15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Έπιπλα κουζίνας (75 φωτογραφίες): ιδέες πώς να επιλέξετε

Έπιπλα κουζίνας (75 φωτογραφίες): ιδέες πώς να επιλέξετε

Τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας είναι γεμάτα με την ποικιλία τους και συχνά είναι αρκετά δύσκολο να κάνετε τη σωστή επιλογή. Η διάρκεια ζωής, καθώς και η ευκολία στο μαγείρεμα, μια άνετη διαμονή στην τραπεζαρία, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο εργονομικά και υψηλής ποιότητας θα είναι τα έπιπλα. Στο άρθρο μας, θα εξετάσουμε τις κύριες παραμέτρους που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή επίπλων για την κουζίνα και η συλλογή φωτογραφιών θα παρουσιάσει τα καλύτερα παραδείγματα έτοιμων επίπλων..

Τι έπιπλα χρειάζονται στην κουζίνα

Αντιμέτωποι με το έργο της επιλογής επίπλων για την κουζίνα, πρέπει να αποφασίσετε τι ακριβώς χρειάζεται για μια συγκεκριμένη οικογένεια, ώστε να μην αποκτήσετε περιττά έπιπλα. Εάν είναι συνηθισμένο στην οικογένεια να μαγειρεύει πολύ και νόστιμα, θα απαιτηθεί μια υψηλής ποιότητας διάταξη του χώρου εργασίας: αγορά ενός ευρύχωρου πολυλειτουργικού σετ κουζίνας με πολλά ράφια, συρτάρια και κομοδίνα, καθώς και διαμερίσματα για την τοποθέτηση διαφόρων εξοπλισμός.

Για μοναστήρι εργένη, μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα που είναι λιγότερο ογκώδη, σε μινιμαλιστική κατεύθυνση, όπου τα πιο απαραίτητα διαμερίσματα θα βρίσκονται με πάγκο, κομοδίνο για πιάτα, συρτάρια για διάφορα μικροπράγματα.

Σε ορισμένες οικογένειες, η κουζίνα παίζει το ρόλο όχι μόνο ενός δωματίου όπου προετοιμάζονται όλα τα είδη μαγειρικών αριστουργημάτων, αλλά και ενός χώρου για οικογενειακές ή φιλικές συναντήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να διαθέσετε αρκετό χώρο για να κανονίσετε μια τραπεζαρία με ένα ευρύχωρο τραπέζι και καθίσματα. Μπορείτε ακόμη να εγκαταστήσετε έναν μικρό καναπέ -κρεβάτι, ο οποίος θα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ύπνο για έναν καθυστερημένο επισκέπτη. Είναι καλύτερα να διαχωρίσετε την τραπεζαρία από τον χώρο εργασίας χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους ζωνών (που διαφέρουν στη διακόσμηση τοίχων, στο πάτωμα, στο σχήμα της οροφής, στον φωτισμό κ.λπ.).

Ένας πάγκος μπαρ είναι ένα συχνό αντικείμενο σε ένα μοντέρνο εσωτερικό κουζίνας. Η μόδα ήρθε σε εμάς όχι πολύ καιρό πριν, αλλά γρήγορα κέρδισε δημοτικότητα. Ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του χώρου της κουζίνας, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα καλό στοιχείο χωροθέτησης χώρου, να συνδυάσει ένα νησί εργασίας και τραπεζαρίας ή να αντικαταστήσει πλήρως το τραπέζι για φαγητό.

Έπιπλα κουζίνας - Τι έπιπλα χρειάζονται Έπιπλα κουζίνας - Τι έπιπλα χρειάζονται

Η επιλογή των επίπλων ανάλογα με τη διάταξη

Τον καθοριστικό ρόλο στη διάταξη του χώρου της κουζίνας παίζει το μέγεθος του δωματίου, καθώς και η διάταξή του. Πριν αγοράσετε έπιπλα, θα πρέπει να λάβετε αμέσως υπόψη την παρουσία παραθύρων, κόγχων, τη θέση της πόρτας. Συχνά στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, υπάρχει η τάση να συνδυάζεται η κουζίνα με το σαλόνι, γεγονός που δίνει πολύ περισσότερο χώρο για να φιλοξενήσει όλα τα απαραίτητα έπιπλα..

Έπιπλα χώρου εργασίας

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του δωματίου, μπορείτε να επιλέξετε ένα ακουστικό που “ταιριάζει” καλύτερα στο περιβάλλον με το σχήμα του. Η σύγχρονη συλλογή προσφέρει διάφορες επιλογές επίπλων: με σαφείς γραμμές ή λείες καμπύλες, ψηλά βάθρα ή συμπαγή συστήματα αποθήκευσης. Μεταξύ όλης της ποικιλίας, μπορούν να διακριθούν οι κύριοι τύποι εγκατάστασης ακουστικών, οι οποίοι είναι βέλτιστοι για ορισμένες συνθήκες δωματίου, συγκεκριμένα:

Η μονή σειρά είναι μια καλή επιλογή για μικρά δωμάτια, όπου ένας τοίχος εργασίας με ντουλάπια και συσκευές καταλαμβάνει μια περιοχή κατά μήκος ενός από τους τοίχους. Κατά κανόνα, μια εστία βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα, από την οποία οι πάγκοι από τις αντίθετες πλευρές οδηγούν στο νεροχύτη και το ψυγείο. Ένα πλυντήριο ρούχων, φούρνος μικροκυμάτων και άλλος εξοπλισμός μπορούν να ενσωματωθούν στα έπιπλα.

Δύο σειρές – αντιπροσωπεύει την τοποθέτηση επιφανειών εργασίας, ντουλαπιών και εξοπλισμού κατά μήκος δύο παράλληλων τοίχων. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να βρεθεί σε ευρύχωρες μεγάλες (ορθογώνιες) κουζίνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βέλτιστη απόσταση μεταξύ των σειρών πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,2 m, η οποία θα εξασφαλίσει ευκολία κίνησης κατά το μαγείρεμα.

Σε σχήμα U-παρόμοιο με δύο σειρές, αλλά έχει μια άλλη άκρη που ενώνει τις πλευρικές. Αυτός είναι ο πιο ευρύχωρος τύπος διάταξης όλων των απαραίτητων επίπλων και εξοπλισμού, τυπικός για ευρύχωρες κουζίνες.

Σε σχήμα L – ονομάζεται επίσης γωνιακό. Ένα τέτοιο σετ είναι ιδανικό για μικρές κουζίνες, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά δύο τοίχους και την κενή γωνιακή περιοχή μεταξύ τους. Εδώ μπορείτε να οργανώσετε ευρύχωρους χώρους αποθήκευσης, να εγκαταστήσετε γωνιακό νεροχύτη, αναδιπλούμενα, περιστρεφόμενα συρτάρια.

Ένας άλλος δημοφιλής τύπος διάταξης επίπλων κουζίνας είναι το νησί. Είναι κατάλληλο για μεγάλες, ευρύχωρες κουζίνες σε ιδιωτικές κατοικίες ή διαμερίσματα στούντιο, καθώς απαιτεί επαρκή χώρο. Η ιδέα είναι να υπάρχει, εκτός από τα ακουστικά με συστήματα αποθήκευσης και συσκευές, ένα ανεξάρτητο «νησί» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς. Εδώ τοποθετούν εστίες, νεροχύτη ή συνδυάζουν χώρο εργασίας με τραπεζαρία.

Η επιλογή επίπλων για την κουζίνα, ανάλογα με τη διάταξη - Έπιπλα για τον χώρο εργασίας Η επιλογή επίπλων για την κουζίνα, ανάλογα με τη διάταξη - Έπιπλα για τον χώρο εργασίας

Έπιπλα τραπεζαρίας

Όταν επιλέγετε ακουστικά, ταυτόχρονα, πρέπει να σκεφτείτε τη διάταξη της τραπεζαρίας. Σε ένα διαμέρισμα στούντιο, μπορεί να βρίσκεται στο έδαφος του καθιστικού και σε άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε σωστά στην κουζίνα. Σε κάθε περίπτωση, τα έπιπλα για την τραπεζαρία (τραπέζι και καρέκλες) πρέπει να ταιριάζουν με το ύφος και την παλέτα χρωμάτων του συνολικού σχεδιασμού..

Εάν το σετ είναι γραμμικό, μπορεί να ρέει ομαλά στο τραπέζι φαγητού (μπαρ) δίπλα στο παράθυρο ή η περιοχή φαγητού τοποθετείται κατά μήκος του απέναντι τοίχου, υποδηλώνοντάς το με κάποιο τρόπο ζωνοποίησης. Σε κουζίνες δύο σειρών, το τραπέζι φαγητού γίνεται συχνότερα δίπλα στο παράθυρο, σε ακουστικά σε σχήμα U, το τραπέζι μπορεί να σχηματίσει μία από τις πλευρές κλπ. Υπάρχουν αρκετές επιλογές τοποθέτησης, το κύριο πράγμα είναι να τοποθετήσετε το έπιπλα με τέτοιο τρόπο ώστε το μαγείρεμα να μην παρεμβαίνει στη λήψη του.

Για μικρές κουζίνες, μια μεταμορφωτική τραπεζαρία θα είναι μια καλή βοήθεια, η επιφάνεια της οποίας, όταν διπλωθεί, καταλαμβάνει ένα μικρό χώρο και όταν ξεδιπλωθεί, θα γίνει ένα ευρύχωρο τραπέζι για μια μεγάλη εταιρεία. Είναι επίσης δυνατό να φτιάξετε μια προσαρμοσμένη επιφάνεια ενσωματωμένη στη μονάδα κουζίνας, η οποία γλιστρά εύκολα έξω εάν είναι απαραίτητο.

Η επιλογή επίπλων για την κουζίνα, ανάλογα με τη διάταξη - Έπιπλα για την τραπεζαρία Η επιλογή επίπλων για την κουζίνα, ανάλογα με τη διάταξη - Έπιπλα για την τραπεζαρία

Υλικά κατασκευής

Στην παραγωγή μοντέρνων επίπλων, συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας, χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά, όπως ξύλο, MDF, μοριοσανίδες, γυαλί, μέταλλο και μερικές φορές πλαστικό. Μιλώντας για ποιο υλικό είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα σετ και μια τραπεζαρία, αξίζει να λάβετε υπόψη τα μεμονωμένα στοιχεία τους.

Πλαίσιο

Ο εσωτερικός “σκελετός” του τοίχου της κουζίνας μπορεί να είναι από ξύλο, αλλά αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι το υλικό φοβάται τις συνθήκες υψηλής υγρασίας και υψηλών θερμοκρασιών, επομένως, θα απαιτήσει ειδική επεξεργασία. Επίσης, το υψηλό κόστος του δεν είναι υπέρ του ξύλου, επομένως, το πλαίσιο είναι συχνά κατασκευασμένο από πιο ανεπιτήδευτο μοριοσανίδες και MDF, το κόστος των οποίων είναι πολύ πιο δημοκρατικό. Αν και, αν μιλάμε για τον πλούσιο κλασικό σχεδιασμό των επίπλων κουζίνας, το ξύλο θα είναι η πιο κατάλληλη επιλογή εδώ..

Υλικά για την κατασκευή επίπλων κουζίνας - Πλαίσιο Υλικά για την κατασκευή επίπλων κουζίνας - Πλαίσιο

Προσόψεις

Πολύ περισσότερα υλικά χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό των προσόψεων. Εκτός από τις επιφάνειες από ξύλο, MDF και μοριοσανίδες, μπορείτε να βρείτε επίπεδα από πλαστικό, γυαλί και μέταλλο. Οι σανίδες MDF μπορούν να επικαλυφθούν με ειδικό σμάλτο, το οποίο δίνει ανθεκτικότητα στο προϊόν ή μεμβράνη PVC – μια πιο οικονομική αλλά μη πρακτική επιλογή. Μερικές φορές οι σανίδες από μοριοσανίδες επικολλούνται με πλαστικό, η ποιότητα του οποίου εξαρτάται από τη μέθοδο επεξεργασίας. Είναι γενικά πολύ ανθεκτικό στην υγρασία, την υπεριώδη ακτινοβολία και έχει επίσης μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Ο πιο βραχύβιος και, ως εκ τούτου, ο φθηνότερος τύπος επικάλυψης θεωρείται η πλαστικοποιημένη μοριοσανίδα, η οποία είναι αποδεκτή για προσωρινή χρήση..

Τα γυάλινα στοιχεία, τα οποία έχουν μεγάλη εκτίμηση για πολλά χρόνια, θα δώσουν ιδιαίτερη ελαφρότητα στα έπιπλα κουζίνας. Συχνά υπάρχει ένας συνδυασμός προφίλ αλουμινίου με πλαστικά, γυαλί, ένθετα ξύλου.

Υλικά για την κατασκευή επίπλων κουζίνας - Προσόψεις Υλικά για την κατασκευή επίπλων κουζίνας - Προσόψεις

Τραπέζι

Η επιλογή του υλικού του πάγκου είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα, επειδή εδώ γίνονται οι περισσότερες διαδικασίες κουζίνας, έτσι η επιφάνεια εκτίθεται συνεχώς σε μηχανική καταπόνηση, υγρασία και βρωμιά. Το ιδανικό μπορεί να ονομαστεί πέτρινος πάγκος, ο οποίος αντέχει εύκολα όλες τις δυσκολίες της ρουτίνας της κουζίνας. Η πέτρα δεν επηρεάζεται από όλους τους παραπάνω αρνητικούς παράγοντες, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και εξαιρετικές αισθητικές ιδιότητες. Ωστόσο, η υψηλή τιμή ενός τέτοιου επίπλου περιορίζει τη ζήτηση των καταναλωτών. Ένα υποκατάστατο μπορεί να είναι μια τεχνητή πέτρα, η οποία έχει τις ίδιες πρακτικές ιδιότητες, αλλά είναι πολύ φθηνότερη..

Ένας πάγκος εργασίας από ανοξείδωτο ατσάλι μεγάλης διάρκειας μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια για τις σύγχρονες κουζίνες. Υπάρχουν επίσης πάγκοι από γυαλί και φυσικό ξύλο προς πώληση, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί, αλλά απαιτούν μάλλον προσεκτικό χειρισμό. Ο βέλτιστος συνδυασμός τιμής και ποιότητας είναι ένα επιτραπέζιο πλαστικοποιημένο από μοριοσανίδες και πλαστικό. Το κάλυμμα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε κάθε κρούση και σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μιμούνται πέτρα, ξύλο κ..

Υλικά για την κατασκευή επίπλων κουζίνας - Πάγκος Υλικά για την κατασκευή επίπλων κουζίνας - Πάγκος

Χρώμα επίπλων κουζίνας

Τα μοντέρνα σετ κουζίνας διακρίνονται από μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, προτείνοντας τις πιο φανταστικές και αδιανόητες επιλογές. Εάν η αγορά επίπλων εξετάζεται στο στάδιο της ανακαίνισης των χώρων, το χρώμα του μπορεί να επιλεγεί σύμφωνα με τη γενική αντίληψη χρώματος για το φινίρισμα των τοίχων, της οροφής και του δαπέδου. Μπορείτε επίσης να βρείτε έναν αρμονικό συνδυασμό δύο ή τριών χρωμάτων στο εσωτερικό. Η επιλογή της παλέτας εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα σκούρα έπιπλα θα επιβαρύνουν οπτικά και θα μειώσουν το χώρο, οπότε για την επίπλωση μικρών δωματίων είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις ανοιχτές αποχρώσεις. Η αγορά στοιχείων επίπλων σε πολύχρωμους τόνους που προσθέτουν μια πινελιά υπερβολής είναι χαρακτηριστική για μεγάλες κουζίνες και για τις μικρές είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του ανοιχτού πράσινου, του μπλε, του ροδάκινου κ.λπ..

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ένα συγκεκριμένο χρώμα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την όρεξη ενός ατόμου. Τα χρώματα των ώριμων φρούτων, όπως το πορτοκαλί, το πράσινο, το κίτρινο, παραμένουν προτιμότερα για την κουζίνα και πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί με τα κόκκινα, μοβ, έλη, καθώς συμβάλλουν στη μείωση της όρεξης (αν και για άτομα που είναι υπέρβαρα , αυτή η επιλογή μπορεί να είναι η πιο επωφελής).

Έπιπλα κουζίνας - Χρώμα Έπιπλα κουζίνας - Χρώμα Έπιπλα κουζίνας - Χρώμα Έπιπλα κουζίνας - Χρώμα

Στυλ επίπλων κουζίνας

Εν κατακλείδι, ας πούμε λίγα λόγια για τα στυλ, γιατί τα έπιπλα είναι ένα από τα κύρια στοιχεία που αποτελούν το συνολικό σχέδιο. Η χρήση φυσικών υλικών σε ανοιχτές αποχρώσεις είναι χαρακτηριστική για τις κλασικές κουζίνες. Οι ξύλινες στρογγυλεμένες προσόψεις με γλυπτά, λειασμένα στοιχεία, επιχρύσωση και άλλες απολαύσεις θα φαίνονται υπέροχα εδώ. Τα εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα από ακριβά υλικά (ορείχαλκο, κεραμικά, χάλκινα) και η επιφάνεια του τραπεζιού είναι από φυσική ή τεχνητή πέτρα.

Τα έπιπλα κουζίνας Art Nouveau είναι απλοϊκά. Δεν υπάρχουν υπερβολές εδώ και προτιμάτε τις επιφάνειες που καθαρίζονται εύκολα από τη βρωμιά. Το σετ, κατά κανόνα, βρίσκεται κατά μήκος των τοίχων για να αφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερο χώρο και, φυσικά, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς έναν μετρητή ράβδων.

Ο σύγχρονος μινιμαλισμός στην κουζίνα είναι η παρουσία μόνο των πιο απαραίτητων επίπλων, ενσωματωμένων συσκευών, καθαρών γραμμών προσόψεων (οι γυάλινες πόρτες που δείχνουν το εσωτερικό των ντουλαπιών δεν είναι ευπρόσδεκτες εδώ), λευκή ή μπεζ παλέτα.

Στο στυλ της Προβηγκίας, τα έπιπλα κουζίνας πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ξύλο ή, σε ακραίες περιπτώσεις, MDF. Επιπλέον, προτιμάται ημι-αντίκες επιφάνειες που έχουν γρατζουνιές, ρωγμές (μπορούν να γίνουν τεχνητά). Σφυρήλατα στοιχεία, ψάθινες πολυθρόνες και καρέκλες, ανοιχτά ράφια, ακουστικά με διακοσμητικά σκεύη, λαβές ντουλαπιών από χαλκό και σίδηρο είναι κατάλληλες εδώ..

Τα έπιπλα κουζίνας της σοφίτας είναι κατασκευασμένα από ξύλο, γυαλί και μέταλλο. Τις περισσότερες φορές, τα ακουστικά είναι μόνο η κάτω βαθμίδα και το επάνω μέρος αντικαθίσταται με ανοιχτά ράφια, τα οποία παραμένουν μισά κενά και εκτελούν διακοσμητική λειτουργία..

Έπιπλα κουζίνας - στυλ Έπιπλα κουζίνας - στυλ Έπιπλα κουζίνας - στυλ Έπιπλα κουζίνας - στυλ

Έπιπλα κουζίνας – φωτογραφία

Περισσότερες επιλογές για έπιπλα κουζίνας μπορείτε να δείτε στη συλλογή φωτογραφιών μας. Εδώ συλλέγονται μια ποικιλία από ακουστικά και επιλογές για φαγητό για μια ποικιλία ενδείξεων και έμπνευσης. Καλή προβολή!

Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία Έπιπλα κουζίνας - φωτογραφία

Previous Post
Τι λουλούδια δεν μπορούν να διατηρηθούν στο σπίτι: φωτογραφίες και ονόματα
Next Post
60+ ideer for ombygging av en ett-roms leilighet (bilde)