Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα (80+ φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα (80+ φωτογραφίες)

Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα (80+ φωτογραφίες)

Τα σκαμπό μπαρ σε ένα πολυτελές παράθυρο με έναν πάγκο μπαρ είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο στους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους της κουζίνας. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρούς χώρους, καθώς τα έπιπλα είναι συμπαγή σε μέγεθος. Για ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους, τα πρωτότυπα σκαμπό μπαρ γίνονται μια αποτελεσματική κομψή διακόσμηση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χωρίσει το έδαφος σε λειτουργικές ζώνες. Στη συνέχεια, θα μάθετε για τις ποικιλίες των σκαμπό της κουζίνας, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματά τους, καθώς και τα υλικά που χρησιμεύουν ως βάση για την κατασκευή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα κύρια πλεονεκτήματα των σκαμπό μπαρ για την κουζίνα:

– Το συμπαγές μέγεθος των επίπλων δεν απαιτεί πολύ χώρο.

– Η αρχική εμφάνιση θα διακοσμήσει οποιοδήποτε εσωτερικό.

– Τα σκαμπό μπαρ θα συμβάλουν επιτυχώς στη χωροθέτηση του δωματίου, για παράδειγμα, στον χώρο εργασίας και τραπεζαρίας.

– Η παρουσία ειδικών υποπόδων παρέχει επιπλέον άνεση, δίνοντας στη δομή μια πολυτελή εμφάνιση.

– Τα έπιπλα υψηλής ποιότητας έχουν υψηλό επίπεδο αντοχής σε διάφορες εξωτερικές επιρροές.

– Μια τεράστια ποικιλία μοντέλων, σχημάτων, χρωμάτων δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε τα πιο κατάλληλα έπιπλα σε χρώμα και στυλ.

Αν και υπάρχουν λίγα μειονεκτήματα των σκαμπό μπαρ για την κουζίνα, είναι ακόμα εκεί. Πρώτα απ ‘όλα, αυτή είναι μια αρκετά υψηλή τιμή σε σύγκριση με τα συμβατικά σχέδια καρέκλας. Ωστόσο, οι καρέκλες μπορούν να αγοραστούν από φθηνότερο υλικό όπως το MDF. Ένα ψηλό σκαμπό μπαρ είναι δύσκολο να λειτουργήσει για τους ηλικιωμένους και αυτό το γεγονός πρέπει να ληφθεί υπόψη από εκείνους που έχουν ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας.

Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Υλικά για σκαμπό μπαρ

Κατά την επιλογή επίπλων, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Οι ακόλουθοι τύποι πρώτων υλών χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη παραγωγή:

Ξύλο. Η καρέκλα από μασίφ ξύλο είναι η πιο βιώσιμη επιλογή. Μπορεί να είναι ξύλο βελανιδιάς, μήλου, οξιάς, καθώς και αμπέλου ή μπαστούνι. Το κόστος των προϊόντων είναι αρκετά υψηλό, αλλά αυτό το μειονέκτημα εξηγείται από το γεγονός ότι το δέντρο έχει υψηλό επίπεδο αντοχής στη φθορά και φαίνεται υπέροχο σε οικολογικούς εσωτερικούς χώρους, στην Προβηγκία, τη χώρα, τη Σκανδιναβική και, φυσικά, τα κλασικά στυλ. Ο συνδυασμός σκαμπό μπαρ με στυλιζαρισμένο πάγκο μπαρ δίνει μια ιδιαίτερη γοητεία στο δωμάτιο.

Μέταλλο. Αυτό είναι το πιο δημοφιλές υλικό για όμορφα σκαμπό μπαρ. Τέτοια προϊόντα εκτιμώνται για την ελαφρότητα και την άνεσή τους. Τα έπιπλα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους (υψηλής τεχνολογίας, μοντέρνου, μινιμαλισμού), όπου το μέταλλο και το γυαλί παίζουν πρωταγωνιστικούς ρόλους. Οι καρέκλες μπορούν να είναι κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από μέταλλο (για παράδειγμα, αλουμινένια κορυφή και χαλύβδινο πόδι) ή να έχουν επένδυση καθίσματος.

Πλαστική ύλη. Η πιο φθηνή επιλογή, αλλά και η πιο εύθραυστη. Πρόσφατα, αντικαταστάθηκε επιτυχώς από πολυανθρακικό, η αξιοπιστία του οποίου είναι αρκετές φορές υψηλότερη. Αυτή η πρώτη ύλη διαθέτει επίσης αντοχή στη θερμότητα και πυρασφάλεια, η οποία είναι σημαντική για τις συνθήκες της κουζίνας. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς η πολυανθρακική καρέκλα μπορεί εύκολα να καθαριστεί από διάφορους ρύπους με οποιοδήποτε απορρυπαντικό..

Ποτήρι. Τα γυάλινα έπιπλα, αν και είναι μια καινοτομία για εμάς, κοσμούσαν πραγματικά τους εσωτερικούς χώρους των πλούσιων ευγενών από τον 18ο αιώνα. Λίγο αργότερα, τα γυάλινα έπιπλα “εγκαταστάθηκαν” στα σπίτια των απλών πολιτών, κάνοντας την ατμόσφαιρα αισθητά πιο ελαφριά και πιο εκλεπτυσμένη. Επί του παρόντος, οι τεχνολογίες επιτρέπουν την παραγωγή σκαμπό μπαρ για την κουζίνα πλήρους ή μερικής διαφάνειας. Αντέχουν απόλυτα τις ακραίες θερμοκρασίες, είναι ανθεκτικές στη βρωμιά και έχουν ευελιξία στυλ, συμπληρώνοντας κατάλληλα κάθε εσωτερικό χώρο. Τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από σκληρυμένο γυαλί υψηλής αντοχής, αλλά η πρόσθετη προσοχή στο χειρισμό του δεν βλάπτει.

Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - Υλικά Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - Υλικά Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - Υλικά Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - Υλικά

Τύποι σκαμπό μπαρ για την κουζίνα

Η ποικιλία των σκαμπό μπαρ που χρησιμοποιούνται στο σπίτι είναι πολύ μεγάλη. Για να επιλέξετε την πιο κερδοφόρα επιλογή, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά ορισμένων μοντέλων.

Ανά τύπο κατασκευής

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι επίπλων:

Τα κόπρανα είναι αρκετά παρόμοια με τα κοινά κόπρανα που βρίσκονται συχνά στις κουζίνες. Η διαφορά έγκειται στο σημαντικό ύψος των ποδιών. Μερικές φορές, για ευκολία, τέτοια μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πλάτες, το ύψος των οποίων μπορεί να ανέλθει έως και 30 εκατοστά πάνω από το κάθισμα. Τα σκαμπό μπαρ είναι καλά για σύντομες συγκεντρώσεις, όπως για ένα άνετο γεύμα – είναι προτιμότερο να προτιμάτε άλλα μοντέλα.

Standard – Παραδοσιακές μορφές σκαμπό μπαρ που έχουν άκαμπτα ή ημιάκαμπτα καθίσματα και κανονική πλάτη.

Οι ημι-καρέκλες είναι η πιο εργονομική μορφή σκαμπό μπαρ, η οποία επιτρέπει τη χρήση της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η καρέκλα μπαρ έχει μια ψηλή μαλακή πλάτη, το ίδιο άνετο κάθισμα. Η ιδιαιτερότητα έγκειται στην παρουσία πρόσθετων υποβραχιόνων που σας επιτρέπουν να καθίσετε άνετα.

Τύποι σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - Ανά τύπο κατασκευής Τύποι σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - Ανά τύπο κατασκευής Τύποι σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - Ανά τύπο κατασκευής

Κατά μορφή

Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για μια ποικιλία σχημάτων καθισμάτων. Πριν από μερικές δεκαετίες, τα σκαμπό των μπαρ είχαν ένα τυπικό στρογγυλό σχήμα, αλλά τώρα μπορούν να είναι τετράγωνα, ορθογώνια και οι σχεδιαστικές εξελίξεις είναι εντελώς διαφορετικές στην πρωτοτυπία τους. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τις πλάτες, που είναι επίσης σγουρές, εντυπωσιακές με τον απροσδόκητο σχεδιασμό τους. Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εστιάσετε στο προσωπικό γούστο και στο γενικό στυλ του εσωτερικού..

Τύποι σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - Ανά σχήμα Τύποι σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - Ανά σχήμα Τύποι σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - Ανά σχήμα

Υψος

Όπως έχουμε ήδη πει, ο σχεδιασμός των σκαμπό ράβδων διαφέρει από τα συνηθισμένα στο ύψος του, ωστόσο, μπορεί επίσης να ποικίλει ανάλογα με τις διαστάσεις του μετρητή ράβδων:

Χαμηλό είναι το γενικά αποδεκτό πρότυπο όταν το κάθισμα βρίσκεται 30 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του τραπεζιού. Αυτή η θέση αναγνωρίζεται ως η πιο βολική. Δεδομένου ότι στο σπίτι είναι συνηθισμένο να εγκαθίστανται χαμηλά τραπέζια έως 1 m, το ύψος των σκαμπό ράβδων κυμαίνεται από 60 έως 70 cm.

Tηλός – πιο συχνά βρίσκεται σε μεγάλους χώρους κουζινών σε συνδυασμό με σαλόνι. Συμπληρώνουν λεπτούς μετρητές ράβδων, ύψους έως 130 cm, με αντίστοιχα αυξημένο ύψος ποδιού.

Το δίπλωμα είναι ένας ειδικός τύπος όπου το ύψος μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας έναν απλό μηχανισμό. Τέτοια έπιπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τραπέζια διαφόρων υψών – τόσο για χαμηλή τραπεζαρία όσο και για έναν συνολικό πάγκο μπαρ. Για οικογένειες με παιδιά, αυτή είναι η πιο κερδοφόρα επιλογή..

Ένα καθολικό σκαμπό ράβδου αναγνωρίζεται δικαίως ως μοντέλο όπου μπορείτε να ρυθμίσετε όχι μόνο το ύψος του καθίσματος, αλλά και τη θέση των υποπόδων, που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τέλεια την καρέκλα στα μεμονωμένα χαρακτηριστικά.

Τύποι σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - ψος Τύποι σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - ψος Τύποι σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - ψος

Ανά τύπο ποδιών

Τα σκαμπό μπαρ μπορούν να έχουν διαφορετικό αριθμό ποδιών και τον ίδιο πολύπλευρο σχεδιασμό. Η άνεση και η σταθερότητα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς τους παράγοντες. Τα πιο δημοφιλή είναι τα ακόλουθα μοντέλα:

Με το ένα πόδι – μια αμερικανική εφεύρεση που έχει περάσει τη δοκιμασία του χρόνου και έχει αποδείξει τη συνάφεια της. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει να δώσετε προσοχή στο πλάτος της κάτω στήριξης, το οποίο δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το κάθισμα.

Η καρέκλα με δύο πόδια είναι μια μοντέρνα επιλογή που μπορεί να βρεθεί σε κομψούς hi-tech ή μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Το μοντέλο έχει μια εντυπωσιακή ελκυστική εμφάνιση, αλλά η δομή δεν είναι πολύ σταθερή.

Ένα σκαμπό με τρία πόδια πρέπει επίσης να επιλεγεί με ιδιαίτερη προσοχή στη σταθερότητα – είναι καλύτερα να το δοκιμάσετε πριν αγοράσετε.

Μια καρέκλα με τέσσερα πόδια – μπορεί να ονομαστεί η πιο άνετη και ασφαλής. Αυτή η τυπική επιλογή φαίνεται υπέροχη σε κλασικούς και ρετρό εσωτερικούς χώρους..

Τα μοντέρνα μοντέλα σχεδιαστών μπορούν να έχουν μια ποικιλία ασυνήθιστων σχημάτων ποδιών. Αυτά τα σκαμπό μπαρ για την κουζίνα είναι κατόπιν παραγγελίας. Ωστόσο, η ομορφιά και η πρωτοτυπία πρέπει να υποστηρίζονται από αξιοπιστία και ασφάλεια – η καρέκλα πρέπει να στέκεται σταθερά στο πάτωμα και διάφορα σγουρά στοιχεία δεν πρέπει να παρεμβαίνουν ενώ κάθεστε..

Τύποι σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - Ανά τύπο ποδιών Τύποι σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - Ανά τύπο ποδιών Τύποι σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - Ανά τύπο ποδιών

Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα – φωτογραφία

Τα σκαμπό για την κουζίνα έχουν μια τεράστια γκάμα σχεδιαστικών λύσεων, μια μεγάλη παλέτα σχεδίων, διαφανή σχέδια, επιλογές με σκληρά και μαλακά καθίσματα. Μια περαιτέρω συλλογή φωτογραφιών θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για το τι είναι τα σκαμπό μπαρ και να αξιολογήσετε τη θέση τους σε διάφορους εσωτερικούς χώρους. Καλή προβολή!

Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία Σκαμπό μπαρ για την κουζίνα - φωτογραφία

Previous Post
Ζώνη ενός δωματίου για γονείς και ένα παιδί
Next Post
Kjøkkendesign i klassisk stil (+65 bilder)
Adblock
detector