15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα (80 φωτογραφίες)

Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα (80 φωτογραφίες)

Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο λειτουργικά δωμάτια, όπου δεν γίνονται μόνο διαδικασίες μαγειρέματος, αλλά και οικογενειακά γεύματα, συναντήσεις συγγενών και φιλικές συναντήσεις. Όταν σχεδιάζετε μια ανακαίνιση, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε τα πάντα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, για να κάνετε το δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο άνετο, να τοποθετήσετε όλες τις απαραίτητες ζώνες και ταυτόχρονα να αφήσετε αρκετό ελεύθερο χώρο. Η ορθογώνια διάταξη έχει πολλά πλεονεκτήματα που χρειάζεστε για να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σωστά. Στο άρθρο μας, θα εξετάσουμε ποιος μπορεί να είναι ένας σχεδιασμός κουζίνας 3 με 4 μέτρα, και επίσης θα παρέχουμε μια συλλογή φωτογραφιών από τα πιο επιτυχημένα έργα..

Πλεονεκτήματα κουζίνας 3 επί 4 μέτρων

Εάν ο χώρος της κουζίνας είναι 12 τ.μ. – αυτό είναι αρκετά αρκετό για να υλοποιήσει πολλές ιδέες σχεδιασμού. Φυσικά, αυτά δεν είναι αρχοντικά αρχοντικά, τα οποία βρίσκονται συχνά σε ιδιωτικά σπίτια, αλλά εξακολουθούν να είναι ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο. Η ορθογώνια διάταξη καθιστά δυνατή την ορθολογική κατανομή του χώρου, τον εξοπλισμό άνετων και λειτουργικών χώρων για μαγείρεμα, αφήνοντας άφθονο χώρο για να μετακινηθείτε μεταξύ τους. Σε περίπτωση μακρόστενης διάταξης, μπορείτε να πραγματοποιήσετε επιτυχημένη χωροθέτηση όχι μόνο με τη βοήθεια διαφορετικών τελειωμάτων, φωτισμού πολλαπλών επιπέδων, αλλά και χρησιμοποιώντας μετρητές ράβδων, σκαλιά βάθρου, γυψοσανίδες ή γυάλινα χωρίσματα.

Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Οφέλη Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Οφέλη

Πώς να ρυθμίσετε τον χώρο της κουζίνας

Η κουζίνα είναι ένα πολυλειτουργικό δωμάτιο, όπου πολλά έπιπλα τοποθετούνται σε μια μικρή περιοχή, οπότε αξίζει να χρησιμοποιήσετε ορισμένα κόλπα σχεδιασμού που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε οπτικά τη γεωμετρία και να επεκτείνετε την περιοχή σε οπτικό επίπεδο, και συγκεκριμένα:

1. Σετ κουζίνας. Ένα σετ κουζίνας με ανοιχτά ράφια στην άνω βαθμίδα ή πόρτες ντουλαπιών με γυάλινα ένθετα θα σας βοηθήσει να κάνετε την κουζίνα πιο ευρύχωρη. Επίσης, μια καλή λύση θα ήταν να εγκαταστήσετε ένα σετ δύο χρωμάτων, όπου η κάτω βαθμίδα είναι κατασκευασμένη σε σκούρα χρώματα και η ανώτερη βαθμίδα σε ανοιχτά χρώματα..

2. Λαμπερές επιφάνειες. Σε μια μικρή κουζίνα, αξίζει να προτιμάτε τις γυαλιστερές επιφάνειες που είναι σε θέση να αντανακλούν τον περιβάλλοντα χώρο και να δημιουργήσουν τον επιθυμητό όγκο. Αυτά μπορεί να είναι γυαλιστερά προσόψεις ακουστικών, τεντωμένη οροφή ή αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο. Οι καθρέφτες, ειδικά αυτοί που βρίσκονται απέναντι από τα παράθυρα, αντιμετωπίζουν την αύξηση της επιφάνειας όχι λιγότερο αποτελεσματικά..

3. Υλικά φινιρίσματος. Δώστε προτίμηση σε ανοιχτόχρωμα τελειώματα τοίχου και οροφής. Μια καλή επιλογή είναι η ταπετσαρία με ρίγες, η οποία σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το χώρο στην επιθυμητή κατεύθυνση. Για παράδειγμα, κάθετες λωρίδες στους τοίχους θα “σηκώσουν” οπτικά το ταβάνι και οι οριζόντιες λωρίδες θα επεκτείνουν το δωμάτιο, κάτι που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

4. Ποδιά. Ακόμη και μια τόσο φαινομενικά ασήμαντη λεπτομέρεια όπως η διακόσμηση τοίχων κοντά στην περιοχή εργασίας μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Η ποδιά, κατασκευασμένη σε σκούρα χρώματα, σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμα έπιπλα, το ακουστικό θα δημιουργήσει μια εκπληκτική αίσθηση απέραντου βάθους. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε δέρματα με τρισδιάστατη εικόνα ή επιφάνεια καθρέφτη.

Για να προσαρμόσουν την επιμήκη περιοχή, οι σχεδιαστές καταφεύγουν συχνά στο σχεδιασμό σγουρών οροφών, ασυμμετρία στην τοποθέτηση των φωτιστικών.

Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Πώς να ρυθμίσετε τον χώρο της κουζίνας Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Πώς να ρυθμίσετε τον χώρο της κουζίνας

Έγχρωμες λύσεις για την κουζίνα 3 επί 4 μέτρα

Η επιλογή μιας χρωματικής παλέτας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών της – κάποιος είναι πιο συμπαθής με μια ελαφριά μονόχρωμη παλέτα και κάποιος προτιμά έντονα χρώματα. Σε μια ή την άλλη περίπτωση, είναι καλύτερο να διακοσμήσετε τους τοίχους σε μια ελαφριά παλέτα, ενάντια στην οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα φωτεινό σετ και ένα σύνολο τραπεζαρίας. Λαμβάνουμε επίσης υπόψη το γεγονός ότι οι σκοτεινές επιφάνειες είναι σε θέση να φέρουν τα αντικείμενα πιο κοντά, οπότε θα πρέπει να είναι λίγα από αυτά.

Εάν τα παράθυρα της κουζίνας βλέπουν προς τη νότια πλευρά, όπου υπάρχει πολύ έντονο φως της ημέρας, μπορείτε να επιλέξετε ψυχρότερες αποχρώσεις και για τη βόρεια πλευρά είναι σκόπιμο να παραμείνετε στις ζεστές. Η κίτρινη παλέτα θα παίξει καλά εδώ, η οποία θα προσθέσει ζεστασιά και ευθυμία στο δωμάτιο, μπορεί να συνδυαστεί με πράσινους, πορτοκαλί τόνους..

Εάν το λευκό επιλέγεται ως βάση, δεν βλάπτει να προσθέσετε κάποια ποικιλία στο σχέδιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να διακοσμήσετε έντονα μια ποδιά κουζίνας, υφάσματα ή έναν από τους τοίχους, να γεμίσετε το δωμάτιο με διακόσμηση με τη μορφή πράσινων γλάστρες, αυτοκόλλητων βινυλίου, χρωματιστά βάζα. Το κυριότερο είναι να μην το παρακάνετε με τις διακοσμήσεις, για να μην δημιουργήσετε μια αίσθηση υπερβολικής «μπελάδας».

Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Χρώματα Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Χρώματα Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Χρώματα Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Χρώματα

Υλικά διακόσμησης

Η επιλογή των υλικών φινιρίσματος στη σύγχρονη αγορά είναι πολύ μεγάλη, αλλά όχι καθένα από αυτά θα ταιριάζει στις συνθήκες της κουζίνας. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε αυτά που είναι πιο ανθεκτικά σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, ακραίες θερμοκρασίες. Είναι σημαντικό το υλικό να πλένεται εύκολα και να μην απορροφά τα αρώματα που συνοδεύουν τη διαδικασία μαγειρέματος..

Πάτωμα

Για δάπεδο κουζίνας 3 με 4 μέτρα, επικαλύψεις όπως κεραμικά πλακίδια, laminate ή αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο μπορεί να είναι οι καλύτερες επιλογές. Λίγο φθηνότερη θα είναι η επένδυση του δαπέδου με λινέλαιο, ξεχασμένη χωρίς λόγο στο φόντο των σύγχρονων υλικών. Είναι επίσης σε θέση να χειριστεί όλα τα ξύσματα κουζίνας αρκετά καλά, έχοντας πολλές παραλλαγές στην εμφάνιση. Πολύ συχνά, τα υλικά συνδυάζονται, για παράδειγμα, ο χώρος εργασίας είναι διακοσμημένος με πλακάκια, τα οποία καθαρίζονται εύκολα από κάθε βρωμιά και η τραπεζαρία είναι διακοσμημένη με ένα ζεστό laminate, το οποίο δίνει επιπλέον άνεση..

Σχεδιασμός κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φινίρισμα δαπέδου Σχεδιασμός κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Υπάρχουν πολλά υλικά φινιρίσματος για τοίχους και η επιλογή συχνά εξαρτάται από τη συνολική σχεδιαστική ιδέα. Για τις σύγχρονες τάσεις, όπως ο μινιμαλισμός, χρησιμοποιούνται συχνά πάνελ υψηλής τεχνολογίας, μοντέρνα, σοφίτα, PVC, τα οποία μπορούν να σχηματίσουν λείες γυαλιστερές επιφάνειες και υφές, μιμούνται τοιχοποιία, σκυρόδεμα, τεχνητή πέτρα κ.λπ..

Για το κλασικό, σκανδιναβικό στυλ, καθώς και τις αγροτικές περιοχές (Προβηγκία, χώρα), το σοβάτισμα ή το βάψιμο θα είναι μια συμφέρουσα λύση. Η ταπετσαρία είναι μια καθολική επιλογή, μοντέρνα μοντέλα της οποίας μπορούν να επιλεγούν για οποιοδήποτε στυλ. Πολύ συχνά, τα υλικά φινιρίσματος συνδυάζονται, δίνοντας έμφαση σε ορισμένες περιοχές ευνοϊκά. Για παράδειγμα, οι τοίχοι κοντά στην επιφάνεια εργασίας μπορούν να διακοσμηθούν με κεραμικά πλακίδια που πλένονται εύκολα και η τραπεζαρία μπορεί να διακοσμηθεί με διακοσμητικό γύψο ή ταπετσαρία φωτογραφιών..

Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Διακόσμηση τοίχου Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Ο καλύτερος τρόπος για να διακοσμήσετε το ταβάνι σήμερα είναι οι κατασκευές από γυψοσανίδες και οι τεντωμένοι καμβάδες. Από γυψοσανίδα, μπορείτε να φτιάξετε την περίμετρο της κουζίνας ή μια κλιμακωτή σύνθεση που θα ζωνώνει τον χώρο, χωρίζοντάς τον στο έδαφος μαγειρέματος και την αποδοχή του. Οι τεντωμένοι καμβάδες κρύβονται εύκολα κάτω από τυχόν ελαττώματα στην οροφή, γεγονός που σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από την επίπονη διαδικασία ισοπέδωσης. Τα σχέδια μπορεί να είναι γυαλιστερά ή ματ, να έχουν διαφορετικά χρώματα.

Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Διακόσμηση οροφής Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Διακόσμηση οροφής

Έπιπλα κουζίνας 3 με 4

Η ορθογώνια διάταξη της κουζίνας 3 με 4 μέτρα καθιστά δυνατή την εγκατάσταση ενός σετ κουζίνας οποιασδήποτε διαμόρφωσης. Επιπλέον, η φωτογραφία δείχνει διάφορες επιλογές για την τακτοποίηση επίπλων, οι οποίες σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε ορθολογικά το χώρο, να κάνετε την κουζίνα όσο το δυνατόν πιο βολική και άνετη. Ο γραμμικός σχεδιασμός και το σχήμα L σάς επιτρέπει να αφήσετε το μέγιστο ελεύθερο χώρο για την οργάνωση ενός συνόλου φαγητού.

Οι δύο σειρές, με το γράμμα “P” και το σχήμα C είναι βολικές διαμορφώσεις για μια μεγάλη οικογένεια, καθώς πρέπει να μαγειρεύετε συχνά και πολύ, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε ευρύχωρα συστήματα αποθήκευσης για σκεύη κουζίνας. Τα μικρά τραπέζια είναι αρκετά για να δειπνήσετε. Συχνά σε τέτοια ακουστικά, ο μετρητής μπαρ λειτουργεί ως τραπέζι, φέρνοντας μια πινελιά νεωτερικότητας στο συνολικό σχεδιασμό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το περβάζι του παραθύρου, αναθέτοντάς του το ρόλο ενός χώρου εργασίας ή τραπεζαρίας..

Ένα σετ με ένα νησί είναι πολύ λιγότερο κοινό σε μικρά δωμάτια, αλλά μπορεί να είναι η πιο κερδοφόρα λύση για μια μεγάλη οικογένεια εάν ένα στενό μακρύ τραπέζι παίζει το ρόλο του νησιού.

Ο μετασχηματισμός των στοιχείων επίπλων βοηθά στην εξοικονόμηση χώρου – επιτραπέζιες επιφάνειες που γλιστρούν από τα σπλάχνα, ράφια -ράφια.

Μια καινοτομία είναι το περιστρεφόμενο σετ κουζίνας, που αναπτύχθηκε πρόσφατα από τον σχεδιαστή Alfred Averbeck. Αυτή η κυλινδρική κουζίνα φιλοξενεί την πλήρη λειτουργικότητα ενός συνηθισμένου ακουστικού, εξοπλισμένο, εκτός από συστήματα αποθήκευσης, νεροχύτη, πλυντήριο πιάτων, φούρνο μικροκυμάτων και εστία. Όλα τα συστήματα είναι αρθρωτά, γεγονός που τους επιτρέπει να αντικατασταθούν για άλλες ανάγκες. Το πάνω μέρος του ακουστικού μπορεί να γυρίσει 360 μοίρες και το κάτω – 180 μοίρες, καθιστώντας δυνατή την παρασκευή φαγητού πρακτικά όρθια σε ένα μέρος. Η διάμετρος της βάσης του στρογγυλού ακουστικού είναι περίπου 180 cm, επομένως το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί στον μακρινό τοίχο και ένα ψυγείο ή πλαϊνά ντουλάπια μπορούν ακόμα να χωρέσουν δίπλα του. Ο υπόλοιπος χώρος (περίπου 6-7 τ.μ.) μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για εξοπλισμό τραπεζαρίας.

Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Έπιπλα Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Έπιπλα Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Έπιπλα Σχεδιασμός κουζίνας 3 επί 4 μέτρα - Έπιπλα

Φωτισμός και διακόσμηση

Η κουζίνα πρέπει να έχει φωτισμό υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε κάθε γωνιά να είναι ορατή. Μια σύγχρονη λύση είναι ένα σύστημα φωτισμού σημείου, το οποίο μπορεί να βρίσκεται σε όλη την περίμετρο ή ακριβώς πάνω από την περιοχή εργασίας. Η τραπεζαρία συχνά καλύπτεται με κρεμαστό φωτιστικό ή πολυέλαιο οροφής. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ο οπίσθιος φωτισμός ενσωματωμένος απευθείας στο ακουστικό..

Μην ξεχάσετε να γεμίσετε την κουζίνα σας με διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να ζωντανέψουν ακόμα και την πιο μονόχρωμη ατμόσφαιρα. Τις περισσότερες φορές, το κύριο στοιχείο προφοράς είναι μια ποδιά κουζίνας, ο σχεδιασμός της οποίας αντιστοιχεί στο σχεδιασμό της κουζίνας. Μπορεί να είναι πολύχρωμα πλακάκια, δέρματα με τρισδιάστατες εικόνες, επιφάνειες καθρεφτών, πάνελ από PVC που μιμούνται τοιχοποιία κλπ. Ανάλογα με το στυλ, όμορφα πιάτα (Προβηγκία), πολυτελείς πολυελαίους και υφάσματα (κλασικά), κάθετη κηπουρική του τοίχου (οικολογικό στυλ) , αφίσες (σοφίτα), διάφορα στοιχεία επίπλων που ξεχωρίζουν σε πλούσιο χρώμα, αποχρώσεις (υψηλής τεχνολογίας, μινιμαλισμός), καθώς και ταπετσαρίες φωτογραφιών, πρωτότυπα ρολόγια, πίνακες ή φωτογραφίες.

Σχεδιασμός κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτισμός και διακόσμηση Σχεδιασμός κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτισμός και διακόσμηση

Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα – φωτογραφία

Στην περαιτέρω συλλογή, έχουμε συλλέξει πολλές φωτογραφίες που δείχνουν το σχέδιο μιας κουζίνας 3 επί 4 μέτρων. Εδώ θα δείτε μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα κομψό, πρακτικό και, κυρίως, άνετο περιβάλλον. Καλή προβολή!

Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας 3 με 4 μέτρα - φωτογραφία

Previous Post
Διάδρομος σε σκανδιναβικό στιλ (80 φωτογραφίες)
Next Post
Hjørnekjøkken: 80 fotoideer