Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα: 90 ιδέες φωτογραφιών
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα: 90 ιδέες φωτογραφιών

Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα: 90 ιδέες φωτογραφιών

Για πολλές δεκαετίες, οι άνθρωποι διακοσμούν τους τοίχους των σπιτιών τους με ταπετσαρία που δημιουργεί μια ζεστή, σπιτική ατμόσφαιρα. Οι καμβάδες είναι ακόμα επίκαιροι σήμερα, αλλά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, έχουν ήδη μια τεράστια ποικιλία υλικών, χρωμάτων και υφών. Για τη διακόσμηση του χώρου της κουζίνας, απαιτείται μια ειδική προσέγγιση στην επιλογή του χρώματος της επίστρωσης, η οποία μπορεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να διορθώσει το χώρο, να δώσει ευεξία, φρεσκάδα στην ατμόσφαιρα, να χαρίσει χαρά, εξαιρετική όρεξη και να εμπνεύσει για τη δημιουργία πραγματικών μαγειρικών αριστουργημάτων.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ταπετσαρία

Σήμερα, η γκάμα των ταπετσαριών είναι τόσο μεγάλη που μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολο να βρεις την καλύτερη επιλογή για την κουζίνα σου. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες που μπορούν να διακοσμήσουν, να αρωματίσουν το δωμάτιο, να του δώσουν επιπλέον οπτικό χώρο και, αντιστρόφως, να επιδεινώσουν τα υπάρχοντα ελαττώματα του δωματίου. Όταν σκέφτεστε το σχέδιο για την κουζίνα σας, λάβετε υπόψη τα ακόλουθα σημαντικά σημεία:

– Οι κρύες και ελαφριές αποχρώσεις της ταπετσαρίας θα επεκτείνουν οπτικά το χώρο του δωματίου και οι ζεστές και φωτεινές θα το μειώσουν.

– Τα μεγάλα σχέδια φέρνουν τον τοίχο πιο κοντά και μια μικρή χαριτωμένη εκτύπωση – απομακρύνεται.

– Η ταπετσαρία με οριζόντια λωρίδα ή μοτίβο κάνει τα τοιχώματα τοίχων πιο πλατιά, αλλά ταυτόχρονα χαμηλώνει την οροφή, ενώ οι κάθετες εικόνες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι τοίχοι με διαγώνιες γραμμές και μοτίβα φαίνονται ξεχωριστοί, δίνοντας στο δωμάτιο κάποια δυναμική. Πριν αγοράσετε, θα πρέπει να αξιολογήσετε τη γεωμετρία της κουζίνας σας και, με βάση αυτό, να κάνετε μια επιλογή.

Χρησιμοποιώντας ταπετσαρίες διαφορετικών αποχρώσεων, μπορείτε να ορίσετε διακριτικά μεμονωμένους χώρους της κουζίνας και να κάνετε την ατμόσφαιρα πιο διαφορετική. Μερικές φορές επιλέγουν ένα κυρίαρχο χρώμα και επιλέγουν κηλίδες από τους πιο σκούρους ή πιο ανοιχτούς τόνους. Με τον δικό του τρόπο, ο σχεδιασμός φαίνεται εντελώς διαφορετικός σε χρώμα και μοτίβο με ταπετσαρία διαφορετικών τοίχων της κουζίνας.

Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε

Τύποι ταπετσαριών για την κουζίνα

Υπάρχει μια σειρά υλικών από τα οποία κατασκευάζεται η σύγχρονη ταπετσαρία. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του μικροκλίματος της κουζίνας, με την υψηλή υγρασία, τη ρύπανση και τις ακραίες θερμοκρασίες. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι θα χρειαστείτε ταπετσαρία που πλένεται, ανθεκτική στην υγρασία, με μεγάλη αντοχή στο φως. Όλες αυτές οι παράμετροι υποδεικνύονται από τον κατασκευαστή στη συσκευασία..

Οι χάρτινες ταπετσαρίες για την κουζίνα είναι κατηγορηματικά ακατάλληλες, καθώς δεν αντιστοιχούν σε καμία από τις παραπάνω παραμέτρους, εκτός εάν πρόκειται να τις κολλήσετε προσωρινά, για μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά μπορείτε να εμπιστευτείτε με ασφάλεια τις ανθεκτικές επισκευές σε βινύλιο, μη υφασμένο, ακρυλικό και υαλοβάμβακα. Μια πρωτότυπη επιλογή που θα κάνει το σχέδιο πιο ενδιαφέρον θα είναι ταπετσαρίες από μπαμπού ή φελλό που μπορούν να δημιουργήσουν μια μοναδική άνεση στο σπίτι. Είναι από τα πιο βιώσιμα υλικά που μπορούν να αντέξουν όλες τις δυσκολίες των διαδικασιών κουζίνας..

Χρώμα ταπετσαρίας για κουζίνα - Τύποι ταπετσαρίας Χρώμα ταπετσαρίας για κουζίνα - Τύποι ταπετσαρίας

Χρωματικές λύσεις

Αναμφίβολα, το χρώμα της ταπετσαρίας για την κουζίνα πρέπει να επιλεγεί κατά την κρίση σας, επειδή κάθε άτομο αντιλαμβάνεται αυτήν ή εκείνη τη σκιά με τον δικό του τρόπο. Αλλά αξίζει επίσης να ακούσετε τις συστάσεις έμπειρων σχεδιαστών, οι οποίοι λένε ότι κατά την αγορά, πρέπει να λάβετε υπόψη τη θέση του δωματίου της κουζίνας σε σχέση με τα βασικά σημεία. Για παράδειγμα, μια κουζίνα με παράθυρα προς το νότο, όπου μπαίνει αρκετό ηλιακό φως, πρέπει να “κρυώσει” εφαρμόζοντας κρύες αποχρώσεις. Εάν είστε ιδιοκτήτης κουζίνας με παράθυρα στραμμένα προς τα βόρεια, πρέπει να την «ζεστάνετε» με ζεστούς τόνους διακόσμησης, ιδιαίτερα ταπετσαρία. Στη συνέχεια, στηριζόμαστε στις προσωπικές προτιμήσεις και τα χαρακτηριστικά των λουλουδιών από την άποψη της ψυχολογίας..

Λευκή ταπετσαρία για την κουζίνα

Η χιονισμένη παλέτα κάνει το δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ και ευρύχωρο. Το Kohler συμβολίζει την καθαριότητα και την τάξη, επομένως είναι ιδανικό για την κουζίνα. Το τεράστιο πλεονέκτημά του είναι ότι συνδυάζεται με οποιαδήποτε χρώματα και αποχρώσεις, υφές και σχέδια, επομένως διατηρεί συχνά συντροφιά με εκπροσώπους της παλέτας του ουράνιου τόξου. Μια μονόχρωμη έκδοση λευκής ταπετσαρίας μπορεί να βρεθεί σε ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις συμπληρώνεται με σχέδια που “ζωντανεύουν” τους τοίχους και βοηθούν στην τοποθέτηση των απαραίτητων τόνων. Η διακόσμηση τοίχου φαίνεται μοντέρνα με ταπετσαρία που μιμείται λευκή τοιχοποιία ή τεχνητή πέτρα με ανάμειξη γκρι κηλίδων.

Λευκή ταπετσαρία για την κουζίνα - Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα Λευκή ταπετσαρία για την κουζίνα - Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα

Μπλε ταπετσαρία για την κουζίνα

Το μπλε χρώμα στην κουζίνα είναι ένας εξαιρετικός σχεδιασμός, τον οποίο δεν θα αποφασίσουν όλοι. Αν και, αν επιλέξετε τη σωστή απόχρωση, χρησιμοποιώντας ζεστά χρώματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον που δίνει μια αίσθηση ευταξίας, ασφάλειας. Αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι αυτή η παλέτα μπορεί να μειώσει την όρεξη, επομένως μπορεί να είναι μια ιδανική επιλογή για όσους ακολουθούν τη φιγούρα τους, αλλά οι οικογένειες με παιδιά πρέπει να είναι πιο προσεκτικές στην επιλογή της..

Μπορείτε να επικολλήσετε στους τοίχους με γαλάζια ταπετσαρία ή μπεζ, λευκό με διακριτικό μπλε μοτίβο, αλλά οι σχεδιαστές δεν συνιστούν να ντύσετε εντελώς το κουτί της κουζίνας σε ένα πλούσιο μπλε χρώμα, εκτός ίσως για να τα διακοσμήσετε με έναν τοίχο με έμφαση. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια δορυφορική σκιά λαμβάνοντας υπόψη τον φωτισμό του δωματίου – εάν το δωμάτιο βλέπει νότια, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν κρύο τόνο για τους γείτονες και ένας ζεστός είναι κατάλληλος για τη βόρεια πλευρά. Μια εξαιρετική λύση για ένα μικρό δωμάτιο θα είναι η μπλε ταπετσαρία με σκούρες λωρίδες, η οποία θα συμβάλει στην οπτική αύξηση του χώρου..

Μπλε ταπετσαρία κουζίνας - χρώμα ταπετσαρίας κουζίνας Μπλε ταπετσαρία κουζίνας - χρώμα ταπετσαρίας κουζίνας Μπλε ταπετσαρία κουζίνας - χρώμα ταπετσαρίας κουζίνας

Πράσινη ταπετσαρία για την κουζίνα

Η χρήση πράσινης ταπετσαρίας στην κουζίνα είναι μια καλή λύση που ταιριάζει σε κάθε μέγεθος δωματίου. Αυτό το χρώμα είναι καθολικό – ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε υπάρχον στυλ, έχει περίπου εκατό αποχρώσεις, με τις οποίες μπορείτε να ρυθμίσετε το χώρο.

Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι οι πράσινοι τόνοι έχουν θετική επίδραση στην ψυχολογική κατάσταση ενός ατόμου, βελτιώνουν την όρεξη. Όταν κοιτάζετε τη βοτανική παλέτα, τα μάτια σας ξεκουράζονται και πολλοί συσχετισμοί με υπέροχα φυσικά τοπία προκύπτουν στο κεφάλι σας. Ταπετσαρία με φυτική εκτύπωση και μικρά λουλούδια φαίνεται φυσική. Σε ένα τέτοιο φόντο, έπιπλα από κρέμα, λευκούς τόνους φαίνονται καλά, καθώς και ξύλινες επιφάνειες, τόσο ανοιχτές (σημύδα, σφενδάμι) όσο και σκούρες (καρυδιά, wenge).

Πράσινη ταπετσαρία για την κουζίνα - Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα Πράσινη ταπετσαρία για την κουζίνα - Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα

Κόκκινη ταπετσαρία για την κουζίνα

Ένα μάλλον ακραίο κόκκινο χρώμα στο μοντέρνο σχεδιασμό κερδίζει όλο και περισσότερη δημοτικότητα, ενώνοντας αρμονικά σε μοντέρνα στυλ. Είναι σε θέση να χαροποιήσει, να προικίσει ένα άτομο με ζωτική ενέργεια, να αυξήσει την αποδοτικότητα.

Μια κουζίνα με κόκκινη ταπετσαρία το πρωί θα σας δώσει ώθηση για την επόμενη μέρα. Ταυτόχρονα, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα πλούσιο κόκκινο χρώμα, είναι ακόμη καλύτερο να το αρνηθείτε ή να το χρησιμοποιήσετε σε μικρές ποσότητες με τη μορφή κομψής εκτύπωσης, λεπτών λωρίδων. Προτίμηση μπορεί να δοθεί σε μπορντό ή ροζ τόνους.

Ο σχεδιασμός φαίνεται όμορφος, όπου η ταπετσαρία επαναλαμβάνει το μοτίβο των ακουστικών, καθώς και ένας μονόχρωμος σκούρος κόκκινος τοίχος που μπορεί να απομακρύνει το αεροπλάνο, διευρύνοντας έτσι τον χώρο. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ο κόκκινος τόνος δεν ταιριάζει καλά με το ξύλο, επομένως, όταν επιλέγετε ακουστικά, είναι προτιμότερο να κλίνει προς λευκές, γκρι, μαύρες γυαλιστερές προσόψεις..

Κόκκινη ταπετσαρία κουζίνας - χρώμα ταπετσαρίας κουζίνας Κόκκινη ταπετσαρία κουζίνας - χρώμα ταπετσαρίας κουζίνας

Κίτρινη ταπετσαρία για την κουζίνα

Μια υπέροχη ηλιόλουστη παλέτα ευχαριστεί πάντα το μάτι, φέρνοντας νότες χαρούμενης διάθεσης. Το χρώμα έχει πολλές αποχρώσεις – από κρύο λεμόνι μέχρι τον φωτεινό τόνο της καλοκαιρινής πικραλίδας. Για ένα μικρό δωμάτιο, θα πρέπει να επιλέξετε μια ελαφρύτερη γκάμα, η οποία με την πάροδο του χρόνου δεν θα αρχίσει να προκαλεί ευερεθιστότητα. Οποιαδήποτε απόχρωση του κίτρινου μπορεί να απαλύνει τη λευκή παλέτα και η παρουσία εκλεπτυσμένων μοτίβων θα κάνει το σχέδιο πιο ελαφρύ, πιο ευάερο..

Κίτρινη ταπετσαρία για την κουζίνα - Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα Κίτρινη ταπετσαρία για την κουζίνα - Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα

Γκρι ταπετσαρία για την κουζίνα

Οι γκρι αποχρώσεις του φινιρίσματος μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική κατάσταση ενός ατόμου με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, τα ελαφριά και τα μεσαία είναι καταπραϋντικά, ενώ τα σκοτεινά μπορούν να προκαλέσουν απάθεια, οπότε δεν πρέπει να υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες – μπορεί να εφαρμοστεί ως σημεία προφοράς. Ο τόνος τέφρας του εσωτερικού είναι ιδανικός για κουζίνες με νότιο προσανατολισμό, καθώς μπορεί να «δροσίσει» την ατμόσφαιρα. Θα είναι μια καλή λύση τόσο για κλασικούς όσο και για υπερσύγχρονους εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον, είναι μια από τις πιο πρακτικές επιλογές που μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο χρωματικό σχήμα και υφή..

Γκρι Ταπετσαρία κουζίνας - Χρώμα ταπετσαρίας κουζίνας Γκρι Ταπετσαρία κουζίνας - Χρώμα ταπετσαρίας κουζίνας

Εσωτερικά στυλ

Οι σύγχρονες τάσεις τείνουν να διακοσμούν δωμάτια σε ένα συγκεκριμένο στυλ που συμπαθεί περισσότερο τις προσωπικές προτιμήσεις, την ιδιοσυγκρασία και τον τρόπο ζωής των ιδιοκτητών. Σε αυτή την περίπτωση, η κουζίνα πρέπει επίσης να ταιριάζει με τη συνολική σχεδίαση του χώρου διαβίωσης. Η επιλογή χρώματος και μοτίβου ταπετσαρίας μπορεί να είναι ριζικά διαφορετική σε ένα ή το άλλο στυλ..

Ταπετσαρία για την κουζίνα σε κλασικό στιλ

Οι ελαφροί καταπραϋντικοί τόνοι φινιρίσματος, όπως μπεζ, γκρι, κρέμα, είναι κατάλληλοι εδώ. Μια μοναδική ατμόσφαιρα θα δημιουργηθεί από μοτίβα από μαργαριτάρια σε συνδυασμό με τη λάμψη των ασημένιων και χρυσών εγκλεισμών, διακόσμηση γυψοσανίδας.

Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα σε κλασικό στιλ

Ταπετσαρία για την κουζίνα στο στυλ της Προβηγκίας

Η Προβηγκία χαρακτηρίζεται από παστέλ αποχρώσεις σχεδιασμού – λεβάντα, μπλε, πρασινωπό, ανοιχτό ροζ. Εκτυπώσεις φυτών, εικόνες μεσαίου μεγέθους πουλιών και ζώων θα δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ενός γαλλικού χωριού..

Χρώμα ταπετσαρίας στυλ Προβηγκίας

Ταπετσαρία για την κουζίνα σε στυλ σοφίτας

Η διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας χαρακτηρίζεται από σκόπιμη απροσεξία της διακόσμησης, τραχύτητα υλικών. Ταπετσαρία με απομίμηση τοιχοποιίας, καμβάδες μαύρου φιλμ για σχέδιο και γκράφιτι θα φαίνονται υπέροχα εδώ.

Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα σε στυλ σοφίτας

Ταπετσαρία για την κουζίνα στο στυλ του μινιμαλισμού

Ο λακωνικός μινιμαλισμός χαρακτηρίζεται από ένα μονόχρωμο φινίρισμα, κατά προτίμηση σε λευκούς (γκρι) τόνους. Μονόχρωμα σχέδια, απομίμηση ξύλου ή γυαλισμένης πέτρας είναι επίσης αποδεκτά..

Μινιμαλιστικό χρώμα ταπετσαρίας κουζίνας

Ταπετσαρία κουζίνας υψηλής τεχνολογίας

Αυτό το υπερσύγχρονο στυλ έχει σχεδιαστεί για ευρύχωρα δωμάτια, είναι σε θέση να εκπλήξει με την πρωτοτυπία του και πολλές απρόσμενες λύσεις. Ταπετσαρία με γεωμετρικά μοτίβα, τρισδιάστατοι καμβάδες θα σας βοηθήσουν να υποστηρίξετε την κατεύθυνση.

Χρώμα ταπετσαρίας κουζίνας υψηλής τεχνολογίας

Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα – φωτογραφίες και ιδέες

Θα δείτε περισσότερες φωτογραφίες από όμορφες χρωματιστές ταπετσαρίες για την κουζίνα στη συλλογή μας. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα για να επιδείξετε τον κομψό σχεδιασμό εδώ. Θα εξοικειωθείτε με τους καλύτερους συνδυασμούς χρωμάτων, επιλογές επιλογής επίπλων για συγκεκριμένο τόνο τοίχου, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό σχέδιο στο μέλλον. Καλή προβολή!

Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες Χρώμα ταπετσαρίας για την κουζίνα - φωτογραφίες και ιδέες

Previous Post
Κουζίνες Ikea στο εσωτερικό (80 φωτογραφίες)
Next Post
Køyeseng med sofa (60+ bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector