Ποδιά στην κουζίνα (+85 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ποδιά στην κουζίνα (+85 φωτογραφίες)

Ποδιά στην κουζίνα (+85 φωτογραφίες)

Όλα τα αεροπλάνα στην κουζίνα είναι ευαίσθητα στις αρνητικές επιπτώσεις της θερμότητας και του ατμού. Αλλά αν στην τραπεζαρία μπορείτε να δώσετε έμφαση στις διακοσμητικές ιδιότητες του φινιρίσματος, τότε δίπλα στη σόμπα η σταθερότητα του υλικού παίζει βασικό ρόλο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές για το σχεδιασμό μιας ποδιάς για την κουζίνα από ό, τι φαίνεται. Μερικά από αυτά είναι όσο το δυνατόν πιο πρακτικά, άλλα έχουν ασυνήθιστη αισθητική και άλλα είναι το «χρυσό μέσο». Λεπτομέρειες βρίσκονται στο άρθρο μας.!

Χαρακτηριστικά και προτάσεις

Δεν πρόκειται για φόρμες των νοικοκυρών στην κουζίνα, αν και ο σκοπός είναι σχεδόν πανομοιότυπος. Το backsplash είναι ένα κάλυμμα πάνω από την περιοχή εργασίας που προστατεύει τους τοίχους και τα έπιπλα από τον ατμό, τις υψηλές θερμοκρασίες, το λίπος που στάζει και τα τρόφιμα. Για να αντιμετωπίσετε επαρκώς αυτό το έργο, για το σχεδιασμό του πρέπει να επιλέξετε ένα υλικό με καλά χαρακτηριστικά, το οποίο δεν παραμορφώνεται με την πάροδο του χρόνου και επίσης προσφέρεται για φροντίδα..

Αν και ορισμένοι σχεδιαστές προτιμούν να χρησιμοποιούν το φινίρισμα σε ολόκληρη την περιοχή του τοίχου, πιο συχνά η ποδιά ξεχωρίζει από τη γενική σύνθεση και λειτουργεί ως φωτεινή λεπτομέρεια – με τη βοήθεια χρώματος, υφής ή σχεδίου. Μπορείτε να αγοράσετε το ίδιο φινίρισμα με τον πάγκο – αυτό θα βοηθήσει στην εναρμόνιση του χώρου..

Οι σκοτεινές επιφάνειες θεωρούνται λιγότερο πρακτικές. Αλλά αν η ποδιά είναι προικισμένη με πλούσιο χρώμα, τότε το υπόλοιπο δωμάτιο πρέπει να “σβήσει”. Οι οριζόντιες λωρίδες θα βοηθήσουν να επιμηκυνθεί οπτικά το δωμάτιο, ενώ το φινίρισμα του καθρέφτη θα προσθέσει όγκο. Οι χρωματιστές συμβουλεύουν να χρησιμοποιούν ζεστές αποχρώσεις, καθώς το φαγητό φαίνεται πιο ορεκτικό στο φόντο τους..

Αλλά αυτές οι συστάσεις είναι πολύ υπό όρους, πρέπει να απομακρυνθείτε από τις δικές σας δυνατότητες και σχεδιαστικά γούστα, καθώς η γκάμα των υλικών είναι αρκετά μεγάλη.

Ποδιά για την κουζίνα - Χαρακτηριστικά και προτάσεις Ποδιά για την κουζίνα - Χαρακτηριστικά και προτάσεις

Τύποι και τελειώματα

1. Ποδιά από κεραμικά πλακίδια

Η πιο δημοφιλής λύση, η οποία ήδη κατατάσσεται μεταξύ των παραδοσιακών. Το κεραμίδι είναι ένα φθηνό προϊόν ανθεκτικό στην υγρασία, τη φωτιά, τα αλκάλια και τα οξέα. Είναι εύκολο να καθαριστεί και, ως εκ τούτου, διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Το μειονέκτημα είναι η παρουσία ραφών που δεν αντέχουν τόσο καλά στη βρωμιά και απορροφούν υγρό. Εξαιτίας αυτού, το ενέματα πρέπει να ενημερώνεται αρκετά συχνά. Η αγορά μιας ειδικής αδιάβροχης έκδοσης θα βοηθήσει στην επίλυση μερικώς του προβλήματος..

Σήμερα μπορείτε να βρείτε προϊόντα με ποικιλία σχημάτων και σχεδίων. Για ένα μοντέρνο στυλ, είναι κατάλληλο ένα μονόχρωμο κάλυμμα τετράγωνου ή εξαγωνικού σχήματος και στα κλασικά, χρησιμοποιούνται πιο διακοσμημένα δείγματα..

Το κεραμίδι συνδυάζεται καλά με άλλα υλικά και είναι κατάλληλο για φινίρισμα ολόκληρου του τοίχου. Η αντιμετώπιση της εργασίας είναι μια λερωμένη διαδικασία που απαιτεί ορισμένες δεξιότητες. Επιπλέον, είναι αρκετά δύσκολο να ενημερώσετε το σχέδιο, καθώς τα προϊόντα κεραμιδιών δεν είναι αγορά για ένα έτος..

Ποδιά κουζίνας από κεραμικά πλακίδια Ποδιά κουζίνας από κεραμικά πλακίδια Ποδιά κουζίνας από κεραμικά πλακίδια Ποδιά κουζίνας από κεραμικά πλακίδια Ποδιά κουζίνας από κεραμικά πλακίδια Ποδιά κουζίνας από κεραμικά πλακίδια Ποδιά κουζίνας από κεραμικά πλακίδια Ποδιά κουζίνας από κεραμικά πλακίδια Ποδιά κουζίνας από κεραμικά πλακίδια

2. Μωσαϊκή ποδιά

Μια ποδιά κουζίνας με μωσαϊκή σύνθεση φαίνεται εκλεπτυσμένη και καλλιτεχνική. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να σχεδιάσετε οποιοδήποτε σχέδιο, είτε πρόκειται για αφηρημένα σχέδια είτε για γραφικά λουλούδια. Τα μέρη είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, γεγονός που επηρεάζει τις πρακτικές ιδιότητες της επίστρωσης, την ανθεκτικότητα και την οπτική αισθητική.

Για παράδειγμα, ένα πάνελ από διακοσμητική πέτρα έχει μια βαθιά υφή, οπότε οι συγκρατημένοι συνδυασμοί χρωμάτων θα φαίνονται φυσικά. Γυάλινο και κεραμικό “παζλ” επιλέγεται για το σχεδιασμό πολύπλοκων στολιδιών. Σε ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό, μπορείτε να περιοριστείτε σε μια μονόχρωμη επιφάνεια, αφού η ίδια η υφή του ψηφιδωτού δημιουργεί μια καλλιτεχνική προφορά.

Τα σύγχρονα ψηφιδωτά πωλούνται με τη μορφή μήτρων διαφορετικών μεγεθών, καθώς και θραύσματα, τα οποία ονομάζονται επίσης τσιπ, είναι σε μικρή, σχεδόν “pixel” παραλλαγή 1x1cm ή μεγαλύτερη – 5x5cm.

Το κύριο πλεονέκτημα του ψηφιδωτού backsplash στην κουζίνα είναι η ελκυστική αισθητική του. Η ανθεκτικότητα του φινιρίσματος μπορεί να βελτιωθεί με μια μόνιμη κόλλα καλής ποιότητας. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό ραφών που μπορούν να συσσωρεύσουν βρωμιά, υψηλό κόστος και πολυπλοκότητα εγκατάστασης.

Μωσαϊκή ποδιά κουζίνας Μωσαϊκή ποδιά κουζίνας Μωσαϊκή ποδιά κουζίνας Μωσαϊκή ποδιά κουζίνας Μωσαϊκή ποδιά κουζίνας Μωσαϊκή ποδιά κουζίνας Μωσαϊκή ποδιά κουζίνας Μωσαϊκή ποδιά κουζίνας Μωσαϊκή ποδιά κουζίνας Μωσαϊκή ποδιά κουζίνας Μωσαϊκή ποδιά κουζίνας

3. Πέτρινη ποδιά

Η πέτρα ως υλικό επένδυσης είναι δύο τύπων: τεχνητή και φυσική. Η δεύτερη επιλογή χρησιμοποιείται πολύ λιγότερο συχνά, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους, το οποίο δεν αντιστοιχεί στην ανθεκτικότητα. Αλλά για να διασφαλίσετε τη μέγιστη περιβαλλοντική φιλικότητα της επικάλυψης, μπορείτε να αγοράσετε πλάκες γρανίτη. Είναι αρκετά ισχυρά και ανθεκτικά. Το μάρμαρο φαίνεται πολύ ευγενές, αλλά υπό την επίδραση της υγρασίας χάνει γρήγορα την ελκυστικότητά του.

Οι ορθολογικοί οικοδεσπότες προτιμούν τεχνητά αντίστοιχα. Τα προϊόντα ακρυλικού και χαλαζία δεν απορροφούν υγρασία, δεν παραμορφώνονται και είναι επίσης τέλεια για τη διακόσμηση πάγκων με την ίδια μορφή. Μια γύψινη ποδιά μπορεί να θεωρηθεί ισοδύναμη με τις προηγούμενες επιλογές εάν εφαρμόσετε ένα προστατευτικό βερνίκι σε αυτό. Οι σχεδιαστές δεν συνιστούν συνδυασμό πολλών τύπων πέτρας σε ένα χώρο, ειδικά σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους..

Ανεξάρτητα από την προέλευση του υλικού, το κόστος του είναι υψηλότερο από αυτό των άλλων προϊόντων και η εγκατάσταση απαιτεί την παρέμβαση επαγγελματιών.

Πέτρινη ποδιά για κουζίνα Πέτρινη ποδιά για κουζίνα Πέτρινη ποδιά για κουζίνα Πέτρινη ποδιά για κουζίνα Πέτρινη ποδιά για κουζίνα Πέτρινη ποδιά για κουζίνα Πέτρινη ποδιά για κουζίνα

4. Γυάλινη ποδιά

Τα γυάλινα σκεύη συνδέονται με την ευθραυστότητα και δεν εμπνέουν αμέσως εμπιστοσύνη. Αλλά για το σχεδιασμό της ποδιάς κουζίνας, χρησιμοποιείται μια σκληρυμένη ποικιλία – είναι πολύ ισχυρότερη, δεν γρατζουνίζει, δεν φοβάται το φως του ήλιου ή τις αλλαγές θερμοκρασίας και η διάρκεια ζωής φτάνει τα δέκα χρόνια. Το γυαλί τοποθετείται συχνά πάνω από άλλα επιχρίσματα για προστασία..

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν το υψηλό κόστος και την ανάγκη παραγγελίας για μεμονωμένες μετρήσεις λόγω των δυσκολιών στη διαδικασία του κλαδέματος..

Ο σχεδιασμός της γυάλινης ποδιάς μπορεί να είναι απλός ή να μιμείται άλλα υλικά. Η οπτική ποικιλομορφία διευρύνει τη δυνατότητα εκτύπωσης φωτογραφιών οποιασδήποτε πολυπλοκότητας – ο χώρος εργασίας θα γίνει σίγουρα μια φωτεινή λεπτομέρεια της κουζίνας.

Γυάλινη ποδιά κουζίνας Γυάλινη ποδιά κουζίνας Γυάλινη ποδιά κουζίνας Γυάλινη ποδιά κουζίνας Γυάλινη ποδιά κουζίνας Γυάλινη ποδιά κουζίνας Γυάλινη ποδιά κουζίνας Γυάλινη ποδιά κουζίνας Γυάλινη ποδιά κουζίνας

5. Ατσάλινη ποδιά

Ένα τέτοιο στοιχείο θα ταιριάζει ιδανικά στο εσωτερικό μιας υψηλής τεχνολογίας, σοφίτας ή μινιμαλιστικής κουζίνας, αλλά αν το επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε μια κατάλληλη επιλογή για κλασικές τάσεις. Γενικά, μια χαλύβδινη ποδιά εξακολουθεί να θεωρείται κάτι αποκλειστικό. Δίνει στο δωμάτιο μια αυστηρή, κομψή, ακόμη και “επίσημη” εμφάνιση, έτσι το μέταλλο συχνά συνδυάζεται με “ζεστό” ξύλο.

Οι ποδιές είναι κατασκευασμένες από προσιτό ανοξείδωτο χάλυβα, καθώς και ακριβότερο χαλκό. Η υφή είναι διαφορετική: γυαλιστερή, αντανακλά τον καθρέφτη στο εσωτερικό ή ματ, που σχηματίζει μια απαλή «λάμψη». Ένα φύλλο μετάλλου μπορεί να καλύψει ολόκληρη την ελεύθερη περιοχή, έτσι ώστε να μην σχηματίζει ραφές και να δημιουργεί μια αίσθηση σταθερότητας.

Ο χώρος εργασίας θα φανεί ακόμη πιο εντυπωσιακός αν εγκαταστήσετε έναν ειδικό φωτισμό πάνω του – το φως των προβολέων που κατευθύνονται στον ατσάλινο καμβά λάμπει όμορφα το βράδυ.

Ατσάλινη ποδιά για κουζίνα Ατσάλινη ποδιά για κουζίνα Ατσάλινη ποδιά για κουζίνα Ατσάλινη ποδιά για κουζίνα Ατσάλινη ποδιά για κουζίνα Ατσάλινη ποδιά για κουζίνα Ατσάλινη ποδιά για κουζίνα Ατσάλινη ποδιά για κουζίνα Ατσάλινη ποδιά για κουζίνα

6. Ποδιά από ξύλο ή MDF

Μια ξύλινη ποδιά είναι μια πολύ αμφιλεγόμενη επιλογή για την κουζίνα. Αυτό το υλικό, λόγω της πορώδους δομής του, απορροφά υγρασία, βρωμιά και οσμές. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η φυσική αισθητική του ξύλου είναι ένα απαραίτητο συστατικό του σχεδιασμού..

Μια τέτοια επίστρωση απαιτεί προκαταρκτική προετοιμασία, η οποία περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός προστατευτικού βερνικιού, καθώς και ειδικά έλαια για να αποφευχθεί το στέγνωμα. Ένα ξύλινο προϊόν μπορεί να κρυφτεί πίσω από διαφανές γυαλί στην περιοχή με μια πλάκα, ή ακόμα καλύτερα – να αντικατασταθεί με πιο προσιτό MDF και μοριοσανίδες.

Η ποδιά από ξύλο θα ταιριάζει απόλυτα στην κουζίνα οποιουδήποτε στυλ, θα σχηματίσει μια ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα. Συχνά συνδυάζεται με επιτραπέζια ή άλλα στοιχεία ακουστικών..

Ποδιά κουζίνας από ξύλο ή MDF Ποδιά κουζίνας από ξύλο ή MDF Ποδιά κουζίνας από ξύλο ή MDF Ποδιά κουζίνας από ξύλο ή MDF Ποδιά κουζίνας από ξύλο ή MDF Ποδιά κουζίνας από ξύλο ή MDF Ποδιά κουζίνας από ξύλο ή MDF Ποδιά κουζίνας από ξύλο ή MDF

7. Ποδιά από τούβλα

Η τοιχοποιία είναι απίστευτα δημοφιλής όχι μόνο στη σοφίτα, αλλά και σε άλλους εσωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα τραχύ τούβλο για διακόσμηση – μπορείτε να δημιουργήσετε την επιθυμητή υφή χρησιμοποιώντας πιο πρακτικά υλικά που θα αντιμετωπίσουν το ρόλο μιας ποδιάς κουζίνας.

Μια κομψή λύση είναι μια ποδιά από τούβλα κατασκευασμένη από κεραμικά πλακίδια. Μπορείτε να επιλέξετε μια γυαλιστερή ή ματ υφή, καθώς και να επιλέξετε έναν προσαρμοσμένο συνδυασμό χρωμάτων. Μια τεχνητή πέτρα έχει επίσης το απαιτούμενο αποτέλεσμα, αλλά συνιστάται να ανησυχείτε για την προετοιμασία της εκ των προτέρων..

Εάν δεν χρειάζεται να μιμηθείτε την τοιχοποιία, το φυσικό τούβλο είναι κατάλληλο για τη διακόσμηση της περιοχής εργασίας. Είναι ανθεκτικό σε ακραίες θερμοκρασίες, αρκετά ανθεκτικό και όχι επιλεκτικό για φροντίδα. Πριν αγοράσετε, βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια δεν είναι χοντρή, διαφορετικά θα απορροφήσει γρήγορα κάθε είδους βρωμιά.

Ποδιά από τούβλα Ποδιά από τούβλα Ποδιά από τούβλα Ποδιά από τούβλα Ποδιά από τούβλα Ποδιά από τούβλα Ποδιά από τούβλα Ποδιά από τούβλα Ποδιά από τούβλα Ποδιά από τούβλα

8. Ποδιά καθρέφτη

Ως υλικό επένδυσης, ο καθρέφτης δεν είναι κατώτερος από πλακάκια ή γυαλί. “Επιβιώνει” τέλεια σε σκληρές συνθήκες κουζίνας, δεν χάνει την εμφάνισή του μετά από μακρά περίοδο χρήσης, αλλά καθαρίζεται σαν κανονικός καθρέφτης – με ένα υγρό πανί και απορρυπαντικό.

Μια ποδιά με καθρέφτη στην κουζίνα δεν φοβάται τη μούχλα, τους μύκητες ή τις επιθετικές χημικές ουσίες, εκτός ίσως από το υδροφθορικό οξύ, το οποίο σπάνια βρίσκεται στην καθημερινή ζωή. Το μειονέκτημα αυτής της λύσης μπορεί να θεωρηθεί εύθραυστη, αν και ορισμένα σύγχρονα προϊόντα έχουν αυξημένη αντοχή..

Η ποδιά με καθρέφτη διατίθεται σε τρεις παραλλαγές:

1. Πάνελ. Μπορεί να καλύψει ολόκληρη την περιοχή εργασίας, σχηματίζοντας έτσι έναν ενιαίο όγκο χωρίς ίχνη αρμού.

2. Πλακάκια. Διάκριση μεταξύ τμημάτων διαφορετικών σχημάτων και διαμορφώσεων. Οι αρμοί γεμίζουν με ένα διαφανές στεγανωτικό..

3. Mosηφιδωτό. Καλύτερα για μεγάλους χώρους. Ο φωτισμός λάμπει πολύχρωμα σε μια τεμαχισμένη επιφάνεια.

Διακοσμούν την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας με καθρέφτη για να επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο και να δημιουργούν ένα όμορφο εφέ φωτισμού.

Ποδιά καθρέφτη για κουζίνα Ποδιά καθρέφτη για κουζίνα Ποδιά καθρέφτη για κουζίνα Ποδιά καθρέφτη για κουζίνα Ποδιά καθρέφτη για κουζίνα Ποδιά καθρέφτη για κουζίνα Ποδιά καθρέφτη για κουζίνα Ποδιά καθρέφτη για κουζίνα

9. Ποδιά από πορσελάνινη πέτρα

Η σύνθεση από πορσελάνινη πέτρα περιλαμβάνει δύο τύπους πηλού, χαλαζιακή άμμο, πυριτικά και χρωστικές χρωστικές. Κάθε συστατικό βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του υλικού και ενισχύει επίσης τις οπτικές δυνατότητες.

Λόγω του κόστους και της πολυπλοκότητας της εγκατάστασης, τα πορσελάνινα είδη χρησιμοποιούνται συχνά για τη διακόσμηση ολόκληρου του τοίχου, αλλά όπου χρειάζεστε μια ιδιαίτερα ανθεκτική επίστρωση, μπορείτε να περιοριστείτε μόνο σε μια ποδιά..

Αυτός ο τύπος επένδυσης είναι καλός επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μιμηθεί οποιοδήποτε άλλο υλικό: για παράδειγμα, για να γράψει την υφή του ξύλου, η οποία είναι λιγότερο ανθεκτική στις συνθήκες της κουζίνας, ή το ακριβό μάρμαρο.

Ποδιά πορσελάνινης κουζίνας από πέτρα Ποδιά πορσελάνινης κουζίνας από πέτρα Ποδιά πορσελάνινης κουζίνας από πέτρα Ποδιά πορσελάνινης κουζίνας από πορσελάνη Ποδιά πορσελάνινης κουζίνας από πέτρα Ποδιά πορσελάνινης κουζίνας από πέτρα Ποδιά πορσελάνινης κουζίνας από πέτρα Ποδιά πορσελάνινης κουζίνας από πέτρα Ποδιά πορσελάνινης κουζίνας από πέτρα

Βίντεο: Φτιάξτε μόνοι σας ποδιά στην κουζίνα

Previous Post
Hur man väljer tapeter för korridoren (+60 bilder)
Next Post
DIY salongbord (80+ bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector