Επιλογή προσόψεων για την κουζίνα - μοντέρνα υλικά το 2021
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Επιλογή προσόψεων για την κουζίνα – μοντέρνα υλικά το 2021

Επιλογή προσόψεων για την κουζίνα - μοντέρνα υλικά το 2021

Μια μοντέρνα κουζίνα πρέπει να είναι βολική και άνετη, εργονομική. Μεγάλη σημασία αποδίδεται στην επιλογή των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται τα σετ κουζίνας..

Τα σωστά επιλεγμένα έπιπλα μπορούν να μεταμορφώσουν την απλούστερη διάταξη. Σχέδιο πρόσοψη για την κουζίνα επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τη διακόσμηση των τοίχων, του δαπέδου, της οροφής. Το χρώμα της πρόσοψης πρέπει να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα και συσκευές.

Για να καταλάβετε ποια κουζίνα είναι καλύτερη, πρέπει να λάβετε υπόψη τον συνδυασμό των χαρακτηριστικών της βάσης και της εξωτερικής επίστρωσης. Μπορείτε να εστιάσετε στην απόδοση και την αντοχή των προσόψεων σύμφωνα με τις κριτικές των αγοραστών της IKEA και της Leroy-Merlin, τις συμβουλές φίλων, συγγενών ή γνωστών

Υλικά πρόσοψης

Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, πρέπει να γνωρίζετε ποια υλικά χρησιμοποιούνται για τις προσόψεις της κουζίνας, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους. Τις περισσότερες φορές, τα βάθρα είναι κατασκευασμένα από σύνθετα υλικά – ένα μείγμα τσιπς ξύλου με συνδετικά στοιχεία.

Οι πιεσμένες πλάκες χρησιμεύουν ως βάση. Εφαρμόζεται επένδυση σε αυτά, η οποία εκτελεί ταυτόχρονα προστατευτική και διακοσμητική λειτουργία. Λιγότερο συνηθισμένα είναι κεράσι, καρυδιά, δρυς, καπλαμά ή χωρίς πρόσθετο φινίρισμα. Φαίνονται, φυσικά, πολύ όμορφα, αλλά απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, δεν ανέχονται μεταβλητή υγρασία, υψηλές θερμοκρασίες.

Η επιλογή των υλικών οφείλεται στην πρακτικότητα, την αντοχή, την ευκολία συντήρησης. Τα έπιπλα πρέπει να διατηρούν την αρχική τους εμφάνιση παρά την παρατεταμένη έκθεση σε ατμούς, την εισροή λίπους, να αντέχουν στον υγρό καθαρισμό χρησιμοποιώντας οικιακές χημικές ουσίες. Όσο πιο ανθεκτική είναι η βάση, τόσο περισσότερο θα διαρκεί το ακουστικό χωρίς να χάνει την εμφάνισή του.

MDF

MDF

Το όνομα MDF (MediumDensityFibreboard) μεταφράζεται ως, ξύλινη συμπιεσμένη σανίδα. Είναι κατασκευασμένο από ξυλεία θρυμματισμένη σε πατατάκια. Τα τσιπ κοσκινίζονται, αναμιγνύονται με συνδετικές ρητίνες. Η προκύπτουσα μάζα αποστέλλεται κάτω από την πρέσα, όπου αποκτά σκληρότητα και πυκνότητα, οι οποίες δεν είναι κατώτερες σε φυσικές και μηχανικές ιδιότητες από το φυσικό ξύλο..

Πλεονεκτήματα:

 • Δύναμη. Αυτός ο σχεδιασμός είναι πολύ ανθεκτικός και μπορεί να αντέξει σοβαρό βάρος και τυχαία κρούση..
 • Ασφάλεια. Στην κατασκευή, χρησιμοποιούνται συστατικά που δεν εκπέμπουν επιβλαβείς ουσίες ακόμη και όταν θερμαίνονται..
 • Ποικιλία σχημάτων. Η τεχνολογία παραγωγής σας επιτρέπει να δημιουργήσετε δομές οποιουδήποτε σχήματος – ευθείες, ακτίνες, καμπύλες.

Μειονεκτήματα:

 • Εάν η επένδυση είναι κατεστραμμένη, η βάση απορροφά το νερό και παραμορφώνεται.
 • Για την τιμή των προσόψεων MDF είναι ίση με το κόστος των ντουλαπιών από μασίφ ξύλο.

Μοριοσανίδες

Μοριοσανίδες

Τέτοιες πλάκες είναι κατασκευασμένες από πριονίδι με λεπτότερο κλάσμα. Τα ροκανίδια αναμιγνύονται καλά με ρητίνες, πιέζονται. Τα πάνελ αποστέλλονται για περαιτέρω επεξεργασία – εφαρμόζεται μια προστατευτική επίστρωση, με τη βοήθεια προτύπων που κόβονται στο απαιτούμενο μέγεθος.

Πλεονεκτήματα:

 • Διαθεσιμότητα. Η τιμή του κιτ εξαρτάται από τη βάση και τον τύπο της επένδυσης, αλλά, κατά κανόνα, μια κουζίνα από μοριοσανίδες κοστίζει 35-40% λιγότερο από ό, τι από το MDF.
 • Διαφορετικός σχεδιασμός. Τα πιάτα διατίθενται σε οποιαδήποτε απόχρωση, με ή χωρίς στολίδια.
 • Μεγάλη περίοδος λειτουργίας. Με σωστή φροντίδα, το κιτ θα διαρκέσει για πολλά χρόνια χωρίς επισκευή ή αντικατάσταση..

Μειονεκτήματα:

 • Τα πάνελ φοβούνται το νερό, αντιδρούν άσχημα στις αλλαγές θερμοκρασίας.
 • Όταν θερμαίνεται, η μοριοσανίδα μπορεί να απελευθερώσει επικίνδυνες ουσίες στον αέρα..
 • Η μοριοσανίδα έχει πιο χαλαρή δομή, με απρόσεκτο χειρισμό, τα σημεία στερέωσης αποτυγχάνουν μετά από 3-6 μήνες.

Τύποι επιχρισμάτων

Πλαστικοποιημένο

Πλαστικοποιημένο

Η πλαστικοποίηση ονομάζεται επένδυση από φύλλο μελαμίνης. Αποτελείται από χαρτί εμποτισμένο με ρητίνη και βερνικωμένο. Το αποτέλεσμα είναι μια λεία επιφάνεια ανθεκτική στην υγρασία. Αυτή είναι μια από τις πιο οικονομικές επιλογές. Μερικές φορές τέτοια πάνελ χρησιμοποιούνται για την κοπή όχι μόνο του μπροστινού τμήματος, αλλά και του σώματος..

Πλεονεκτήματα:

 • Αντοχή στην υγρασία. Η πλαστικοποίηση ανέχεται τον συχνό καθαρισμό, δεν επιδεινώνεται υπό την επίδραση απορρυπαντικών.
 • Διακοσμητικές ιδιότητες. Οι πλάκες παράγονται με απομίμηση οξιάς, σκλήθρα, σημύδας, καθώς και μονόχρωμες, με γεωμετρικά σχέδια, με λουλουδάτα ή φυτικά σχέδια..

Μειονεκτήματα:

 • Η πλαστικοποίηση καταστρέφεται από λειαντικά καθαριστικά – παραμένουν γρατζουνιές.
 • Η μελαμίνη αρχίζει να διασπάται όταν η θερμοκρασία αυξάνεται. Επομένως, οι τοίχοι των πολυστρωματικών ντουλαπιών που είναι εγκατεστημένοι σε θερμικές ζώνες πρέπει να προστατεύονται από επικαλύψεις αλουμινίου..

Σμάλτο

Σμάλτο

Για να καλύψετε τα πάνελ με σμάλτο, ισοπεδώνονται – ασταρώνονται. Αφού στεγνώσει το αστάρι, εφαρμόζονται διάφορα στρώματα χρώματος. Πριν από την εφαρμογή κάθε νέας στρώσης, το προηγούμενο στεγνώνει και τρίβεται με τρίψιμο. Το τελευταίο στάδιο είναι η εφαρμογή του σμάλτου. Αυτή η μέθοδος παράγει φωτεινές, σταθερές στο χρώμα αποχρώσεις. Η τέλεια επίπεδη επιφάνεια δεν χάνει την ομορφιά και τη δύναμή της καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής.

Πλεονεκτήματα:

 • Οι προσόψεις παράγονται με διάφορες υφές – γυαλιστερές ή ματ, με “μεταλλικό” αποτέλεσμα.
 • Τα έπιπλα δεν απαιτούν πολύπλοκη συντήρηση. Οποιοδήποτε μη λειαντικό απορρυπαντικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσει τη βρωμιά..

Ελλείψεις:

 • Τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι ορατά στο γυαλιστερό, οπότε θα πρέπει να σκουπίζετε τα ντουλάπια καθημερινά.
 • Υπό την επίδραση του υπεριώδους φωτός, το χρώμα χάνει τη φωτεινότητά του, παραμένουν καμένα σημεία.
 • Τσιπ εμφανίζονται στο σμάλτο λόγω κρούσεων.

PVC

PVC

Ως εξωτερική επένδυση, χρησιμοποιείται μια πολυμερής μεμβράνη, η οποία μπορεί να έχει οποιαδήποτε σκιά, λάκα ή μαργαριτάρι, με μοτίβο ή μονόχρωμη.

Πλεονεκτήματα:

 • Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επεξεργαστείτε ευθεία, γωνιακά λυγισμένα και αλεσμένα μέρη..
 • Υψηλή αντοχή στην τριβή, έκθεση σε χημικά ενεργά μέσα.
 • Οι βρώμικοι και λιπαροί λεκέδες ξεπλένονται εύκολα από την ταινία.
 • Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Ελλείψεις:

 • Κοντά στο φούρνο ή στο νεροχύτη, το PVC μπορεί να ξεκολλήσει από τη βάση.
 • Το φιλμ χαράζει εύκολα.
 • Περίοδος λειτουργίας 4-6 έτη.

Πλαστική ύλη

Πλαστική ύλη

Οι πλαστικές προσόψεις είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένες από μοριοσανίδες ή MDF και το HPL χρησιμοποιείται ως εξωτερικό στρώμα. Αυτό αναφέρεται σε ένα πολυστρωματικό υλικό κατασκευασμένο από πλαστικό και χαρτί kraft. Είναι κολλημένα μεταξύ τους υπό υψηλή πίεση, καλυμμένα με διαφανή ρητίνη μελαμίνης από πάνω. Τα πλαστικά φύλλα ή τα ρολά είναι κολλημένα σε ξύλινα πάνελ.

Τα άκρα επεξεργάζονται χρησιμοποιώντας τεχνολογία μεταμόρφωσης. Το αποτέλεσμα είναι μια απρόσκοπτη επίστρωση με υψηλές αδιάβροχες ιδιότητες. Εάν πρέπει να το κάνετε έτσι ώστε τα άκρα να διαφέρουν στο χρώμα ή την υφή, τότε κλείνουν με ακμές από ακρυλικό ή πλαστικό ABS, αλουμίνιο.

Πλεονεκτήματα:

 • Αυξημένη αντοχή σε μηχανική καταπόνηση, υγρασία, οργανικές και χημικές ουσίες.
 • Το φινίρισμα δεν ξεθωριάζει στο άμεσο ηλιακό φως, διατηρεί τη φωτεινότητα των αποχρώσεων.
 • Το σταθεροποιημένο πλαστικό δεν εκπέμπει τοξικές ενώσεις, πλένεται γρήγορα από το λίπος.

Μειονεκτήματα:

 • Οποιαδήποτε βρωμιά είναι σαφώς ορατή στο γυαλιστερό, γι ‘αυτό πρέπει να σκουπίζεται συνεχώς με ένα στεγνό πανί.
 • Οι πόρτες στο εσωτερικό είναι λευκές.

Ξύλο

Το φυσικό ξύλο είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό, φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Τέτοια ντουλάπια μπορούν να είναι επενδεδυμένα ή κατασκευασμένα από μασίφ ξύλο. Στην πρώτη περίπτωση, είναι εντελώς κατασκευασμένα από ξύλο. Τα πάνελ κατασκευάζονται σύμφωνα με διαφορετική αρχή. Ένα διακοσμητικό στοιχείο από μοριοσανίδες ή γυαλί εισάγεται στη δομή του πλαισίου. Εάν ένα πάνελ από μοριοσανίδες ή MDF είναι καπλαμά, τότε δεν διαφέρει από το φυσικό ξύλο.

Πλεονεκτήματα:

 • Το σετ φαίνεται στιβαρό και κομψό, μπορείτε να διακοσμήσετε με σκαλίσματα, βιτρό παράθυρα, ένθετα, ανοιχτά ενθέματα.
 • Το βάρος των ντουλαπιών μειώνεται λόγω ελαφρύτερων και λεπτότερων πάνελ, το φορτίο στους τοίχους μειώνεται.
 • Εάν η πόρτα καταστραφεί κατά λάθος, μπορεί να επισκευαστεί και να ανακαινιστεί.

Ελλείψεις:

 • Τα μαλακά πετρώματα μπορούν να αλλάξουν χρώμα όταν εκτίθενται σε υπεριώδη ακτινοβολία.
 • Το δέντρο απορροφά όλες τις μυρωδιές, διογκώνεται με νερό, ατμό.
 • Η χρήση προϊόντων που περιέχουν χλώριο ή λειαντικά μπορεί να βλάψει τη δομή, να χαλάσει το χρώμα.

Μέταλλο

Οι μεταλλικές προσόψεις είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα, κράματα αλουμινίου. Είναι πολύ ανθεκτικά και ανθεκτικά, φροντίζονται εύκολα. Οι λαμπερές επιφάνειες χρωμίου ταιριάζουν απόλυτα με γυαλί, τεχνητή ή φυσική πέτρα. Οι μεταλλικές κουζίνες εγκαθίστανται συχνότερα σε διαμερίσματα με μοντέρνο εσωτερικό στυλ – αστικότητα, μινιμαλισμό ή πατάρι.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων μιας κουζίνας από χάλυβα ή αλουμίνιο, αξίζει να σημειωθεί η αντοχή στη θερμότητα, η πυρασφάλεια, η αντίσταση στη διάβρωση και η μεγάλη διάρκεια ζωής. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το μέταλλο είναι κρύο στην αφή, δεν είναι πάντα ευχάριστο να το αγγίζετε. Σε μεταλλικές προσόψεις, αποτυπώματα χεριών, λεκέδες από βρεγμένα κουρέλια, αποξηραμένες σταγόνες νερού είναι πολύ αισθητά. Επομένως, πρέπει να τρίβονται συνεχώς..

Previous Post
Soffa för köket: 76 fotoidéer
Next Post
9 DIY veggdekorasjonsideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector