15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Μοντέρνα κουζίνα: 75 ιδέες σχεδιασμού

Μοντέρνα κουζίνα: 75 ιδέες σχεδιασμού

Η τακτοποιημένη αυτοσυγκράτηση και ο λακωνισμός είναι το σήμα κατατεθέν του μοντέρνου στυλ, το οποίο είναι ιδανικό για τη διακόσμηση μιας κουζίνας του 21ου αιώνα. Είναι ένα πολύ απλό αλλά καλά μελετημένο σχέδιο. Καινοτόμα υλικά και τεχνολογίες παρέχουν τη μέγιστη ευκολία στον χώρο μαγειρέματος και η ουδετερότητα του εσωτερικού έχει ευεργετική επίδραση στην ψυχή. Μια μοντέρνα κουζίνα είναι μια καλή λύση για ένα μικρό δωμάτιο ή ένα διαμέρισμα ενιαίας διαρρύθμισης, αν και φαίνεται ασυναγώνιστο σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Τα παραδείγματα στην παρακάτω φωτογραφία θα σας βοηθήσουν να το επαληθεύσετε..

Χαρακτηριστικά μοντέρνου στυλ

Η μόδα για τη μία ή την άλλη κατεύθυνση σχεδιασμού είναι αρκετά μεταβλητή. Κάθε 5-10 χρόνια, εμφανίζονται νέες τάσεις όσον αφορά τη διακόσμηση, τα έπιπλα, τις συσκευές, τα αξεσουάρ και τη διακόσμηση. Ορισμένες τάσεις, λόγω της φωτεινότητας και της ασυνήθιστης τους, κερδίζουν γρήγορα δημοτικότητα, αλλά εξίσου γρήγορα γίνονται ξεπερασμένες, βαρετές ή φθείρονται..

Για παράδειγμα, μπορούμε να αναφέρουμε γυαλιστερές προσόψεις, που ήταν τόσο σχετικές στις αρχές της δεκαετίας του 2000, επικολλημένες με έγχρωμη μεμβράνη PVC, καθρέφτες με τέντωμα και σγουρά ταβάνια, πανταχού παρόντα δάπεδα laminate και φωτισμό νέον. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες στην καθημερινή ζωή δεν θα μπορούσαν να καυχηθούν για πρακτικότητα, έτσι τώρα γίνονται σταδιακά παρελθόν..

Το μοντέρνο εσωτερικό διαφέρει από τις προηγούμενες εκδόσεις από την ηρεμία και την σχεδόν κλασική του διάσταση. Χαρακτηρίζεται από λείες μονοχρωματικές επιφάνειες – ματ ή με μικρή γυαλάδα, μια αχρωματική παλέτα χρωμάτων που συμπληρώνεται από φυσικές υφές ξύλου και γυαλισμένη πέτρα, σαφή γεωμετρία γραμμών, ισορροπημένες αναλογίες.

Σε αυτό το σχέδιο, όλα υπόκεινται σε αυστηρό ορθολογισμό: κάθε έπιπλο γεμίζει το χώρο που προορίζεται για αυτό, αφήνοντας κενά ή κενές περιοχές. όλα τα σκεύη, τα τρόφιμα, τα σκεύη και οι μικρές συσκευές είναι κρυμμένες πίσω από τις κομψές όψεις του ακουστικού και οι μεγάλες συσκευές (φούρνος, επαγωγική εστία, καφετιέρα, ψυγείο) ταιριάζουν απόλυτα σε μια ενιαία έννοια μιας υψηλής τεχνολογίας και εξαιρετικά λειτουργικής κουζίνας.

Σύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας - Χαρακτηριστικά Σύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας - Χαρακτηριστικά

Σχέδιο χρωμάτων

Σε σύγκριση με άλλα στυλ, το μοντέρνο είναι το πιο ουδέτερο όσον αφορά το χρώμα. Υπάρχουν μόνο τρεις βασικές αποχρώσεις – λευκό, γκρι και μαύρο. Περιστασιακά μπορείτε να δείτε μια μινιμαλιστική κουζίνα με φωτεινά στοιχεία, αλλά όλες οι άλλες επιφάνειες θα παραμείνουν αχρωματικές και μονόχρωμες..

Οι ξεχωριστές πόρτες του ντουλαπιού μπορούν να είναι κατασκευασμένες από φιμέ γυαλί ή να καλύπτονται με μπλε, ανοιχτό πράσινο, πορτοκαλί, κίτρινο, μπορντό μεμβράνη. Επίσης, μια ποδιά, ένας πάγκος μπαρ, καρέκλες, ένας τοίχος με φόντο μπορούν να λειτουργήσουν ως πλούσια προφορά..

Λευκή κουζίνα σε μοντέρνο στιλ

Ένα σύνολο επίπλων κουζίνας με κομψές χιονισμένες προσόψεις είναι ίσως η κύρια τάση στο μοντέρνο σχεδιασμό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, στερείται ακόμη και λαβών και ανοίγει με μια μικρή ώθηση. Η απουσία ορατών εξαρτημάτων και κάθε διακόσμησης σε συνδυασμό με ορθογώνια γραφικά κάνει το ακουστικό να μοιάζει με κανονικό τοίχο, μειώνοντας έτσι οπτικά τις διαστάσεις του.

Η γυαλισμένη λευκή επιφάνεια αυτών των ντουλαπιών αντανακλά το φως, δίνοντας στην κουζίνα μια φρέσκια και ευρύχωρη εμφάνιση. Με αυτό το σχέδιο, ξύλινοι πάγκοι σε ζεστά χρώματα, φωτεινά πιάτα και διακόσμηση βοηθούν να απαλλαγείτε από την αίσθηση του “εργαστηρίου” με αυτό το σχέδιο..

Λευκή κουζίνα σε μοντέρνο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Λευκή κουζίνα σε μοντέρνο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση

Γκρι κουζίνα σε μοντέρνο στιλ

Σε ένα μονόχρωμο εσωτερικό κουζίνας, ένας γκρι τοίχος φαίνεται πάντα πολύ κατάλληλος. Για ευκολία αντίληψης, ο τοίχος του φόντου και το φινίρισμα γενικά, συχνά παραμένει λευκός. Μια χρωματιστή ποδιά και ξύλινοι πάγκοι απαλύνουν ελαφρώς τη σοβαρότητα του γραφείου μιας ατσάλινης απόχρωσης, η οποία σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να δράσει καταθλιπτικά.

Παρ ‘όλα αυτά, η κουζίνα, στην οποία σχεδόν όλες οι επιφάνειες και τα είδη οικιακής χρήσης είναι κατασκευασμένα από γκρι ανοξείδωτο ατσάλι, μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματική, επειδή έτσι έχει σχεδιαστεί ο χώρος μαγειρέματος στα εστιατόρια..

Γκρι κουζίνα σε μοντέρνο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Γκρι κουζίνα σε μοντέρνο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση

Μαύρη κουζίνα σε μοντέρνο στιλ

Δεν θα τολμήσουν όλοι να επιλέξουν μαύρο για ένα σετ κουζίνας και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Η πιο σκούρα απόχρωση στην αχρωματική παλέτα τρομάζει με τη σκοτεινή και το μυστήριο της, αλλά σε μοντέρνο σχεδιασμό αποκτά ευγενή, κατά κάποιο τρόπο ακόμη και πολυτελή χαρακτηριστικά.

Η υφή των προσόψεων και ο συνδυασμός της με άλλες επικαλύψεις έχει μεγάλη επίδραση στην αντίληψη μιας μαύρης κουζίνας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο τύποι ντουλαπιών – μια γυαλιστερή μεμβράνη, η οποία, λόγω του χρώματος της, έχει βαθύ αποτέλεσμα καθρέφτη και ένα ματ καπλαμά με μια σκιά άνθρακα..

Τα λευκά κεραμικά, το γυαλί, το λαμπερό πλαστικό θα κάνουν μια καλή παρέα σε λαμπερές επιφάνειες και το σίγαση του μαύρου συνιστάται να συνδυάζεται με ξύλο και να συμπληρώνεται με φωτισμό θερμού φάσματος.

Σύγχρονη Μαύρη Κουζίνα - Εσωτερική διακόσμηση Σύγχρονη Μαύρη Κουζίνα - Εσωτερική διακόσμηση

Υλικά και τελειώματα

Η ανθεκτικότητα της ανακαίνισης στην κουζίνα και η άνεση κατά τη λειτουργία της εξαρτώνται άμεσα από την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται. Σε μοντέρνο στυλ, αυτό το ζήτημα επιλύεται με τον πιο πρακτικό τρόπο – συνδυάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με κλασικά που αποδείχθηκαν ανά τους αιώνες. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην εργονομία των επιχρισμάτων: ο καθαρισμός τους πρέπει να διαρκέσει όσο το δυνατόν λιγότερο και η διαδικασία μαγειρέματος πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη..

Πάτωμα

Λαμβάνοντας υπόψη ότι σχεδόν όλες οι υφές σε ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό είναι μονόχρωμες, το δάπεδο δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Το υλικό πρέπει να επιλέγεται ανθεκτικό στην υγρασία και τη βρωμιά. Η βέλτιστη λύση μπορεί να είναι κεραμικά από πορσελάνη με ξύλινη ή μαρμάρινη υφή, ουδέτερα κεραμικά πλακίδια (γκρι, μπεζ – σε κάθε περίπτωση, όχι ελαφρύτερα από τους τοίχους και τα ακουστικά), αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο. Στην τραπεζαρία, λακαρισμένο παρκέ, laminate ή ακόμα και φελλός είναι αποδεκτό..

Μοντέρνο σχέδιο κουζίνας - φινίρισμα δαπέδου Μοντέρνο σχέδιο κουζίνας - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Το ιδανικό σκηνικό για ακουστικά σε μοντέρνο στυλ θα είναι οι επίπεδες τοίχοι βαμμένοι με ουδέτερο χρώμα. Για σκούρα έπιπλα, μπορείτε να επιλέξετε λευκούς, μπεζ, ανοιχτό γκρι τόνους, το φως θα ταιριάζει όμορφα σχεδόν σε κάθε ρύθμιση. Δεν συνιστάται η επιλογή ταπετσαρίας με μοτίβο – είναι καλύτερα η υφή να μοιάζει με τραχιά πέτρα ή σκυρόδεμα. Για την ποδιά, κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται φιμέ γυαλί ή μικρά κεραμικά πλακίδια με ανοιχτές αποχρώσεις..

Σύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας - Διακοσμήσεις τοίχων Σύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας - Διακοσμήσεις τοίχων

Οροφή

Σως η μόνη αποδεκτή επιλογή για τη διακόσμηση της οροφής σε μια μοντέρνα κουζίνα είναι η ομοιόμορφη βαφή σε λευκό χρώμα. Αυτή η λύση είναι κατάλληλη για όλα τα χρώματα εσωτερικών χώρων – από εντελώς λευκό χιόνι έως μαύρο. Εάν το ύψος το επιτρέπει, μπορείτε να φτιάξετε μια δομή δύο επιπέδων, αλλά μόνο με τη μορφή καθαρών ορθογωνίων ή τετραγώνων, χωρίς καμία επιδεικτικότητα.

Ένας επαρκής αριθμός προβολέων και, εάν είναι απαραίτητο, αρκετοί πολυέλαιοι πρέπει να στερεωθούν στην οροφή. Είναι συνηθισμένο να τα κρεμάτε πάνω από το επιτραπέζιο νησί ή στο κέντρο της τραπεζαρίας..

Σύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας - Φινίρισμα οροφής Σύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας - Φινίρισμα οροφής

Συσκευές και αξεσουάρ κουζίνας

Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς μια πραγματική σύγχρονη κουζίνα χωρίς τεχνολογία που διευκολύνει τη διαδικασία μαγειρέματος και αποθήκευσης τροφίμων. Ενσωματωμένος φούρνος, εστία, φούρνος μικροκυμάτων, καφετιέρα, ευρύχωρο ψυγείο – όλα αυτά πρέπει να παραμένουν στο προσκήνιο, τονίζοντας τη λειτουργικότητα και την ευκολία του μαγειρικού δωματίου.

Συνιστάται να επιλέξετε οικιακές συσκευές από την ίδια συλλογή, έτσι ώστε ο σχεδιασμός τους να είναι σε αρμονία μεταξύ τους και, το οποίο είναι σημαντικό, με τις προσόψεις επίπλων. Κατά κανόνα, τα ακουστικά κατασκευάζονται με κόγχες συγκεκριμένου μεγέθους για την τακτοποιημένη τοποθέτηση νέων προϊόντων σε ηλεκτρικές συσκευές κουζίνας..

Σε αντίθεση με τις «ρουστίκ» τάσεις σχεδιασμού όπως η χώρα, η Προβηγκία, τα σκανδιναβικά ή τα μεσογειακά στυλ, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε vintage μοντέλα στη σύγχρονη. Αντίθετα, είναι λογικό να προτιμάτε τις καινοτόμες εξελίξεις: τα πάνελ επαγωγής και αφής, επιχρωμιωμένος χάλυβας, απομίμηση πλατίνας, ματ επίστρωση, φιμέ γυαλί και λάμψη μετάλλου είναι κατάλληλα εδώ..

Η βρύση και τα εξαρτήματα επίπλων πρέπει να είναι κατασκευασμένα στο ίδιο στυλ – οι περισσότερες «νέες» βρύσες σε ατσάλινο χρώμα, ανοξείδωτο νεροχύτη, λαβές πόρτας και πόδια καρέκλας από το ίδιο υλικό θα κάνουν.

Μοντέρνος σχεδιασμός κουζίνας - Συσκευές και αξεσουάρ Μοντέρνος σχεδιασμός κουζίνας - Συσκευές και αξεσουάρ

Μοντέρνο σχέδιο κουζίνας – φωτογραφία

Περαιτέρω σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε ακόμη περισσότερα παραδείγματα κομψού μοντέρνου σχεδιασμού κουζίνας. Οι επιλογές σχεδίασης που παρουσιάζονται θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στην επιλογή ενός σετ επίπλων, να επιλέξετε το φινίρισμα και τον εξοπλισμό για αυτό και να διανείμετε σωστά τον φωτισμό. Εάν κατά την προβολή των φωτογραφιών σας ενδιαφέρουν κάποιες ιδέες, μπορείτε πάντα να τις χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα μεμονωμένο έργο και να βελτιώσετε το εσωτερικό του διαμερίσματος ή του σπιτιού σας..

Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία

Previous Post
Λευκό μπάνιο: 65 ιδέες σχεδιασμού
Next Post
Glass tapet i interiøret i leiligheten