού - Έπιπλα και διατάξεις Σχεδιασμός στενού καθιστικού - Έπιπλα και διατάξεις

Διακόσμηση και φωτισμός

Τα περισσότερα διαμερίσματα στον μετασοβιετικό χώρο δεν έχουν ψηλά ταβάνια και επομένως είναι σημαντικό να μην υπερφορτώνεται ο χώρος. Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε καθόλου πολυελαίους ή να παραμένετε στις πιο ελαφριές και «ελαφριές», ευάερες επιλογές. Τοποθετήστε μικρούς προβολείς στην οροφή ή στο πάτωμα. Προσθέστε επίσης πρόσθετες πηγές φωτός στο εσωτερικό, οι οποίες, παρεμπιπτόντως, κάνουν καλή δουλειά σε ζώνες. Αυτά μπορεί να είναι: μια ποικιλία λαμπτήρων δαπέδου, συμπεριλαμβανομένων καμπυλωτών, απλίκων, επιτραπέζιων λαμπτήρων – ταυτόχρονα μπορούν να παίξουν το ρόλο της διακόσμησης για το σαλόνι.

Ολοκληρώστε το τελειωμένο εσωτερικό με διακοσμήσεις:

– Η πιο επιτυχημένη διακόσμηση είναι τα φρέσκα λουλούδια. Τα φυτά αραιώνουν το αστικό περιβάλλον και συμβάλλουν στη χαλάρωση και την άνεση στο εσωτερικό.

– Ένα άλλο καλό χαρακτηριστικό για τα μικρά στενά σαλόνια είναι οι καθρέφτες που διευρύνουν τα όρια του χώρου.

– Τα όμορφα φωτεινά υφάσματα είναι σε θέση να δημιουργήσουν λακωνικές πολύχρωμες πινελιές.

– Οι τοίχοι θα είναι όμορφα διακοσμημένοι με πίνακες και φωτογραφίες με κορνίζες.

– Χρησιμοποιήστε ανοιχτά ράφια ή μικρά ντουλάπια με ένθετα από γυαλί ή καθρέφτη για να φιλοξενήσετε μικρά και μεσαία διακοσμητικά αντικείμενα, καθώς και βιβλία.

Σχεδιασμός στενού καθιστικού - Διακόσμηση & φωτισμός Σχεδιασμός στενού καθιστικού - Διακόσμηση & φωτισμός Σχεδιασμός στενού καθιστικού - Διακόσμηση & φωτισμός Σχεδιασμός στενού καθιστικού - Διακόσμηση & φωτισμός Σχεδιασμός στενού καθιστικού - Διακόσμηση & φωτισμός

Στενό σχέδιο σαλονιού – φωτογραφία

Έχετε ήδη μάθει για τα βασικά της οργάνωσης μιας στενής αίθουσας. Τώρα σας προσκαλούμε να εξοικειωθείτε με ενδιαφέροντα παραδείγματα του σχεδιασμού τέτοιων δωματίων για να βεβαιωθείτε πόσο εύκολο είναι να παίξετε με τις συγκεκριμένες παραμέτρους του δωματίου και να δημιουργήσετε ένα αρμονικό και όμορφο εσωτερικό. Καλή προβολή!

Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού καθιστικού - φωτογραφία

Βίντεο: Στενό σαλόνι – Ιδέες εσωτερικού χώρου

Previous Post
Asters (90 φωτογραφίες λουλουδιών): περιγραφή, τύποι και φροντίδα
Next Post
DIY gjerde laget av bølgepapp (70+ bilder)