15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Καναπές για την κουζίνα: 76 ιδέες φωτογραφιών

Καναπές για την κουζίνα: 76 ιδέες φωτογραφιών

Η κουζίνα έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι απλώς χώρος μαγειρέματος. Τώρα εδώ δέχονται επισκέπτες ή ξεκουράζονται μετά την προετοιμασία σύνθετων συνταγών. Ως εκ τούτου, η παρουσία επικαλυμμένων επίπλων δεν θεωρείται κάτι ασυνήθιστο, αλλά αντίθετα, διευρύνει τις οπτικές και λειτουργικές δυνατότητες του δωματίου. Πώς να επιλέξετε το σωστό μοντέλο, πού να το τοποθετήσετε; Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτές και σε άλλες ερωτήσεις που σχετίζονται με την αγορά ενός καναπέ στην κουζίνα..

Καναπέδες ίσιοι

Μια παραδοσιακή έκδοση με απλή και βολική μορφή. Μπορεί να φαίνεται σε κάποιον ότι ένας τέτοιος καναπές είναι πολύ ογκώδης για την κουζίνα, αλλά επιλέγοντας το σωστό μοντέλο, μπορείτε να τον χωρέσετε σε ένα χώρο με οποιαδήποτε διάταξη..

Μίνι καναπές για κουζίνα

Έπιπλα δύο-τριών θέσεων, προικισμένα με μικρές διαστάσεις. Ακόμα και σε ευρύχωρα δωμάτια, συνιστάται να επιλέξετε συμπαγή θέα, έτσι ώστε να μην δίνουν μεγάλη προσοχή στον εαυτό τους στο εσωτερικό της κουζίνας. Για να παρέχετε περισσότερα καθίσματα, είναι καλύτερο να συνδυάσετε με πολλά καθίσματα και στις δύο πλευρές. Οι στάσιμοι καναπέδες μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε μέρος ή να χρησιμοποιηθούν για ζώνη.

Μίνι καναπές για κουζίνα Μίνι καναπές για κουζίνα

Καναπές πάγκου για κουζίνα

Μια λακωνική έκδοση, που δημιουργήθηκε σαν ένας συνηθισμένος πάγκος. Του λείπουν συχνά υποβραχιόνια, τα οποία απλοποιούν μόνο οπτικά το σχέδιο. Ο καναπές μπορεί να σχεδιαστεί με μινιμαλιστικό τρόπο ή να διακοσμηθεί με πλαστά στοιχεία. Η παρουσία ταπετσαρίας και υφασμάτων εξαλείφει την πιθανή εικόνα “δρόμου”.

Το “Bench” είναι πιο κατάλληλο για την τραπεζαρία, δίπλα στο τραπέζι. Ένα τέτοιο αντικείμενο δεν φαίνεται τόσο ογκώδες όσο οι τυπικοί καναπέδες και θα ταιριάζει καλά σε μια μικρή κουζίνα. Υπάρχουν επίσης τύποι με συρτάρια κάτω από τα καθίσματα στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε σκεύη κουζίνας..

Καναπές πάγκου για κουζίνα Καναπές πάγκου για κουζίνα

Συνδυασμένος καναπές για κουζίνα

Ένα τέτοιο μοντέλο είναι συνήθως μέρος ενός σετ επίπλων, σχηματίζοντας ένα μονόλιθο με ένα ντουλάπι. Βασικά, είναι μια δομή συρταριού με ένα κάθισμα τοποθετημένο στον τοίχο ή στο παράθυρο. Ιδανικό για μοντέρνες κουζίνες που δίνουν προτεραιότητα στη λειτουργικότητα.

Εκτός από την προφανή πρακτικότητα της λύσης, η οπτική ενότητα των επίπλων σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ολιστικό σχέδιο που δεν χωρίζει το χώρο σε πολλές λεπτομέρειες..

Συνδυασμένος καναπές για κουζίνα Συνδυασμένος καναπές για κουζίνα

Πτυσσόμενος καναπές για την κουζίνα

Σε δωμάτια μικρού μεγέθους, ένα επιπλέον κρεβάτι δεν θα είναι ποτέ περιττό, ειδικά αν μπορεί να «μεταμφιεστεί» ως ένας άνετος καναπές στην κουζίνα. Τα πτυσσόμενα μοντέλα είναι συχνά τόσο άνετα για ύπνο όσο τα κρεβάτια, αλλά εξοικονομούν χώρο.

Δυστυχώς, δεν θα λειτουργήσει αν τοποθετήσετε μια τέτοια δομή δίπλα σε ένα τραπέζι φαγητού, αλλά μπορεί να γίνει μέρος μιας περιοχής αναψυχής – δίπλα σε μια βιβλιοθήκη ή μπροστά από μια τηλεόραση. Ταιριάζει απόλυτα σε ένα διαμέρισμα στούντιο.

Πτυσσόμενος καναπές για την κουζίνα Πτυσσόμενος καναπές για την κουζίνα

Γωνιακοί καναπέδες για την κουζίνα

Στον χώρο της κουζίνας, δεν είναι καθόλου δυνατό να βρείτε μια δωρεάν γωνιά για να τοποθετήσετε ταπετσαρισμένα έπιπλα εκεί. Αλλά αν υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία, οι γωνιακοί καναπέδες θα βοηθήσουν στη μετατροπή του δωματίου και θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες κάθε τετραγωνικού μέτρου..

Τέτοια μοντέλα μπορούν να περιλαμβάνουν αποθήκευση ή να έχουν μινιμαλιστικό σχεδιασμό, όπως ένας πάγκος. Η βέλτιστη λύση – ένα αντίγραφο με τρία καθίσματα και συρτάρια στις πλευρές, τα οποία είναι βολικά για χρήση δίπλα στο τραπέζι.

Εάν η κουζίνα έχει παράθυρο, μπορείτε να αγοράσετε έναν καναπέ που προσαρμόζεται στη γεωμετρία του. Είναι αλήθεια ότι είναι πιο εύκολο να τους παραγγείλετε παρά να αναζητήσετε προϊόντα με κατάλληλες διαστάσεις..

Τα κυρτά γωνιακά έπιπλα είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένα. Από τη μία πλευρά, καταλαμβάνει περισσότερο χώρο. Από την άλλη, λειαίνει γωνίες και κάνει την περιοχή οπτικά «πιο φιλική». Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μια τέτοια λύση φαίνεται έξω από το κουτί, βοηθώντας στη διαφοροποίηση του σχεδιασμού..

Γωνιακοί καναπέδες για την κουζίνα Γωνιακοί καναπέδες για την κουζίνα Γωνιακοί καναπέδες για την κουζίνα

Πού να τοποθετήσετε τον καναπέ στην κουζίνα?

Η θέση του καναπέ εξαρτάται από τον σκοπό του, το σετ επίπλων και τη γεωμετρία της κουζίνας. Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τη διάταξη έτσι ώστε το αντικείμενο να μην παρεμβαίνει στην ελεύθερη κυκλοφορία, αλλά ταυτόχρονα να βρίσκεται σε ένα μέρος κατάλληλο για τους κατοίκους.

Τα ίσια μοντέλα μπορούν να εγκατασταθούν κατά μήκος ενός ελεύθερου τοίχου ή κάτω από τα παράθυρα, και τα γωνιακά μοντέλα, αντίστοιχα, μπορούν να τοποθετηθούν σε μια γωνία. Εάν το σετ κουζίνας περιλαμβάνει πάγκο νησιού, ένας μικρός καναπές θα φαίνεται καλός στην απέναντι πλευρά του χώρου εργασίας. Ωστόσο, ακόμη και ένα ανεξάρτητο προϊόν θα ταιριάζει σε ένα ευρύχωρο εσωτερικό και θα σας βοηθήσει με τον χωρισμό..

Με στενή γεωμετρία, συνιστάται να τοποθετήσετε έπιπλα κουζίνας κατά μήκος ενός τοίχου και ένα τραπέζι και έναν συμπαγή καναπέ κατά μήκος του άλλου. Μια τέτοια λύση είναι πιο κερδοφόρα από τις καρέκλες, οι οποίες χωρίζουν μόνο το χώρο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποθηκευτικοί χώροι.

Σε μια κουζίνα με μεγάλο χώρο, ο καναπές δεν χρειάζεται να συνδυάζεται με την τραπεζαρία, καθώς είναι κατάλληλος για τον χώρο χαλάρωσης. Ένα πολύ στενό δωμάτιο δεν θα μοιάζει με μειονέκτημα εάν τοποθετήσετε δύο καθίσματα το ένα απέναντι στο άλλο στο τέλος κατά μήκος των τοίχων – μια εικόνα εμπνευσμένη από το ρομαντισμό των καφέ ή των τρένων.

Καναπές στην κουζίνα - Πού να τοποθετήσετε Καναπές στην κουζίνα - Πού να τοποθετήσετε Καναπές στην κουζίνα - Πού να τοποθετήσετε Καναπές στην κουζίνα - Πού να τοποθετήσετε Καναπές στην κουζίνα - Πού να τοποθετήσετε

Υλικά και ταπετσαρίες

Λόγω της εγγύτητας με την κουζίνα, προτείνονται αυξημένες απαιτήσεις για τα υλικά του καναπέ. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι αλλαγές θερμοκρασίας, η υψηλή υγρασία, καθώς και η πιθανότητα λήψης μιας σταγόνας λίπους ή τροφής.

Οι πιο στιλάτες και πρακτικές επιλογές για το πλαίσιο είναι ανθεκτικά ξύλα όπως οξιά, βελανιδιά ή φθηνότερο πεύκο. Ταυτόχρονα, μια ειδική επίστρωση βερνικιού θα προστατεύσει την επιφάνειά τους από τις αρνητικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος. Αλλά μπορείτε πάντα να επιλέξετε έναν τύπο προϋπολογισμού, για παράδειγμα, μοριοσανίδες. Απλώς λάβετε υπόψη ότι η διάρκεια ζωής μιας τέτοιας εναλλακτικής είναι μικρή – περίπου πέντε χρόνια..

Όσον αφορά την ταπετσαρία, το παραδοσιακό δέρμα δεν έχει αντιπάλους. Έχει αισθητική, ποικιλία χρωμάτων, καθώς και πρακτικότητα, δεν απορροφά οσμές και καθαρίζεται εύκολα. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τα φυσικά υφάσματα. Οι τροποποιήσεις βαμβακιού, λινού, μεταξιού δεν είναι κατάλληλες για την κουζίνα, καθώς είναι δύσκολο να καθαριστούν. Αλλά τα ίδια υφάσματα είναι αποδεκτά ως κάλυμμα: μπορούν να αφαιρεθούν για πλύσιμο ή να αντικατασταθούν, ενημερώνοντας έτσι φθηνά το σχέδιο..

Όσον αφορά τον οπτικό σχεδιασμό, πρέπει να εστιάσετε στο επιλεγμένο στυλ. Σημειώνουμε μόνο ότι ο καναπές μπορεί να γίνει μια φωτεινή προφορά ή να συγχωνευτεί με το χώρο. Τα μαξιλάρια στην κουζίνα είναι εξαιρετικά σπάνια, αλλά η παρουσία τους θα «αναβιώσει» μόνο την ατμόσφαιρα.

Καναπές για την κουζίνα - Υλικά και ταπετσαρίες Καναπές για την κουζίνα - Υλικά και ταπετσαρίες Καναπές για την κουζίνα - Υλικά και ταπετσαρίες

Λύσεις στυλ

Ακόμα και ο μικρότερος καναπές είναι ένα αξιοσημείωτο μέρος του εσωτερικού, οπότε πρέπει να προσεγγίσετε υπεύθυνα τον σχεδιασμό του, λαμβάνοντας υπόψη τα μοτίβα του στυλ. Αυτό ισχύει για διακοσμητικά στοιχεία και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του μοντέλου..

Κλασικός καναπές στην κουζίνα

Σε μια κλασική κουζίνα, η σύνθεση θέματος παίζει τεράστιο ρόλο, όταν επιλέγεται το κεντρικό αντικείμενο γύρω από το οποίο είναι χτισμένο το εσωτερικό. Ένας σταθερός μεγάλος καναπές από ξύλο με όμορφη υφή και γλυπτά μπορεί κάλλιστα να είναι κατάλληλος για αυτόν τον ρόλο, εάν η περιοχή του δωματίου είναι αρκετά μεγάλη. Σε αυτήν την έκδοση, δερμάτινη ταπετσαρία ή υφάσματα με συγκρατημένο μοτίβο θα φαίνονται υπέροχα..

Για μια πιο σύγχρονη ερμηνεία των κλασικών, μπορείτε να εστιάσετε σε γωνιακές ή συνδυασμένες επιλογές με αποθηκευτικούς χώρους – εδώ άλλα στοιχεία θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την επιθυμητή εντύπωση του μοντέλου..

Η επίστρωση μπορεί να έχει φυσική υφή ή να βαφτεί λευκή. Ο συνδυασμός χρωμάτων πρέπει να αντικατοπτρίζει τη συνολική παλέτα του δωματίου..

Κλασικός καναπές στην κουζίνα Κλασικός καναπές στην κουζίνα

Καναπές στην κουζίνα σε μοντέρνο στιλ

Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μοντέλο οποιουδήποτε σχεδίου: από έναν καναπέ με στροφές έως τυπικά συμπαγή δείγματα. Η προέλευση του υλικού δεν είναι σημαντική, οι πρακτικές του ιδιότητες και η όμορφη υφή του είναι πολύ πιο σημαντικές..

Τα μονόχρωμα υφάσματα, σε αρμονία με τις κουρτίνες ή άλλο μέρος του εσωτερικού, θα φαίνονται πιο κατάλληλα από ένα πλούσια διακοσμημένο ύφασμα. Συνιστάται η επιλογή φυσικών φωτεινών αποχρώσεων που θα δημιουργήσουν την πιο άνετη ατμόσφαιρα..

Καναπές στην κουζίνα σε μοντέρνο στιλ Καναπές στην κουζίνα σε μοντέρνο στιλ

Καναπές σκανδιναβικού στιλ στην κουζίνα

Αυτή η τάση χαρακτηρίζεται από χιονισμένα χρώματα, την κυριαρχία των φυσικών επιχρισμάτων, τον μινιμαλισμό, αλλά ταυτόχρονα – πραγματική άνεση. Οι λακωνικοί καναπέδες με δερμάτινη επένδυση θα φαίνονται πολύ φυσικοί και ελαφροί.

Οι άνθρωποι των σκανδιναβικών χωρών επιδεικνύουν τη μοναδική τους προσέγγιση στη δημιουργία αντικειμένων, καθιστώντας τα όσο το δυνατόν πιο πρακτικά, λειτουργικά και επίσης προσβάσιμα. Μοντέλα με ενσωματωμένα συρτάρια οποιασδήποτε γεωμετρίας και μάλλινη κουβέρτα ως έμφαση στυλ θα ταιριάζουν σε αυτήν την ιδέα..

Καναπές σκανδιναβικού στιλ στην κουζίνα Καναπές σκανδιναβικού στιλ στην κουζίνα

Καναπές σε στιλ σοφίτας στην κουζίνα

Το βιομηχανικό στυλ λατρεύει την ιδέα ανοιχτού χώρου, η οποία προϋποθέτει την απουσία χωρισμάτων μεταξύ των κύριων χώρων, μέγιστη άνεση και μεγάλο αριθμό καθισμάτων.

Σε ένα τέτοιο πολυλειτουργικό δωμάτιο, θα ήταν αρκετά κατάλληλο να κοιτάξουμε έναν μεγάλο καναπέ δίπλα στο σετ κουζίνας, ο οποίος χρησιμεύει ως χώρος ανάπαυσης. Μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως διαμέρισμα, χωρίζοντας την κουζίνα και το σαλόνι..

Προκειμένου να διατηρηθεί μια αυθεντική ερμηνεία του στυλ, συνιστάται να επιλέξετε ένα σχέδιο με δερμάτινη επένδυση ή να αγοράσετε μια αντίκα. Η παρουσία μικρών ιχνών χρόνου θα προσθέσει βάθος στο θέμα..

Καναπές σε στιλ σοφίτας στην κουζίνα Καναπές σε στιλ σοφίτας στην κουζίνα

Καναπές υψηλής τεχνολογίας στην κουζίνα

Το στυλ υψηλής τεχνολογίας απαιτεί κατάλληλες λύσεις. Γωνιακά μοντέλα με κάμψεις, πάγκους ή άλλες επιλογές για ασυνήθιστα σχήματα θα ταιριάζουν ιδανικά σε ένα τέτοιο εσωτερικό. Σε αυτή την περίπτωση, η επίστρωση μπορεί να είναι γυαλιστερή και η ταπετσαρία μπορεί να είναι δέρμα.

Δεδομένου ότι οι κουζίνες υψηλής τεχνολογίας είναι συχνά χτισμένες σε αντίθετες αποχρώσεις, μπορείτε να επιλέξετε έναν καναπέ σε λευκό, γκρι, καφέ ή ακόμα και μαύρο..

Καναπές υψηλής τεχνολογίας στην κουζίνα Καναπές υψηλής τεχνολογίας στην κουζίνα

Καναπές για μια μικρή κουζίνα

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι ένας καναπές για μια μικρή κουζίνα είναι πολύ ογκώδης και απολύτως περιττό στοιχείο που θα αφαιρέσει μόνο πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή είναι μια πιο κερδοφόρα αγορά από μερικές καρέκλες ή πολυθρόνες. Οι παρακάτω συστάσεις θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό μοντέλο:

1. Οι γωνιακές προβολές, αν και εξοικονομούν χώρο, σπάνια βρίσκουν μια ελεύθερη γωνιά σε μικρά μεγέθη. Σε αυτή την περίπτωση, οι ίσιοι καναπέδες κατά μήκος του τοίχου είναι τέλειοι..

2. Στην ιδανική περίπτωση, αν καταφέρετε να το βάλετε κάτω από το παράθυρο, αφού άλλα αντικείμενα δεν θα ταιριάζουν εδώ πέρα ​​από αυτό.

3. Προσπαθήστε να επιλέξετε επιλογές με τον ελάχιστο αριθμό λεπτομερειών. Ένας καναπές χωρίς μπράτσα και μαξιλάρια θα προσελκύσει λιγότερη προσοχή. Αλλά η πιο βέλτιστη λύση θα ήταν επιτοίχια δομές που δεν σχηματίζουν κενό..

4. Με επαρκή αριθμό αποθηκών, είναι προτιμότερο να μείνετε σε έναν καναπέ-πάγκο με ελεύθερο χώρο κάτω από τα καθίσματα.

5. Ένας καναπές σε μια μικρή κουζίνα δεν πρέπει να ξεχωρίζει σε χρώμα. Είναι καλύτερα αν συγχωνευτεί με τον τοίχο, σχηματίζοντας μονολιθικό όγκο μαζί του..

Καναπές για μια μικρή κουζίνα Καναπές για μια μικρή κουζίνα Καναπές για μια μικρή κουζίνα

Καναπές στην κουζίνα – φωτογραφία

Ένας όμορφος καναπές στην κουζίνα είναι άνετος, άνετος και αισθητικά ευχάριστος. Η ποικιλία της ποικιλίας σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο για οποιοδήποτε εσωτερικό, ακόμη και το μικρότερο. Πώς αλλιώς μπορείτε να τοποθετήσετε ταπετσαρισμένα έπιπλα στο χώρο – δείτε την επιλογή μας από πολύχρωμες φωτογραφίες. Τα πραγματικά έργα σίγουρα θα σας ωθήσουν σε μια επιτυχημένη λύση. Καλή προβολή!

Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία Καναπές στην κουζίνα - φωτογραφία

Βίντεο: Γωνιακός καναπές φτιάξτε μόνοι σας για την κουζίνα

Previous Post
Συνδυασμοί χρωμάτων μπάνιου: 70 ιδέες
Next Post
Art Deco soverom: 80 vakre ideer