15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ανατολίτικο στυλ κουζίνας: 75 ιδέες φωτογραφιών

Ανατολίτικο στυλ κουζίνας: 75 ιδέες φωτογραφιών

Η δημοτικότητα της οργάνωσης ευρωπαϊκών κατοικιών σε ανατολίτικο στιλ χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σπίτια με τέτοια δωμάτια. Η ενσάρκωση αυτής της κουλτούρας στο εσωτερικό σχέδιο φαίνεται μάλλον ασυνήθιστη, αλλά όμορφη, ζεστή και μοντέρνα..

Χαρακτηριστικά του ανατολίτικου στυλ

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η παρουσία αρκετών κατευθύνσεων, οι οποίες διαφέρουν από πολλές απόψεις μεταξύ τους – κινέζικα, ιαπωνικά και αραβικά, τα οποία αποτελούν τα χαρακτηριστικά του μαροκινού κινήτρου. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά κύρια χαρακτηριστικά που τα ενώνουν, και συγκεκριμένα:

1. Η χρήση φυσικών υλικών. Γνήσια κεραμικά, μέταλλο, ξύλο, καθώς και μεταξωτά υφάσματα θα ταιριάζουν απόλυτα εδώ.

2. Εξωτικότητα και πρωτοτυπία, σε συνδυασμό με μια άνετη διαρρύθμιση.

3. Η παρουσία εθνικών στολιδιών, μοτίβων στην επένδυση.

4. Έξυπνη και ταυτόχρονα συγκράτηση της διακόσμησης.

Σε μια κουζίνα ανατολίτικου στιλ, δεν πρέπει να υπάρχουν φωτογραφίες σε πλαίσια που χρησιμεύουν ως διακόσμηση, καθώς και διάφορες φιγούρες που δεν σχετίζονται με την κύρια λειτουργία του δωματίου όπου παρασκευάζεται φαγητό..

Σχέδιο κουζίνας σε ανατολίτικο στιλ - Χαρακτηριστικά Σχέδιο κουζίνας σε ανατολίτικο στιλ - Χαρακτηριστικά

Χρωματικές λύσεις

Παρόλο που οι κλάδοι στυλ έχουν πολλές ιδεολογικές διαφορές, ενώνονται από ένα πλούσιο συνδυασμό χρωμάτων. Κυριαρχείται από τόνους κίτρινου, μπεζ, κόκκινου, καφέ, καθώς και πράσινων και μπλε χρωμάτων. Το αραβικό στιλ λάμπει με χρυσούς αμμώδεις τόνους, ενώ οι Ιάπωνες προτιμούν μια κρεμώδη παλέτα σε συνδυασμό με καφέ στοιχεία. Διάφοροι αυτοσχεδιασμοί της ματζέντας είναι χαρακτηριστικοί των κινεζικών κατοικιών..

Μπεζ κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ

Μπεζ, κίτρινοι, χρυσές αποχρώσεις δημιουργούν ένα υπέροχο χαλαρωτικό περιβάλλον. Αυτή η γκάμα επένδυσης θα ταιριάζει απόλυτα με ξύλινη επίπλωση και σκούρο δάπεδο. Ο καμβάς οροφής είναι πιο συχνά ντυμένος με λευκό ή κρεμ χρώμα, όπου τα ξύλινα δοκάρια φαίνονται αρκετά αισθητικά ευχάριστα. Επίσης, στο φόντο των ανοιχτόχρωμων μπεζ επενδύσεων τοίχων, οι κηλίδες χρυσού μωσαϊκού φαίνονται υπέροχες.

Στην κατεύθυνση του Μαρόκου, μπορείτε να βρείτε εσωτερικούς χώρους όπου ο ρόλος του μπεζ πέφτει στο σετ, οι σκαλιστές λεπτομέρειες του οποίου συνδυάζονται τέλεια με την γαλαζωπότητα της επένδυσης. Για τη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου, αυτό το εύρος είναι το πιο χαρακτηριστικό. Επιπλέον, οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν σε πιο σκούρα χρώματα από τον κάτω και τον επάνω όροφο – αυτό προσθέτει γεωμετρική πρωτοτυπία. Μπεζ κεραμίδια με καφέ εθνικό στολίδι χαρακτηρίζουν τέλεια τον αραβικό τύπο..

Μπεζ κουζίνα ανατολίτικου στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Μπεζ κουζίνα ανατολίτικου στυλ - Εσωτερική διακόσμηση

Κόκκινη κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ

Τις περισσότερες φορές, οι μοβ αποχρώσεις εκδηλώνονται σε προσόψεις επίπλων, υφάσματα και διακόσμηση, αν και δεν αποκλείεται η χρήση τους στη διακόσμηση. Τα δίχτυα των αραβουργών σε κόκκινο χρώμα, που πλέκουν τους τοίχους, φαίνονται υπέροχα. Μπορείτε να διακοσμήσετε έναν από τους τοίχους, να τονίσετε, και ιδιαίτερα θαρραλέοι ιδιοκτήτες προτιμούν μερικές φορές την πλήρη πλήρωση του δωματίου με απαλή σκιά, για παράδειγμα, τερακότα. Ένα τέτοιο εσωτερικό μπορεί να βρεθεί σε κινέζικο ή μαροκινό στυλ. Αλλά δεν πρέπει να είναι μονόχρωμο – ροζ, πορτοκαλί, καφέ και μικρά λευκά στοιχεία των φωτιστικών, οι διακοσμήσεις θα βοηθήσουν στην αραίωσή του.

Στον μινιμαλισμό της Άπω Ανατολής της Ιαπωνίας, ένας τέτοιος σχεδιασμός είναι σπάνιος. Τις περισσότερες φορές είναι συνηθισμένο εδώ να διακοσμείτε το “κουτί” σε παστέλ χρώματα και το κεράσι είναι παρόν σε αποχρώσεις λαμπτήρων, υφάσματα, ζωγραφίζουν μία από τις πλευρικές επιφάνειες ή εφαρμόζουν διακοσμητικές εικόνες.

Κόκκινη κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - Εσωτερική διακόσμηση Κόκκινη κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - Εσωτερική διακόσμηση

Κουζίνα ελιάς σε ανατολίτικο στιλ

Διάφορες αποχρώσεις μούρων ελιάς φέρνουν φρεσκάδα στο κομψό εσωτερικό, δημιουργώντας έναν εκλεπτυσμένο σχεδιασμό με μια ζεστή, ζεστή ατμόσφαιρα. Εδώ, το κύμα συνδυάζει πολλές αποχρώσεις ταυτόχρονα, απόλυτα σε αρμονία μεταξύ τους. Οι καφέ, λευκοί και κρεμ τόνοι είναι επίσης καλοί συνεργάτες..

Ο συνδυασμός προσόψεων επίπλων ελιάς με ένα ανοιχτό (λευκό, κρεμ) κύριο χρώμα στην οροφή, τους τοίχους και το σκούρο καφέ δάπεδο φαίνεται υπέροχος. Ξύλινα δοκάρια και εθνικά μοτίβα θα συμπληρώσουν το μοτίβο. Μπορείτε να επικεντρωθείτε σε μια διαφορετική λύση βάφοντας τους τοίχους με μια παλέτα ελιάς. Τα έπιπλα από φυσικό ξύλο θα τονίσουν την αξιοπρέπεια του χρώματος.

Oriental Olive Kitchen - Interior Design Oriental Olive Kitchen - Interior Design

Φινίρισμα και υλικά

Μεταξύ των δομικών υλικών για επένδυση, διακρίνονται τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα, όπως σοβάς και βαφή οροφής, πλακάκια τοίχου, ψηφιδωτά και ξύλινο δάπεδο. Υπάρχουν επίσης πιο πρωτότυπες μέθοδοι, για παράδειγμα, επένδυση υφάσματος. Αλλά δεδομένου ότι για τις συνθήκες ενός περιορισμένου χώρου όπου παρασκευάζονται πιάτα, αυτό δεν είναι απολύτως λογικό, μια τέτοια “ομορφιά” χρησιμοποιείται στις τραπεζαρίες των ευρύχωρων κουζινών.

Πάτωμα

Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα του μικροκλίματος, καθώς και το στυλ, η τοποθέτηση πλακιδίων θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να διακοσμήσετε το πάτωμα. Αυτό το υλικό καθαρίζεται εύκολα, έχει υψηλή αντοχή στη φθορά και ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και σχεδίων σας επιτρέπει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Στα ιαπωνικά, μπορεί να αποτελείται από λευκές και καφέ μονόχρωμες πλάκες, ενώ το Μαροκινό χαρακτηρίζεται από την παρουσία ενός εθνικού στολίδι. Στο κινεζικό είδος, η τεχνητή πέτρα θα φαίνεται καλή. Δεδομένου ότι αυτό το υλικό είναι αρκετά κρύο, μπορεί να εγκατασταθεί ένα σύστημα θέρμανσης στην επιφάνεια του δαπέδου εκ των προτέρων..

Το παρκέ ή το ανθεκτικό στην υγρασία laminate είναι επίσης μια καλή επιλογή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λινέλαιο, το οποίο είναι πολύ φθηνότερο, ενώ οι ποικιλίες του επαναλαμβάνουν τη δομή των φυσικών υλικών..

Σχέδιο ανατολίτικης κουζίνας - φινίρισμα δαπέδου Σχέδιο ανατολίτικης κουζίνας - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Στο σχεδιασμό χωρισμάτων τοίχου, χρησιμοποιούνται ευρέως χρώματα, διακοσμητικά γύψο, ξύλινα πάνελ και, φυσικά, πλακάκια. Το ψηφιδωτό έχει ξεχωριστή θέση. Εδώ χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα είδη. Μια εξαιρετική προσθήκη που θα τονίσει το έθνικ σχέδιο θα είναι η επένδυση της ποδιάς εργασίας με εκτύπωση φωτογραφίας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε μια εικόνα χαρακτηριστική μιας συγκεκριμένης κουλτούρας. Για παράδειγμα, ιαπωνικά σαμουράι ή άνθη κερασιού, ιερογλυφικά ή δράκοι κ.λπ..

Στο μαροκινό είδος, οι θολωτές κόγχες με ράφια για πιάτα είναι ευπρόσδεκτες και το πνεύμα της Ιαπωνίας θα τονιστεί από μια επιφάνεια τοίχου που μιμείται ένα διαμέρισμα shoji. Η υφασμάτινη επένδυση από μετάξι αντιστοιχεί σε μεγαλύτερο βαθμό στους κινέζικους και αραβικούς τύπους – με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κανονίσετε τον χώρο φαγητού και ανάπαυσης.

Σχέδιο κουζίνας σε ανατολίτικο στιλ - Διακόσμηση τοίχων Σχέδιο κουζίνας σε ανατολίτικο στιλ - Διακόσμηση τοίχων

Οροφή

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επιφάνειες της οροφής είναι διακοσμημένες με ασβεστώσεις, βαφές, ματ τάσεις. Μερικές φορές η εκτύπωση φωτογραφιών είναι κατάλληλη εδώ, για παράδειγμα, για την τοποθέτηση της Γης του Ανατέλλοντος Ηλίου. Τα υφάσματα δοκών, στα οποία οι λάμπες είναι αναρτημένα, φαίνονται υπέροχα εδώ. Για την αραβική κουζίνα, μπορείτε να κανονίσετε μια δομή γυψοσανίδας, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σχήμα του θόλου.

Σχέδιο κουζίνας σε ανατολίτικο στιλ - Διακόσμηση οροφής Σχέδιο κουζίνας σε ανατολίτικο στιλ - Διακόσμηση οροφής

Έπιπλα κουζίνας σε ανατολίτικο στιλ

Τα πραγματικά «ανατολίτικα» έπιπλα για την κουζίνα είναι αξιοσημείωτα για το υψηλό κόστος τους, καθώς για την παραγωγή του πρέπει να χρησιμοποιούνται φυσικά δείγματα ξύλου υψηλής ποιότητας και στοιχεία αντίκες. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι τικ, μαόνι, μπαμπού. Η προσθήκη αποτελείται από έπιπλα από γυαλί και πλαστικό. Όσον αφορά το σχέδιο, σε κάθε μία από τις κατευθύνσεις έχει τα δικά του χαρακτηριστικά:

– Έπιπλα στην ιαπωνική κουζίνα με έντονα γεωμετρικά σχήματα. Ένθετα από γυαλί, χωρίς λαβές, γυαλισμένα μέτωπα είναι ευπρόσδεκτα. Η τραπεζαρία διακρίνεται για τη στιβαρότητα και τη μαζικότητά της. Μπορεί να έχει πέτρινο, ξύλινο ή μεταλλικό σκελετό, συνολικό τραπέζι.

– Το Μαροκινό διακρίνεται από ντουλάπια σε σχήμα θόλου, σκαλιστά στολίδια, ένα άγγιγμα αρχαιότητας και γρατζουνιές. Συχνά τα ακουστικά είναι κατασκευασμένα από μαόνι.

– Ο χώρος της κουζίνας σε αραβικό θέμα θα είναι επιπλωμένος με χαμηλά, γήινα αντικείμενα. Οι προσόψεις του σετ είναι διακοσμημένες με σκαλίσματα και ανάγλυφα ένθετα.

– Τα κινέζικα έπιπλα έχουν στρογγυλεμένο σχήμα. Είναι φτιαγμένο από βελανιδιά, μπαστούνι και μπαμπού. Ειδικές εθνοτικές νότες θα προσθέσουν ιερογλυφικά ή στολίδι σε αυτό..

Σχέδιο κουζίνας σε ανατολίτικο στυλ - Έπιπλα Σχέδιο κουζίνας σε ανατολίτικο στυλ - Έπιπλα

Φωτισμός και διακόσμηση

Θα πρέπει να υπάρχουν αρκετά φωτιστικά για να οργανώσετε καλό διάχυτο φωτισμό. Όμορφοι πολυέλαιοι, κρεμαστά φωτιστικά με ύφασμα, γυαλί και αμπαζούρ από ξύλο (μπαμπού) είναι κατάλληλα εδώ. Τα σημεία και οι προβολείς δεν είναι ευπρόσδεκτοι παντού, για παράδειγμα, μια κατάσταση στο πνεύμα της Κίνας συνεπάγεται το απόρρητο των πηγών φωτός και στην μαροκινή έκδοση, οι ασημένιες λάμπες είναι αρκετά κατάλληλες.

Παρόλο που η ανατολή είναι διάσημη για τη στολίδι της, δεν πρέπει να ξεχνάτε τον μινιμαλισμό κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου. Συχνά, η χρωματικότητα των τοίχων, του δαπέδου και της οροφής γίνεται στολίδι. Ωστόσο, πρέπει να προστεθεί ένα κομμάτι εθνικής κουλτούρας, για παράδειγμα, ειδώλια από πορσελάνη, χαλιά από μπαμπού, υπηρεσία τελετής τσαγιού, εικόνες πουλιών ή δράκων, πιάτα πορσελάνης.

Σε αραβικές διακοσμήσεις, το σκάκι, ο ναργιλέ, τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι κατάλληλα. Το πνεύμα της Ιαπωνίας θα τονιστεί με εικόνες τοίχου σαμουράι, κόκκινους ανεμιστήρες, ζωντανά φυτά (μπονσάι, ορχιδέες), ikebana.

Σχέδιο κουζίνας σε ανατολίτικο στυλ - Φωτισμός και διακόσμηση Σχέδιο κουζίνας σε ανατολίτικο στυλ - Φωτισμός και διακόσμηση Σχέδιο κουζίνας σε ανατολίτικο στυλ - Φωτισμός και διακόσμηση

Μικρή κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ

Δεδομένου ότι το εν λόγω στυλ υποθέτει ένα ελάχιστο σύνολο επίπλων, είναι πολύ πιθανό να το εφαρμόσετε σε ένα μικρό χώρο. Είναι προτιμότερο να σταθούμε στον ιαπωνικό τύπο κατοικίας, καθώς ο μινιμαλισμός εκδηλώνεται εδώ σε μεγαλύτερο βαθμό, αλλά δεν αποκλείονται άλλες παραλλαγές. Μια καλή λύση σχεδίασης θα ήταν να αγοράσετε έπιπλα από το δάπεδο μέχρι την οροφή ή να ταιριάξετε με το χρώμα του τοίχου, επομένως, το σετ θα συνδυαστεί με το δωμάτιο..

Το κύριο υπόβαθρο της διακόσμησης πρέπει να επιλέγεται από μια ελαφριά παλέτα, η οποία θα συμπληρωθεί με φωτεινά διακοσμητικά ένθετα με τη μορφή μωσαϊκής ποδιάς, πρωτότυπων εθνοτικών λαμπτήρων με έντονα χρώματα. Συνιστάται να αποφεύγετε πολύπλοκες δομές γυψοσανίδας στην οροφή – είναι καλύτερα να το βάψετε απλά ή να το διακοσμήσετε με έναν τεντωμένο καμβά. Το φινίρισμα του δαπέδου μπορεί να είναι αντίθετα σκοτεινό ή ελαφρύ, αλλά δύο τόνους πιο σκούρο από την επένδυση του τοίχου.

Η διακόσμηση δεν πρέπει να υπερφορτώνει το χώρο, επομένως θα αποτελείται από τακτοποιημένα στοιχεία, για παράδειγμα, φωτεινά δοχεία με φυτά, χαριτωμένες τοιχογραφίες, εθνικά στολίδια στη διακόσμηση.

Μικρή κουζίνα σε ανατολίτικο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Μικρή κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - Εσωτερική διακόσμηση Μικρή κουζίνα σε ανατολίτικο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Μικρή κουζίνα σε ανατολίτικο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση

Σχεδιασμός κουζίνας σε ανατολίτικο στιλ – φωτογραφία

Είναι αρκετά δύσκολο να μεταφέρετε με λόγια έναν τεράστιο αριθμό όλων των ειδών για τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου κουζίνας σε ανατολίτικο στιλ. Ως εκ τούτου, έχουμε συλλέξει μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών, η οποία παρουσιάζει μια ποικιλία λύσεων στυλ για τη διακόσμηση του δωματίου της κουζίνας. Perhapsσως μερικά από αυτά να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τη δική σας εθνική γωνιά στο διαμέρισμά σας. Καλή προβολή!

Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Κουζίνα σε ανατολίτικο στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού

Previous Post
Καθρέφτης μπάνιου (85+ φωτογραφίες)
Next Post
Kjøkkendesign i Provence -stil (90 bilder)