15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πολυέλαιος για την κουζίνα (80 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε

Πολυέλαιος για την κουζίνα (80 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε

Στο παρελθόν, ο φωτισμός στα σπίτια ήταν μια εξαιρετικά πρακτική στιγμή στο εσωτερικό. Σήμερα, οι πολυέλαιοι είναι ένα πολυλειτουργικό στοιχείο φωτισμού που μπορεί να συμπληρώσει οποιαδήποτε κατεύθυνση στυλ. Ένας πολυέλαιος κουζίνας πρέπει να διαχέει αποτελεσματικά το φως και να ταιριάζει με τη συνολική ατμόσφαιρα. Θα σας πούμε για τους τύπους αυτής της απαραίτητης συσκευής, για συνδυασμούς σε διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου και για τα σημαντικά κριτήρια που πρέπει να τηρούνται κατά την επιλογή.

Τύποι πολυελαίων

Κάθε φωτιστικό έχει το δικό του σχήμα, μέγεθος και τύπο κατασκευής. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι πολυελαίων: μενταγιόν, κλασικό και οροφή. Θα σας πούμε περισσότερα για καθένα από αυτά:

Κρεμαστοί πολυέλαιοι

Η λακωνική τους εμφάνιση, η ευκολία στη χρήση και η μεγάλη ποικιλία μορφών έχουν κερδίσει την εύνοια των περισσότερων εσωτερικών αισθητικών. Η δομή στερεώνεται με ειδικό κορδόνι. Μία από τις πιο πρωτότυπες επιλογές εγκατάστασης είναι ο συνδυασμός αρκετών διαφορετικών λαμπτήρων. Η σκιά μπορεί να είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, γυαλί, κρύσταλλο ή άλλα υλικά. Οι κρεμαστοί πολυέλαιοι φαίνονται πιο αρμονικοί σε ευρύχωρες κουζίνες, όπου η ογκώδης εμφάνισή τους θα συμπληρώσει τα ψηλά ταβάνια.

Κρεμαστοί πολυέλαιοι για την κουζίνα Κρεμαστοί πολυέλαιοι για την κουζίνα

Κλασικοί πολυέλαιοι

Αυτά είναι πρωτότυπα στοιχεία φωτισμού που όχι μόνο εκπληρώνουν το λειτουργικό τους καθήκον, αλλά αποτελούν επίσης αντικείμενο διακόσμησης. Οι κλασικοί πολυέλαιοι φαίνονται πάντα ακριβά, υπερβολικά και πρωτότυπα. Κατασκευάζονται συχνότερα από χρυσό, ασήμι, χαλκό, ακριβές πέτρες, κρύσταλλο ή φυσικό ξύλο. Η ελαφριά παράδοση είναι απαλή και ζεστή. Αυτός ο τύπος πολυέλαιων φαίνεται οργανικά στο κλασικό σχέδιο κουζίνας, όπου πρέπει να τονίσετε τη γυαλάδα και τη λάμψη κάθε εσωτερικού αντικειμένου.

Κλασικοί πολυέλαιοι για την κουζίνα Κλασικοί πολυέλαιοι για την κουζίνα

Πολυέλαιοι οροφής

Μια μικροσκοπική και συμπαγής έκδοση (σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες), η οποία είναι ιδανική τόσο για μεγάλες κουζίνες όσο και για δωμάτια με ελάχιστο χώρο. Το αντικείμενο φωτισμού αποτελείται από μία πλάκα, η οποία μπορεί να έχει διαφορετικό σχήμα (από στρογγυλό έως τριγωνικό). Ένας πολυέλαιος οροφής είναι προσαρτημένος στην οροφή, από τον οποίο πήρε το όνομά του. Ο φωτισμός θα είναι ζεστός και διάχυτος. Μεγάλη επιλογή για φωτεινές κουζίνες που δεν απαιτούν έντονα κύματα φωτός.

Πολυέλαιοι οροφής για την κουζίνα Πολυέλαιοι οροφής για την κουζίνα

Πολυέλαιοι και εσωτερικά στυλ

Το στυλ του δωματίου παίζει τεράστιο ρόλο κατά την επιλογή ενός πολυέλαιου. Εάν ένα σχέδιο δέχεται φωτεινά ογκώδη στοιχεία, τότε για ένα άλλο, ένα απλό και συντηρητικό αντικείμενο φωτισμού θα είναι ιδανικό. Θα σας πούμε ποιοι πολυέλαιοι επιλέγονται συχνότερα για τα πιο δημοφιλή εσωτερικά στυλ..

Μοντέρνος πολυέλαιος κουζίνας

Αυτός ο μοντέρνος σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από άνεση, λιτό χρωματικό συνδυασμό και πρωτότυπη επίπλωση. Με φόντο τις μεταλλικές προσόψεις, τον πολυλειτουργικό εξοπλισμό και τη σωστή τοποθέτηση κάθε στοιχείου, ένας κρεμαστός πολυέλαιος σε σχήμα μπάλας, τριγώνου, ρόμβου ή κινητού πολυέλαιου οροφής θα φανεί καλύτερα. Στην πρώτη περίπτωση, το στοιχείο φωτισμού θα γίνει μέρος της δημιουργικής διακόσμησης και στη δεύτερη, θα συμπληρώσει τη λακωνική άνεση..

Μοντέρνος πολυέλαιος κουζίνας Μοντέρνος πολυέλαιος κουζίνας

Πολυέλαιος κουζίνας σε εξοχικό στιλ

Η ζεστή ρουστίκ γοητεία πρέπει να συμπληρώνεται από έναν πολυέλαιο κρεμαστό, η σκιά του οποίου θα δημιουργηθεί από σωματίδια από σφυρήλατο σίδερο, ξύλο ή γυαλί. Η τοποθέτηση αρκετών παρόμοιων εξαρτημάτων είναι μια καλή επιλογή. Μια τέτοια λύση θα βοηθήσει να γίνει η κουζίνα ατμοσφαιρική, ζεστή και κομψή..

Πολυέλαιος κουζίνας σε στιλ εξοχής Πολυέλαιος κουζίνας σε στιλ εξοχής

Κλασσικός πολυέλαιος κουζίνας

Για ένα τέτοιο πολυτελές σχέδιο, είναι καλύτερο να έχετε έναν κλασικό πολυέλαιο αυστηρών μορφών, ο οποίος θα δημιουργηθεί από πολύτιμο μέταλλο, φιλικό προς το περιβάλλον ξύλο ή πέτρα. Το χρώμα των αποχρώσεων πρέπει να είναι σε αρμονία με τη συνολική σχεδίαση του φινιρίσματος, να μην διαφέρει προς την κατεύθυνση του φωτός ή του σκούρου κατά περισσότερους από έναν τόνους. Τότε η κουζίνα μπορεί να ονομαστεί όχι μόνο πολυτελής, αλλά και πολύ ζεστή..

Κλασσικός πολυέλαιος κουζίνας Κλασσικός πολυέλαιος κουζίνας

Πολυέλαιος κουζίνας στυλ Προβηγκίας

Ο κύριος κανόνας κατά την επιλογή του σωστού φωτισμού για ένα λεπτό και ρομαντικό στυλ της Προβηγκίας είναι να σέβεστε τη χάρη, την απλότητα και τη ζεστασιά των χρωμάτων. Ρετρό λαμπτήρες με λουλουδάτες εκτυπώσεις, κρεμαστοί πολυέλαιοι με ξύλινα στοιχεία ή φωτιστικά οροφής σε ουδέτερους τόνους μπορεί να είναι μια έξυπνη επιλογή, η οποία θα παρέχει μια απαλή παροχή φωτός, η οποία είναι πολύ σημαντική για το φως της Προβηγκίας..

Πολυέλαιος κουζίνας στυλ Προβηγκίας Πολυέλαιος κουζίνας στυλ Προβηγκίας

Πολυέλαιος κουζίνας σε στιλ σοφίτας

Αυτός ο άνετος βιομηχανικός σχεδιασμός είναι δημοφιλής για το μείγμα παλαιού και νέου. Μια κουζίνα σε στιλ σοφίτας μπορεί να διακοσμηθεί με μια κλασική δομή ανάρτησης σε σχήμα διαμαντιού ή άλλο ασυνήθιστο σχήμα, πολλά προϊόντα οροφής ή έναν κλασικό πολυέλαιο από χαλκό ή ξύλινα στοιχεία με ειδικά μενταγιόν.

Πολυέλαιος κουζίνας σε στιλ σοφίτας Πολυέλαιος κουζίνας σε στιλ σοφίτας

Πώς να επιλέξετε έναν πολυέλαιο για την κουζίνα: συμβουλές

Συλλέξαμε πολύτιμες συμβουλές που πρέπει να ακολουθείτε κατά την επιλογή ενός φωτιστικού για την κουζίνα σας:

1. Ο πολυέλαιος πρέπει να ταιριάζει με τη συνολική εσωτερική διακόσμηση. Τότε θα φαίνεται οργανικό, συμπληρώνοντας κάθε στοιχείο κουζίνας..

2. Εάν η κουζίνα σας χωρίζεται σε χώρο τραπεζαρίας και τραπεζαρίας, τότε για τον πρώτο χώρο θα ήταν βέλτιστο να επιλέξετε μια λάμπα με πιο ήπιο φωτισμό και για τη δεύτερη με πιο φωτεινό φωτισμό (κάτι που είναι πολύ χρήσιμο κατά τη διαδικασία μαγειρέματος).

3. Οι επιμήκεις πολυέλαιοι μπορούν να φωτίσουν λίγο περισσότερο χώρο από τα οβάλ προϊόντα..

4. Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος της κουζίνας, τόσο πιο κινητή και επίπεδη θα πρέπει να είναι η έκδοση του στοιχείου φωτισμού..

5. Η τοποθέτηση του πολυέλαιου δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από 1,5 m από την επιφάνεια του πάγκου.

6. Για επιπλέον φωτισμό μεγάλου χώρου, δεν είναι απαραίτητο να κρεμάσετε δύο ή τρεις πολυελαίους. Αρκεί να χρησιμοποιήσετε έναν πολυέλαιο και επιπλέον LED LED.

7. Οι πολυέλαιοι αλογόνου μπορούν οπτικά να “σηκώσουν” ένα χαμηλό ταβάνι.

8. Όταν επιλέγετε έναν πολυέλαιο, δώστε προσοχή στον κατασκευαστή και την εμπειρία του στη δημιουργία αυτών των απαραίτητων αντικειμένων διακόσμησης..

Πώς να επιλέξετε έναν πολυέλαιο για την κουζίνα - Συμβουλές Πώς να επιλέξετε έναν πολυέλαιο για την κουζίνα - Συμβουλές Πώς να επιλέξετε έναν πολυέλαιο για την κουζίνα - Συμβουλές Πώς να επιλέξετε έναν πολυέλαιο για την κουζίνα - Συμβουλές

Πολυέλαιος για την κουζίνα – φωτογραφία

Οι φωτογραφίες μας θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε για τον επιθυμητό τύπο, μέγεθος και σχέδιο του πολυέλαιου, ο οποίος θα γίνει μια πρακτική και όμορφη προσθήκη στη συγκεκριμένη κουζίνα σας. Καλή προβολή!

Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία Πολυέλαιος για την κουζίνα - φωτογραφία

Previous Post
Παιδικό σχέδιο για δύο κορίτσια (75 φωτογραφίες)
Next Post
Tegjerder: 100 fotoideer