15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός κουζίνας σε στιλ σοφίτας (90 φωτογραφίες)

Σχεδιασμός κουζίνας σε στιλ σοφίτας (90 φωτογραφίες)

Η εσωτερική διακόσμηση σε στυλ σοφίτας είναι η επιλογή εκείνων που προτιμούν τολμηρές δυναμικές σχεδιαστικές λύσεις, μη τυποποιημένες ιδέες για το σχεδιασμό και τη διευθέτηση του χώρου διαβίωσης. Η κουζίνα, φτιαγμένη προς αυτή την κατεύθυνση, ανταποκρίνεται τέλεια σε όλα τα σημεία του λειτουργικού της σκοπού. Κάπως τραχύ, αλλά ταυτόχρονα, ευρύχωρο, ελαφρύ, εργονομικό, θα παρέχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για άνετο μαγείρεμα και φαγητό, συνάντηση φίλων ή ένα ήσυχο δείπνο με τα μέλη της οικογένειας.

Χαρακτηριστικά του στυλ σοφίτας

Για να κατανοήσετε τα κύρια χαρακτηριστικά ενός εσωτερικού πατάρι, αξίζει να στραφείτε στην ιστορία της εμφάνισης της τάσης, η οποία χρονολογείται από τη δεκαετία του ’40 του περασμένου αιώνα. Η προέλευση του στυλ χρονολογείται από την περίοδο της οικονομικής ύφεσης που έπληξε τους Αμερικανούς, όταν το υπέρογκο κόστος ενοικίασης κτιρίων εργοστασίων εντός των ορίων της πόλης ανάγκασε τους επιχειρηματίες να μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους στα προάστια. Τα άδεια κτίρια κατοικήθηκαν σταδιακά από φτωχούς, οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν δραστικές προσαρμογές στην εσωτερική διακόσμηση – εξ ου και το τούβλο, οι τοίχοι από σκυρόδεμα, τα τραχιά ξύλινα έπιπλα και οι εντελώς γυμνές επικοινωνίες.

Με την πάροδο του χρόνου, οι εσωτερικοί χώροι επιλέχθηκαν από εκπροσώπους δημιουργικών πομπών – καλλιτέχνες, μουσικοί βρήκαν ένα τέτοιο περιβάλλον μάλλον περίεργο, ευνοϊκό για εσωτερική ανάπτυξη. Με την πάροδο των ετών, η σκηνοθεσία απέκτησε νέα, πιο συγχωρητικά χαρακτηριστικά, αλλά πολλά βασικά χαρακτηριστικά διατηρήθηκαν, όπως:

– Μεγάλοι ελεύθεροι χώροι με πανοραμικά παράθυρα, ψηλά ταβάνια και, πρακτικά, πλήρης απουσία εσωτερικών χωρισμάτων.

– Μεγάλος αριθμός ξύλου, μετάλλου και γυαλιού στο εσωτερικό. Εδώ, τα παλιά έπιπλα όπως οι ξεφτισμένοι τοίχοι από τούβλα, ο γύψος ξεφλουδίσματος, οι τραχιές σκάλες και τα συστήματα εξαερισμού είναι σε απόλυτη αρμονία με τις σύγχρονες λεπτομέρειες της τεχνικής προόδου, τον εξαιρετικό φωτισμό, τις επιφάνειες χρωμίου.

– Πολυλειτουργικά στερεά έπιπλα. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εποχές, όταν τα έπιπλα κατασκευάζονταν από μασίφ ξύλο και είχαν μια μάλλον άγρια ​​εμφάνιση, τα σημερινά έπιπλα σοφίτας παρουσιάζονται με μια μάλλον μοντέρνα εμφάνιση, με αυστηρές ματ ή γυαλιστερές προσόψεις. Δεν υπάρχει τίποτα περιττό στο εσωτερικό που μπορεί να γεμίσει το χώρο..

Παρά την φαινομενική απλότητα της επίπλωσης, αυτός είναι ένας από τους πιο ακριβούς τρόπους για να διακοσμήσετε ένα εσωτερικό, απαιτώντας μια σχολαστική επιλογή όλων των εσωτερικών λεπτομερειών. Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ο φωτισμός υψηλής ποιότητας, τοποθετημένος σε διαφορετικά επίπεδα. Φωτεινές κηλίδες με τη μορφή πράσινων γλάστρες, αφίσες τοίχου, αντίθετες λεπτομέρειες επίπλων κ.λπ. χρησιμοποιούνται εδώ ως διακόσμηση..

Σχεδιασμός κουζίνας σε στιλ σοφίτας - Χαρακτηριστικά Σχεδιασμός κουζίνας σε στιλ σοφίτας - Χαρακτηριστικά

Χρωματικές λύσεις

Το φάσμα των χρωμάτων πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό. Οι κύριοι τόνοι του σχεδιασμού είναι ξύλο, κάρβουνο, λευκό, χρώματα τέφρας, χωρίς στεγνές αντιθέσεις. Η επιλογή του χρώματος φόντου εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου – όσο μικρότερη είναι η κουζίνα, τόσο πιο ελαφριά πρέπει να είναι.

Λευκή κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Η λευκή παλέτα είναι εξαιρετική για τη διακόσμηση μικρών χώρων, αν και είναι μια εξίσου κερδοφόρα λύση σε ευρύχωρα σπίτια. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το λευκό έχει μια ποικιλία αποχρώσεων, η χρήση των οποίων θα βοηθήσει στην επίτευξη μιας πιο φυσικής εμφάνισης. Αυτές μπορεί να είναι λευκές προσόψεις, ένα σετ ή μια τραπεζαρία, ασβεστωμένες τοιχοποιίες με ελαφρώς γκριζωπές αποχρώσεις «γήρανσης», γύψο οροφής και ακόμη και ζωγραφισμένο ξύλινο πάτωμα, το οποίο κάνει το δωμάτιο πολύ ευρύτερο..

Λευκή κουζίνα σε στιλ σοφίτας - Εσωτερική διακόσμηση Λευκή κουζίνα σε στιλ σοφίτας - Εσωτερική διακόσμηση

Γκρι κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Στην “βιομηχανική” κατεύθυνση, δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς γκρι αποχρώσεις, που υπάρχουν τόσο στο γυαλισμένο χάλυβα της σύγχρονης τεχνολογίας όσο και στις προσόψεις των ακουστικών, τους τεράστιους πέτρινους πάγκους και τους τσιμεντένιους τοίχους. Ο ίδιος ο γκρι τόνος είναι ουδέτερος και διακριτικός, ταιριάζει καλά με οποιαδήποτε άλλα χρώματα και μπορεί να χρησιμεύσει ως το κύριο χρώμα για τη διακόσμηση τοίχων και δαπέδων. Η χρήση διαφόρων αποχρώσεων της παλέτας τέφρας σας επιτρέπει να κάνετε τις απαραίτητες πινελιές στο εσωτερικό.

Γκρι κουζίνα σε στιλ σοφίτας - Εσωτερική διακόσμηση Γκρι κουζίνα σε στιλ σοφίτας - Εσωτερική διακόσμηση

Καφέ κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Το καφέ χρώμα είναι το πιο χαρακτηριστικό για το στυλ της σοφίτας, η έννοια του οποίου προϋποθέτει μια ποικιλία ξύλινων επιφανειών. Ογκώδη ξύλινα έπιπλα, ένα πάτωμα από σανίδες από παρκέ ή παρκέ, η διακόσμηση τοίχων με πάνελ MDF θα φανεί κατάλληλη. Μην ξεχνάτε την τοιχοποιία, η οποία παρουσιάζεται συχνότερα σε καφέ αποχρώσεις..

Καφέ κουζίνα σε στιλ σοφίτας - Εσωτερική διακόσμηση Καφέ κουζίνα σε στιλ σοφίτας - Εσωτερική διακόσμηση

Πράσινη κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Η πράσινη παλέτα προκαλεί ευχάριστες σχέσεις με τη φύση στους ανθρώπους. Είναι σε θέση να ηρεμήσει, να φέρει νότες ηρεμίας, ζεστασιάς και άνεσης, κάτι που είναι σημαντικό για ένα βιομηχανικό εσωτερικό. Το φυτικό χρώμα ταιριάζει καλά με το εξίσου φυσικό καφέ, οπότε θα νιώσετε υπέροχα όταν περιβάλλεται από επιφάνειες από τούβλα και ξύλο. Για να μην υπερφορτωθεί το εσωτερικό με μια συστάδα σκούρων τόνων, πρέπει να προστεθούν λευκά χρώματα.

Πράσινη κουζίνα σε στιλ σοφίτας - Εσωτερική διακόσμηση Πράσινη κουζίνα σε στιλ σοφίτας - Εσωτερική διακόσμηση

Μαύρη κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Μια αξιοσέβαστη μαύρη παλέτα σε μια κουζίνα σε στιλ σοφίτας θα προσθέσει τις απαραίτητες πινελιές βιαιότητας, που «συνδυάζονται» οργανικά με τη διακόσμηση. Τις περισσότερες φορές, η παλέτα υπάρχει στις προσόψεις του σετ επίπλων, αλλά οι επιλογές δεν αποκλείονται όταν οι επιφάνειες της οροφής ή του δαπέδου χύνονται με κάρβουνο σε ευρύχωρα ψηλά δωμάτια, καθιστώντας τα πιο συμπαγή.

Μαύρη κουζίνα σε στιλ σοφίτας - Εσωτερική διακόσμηση Μαύρη κουζίνα σε στιλ σοφίτας - Εσωτερική διακόσμηση

Φινίρισμα και υλικά

Τα υλικά φινιρίσματος για μια κουζίνα σε στιλ σοφίτας πρέπει να επιλέγονται με βάση όχι μόνο τα αισθητικά χαρακτηριστικά, αλλά και τα ποιοτικά. Είναι σημαντικό το φινίρισμα να είναι ανθεκτικό στις συνθήκες υγρασίας και στον συχνό καθαρισμό..

Πάτωμα

Κατά τη διακόσμηση της επιφάνειας του δαπέδου, είναι απαραίτητο να σταματήσετε σε μία από τις δύο επιλογές – να το τοποθετήσετε κάτω από μια τσιμεντένια ή ξύλινη επιφάνεια. Ένα γκρι αυτοεπιπεδούμενο πάτωμα, laminate θα φαίνεται υπέροχο. Αν προτιμάτε πλακάκια δαπέδου, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο, η επιφάνεια του οποίου θα μιμείται πέτρα ή ξύλο. Σε κουζίνες-σαλόνια, συχνά υπάρχουν συνδυασμοί υλικών, όπου πιο πρακτικά (πορσελάνινα κεραμίδια, κεραμίδια, αυτοεπιπεδούμενο πάτωμα) τοποθετούνται στον χώρο εργασίας, και πιο ζεστά (laminate, παρκέ) υπάρχουν στην περιοχή αναψυχής.

Σχεδιασμός κουζίνας σοφίτας - φινίρισμα δαπέδου Σχεδιασμός κουζίνας σοφίτας - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Ο παρθένος χώρος της αποθήκης τονίζεται καλύτερα από επιμελώς επιχρισμένες ή γυμνές επιφάνειες από σκυρόδεμα, καθώς και από έναν τοίχο από τούβλα που μεταμφιέζεται στην αρχαιότητα. Για να αναδημιουργήσετε ένα τέτοιο περιβάλλον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία ανθεκτική στην υγρασία που πλένεται, γύψο, διακοσμητική πέτρα, πάνελ PVC, μιμούμενη εύλογα την αδεξιότητα του φινιρίσματος. Στο σχεδιασμό της περιοχής εργασίας, υπάρχει συχνά ένας τοίχος γκράφιτι, που δίνει βάθος στο δωμάτιο και λειτουργεί ως εξαιρετικός καμβάς για διακόσμηση με τη μορφή λευκών αυτοκόλλητων βινυλίου ή σχεδίων που εφαρμόζονται με κιμωλία..

Σχεδιασμός κουζίνας σε στιλ σοφίτας - Διακόσμηση τοίχου Σχεδιασμός κουζίνας σε στιλ σοφίτας - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Η επιφάνεια οροφής μιας κουζίνας σε στιλ σοφίτας πρέπει να έχει απλό σχεδιασμό χωρίς γυαλιστερή γυαλάδα και σχέδια. Η οροφή μπορεί να ασβεστωθεί ή να βαφτεί και δεν είναι καθόλου απαραίτητο να ισοπεδώσετε τέλεια την επιφάνεια – κάποια καμπυλότητα θα δώσει μόνο μια φυσική εμφάνιση στο σχέδιο. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε έναν τεντωμένο καμβά για διακόσμηση, σίγουρα πρέπει να είναι ματ και το χρώμα επιλέγεται κατά την προσωπική σας κρίση και ανάλογα με το ύψος του δωματίου. Το στιλ της σοφίτας τονίζεται με επιτυχία από ξύλινα δοκάρια οροφής, τα οποία μπορούν να αναδημιουργηθούν σε ένα διαμέρισμα χρησιμοποιώντας κουτιά από γυψοσανίδες.

Σχεδιασμός κουζίνας σε στιλ σοφίτας - Φινίρισμα οροφής Σχεδιασμός κουζίνας σε στιλ σοφίτας - Φινίρισμα οροφής

Έπιπλα κουζίνας σε στιλ σοφίτας

Εάν σκέφτεστε μια έκδοση “διαμερίσματος” ενός σχεδίου κουζίνας σε στιλ σοφίτας, είναι καλύτερα να επιλέξετε έπιπλα στο πνεύμα του μινιμαλισμού με αυστηρές μορφές, γυαλιστερές ή σιωπηλές προσόψεις. Η πιο τυπική επιλογή είναι ακόμα οι ξύλινες επιφάνειες και, επιπλέον, με την πιο χοντρή υφή. Ανοιχτά ράφια, γυάλινες πόρτες, τεράστιοι πάγκοι – όλες αυτές οι λεπτομέρειες θα τονίσουν τέλεια την κατεύθυνση. Δώστε προσοχή στην τεχνική, η οποία πρέπει να συνδυαστεί με τις προσόψεις των ακουστικών. Εάν η κουζίνα συνδυάζεται με το σαλόνι, ένας τεράστιος πάγκος μπαρ που χωρίζει τις ζώνες, ένας καναπές με επένδυση από δέρμα ή τραχύ ύφασμα θα ήταν μια καλή επιλογή..

Σχεδιασμός κουζίνας Loft Style - Έπιπλα Σχεδιασμός κουζίνας Loft Style - Έπιπλα Σχεδιασμός κουζίνας Loft Style - Έπιπλα

Φωτισμός και διακόσμηση

Η άφθονη πλήρωση του δωματίου με διάφορα φωτιστικά είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του στυλ της σοφίτας. Για φωτισμό, χρησιμοποιούνται πολυάριθμοι προβολείς, σποτ και λαμπτήρες δαπέδου, πολυέλαιοι από μέταλλο, γυάλινα πλαίσια, τα οποία συχνά γίνονται η διακόσμηση ενός αστικού εσωτερικού χώρου.

Οι κρεμαστοί λαμπτήρες σε δωρεάν κρεμαστά καλώδια, που σας επιτρέπουν να αλλάξετε το ύψος της τοποθέτησης, για να δημιουργήσετε ένα είδος γιρλάντας, είναι ιδιαίτερα σχετικοί. Με τη βοήθεια φωτισμού πολλαπλών επιπέδων, η χωροθέτηση πραγματοποιείται σε ευρύχωρες κουζίνες-σαλόνια, και για ένα μικρό μέγεθος, μπορείτε να εξετάσετε την επιλογή φωτισμού LED, που θα κάνει το δωμάτιο πιο ελαφρύ και πιο ογκώδες.

Η διακόσμηση περιορίζεται σε αφίσες τοίχου, γκράφιτι, παλιές φωτογραφίες, ζωντανές γλάστρες. Φωτεινές πινελιές με τη μορφή μεμονωμένων επίπλων, διακοσμητικών μαξιλαριών, αντίθεσης και, ταυτόχρονα, παλιομοδίτικων χαλιών δαπέδου βοηθούν να κάνουν την ατμόσφαιρα πιο άνετη και σπιτική..

Σχεδιασμός Κουζίνας Σοφίτας - Φωτισμός και Διακόσμηση Σχεδιασμός Κουζίνας Σοφίτας - Φωτισμός και Διακόσμηση

Μικρή κουζίνα σε στυλ σοφίτας: εσωτερική διακόσμηση

Για να διακοσμήσετε μια μικρή κουζίνα σε στιλ σοφίτας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια ελαφριά παλέτα – αυτά μπορεί να είναι υλικά φινιρίσματος που μιμούνται ελαφρύ σκυρόδεμα, υπόλευκες τοιχοποιίες. Προτιμούνται λευκές γυαλιστερές προσόψεις, ακουστικά με ενσωματωμένες οικιακές συσκευές, ανοιχτά ράφια, συμπαγής σχεδιασμός της τραπεζαρίας με την παρουσία αποκλειστικά απαραίτητων στοιχείων.

Η παρουσία μιας ποικιλίας συσκευών φωτισμού και η απουσία κουρτινών στα παράθυρα θα κάνουν το δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο φωτεινό και ευρύχωρο. Στοιχεία όπως μια πρωτότυπη ποδιά φτιαγμένη σε έντονα χρώματα, αφίσες, πίνακες ζωγραφικής, μαζικά ρολόγια τοίχου, “βιομηχανικοί” λαμπτήρες, μπαταρίες, επικοινωνίες.

Μικρή κουζίνα σε στυλ σοφίτας - Εσωτερική διακόσμηση Μικρή κουζίνα σε στυλ σοφίτας - Εσωτερική διακόσμηση Μικρή κουζίνα σε στυλ σοφίτας - Εσωτερική διακόσμηση

Σχεδιασμός κουζίνας σε στιλ σοφίτας – φωτογραφία

Προτείνουμε να συνεχίσουμε την περαιτέρω γνωριμία μας με το σχεδιασμό μιας κουζίνας σε στιλ σοφίτας στη συλλογή φωτογραφιών μας, όπου προσπαθήσαμε να συλλέξουμε τις καλύτερες ιδέες για διαρρύθμιση. Καλή προβολή!

Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία

Previous Post
Παιδικό σχέδιο για παιδιά διαφορετικών φύλων (52 φωτογραφίες)
Next Post
Støping av polyuretan: 80 bilder og ideer