15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Μικρή γωνιακή κουζίνα (80 φωτογραφίες): σχεδιαστικές ιδέες

Μικρή γωνιακή κουζίνα (80 φωτογραφίες): σχεδιαστικές ιδέες

Το θέμα της τακτοποίησης του χώρου της κουζίνας προκαλεί συχνά πολλά προβλήματα και αντιφάσεις. Κάθε νοικοκυρά ονειρεύεται να κάνει τον χώρο εργασίας της όσο το δυνατόν πιο άνετο, λειτουργικό και, φυσικά, όμορφο – πρέπει να παραδεχτείτε ότι σε μια τέτοια ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο ευχάριστο να μαγειρεύετε τα αγαπημένα σας γεύματα για όλη την οικογένεια. Σήμερα, μία από τις κορυφαίες θέσεις καταλαμβάνουν μικρές γωνιακές κουζίνες με πολλές επιλογές. Στο άρθρο μας θα εξετάσουμε διάφορες ιδέες για το πώς μπορεί να είναι ο σχεδιασμός μιας σύγχρονης γωνιακής κουζίνας, καθώς και τις δυνατότητες της λειτουργικής πλήρωσης..

Χαρακτηριστικά της γωνιακής κουζίνας

Οι γωνιακές κουζίνες είναι συμπαγείς και λειτουργικές: ακόμη και με τον απλούστερο σχεδιασμό, είναι σε θέση να εκπλήξουν με τις απροσδόκητες λύσεις τους. Η χρήση γωνιακών περιοχών με την τοποθέτηση ευρύχωρων συστημάτων αποθήκευσης σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε καλύτερα τον ελεύθερο χώρο ενός μικρού δωματίου. Οι μικρές γωνιακές κουζίνες μπορούν να βρεθούν σε στούντιο διαμερίσματα και ακόμη και σε αρκετά στερεές εγκαταστάσεις ιδιωτικών σπιτιών, καθώς παρέχουν την ευκαιρία να οργανώσετε μια μεγάλη περιοχή με μεγάλο τραπέζι φαγητού, όπου μπορείτε όχι μόνο να φάτε, αλλά και να γιορτάσετε μια γιορτή με φίλους.

Η άνευ όρων ευκολία είναι ότι κατά τη διαδικασία μαγειρέματος δεν χρειάζεται να κάνετε περιττές κινήσεις – όλοι οι απαραίτητοι χώροι εργασίας (σόμπα, νεροχύτης, ψυγείο) είναι στο χέρι, διατεταγμένοι σύμφωνα με την αρχή του τριγώνου. Ταυτόχρονα, η γωνιακή περιοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους: ένας νεροχύτης ή μια εστία τοποθετείται στην κάτω βαθμίδα, ένα μικρό βάθρο είναι τοποθετημένο για την αποθήκευση σκευών κουζίνας. Στο πάνω μέρος, η γωνιακή περιοχή στεφανώνεται συχνότερα με ένα μεγάλο ευρύχωρο ντουλάπι, στο βάθος του οποίου μπορείτε όχι μόνο να τοποθετήσετε ράφια για σκεύη κουζίνας, αλλά και να κρύψετε εξοπλισμό διαστάσεων, για παράδειγμα, λέβητα ή λέβητα αερίου.

Μικρή γωνιακή κουζίνα - Χαρακτηριστικά Μικρή γωνιακή κουζίνα - Χαρακτηριστικά Μικρή γωνιακή κουζίνα - Χαρακτηριστικά

Μικρή γωνιακή κουζίνα

Παρά το μικρό του μέγεθος, υπάρχουν πολλά χρώματα και υλικά για μια μικρή κουζίνα. Αυτά μπορεί να είναι πολύχρωμα βιολετί, κίτρινα, πράσινα ακουστικά με προσόψεις από πλαστικό ή MDF ή διακοσμημένα με φωτογραφικές εκτυπώσεις. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πιο χαλαρωτικούς τόνους από καμβάδες ξύλου, δίνοντας τάξη και κομψότητα στην ατμόσφαιρα..

Η επιλογή εξαρτάται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών, καθώς και από το στυλ του δωματίου. Σήμερα υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές της μινιμαλιστικής τάσης που προτιμούν να βλέπουν τον αυστηρό λακωνικό σχεδιασμό των ακουστικών σε λευκούς τόνους με γυαλιστερές προσόψεις και ενσωματωμένες συσκευές. Φυσικά, για χώρους μικρού μεγέθους, αυτή η επιλογή γίνεται συχνά η πιο αποδεκτή, καθώς σας επιτρέπει να επεκτείνετε οπτικά το χώρο..

Εάν προτιμάτε τον μινιμαλισμό, αλλά σε ένα πιο πρωτότυπο κέλυφος, μπορείτε να στρέψετε την προσοχή σας σε ιαπωνικά ακουστικά, η πολυπλοκότητα των οποίων συνορεύει με τον εξωτισμό. Η παρουσία φυσικών υλικών είναι χαρακτηριστική. Τα δεσίματα από μπαμπού, τα φύλλα των θυρών με πλαστικό και παγωμένο γυαλί, που μιμούνται το παλιό ρυζόχαρτο, από το οποίο κατασκευάστηκαν νωρίτερα τα ιαπωνικά χωρίσματα, φαίνονται όμορφα. Τα κύρια χρώματα του στυλ είναι φυσικά: μαύρο, λευκό, αμμώδες και η παρουσία του κόκκινου, δαμάσκηνου τόνου των προσόψεων θα φέρει ιδιαίτερη φωτεινότητα στην ατμόσφαιρα..

Στο κλασικό σχέδιο, προτιμάται τα ακουστικά από ξύλο ή υλικά που το μιμούνται (MDF, μοριοσανίδες). Σε αυτή την περίπτωση, τα έπιπλα αφήνονται στο φυσικό τους χρώμα, καλύπτονται με προστατευτικό βερνίκι ή βάφονται σε λευκή παλέτα. Τα χαριτωμένα σκαλισμένα στολίδια των προσόψεων προσθέτουν ιδιαίτερη ομορφιά. Τα κλασικά ανανεώνονται με την παρουσία σύγχρονων οικιακών συσκευών από ανοξείδωτο ατσάλι, πρωτότυπες λάμπες.

Αν σας αρέσουν τα πιο τολμηρά σχέδια, δεν φοβάστε να συνδυάσετε φυσικά υλικά με γυαλιστερές, γυάλινες και μεταλλικές επιφάνειες, τότε μια μικρή γωνιακή κουζίνα στο στυλ Art Nouveau μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι οι πρωτότυπες, συχνά στρογγυλεμένες γραμμές και σχήματα των ακουστικών, οι οποίες μπορούν κάλλιστα να εκτελεστούν σε αντίθεση χρωμάτων.

Μικρή γωνιακή κουζίνα Μικρή γωνιακή κουζίνα Μικρή γωνιακή κουζίνα Μικρή γωνιακή κουζίνα

Λειτουργικότητα μιας μικρής γωνιακής κουζίνας

Όταν αγοράζετε μια γωνιακή κουζίνα, πρέπει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στον αισθητικό δείκτη, αλλά και στην πρακτικότητα και τη λειτουργικότητά του. Ένας σύγχρονος κατασκευαστής προσπαθεί να παράγει έπιπλα με μεγάλες δυνατότητες, προικίζοντάς τα με όμορφα, κομψά και, κυρίως, τα απαραίτητα στοιχεία. Γιατί λοιπόν να μην το εκμεταλλευτείτε αυτό?

Μικρή γωνιακή κουζίνα με χερσόνησο

Σε μικρά σαλόνια όπου η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι, καθώς και σε στούντιο διαμερίσματα, μπορείτε συχνά να βρείτε σετ κουζίνας με χερσόνησους – αρθρωτά τραπέζια που βρίσκονται σε ορθή γωνία με την κύρια επιφάνεια εργασίας. Μπορούν να παίξουν το ρόλο ενός τραπεζιού ή να γίνουν προέκταση του χώρου εργασίας, αλλά το κύριο πλεονέκτημά τους έγκειται στη χωροθέτηση του χώρου, όταν υποδεικνύουν σαφώς την περιοχή μαγειρέματος. Οι ημικυκλικές νησίδες φαίνονται εξαιρετικά όμορφες, όπου η απουσία αιχμηρών προεξέχοντων γωνιών αποκλείει την πιθανότητα τραυματισμού. Μια μικρή γωνιακή κουζίνα με χερσόνησο θα ταιριάζει απόλυτα όχι μόνο σε ένα μικρό δωμάτιο, αλλά και σε ένα ευρύχωρο, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος του χώρου για την τακτοποίηση της περιοχής με ένα πολυτελές σετ τραπεζαρίας.

Λειτουργικότητα μιας μικρής γωνιακής κουζίνας - Μικρή γωνιακή κουζίνα με χερσόνησο Λειτουργικότητα μιας μικρής γωνιακής κουζίνας - Μικρή γωνιακή κουζίνα με χερσόνησο Λειτουργικότητα μιας μικρής γωνιακής κουζίνας - Μικρή γωνιακή κουζίνα με χερσόνησο

Παρφόνι παραθύρου ως μέρος ενός σετ κουζίνας

Μερικές φορές είναι οι γυναίκες που βρίσκονται σε συνθήκες μικροσκοπικών δωματίων που γίνονται οι καλύτεροι σχεδιαστές κουζίνας στο σπίτι. Εδώ, σε μια μικροσκοπική περιοχή, πρέπει να κανονίσετε με κάποιο τρόπο όλα τα απαραίτητα έπιπλα για το μαγείρεμα, να κανονίσετε ηλεκτρικές συσκευές και να διαθέσετε χώρο για ένα τραπέζι φαγητού. Η ιδέα της χρήσης ενός περβάζι παραθύρων γίνεται μερικές φορές η πιο βέλτιστη επιλογή όταν μπορείτε να θαυμάσετε το πανόραμα του δρόμου γύρω σας ενώ εργάζεστε ή τρώτε, και το καλό φως της ημέρας είναι ένα διπλό πλεονέκτημα. Αρχικά, μπορεί να φαίνεται παράλογο να σκεφτόμαστε έναν νεροχύτη που βρίσκεται στα σπλάχνα του περβάζι, αλλά κοιτάζοντας τη φωτογραφία, είμαστε πεπεισμένοι ότι μια τέτοια συνέχεια του γωνιακού σετ φαίνεται αρκετά λογική. Μια άλλη βολική επιλογή είναι να κανονίσετε ένα περβάζι παραθύρου κάτω από την τραπεζαρία, το οποίο θα ελευθερώσει περισσότερο χώρο στην κουζίνα για την εγκατάσταση άλλων απαραίτητων επίπλων ή εξοπλισμού..

Λειτουργικότητα μιας μικρής γωνιακής κουζίνας - Παρφόνι παραθύρου ως μέρος ενός σετ κουζίνας Λειτουργικότητα μιας μικρής γωνιακής κουζίνας - Παρφόνι παραθύρου ως μέρος ενός σετ κουζίνας

Μπαρ κουζίνα

Ο πάγκος μπαρ κερδίζει μεγάλη δημοτικότητα στη διάταξη της κουζίνας, γεγονός που καθιστά το εσωτερικό πιο κομψό και μοντέρνο. Λειτουργώντας ως τραπεζαρία, είναι μια κομψή, μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση και αν προσθέσετε ένα μπαρ με διάφορα ποτά και ποτήρια στο κομψό χρωμιωμένο πόδι, η κουζίνα θα μετατραπεί σε ένα όμορφο μίνι μπαρ.

Σε μικρά δωμάτια, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μια γωνιακή κουζίνα με πάγκο μπαρ δύο επιπέδων, η οποία θα χρησιμεύσει τόσο ως χώρος εργασίας όσο και ως τραπεζαρία. Μια άλλη καλή επιλογή είναι μια βάση με ντουλάπι βάσης, η οποία θα αποτελέσει ένα ευρύχωρο σύστημα αποθήκευσης για τα σκεύη κουζίνας. Μια τεράστια βάση από τεχνητή πέτρα δεν φαίνεται λιγότερο ελκυστική και μοντέρνα..

Ένας όμορφος πάγκος μπαρ θα ταιριάξει αρμονικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ. Σε κλασικό σχέδιο, είναι πιο συχνά κατασκευασμένο από ξύλο ή πέτρα, αποκτώντας μια πολυτελή, κομψή εμφάνιση. Για τις σύγχρονες τάσεις, μπορείτε να επιλέξετε ένα ράφι από συνθετικά υλικά, μεταλλικές κατασκευές και γυαλιστερές επιφάνειες..

Λειτουργικότητα μιας μικρής γωνιακής κουζίνας - Κουζίνα με πάγκο μπαρ Λειτουργικότητα μιας μικρής γωνιακής κουζίνας - Κουζίνα με πάγκο μπαρ Λειτουργικότητα μιας μικρής γωνιακής κουζίνας - Κουζίνα με πάγκο μπαρ

Bachelor’s κουζίνα

Το πτυχίο σε ορισμένες πτυχές έχει τις θετικές του πτυχές. Ειδικότερα, αυτό αφορά την αγορά επίπλων, όταν δεν υπάρχει ανάγκη αγοράς μεγάλου μεγέθους προϊόντων και τα μικρά συμπαγή ακουστικά γίνονται η πιο κερδοφόρα λύση. Μία από τις επιλογές στη φωτογραφία δείχνει ξεκάθαρα ένα σετ γωνιών, το οποίο είναι συμπαγές και, ταυτόχρονα, εκπληκτικά λειτουργικό. Εδώ δεν παρέχεται μια εστία, η οποία, πιθανότατα, θα αντικατασταθεί από ένα πακέτο φούρνου μικροκυμάτων και πολυθέρματος, αλλά οι μονάδες που αποτελούν ένα ευρύχωρο σύστημα αποθήκευσης βρίσκονται αρμονικά. Το μήκος του ακουστικού είναι 1×1,5 m με βάθος 60 cm, οπότε ακόμη και σε μια μικρή κουζίνα θα αφήσει αρκετό ελεύθερο χώρο για την εγκατάσταση ψυγείου, σόμπας και τη διακόσμηση ενός χώρου χαλάρωσης με τραπέζι φαγητού, όπου μπορείτε να περάσετε χρόνο με φίλους..

Όσοι επιδιώκουν τις τάσεις της μόδας και συνηθίζουν να εκπλήσσουν τους επισκέπτες θα πρέπει να δώσουν προσοχή στο ακόλουθο μοντέλο μιας ασυνήθιστης γωνιακής κουζίνας. Ο απόλυτα εκπληκτικός σχεδιασμός με τις λείες γραμμές επίπλων, το πρωτότυπο σχήμα του νεροχύτη και της εστίας σίγουρα θα προσελκύσουν τα βλέμματα. Ταυτόχρονα, όλες οι ζώνες της επιφάνειας εργασίας βρίσκονται με έναν πολύ βολικό τρόπο και το πλάτος του επιτραπέζιου σπιτιού καθιστά δυνατή τη λειτουργία του ως μετρητής ράβδων. Μετά από όλα, είναι πολύ βολικό όταν μπορείτε να επικοινωνείτε με τους επισκέπτες χωρίς να διακόψετε τη διαδικασία μαγειρέματος. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε ακόμη και να επιδείξετε ένα master class προετοιμάζοντας ένα εξαιρετικό πιάτο.

Λειτουργικότητα μιας μικρής γωνιακής κουζίνας - Κουζίνα για εργένη Λειτουργικότητα μιας μικρής γωνιακής κουζίνας - Κουζίνα για εργένη

Μικρή γωνιακή κουζίνα με ασυνήθιστες λύσεις

Μια εξαιρετική λύση για μια κουζίνα μικρού μεγέθους θα είναι η αγορά ενός σετ μικροφώνου-ακουστικού, στο βάθος των οποίων βρίσκονται τα συστήματα εξαγωγής. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να οργανώσετε πιο αποτελεσματικά τα απαραίτητα συστήματα αποθήκευσης, επιφάνειες εργασίας ή τραπεζαρίας, τα οποία, αν είναι περιττό, δεν θα καταλαμβάνουν τον χώρο της κουζίνας, παρέχοντας ελεύθερη κίνηση. Για παράδειγμα, είναι πολύ βολικό να έχετε ένα συρόμενο τραπέζι, το οποίο είναι χρήσιμο τόσο για φαγητό όσο και για μαγείρεμα. Μπορεί ακόμη και να είναι μια ολόκληρη μονάδα εξόδου, η οποία, με τη βοήθεια απλών χειρισμών, μετατρέπει μια γραμμική διάταξη σε γωνιακή. Εδώ, εκτός από το πτυσσόμενο τραπέζι, υπάρχουν επιπλέον ράφια για την αποθήκευση σκευών κουζίνας..

Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η ασυνήθιστη διαμόρφωση του κάτω γωνιακού ντουλαπιού, όπου οι πόρτες ακολουθούν ακριβώς το σχήμα της γωνίας. Ταυτόχρονα, σχηματίζεται η μέγιστη πρόσβαση στην εσωτερική πλήρωση, η οποία συχνά προκαλεί προβλήματα στις γωνιακές δομές..

Λειτουργικότητα μιας μικρής γωνιακής κουζίνας - Μικρή γωνιακή κουζίνα με ασυνήθιστες λύσεις Λειτουργικότητα μιας μικρής γωνιακής κουζίνας - Μικρή γωνιακή κουζίνα με ασυνήθιστες λύσεις Λειτουργικότητα μιας μικρής γωνιακής κουζίνας - Μικρή γωνιακή κουζίνα με ασυνήθιστες λύσεις

Μικρή γωνιακή κουζίνα – φωτογραφικές ιδέες

Εν κατακλείδι της κριτικής, προτείνουμε να επισκεφθείτε τη συλλογή φωτογραφιών, όπου προσπαθήσαμε να συλλέξουμε πολλές επιλογές για γωνιακά σύνολα κουζίνας. Εδώ παρουσιάζονται σε διάφορα στυλ, παλέτες χρωμάτων και διαφέρουν ως προς τη λειτουργικότητα. Καλή προβολή!

Μικρή γωνιακή κουζίνα - φωτογραφικές ιδέες Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - φωτογραφικές ιδέες Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - φωτογραφικές ιδέες Μικρή γωνιακή κουζίνα - φωτογραφικές ιδέες Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - φωτογραφικές ιδέες Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - φωτογραφικές ιδέες Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - φωτογραφικές ιδέες Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - φωτογραφικές ιδέες Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών Μικρή γωνιακή κουζίνα - ιδέες φωτογραφιών

Previous Post
Πολυετή λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία (95 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
Next Post
Dahliaer (80 bilder): typer og omsorg