Σχεδιασμός κουζίνας σε στυλ μινιμαλισμού: 60 φωτογραφίες εσωτερικών χώρων
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός κουζίνας σε στυλ μινιμαλισμού: 60 φωτογραφίες εσωτερικών χώρων

Σχεδιασμός κουζίνας σε στυλ μινιμαλισμού: 60 φωτογραφίες εσωτερικών χώρων

Το λιτό εσωτερικό, στο οποίο κάθε πράγμα είναι στη θέση του, είναι μια εξαιρετική λύση για μικρούς χώρους. Αυτός ο σχεδιασμός θα είναι ιδιαίτερα κατάλληλος στην περιοχή μαγειρέματος. Πώς να εξοπλίσετε μια μοντέρνα μινιμαλιστική κουζίνα θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο..

Τα κύρια χαρακτηριστικά του μινιμαλισμού

Η υπερβολική συνοπτικότητα, στοχαστικότητα και λειτουργικότητα διακρίνουν τον μινιμαλισμό από άλλες δημοφιλείς κατευθύνσεις σχεδιασμού. Τα πιο κοντινά σε αυτό είναι μοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας, καθώς και το ιαπωνικό στυλ. Αλλά ακόμη και σε αυτή τη σύγκριση, ο μινιμαλισμός φαίνεται ο πιο τακτοποιημένος και συνεπής.

Ευθείες γραμμές, ομαλές μονοχρωματικές υφές και αχρωματικά χρώματα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα πολύ ήρεμο περιβάλλον. Και λόγω της έλλειψης διακόσμησης, προεξέχοντων στοιχείων και μικρών πραγμάτων που αφήνονται στο προσκήνιο, μια κουζίνα σε αυτό το στυλ είναι εύκολο να καθαριστεί – επομένως η τάξη θα βασιλεύει πάντα σε αυτήν..

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας - φωτογραφία

Φάσμα χρωμάτων

Ο αριθμός των αποχρώσεων που χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα στο στυλ του μινιμαλισμού σχεδόν ποτέ δεν υπερβαίνει τις 2, σε ακραίες περιπτώσεις – 3. Συνήθως πρόκειται για κλασικούς συνδυασμούς: λευκό + γκρι, γκρι + μαύρο, μπεζ + κρέμα. Τα φωτεινά ένθετα είναι πιο εγγενή στην κατεύθυνση της Art Nouveau παρά ο μέτριος μινιμαλισμός..

Λευκή κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού

Η καθαρότητα του λευκού είναι ιδανική για το δωμάτιο όπου παρασκευάζεται το φαγητό. Εκτός από τα οφέλη υγιεινής, αυτό το χρώμα διευρύνει οπτικά το χώρο και ταιριάζει με όλες τις άλλες αποχρώσεις..

Λευκή κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Λευκή κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία

Γκρι κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού

Ουδέτερη παλέτα από βαθύ γραφίτη έως ασημί – φαίνεται πάντα υπέροχη σε εσωτερικούς χώρους κουζίνας.

Παίζοντας με κλίμακα του γκρι, μπορείτε να δημιουργήσετε διακριτικά εφέ σκούρας και φωτισμού. Επιπλέον, σβήνει εύκολα πολύ φωτεινά χρώματα και στη γειτονιά του λευκού και του μαύρου φαίνεται πολύ ευγενές..

Γκρι κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Γκρι κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία

Μαύρη κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού

Μια ευρύχωρη μινιμαλιστική κουζίνα θα φαίνεται υπερσύγχρονη όταν διακοσμείται σε αντίθεση μαύρου με λευκό ή ατσάλι. Σε ένα μικρό δωμάτιο, μικρές σκούρες πινελιές σε ανοιχτόχρωμο φόντο δομούν το εσωτερικό.

Μαύρη κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία

Μπεζ μινιμαλιστική κουζίνα

Η απόχρωση του καπουτσίνο προσελκύει με την απαλότητα, τη ζεστασιά και την ευελιξία του. Ξύλινη υφή, γαλακτώδη λευκή ή μαύρη σοκολάτα χρώματα μπορεί να είναι μια καλή προσθήκη σε αυτό..

Μπεζ μινιμαλιστική κουζίνα - φωτογραφία Μπεζ μινιμαλιστική κουζίνα - φωτογραφία

Καφετιά κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού

Σε αντίθεση με το γκρι και το μαύρο, το καφέ δεν είναι αχρωματικό και δεν μπορεί να του ταιριάζει κάθε γειτονιά. Έτσι, το βραστό λευκό σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να αντικατασταθεί με μια ελαφρώς κιτρινωπή ή κρεμώδη απόχρωση, επιλέξτε την τεχνική “για ρετρό” και με φιμέ γυαλί καφέ και τα μέταλλα ταιριάζουν καλύτερα με μια ζεστή απόχρωση (όπως χαλκό ή χρυσό).

Καφετιά κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Καφετιά κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία

Μινιμαλιστικά υλικά και φινιρίσματα κουζίνας

Το κύριο χαρακτηριστικό του μινιμαλισμού – η πρακτικότητα – θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στην επιλογή των υλικών. Για να εξυπηρετήσει η επισκευή για πολλά χρόνια στην αρχική της μορφή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις πιο ανθεκτικές, εύκολα πλενόμενες και ανθεκτικές στην υγρασία επιστρώσεις..

Πάτωμα

Παραδοσιακά πλακάκια, κεραμικά από πορσελάνη, λινέλαιο, φελλός, αυτοσκληρυνόμενο μίγμα πολυμερών, καθώς και παρκέ από μασίφ ξύλο καλυμμένο με βερνίκι υγρασίας-απωθητικό είναι κατάλληλα για το φινίρισμα του δαπέδου της κουζίνας.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική βάση πρέπει να μοιάζει με συμπαγή καμβά, όχι με θραύσματα. Ο συνδυασμός υφών, στολίδι, διακοσμητικά ένθετα και άλλη δημιουργικότητα στον μινιμαλισμό δεν επιτρέπεται.

Σχεδιασμός δαπέδου - μινιμαλιστική κουζίνα

Τείχη

Τηρώντας ένα λακωνικό σχέδιο, οι τοίχοι στην κουζίνα πρέπει πρώτα να ισοπεδωθούν. Για αυτό, γύψο, γυψοσανίδα ανθεκτικό στην υγρασία και για μικρές ρωγμές – υαλοβάμβακα είναι κατάλληλα.

Στη συνέχεια, μπορούν να βαφτούν ομοιόμορφα με λάτεξ ή ακρυλικό χρώμα διασποράς νερού, πλακάκια ή πλαστικά πάνελ και να διακοσμηθούν με ταπετσαρία βινυλίου που πλένεται. Το τελευταίο θα πρέπει να βρίσκεται μακριά από συσκευές θέρμανσης – σόμπα, φούρνο, έτσι ώστε το βινύλιο να μην λιώνει.

Διακόσμηση τοίχου - μινιμαλιστική κουζίνα

Οροφή

Η καλύτερη εναλλακτική λύση στη ζωγραφική, η οποία θα πρέπει να ενημερώνεται κάθε λίγα χρόνια, στην κουζίνα μπορεί να είναι μια τεντωμένη ταινία PVC. Σε ένα μικρό δωμάτιο, θα πρέπει να είναι λευκό και κατά προτίμηση γυαλιστερό. Καθώς λερώνεται, η μεμβράνη μπορεί να σκουπιστεί με ένα υγρό σφουγγάρι, αλλά όταν χρησιμοποιείτε μια ισχυρή κουκούλα, αυτή η διαδικασία θα είναι επαρκής μία φορά το χρόνο..

Εάν η κουζίνα είναι μεγάλη, στο στυλ του μινιμαλισμού, επιτρέπεται να οργανωθεί μια οροφή γυψοσανίδας δύο επιπέδων, με σαφώς σημειωμένη γεωμετρία των δομών. Είναι επίσης δυνατή η επιλογή πλαστικής επίστρωσης, με εναλλασσόμενες λευκές και καθρέφτες λωρίδες.

Σχεδιασμός οροφής - μινιμαλιστική κουζίνα

Υφασμα

Σε μια κουζίνα, ειδικά σε μια μικρή, τα υφάσματα πρέπει να χρησιμοποιούνται πολύ φειδωλά. Για παράθυρα, απλές και χρωματικές περσίδες που συγχωνεύονται με το υπόλοιπο εσωτερικό, οι ρωμαϊκές, ρολό ή ιαπωνικές κουρτίνες ταιριάζουν καλύτερα..

Είναι προτιμότερο να επιλέξετε συνθετικά υλικά με εμποτισμό υγρασίας. Αυτά περιλαμβάνουν πολυεστέρα, πολυεστέρα και νάιλον. Συνιστάται να απορρίπτετε τις κυματιστές κουρτίνες, καθώς και τις ογκώδεις κουρτίνες για λόγους πυρασφάλειας..

Κουρτίνες για την κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού

Έπιπλα και συσκευές κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού

Η θέση του τοίχου της κουζίνας, της τραπεζαρίας και του ψυγείου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του δωματίου. Εάν η περιοχή είναι μικρή, αξίζει να εξεταστεί λεπτομερώς η χρήση κάθε ιστότοπου..

Για παράδειγμα, δίπλα στο παράθυρο, αντί για περβάζι παραθύρου, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα νεροχύτη, έναν πάγκο ή παρόμοια με έναν πάγκο ράβδων. αντικαταστήστε μια μεγάλη σόμπα με μια ενσωματωμένη εστία και έναν φούρνο, ο οποίος, με τη σειρά του, μπορεί να ανυψωθεί σε ένα βολικό ύψος. αγοράστε ένα μικρό ψυγείο και κρύψτε το στον τοίχο κ.λπ..

Σετ κουζίνας

Τα μινιμαλιστικά σετ κουζίνας χαρακτηρίζονται από έναν κομψό και συγκρατημένο σχεδιασμό. Δεν υπάρχουν προεξοχές, πλαίσια, διακόσμηση, συχνά λείπουν ακόμη και λαβές (οι πόρτες ανοίγουν με μια μικρή ώθηση). Τα χρώματα είναι πάντα ουδέτερα, εντελώς μονόχρωμα, χωρίς στολίδια. Τα ντουλάπια είναι ερμητικά κλειστά, διάφανα γυάλινα μέτωπα ή ανοιχτά ράφια σε μινιμαλιστικά μοντέλα σχεδόν ποτέ δεν συμβαίνουν.

Το σχήμα κυριαρχείται από παραλληλεπίπεδα με σαφή άκρα. Οι συνήθεις τύποι διαρρύθμισης τοίχων κουζίνας σε λακωνικό στιλ είναι γραμμικοί (ίσιοι), σε σχήμα L και U.

Σετ κουζίνας - μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας

Δείπνο Ζώνη

Τα έπιπλα στην τραπεζαρία είναι απλά αλλά σταθερά. Είναι επίσης σχεδόν εντελώς ορθογώνιο, χωρίς σκάλισμα ή άλλα διακοσμητικά. Το τραπέζι μπορεί να είναι κατασκευασμένο από λεπτό γυαλισμένο μασίφ ξύλο, MDF, πλαστικό, καθώς και γυαλί ανθεκτικό στις κρούσεις. Οι καρέκλες και τα σκαμπό είναι σχεδόν πάντα ξύλινα, μερικές φορές με μεταλλικά μέρη. Εάν καλύπτονται με κάτι, τότε είναι συνήθως λείο δέρμα (υποκατάστατο) μαύρο, γκρι ή λευκό..

Τραπεζαρία - μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας Τραπεζαρία - μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας

Συστήματα αποθήκευσης

Εάν οι ανοιχτές επιφάνειες καλύπτονται με πράγματα, τότε αυτό είναι κάθε άλλο παρά μινιμαλισμός..

Για ένα άνετο εσωτερικό, τα σκεύη κουζίνας και τα τρόφιμα πρέπει να αποθηκεύονται πίσω από τα μπροστινά μέρη του ντουλαπιού. Στο ακουστικό, θα πρέπει, ήδη στο στάδιο της σχεδίασης ή κατά την αγορά, να δώσετε προσοχή στην παρουσία επαρκούς αριθμού χώρων αποθήκευσης.

Συρτάρια, πτυσσόμενες δομές, γωνιακά περιστρεφόμενα ράφια, ειδικά άγκιστρα και μαγνήτες στο εσωτερικό της πόρτας θα σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε βολικά όλα τα απαραίτητα πράγματα. Πρόσθετος χώρος μπορεί να οργανωθεί στο ντουλάπι, στο χαγιάτι ή στο μπαλκόνι.

Συστήματα αποθήκευσης - μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας Συστήματα αποθήκευσης - μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας

Ψυγείο

Σε ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό, πρέπει να προτιμάτε ένα μοντέλο με επίπεδη πόρτα – ένα στρογγυλεμένο θα απομακρυνθεί από το γενικό σχέδιο από ασαφείς γραμμές. Εάν το ψυγείο δεν έχει προγραμματιστεί να κρυφτεί πίσω από το μπροστινό μέρος του ακουστικού, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα προϊόν με επιφάνεια χρωμίου..

Σε μια μικρή κουζίνα, το ψυγείο μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από ένα περβάζι ή πάγκο, και ακόμη πιο βολικά – σε ύψος 1-1,5 μέτρων πάνω από το πάτωμα σε ένα από τα τμήματα του τοίχου.

Refυγείο - μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας

Μινιμαλιστική διακόσμηση κουζίνας

Ένα αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του μινιμαλιστικού στυλ είναι η πλήρης απουσία διακόσμησης. Δεν πρέπει να υπάρχουν εικόνες, ειδώλια, χαρτοπετσέτες, βάζα και παρόμοια μικροπράγματα στον προβλεπόμενο χώρο της κουζίνας.

Ωστόσο, τα ωφελιμιστικά στοιχεία, για παράδειγμα, ένας αναμικτήρας, ένα στενό ορθογώνιο ρολόι, λαμπτήρες, είναι αρκετά ικανά να προσθέσουν όρεξη σε ένα αυστηρό σχέδιο..

Σε ευρύχωρες κουζίνες επιτρέπεται μια μέτρια ποσότητα φυτών εσωτερικού χώρου. Οι πράσινες πινελιές θα φαίνονται ιδιαίτερα όμορφες δίπλα σε σκούρο γκρι και καφέ σχέδιο..

Μινιμαλιστική διακόσμηση κουζίνας

Φωτισμός στην κουζίνα

Για μια μινιμαλιστική κουζίνα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε σύγχρονα συστήματα πολλαπλών επιπέδων: σημειακές δίοδοι στην οροφή (κατά μήκος της περιμέτρου ή σε ομάδες). κεντρικός πολυέλαιος οροφής. λαμπτήρες κοπής στο ακουστικό πάνω από την κορυφή του τραπεζιού. ανασταλεί – ξεχωριστά πάνω από τον χώρο εργασίας και τραπεζαρίας.

Ορισμένα έπιπλα ή διακόσμηση μπορούν να επισημανθούν επιπλέον με εύκαμπτες κορδέλες νέον..

Ο σωστός φωτισμός σε μια μινιμαλιστική κουζίνα

Μινιμαλιστική κουζίνα – φωτογραφία

Αυτή η γκαλερί παρουσιάζει τα πιο ενδιαφέροντα μινιμαλιστικά σχέδια κουζίνας. Οι έτοιμες λύσεις θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε για την επιλογή των υλικών, των επίπλων και του σχεδιασμού. Εμπνέομαι!

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία

Σχεδιασμός μιας ευρύχωρης κουζίνας στο στυλ του μινιμαλισμού

Ευρύχωρο μινιμαλιστικό σχέδιο κουζίνας - φωτογραφία Ευρύχωρο μινιμαλιστικό σχέδιο κουζίνας - φωτογραφία Ευρύχωρο μινιμαλιστικό σχέδιο κουζίνας - φωτογραφία Ευρύχωρο μινιμαλιστικό σχέδιο κουζίνας - φωτογραφία Ευρύχωρο μινιμαλιστικό σχέδιο κουζίνας - φωτογραφία

Σχεδιασμός κουζίνας-καθιστικού σε στιλ μινιμαλισμού

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας -καθιστικού - φωτογραφία Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας -καθιστικού - φωτογραφία Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία Μινιμαλιστικός σχεδιασμός κουζίνας -σαλονιού - φωτογραφία

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός γωνιακής κουζίνας

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός γωνιακής κουζίνας - φωτογραφία Μινιμαλιστικό σχέδιο γωνιακής κουζίνας - φωτογραφία Μινιμαλιστικός σχεδιασμός γωνιακής κουζίνας - φωτογραφία Μινιμαλιστικό σχέδιο γωνιακής κουζίνας - φωτογραφία

Σχεδιασμός κουζίνας με νησί σε στιλ μινιμαλισμού

Σχεδιασμός κουζίνας με ένα νησί στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Σχεδιασμός κουζίνας με ένα νησί στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία Σχεδιασμός κουζίνας με ένα νησί στο στυλ του μινιμαλισμού - φωτογραφία

Βίντεο: Μινιμαλιστική εσωτερική διακόσμηση κουζίνας

Previous Post
ריהוט סלון בסגנון מודרני (90 תמונות)
Next Post
Restaurering av kjøkkenmøbler
Adblock
detector