Γωνιακές κουζίνες: 80 ιδέες φωτογραφιών
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Γωνιακές κουζίνες: 80 ιδέες φωτογραφιών

Γωνιακές κουζίνες: 80 ιδέες φωτογραφιών

Οι σύγχρονες κουζίνες προσπαθούν να σχεδιάσουν όχι μόνο όμορφα, αλλά και πρακτικά. Αυτό σημαίνει επιλογή άνετων επίπλων με διάταξη αντικειμένων που αξιοποιεί στο έπακρο το χώρο, παρέχοντας πρόσβαση σε όλους τους λειτουργικούς χώρους. Αυτό θα βοηθήσει τη γωνιακή κουζίνα – ένα σετ που γεμίζει ένα μέρος που ακόμη και ορθολογικοί ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν σπάνια. Σχετικά με το τι να προσαρμόσετε τη γωνία και πώς να οργανώσετε ένα τέτοιο εσωτερικό – στο άρθρο μας!

Βασικά χαρακτηριστικά

Η γωνιακή κουζίνα ονομάζεται επίσης σχήμα L ή σχήμα L και αυτή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες επιλογές για τη διάταξη επίπλων, στην οποία είναι εγκατεστημένη κάθετα κατά μήκος δύο παρακείμενων τοίχων. Υπάρχουν επίσης άλλες ποικιλίες – ευθείες, παράλληλες, σε σχήμα U, οι οποίες, με τη σειρά τους, είναι κατάλληλες για δωμάτια με διαφορετική γεωμετρία..

Σε ποιες περιπτώσεις συνιστάται να δοθεί προσοχή στον γωνιακό τύπο διάταξης; Πρώτον, εάν η κουζίνα έχει λιγότερα από 10 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα. Στη συνέχεια, τα ακουστικά θα γίνουν μια πραγματική σωτηρία, επιτρέποντάς σας να εξοπλίσετε άνετα το εσωτερικό με ένα ελάχιστο σύνολο αντικειμένων..

Δεύτερον, τέτοια έπιπλα θα ταιριάζουν απόλυτα στους συνδυασμένους χώρους, οριοθετώντας έτσι σαφώς την περιοχή από πολλές πλευρές. Λιγότερο συχνά οι ιδιοκτήτες ευρύχωρων σπιτιών στρέφονται σε αυτό, αλλά αυτή η λύση είναι επίσης σχετική εκεί, απλά το κιτ θα είναι προικισμένο με ένα διευρυμένο σύνολο λειτουργικών αντικειμένων.

Η γωνιακή κουζίνα είναι εύκολη στη χρήση, καθώς η γωνία που σχηματίζει μπορεί να χρησιμεύσει για τη δημιουργία ενός “τριγώνου εργασίας” – η ακολουθία της σόμπας, του ψυγείου και του νεροχύτη, η οποία αντιστοιχεί στα στάδια του μαγειρέματος και επίσης ελαχιστοποιεί την κίνηση. Επιπλέον, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα κουτί στη γωνία, αποκτώντας πιο ευρύχωρο επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Παρά την ευελιξία των ακουστικών, οι δυνατότητές του εξακολουθούν να είναι περιορισμένες. Οι δημιουργοί του έργου μπορεί να έχουν δυσκολίες στο σχεδιασμό, αφού δεν έχουν όλοι οι χώροι κόγχες κατάλληλες για πλήρωση. Η δομή είναι δύσκολο να εγκατασταθεί δίπλα σε τοίχους που έχουν αισθητά μειονεκτήματα – παρατυπίες, προεξοχές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να φτιάξετε έπιπλα κατά παραγγελία, καθώς και να αγοράσετε επιπλέον εξαρτήματα για γωνιακά κουτιά. Αλλά αυτά τα μειονεκτήματα σίγουρα δεν υπερισχύουν των πλεονεκτημάτων..

Γωνιακός σχεδιασμός κουζίνας - Χαρακτηριστικά

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια γωνιακή κουζίνα?

Στην περιοχή της διασταύρωσης των τοίχων, δεν μπορείτε απλώς να τοποθετήσετε έπιπλα, αλλά να τα μετατρέψετε σε ενεργό χώρο εργασίας, έχοντας σκεφτεί προηγουμένως το σχέδιο. Η επιλογή της φόρμας θα βοηθήσει σε αυτό. Υπάρχει μια επιλογή με ορθή γωνία, η οποία σχετίζεται με μικρά μεγέθη, καθώς καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Αλλά το περιεχόμενο ενός τέτοιου κουτιού είναι πιο δύσκολο – συχνά πρέπει να σκεφτείτε εκ των προτέρων τα συρτάρια..

Εάν το μέγεθος της κουζίνας το επιτρέπει, είναι καλύτερο να επιλέξετε μοντέλα με λοξότμητη ή στρογγυλεμένη γωνία, τα οποία χρησιμεύουν ως πλήρης χώρος μαγειρέματος..

Με επιφάνεια εργασίας

Η πιο προφανής λύση, η οποία δεν απαιτεί επιπλέον κόστος, είναι η χρήση της περιοχής που προκύπτει ως κανονικός πάγκος: για κοπή φαγητού, ανάμειξη υλικών ή τελική διακόσμηση ενός τελικού πιάτου. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκεφτείτε την ακόλουθη σειρά των κύριων “σημείων” του τριγώνου εργασίας: στη μία πλευρά υπάρχει μια σόμπα, στην άλλη – ένας νεροχύτης και ένα ψυγείο.

Εάν πρόκειται για έπιπλα με ορθή γωνία, τότε μπορείτε απλά να πιέσετε την επιφάνεια με συσκευές..

Γωνιακό σχέδιο κουζίνας - πάγκος Γωνιακό σχέδιο κουζίνας - πάγκος

Κουζίνα με νεροχύτη στη γωνία

Τα τραπεζοειδή κιτ είναι κατάλληλα για την εγκατάσταση νεροχύτη. Αυτή δεν είναι μόνο μια οικονομική λύση που χρησιμοποιείται συχνά στα σπίτια του Χρουστσόφ, αλλά και ένας πολύ λογικός τύπος διάταξης που ελαχιστοποιεί την κίνηση γύρω από την κουζίνα. Συνιστάται να επιλέξετε το μικροσκοπικό στρογγυλό μοντέλο ή αυτό με δύο μπολ.

Corner Kitchen Design - Κουζίνα με νεροχύτη στη γωνία Corner Kitchen Design - Κουζίνα με νεροχύτη στη γωνία

Κουζίνα με γωνιακή εστία

Αυτή η επιλογή σπάνια βρίσκεται στο εσωτερικό, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο να εφαρμοστεί όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Οι εστίες εγκαθίστανται εύκολα σε τραπεζοειδή ντουλάπια, χωρίς να προκαλούν δυσκολίες στη χρήση. Εάν πρέπει να ασχοληθείτε με μια σόμπα και φούρνο, είναι καλύτερο να προετοιμάσετε ένα μέρος γι ‘αυτούς μετατρέποντας έναν τοίχο με ορθή γωνία σε λοξότμητο..

Γωνιακό σχέδιο κουζίνας - κουζίνα με γωνιακή σόμπα Γωνιακό σχέδιο κουζίνας - κουζίνα με γωνιακή σόμπα

Θέσεις αποθήκευσης στη γωνία

Ανεξάρτητα από το σχήμα των ακουστικών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ευρύχωρες αποθήκες για συσκευές κουζίνας, εγκαθιστώντας κρεμαστά ράφια, ντουλάπια ή συρτάρια. Για μη τυποποιημένες ιδέες, θα πρέπει να στραφείτε σε μοντέλα σχεδιασμού που προσφέρουν ενδιαφέρουσες λύσεις στο πρόβλημα..

Γωνιακό σχέδιο κουζίνας - Αποθήκευση γωνιών

Γωνιακό κουτί εξαερισμού

Πιθανώς, πολλοί έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα της γωνιακής διάταξης του αγωγού, το οποίο παρεμβαίνει σημαντικά στην πρακτική διάταξη των επίπλων και παραβιάζει την αισθητική. Ανάλογα με το μέγεθός του, μπορείτε να αγοράσετε ντουλάπια δαπέδου με μικρότερο βάθος ή να χωρίσετε ολόκληρο το σετ σε δύο μέρη, τοποθετώντας τα δίπλα στο κιβώτιο με επένδυση..

Corner Kitchen Design - Corner Ventilation Box Corner Kitchen Design - Corner Ventilation Box

Επιλογές διάταξης

Η τοποθέτηση ενός σετ κόρνερ είναι μόνο η μισή μάχη. Είναι απαραίτητο να το συνδυάσετε με άλλα αντικείμενα, οργανώνοντας έξυπνα τον διαθέσιμο χώρο. Συχνά η κουζίνα περιλαμβάνει τραπεζαρία και η επιλογή σχεδιασμού εξαρτάται από τη διάταξη.

Γωνιακή κουζίνα με μπαρ

Ένας σύγχρονος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα μέρος για φαγητό και παρέα με φίλους. Τέτοιες δομές παίζουν συχνά το ρόλο ενός χωρίσματος σε ένα διαμέρισμα στούντιο, αλλά είναι επίσης κατάλληλες για κλειστούς χώρους. Για παράδειγμα, ένα τραπέζι φαγητού που είναι εγκατεστημένο σε ένα περβάζι παραθύρου φαίνεται καλό αν ο τοίχος με ένα παράθυρο δεν έχει ακόμη καταληφθεί από άλλα αντικείμενα..

Γωνιακή κουζίνα με μπαρ - εσωτερική διακόσμηση Γωνιακή κουζίνα με μπαρ - εσωτερική διακόσμηση

Γωνιακή κουζίνα με νησί ή χερσόνησο

Τέτοιες επιλογές είναι κατάλληλες για την οργάνωση τραπεζαρίας και επιπλέον πάγκου εργασίας σε διαμερίσματα στούντιο ή ευρύχωρες κουζίνες με ορθογώνια γεωμετρία. Εάν το δωμάτιό σας δεν έχει μεγάλες διαστάσεις, μπορείτε να μείνετε σε ένα κινητό νησί ή μια μικρή χερσόνησο, χρησιμοποιώντας το από έξω ως πάγκο μπαρ.

Γωνιακή κουζίνα με νησί ή χερσόνησο - εσωτερική διακόσμηση Γωνιακή κουζίνα με νησί ή χερσόνησο - εσωτερική διακόσμηση

Γωνιακή κουζίνα με τραπέζι φαγητού

Δεδομένου ότι το σετ σχήματος L καταλαμβάνει μόνο μια γωνία, μπορείτε να βάλετε ένα τραπεζάκι σαλονιού με πολλές καρέκλες σε μια άλλη. Σε δωμάτια με μέσο όρο, θα υπάρχει χώρος για πλήρη τραπεζαρία για πολλά άτομα, τα οποία, για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες κουζινών σε σχήμα U δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά..

Γωνιακή κουζίνα με τραπεζαρία - Εσωτερική διακόσμηση Γωνιακή κουζίνα με τραπεζαρία - Εσωτερική διακόσμηση

Εσωτερικά στυλ

Αφού λύσετε όλα τα πρακτικά ζητήματα, μπορείτε να αρχίσετε να επιλέγετε ένα στυλ. Είναι αλήθεια ότι ορισμένες περιοχές έχουν ειδικές απαιτήσεις όχι μόνο για το σχεδιασμό του ίδιου του ακουστικού, αλλά και για τη διαμόρφωση και τις διαστάσεις του..

Γωνιακή κουζίνα σε κλασικό στιλ

Με την αναφορά των κλασικών, κανείς οραματίζεται αμέσως μια πολυτελή ευρύχωρη κουζίνα με πλούσια διακοσμημένα έπιπλα που καταλαμβάνει πολύ χώρο. Για την εφαρμογή τέτοιων παραλλαγών, είναι καλύτερο να σταθούμε σε παράλληλα μοντέλα και τα γωνιακά μοντέλα είναι πιο κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους εμπνευσμένους από την κλασική σοβαρότητα..

Σημαίνει ξύλινα αντικείμενα με ενσωματωμένες συσκευές, τα οποία συχνά κρύβονται πίσω από τις προσόψεις των θυρών. Μπορούν να παρουσιαστούν με φυσική υφή ή να βαφτούν σε ήρεμες, διακριτικές αποχρώσεις..

Κλασική γωνιακή κουζίνα - Εσωτερική διακόσμηση Κλασική γωνιακή κουζίνα - Εσωτερική διακόσμηση

Γωνιακή κουζίνα σε στιλ Προβηγκίας

Παρόμοιες απαιτήσεις ισχύουν για την Προβηγκία, μόνο το εύρος χρωμάτων της περιορίζεται σε λευκούς ή παστέλ τόνους, σαν να έχει ξεθωριάσει στον ήλιο.

Για να τονιστεί η αυθεντική αισθητική, πολλά ράφια ανοιχτού τοίχου με επιτραπέζια σκεύη μπορούν να προστεθούν στο εσωτερικό της κουζίνας και όλες οι σημαντικές λεπτομέρειες της κουζίνας μπορούν να κρυφτούν πίσω από κλειστά ντουλάπια..

Γωνιακή κουζίνα σε στυλ Προβηγκίας - Εσωτερική διακόσμηση

Γωνιακή κουζίνα σε στιλ μινιμαλισμού

Αυτή η κατεύθυνση είναι σε θέση να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε χαρακτηριστικά του δωματίου, δίνοντας στους κατοίκους άνεση. Τέτοια έπιπλα συνήθως μοιάζουν με ένα μονόλιθο που δεν δημιουργεί οπτικά εμπόδια στο εσωτερικό, αλλά το συμπληρώνει οργανικά με όγκους με απαλές γραμμές..

Αυτά μπορεί να είναι σχέδια με εξέχουσα υφή ξύλου ή λευκά γυαλιστερά επιχρίσματα, τα οποία συχνά αραιώνονται με αρκετά φωτεινά στοιχεία..

Μινιμαλιστική γωνιακή κουζίνα - Εσωτερική διακόσμηση Μινιμαλιστική γωνιακή κουζίνα - Εσωτερική διακόσμηση

Γωνιακή κουζίνα υψηλής τεχνολογίας

Τα έπιπλα υψηλής τεχνολογίας παράγονται σχεδόν πάντα με ενσωματωμένες συσκευές, καθώς η λειτουργική ενότητα της κουζίνας περιλαμβάνεται στην ιδέα της. Είναι προικισμένο με βολικά εξαρτήματα και τοπικό φωτισμό των κύριων χώρων εργασίας..

Η υψηλής τεχνολογίας γιορτάζει την αισθητική του μετάλλου και του γυαλιού, η οποία αντικατοπτρίζεται στη διακόσμηση αντικειμένων. Το Gloss δίνει έμφαση μόνο στη φύση του κιτ υψηλής τεχνολογίας και στην ασπρόμαυρη γκάμα – λιτό στυλ.

Γωνιακή κουζίνα υψηλής τεχνολογίας - Εσωτερική διακόσμηση Γωνιακή κουζίνα υψηλής τεχνολογίας - Εσωτερική διακόσμηση

Γωνιακή κουζίνα σκανδιναβικού στιλ

Οι σκανδιναβικοί σχεδιαστές είναι γνωστοί για την ορθολογική τους προσέγγιση στο σχεδιασμό επίπλων, στηριζόμενοι στη λειτουργικότητα. Τέτοια αντικείμενα έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον μινιμαλισμό, αλλά σε σύνθεση με τις υπόλοιπες εσωτερικές λεπτομέρειες αποκτούν μια ζεστή εμφάνιση..

Σε σκανδιναβικό στυλ, το λευκό χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες, οπότε το σετ επίπλων θα είναι πιθανότατα η ενσάρκωσή του και ο ξύλινος πάγκος θα τονίσει την τάση προς φυσικά υλικά..

Γωνιακή κουζίνα σκανδιναβικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση Σκανδιναβική γωνιακή κουζίνα - εσωτερική διακόσμηση

Μικρές γωνιακές κουζίνες: εσωτερική διακόσμηση

Το γεγονός ότι τα γωνιακά σύνολα θα ταιριάζουν απόλυτα σε μια μικρή κουζίνα έχει ειπωθεί περισσότερες από μία φορές. Αλλά πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά; Ας εξετάσουμε τις κύριες συστάσεις:

– Είναι απαραίτητο να περιοριστείτε μόνο σε σημαντικά αντικείμενα, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των μελών της οικογένειας, τη συχνότητα μαγειρέματος και την πολυπλοκότητα των πιάτων.

– Σε προτεραιότητα – κατασκευές με ενσωματωμένη τεχνολογία. Πρώτον, εξοικονομούν χώρο. Δεύτερον, δεν θα χωρίσουν το χώρο και θα συγκεντρώσουν την προσοχή στον εαυτό τους.

– Από τη δεύτερη συμβουλή ακολουθεί η τρίτη – πρέπει να αγοράσετε έπιπλα με μινιμαλιστικό σχεδιασμό, κατά προτίμηση, σε χρώμα όχι πολύ διαφορετικό από τον παρακείμενο τοίχο.

– Ανεξάρτητα από το ύψος των οροφών, συνιστάται η χρήση ολόκληρου του τοίχου εγκαθιστώντας ντουλάπια τοίχου. Ταυτόχρονα, οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης στην κορυφή μπορούν να κρύψουν πράγματα δευτερεύουσας ανάγκης.

– Θα πρέπει να εγκαταλείψετε τα έπιπλα με λοξότμητη γωνία, παρά την ευκολία του.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές θα αυξήσετε μόνο τα πρακτικά οφέλη των γωνιακών κουζινών..

Μικρή γωνιακή κουζίνα Μικρή γωνιακή κουζίνα Μικρή γωνιακή κουζίνα Μικρή γωνιακή κουζίνα

Γωνιακές κουζίνες – φωτογραφία

Οι γωνιακές κουζίνες είναι μια άνετη, λογική λύση για μεσαίους και μικρούς χώρους. Λοιπόν, η οπτική του ποικιλομορφία θα αποδειχθεί από την πολύχρωμη επιλογή φωτογραφιών μας με πραγματικά έργα. Καλή προβολή!

Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Γωνιακές κουζίνες - Φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού

Βίντεο: Μικρές γωνιακές κουζίνες – Εσωτερικές ιδέες

Previous Post
עיצוב מטבח 3 על 4 מטר (80 תמונות)
Next Post
Begonia (48 de fotografii): tipuri și îngrijire
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector