15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός διαδρόμου 2021 (+80 φωτογραφίες)

Σχεδιασμός διαδρόμου 2021 (+80 φωτογραφίες)

Όλοι θέλουμε να δούμε κάθε γωνιά του σπιτιού μας όμορφη και πρακτική. Εάν θεωρήσουμε έναν τόσο εξαιρετικό χώρο ως διάδρομο από την άποψη της επισκευής, τότε η οργάνωσή του απαιτεί μια ιδιαίτερα προσεκτική προσέγγιση. Όχι μόνο για τον λόγο ότι υπόκειται σε ρύπανση και άλλα φορτία, αλλά κυρίως επειδή είναι αυτή η ζώνη που μας συνοδεύει όταν βγαίνουμε και μπαίνουμε στους χώρους και δημιουργεί την πρώτη εντύπωση. Επομένως, η αίθουσα πρέπει να είναι τακτοποιημένη, αισθητική και λειτουργική, καθώς και σύμφωνη με τις τρέχουσες τάσεις και τη στιλιστική του υπόλοιπου σπιτιού..

Χαρακτηριστικά σχεδίου

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των δωματίων για οποιονδήποτε σκοπό προϋποθέτει αρκετά ελαφρές αρχές – η άνεση και η απλότητα θα είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες το 2021. Για πολλούς ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σοβιετικού στιλ, τα απλά γεωμετρικά σχήματα, η απόρριψη της άφθονης πολυτέλειας και η χρήση μοτίβων μινιμαλισμού που θα φέρουν μια μοντέρνα πινελιά σε οποιοδήποτε εσωτερικό θα είναι αναμφισβήτητο πλεονέκτημα. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, η είσοδος έχει μια μικρή περιοχή, μερικές φορές “ανταμείβει” τον ιδιοκτήτη με το ακανόνιστο σχήμα του, επιπλέον, δεν υπάρχει σχεδόν πάντα καμία πηγή φυσικού φωτός. Αυτά τα χαρακτηριστικά και οι περιορισμοί καθιστούν την επιλογή κάθε στοιχείου σχεδιασμού υπεύθυνη εργασία..

Αυτό το μέρος της κατοικίας είναι ένα είδος μεταβατικής ζώνης από έναν θορυβώδη δρόμο γεμάτο υπερβολικό ρυθμό σε σαλόνια που προσφέρουν άνεση και ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά το σχεδιασμό μιας μικρής τετραγωνικής περιοχής, μπορεί να φαίνεται ότι είναι πολύ πιο εύκολο να εξοπλίσει έναν μικρό χώρο από έναν πιο ευρύχωρο, αλλά αυτό είναι μόνο στη μία πλευρά. Το πλαίσιο του διαδρόμου σας περιορίζει στην επιλογή λύσεων, οπότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε το πιο πρακτικό και ευχάριστο περιβάλλον που θα λαμβάνει υπόψη τις επιθυμίες των νοικοκυριών και τις παραμέτρους ενός συγκεκριμένου δωματίου.

Οι συστάσεις των σχεδιαστών που αφορούν το τρέχον έτος 2021 προτείνουν να τηρείτε ιδιαίτερα προσεκτικά τις αρχές του άνετου μινιμαλισμού κατά το σχεδιασμό του διαδρόμου. Θα πρέπει να απέχετε από περιττά στοιχεία, ενώ εστιάζετε στα απαραίτητα εσωτερικά αντικείμενα, οπότε ακόμη και μια μικρή περιοχή θα είναι σε θέση να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη όχι μόνο με τη λειτουργικότητά του, αλλά και με ένα υπέροχο αποκλειστικό περιβάλλον..

Hallway Design 2021 - Χαρακτηριστικά Hallway Design 2021 - Χαρακτηριστικά

Χρώματα το 2021

Η ιδιαιτερότητα του διαδρόμου με τις μικρές διαστάσεις του απαιτεί μια υπεύθυνη προσέγγιση στην επιλογή των χρωμάτων. Για μια τέτοια ζώνη, η πιο επιτυχημένη λύση θα ήταν η χρήση βασικών αποχρώσεων ως βάση με τη χρήση φωτεινών κηλίδων χρώματος..

Λευκός διάδρομος

Το χιονόλευκο φάσμα είναι ένας δείκτης καθαριότητας και ακρίβειας. Αυτός είναι ο πιο ευνοϊκός τόνος για την οπτική επέκταση των ορίων του χώρου. Μαζί με τον σωστό φωτισμό και τους μεγάλους καθρέφτες, το λευκό θα εξαλείψει εντελώς την επίδραση των πιεστικών τοίχων και θα δώσει μια αίσθηση ελευθερίας και ελαφριάς άνοιξης..

White Hallway - Interior Design 2021 White Hallway - Interior Design 2021

Μπεζ διάδρομος

Αν δεν θέλετε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με μια κρύα παλέτα, αλλά εξακολουθείτε να έχετε ένα ευχάριστο αέρινο και φρέσκο ​​αποτέλεσμα, πηγαίνετε με μπεζ. Τα ζεστά χρώματα τυλίγουν και καταπρανουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Χρησιμοποιώντας ξυλώδεις νότες και πράσινο, θα δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα χαλαρής φυσικότητας και απαλότητας των γραμμών, η οποία φαίνεται πάντα πολύ κομψή..

Μπεζ διάδρομος - Εσωτερικός σχεδιασμός 2021 Μπεζ διάδρομος - Εσωτερικός σχεδιασμός 2021

Γκρίζος διάδρομος

Το μοντέρνο χρώμα του γραφίτη το 2021 αναζωογονεί το γκρι με ανανεωμένο σθένος. Αραιώστε μια κρύα σκούρα σκιά με λευκό, ξυλώδες, πράσινο, κόκκινο και μπεζ. Αυτός ο τόνος είναι αρκετά συμπαγής και σοβαρός, επομένως θα δεχτεί εύκολα περιστασιακές, και μερικές φορές ακόμη και αστείες λεπτομέρειες με τη μορφή μιας εικόνας με μια γάτα, ένα χαρούμενο χαλί στο κατώφλι και ένα φυτό που πέφτει στο πάτωμα..

Gray Hallway - Interior Design 2021 Gray Hallway - Interior Design 2021

Κίτρινος διάδρομος

Το χρώμα του ήλιου είναι γεμάτο ζωογόνο ενέργεια. Είναι ωραίο όταν, μπαίνοντας στο μοναστήρι, νιώθεις αμέσως φως και ζεστασιά. Φέτος, απολαύστε τολμηρά τον εαυτό σας με αποχρώσεις λεμονιού και μουστάρδας, γιρλάντες, φαρδιούς καθρέφτες και όμορφα φυτά.

Yellow Hallway - Interior Design 2021 Yellow Hallway - Interior Design 2021

Κόκκινος διάδρομος

Οι κόκκινοι τόνοι ανακτούν την ηγετική τους θέση. Διακοσμήστε το διάδρομο με σιωπηλή τερακότα ή γυαλιστερό κλασικό κόκκινο και θα ξεπεράσετε όλες τις προσδοκίες σας – ένας προηγουμένως απαράμιλλος διάδρομος θα γίνει μια πικάντικη κορυφή ολόκληρου του σχεδιασμού του διαμερίσματός σας.

Red Hallway - Interior Design 2021 Red Hallway - Interior Design 2021

Φινίρισμα και υλικά

Για μια ικανή προσέγγιση στην επιλογή των υλικών φινιρίσματος, πρέπει να λάβετε υπόψη ολόκληρο τον όγκο των χαρακτηριστικών ενός συγκεκριμένου δωματίου: την περιοχή του, καθώς και τη θέση όλων των θυρών. Οι θεμελιώδεις παράγοντες στην επιλογή των υλικών είναι οι ακόλουθοι: περιοδική απόφραξη επιφανειών, μηχανικά φορτία, καθώς και πτώσεις θερμοκρασίας που εμφανίζονται σε ιδιωτικά νοικοκυριά, επειδή δεν έχουν ρυθμιστικό με τη μορφή εισόδου.

Πάτωμα

Μια από τις καλύτερες επιλογές για το φινίρισμα του δαπέδου στο διάδρομό σας είναι τα πλακάκια δαπέδου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πορσελάνινο σκεύος λειτουργεί καλύτερα. Είναι ένα κεραμικό προϊόν του οποίου η αντοχή επιτυγχάνεται μέσω διαφόρων προσθέτων. Η εγκατάσταση και το κόστος του υλικού θα κοστίσουν περισσότερο από, για παράδειγμα, το λινέλαιο, αλλά αυτό το κόστος θα δικαιολογηθεί, καθώς πρόκειται για επενδύσεις για πολλά χρόνια – κεραμικά ή πορσελάνινα κεραμίδια από πέτρα είναι μία από τις μακροπρόθεσμες επιλογές για διακόσμηση δαπέδου.

Hallway Design 2021 - Τέλος δαπέδου Hallway Design 2021 - Τέλος δαπέδου

Τείχη

Σε αντίθεση με τα καλύμματα δαπέδου, οι τοίχοι έχουν πολύ λιγότερη έκθεση σε αρνητικούς παράγοντες και φορτία. Ωστόσο, κατά την επιλογή υλικών φινιρίσματος, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά εδώ. Η χρήση ορισμένων τύπων ταπετσαρίας δεν θα ήταν σκόπιμη, καθώς οι ταπετσαρίες από χαρτί χάνουν γρήγορα την αρχική τους εμφάνιση και δεν μπορούν να καθαριστούν, ενώ τα υφάσματα υφάσματος είναι πολύ πιο ακριβά και θα πρέπει να εγκαταλείψετε τα απορρυπαντικά όταν τα φροντίζετε.

Με βάση αυτές τις παρατηρήσεις, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πλένεται, υγρή ταπετσαρία, ορισμένοι τύποι τοίχων και χρωμάτων, τοιχοποιία, καθώς και διακοσμητικός γύψος μπορούν να λειτουργήσουν ως πρακτικό και κατάλληλο υλικό για το διάδρομο το 2021.

Hallway Design 2021 - Διακόσμηση τοίχου Hallway Design 2021 - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Για να διακοσμήσετε την οροφή, θα πρέπει να επιλέξετε τα πιο ευέλικτα και απλά υλικά φινιρίσματος. Δεδομένου του σχήματος, καθώς και της περιοχής του διαδρόμου, δεν θα είναι πάντα κατάλληλο να χρησιμοποιηθούν δομές με πολλά επίπεδα και έντονα χρώματα..

Με την πρώτη ματιά, ένας χιονισμένος καμβάς δεν μοιάζει με μια εντελώς δημιουργική επιλογή σχεδιασμού, αλλά η χρήση του θα αυξήσει οπτικά τον όγκο και θα ταιριάξει σε κάθε επιλεγμένη επένδυση τοίχου και οροφής και θα παραμείνει επίσης μοντέρνα και κομψή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα πρωτότυπα φωτιστικά θα σας βοηθήσουν να αραιώσετε τη μονοτονία του μονόχρωμου.

Hallway Design 2021 - Φινίρισμα οροφής Hallway Design 2021 - Φινίρισμα οροφής

Έπιπλα διαδρόμου

Δεν έχουν όλες οι κατοικίες μια ευρύχωρη αίθουσα εισόδου. Με βάση αυτό, η επίπλωση επίπλων δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τον παράγοντα ότι οι λύσεις πρέπει να συνδυάζονται με τις ανάγκες της οικογένειας. Η διάταξη των τυπικών διαμερισμάτων, κατά κανόνα, περιλαμβάνει έναν μικρό διάδρομο, ο οποίος, επιπλέον, περιορίζεται από εσωτερικές πόρτες ή έχει λανθασμένη διαμόρφωση.

Μια ενσωματωμένη ντουλάπα για εξωτερικά ρούχα και παπούτσια, καθώς και είδη ντουλάπας και αξεσουάρ στα οποία απευθύνεστε κάθε μέρα, είναι ιδανική για τοποθέτηση σε στενούς χώρους. Εάν η περιοχή δεν επιτρέπει την εγκατάσταση ακόμη και μιας μικρής μεγέθους ενσωματωμένης ντουλάπας, μπορείτε να κάνετε μόνο με ένα σύστημα γάντζων τοίχου, καθώς και μια σχάρα παπουτσιών, η οποία μπορεί να εγκατασταθεί επιτυχώς κάτω από αυτά. Με την τελευταία προσέγγιση, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την πτυχή της επαφής μεταξύ των ρούχων και της επιφάνειας των τοίχων, οπότε αξίζει να καταφύγετε σε κατάλληλα υλικά για το φινίρισμα.

Εάν, ωστόσο, ο διάδρομός σας έχει επαρκή έκταση, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μοναδική ευκαιρία. Τα ευρύχωρα δωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν όχι μόνο χώρο για εξωτερικά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, αλλά και επιπλέον ράφια για διάφορους σκοπούς, με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας..

Hallway Design 2021 - Έπιπλα Hallway Design 2021 - Έπιπλα Hallway Design 2021 - Έπιπλα

Διακόσμηση και υφάσματα

Ο περιορισμένος χώρος και η έλλειψη παραθύρων μας λέει ότι απλά δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς μεγάλο αριθμό λαμπτήρων, καθώς και τη σωστή θέση τους σε ένα σύγχρονο διάδρομο. Πριν φύγει από το σπίτι, κάθε άτομο πρέπει να ρίξει μια καλή ματιά στην εικόνα του. Έτσι, ένας μόνο μικρός πολυέλαιος ή ένας λαμπτήρας τοίχου μπορεί να μην είναι αρκετός..

Τοποθετήστε πολλά φώτα οροφής ή τοποθετήστε μερικές λαμπάδες δίπλα στους καθρέφτες. Χάρη σε τέτοιες ενέργειες, θα αυξήσετε οπτικά το μέγεθος του χώρου και εάν, επιπλέον, εγκαταστήσετε μεγάλους καθρέφτες, τότε θα πολλαπλασιάσετε το αποτέλεσμα, καθώς το φως θα αντανακλάται επιπλέον.

Με βάση το γεγονός ότι η είσοδος είναι ένα μικρό δωμάτιο με μεγάλο λειτουργικό φορτίο, δεν υπάρχει τόσος χώρος για διακοσμητικούς ελιγμούς. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι καλύτερο να περιοριστείτε σε όμορφα φυτά, πλαίσια, πρωτότυπες υφές και σχέδια σε χαλί, καρέκλα ή πάγκο. Μια ενδιαφέρουσα τεχνική είναι να επικολλήσετε στον τοίχο με μια απλικέ με τη μορφή δέντρου και στη συνέχεια να τοποθετήσετε τα άγκιστρα για πράγματα με τέτοιο τρόπο σαν να κρέμονταν από τα κλαδιά ενός φανταστικού φυτού..

Hallway Design 2021 - Διακόσμηση και Υφάσματα Hallway Design 2021 - Διακόσμηση και Υφάσματα Hallway Design 2021 - Διακόσμηση και Υφάσματα

Εσωτερικό ενός μικρού διαδρόμου 2021

Μόνο μερικοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων μπορούν να συγχαρούν για την ευρύχωρη αίθουσα εισόδου, η οποία, επιπλέον, έχει το σωστό σχήμα. Συνήθως, ένας διάδρομος είναι ένας πολύ μικρός χώρος που οριοθετείται από τις πόρτες των παρακείμενων δωματίων. Ταυτόχρονα, αυτό το δωμάτιο είναι το πρώτο μέρος όπου όποιος μπαίνει, δημιουργεί την πρώτη εντύπωση για την ατμόσφαιρα ολόκληρης της κατοικίας και των κατοίκων της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μέρος του εν λόγω σπιτιού αξίζει μια αξιοπρεπή διευθέτηση..

Συστηματοποιώντας όλες τις πτυχές που εξετάστηκαν στις προηγούμενες ενότητες, μπορούν να διακριθούν οι ακόλουθες λύσεις για τη διακόσμηση ενός μικρού διαδρόμου:

– Ελαφρύ και ελαφρύ φινίρισμα επιφάνειας.

– Στο περιβάλλον, η επικράτηση των μινιμαλιστικών τάσεων είναι επιθυμητή.

– Χρήση ενσωματωμένων συστημάτων αποθήκευσης.

– Η χρήση γυαλιστερών και καθρεφτικών επιφανειών αντί για ματ.

– Για ορισμένες περιπτώσεις, η καλύτερη λύση θα ήταν να τοποθετήσετε ένα ελάχιστο σετ γάντζων για εξωτερικά ρούχα και μια μικρή σχάρα παπουτσιών. Σε άλλες περιπτώσεις, η ντουλάπα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλα σαλόνια για να ελευθερωθεί ένας ήδη μικροσκοπικός διάδρομος..

Εσωτερικός σχεδιασμός μικρού διαδρόμου 2021 Εσωτερικός σχεδιασμός μικρού διαδρόμου 2021 Εσωτερικός σχεδιασμός μικρού διαδρόμου 2021 Εσωτερικός σχεδιασμός μικρού διαδρόμου 2021 Εσωτερικός σχεδιασμός μικρού διαδρόμου 2021

Σχεδιασμός διαδρόμου 2021 – φωτογραφία

Σας προσκαλούμε να εξοικειωθείτε με πραγματικά έργα διαδρόμων, ενσωματωμένων για χώρους διαφόρων μεγεθών. Στο φινίρισμά τους, ελήφθησαν υπόψη οι τελευταίες τάσεις στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης του 2021. Είμαστε σίγουροι ότι οι κομψές και πρακτικές λύσεις θα είναι σε θέση να σας εμπνεύσουν για τα δικά σας σχεδιαστικά κατορθώματα.!

Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαδρόμου 2021 - φωτογραφία

Previous Post
Κουρτίνες στην μπαλκονόπορτα: Μοντέρνα σχέδια παραθύρων
Next Post
Hvordan lage et designprosjekt selv: trinnvise instruksjoner for nybegynnere