15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Κουζίνα με πάγκο μπαρ (70 φωτογραφίες): ιδέες σχεδιασμού

Κουζίνα με πάγκο μπαρ (70 φωτογραφίες): σχεδιαστικές ιδέες

Στη διάταξη μιας σύγχρονης κουζίνας, το μπαρ είναι αρκετά κοινό. Είναι ένα κομψό και πρακτικό στοιχείο του εσωτερικού, το οποίο ταυτόχρονα χρησιμεύει ως μίνι διαμέρισμα, τραπέζι και μερικές φορές επιφάνεια εργασίας. Μια τέτοια λύση θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μικρά δωμάτια και στούντιο, όπου δεν είναι δυνατόν να οργανωθεί μια πλήρης τραπεζαρία. Ευρύχωρες κουζίνες με πάγκο μπαρ θα αποκτήσουν νεανική ελαφρότητα σε συνδυασμό με την αξιοπρέπεια ενός ακριβού καταστήματος..

Περιγραφή και τύποι μετρητών ράβδων

Ο κλασικός πάγκος μπαρ είναι ένα στενό επιτραπέζιο που βρίσκεται σε μεγάλο ύψος – έτσι ώστε να είναι βολικό να πιείτε ή να τσιμπήσετε σε όρθια θέση. Το συνηθισμένο ύψος του κυμαίνεται από 100 έως 130 cm, το πλάτος της επιφάνειας είναι 50-60 cm και το μήκος υπολογίζεται από τον κανόνα των 50-60 cm ανά άτομο. Για ευκολία, το περίπτερο είναι εξοπλισμένο με ειδικές καρέκλες – συμπαγείς, με ανασηκωμένο κάθισμα και υποπόδιο.

Ανάλογα με τον τύπο της κατασκευής, οι μετρητές ράβδων μπορούν να είναι ίσιοι, ημικυκλικοί, κυματοειδείς, γωνιακοί, ασύμμετροι. Τα επιτραπέζια είναι συχνά κατασκευασμένα με λείες γωνίες – αυτή η τεχνική μειώνει τον κίνδυνο τυχαίων τραυματισμών στο σπίτι, επιπλέον, συμπληρώνει αρμονικά άλλες ομαλές γραμμές στο σχεδιασμό.

Όταν τα ράφια άρχισαν να εμφανίζονται για πρώτη φορά στις κουζίνες του σπιτιού, τα περισσότερα ήταν διακοσμημένα με χρωμιωμένους σωλήνες με στρογγυλά ράφια για ποτήρια, ποτά και φρούτα – όπως ακριβώς και στα πραγματικά μπαρ. Τώρα αυτή η τάση είναι λίγο ξεπερασμένη: πρώτον, τα μεταλλικά ράφια δεν ταιριάζουν σε κάθε στυλ, δεύτερον, καταλαμβάνει χώρο και μειώνει τη χρήσιμη επιφάνεια του τραπεζιού, και τρίτον, η απότομη κάθετη στο κέντρο του δωματίου παραβιάζει τις αναλογίες του εσωτερικού. Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τη βάση ράβδων πιο κοντά στον τοίχο, την πλευρική επιφάνεια του ακουστικού ή του ψυγείου.

Κουζίνες με πάγκο μπαρ - Περιγραφή και τύποι Κουζίνες με πάγκο μπαρ - Περιγραφή και τύποι

Υλικά και σχέδιο

Πολλοί κατασκευαστές επίπλων παρουσιάζουν στους καταλόγους τους ήδη εξοπλισμένες κουζίνες με πάγκο μπαρ. Με αυτήν την επιλογή, ένα στενό ψηλό τραπέζι συνήθως επαναλαμβάνει το σχεδιασμό των ακουστικών, ιδανικά συνδυασμένο με τα υπόλοιπα εσωτερικά αντικείμενα..

Σε ένα μεμονωμένο σχέδιο, το ράφι μπορεί κάλλιστα να είναι ξεχωριστό και να προσελκύει την προσοχή με αντίθεση σχεδίου, σχημάτων, φωτισμού. Τα μη τυποποιημένα μοντέλα θα ταιριάζουν με επιτυχία σε οποιοδήποτε δημιουργικό στυλ – μπορεί να είναι πατάρι, σύντηξη, φουτουρισμός του διαστήματος, τολμηρός νεοκλασικισμός ή μοντέρνο – όλα όσα έχουν μόνο αρκετή φαντασία.

Παραδοσιακά, οι πάγκοι μπαρ κατασκευάζονται από τα ίδια υλικά με άλλα έπιπλα κουζίνας. Το κάτω μέρος μπορεί να αναπαρασταθεί από ένα ντουλάπι από μοριοσανίδες, ινοσανίδες, ξύλο, πλαστικό, μεταλλικά πόδια-σωλήνες. Διαφανή, “ενυδρείο”, “μαρμάρινα” περίπτερα με φωτεινά στοιχεία φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα. Μερικές φορές η βάση του ράφι είναι ένας κανονικός τοίχος από τούβλα, πέτρα ή σκυρόδεμα, με οποιοδήποτε ή ακόμα και χωρίς φινίρισμα..

Όσον αφορά τους πάγκους, μια επίπεδη και ανθεκτική επιφάνεια, ανθεκτική στην υγρασία και τη βρωμιά, είναι η βέλτιστη γι ‘αυτούς. Τις απαραίτητες ιδιότητες διαθέτει γυαλισμένη φυσική ή τεχνητή πέτρα, σκληρυμένο γυαλί, ξύλο επεξεργασμένο με ειδικό εμποτισμό, ανοξείδωτο ατσάλι, καινοτόμα υλικά βασισμένα σε συνθετικές ρητίνες.

Μπαρ Κουζίνες - Υλικά και Διακόσμηση Μπαρ Κουζίνες - Υλικά και Διακόσμηση Μπαρ Κουζίνες - Υλικά και Διακόσμηση Μπαρ Κουζίνες - Υλικά και Διακόσμηση

Η θέση του μπαρ στο εσωτερικό

Η θέση εγκατάστασης του μετρητή μπαρ εξαρτάται από τη διάταξη του δωματίου και τα ακουστικά, τη θέση του παραθύρου, της πόρτας, την παρουσία ενός τραπεζιού, την περιοχή της κουζίνας και άλλους παράγοντες. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι όταν ένα στενό επιτραπέζιο λειτουργεί ως διαχωριστικό μεταξύ του χώρου μαγειρέματος και της τραπεζαρίας / καθιστικού. Σε αυτή την περίπτωση, καταλαμβάνει μία από τις πλευρές της δομής σχήματος L ή U.

Βηματικός μετρητής ράβδων

Είναι ένας συνδυασμένος τύπος επίπλων: το ένα μέρος καταλαμβάνεται από έναν ευρύτερο πάγκο εργασίας με ύψος περίπου 90 cm ή ακόμα και ένα τυπικό τραπέζι φαγητού και το άλλο – από το ίδιο το περίπτερο. Ένας τέτοιος συνδυασμός είναι ένας βολικός συμβιβασμός παρουσία δωρεάν βίντεο για τη θέση ενός τέτοιου πολυλειτουργικού προϊόντος..

Bar Kitchens - Stepped Bar Bar Kitchens - Stepped Bar

Σταθείτε με πεζοδρόμιο

Σας επιτρέπει να εξοπλίσετε επιπλέον ντουλάπια και ράφια στο κάτω μέρος, το οποίο δεν είναι ποτέ περιττό στην κουζίνα. Είναι πιο βολικό να ανοίγουν οι πόρτες και τα συρτάρια από την πλευρά του μαγειρέματος, αλλά μπορείτε να αφήσετε πρόσβαση στο μίνι μπαρ από το δωμάτιο, αν μόνο όταν χρησιμοποιείτε το ράφι, τα μπουκάλια δεν θα αγγίζονται από τα πόδια τους ή τα παιδιά δεν μπορούν φτάστε τους – σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αποθηκεύετε ποτά κάπου στα επάνω ράφια ή κάτω από κλειδαριά.

Κουζίνες με πάγκο μπαρ - Πάγκος με λιθόστρωτο Κουζίνες με πάγκο μπαρ - Πάγκος με λιθόστρωτο

Stand-island

Κατάλληλο για μια κεντρική τοποθεσία σε μια μεγάλη, ευρύχωρη κουζίνα. Η απουσία παρακείμενων επιφανειών παρέχει πρόσβαση σε ένα τέτοιο έπιπλο από όλες τις πλευρές. Έτσι, η οικοδέσποινα παίρνει έναν επιπλέον πάγκο εργασίας, καθώς και ένα άνετο μέρος για πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία με άλλα μέλη της οικογένειας ή καλεσμένους. Το νησιώτικο ράφι αναμφίβολα θα εκτιμηθεί από τους μάγειρες που μαγνητοσκοπούν τη διαδικασία μαγειρέματος για βίντεο ιστολόγιο ή τηλεοπτική εκπομπή..

Bar Kitchens - Island Counter Bar Kitchens - Island Counter

Ράφι-περβάζι παραθύρου

Μια πολύ εργονομική λύση για μια μικρή κουζίνα όπου δεν υπάρχει χώρος για τραπέζι φαγητού. Το ελάχιστο πλάτος του τραπεζιού εξοικονομεί σημαντικά χώρο και η παρουσία ενός παραθύρου καθιστά δυνατή την ευχάριστη θέα κατά τη διάρκεια του πρωινού, του μεσημεριανού γεύματος ή του δείπνου. Επιπλέον, ένα τέτοιο μίνι ράφι μπορεί να μετατραπεί – με τη δυνατότητα ρύθμισης του ύψους, διπλώματος και αποσυναρμολόγησής του εάν είναι απαραίτητο..

Κουζίνες με πάγκο μπαρ - Μπροστινό παράθυρο Κουζίνες με πάγκο μπαρ - Μπροστινό παράθυρο

Πάγκος μπαρ σε μια μικρή κουζίνα

Η τοποθέτηση ενός τραπεζιού σε ένα μικρό δωμάτιο, ακόμη και το πιο συμπαγές, είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Ένας πάγκος μπαρ σε μινιμαλιστικό σχεδιασμό βοηθά να αντιμετωπιστεί εύκολα και οικονομικά. Χάρη στον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, τα καθίσματα για αυτό καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από τα συνηθισμένα σκαμπό ή καρέκλες..

Το βέλτιστο ράφι για μια μικρή κουζίνα είναι, στην πραγματικότητα, ένα πτυσσόμενο ή πτυσσόμενο ράφι προσαρτημένο στον τοίχο. Τα σταθερά μοντέλα μπορούν να βασίζονται σε ένα πόδι – συχνά με τη μορφή ενός μεταλλικού σωλήνα κονσόλας ή ενός στενού πλαστικού πάνελ που συνεχίζει το ίδιο το τραπέζι.

Όταν συνδυάζετε μια κουζίνα με ένα χαγιάτι, το ράφι γίνεται συχνά στο χώρο του πρώην περβάζι. Με αυτή τη διάταξη, καρέκλες μπορούν να τοποθετηθούν και στις δύο πλευρές, παρέχοντας άνετη επικοινωνία κατά τη διάρκεια ενός κοινού γεύματος..

Πάγκος μπαρ σε μια μικρή κουζίνα Πάγκος μπαρ σε μια μικρή κουζίνα

Μπαρ μετρητής στο στούντιο

Στα στούντιο διαμερίσματα, το μπαρ είναι ένα σχεδόν απαραίτητο χαρακτηριστικό, χωρίς το οποίο είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη χωροθέτηση μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού. Παρέχοντας μια ορθολογική χρήση του χώρου, το ψηλό τραπέζι είναι επίσης μια κομψή διακόσμηση για το εσωτερικό. Μια καλή επιλογή για τέτοια δωμάτια θα ήταν μαζικά, αντίθετα μοντέλα με ασυνήθιστο φωτισμό ή πιασάρικα διακοσμητικά ένθετα..

Λαμβάνοντας υπόψη το ανοιχτό σχέδιο, το ράφι παίζει το ρόλο του κύριου χωρίσματος, επομένως, τα στοιχεία του τοίχου μπορεί να υπάρχουν στο σχεδιασμό του – για παράδειγμα, συμπαγής πλινθοδομή, πέτρα ή διακοσμητικός γύψος στο κάτω μέρος. Επίσης, το στούντιο χαρακτηρίζεται από μάλλον μεγάλες διαστάσεις του πάγκου μπαρ. Για να διασφαλιστεί η απαιτούμενη φωτεινότητα, ένας αριθμός προβολέων, ένας μακρόστενος πολυέλαιος οροφής ή αρκετοί λαμπτήρες κρεμαστών τοποθετούνται πάνω από το ράφι.

Μπαρ πάγκος σε διαμέρισμα στούντιο Μπαρ πάγκος σε στούντιο διαμέρισμα Μπαρ πάγκος σε στούντιο διαμέρισμα

Κουζίνες με πάγκο μπαρ – φωτογραφία

Στη συλλογή φωτογραφιών στον ιστότοπό μας θα βρείτε ακόμη περισσότερες επιλογές για τη διακόσμηση κουζίνας με πάγκο μπαρ και θα μπορείτε να επιλέξετε μια κατάλληλη λύση για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια σχεδιασμού, αξίζει να δοθεί προσοχή όχι μόνο στην εμφάνιση υψηλών πάγκων, αλλά και να ληφθεί υπόψη η συμβατότητά τους με έπιπλα, διακόσμηση και τη διάταξη του χώρου της κουζίνας. Επίσης, δεν θα είναι περιττό να μελετηθούν τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των υλικών, έτσι ώστε αργότερα ο μετρητής ράβδων στο σπίτι να διατηρήσει την αρχική του ομορφιά και ευκολία για όσο το δυνατόν περισσότερο..

Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία Κουζίνες με πάγκο μπαρ - φωτογραφία

Βίντεο: Σχεδιασμός κουζίνας με πάγκο μπαρ

Previous Post
Μαύρο μπάνιο (80 φωτογραφίες): σχεδιαστικές ιδέες
Next Post
Kjøkkendesign 11 kvm. (+60 bilde)