15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σετ κουζίνας για μικρή κουζίνα (60 φωτογραφίες)

Σετ κουζίνας για μικρή κουζίνα (60 φωτογραφίες)

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι μόνο μια μεγάλη κουζίνα μπορεί να είναι άνετη. Στην πραγματικότητα, ακόμη και ένας μικρός χώρος μπορεί να μετατραπεί σε ένα ευρύχωρο, άνετο και λειτουργικό δωμάτιο. Για τη σωστή οργάνωση μιας μικρής κουζίνας, αρκεί να γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες για την επιλογή ακουστικών. Αυτό θα σας βοηθήσει να επεκτείνετε οπτικά τα διαθέσιμα τετραγωνικά μέτρα, να τοποθετήσετε όμορφα τονισμούς, να αναδείξετε την περιοχή εργασίας και επίσης να τονίσετε τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του δωματίου. Το άρθρο μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό ακουστικό για ένα μικρό χώρο κουζίνας..

Διάταξη ακουστικών για μια μικρή κουζίνα

Πριν ξεκινήσετε να επιλέγετε τα αγαπημένα σας διακοσμητικά προϊόντα, μαλακές γωνίες και άλλα στοιχεία για την κουζίνα, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τους βασικούς τύπους σχεδιασμού. Οι πιο επιτυχημένες επιλογές για μια μικρή περιοχή θεωρούνται τα γωνιακά και τα σχέδια μιας σειράς. Κάθε ένα χωράει εύκολα σε ένα μικρό χώρο, αφήνοντας άφθονο χώρο για τραπεζαρία..

Γωνιακή διάταξη

Αυτός ο τύπος τοποθέτησης των ακουστικών χωρίζεται σε σχήμα L και σχήμα U. Η πρώτη επιλογή είναι κατάλληλη για κάθε δωμάτιο, ανεξάρτητα από το σχήμα των επίπλων, το μήκος ή την περιοχή του δωματίου. Αυτός είναι ένας ευέλικτος, συμπαγής και λογικός τύπος μικρής κουζίνας. Η τοποθέτηση σε σχήμα U περιλαμβάνει κάθετη τοποθέτηση τοίχων και επίπλων κατά μήκος τους. Ο σχεδιασμός φαίνεται λακωνικός και κομψός, αλλά θα ταιριάζει καλύτερα σε μια μικρή κουζίνα μεσαίου μεγέθους παρά σε μια μινιμαλιστική έκδοση. Τα πλεονεκτήματα της διάταξης γωνιών περιλαμβάνουν τη λειτουργική χρήση της γωνίας, τη χωροθέτηση της κουζίνας στον χώρο εργασίας και τραπεζαρίας, τη δυνατότητα τοποθέτησης διαφορετικών ντουλαπιών (με κλειστά ή ανοιχτά ράφια), μια αισθητική εμφάνιση.

Σετ κουζίνας για μικρή κουζίνα - Γωνιακή διάταξη Σετ κουζίνας για μικρή κουζίνα - Γωνιακή διάταξη

Διάταξη μονής σειράς

Συχνά ονομάζεται γραμμική ή ευθεία επειδή τα έπιπλα ντουλαπιού είναι διατεταγμένα με αυτή τη σειρά. Η απλή τοποθέτηση βελτιστοποιεί και εξοικονομεί χώρο για την τραπεζαρία της κουζίνας. Εξωτερικά, ο χώρος φαίνεται πιο επίπεδος και απλούστερος σε σύγκριση με τη γωνιακή έκδοση. Η τιμή για τη διάταξη μιας σειράς είναι μια τάξη μεγέθους χαμηλότερη. Η απουσία νησιών σας επιτρέπει να τοποθετήσετε έπιπλα διαφόρων τύπων και σχημάτων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί το σημαντικό γεγονός ότι αυτός ο τύπος κουζίνας θα ταιριάζει σε οποιαδήποτε λύση στυλ: από τον κλασικό σχεδιασμό έως το μοντέρνο μοντέρνο.

Σετ κουζίνας για μικρή κουζίνα - Διάταξη μονής σειράς Σετ κουζίνας για μικρή κουζίνα - Διάταξη μονής σειράς

Ποιες προσόψεις είναι κατάλληλες για μια μικρή κουζίνα

Για να μετατραπεί μια μικρή κουζίνα σε μια ζεστή ζεστή γωνιά, πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα όχι μόνο για τη σωστή διάταξη και τους τύπους επίπλων, αλλά και για τις επιλογές προσόψεων που θα διακοσμήσουν καλύτερα ένα μικρό δωμάτιο. Για παράδειγμα, η διακοσμητική άλεση μπορεί να υπερφορτώσει ελαφρώς την κουζίνα, καθιστώντας την ακόμη πιο μικρογραφία, αλλά μια λεία ματ επιφάνεια θα δώσει έμφαση στον συνολικό σχεδιασμό χωρίς να την περιορίζει οπτικά..

Οι ειδικοί θεωρούν ότι μια από τις καλύτερες επιλογές για μια μικρή κουζίνα είναι ένα σετ με προσόψεις από υλικό MDF, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με σμάλτο, ακρυλικό ή πλαστικό. Μια τέτοια επίστρωση δίνει μια όμορφη γυαλιστερή λάμψη και επίσης κρύβει επιδέξια μικρές κηλίδες, δακτυλικά αποτυπώματα και σταγονίδια νερού.

Μια καλή εναλλακτική λύση στις όψεις του MDF μπορεί να είναι τα ακουστικά από μοριοσανίδες με επιφάνεια φιλμ. Μπορούν να είναι όσο το δυνατόν πιο γυαλιστερά ή πιο ματ. Είναι διάσημοι για τη δύναμη, την αντοχή, την πιστή τιμή τους, καθώς και την αφθονία της αισθητικής με τη μορφή απομίμησης μετάλλου, ξύλου, πέτρας.

Μια γυάλινη πρόσοψη θα φαίνεται επίσης υπέροχη σε μια μικρή κουζίνα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται καλύτερα όχι για όλα τα ντουλάπια εργασίας, αλλά μόνο για εκείνα που θα βρίσκονται για τη διακόσμηση της κουζίνας (λόγω του ανοίγματος του περιεχομένου).

Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - Επιλογή πρόσοψης Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - Επιλογή πρόσοψης Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - Επιλογή πρόσοψης

Συμβουλές βελτιστοποίησης μικρού χώρου

Εάν ακολουθείτε μερικούς αποδεδειγμένους κανόνες για την ορθολογική χρήση κάθε τετραγωνικού μέτρου, τότε θα δημιουργήσετε την κουζίνα των ονείρων σας, η οποία δεν μπορεί να ονομαστεί τίποτα άλλο εκτός από “ζεστή”. Ακολουθούν οι κορυφαίες συμβουλές για τη βελτιστοποίηση ενός μικρού χώρου κουζίνας:

1. Κάντε ένα λεπτομερές σχέδιο για την τοποθέτηση όχι μόνο του ακουστικού, αλλά και των διακοσμητικών στοιχείων για να γνωρίζετε εκ των προτέρων πώς θα φαίνεται αυτό ή εκείνο το πράγμα στο εσωτερικό, αν θα συσσωρεύει τον χώρο και αν θα ταιριάζει ο συνολικός εσωτερικός σχεδιασμός.

2. Εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης ανοιχτών ραφιών. Λόγω του απλού σχεδιασμού, ο χώρος θα φαίνεται ελαφρύτερος και πιο ευρύχωρος από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

3. Χρησιμοποιήστε ανυψωτικές κατασκευές και συρόμενα φύλλα.

4. Πετάξτε έπιπλα ασυνήθιστων κυρτών σχημάτων. Για να βελτιστοποιήσετε μια μικρή κουζίνα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τυπικά κλασικά προϊόντα..

5. Πείτε όχι σε μια αφθονία διακοσμητικών στοιχείων. Δεν θα προσελκύσουν μόνο την περιττή προσοχή στον εαυτό τους, αλλά και θα μειώσουν οπτικά την περιοχή. Είναι καλύτερο να εστιάσετε σε πολλά πράγματα που μπορούν ταυτόχρονα να εκπληρώσουν έναν λειτουργικό και αισθητικό ρόλο. Για παράδειγμα, ενδιαφέροντα δοχεία, βάζα με φρούτα ή χειροποίητα σκεύη.

6. Αντί για το συνηθισμένο ογκώδες τραπέζι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αναδιπλούμενη ή συρόμενη δομή..

7. Τα ντουλάπια τοίχου θα φαίνονται πολύ οργανικά με φόντο άλλα συμπαγή έπιπλα..

8. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε τη συνοπτικότητα στη διάταξη των επίπλων, τις μορφές και το σχεδιασμό τους.

9. Μην παρεκκλίνεις από τη γενική κατεύθυνση στυλ. Μπορείτε να τονίσετε με τον σωστό τύπο ακουστικών, πολλά διακοσμητικά στοιχεία ή υφάσματα..

10. Για μέγιστο εξορθολογισμό του χώρου, εγκαταστήστε το νεροχύτη σε γωνιακό σετ. Θα εξοικονομήσει σημαντικά χώρο εργασίας και θα χρησιμοποιήσει μια ελεύθερη γωνία..

11. Τραβήξτε την προσοχή σας σε ουδέτερες αποχρώσεις επενδύσεων δαπέδου και τοίχου. Οι ποικίλοι τόνοι μπορούν να “περιορίσουν” οπτικά την κουζίνα, κάτι που είναι πολύ ανεπιθύμητο στην περίπτωσή μας..

12. Ο φωτισμός είναι καλύτερο να επιλέξετε ενσωματωμένο και πολυλειτουργικό. Τα μικρά φωτεινά LED θα φαίνονται πολύ πιο αρμονικά σε μια μικρή κουζίνα από τους μεγάλους λαμπτήρες δαπέδου και έναν μεγάλο πολυέλαιο.

Σετ κουζίνας για μικρές κουζίνες - Συμβουλές για τη βελτιστοποίηση μικρών χώρων Σετ κουζίνας για μικρές κουζίνες - Συμβουλές για τη βελτιστοποίηση μικρών χώρων Σετ κουζίνας για μικρές κουζίνες - Συμβουλές για βελτιστοποίηση μικρών χώρων

Σετ για μια μικρή κουζίνα – φωτογραφία

Η συλλογή φωτογραφιών που συλλέξαμε για εσάς θα σας βοηθήσει να εμβαθύνετε στο θέμα της βελτιστοποίησης ενός μικρού χώρου, θα δείξει σαφώς επιλογές για διατάξεις, προσόψεις και ακουστικά στο εσωτερικό μιας μεγάλης ποικιλίας κουζινών. Καλή προβολή!

Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα - φωτογραφία

Βίντεο: Σετ κουζίνας για μια μικρή κουζίνα – Ιδέες

Previous Post
DIY κοτέτσι: ιδέες πώς να φτιάξετε (80 φωτογραφίες)
Next Post
Håndtak til kjøkkenmøbler (80 bilder): typer som du kan kjøpe