Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα (80 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα (80 φωτογραφίες)

Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα (80 φωτογραφίες)

Το φινίρισμα του τοίχου πάνω από την επιφάνεια εργασίας απαιτεί ειδική προσέγγιση, επειδή είναι πιο ευαίσθητο στη βρωμιά, τις αρνητικές επιπτώσεις της υψηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας. Επιπλέον, αυτός ο χώρος είναι συνεχώς στο οπτικό πεδίο, συχνά λειτουργεί ως στοιχείο έμφασης, επομένως οι διακοσμητικές ιδιότητες πρέπει να αντιστοιχούν στη συνολική εσωτερική διακόσμηση. Στο άρθρο μας, θα εξετάσουμε ποια υλικά είναι καλύτερα να προτιμούν τη διακόσμηση τοίχων στην περιοχή μαγειρέματος και τι πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την αγορά..

Βασικά χαρακτηριστικά

Όταν επιλέγετε έναν ή έναν άλλο τύπο υλικού επένδυσης για ποδιά, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, επειδή οι επισκευές γίνονται για περισσότερο από ένα χρόνο και η επίστρωση πρέπει να είναι ανθεκτική στην υγρασία, τους ζεστούς ατμούς και τις υψηλές θερμοκρασίες . Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη η ανοχή του υλικού για συνεχή καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης χημικών καθαρισμού..

Ο τοίχος εργασίας ή, όπως ονομάζεται ευρέως – η ποδιά, είναι ένα επίπεδο που βρίσκεται πάνω από τις χαμηλότερες βαθμίδες του ακουστικού, όπου βρίσκονται ο νεροχύτης, ο πάγκος, η εστία, οπότε είναι σημαντικό να προσδιορίσετε με ακρίβεια τις διαστάσεις του. Εάν υπάρχει ανώτερη βαθμίδα, τότε το αποδεκτό ύψος της ποδιάς θα κυμανθεί εντός μισού μέτρου. Το πλάτος εξαρτάται από τις προσωπικές επιθυμίες των ιδιοκτητών: μπορείτε να κλείσετε τον τοίχο με υλικό φινιρίσματος σε όλο το μήκος των επίπλων ή μόνο σε μερικές από τις πιο “επικίνδυνες” περιοχές, για παράδειγμα, πάνω από το νεροχύτη ή την εστία. Εάν δεν υπάρχουν επάνω ντουλάπια, συνιστάται να τοποθετήσετε την ποδιά μέχρι την επιφάνεια της οροφής.

Κατά την επιλογή, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το χρώμα της επίστρωσης, την παρουσία σχεδίων ή εκτύπωσης φωτογραφιών. Η ποδιά μπορεί να διακοσμηθεί στο χρώμα ενός μονόχρωμου ακουστικού ή να διαφέρει δραματικά, να γίνει στοιχείο προφοράς. Η ιδανική επιλογή είναι ένα λευκό φινίρισμα τοίχου εργασίας που ταιριάζει με οποιοδήποτε συνδυασμό χρωμάτων. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα – λερωμένο. Η παραμικρή μόλυνση θα είναι σαφώς ορατή σε λευκά πλακάκια και πάνελ PVC, επομένως συχνά προτιμούν μπεζ, γκρι, κρεμώδεις αποχρώσεις..

Το σενάριο στυλ που επιλέχθηκε για την κουζίνα έχει επίσης μεγάλη σημασία. Για παράδειγμα, για ένα δωμάτιο υψηλής τεχνολογίας, ένας καθρέφτης ή μια μεταλλική ποδιά είναι κατάλληλη, σε μια οικολογική κουζίνα, τα δέρματα με φωτογραφίες της φύσης θα φαίνονται υπέροχα και για ένα κλασικό εσωτερικό, μπορείτε να επιλέξετε τη διακόσμηση ενός τοίχου εργασίας με μια διακοσμητική πέτρα.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι το κόστος του υλικού φινιρίσματος, καθώς και το κόστος της εγκατάστασής του. Κατά τη διάρκεια της σχεδίασης της επισκευής, θα πρέπει να αποφασίσετε αμέσως πόσο είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε για το σχεδιασμό της ποδιάς και εάν είναι δυνατόν να πραγματοποιήσετε μόνοι σας τις εργασίες φινιρίσματος. Υπάρχουν υλικά, η εγκατάσταση των οποίων δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες και η εργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα, ενώ εξοικονομεί σημαντικά.

Διακόσμηση τοίχου εργασίας κουζίνας - Βασικά χαρακτηριστικά Διακόσμηση τοίχου εργασίας κουζίνας - Βασικά χαρακτηριστικά

Πλακάκια και ψηφιδωτά στο σχέδιο της ποδιάς

Τα κεραμικά πλακίδια ή τα ψηφιδωτά μπορούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση ενός τοίχου εργασίας στην κουζίνα. Συχνά αυτά τα υλικά συνδυάζονται, δίνοντας έμφαση σε μεμονωμένους τομείς. Εκτός από τις υψηλές αισθητικές ιδιότητες, και οι δύο επικαλύψεις έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής (πάνω από 15 χρόνια), αλλά αυτό το πλεονέκτημα έχει επίσης ένα μειονέκτημα – αν θέλετε να αλλάξετε το σχέδιο, δεν θα είναι εύκολο να αποσυναρμολογήσετε το φινίρισμα..

Κεραμικό πλακάκι

Κάποιος θα θεωρήσει τα κεραμικά πλακίδια «λείψανο» του παρελθόντος. Πράγματι, αυτός ο τύπος φινιρίσματος έχει μακρά ιστορία, αλλά εξακολουθεί να μην χάνει τη σημασία του λόγω των εξαιρετικών ιδιοτήτων του. Τα πλακάκια τοίχου είναι αρκετά ανθεκτικά, δεν φοβούνται τις αρνητικές επιπτώσεις ενός υγρού μικροκλίματος, υψηλές θερμοκρασίες, καθαρίζονται τέλεια. Επιπλέον, σήμερα υπάρχει ένας “εντυπωσιακός” αριθμός ερμηνειών του σχεδιασμού του, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε την επίστρωση για οποιοδήποτε στυλ.

Τα κεραμίδια μπορούν να μιμηθούν φυσικά υλικά, να είναι μονόχρωμα, με σχέδια, λεία, ανάγλυφα κ.λπ. Πολλές συλλογές περιέχουν πλακάκια με διάφορα σχέδια – νεκρές φύσεις, λουλούδια, τα οποία χρησιμοποιούνται με επιτυχία σε στυλ Προβηγκίας, ρετρό, εξοχής.

Αρκετά σχετικό είναι το κεραμίδι του μετρό, στρωμένο σε έναν χιονισμένο καμβά με ανοιχτές ή μαύρες ραφές. Επενδυμένο με διαγώνιο μοτίβο, θα δημιουργήσει δυναμική και θα επεκτείνει οπτικά το επίπεδο εργασίας.

Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το κεραμίδι που μοιάζει με τούβλα, που αναφέρεται ευρέως ως “κάπρος”. Κάθε στοιχείο έχει ορθογώνιο σχήμα με λοξότμητες άκρες, που μοιάζουν με φυσικά τούβλα σε διαφορετικά χρώματα και μεγέθη. Αυτό το φινίρισμα είναι ιδανικό τόσο για κλασικούς όσο και για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους..

Μια ενδιαφέρουσα λύση μπορεί να είναι μια ποδιά επενδεδυμένη με πλακάκια συνονθύλευμα, η οποία θα φέρει νότες ζεστασιάς και άνεσης, θα είναι μια υπέροχη διακόσμηση για κάθε εσωτερικό χώρο.

Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα - Κεραμικά πλακίδια Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα - Κεραμικά πλακίδια Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα - Κεραμικά πλακίδια

Μωσαϊκό

Το ψηφιδωτό είναι ένα μικρογραφικό αντίγραφο κεραμικών πλακιδίων. Έχει όλα τα ίδια πλεονεκτήματα με το κεραμίδι, αλλά έχει υψηλότερο κόστος. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να ανακαλύψετε πολύπλοκες αρχιτεκτονικές μορφές, γωνίες, εξογκώματα, στροφές, να πλαισιώσετε την περίμετρο της ποδιάς ή τα επιμέρους στοιχεία της. Για μικρές κουζίνες, αυτή είναι η πιο κατάλληλη επιλογή, καθώς ο μωσαϊκός καμβάς φαίνεται αρκετά κομψός, διευρύνοντας οπτικά το χώρο.

Το μωσαϊκό μπορεί να σχεδιαστεί ένα προς ένα, δημιουργώντας διάφορα σχέδια ή χρησιμοποιώντας μήτρες – πάνελ με διαστάσεις 30×30 cm, το οποίο απλοποιεί σημαντικά το έργο και σας επιτρέπει να το στρώσετε μόνοι σας. Τα τσιπ (μεμονωμένα στοιχεία μωσαϊκού) είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά: η βάση μπορεί να είναι κεραμικά, γυαλί, τεχνητή πέτρα, καθρέφτες, μέταλλο.

Η παλέτα χρωμάτων είναι επίσης πολύπλευρη – η ποδιά μπορεί να είναι μονόχρωμη ή να έχει ποικίλο χρώμα, ο σχεδιασμός κλίσης φαίνεται όμορφος όταν ένα κύριο χρώμα διαλύεται σε διαφορετικές αποχρώσεις. Για κλασικά, ρετρό και ρουστίκ στυλ, προτιμούνται ματ κεραμικά ή πέτρινα ψηφιδωτά. Σε πιο μοντέρνους εσωτερικούς χώρους (σοφίτα, υψηλής τεχνολογίας, μοντέρνα) μπορείτε να βρείτε καμβάδες από γυαλί, καθρέφτη και μέταλλο.

Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα - aηφιδωτό Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα - aηφιδωτό Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα - aηφιδωτό

Γυάλινη ποδιά

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή μοντέρνου σχεδιασμού για την περιοχή εργασίας είναι μια ποδιά από γυαλί, που ονομάζεται skinali. Η επιφάνεια πληροί πλήρως όλες τις απαραίτητες απαιτήσεις για αντοχή και αντοχή και διαθέτει μεγάλη ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων.

Η απλούστερη επιλογή είναι το παγωμένο γυαλί, το οποίο μπορεί να είναι λείο ή με υφή και επίσης να έχει σχέδια με αμμοβολή. Αυτός ο σχεδιασμός είναι ιδανικός για μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους, όπου τα ελκυστικά μοτίβα δεν είναι ευπρόσδεκτα. Μια καλή επιλογή για ένα ήρεμο εσωτερικό είναι τα απλά δέρματα. Το γυάλινο φύλλο είναι βαμμένο με ειδική σύνθεση (το χρώμα μπορεί να είναι οποιοδήποτε) και υποβάλλεται σε θερμική επεξεργασία, με αποτέλεσμα τα χρώματα να διατηρούν τον κορεσμό τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εάν θέλετε ο χώρος εργασίας να μετατραπεί σε πολυτελή διακόσμηση κουζίνας, μπορείτε να προτιμήσετε την εκτύπωση φωτογραφιών σε γυαλί. Οι σημερινές τεχνολογίες σάς επιτρέπουν να εφαρμόζετε οποιαδήποτε εικόνα κατόπιν αιτήματος του πελάτη, γεγονός που καθιστά δυνατή τη δημιουργία ενός μοναδικού σχεδίου στην κουζίνα. Τα δέρματα με τρισδιάστατες εικόνες φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Διακόσμηση τοίχου εργασίας κουζίνας - Γυάλινη επιφάνεια Διακόσμηση τοίχου εργασίας κουζίνας - Γυάλινη επιφάνεια Διακόσμηση τοίχου εργασίας κουζίνας - Γυάλινη επιφάνεια Διακόσμηση τοίχου εργασίας κουζίνας - Γυάλινη επιφάνεια

Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας με πάνελ PVC

Η πλαστική επίστρωση μπορεί να ονομαστεί με ασφάλεια η πιο προσιτή. Πρώτον, το κόστος του είναι πολύ χαμηλότερο από άλλα υλικά φινιρίσματος, και δεύτερον, μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνοι σας τα πάνελ, χωρίς τη συμμετοχή πληρωμένων ειδικών..

Τα πάνελ έρχονται σε διαφορετικούς τύπους, διαφέρουν σε μέγεθος και χρώμα. Υπάρχουν στενά μακριά φύλλα, πάνελ επένδυσης, το πλάτος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 14 cm, καθώς και τεράστιες πλατφόρμες, το μέγιστο πλάτος και μήκος των οποίων είναι 2 και 4 μέτρα, αντίστοιχα..

Το κύριο πλεονέκτημα των πάνελ PVC είναι η ποικιλία διακοσμητικού σχεδιασμού: το υλικό μπορεί να έχει ένα μονόχρωμο χρώμα, διάφορα σχέδια, σχέδια, φωτογραφίες, καθώς και να μιμείται εύλογα μια ξυλώδη, πέτρινη υφή, η οποία χρησιμοποιείται συχνά σε κλασικές, επαρχιακές κατευθύνσεις, καθώς και μοντέρνο πατάρι, οικολογικό.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των πάνελ είναι ότι μπορούν να εγκατασταθούν σε απροετοίμαστους τοίχους, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία. Μπορείτε να διακοσμήσετε μόνοι σας μια πλαστική ποδιά, για παράδειγμα, να την κολλήσετε με αυτοκόλλητη μεμβράνη, να τη βάψετε με χρώματα (ακρυλικό ή λάδι) και επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα βινυλίου ως διακόσμηση.

Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα - πάνελ PVC Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα - πάνελ PVC Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα - πάνελ PVC

Διακοσμητική πέτρα στη διακόσμηση της ποδιάς

Η τεχνητή πέτρα είναι ένα ευπαρουσίαστο και υψηλής ποιότητας υλικό που μπορεί να αντέξει εύκολα όλες τις δυσκολίες των διαδικασιών της κουζίνας και χρησιμεύει ως άξια διακόσμηση όχι μόνο για την περιοχή εργασίας, αλλά για την κουζίνα στο σύνολό της. Είναι σε θέση να μιμηθεί την υφή και το χρώμα κάθε φυσικής πέτρας, είτε πρόκειται για μάρμαρο, γρανίτη είτε για άλλους χαλαζιακούς, ηφαιστειακούς βράχους.

Η διακόσμηση μιας ποδιάς στην κουζίνα με διακοσμητική πέτρα είναι πολύ ανθεκτική, αλλά ακόμη και αν κάποιο στοιχείο έχει υποστεί ζημιά, μπορεί εύκολα να αποκατασταθεί χωρίς να χάσει τη συνολική της ελκυστικότητα..

Πρόσφατα, ένα υλικό που μιμείται τοιχοποιία έχει μεγάλη ζήτηση. Με τη βοήθειά του, διακοσμούν τους χώρους εργασίας των κουζινών σε στιλ μινιμαλισμού, σοφίτας, υψηλής τεχνολογίας, Προβηγκίας.

Για να δημιουργήσετε μια πλούσια ατμόσφαιρα της αλπικής κουζίνας “σαλέ” αξίζει να πάρετε ως βάση μια πέτρα που μιμείται τραχιά μπλοκ. Αλλά αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι τα μεγάλα θραύσματα είναι καλά για ευρύχωρα δωμάτια, οπότε αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να είναι μια αποδεκτή επιλογή για κουζίνα-σαλόνι ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα - Διακοσμητική πέτρα Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα - Διακοσμητική πέτρα

Μεταλλικό φινίρισμα του τοίχου εργασίας

Τα ατσάλινα φύλλα στο σχεδιασμό του backsplash της κουζίνας δίνουν στο ντεκόρ μια λιτότητα και κομψότητα. Το υλικό είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα ή χαλκό, επομένως έχει μια αρκετά μεγάλη περίοδο λειτουργίας.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας θα είναι η τέλεια επιλογή για ένα αστικό εσωτερικό ή για μια υπερσύγχρονη κουζίνα υψηλής τεχνολογίας. Ο χαλκός (ορείχαλκος) μπορεί συχνά να βρεθεί σε εσωτερικούς χώρους ρετρό, Προβηγκίας ή χώρας. Η ατσάλινη ποδιά μπορεί να έχει γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια, οι συνδυασμοί τους στον ίδιο τοίχο φαίνονται πρωτότυποι.

Σε μερικούς, το μέταλλο μπορεί να φαίνεται ένα μάλλον “κρύο” υλικό – σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε καλούς “γείτονες” για αυτό, οι οποίοι θα μετριάσουν αυτό το μειονέκτημα. Ένα μικρό χαλύβδινο τμήμα του τοίχου πάνω από την εστία θα φαίνεται υπέροχο περιτριγυρισμένο από τούβλα, κεραμικά πλακίδια ή ξύλινα πάνελ.

Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα - Μέταλλο Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα - Μέταλλο Τελειώνοντας τον τοίχο εργασίας στην κουζίνα - Μέταλλο

Ποδιά καθρέφτη

Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή για το φινίρισμα του τοίχου εργασίας στην κουζίνα είναι μια επιφάνεια καθρέφτη. Μπορεί να αναπαρασταθεί με έναν συμπαγή καμβά, πλακάκια ή ψηφιδωτά. Οι καθρέφτες έχουν μοναδικές ιδιότητες για να επεκτείνουν οπτικά το χώρο και να δημιουργούν όμορφα εφέ φωτισμού με υψηλής ποιότητας φωτισμό, οπότε μια ποδιά διακοσμημένη με αυτόν τον τρόπο θα γίνει ένα πραγματικό “highlight” του εσωτερικού.

Ένα από τα αρνητικά χαρακτηριστικά μιας επιφάνειας καθρέφτη ονομάζεται η ευθραυστότητά της, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι το σημερινό υλικό έχει αυξημένη αντοχή στη μηχανική καταπόνηση και η τοποθέτηση καθρεπτών σε έναν μακρινό τοίχο δεν αποτελεί ιδιαίτερη απειλή.

Διακόσμηση τοίχου εργασίας κουζίνας - επιφάνεια καθρέφτη Διακόσμηση τοίχου εργασίας κουζίνας - επιφάνεια καθρέφτη Διακόσμηση τοίχου εργασίας κουζίνας - επιφάνεια καθρέφτη

Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα – φωτογραφίες και ιδέες

Η επιλογή σύγχρονων υλικών για το φινίρισμα του τοίχου εργασίας στην κουζίνα είναι αρκετά μεγάλη και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τους πιο μοναδικούς εσωτερικούς χώρους. Μπορείτε να το δείτε ξανά και να πάρετε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες στη συλλογή φωτογραφιών μας, όπου παρουσιάζονται τα καλύτερα παραδείγματα. Καλή προβολή!

Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Διακόσμηση τοίχου εργασίας στην κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας σε στυλ μινιμαλισμού: 60 φωτογραφίες εσωτερικών χώρων
Next Post
Kombinasjonen av tapet i interiøret: 80 fotoideer