15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας (100 φωτογραφίες)

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας (100 φωτογραφίες)

Μικρά πλάνα κουζινών είναι συχνό φαινόμενο σε σπίτια παλιών κτιρίων. Τα παλιά χρόνια, η προτεραιότητα δόθηκε στον αριθμό των διαμερισμάτων κατοικιών και όχι στην άνετη διάταξή τους. Μια τέτοια κληρονομιά μέχρι σήμερα στοιχειώνει τους ιδιοκτήτες του Χρουστσόφ και των σπιτιών, όπου το μερίδιο του χώρου της κουζίνας δεν υπερβαίνει τα 5-6 τετραγωνικά μέτρα. Αλλά, ξεκινώντας μια ανακαίνιση, μην βιαστείτε να απελπιστείτε, γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετατρέψετε ακόμη και μια μικρή κουζίνα σε ένα άνετο, κομψό, λειτουργικό δωμάτιο. Στο άρθρο μας, θα μοιραστούμε διάφορα κόλπα σχεδιασμού που θα σας βοηθήσουν σε αυτό το δύσκολο έργο..

Από πού να ξεκινήσετε την ανακαίνιση μιας κουζίνας?

Πριν ξεκινήσετε μια σημαντική αναμόρφωση μιας μικρής κουζίνας, θα πρέπει να σκεφτείτε πολλές αποχρώσεις, να σχεδιάσετε ένα σκίτσο ή να το σχεδιάσετε επιλέγοντας ένα από τα ειδικά σχέδια που είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο (για παράδειγμα, ο σχεδιαστής κουζίνας BPlanner, ο οποίος σας επιτρέπει να σχεδιάσετε μια διάταξη μέσα σε 15 λεπτά).

Στο στάδιο του σχεδιασμού, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη μελλοντική παλέτα χρωμάτων, τα υλικά φινιρίσματος και να κάνετε ακριβείς υπολογισμούς. Ένα σημαντικό στάδιο είναι η επιλογή των επίπλων. Μια μικρή κουζίνα θα απαιτήσει την εγκατάσταση των πιο απαραίτητων ειδών για να αφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο, οπότε αποφασίστε αμέσως τι μπορείτε να αρνηθείτε.

Μια καλή επιλογή θα ήταν η μεταμόρφωση των επίπλων, καθώς και αυτή που μπορεί να κρύψει διάφορες συσκευές κουζίνας στα σπλάχνα της, αφήνοντας μόνο όμορφες τακτοποιημένες προσόψεις (διαβάστε περισσότερα για την επιλογή επίπλων για μια μικρή κουζίνα).

Για να αυξήσετε το χώρο, μπορείτε να συνδυάσετε την κουζίνα με το επόμενο δωμάτιο, αποσυναρμολογώντας το διαμέρισμα. Μερικές φορές δεν κατεδαφίζεται εντελώς, αλλά μόνο εν μέρει, μετατρέποντας το κάτω τμήμα σε πάγκο μπαρ ή τραπεζαρία. Σε κάθε περίπτωση, ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας ανάπλασης, θα λάβετε επιπλέον τετραγωνικά μέτρα..

Πριν ξεκινήσετε την επισκευή, πρέπει να απαλλαγείτε από το παλιό φινίρισμα, να βάλετε σε τάξη τους σωλήνες και την ηλεκτρική καλωδίωση (είναι καλύτερα να τα αντικαταστήσετε εντελώς για να αποφύγετε δυσάρεστες “εκπλήξεις” ως αποτέλεσμα).

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας - Από πού να ξεκινήσετε την ανακαίνιση Σχεδιασμός μικρής κουζίνας - Από πού να ξεκινήσετε την ανακαίνιση

Έγχρωμες λύσεις για μια μικρή κουζίνα

Οποιοσδήποτε μικρός χώρος θα φαίνεται πιο ευρύχωρος σε μια φωτεινή ρύθμιση. Για την κουζίνα, το λευκό, το μπεζ, το μπλε, το ανοιχτό πράσινο, οι αποχρώσεις τέφρας θα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ψυχρούς τόνους και να τους συμπληρώσετε με πιο ζεστές λεπτομερείς αποχρώσεις..

Τα κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα που υπάρχουν στις προσόψεις και τα μεμονωμένα στοιχεία θα φέρουν περισσότερη ευθυμία στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας. Η πράσινη παλέτα φέρνει νότες αρμονίας και ηρεμίας, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στη φύση. Η ανοιχτή γκρι διακόσμηση τοίχων γίνεται ένας ιδανικός καμβάς που μπορεί να συμπληρωθεί με οποιοδήποτε συνδυασμό χρωμάτων. Αυτό το χρώμα είναι πλέον το πιο δημοφιλές, αλλά χωρίς πολύχρωμες πιτσιλιές μπορεί να προκαλέσει απόγνωση και ευερεθιστότητα. Αν σας αρέσει ένα χαρούμενο πολύχρωμο σχέδιο, αραιώστε το με λευκό χρώμα, το οποίο θα προσθέσει αντανακλάσεις φωτός..

Θυμηθείτε ότι με τη βοήθεια υλικών φινιρίσματος, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε το χώρο προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Τα ψηλά κάθετα κομμάτια θα κάνουν οπτικά την κουζίνα να φαίνεται ψηλότερη. Δεν είναι απαραίτητο να κολλήσετε ριγέ ταπετσαρία – μπορεί να είναι διαφορετικά μοτίβα, αλλά τοποθετημένα κάθετα. Η ίδια τεχνική χρησιμοποιείται για την επέκταση των τοίχων, αλλά μόνο τα σχέδια βρίσκονται στο οριζόντιο επίπεδο. Η διακόσμηση ενός από τους τοίχους σε σκούρο χρώμα θα είναι σε θέση να το “χωρίσει” λίγο, για να κάνει την επιθυμητή προφορά. Τις περισσότερες φορές, αυτό το σχέδιο μπορεί να βρεθεί στην τραπεζαρία ή στον τοίχο εργασίας..

Δεν πρέπει να αγοράζετε ταπετσαρία για μια μικρή κουζίνα με μεγάλα σχέδια που θα στενεύουν τους τοίχους. Εάν δεν σας αρέσει καθόλου το μονόχρωμο σχέδιο, χρησιμοποιήστε καμβάδες με μικρή εκτύπωση, συνδυάστε υλικά, υφές και αποχρώσεις τους. Μια άλλη τεχνική που σας επιτρέπει να αυξήσετε οπτικά τον χώρο είναι ο οριζόντιος διαχωρισμός των τοίχων: ο σκοτεινός πυθμένας του τοίχου περνά σε μια πιο ελαφριά κορυφή, η οποία τελικά συγχωνεύεται με τη λευκή οροφή.

Σχέδιο μικρής κουζίνας - χρώματα Σχέδιο μικρής κουζίνας - χρώματα

Φινίρισμα και υλικά

Η επιλογή των υλικών φινιρίσματος σήμερα είναι απλά τεράστια, αλλά είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή όχι μόνο στην αισθητική γοητεία αυτού ή εκείνου του υλικού, αλλά και στην ικανότητά του να αντέχει σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας. Επίσης, λάβετε υπόψη το γεγονός ότι τα τρόφιμα παρασκευάζονται καθημερινά στην κουζίνα και οι επιφάνειες υπόκεινται σε διάφορους ρύπους, επομένως πρέπει να προετοιμάζονται για συνεχή καθαρισμό..

Πάτωμα

Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα του δαπέδου για μια μικρή κουζίνα κατά την κρίση σας – παρά τις μικρές διαστάσεις του, ακόμη και ένα μαύρο σχέδιο είναι αρκετά κατάλληλο εδώ. Για να επεκτείνετε το χώρο, μπορείτε να σχεδιάσετε το υλικό φινιρίσματος με τη μορφή διαγώνιου μοτίβου, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά με κεραμικά πλακίδια και laminate..

Σε μια κουζίνα με εμβαδόν 4-5 τετραγωνικών μέτρων, πιθανότατα δεν θα είναι δυνατόν να συνδυαστούν διαφορετικές επιφάνειες, όπως γίνεται σε ευρύχωρες κουζίνες-σαλόνια, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο ακριβό και υψηλής ποιότητας φινίρισμα , για παράδειγμα, ένα αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο, το κόστος του οποίου, λόγω του μικρού υλικού, θα είναι αρκετά προσιτό.

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας - φινίρισμα δαπέδου Σχεδιασμός μικρής κουζίνας - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Η διακόσμηση τοίχων σε μια μικρή κουζίνα είναι το πιο σημαντικό στάδιο ανακαίνισης. Αρχικά, οι επιφάνειες πρέπει να ισοπεδωθούν προσεκτικά, καθώς η επένδυση γυψοσανίδας σε αυτή την περίπτωση δεν έχει σημασία – θα κλέψει το κενό ενός ήδη μικρού χώρου. Οι τοίχοι μπορούν να βαφτούν χρησιμοποιώντας ακρυλικά χρώματα με βάση το νερό, επικολλημένα με ταπετσαρία που πλένεται, επεξεργασμένα με διακοσμητικό γύψο. Μια ενδιαφέρουσα μοντέρνα επιλογή είναι τα πάνελ PVC – το υλικό έχει πολλές ερμηνείες, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων που μιμούνται τοιχοποιία, πέτρα ή ξύλινο κάλυμμα.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον τοίχο της περιοχής εργασίας, που ονομάζεται ποδιά, αφού είναι αυτός που εκτίθεται στις πιο επιθετικές επιδράσεις διαφόρων παραγόντων. Ταυτόχρονα, είναι η ποδιά σε μια μικρή κουζίνα που είναι συχνά το μόνο πλήρες διακοσμητικό στοιχείο που φέρνει ποικιλία στη μονοτονία. Μπορεί να γίνει μονόχρωμη χρησιμοποιώντας πλαστικά πάνελ, δέρματα, πλακάκια ή σε πιο ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Ο σχεδιασμός του χώρου εργασίας φαίνεται όμορφος με μωσαϊκά, διακοσμητική πέτρα, επιδερμίδα με εκτύπωση φωτογραφιών, πάνελ που μιμούνται λευκή τοιχοποιία ή φυσική πέτρα.

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας - Διακόσμηση τοίχου Σχεδιασμός μικρής κουζίνας - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Για το ταβάνι μιας μικρής κουζίνας, το βέλτιστο χρώμα είναι το λευκό και χρησιμοποιούνται επίσης διάφορες αποχρώσεις του. Δεν συνιστάται η χρήση φωτεινών χρωμάτων, ακόμη και εκείνων που είναι σε αρμονία με το φινίρισμα, καθώς οπτικά το ταβάνι θα φαίνεται πολύ χαμηλότερο. Η επιφάνεια μπορεί να βαφτεί ή να διακοσμηθεί με ελαστικό ύφασμα. Για την κουζίνα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια γυαλιστερή επιφάνεια που να αντανακλά τέλεια το φως και να καθαρίζεται εύκολα..

Μια άλλη μοντέρνα επιλογή είναι η οροφή από γυψοσανίδες. Μπορεί να είναι μονής φάσης ή πολλαπλών επιπέδων (σε ένα μικρό δωμάτιο είναι προτιμότερο να μην κατασκευάζονται περισσότερα από δύο επίπεδα). Μεμονωμένα στοιχεία γυψοσανίδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν μια συγκεκριμένη περιοχή της κουζίνας, για παράδειγμα, για να κάνουν ένα περίγραμμα πάνω από το τραπέζι φαγητού ή την επιφάνεια εργασίας.

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας - Φινίρισμα οροφής Σχεδιασμός μικρής κουζίνας - Φινίρισμα οροφής

Έπιπλα για μια μικρή κουζίνα

Το κύριο στοιχείο της επίπλωσης κάθε κουζίνας είναι ένα σετ που μπορεί να φιλοξενήσει διάφορα συστήματα αποθήκευσης, πάγκο εργασίας, νεροχύτη και εστία. Κατά την επιλογή, αξίζει να λάβετε υπόψη το σχήμα της κουζίνας – εάν είναι τετράγωνο, ένας γωνιακός σχεδιασμός θα είναι η καλύτερη επιλογή. Για μια ορθογώνια μικρή κουζίνα, υπάρχουν δύο κύριες επιλογές: ένα ευρύχωρο σετ γωνιών ή ένα αρκετά συμπαγές γραμμικό σετ – εδώ αξίζει να εκτιμηθεί η ανάγκη για ορισμένα ντουλάπια, ξεκινώντας από τον αριθμό των νοικοκυριών.

Για την τραπεζαρία, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα κάθισμα παραθύρου, κατά προτίμηση σε γωνιακό χώρο. Εναλλακτικά, σκεφτείτε μοντέλα πτυσσόμενου τραπεζιού και καρέκλας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα περβάζι για να οργανώσετε μια τραπεζαρία ή έναν πάγκο εργασίας. Γυαλιστερές, γυάλινες προσόψεις, ανοιχτά ράφια, ανοιχτά χρώματα θα βοηθήσουν να γίνει ο χώρος πιο ευάερος και ελαφρύς..

Μικρή κουζίνα - Έπιπλα Μικρή κουζίνα - Έπιπλα

Φωτισμός και διακόσμηση

Προκειμένου μια κουζίνα μικρού μεγέθους να φαίνεται πάντα φρέσκια και ευρύχωρη, πρέπει να κανονίσετε φωτισμό υψηλής ποιότητας. Σε ένα μικρό δωμάτιο, δεν πρέπει να εγκαταστήσετε κρεμαστούς πολυελαίους – είναι προτιμότερο να προτιμάτε τακτοποιημένους λαμπτήρες, για παράδειγμα, συσκευές οροφής, προβολείς, σημεία. Μερικές φορές ένα πρόσθετο φωτιστικό εγκαθίσταται πάνω από την τραπεζαρία, δίνοντας έμφαση σε αυτόν τον χώρο με αυτόν τον τρόπο. Ο πρόσθετος φωτισμός πάνω από την επιφάνεια του τραπεζιού επίσης δεν παρεμβαίνει..

Η κύρια διακόσμηση μιας μικρής κουζίνας είναι λεπτομέρειες όπως ποδιά στον αρχικό σχεδιασμό, ταπετσαρία στην τραπεζαρία, υφάσματα (τραπεζομάντιλα, κουρτίνες), όμορφα πιάτα και διάφορα διακοσμητικά πλεκτά, επιλεγμένα σύμφωνα με το στυλ του δωματίου.

Σχεδιασμός μικρής κουζίνας - Φωτισμός και διακόσμηση Σχεδιασμός μικρής κουζίνας - Φωτισμός και διακόσμηση

Επιλογή εσωτερικού στυλ

Η επιλογή στυλ εξαρτάται αποκλειστικά από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών διαμερισμάτων. Θυμηθείτε ότι οι επισκευές γίνονται για περισσότερο από ένα χρόνο, οπότε πρέπει να επιλέξετε την πιο κατάλληλη κατεύθυνση για όλα τα μέλη του νοικοκυριού. Μην προσπαθείτε για τη μόδα – είναι μεταβλητό, είναι καλύτερο να κάνετε μια επιλογή με βάση την προσωπική κατανόηση της ομορφιάς και της άνεσης.

Μικρή κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού

Επιλέγοντας μια μινιμαλιστική κατεύθυνση, θα έχετε ένα τακτοποιημένο, τακτοποιημένο περιβάλλον, όπου βασιλεύει η αυστηρότητα και η απλότητα, σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα κάθε εσωτερικού αντικειμένου. Συνένωση λευκών, γκρι, μπεζ αποχρώσεων, κλειστές γυαλιστερές προσόψεις, ακουστικά με ενσωματωμένες οικιακές συσκευές, σχεδόν πλήρης απουσία διακόσμησης και υφασμάτων – τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο για μια μικρή κουζίνα?

Μικρή κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Μικρή κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση

Μικρή κουζίνα σε κλασικό στιλ

Σε μοντέρνο σχεδιασμό, το κλασικό εσωτερικό είναι ένας συνδυασμός παλιών παραδόσεων και τάσεων της μόδας. Υπάρχουν φυσικά υλικά, ξύλινα έπιπλα με μικρά στοιχεία γλυπτικής, επιχρύσωση, λουλουδάτες εκτυπώσεις, πολυτελείς άνετες καρέκλες τραπεζαρίας, πολυέλαιος, ως ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά ενός αξιοσέβαστου κλασικού.

Ταυτόχρονα, οι σύγχρονες οικιακές τεχνολογίες, οι τεντωμένες γυαλιστερές οροφές και οι προβολείς είναι σε πλήρη αρμονία με την κατάσταση. Η παλέτα χρωμάτων παραμένει αμετάβλητη, υπονοώντας διάφορα παστέλ χρώματα, κατά προτίμηση γαλακτώδη, μπεζ και λευκό.

Μικρή κουζίνα σε κλασικό στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Μικρή κουζίνα σε κλασικό στιλ - Εσωτερική διακόσμηση

Μικρή κουζίνα σε στιλ Προβηγκίας

Για να διακοσμήσετε ένα μικρό σχέδιο κουζίνας σε στιλ Προβηγκίας, θα πρέπει να σκεφτείτε λεπτομέρειες όπως: ξύλινα έπιπλα αντίκες με ανοιχτά ή τζάμια ντουλάπια που δείχνουν όμορφα κεραμικά πιάτα, ανοιχτά χρώματα υλικών φινιρίσματος, πιθανώς με λουλουδάτα, εκτυπώσεις φυτών, έξυπνα υφάσματα και καλό φωτισμό . Διάφορα διακοσμητικά στοιχεία θα βρουν καταφύγιο εδώ, όπως χειροποίητα, χαριτωμένα μπουκέτα και γλάστρες, θεματικά ρολόγια, φωτογραφίες, καθώς και εικόνες τοπίου..

Μικρή κουζίνα με στυλ Προβηγκίας - Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων Μικρή κουζίνα με στυλ Προβηγκίας - Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων

Μικρή κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Αν και η βιομηχανική κατεύθυνση συνεπάγεται το σχεδιασμό ευρύχωρων δωματίων, με έναν ικανό συνδυασμό υλικών φινιρίσματος, μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για μια μικρή κουζίνα. Οι τοίχοι από τούβλα μπορούν να συνδυαστούν με ελαφριές αποχρώσεις από επιχρισμένες επιφάνειες, ένας μεγάλος αριθμός φωτιστικών, η έλλειψη διακοσμητικών και οι ζεστοί τόνοι επίπλων θα βοηθήσουν στην οπτική αύξηση του χώρου. Οποιαδήποτε στοιχεία των χώρων του εργοστασίου – ανοιχτές επικοινωνίες, ηλεκτρικά καλώδια, τραχιά περσίδες στα παράθυρα θα γίνουν το “highlight” του εσωτερικού..

Μικρή κουζίνα σε στυλ σοφίτας - Εσωτερική διακόσμηση Μικρή κουζίνα σε στυλ σοφίτας - Εσωτερική διακόσμηση

Μικρή κουζίνα οικολογικού στιλ

Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε μια φυσική όαση από τη μικρή κουζίνα σας, δώστε προσοχή σε φυσικά υλικά, τα οποία αποτελούν απαραίτητο στοιχείο ενός εσωτερικού οικολογικού στυλ. Ξύλο, πέτρα (σε σύγχρονες συνθήκες, επιτρέπεται η μίμηση τους από άλλα υλικά), γυαλί, φυσικά υφάσματα – όλα αυτά θα δημιουργήσουν μια υπέροχη αρμονία που περιβάλλεται από μπεζ και πράσινους τόνους ευχάριστους στο μάτι. Ως διακόσμηση και αξεσουάρ χρησιμοποιούνται φυσικά φυτά, ζωγραφιές με λουλούδια, μπιχλιμπίδια από φυσικά υλικά..

Μικρή κουζίνα οικολογικού στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Μικρή κουζίνα οικολογικού στυλ - Εσωτερική διακόσμηση

Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας – φωτογραφία

Συνοψίζοντας, σας προσκαλούμε να δείτε τη μεγάλη ποικιλία φωτογραφιών μας, η οποία περιέχει πολλά εμπνευσμένα παραδείγματα σχεδιασμού μικρής κουζίνας. Καλή προβολή!

Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας - φωτογραφία

Βίντεο: Μικρή κουζίνα – πραγματικές φωτογραφίες εσωτερικών χώρων

Previous Post
Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας: 80 ιδέες φωτογραφιών
Next Post
Franske gardiner: 70 fotoideer