15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα: τύποι, πώς να επιλέξετε

Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα: τύποι, πώς να επιλέξετε

Η κουζίνα θα πρέπει να είναι εξίσου ζεστή για να δέχεται επισκέπτες, ρομαντικές βραδιές με αγαπημένα πρόσωπα και οικογενειακά δείπνα με συγγενείς. Η επένδυση δαπέδου παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία άνεσης. Τα πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα είναι μια ιδανική επιλογή που πληροί τόσο σημαντικά κριτήρια: αντοχή σε μηχανικές βλάβες, ηχομόνωση, αντοχή στη φθορά και αισθητική εμφάνιση. Κάθε ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πραγματικά σημαντικό για την κουζίνα..

Τύποι πλακιδίων για την κουζίνα

Για να επιλέξετε το σωστό δάπεδο, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη χρήσιμες πληροφορίες, και πριν από την αγορά, όχι μετά από αυτήν. Τότε μπορείτε να είστε ήρεμοι και σίγουροι για μια επιτυχημένη επισκευή. Υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι κεραμικών πλακιδίων:

Πιεσμένα πλακάκια

Αποτελείται από ειδικά πηλό υλικά. Το φορτίο μετασχηματίζεται μέσω συμπύκνωσης και διαμόρφωσης μέσω υψηλής πίεσης. Τα πιεσμένα πλακάκια είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και έχουν λεία επιφάνεια.

Πλακάκια δαπέδου κουζίνας - Πρεσαριστά πλακάκια Πλακάκια δαπέδου κουζίνας - Πρεσαριστά πλακάκια

Πλακάκι χωρίς σμάλτο

Αυτός ο τύπος συνεπάγεται έναν απλό σχεδιασμό και την απουσία διακοσμητικών στοιχείων με τη μορφή ενός μοτίβου. Τέτοια πλακάκια φαίνονται αρκετά αισθητικά ευχάριστα λόγω της ομοιομορφίας και του ομοιόμορφου πάχους τους..

Πλακάκια κουζίνας στο πάτωμα - Πλακάκια χωρίς σμάλτο Πλακάκια κουζίνας στο πάτωμα - Πλακάκια χωρίς σμάλτο

Γυαλισμένα πλακάκια

Αυτή η επιλογή θα απευθύνεται σε γνώστες της γυαλάδας και του χρώματος, το οποίο είναι σαφώς ορατό στην υαλοπίνακα. Επιπλέον, αυτός ο τύπος πλακιδίου χαρακτηρίζεται από στεγανότητα πόρων, σκληρότητα και πυκνότητα..

Πλακάκια δαπέδου κουζίνας - τζάμια Πλακάκια δαπέδου κουζίνας - τζάμια

Πλακάκια κλίνκερ

Αποτελείται από μια ποικιλία ορισμένων τύπων πηλού, ειδικών χρωστικών και ροής. Έχει υψηλή αντοχή σε χημικές και μηχανικές καταπονήσεις.

Πλακάκια δαπέδου κουζίνας - Πλακάκια κλίνκερ

Πλακάκια Metlakh

Το μονό ψήσιμο, η επιφάνεια χωρίς τζάμια και η υψηλή διαδικασία πίεσης είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των πλακιδίων Metlakh. Είναι αρκετά δημοφιλές όχι μόνο για τις τεχνικές του ιδιότητες, αλλά και για την κομψή του εμφάνιση..

Πλακάκια δαπέδου για κουζίνα - πλακάκια Metlakh Πλακάκια δαπέδου για κουζίνα - πλακάκια Metlakh

Πλακάκια από πορσελάνη από πέτρα

Είναι φτιαγμένο από ειδικά σπαρτά, καολίνη, χαλαζία και συμπιεσμένη ζύμη. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μια ομοιογενή μάζα, καλή αντοχή και γυάλινη εμφάνιση..

Πλακάκια δαπέδου κουζίνας - Πλακάκια από πορσελάνη Πλακάκια δαπέδου κουζίνας - Πλακάκια από πορσελάνη

Βάση για την τοποθέτηση πλακιδίων

Αυτό είναι ένα προαπαιτούμενο που πρέπει να τηρείται προκειμένου να αποφευχθούν ελαττώματα με τη μορφή ανομοιομορφίας και ετερογένειας της δομής των πλακιδίων για την κουζίνα..

Το γυψοσανίδα θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες και απλές επιλογές εγκατάστασης. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη ευθυγράμμιση και είναι σταθερά προσαρτημένη στο πάτωμα. Μια εξίσου καλή και συχνή εναλλακτική λύση μπορεί να είναι τα παλιά πλακάκια (η τοποθέτηση γίνεται με ειδική κόλλα), κόντρα πλακέ (απαιτεί ειδική επεξεργασία) και γύψο (μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό εάν οι παρατυπίες δεν υπερβαίνουν τα 3 mm).

Πλακάκι δαπέδου κουζίνας - βάση πλακιδίων

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των πλακιδίων δαπέδου

Τα κεραμικά πλακίδια, όπως κάθε άλλη επιφάνεια δαπέδου, έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε..

Πλεονεκτήματα πλακιδίων για την κουζίνα:

– Αντοχή στη φωτιά. Η ειδική αντίσταση στη φωτιά σάς επιτρέπει να είστε σίγουροι ότι υπάρχει πρόσθετη προστασία από τη φωτιά σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει συνεχής επαφή με τη φωτιά.

– Αντοχή σε χημική επίθεση. Αυτή η ιδιότητα μπορεί να χωριστεί σε πολλές διαφορετικές ομάδες. Για παράδειγμα, η τιμή Α είναι η μέγιστη προστασία από διάφορες ουσίες και D είναι η απουσία αυτής της εγγύησης..

– Χαμηλή αγωγιμότητα ρεύματος.

– Απορρόφηση νερού. Τις περισσότερες φορές δεν υπερβαίνει το 3-4%.

– Ανθεκτικότητα. Τα εξαρτήματα είναι σε θέση να αντέξουν μια ποικιλία προσπαθειών αναδιαμόρφωσης του κεραμιδιού. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό στην κουζίνα, όπου δεν μπορείτε να σπάσετε σκόπιμα ένα πιάτο ή ένα βάζο..

– Αντοχή στον παγετό.

– Κομψός σχεδιασμός και ποικιλία χρωμάτων / σχεδίων.

Τα κύρια, αλλά ελάχιστα, μειονεκτήματα των πλακιδίων στην κουζίνα περιλαμβάνουν υψηλότερο κόστος (σε σύγκριση με άλλους τύπους δαπέδων), ψυχρότητα και προσεκτική διαδικασία τοποθέτησης. Παρ ‘όλα αυτά, μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από το κρύο δάπεδο χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο σύστημα θέρμανσης και να αναθέσετε την εγκατάσταση σε αξιόπιστους επαγγελματίες..

Πλακάκια δαπέδου κουζίνας - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Πλακάκια δαπέδου κουζίνας - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πώς να επιλέξετε τα σωστά πλακάκια για την κουζίνα

Οι ειδικοί συνιστούν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ορισμένες αποχρώσεις που πρέπει να δώσετε προσοχή όταν επιλέγετε ένα κεραμίδι:

1. Εικόνα στη συσκευασία. Πρέπει να υπάρχει μια πινακίδα ποδιού – αυτό σημαίνει ότι τα κεραμίδια έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το πάτωμα.

2. Η επιφάνεια των πλακιδίων. Θα πρέπει να είναι εντελώς ομοιόμορφο. Η παρουσία τυχόν ρωγμών και παρατυπιών υποδεικνύει ελαττωματικό προϊόν..

3. Τύπος τριβής. Αυτός ο δείκτης υποδεικνύεται με λατινικά γράμματα. Η υψηλή ποιότητα είναι υπεύθυνη για καλή αντοχή στη φθορά.

4. Υπολογισμός με περιθώριο. Ο αριθμός των πλακιδίων πρέπει να είναι 10-15% περισσότερο.

5. Αρμονικός συνδυασμός με το συνολικό σχέδιο. Τα πλακάκια μπορούν να συμπληρώσουν τέλεια το στυλ ενός δωματίου ή να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες αντιθέσεις στο φόντο ενός σετ κουζίνας..

6. Υφή. Η ματ επιφάνεια είναι ιδανική για μια μικρή κουζίνα και η γυάλινη επιφάνεια είναι ιδανική για ένα μεγάλο δωμάτιο..

7. Πάχος. Το βέλτιστο πάχος είναι 9–12 mm. Μια πιο λεπτή έκδοση δεν θα είναι τόσο ανθεκτική και τα πυκνά πλακάκια άνω των 12 mm είναι ιδανικά για βοηθητικά δωμάτια, αλλά όχι για την κουζίνα..

8. Σήμανση κουτιού. Υποδεικνύει τον τύπο πλακιδίων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Η υψηλότερη ποιότητα – 1 βαθμός, η χαμηλότερη – 3.

9. Ένα απλό σημάδι νιφάδας χιονιού είναι υπεύθυνο για την αντοχή στον παγετό.

10. Το πόδι, το οποίο είναι σε σκιασμένο φόντο, σημαίνει την υψηλή αντοχή στη φθορά του υλικού..

Πώς να επιλέξετε τα σωστά πλακάκια κουζίνας στο πάτωμα

Πώς να επιλέξετε το χρώμα του αρμόστοκου πλακιδίων

Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις κατά την επιλογή μιας επένδυσης δαπέδου. Ο συνδυασμός χρωμάτων μπορεί να προσθέσει στη συνολική εντύπωση ή να το συμπληρώσει. Μία από τις πιο δημοφιλείς και αποδεδειγμένες επιλογές είναι το μωσαϊκό. Είναι σε θέση να δημιουργήσει αφηρημένα στοιχεία, φωτεινά μοτίβα ή σχέδια. Το χρώμα της φούγκας και του ενέματος μπορεί να συγχωνευτούν ή μπορεί να κάνει αντίθεση, να επισημάνει ή να σκιάσει ορισμένα στοιχεία με άλλα. Για να αποκτήσετε την επίδραση μιας συμπαγούς επίστρωσης, αρκεί να δημιουργήσετε ένα ενέματα που θα ταιριάζει με τη σκιά του κεραμιδιού (ή 1-2 τόνους ελαφρύτερο). Για τους λάτρεις της υπερβολής και της φωτεινότητας, οι επιλογές ζωνών επιφάνειας με δύο ή περισσότερα χρώματα είναι τέλειες . Στην περίπτωση της ανάγκης επισήμανσης κάθε κεραμιδιού, πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο ενέματα σε πιο σκούρες αποχρώσεις. Το κριτήριο επιλογής πρέπει να εξαρτάται από τον τύπο του κεραμιδιού, το μέγεθός του, καθώς και το επιθυμητό αποτέλεσμα..

Πλακάκι για την κουζίνα στο πάτωμα - Πώς να επιλέξετε το χρώμα του αρμόστοκου

Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα – φωτογραφία

Συγκεντρώσαμε μια συλλογή από ενδιαφέρουσες φωτογραφίες πλακιδίων στο σχεδιασμό της κουζίνας, οι οποίες θα δείξουν πόσο αρμονικά, αξιόπιστα και κομψά μπορεί να φαίνεται αυτό το αποδεδειγμένο δάπεδο. Καλή προβολή!

Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία Πλακάκια για την κουζίνα στο πάτωμα - φωτογραφία

Previous Post
DIY tandoor: 60 φωτογραφίες και ιδέες
Next Post
I hvilken design for å dekorere et moderne kjøkken. Country, provence, hi-tech eller minimalisme?