15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. (80 εικόνες)

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. (80 εικόνες)

Κουζίνα εμβαδού 9 τ.μ. χαρακτηριστικό για διαμερίσματα σε πολυώροφα κτίρια. Αυτό το πλάνο σας επιτρέπει να τοποθετήσετε συμπαγή συσκευές, ακουστικά και μια τραπεζαρία, κατάλληλη για μια οικογένεια 3-4 ατόμων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το δωμάτιο μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω συνδυάζοντας με χαγιάτι, αποθήκη, διάδρομο ή σαλόνι. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε παραδείγματα με φωτογραφίες για το πώς μπορεί να μοιάζει ένας μοντέρνος σχεδιασμός κουζίνας 9 μέτρων, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για το σχεδιασμό του..

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού κουζίνας 9 τ..

Η κουζίνα των εννέα μέτρων είναι η καλύτερη επιλογή για την εργονομική διάταξη τόσο της εργασίας όσο και της τραπεζαρίας. Η προσβασιμότητα βήμα προς βήμα σε όλα όσα χρειάζεστε διευκολύνει τη διαδικασία μαγειρέματος, εξαλείφοντας τις περιττές κινήσεις, αφήνοντας παράλληλα αρκετό ελεύθερο χώρο.

Σετ κουζίνας

Όταν επιλέγετε τέτοια υπερμεγέθη έπιπλα, είναι πολύ σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τις διαστάσεις: πρέπει να αντιστοιχούν στο μέγεθος των τοίχων και επίσης να είναι κατάλληλοι για τους ιδιοκτήτες ως προς το ύψος. Όταν επιλέγετε μια διάταξη, πρέπει να εστιάσετε κυρίως στα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του δωματίου, τη θέση των παραθύρων, των θυρών και των επικοινωνιών.

Απευθείας (γραμμικά) ακουστικά – η καλύτερη λύση για δωμάτια στενού τύπου διαδρόμου ή ανοιχτούς χώρους κουζίνας σε στούντιο διαμερίσματα. Στην πρώτη περίπτωση, εάν η πόρτα και το παράθυρο βρίσκονται σε αντίθετα άκρα των τοίχων μικρότερου μήκους, το ψυγείο θα πρέπει να εγκατασταθεί στην ίδια σειρά με τα ντουλάπια (ή ενσωματωμένα) και για το τραπέζι φαγητού μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέρος κοντά στο παράθυρο.

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Απευθείας (γραμμικά) ακουστικά Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Απευθείας (γραμμικά) ακουστικά

Ακουστικά σε σχήμα L σε κουζίνες εμβαδού 9 τ.μ. εμφανίζεται συχνότερα. Αυτή η διάταξη σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τον γωνιακό χώρο και να δημιουργείτε ένα βολικό τρίγωνο εργασίας μεταξύ της σόμπας, του νεροχύτη και του ψυγείου..

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Ακουστικά σε σχήμα L Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Ακουστικά σε σχήμα L

Ακουστικά σε σχήμα U ιδανικό για κουζίνες σε συνδυασμό με σαλόνι ή χαγιάτι. Σε αυτή την περίπτωση, μία από τις πλευρές καταλαμβάνεται από έναν πάγκο ή έναν πάγκο μπαρ, ο οποίος χρησιμοποιείται ταυτόχρονα τόσο ως χώρος μαγειρέματος όσο και ως τραπέζι φαγητού. Η διάταξη με το γράμμα P είναι επίσης κατάλληλη για τετράγωνα δωμάτια χωρίς παράθυρο, αλλά η τραπεζαρία δεν θα ταιριάζει πλέον εκεί..

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Ακουστικά σε σχήμα U

Σετ νησιού μπορεί να είναι μια καλή λύση για μια κουζίνα 9 τετραγωνικών μέτρων, εάν είναι συμπαγής σε μέγεθος και ο πάγκος του νησιού είναι αρκετά στενός. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως τραπέζι για γεύματα τοποθετώντας δίπλα του πολλά σκαμπό με ψηλά μπαρ (είναι προτιμότερο να αγοράζετε πτυσσόμενα ώστε να μην παρεμβαίνουν στο μαγείρεμα τον υπόλοιπο χρόνο).

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Σετ με ένα νησί Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Σετ με ένα νησί

Οι καλύτεροι συνδυασμοί χρωμάτων

Παρόλο που ο χώρος της κουζίνας επιτρέπει έντονες αντιθέσεις, εξακολουθεί να αξίζει να δείξετε κάποια αυτοσυγκράτηση κατά την επιλογή επίπλων και τελειωμάτων. Για ένα αρμονικό εσωτερικό, 2-3 βασικά χρώματα θα είναι αρκετά.

Οι συμπαγείς επιφάνειες είναι προτιμότερες από μια πληθώρα μοτίβων, αλλά διακριτικά μοτίβα πλακιδίων ή ενδιαφέρουσες εκτυπώσεις φωτογραφιών μπορούν να γίνουν το highlight του εσωτερικού..

Φωτεινά, χαρούμενα χρώματα θα είναι κατάλληλα στο δωμάτιο μαγειρικής: ανοιχτό πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί ή όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου. Όλα συνδυάζονται τέλεια με μια αχρωματική παλέτα: λευκό, γκρι, μαύρο..

Κρύοι τόνοι όπως μπλε, τιρκουάζ, λιλά δεν είναι πολύ κατάλληλοι για τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου κουζίνας 9 τ.μ .: καταστέλλουν την όρεξη και μπορούν να κάνουν το δωμάτιο να μοιάζει με μπάνιο.

Οι λάτρεις της φυσικής σειράς μπορούν να συμβουλευτούν να επιλέξουν ζεστές μπεζ-καφέ αποχρώσεις που είναι εγγενείς στο φυσικό ξύλο και την πέτρα. και στους γευσιγνώστες υψηλής τεχνολογίας σίγουρα θα αρέσει ο κομψός συνδυασμός μαύρου με χάλυβα χρωμίου.

Ερυθρόλευκο - Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. Γάλα με καφέ - Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. Λευκό με πορτοκαλί - Σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ. Λευκό με μοβ - Σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ. Λευκό με πράσινο - Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. Μαύρο με πορτοκαλί - Σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ. Μαύρο και άσπρο - Σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ.

Αυξάνουμε τον χώρο της κουζίνας 9 μέτρων

Διευρύνετε οπτικά το χώρο της κουζίνας 9 τ.μ. μερικοί απλοί κανόνες που συνήθως χρησιμοποιούν οι εσωτερικοί σχεδιαστές θα σας βοηθήσουν.

Ενσωματωμένες συσκευές

Παραγγείλετε ένα σετ με κόγχες για μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές: φούρνο, πλυντήριο πιάτων, καφετιέρα, φούρνο μικροκυμάτων, καταψύκτη και ψυγείο.

Μια εξαιρετική λύση θα ήταν να τα τοποθετήσετε σε ξεχωριστή βάση, όπως φαίνεται στη φωτογραφία – αυτό θα εξαλείψει το πρόβλημα με την καλωδίωση σε κάθε μεμονωμένο στοιχείο..

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Ενσωματωμένες συσκευές

Γυαλιστερές υφές

Η λάμψη καθρέφτη είναι ένας γνωστός τρόπος για να κάνετε έναν χώρο να φαίνεται πιο ογκώδης. Η γυαλιστερή επιφάνεια της τεντωμένης οροφής, τα άσπρα γυαλισμένα κεραμίδια που βράζουν, οι χιονισμένες προσόψεις των ακουστικών θα γεμίσουν το εσωτερικό της κουζίνας με αέρα και φως.

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Γυαλιστερές υφές

Οριζόντιες γραμμές

Συνήθως, οι κουζίνες 9 μέτρων έχουν τετράγωνη διάταξη. Για να τεντώσετε οπτικά τους τοίχους και να δώσετε στο δωμάτιο σχήμα ορθογωνίου, μπορείτε να σχεδιάσετε την οριζόντια γραμμή με έντονα πλακάκια ή να επιλέξετε ένα ριγέ ακουστικό.

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Οριζόντιες γραμμές

Λειτουργικό περβάζι παραθύρου

Προκειμένου το κάθισμα του παραθύρου να μην είναι άδειο, αντικαταστήστε το συνηθισμένο περβάζι παραθύρου με έναν λειτουργικό πάγκο, στον οποίο μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα νεροχύτη (σε αυτή την περίπτωση, είναι σκόπιμο να προστατεύσετε με κάποιο τρόπο το γυαλί από συνεχείς πιτσιλιές) και κάτω από αυτό – κανονίστε επιπλέον συστήματα αποθήκευσης.

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Πλύσιμο με μαρσπιέ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Παράθυρο-τραπεζάκι επάνω

Διαφανή έπιπλα

Ξύλινο τραπέζι στην κουζίνα 9 τ.μ. μερικές φορές μπορεί να φαίνεται πολύ ογκώδες, αλλά ένα μοντέλο με λεπτά μεταλλικά πόδια και γυάλινη κορυφή θα ταιριάζει απόλυτα εδώ. Οι διαφανείς ακρυλικές καρέκλες είναι το τέλειο συμπλήρωμα σε αυτό το βαρύ σχέδιο..

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Διαφανή έπιπλα

Τοιχογραφίες και πίνακες φωτογραφιών

Η σύγχρονη ποιότητα εκτύπωσης σε όλα τα είδη υλικών σάς επιτρέπει να κάνετε το εσωτερικό κάθε κουζίνας φωτεινό και ασυνήθιστο.

Για να εμβαθύνετε το χώρο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε εικόνες με προοπτική ανοίγματος (αντί για λουλούδια ή νεκρές φύσεις – τοπία, πανοράματα) και ρεαλιστικό παιχνίδι φωτός. Μπορείτε να διακοσμήσετε έναν ελεύθερο τοίχο, μια πρόσοψη ενός ακουστικού, μια ποδιά ή ακόμα και μια πόρτα με μια εικόνα που σας αρέσει – σε κάθε περίπτωση, θα φαίνεται θεαματική.

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Ταπετσαρίες και πίνακες φωτογραφιών Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Ταπετσαρίες και πίνακες φωτογραφιών Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. - Ταπετσαρίες και πίνακες φωτογραφιών

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι

Η αναδιαμόρφωση της κουζίνας με συνδυασμό με χαγιάτι ή μπαλκόνι καθιστά δυνατή την αύξηση του χρήσιμου χώρου κατά 2-3 τετραγωνικά μέτρα. Αλλά δεδομένου ότι ο φέροντος τοίχος του σπιτιού αγγίζει, οποιαδήποτε εργασία μπορεί να ξεκινήσει μόνο αφού έχουν συμφωνηθεί τα έγγραφα στις αρμόδιες αρχές και πρέπει να εκτελούνται από επαγγελματίες..

Αφού προετοιμαστεί ο χώρος και το μπαλκόνι είναι αξιόπιστα μονωμένο, εκεί μπορείτε να κανονίσετε μια τραπεζαρία ή μια μαλακή γωνιά για χαλάρωση, να βάλετε ένα ψυγείο ή ντουλάπια για την αποθήκευση τροφίμων.

Οι επιλογές για τη μεταφορά σόμπων ή νιπτήρων στο πρώην χαγιάτι απαιτούν ειδική άδεια, καθώς σε πολυκατοικίες οι σωλήνες αερίου και οι σωλήνες αποχέτευσης συνδέονται συνήθως σε ένα ενιαίο σύστημα και απαγορεύεται να αλλάξετε οτιδήποτε σε αυτό κατά βούληση.

Συχνά, κατά την ανακατασκευή, αφαιρούνται μόνο το παράθυρο και η πόρτα και αφήνεται ο τοίχος που χωρίζει την κουζίνα από το μπαλκόνι. Σε αυτή την περίπτωση, αντί για το περβάζι παραθύρου, είναι εγκατεστημένος ένας μετρητής ράβδων, στον οποίο υπάρχει πρόσβαση και από τις δύο πλευρές..

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. με μπαλκόνι

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ

Η καθαρότητα και ο μινιμαλισμός του μοντέρνου στυλ το καθιστά ιδανικό για μια σχετικά μικρή κουζίνα 9 μέτρων.

Το μοντέρνο στυλ του εσωτερικού χαρακτηρίζεται από άψογα ακόμη και μονοφωνικές επιφάνειες με μεταλλική γυαλάδα, γυαλιστερές υφές, γραφικές γραμμές και κυρίως συγκρατημένα, κοντά στην αχρωματική κλίμακα, χρώματα.

Μερικές φορές η σοβαρότητα της επίπλωσης μετριάζεται από πιτσιλιές φυσικών υλικών: πέτρα, ξύλο, φωτεινά σχέδια ή πλούσια απόχρωση των ακουστικών, αλλά ως επί το πλείστον, το μοντέρνο στυλ είναι επιχρωμιωμένο ατσάλι, γυαλί και πλαστικό.

Η κεντρική θέση σε αυτήν την κουζίνα καταλαμβάνεται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, χάρη στην οποία η διαδικασία μαγειρέματος γίνεται εύκολη και ευχάριστη..

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε μοντέρνο στιλ

Κουζίνα 9 τ.μ. σε κλασικό στιλ

Ο κλασικός σχεδιασμός επιλέγεται για την κουζίνα τους από ανθρώπους που εκτιμούν την ομορφιά και την αρμονία. Αυτό το ευγενές στυλ φαίνεται αριστοκρατικό ακόμη και σε μια έκταση 9 τετραγωνικών μέτρων..

Μπορείτε να αναφέρετε λεπτομερώς το εσωτερικό της κουζίνας σε κλασικό στιλ με τη βοήθεια διακοσμητικών καλουπιών από γυψομάρμαρο, κολώνες, κρυστάλλινους λαμπτήρες και χιονισμένη πορσελάνη.

Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε κλασικό στιλ Σχεδιασμός κουζίνας 9 τ.μ. σε κλασικό στιλ

Γωνιακό σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ..

Η γωνιακή διάταξη είναι ένας βολικός και ασφαλής τρόπος για να τακτοποιήσετε έπιπλα σε κουζίνα 9 τ.μ., η οποία χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τις γωνίες και αφήνει ακόμα χώρο για την τραπεζαρία..

Αν σας αρέσει αυτή η επιλογή, σας προτείνουμε να δείτε τη συλλογή φωτογραφιών με παραδείγματα για το πώς μπορεί να φαίνεται ένα παρόμοιο σχέδιο σε διαφορετικές παλέτες χρωμάτων και στυλ. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες – μπορούν να κρύψουν χρήσιμες ιδέες για να κάνουν το εσωτερικό ακόμα πιο άνετο και τη διαμονή σας στην κουζίνα πιο άνετη..

Γωνιακό σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ. Γωνιακό σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ. Γωνιακό σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ. Γωνιακό σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ. Γωνιακό σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ. Γωνιακό σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ. Γωνιακό σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ. Γωνιακό σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ. Γωνιακό σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ. Γωνιακό σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ. Γωνιακό σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ. Γωνιακό σχέδιο κουζίνας 9 τ.μ.

Βίντεο: Κουζίνα 9 τ.μ. – Εσωτερικές ιδέες

Previous Post
Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ σοφίτας (100+ φωτογραφίες)
Next Post
Gardiner i Provence -stil: 75 fotoideer