15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας (58 φωτογραφίες)

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας (58 φωτογραφίες)

Τα σύγχρονα σχέδια προσφέρουν εκατοντάδες επιλογές για τη διακόσμηση του χώρου, αν και πολλοί επιλέγουν να κολλήσουν με την παραδοσιακή ταπετσαρία ή την κανονική βαφή. Ωστόσο, άλλα υλικά έχουν μοναδική αισθητική και ιδιότητες που θα μεταμορφώσουν κάθε δωμάτιο – απλά πρέπει να ξέρετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε. Σήμερα θα μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά της διακοσμητικής πέτρας στο εσωτερικό της κουζίνας, καθώς και για τις ευρείες δυνατότητες χρήσης της.!

Βασικά χαρακτηριστικά

Η διακοσμητική πέτρα προσελκύει με τη ζωντανή υφή, τον όγκο και τη φυσική, ακόμη και “άγρια” εμφάνιση, η οποία δεν χρησιμεύει τόσο ως διακόσμηση στο εσωτερικό, αλλά μάλλον σχηματίζει μια εικόνα και δημιουργεί μια διάθεση. Η χρήση του ως εσωτερική διακόσμηση υποχρεώνει να ακολουθήσει μια υπεύθυνη προσέγγιση στο σχεδιασμό ολόκληρου του χώρου – δεν είναι ουδέτερο φόντο, όπως ένας τοίχος βαμμένος σε λευκό, αλλά μια ισχυρή καλλιτεχνική λύση..

Μια τέτοια επίστρωση είναι κατάλληλη για πολλά στυλ και θα ταιριάζει τέλεια στην κουζίνα ενός εξοχικού σπιτιού ή διαμερίσματος. Φαίνεται πολύ οργανικό σε ένα εσωτερικό της χώρας, φέρνοντας ένα είδος ρουστίκ γοητείας και άνεσης, αλλά τα μοντέρνα στυλ αρέσκονται επίσης στα φυσικά (ή μιμούμενα) υλικά. Σε αυτό το θέμα, είναι απαραίτητο να βασιστείτε στον γενικό σχεδιασμό της κουζίνας..

Για παράδειγμα, η επένδυση από πέτρα συνδυάζεται με ξύλο και άλλες φυσικές επιφάνειες. Είναι επίσης καλύτερο να “δανειστείτε” το χρωματικό σχέδιο από τη φύση: λευκό, άμμο, καφέ, μαύρο, γκρι αποχρώσεις, λιγότερο συχνά – μπλε, πράσινο ή μπορντό. Αλλά πιο φωτεινοί συνδυασμοί δεν θα «τα πάνε καλά» με την αυστηρή φύση της πέτρας. Ωστόσο, ακόμη και σε μια γυαλιστερή φουτουριστική κουζίνα, μπορείτε να επιλέξετε το φινίρισμα της επιθυμητής υφής, καθώς αυτό το υλικό παρουσιάζεται σε ένα ευρύ φάσμα.

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - Κύρια χαρακτηριστικά

Τύποι πέτρας

Ανάλογα με την προέλευση, υπάρχουν δύο κύριες ομάδες διακοσμητικής πέτρας: τεχνητή και φυσική, οι οποίες διαφέρουν στη σύνθεση..

Φυσική διακοσμητική πέτρα

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η φυσική πέτρα δημιουργήθηκε από τη φύση και προσαρμόστηκε για κατασκευαστικές εργασίες από ανθρώπινα χέρια. Οι γνώστες όλων των φυσικών θα πουν ότι ένα τέτοιο υλικό ακτινοβολεί ενέργεια, έχει θετική επίδραση στην υγεία και έχει επίσης μια γνήσια υφή που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο – το μοτίβο μιας πέτρας δεν επαναλαμβάνεται ποτέ.

Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει σχιστόλιθο με το αυστηρό ανάγλυφό του. πέτρα ποταμού που διατηρεί το φυσικό της σχήμα ακόμη και στο εσωτερικό. ψαμμίτης, αγαπημένος για τη ζεστή αμμώδη απόχρωσή του. πολυτελές γρανίτη, ευγενές μάρμαρο και άλλα. Ο κύριος λόγος για τον οποίο η φυσική επίστρωση δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι είναι το υψηλό κόστος..

Φυσική διακοσμητική πέτρα στην κουζίνα Φυσική διακοσμητική πέτρα στην κουζίνα

Τεχνητή διακοσμητική πέτρα

Όντας ένα φτηνό ανάλογο φυσικών υλικών, οι τεχνητές διακοσμητικές πέτρες μιμούνται αρκετά επιτυχώς την υφή τους, ενώ είναι πιο ανθεκτικές στις περιβαλλοντικές επιδράσεις. Επωφελούνται από μια ποικιλία χρωμάτων και ευελιξίας, καθώς είναι κατάλληλα για επένδυση οποιουδήποτε τμήματος της κουζίνας – καμάρες ή ποδιά..

Παρά την καταγωγή του, ο τεχνητός χλοοτάπητας θεωρείται απολύτως φιλικός προς το περιβάλλον. Για παράδειγμα, τα συγκροτήματα αποτελούνται από ψίχουλα γρανίτη, μάρμαρο, καθώς και πρόσθετες ουσίες, όπως χαλαζιακή άμμος ή ασβεστόλιθος, οι οποίες προσδίδουν στο υλικό αυξημένη αντοχή. Τα κεραμικά από πορσελάνη, που περιλαμβάνουν πηλό, σπάργανα και μέταλλα, έχουν ένα ασυνήθιστο σχέδιο που μοιάζει περισσότερο με μικρά κεραμίδια.

Όταν επιλέγετε την ιδανική επιλογή, θα πρέπει να εστιάσετε όχι μόνο στον προϋπολογισμό επισκευής, αλλά και στην επιθυμητή εμφάνιση και τόπο διακόσμησης.

Τεχνητή διακοσμητική πέτρα στην κουζίνα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Για να συνοψίσετε τις πληροφορίες σχετικά με τη διακοσμητική πέτρα, εξετάστε τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας λύσης..

1. Όποιο τύπο και αν επιλέξετε, το πέτρινο φινίρισμα θα γίνει μια κομψή εσωτερική διακόσμηση και θα κρύψει επίσης τις ατέλειες στην επιφάνεια των τοίχων. Χάρη σε ένα ευρύ φάσμα, ταιριάζει σε πολλά στυλ, μετατρέποντας στην αρμονική συνέχεια τους.

2. Πολλοί τύποι είναι τέλειοι για τις ανάγκες της κουζίνας. Επιπλέον, φροντίζονται εύκολα: απλά σκουπίστε με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε σταγόνες λίπους, πιτσιλιές ή αιθάλη.

3. Η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου φινιρίσματος είναι πάνω από δέκα χρόνια και επομένως ακόμη και οι μαρμάρινες επιφάνειες δεν φαίνεται να είναι τόσο δαπανηρή επένδυση, για να μην αναφέρουμε φθηνά τεχνητά ανάλογα.

4. Η διακοσμητική πέτρα θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό της κουζίνας λόγω μιας άλλης ποιότητας – φιλικότητας προς το περιβάλλον, η οποία είναι απαραίτητη στον τόπο όπου παρασκευάζεται φαγητό.

Σε σύγκριση με τα πλεονεκτήματα, δεν υπάρχουν τόσα πολλά μειονεκτήματα, αλλά αφορούν μάλλον ορισμένους τύπους υλικών. Αφού ζυγίσετε όλα τα υπέρ και τα κατά, μπορείτε να βρείτε μια εξαιρετική επιλογή..

Διακοσμητική πέτρα στην κουζίνα - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ποδιά κουζίνας από πέτρα

Αυτός ο χώρος της κουζίνας έχει ειδικές απαιτήσεις για το φινίρισμα, οπότε μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί το σωστό υλικό. Εδώ, λόγω της εγγύτητάς του στην περιοχή εργασίας, υπάρχει υψηλή υγρασία, υψηλή θερμοκρασία και επίπεδο μόλυνσης με σταγόνες λίπους ή τροφίμων, τα οποία δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν όλες οι ποικιλίες διακοσμητικής πέτρας..

Τα πορσελάνινα είδη, παρά την ελκυστική του εμφάνιση, είναι ευαίσθητα σε καθαριστικά, οπότε η αφαίρεση βρωμιάς από την επιφάνειά του είναι αρκετά προβληματική. Επίσης, δεν συνιστάται η χρήση μαρμάρου για την πρόσοψη της ποδιάς, αλλά τα συγκροτήματα, τα οποία μπορούν να διακριθούν οπτικά από τον φυσικό τους «αδερφό» μόνο από έναν επαγγελματία, είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και εύκολα στη συντήρηση..

Η ακρυλική πέτρα, ένας άλλος τύπος τεχνητής πέτρας, δεν απορροφά υγρασία, δεν παραμορφώνεται υπό μηχανική ή φυσική καταπόνηση, όπως τα προϊόντα χαλαζία. Τα προϊόντα γύψου, που μοιάζουν με ψαμμίτη και κατασκευάζονται εύκολα από μόνα τους, δεν είναι ανθεκτικά στην υγρασία, αλλά αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί καλύπτοντάς το με προστατευτικό βερνίκι..

Δυσκολίες στην επιλογή ποδιάς μπορεί να προκύψουν εάν η πέτρα χρησιμοποιείται στη διακόσμηση άλλων στοιχείων της κουζίνας. Το γεγονός είναι ότι οι σχεδιαστές δεν συνιστούν συνδυασμό πολλών τύπων σε ένα χώρο, οπότε αυτή η στιγμή πρέπει να σκεφτεί εκ των προτέρων..

Μια ποδιά κουζίνας μπορεί να είναι η μόνη “πέτρινη” δομή στο εσωτερικό, καθιστώντας έτσι ένα κέντρο σύνθεσης. Εάν το υλικό έχει επίπεδη επιφάνεια, μπορεί να συνδυαστεί με πάγκο εργασίας. Μια τέτοια σχεδιαστική λύση θα ταιριάζει σε πολλά στυλ, είτε πρόκειται για Προβηγκία, χώρα, κλασικό ή μινιμαλισμό..

Ποδιά κουζίνας από πέτρα - φωτογραφία Ποδιά κουζίνας από πέτρα - φωτογραφία Ποδιά κουζίνας από πέτρα - φωτογραφία Ποδιά κουζίνας από πέτρα - φωτογραφία Ποδιά κουζίνας από πέτρα - φωτογραφία Ποδιά κουζίνας από πέτρα - φωτογραφία

Πέτρινος τοίχος στο εσωτερικό της κουζίνας

Για την επένδυση τοίχων, η επιλογή των πρώτων υλών περιορίζεται μόνο από διακοσμητικά χαρακτηριστικά και, φυσικά, από τον προϋπολογισμό. Το μέρος της κουζίνας που δεν βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον χώρο εργασίας είναι μάλλον ανεπιτήδευτο, ενώ δημιουργεί μια γενική εντύπωση για το δωμάτιο.

Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφη είναι η υφή της πέτρας, δεν συνιστάται να τη χρησιμοποιείτε σε όλους τους τοίχους – αυτό το φινίρισμα συχνά συνδυάζεται με άλλους τύπους με επίπεδη επιφάνεια και ουδέτερα χρώματα: απλή ταπετσαρία, ζωγραφική ή διακοσμητικό γύψο. Αυτό θα εξισορροπήσει το υποκείμενο υλικό και θα εξαλείψει επίσης την αίσθηση του “πέτρινου φρουρίου”.

Αυτή η λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαμόρφωση ζωνών, τη διακόσμηση του τοίχου δίπλα στην τραπεζαρία ή τη δημιουργία τόνων – οι γωνίες διακοσμημένες με πέτρα φαίνονται πολύ εντυπωσιακές.

Είναι καλύτερα αν η κουζίνα είναι προικισμένη με ευρυχωρία, καλά φωτισμένη από το φως του ήλιου. Αλλά για μικρά δωμάτια, είτε θα πρέπει να εγκαταλείψετε τη διακοσμητική πέτρα είτε να επιλέξετε μια λιγότερο υφή και ελαφρύτερη έκδοση. Ο ψαμμίτης όχι μόνο έχει ένα ζεστό αμμώδες χρώμα, αλλά επεκτείνει οπτικά το δωμάτιο με τη βοήθεια ενός οριζόντιου ανάγλυφου.

Πέτρινος τοίχος στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Πέτρινος τοίχος στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Πέτρινος τοίχος στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Πέτρινος τοίχος στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Πέτρινος τοίχος στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία

Αψίδες και πόρτες από πέτρα στην κουζίνα

Με τη βοήθεια της πέτρας, μπορείτε ακόμη και να διακοσμήσετε την είσοδο στην κουζίνα – αυτή δεν είναι μόνο μια πρωτότυπη λύση, αλλά και μια πρακτική επιλογή που μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια. Στην περίπτωση μιας πόρτας, η οποία υπόκειται συχνά σε μηχανική καταπόνηση όταν η πόρτα είναι κλειστή, η αντοχή του υλικού θα παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής. Προστατεύει τη δομή από τη φθορά, καθώς η ταπετσαρία και άλλα είδη φινιρίσματος αποκτούν μια μη αισθητική εμφάνιση με την πάροδο του χρόνου..

Αν θέλατε να εφορμήσετε την αψίδα με φυσική πέτρα, τότε μην βιαστείτε να αρχίσετε να αγοράζετε. Το γεγονός είναι ότι για την εγκατάστασή του θα χρειαστείτε όχι μόνο ειδικά ακριβά μείγματα, αλλά και ορισμένες κατασκευαστικές δεξιότητες. Είναι δύσκολο για αυτούς να καπλαμάσουν στροφές και δυσπρόσιτα μέρη-δεν μπορούν να το κάνουν χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών, η τιμή για την οποία πρέπει να προστεθεί στο συνολικό κόστος του υλικού.

Τα τεχνητά αντίστοιχα είναι πιο εύπλαστα, αρκετά ελαφριά και ανθεκτικά και ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων θα βοηθήσει στην προσαρμογή του ανοίγματος στο σχέδιο της κουζίνας: ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις για να διευρύνουν το πέρασμα, σκούρες για να δημιουργήσουν απαλά περιγράμματα..

Μια τέτοια λύση θα ταιριάζει απόλυτα σε ένα μινιμαλιστικό στυλ ή χώρα, μετατρέποντας την είσοδο σε ξεχωριστό στοιχείο διακόσμησης..

Αψίδες και πόρτες από πέτρα στην κουζίνα - φωτογραφία Αψίδες και πόρτες από πέτρα στην κουζίνα - φωτογραφία Αψίδες και πόρτες από πέτρα στην κουζίνα - φωτογραφία Αψίδες και πόρτες από πέτρα στην κουζίνα - φωτογραφία Αψίδες και πόρτες από πέτρα στην κουζίνα - φωτογραφία

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας – φωτογραφία

Εάν μπορείτε να διαβάσετε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της διακοσμητικής πέτρας, τότε οι αισθητικές ιδιότητες πρέπει να φαίνονται με τα μάτια σας. Σε αυτήν την επιλογή φωτογραφιών, προσπαθήσαμε να απεικονίσουμε την ποικιλία των υφών, των χρωμάτων και των λύσεων που θα είναι το τέλειο συμπλήρωμα στο σχέδιο της κουζίνας σας. Καλή προβολή!

Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό της κουζίνας - φωτογραφία

Βίντεο: Διακόσμηση τοίχων στην κουζίνα με διακοσμητική πέτρα

Previous Post
Κρεβάτι βάσης στο εσωτερικό: 80 ιδέες φωτογραφιών
Next Post
Skjerm for rommet (90 bilder): typer og ideer