15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Μπλε κουζίνα: 70 ιδέες σχεδιασμού

Μπλε κουζίνα: 70 ιδέες σχεδιασμού

Συχνά πιάνετε τον εαυτό σας να πιστεύει ότι θέλετε να ξεφύγετε κάπου πιο κοντά στην Κυανή Ακτή, αλλά δυστυχώς κοιτάζετε γύρω από το ζοφερό τοπίο έξω από το παράθυρο; Προσπαθήστε να χρωματίσετε το μελαγχολικό πρωινό σας με ευχάριστα χρώματα! Είτε λεβάντα, ομίχλη σταφυλιού, σεληνιακό λουλακί, ωκεανός της Χαβάης, κυπριακό αεράκι ή μαροκινό, μπλε της Μεσογείου – η παλέτα Panton προσφέρει περίπου 180 υπέροχες λύσεις με ρομαντικά ονόματα, μία ή περισσότερες από τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε στην κουζίνα σας. Προσθέστε φράουλα, πικραλίδα, σαφράν ή πράσινο πεύκου – και η ζωή σίγουρα θα λάμψει με νέα χρώματα..

Μπλε χρώμα και συνδυασμοί με αυτό

Το μπλε δεν είναι το πιο δημοφιλές χρώμα για τη διακόσμηση της κουζίνας. Αυτή η περίσταση εξηγείται από την ψυχρότητα του. Ωστόσο, περιτριγυρισμένος από τα χρώματα της βαθιάς θάλασσας, σίγουρα θα βυθιστείτε στη σκέψη και θα νιώσετε την ατμόσφαιρα της ήρεμης γαλήνης. Επιπλέον, το χρώμα μειώνει την όρεξη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους που παρακολουθούν το σχήμα τους..

Το φρέσκο, δροσερό μήνυμα αυτών των τόνων μας υπονοεί ότι χρησιμοποιούνται καλύτερα σε δωμάτια με ανατολική και νότια έκθεση. Από την άλλη πλευρά, το μπλε προσφέρει μια αρκετά μεγάλη γκάμα αποχρώσεων και καθένα από αυτά συνδυάζεται με ορισμένους ζεστούς τόνους που απαλύνουν το ψυχρό του αποτέλεσμα..

άσπρο χρώμα. Πριν ξεκινήσετε την επιλογή των τόνων, πρέπει να προετοιμάσετε το ίδρυμα. Το λευκό σε κρύα και ζεστά χρώματα είναι το πιο συμφέρουσα υπόβαθρο για το παιχνίδι των φωτεινών χρωμάτων. Επιπλέον, θα επεκτείνει οπτικά τα όρια μιας μικρής κουζίνας. Χρησιμοποιήστε λευκό για την κύρια περιοχή του φινιρίσματος και μπλε για έναν από τους τοίχους, ποδιά, έπιπλα και αξεσουάρ..

Ξύλο. Μια από τις πιο γνωστές και φυσικές συμμαχίες. Δέντρα ενάντια στον ουρανό, κοντά στο νερό – ένα οικείο τοπίο για όλους τους κατοίκους του πλανήτη μας. Συνδέστε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις ξύλου στο μπλε και, για παράδειγμα, σκούρο καρυδιά συνδυάζεται με βαθύ μπλε.

Πράσινο χρώμα. Στη χρωματική παλέτα, το μπλε και το πράσινο βρίσκονται το ένα μετά το άλλο, οπότε μπορούν να ονομαστούν παρόμοια. Ο συνδυασμός αποδεικνύεται ήρεμος και χωρίς σύγκρουση..

Προηγουμένως, προσπαθούσαν να αποφύγουν τέτοιες συνδέσεις, αλλά τώρα οι σχεδιαστικές αποφάσεις έχουν γίνει πιο τολμηρές. Αυτός ο συνδυασμός φαίνεται αρμονικός, φέρνει ζωντάνια στο σχέδιο και έχει πολύ θετική επίδραση στη διάθεση. Το δίδυμο θα ανανεώσει τέλεια τον χώρο και θα δημιουργήσει μια χαλαρωτική και ήσυχη ατμόσφαιρα.

κόκκινο χρώμα. Το κόκκινο και το μπλε είναι ενεργά χρώματα με πολύ αντικρουόμενες ιδιότητες. Το κόκκινο μας ενθαρρύνει να αναλάβουμε δράση, αυξάνει την αίσθηση της ζεστασιάς και μειώνει οπτικά το δωμάτιο. Με τη σειρά του, το μπλε τείνει προς την αντανάκλαση και διευρύνει το χώρο. Ανακύπτει το ερώτημα, γιατί να χρησιμοποιούμε αυτά τα χρώματα μαζί, αν είναι τόσο αντίθετα; Η απάντηση είναι αρκετά απλή. Είναι οι διαφορές τους που μας επιτρέπουν να τονίσουμε τα δυνατά σημεία του εσωτερικού και να κρύψουμε τα λιγότερο επιτυχημένα. Οι σχεδιαστές θεωρούν απαραίτητο να αραιώσουν αυτήν την παλέτα με λευκό, το οποίο σας επιτρέπει να ισορροπήσετε τις δυνάμεις..

Κίτρινος. Οι αποχρώσεις του κίτρινου είναι συμπληρωματικές του μπλε. Ο συνδυασμός αποδεικνύεται τολμηρός, αλλά αρμονικός. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο μετα-ιμπρεσιονιστής Βίνσεντ Βαν Γκογκ χρησιμοποιούσε συχνά δραματική αντίθεση. Η μεγαλοπρέπεια του έργου του, συγκεκριμένα, εκδηλώθηκε χάρη στην ενέργεια της ενότητας και της άρνησης των αντίθετων στοιχείων..

Εάν απομακρυνθείτε λίγο από τη ζωγραφική και βυθιστείτε στον κόσμο του σχεδιασμού, τότε ισχύει η ίδια αρχή εδώ. Το tandem βγαίνει πολύ εκφραστικό, αλλά, ταυτόχρονα, ασυνήθιστα φωτεινό και ενεργό. Επομένως, αποφύγετε να βάψετε ολόκληρο το χώρο με αυτόν τον συνδυασμό. Φροντίστε να προσθέσετε γενναιόδωρες αποχρώσεις βάσης. Μπορείτε επίσης να μειώσετε την “ένταση των παθών” λαμβάνοντας ελαφρούς, ελαφρώς σιωπηλούς τόνους αυτών των χρωμάτων.

Μπλε Σχεδιασμός Κουζίνας - Χρωματικοί Συνδυασμοί Μπλε Σχεδιασμός Κουζίνας - Χρωματικοί Συνδυασμοί

Εσωτερικά στυλ

Ο συνδυασμός αποχρώσεων και χρωματοθεραπείας είναι υπέροχος. Ταυτόχρονα, είναι αναμφίβολα σημαντικό να προσδιοριστεί το κύριο μήνυμα του εσωτερικού και να εισαχθούν χρώματα σε ένα ενιαίο σύστημα..

Κλασική μπλε κουζίνα

Η ομορφιά του παραδοσιακού στυλ είναι ότι είναι πάντα στη μόδα. Διακρίνεται από τη ζεστασιά, τη λειτουργικότητα, καθώς και την οργανική προσαρμογή στις αλλαγές στυλ. Στην αρχική του μορφή, η κατεύθυνση χρησιμοποιείται σπάνια, πιο συχνά υπάρχουν επιλογές με στοιχεία σύγχρονων τάσεων. Η συμμετρία, τα περίτεχνα στοιχεία και οι χαρακτηριστικοί λαμπτήρες παραμένουν δείκτες των κλασικών..

Το κλασικό εσωτερικό καλωσορίζει τις φυσικές αποχρώσεις. Το φόντο είναι τα ουδέτερα χρώματα του μπεζ, του λευκού και του γκρι φάσματος, και το μπλε και άλλες πρόσθετες χρωματικές πινελιές είναι ήδη πλεγμένες σε αυτόν τον καμβά. Η εξαίρεση μπορεί να θεωρηθεί πολύ ανοιχτός τόνος του μπλε – μαζί με το λευκό, θα δώσουν στο δωμάτιο μια τελετουργική εμφάνιση.

Χρησιμοποιήστε μεταλλικά μέρη για τα ακουστικά και τον φωτισμό σας. Αραιώστε την κρύα και συγκρατημένη εικόνα του δωματίου με ζεστούς τόνους επίπλων και διακόσμησης, φρέσκα λουλούδια. Or προσπαθήστε να παίξετε με την υφή: ευγενές βελούδο σε βαθύ μπλε απόδοση θα ταιριάζει απόλυτα στη συνολική ιδέα.

Κλασική μπλε κουζίνα - εσωτερική διακόσμηση Κλασική μπλε κουζίνα - εσωτερική διακόσμηση Κλασική μπλε κουζίνα - εσωτερική διακόσμηση

Μπλε κουζίνα σε μοντέρνο στιλ

Η σύγχρονη κουζίνα δεν ανέχεται φρουτάκια. Αφήστε μόνο τα απαραίτητα αντικείμενα, γιατί η αυστηρή τάξη πρέπει να βασιλεύει στην ατμόσφαιρα. Επιλέξτε μινιμαλιστική επίπλωση σε απλές διαμορφώσεις και επιλέξτε βασικές αποχρώσεις.

Τα ουδέτερα γκρι, τα λευκά και τα μαύρα θα λειτουργήσουν τέλεια. Το ίδιο το μπλε θα είναι οργανικό σε αποχρώσεις κοντά στο γκρι ή, αντίθετα, σε μπλε εκδοχή. Στην πρώτη περίπτωση, συμπληρώστε το εσωτερικό με ξύλινα, μεταλλικά υλικά, τερακότα και πράσινο. Όσο για το μπλε, είναι όμορφο σε γυαλιστερή εμφάνιση και είναι κατάλληλο για ένα μικρό δωμάτιο..

Μπλε κουζίνα σε μοντέρνο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Μπλε κουζίνα σε μοντέρνο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Μπλε κουζίνα σε μοντέρνο στυλ - Εσωτερική διακόσμηση

Μπλε εξοχική κουζίνα

Το ρουστίκ στιλ χαρακτηρίζεται από ματ προσόψεις με παλαιωμένη υφή. Προσπαθήστε να γεμίσετε το χώρο με απλές και χαριτωμένες λεπτομέρειες, φυσικά υλικά και αποχρώσεις..

Από το μπλε φάσμα, δώστε προτίμηση στο μπλε αραβοσίτου, τιρκουάζ, aqua. Η ποδιά μπορεί να γίνει με μωσαϊκά, θέμα χώρας, στυλ συνονθύλευμα. Συνδυάστε δαντέλα, ανοιχτόχρωμο ξύλο, πλινθοδομή, ανοιχτά λευκά και μπλε σύνολα, περικομμένες κουρτίνες, υφάσματα με υφή.

Μπλε Country Style Kitchen - Interior Design Μπλε Country Style Kitchen - Interior Design

Μπλε κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Στο σχεδιασμό σοφίτας, όλα δεν είναι τόσο περίπλοκα όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Για να ορίσετε το στυλ, δημιουργήστε μια απομίμηση πλινθοδομής ή απλώστε την μόνοι σας. Στη συνέχεια, κλείστε τα χαρακτηριστικά φωτιστικά και προσθέστε μερικά βαριά, τραχιά έπιπλα..

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα πλούσιο μπλε και να το τονίσετε με το ίδιο πλούσιο κόκκινο. Προσθέστε ξύλο, μέταλλο, γυαλί και επιφάνειες καθρέφτη. Όμορφα πράσινα φυτά θα ανανεώσουν τη διακόσμηση.

Blue Loft Style Kitchen - Interior Design Blue Loft Style Kitchen - Interior Design Blue Loft Style Kitchen - Interior Design

Μπλε κουζίνα fusion

Τέλος, σκεφτείτε ένα θέμα για το οποίο δεν υπάρχει ενιαία έννοια. Το κύριο πράγμα είναι ότι το εσωτερικό πρέπει να φαίνεται φωτεινό και ασυνήθιστο..

Η σύντηξη είναι εκλεκτική, οπότε αναμίξτε διαφορετικά στυλ και χρώματα σύμφωνα με τους κανόνες των συνδυασμών χρωμάτων. Για παράδειγμα, πάρτε τη βάση του μπλε και του λευκού ως βάση και προσθέστε πολλές κηλίδες κίτρινου, φιστικιού, κόκκινου – θα γίνει φωτεινό και ασυνήθιστο. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε ελαφριές, απλές λουλουδάτες κουρτίνες, ρουστίκ έπιπλα και έναν μεγαλοπρεπή κλασικό πολυέλαιο. Η παράσταση “Ο συνδυασμός του ασυμβίβαστου” στην ενότητα ενός αυστηρού μοντέρνου σετ και πλακιδίων, μια πολύ πλούσια, λιλά μπλε και ασβέστη απόχρωση.

Εάν η φαντασία σας σας έχει πάει πολύ μακριά και παρατηρήσετε ότι έχετε πάει πολύ μακριά με την παλέτα χρωμάτων, εισάγετε ήρεμους τόνους κρέμας, ανοιχτόχρωμο ξύλο και, φυσικά, λουλούδια – δεν υπάρχουν ποτέ πολλά από αυτά..

Fusion Blue Kitchen - Interior Design Fusion Blue Kitchen - Interior Design

Φινίρισμα και υλικά

Οι ιδιαιτερότητες του μικροκλίματος της κουζίνας, οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία του αέρα απαιτούν από τον ιδιοκτήτη να ακολουθήσει μια προσεκτική προσέγγιση στην επιλογή των υλικών φινιρίσματος για τοίχους και δάπεδα. Εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό και αισθητικά ευχάριστο εσωτερικό, τότε οι δυνατότητες του μοντέρνου σχεδιασμού σας επιτρέπουν να το κάνετε πλήρως. Για να μην μπερδευτείτε στην ποικιλία των δομικών προϊόντων, ετοιμάσαμε για εσάς διάφορες λύσεις για τη διακόσμηση μιας μπλε κουζίνας.

Πάτωμα

Η διάρκεια ζωής του δαπέδου εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ποιότητα των εργασιών επισκευής και την επιλογή της επιφάνειας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αισθανθείτε ζεστός, τότε δώστε προσοχή στους δείκτες θερμικής αγωγιμότητας και ορίων θερμοκρασίας..

Οι σχεδιαστές συχνά προτείνουν τη χρήση διαφορετικών προϊόντων με βάση τις λειτουργικές ανάγκες κάθε ιστότοπου. Καλύψτε την περιοχή εργασίας με πιο ανθεκτικά υλικά όπως κεραμίδια και πορσελάνινα είδη και την τραπεζαρία με παρκέ ή φυσικό ξύλο..

Ταυτόχρονα, εάν έχετε ένα μικρό δωμάτιο στη διάθεσή σας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε μια μονόχρωμη λύση για κάλυψη. Αυτό θα επεκτείνει οπτικά το χώρο..

Μπλε σχέδιο κουζίνας - φινίρισμα δαπέδου Μπλε σχέδιο κουζίνας - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Όπως και με το πάτωμα, ο χώρος μαγειρέματος και φαγητού απαιτεί κατάλληλη επένδυση τοίχων. Με αυτόν τον τρόπο παίρνετε τρεις κύριους τοίχους και μια πλάτη κουζίνας..

Τα μπλε πλακάκια στην περιοχή μαγειρέματος είναι η σωστή λύση, καθώς αυτό το χρώμα δίνει μια αίσθηση καθαριότητας και άνεσης. Αλλά μπορεί να συμβεί το φαγητό να φαίνεται λιγότερο ορεκτικό σε τέτοιο φόντο. Η κατάσταση θα διορθωθεί προσθέτοντας ξύλινες, μπεζ, πράσινες λεπτομέρειες. Από την άλλη πλευρά, ο σταθμός εργασίας μπορεί επίσης να διακοσμηθεί σε βασικά χρώματα για να ισορροπήσει με άλλα φωτεινά μέρη του σχεδίου..

Ανάλογα με τη φωτεινότητα του φυσικού φωτός, ολόκληρη η περιοχή ενός τοίχου ή μόνο μέρος του θα πρέπει να βαφτεί μπλε..

Μπλε Σχεδιασμός Κουζίνας - Διακοσμήσεις Τοίχου Μπλε Σχεδιασμός Κουζίνας - Διακοσμήσεις Τοίχου

Οροφή

Χάρη στην τεράστια γκάμα υλικών φινιρίσματος, η ανακαίνιση κουζίνας δεν είναι ένα ενοχλητικό έργο σήμερα. Αυτή η ποικιλομορφία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μοναδικούς και πρωτότυπους εσωτερικούς χώρους..

Παρ ‘όλα αυτά, το ζήτημα της επιλογής του καλύτερου υλικού αντιμετώπισης προκαλεί ακόμη πολλές διαμάχες μεταξύ των ειδικών. Η κύρια πρόκληση είναι η πρακτικότητα. Οι συγκεντρώσεις λίπους που απελευθερώνονται κατά το μαγείρεμα συσσωρεύονται στην επιφάνεια της οροφής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επίστρωση πρέπει να αντέχει στον τακτικό καθαρισμό χωρίς να χάνει την ελκυστικότητά της..

Τα τελευταία χρόνια, το σοβάτισμα και η βαφή έχουν γίνει οι πιο συνηθισμένες επιλογές. Τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα αυτού του φινιρίσματος είναι η ανθεκτικότητα και η πρακτικότητα του. Εάν το χρώμα χάσει το χρώμα του, τότε μπορείτε απλά να προσθέσετε ένα άλλο στρώμα. Τα ξύλινα δοκάρια θα βοηθήσουν στη συμπλήρωση του στυλ της χώρας ή της σοφίτας. Θα προσθέσουν μια αίσθηση άνεσης και άνεσης..

Σχεδιασμός μπλε κουζίνας - Φινίρισμα οροφής Σχεδιασμός μπλε κουζίνας - Φινίρισμα οροφής

Φωτισμός στην κουζίνα

Στο στάδιο του σχεδιασμού της ανακαίνισης, θα πρέπει ήδη να φανταστείτε ποιος θα είναι ο φωτισμός, αφού το φως κάνει τις δικές του προσαρμογές στην τελική εμφάνιση ολόκληρου του δωματίου. Η μπλε κουζίνα είναι ιδιαίτερα σχολαστική σε αυτό το θέμα, επειδή είναι οι σωστές λύσεις φωτισμού που θα αραιώσουν την κρύα ατμόσφαιρα.

Σε μοντέρνο σχεδιασμό, είναι γενικά αποδεκτό ότι είναι πιο λογικό να κατασκευάζουμε δομές φωτισμού πολλαπλών επιπέδων, και αυτό είναι σωστό, καθώς η προσέγγιση σημείου σάς επιτρέπει να φωτίζετε την περιοχή μαγειρέματος, την περιοχή φαγητού και άλλους σημαντικούς χώρους..

Ο χώρος εργασίας απαιτεί έντονη ροή. Αυτό θα σας επιτρέψει να παρατηρήσετε τη φυσική εμφάνιση των τροφίμων και των τροφίμων καθώς μαγειρεύει. Πολλοί κατασκευαστές επίπλων κουζίνας παρέχουν αυτήν την περίσταση και επομένως τοποθετούν φωτισμό στο κάτω μέρος των κρεμαστών ντουλαπιών κουζίνας..

Το φως στην περιοχή φαγητού μπορεί να διαφέρει. Μαλακό και διακριτικό, ιδανικό για οικογενειακό γεύμα ή ρομαντικό δείπνο. Και φωτεινό και εορταστικό – για φιλικές συγκεντρώσεις και πάρτι.

Για βασικό φωτισμό, χρησιμοποιήστε φώτα οροφής που απλώνουν το φως απαλά και ομοιόμορφα. Εάν η κουζίνα δεν είναι άφθονη σε κλίμακα, τότε είναι προτιμότερο να απέχετε από σύνθετες δομές φωτισμού και να χρησιμοποιήσετε μινιμαλιστικούς πολυελαίους..

Μπλε Σχεδιασμός Κουζίνας - Φωτισμός Μπλε Σχεδιασμός Κουζίνας - Φωτισμός

Σχεδιασμός κουζίνας σε μπλε τόνους – φωτογραφία

Επιλέξαμε τις πιο επιτυχημένες ενσαρκώσεις του καταπραϋντικού μπλε σε εσωτερικούς χώρους. Τα έτοιμα έργα αυτής της συλλογής είναι ποικίλα και επομένως θα μπορούν να προτείνουν αρκετά κόλπα σχεδιασμού ειδικά για την κουζίνα σας. Καλή προβολή!

Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε μπλε τόνους - φωτογραφία

Βίντεο: Κουζίνα σε μπλε χρώμα – Ιδέες εσωτερικού χώρου

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας 8 τ.μ. (+55 φωτογραφία)
Next Post
DIY kaninbur (70 bilder)