15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Διάδρομος σε σκανδιναβικό στιλ (80 φωτογραφίες)

Διάδρομος σε σκανδιναβικό στιλ (80 φωτογραφίες)

Το πρώτο δωμάτιο που μπαίνει ένα άτομο όταν μπαίνει στο σπίτι είναι η αίθουσα εισόδου. Και, φυσικά, κάθε ιδιοκτήτης θα ήθελε να τη δει ευρύχωρη, ελαφριά, με καλοσυνάτη, φιλόξενη ατμόσφαιρα. Η αίθουσα εισόδου σκανδιναβικού στιλ είναι η καλύτερη λύση που φέρνει μια πινελιά νεωτερικότητας σε έναν μικρό κλειστό χώρο, σε συνδυασμό με ένα φυσικό φινίρισμα, ζεστά ξύλινα δάπεδα και έπιπλα. Η χρήση διαφόρων ανοιχτόχρωμων χρωμάτων και φωτεινών συμπερασμάτων στο σχέδιο θα τονίσει την πρωτοτυπία του στυλ, την πρωτοτυπία του.

Χαρακτηριστικά του σκανδιναβικού στυλ

Η σκανδιναβική τάση ξεκίνησε στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, όπου το κλίμα έγινε καθοριστικός παράγοντας στο σχεδιασμό. Σοβαροί παρατεταμένοι χειμώνες, ανεπαρκής ποσότητα ηλιοφάνειας – αυτό έχει κάνει τους ανθρώπους να έχουν ανάγκη να κάνουν τα σπίτια τους φωτεινά και ευρύχωρα. Τα χαρακτηριστικά του στυλ περιλαμβάνουν τους ακόλουθους δείκτες:

1. Μεγάλη ποσότητα ελεύθερου χώρου. Για να το επιτύχετε, είναι απαραίτητο να επιλέξετε συμπαγή λειτουργικά έπιπλα, να εγκαταλείψετε τις περιττές διακοσμήσεις. Το εσωτερικό περιέχει μόνο αντικείμενα που φέρουν λειτουργικό φορτίο. Χωρίς πολυτέλεια και προσποίηση.

2. Το κύριο χρώμα του στυλ είναι το λευκό, το οποίο κάνει το δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ. Στο φινίρισμα, μπορείτε να το συνδυάσετε με παστέλ χρώματα όπως μπεζ, μπλε του ουρανού, ανοιχτό πράσινο και ανοιχτό γκρι. Φωτεινά κόκκινα, πράσινα ή μπλε χρώματα θα αρωματίσουν το περιβάλλον σας.

3. Η τραπεζαρία και η επίπλωση γίνονται χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά. Ο τύπος φυσικού ξύλου, φυσικής πέτρας, γούνας, δέρματος θα φέρει τη ζεστασιά της άνεσης στο σπίτι στο εσωτερικό.

4. Τα έπιπλα είναι πρακτικά και λειτουργικά – τίποτα περισσότερο. Θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από μασίφ ξύλο ή τουλάχιστον υλικά που μιμούνται το φυσικό ελαφρύ ξύλο (πεύκο, ερυθρελάτη, σημύδα, οξιά).

Σχεδιασμός διαδρόμου σκανδιναβικού στιλ - Χαρακτηριστικά Σχεδιασμός διαδρόμου σκανδιναβικού στυλ - Χαρακτηριστικά

Χρωματικές λύσεις

Έχουμε ήδη πει ότι η σκανδιναβική κατεύθυνση χαρακτηρίζεται, πρώτα απ ‘όλα, από τη λευκότητα του σχεδίου. Για συνθήκες διαδρόμου, όπου το φυσικό φως δεν εισέρχεται και οι ίδιες οι μικρές διαστάσεις δημιουργούν πίεση, το λευκό γίνεται το πιο πλεονεκτικό χρώμα. Αλλά δεν βλάπτει να προσθέσετε κάποια ποικιλία στο σχέδιο με τη βοήθεια πρόσθετων χρωμάτων και αποχρώσεων. Ταυτόχρονα, τα ανοιχτά χρώματα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση του εσωτερικού και τα έντονα κορεσμένα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο) μπορούν να γίνουν τόνους, αραίωση και ζωντάνια της ατμόσφαιρας..

Γκρίζος διάδρομος σε σκανδιναβικό στιλ

Το γκρι χρώμα έχει έναν τεράστιο αριθμό αποχρώσεων, αλλά, λαμβάνοντας ως βάση στη σκανδιναβική κατεύθυνση, είναι καλύτερο να σταθούμε στην πιο ελαφριά έκδοση του λευκασμένου γκρι τόνου. Σε συνδυασμό με ξύλινο δάπεδο, λευκά έπιπλα, μπροστινή πόρτα και οροφή, δημιουργεί ένα ουδέτερο μονόχρωμο εσωτερικό..

Η διακόσμηση ενός γκρι τοίχου στο φόντο του κύριου λευκού φινιρίσματος θα επεκτείνει οπτικά το χώρο και μια άλλη τεχνική θα βοηθήσει στην “ανύψωση” της οροφής, όταν το κάτω μέρος των τοίχων είναι διακοσμημένο σε γκρι αποχρώσεις και το πάνω – σε λευκό . Αυτός ο συνδυασμός είναι επίσης ωφέλιμος επειδή το γκρι είναι πολύ πιο πρακτικό από το λευκό – η διακόσμηση του κάτω μέρους του τοίχου με αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή ορατών σημάτων σκόνης στο δρόμο.

Φωτεινά στοιχεία διακόσμησης, για παράδειγμα, ένα χαλί με μοτίβο με ένα στολίδι, ένα πορτοκαλί πουφ, αφίσες σε φωτεινά πλαίσια, θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε ποικιλία σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Γλάστρες με ζωντανά φυτά θα συμπληρώσουν το εσωτερικό.

Γκρίζος διάδρομος σε σκανδιναβικό στιλ - Εσωτερικός σχεδιασμός Γκρίζος διάδρομος σε σκανδιναβικό στιλ - Εσωτερικός σχεδιασμός

Είσοδος ελιάς σε σκανδιναβικό στιλ

Το χρώμα της ελιάς σε συνδυασμό με λακωνικές απλές μορφές επίπλων και διακοσμητικά στοιχεία θα δημιουργήσουν μια άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Για ανοιχτό σκανδιναβικό σχέδιο, χρησιμοποιήστε τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις της ελιάς σε συνδυασμό με λευκά στοιχεία. Ταπετσαρία ελιάς με λευκά ξύλινα έπιπλα θα φαίνονται υπέροχα: πάνελ τοίχου, συρταριέρα, ανοιχτά ράφια.

Ένα πιο έντονο χρώμα ελιάς μπορεί να υπάρχει στο εσωτερικό ενός σκανδιναβικού διαδρόμου ως ξεχωριστά στοιχεία σε φόντο λευκού και γκρι φινιρίσματος. Ταυτόχρονα, ο βόρειος χαρακτήρας του σχεδίου τονίζεται από τους ζεστούς τόνους των τραχών, άβαφων ξύλινων επίπλων..

Olive Scandinavian Hallway - Interior Design Olive Scandinavian Hallway - Interior Design

Μαύρος διάδρομος σε σκανδιναβικό στιλ

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, ο συνδυασμός εντελώς αντίθετων χρωμάτων λευκού και μαύρου σε συνδυασμό με ξύλινα έπιπλα θα φανεί αρκετά ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε με μαύρο τόνο – θα πρέπει να υπάρχει σε περιορισμένες ποσότητες. Αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ένα χαλί δαπέδου, ένα πάνελ με γάντζους για εξωτερικά ρούχα ή πιο λιτά στοιχεία – κορνίζες φωτογραφιών, γλάστρες. Μια τολμηρή αλλά αξιοσημείωτη απόφαση θα είναι να διακοσμήσετε το πάτωμα σε μαύρο χρώμα, το οποίο θα εναρμονιστεί τέλεια με τους ανοιχτό γκρι τοίχους, το λευκό ταβάνι και τα έπιπλα..

Μαύρος διάδρομος σε σκανδιναβικό στιλ - Εσωτερικός σχεδιασμός Μαύρος διάδρομος σε σκανδιναβικό στιλ - εσωτερική διακόσμηση

Φινίρισμα και υλικά

Το αποκορύφωμα του στυλ βρίσκεται στην απλότητα των τοίχων, της οροφής και του δαπέδου. Αλλά, ταυτόχρονα, η διαδικασία εγγραφής μπορεί να είναι αρκετά επίπονη. Δεδομένου ότι οι τοίχοι και η οροφή πρέπει να έχουν απλά επίπεδα φωτός, θα χρειαστεί να τα ισοπεδώσετε ποιοτικά με γύψο και μόνο στη συνέχεια να εφαρμόσετε το υλικό φινιρίσματος.

Τείχη

Για διακόσμηση τοίχων σε σκανδιναβικό στιλ, οι πιο κατάλληλες επιλογές είναι η βαφή, το ασβέστη ή η επικόλληση με απλή ταπετσαρία. Εξαιρούνται τυχόν σχέδια και σχέδια. Το λευκό έχει το πλεονέκτημα, ωστόσο, είναι επίσης δυνατό να σχεδιαστεί με την προσθήκη παρόμοιων φωτεινών αποχρώσεων (γάλα, κρέμα κ.λπ.). Εάν οι τοίχοι ήταν αρχικά τούβλα, ένας από αυτούς μπορεί να μείνει στην αρχική του μορφή – θα γίνει η προφορά του εσωτερικού.

Σκανδιναβικό στυλ διάδρομο - διακοσμήσεις τοίχων Σχεδιασμός διαδρόμου σκανδιναβικού στυλ - διακοσμήσεις τοίχων

Πάτωμα

Τα δάπεδα σκανδιναβικού στιλ πρέπει να είναι αποκλειστικά ξύλινα. Οι σανίδες ανοίγουν με βερνίκι ή βάφονται λευκές. Αλλά δεν είναι πάντα δυνατό να χρησιμοποιείτε φυσικό ξύλο και, όπως δείχνει η πρακτική, σε ένα διάδρομο δεν είναι εντελώς πρακτικό, καθώς η σκόνη και η βρωμιά του δρόμου εγκαθίστανται σταθερά στη συστοιχία, περιπλέκοντας τον καθαρισμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που το μιμούνται, για παράδειγμα, να στρώσετε ένα πολυστρωματικό υλικό ή κεραμικά πλακίδια που μιμούνται είδη ελαφρού ξύλου..

Σκανδιναβικός διάδρομος - φινίρισμα δαπέδου Σκανδιναβικός διάδρομος - φινίρισμα δαπέδου

Οροφή

Η επιφάνεια της οροφής είναι βαμμένη με βαφή με βάση το νερό ή απλά ασβεστωμένη. Για να μην περιπλέξετε τη διαδικασία με επίπονη ισοπέδωση της επιφάνειας, μπορείτε να διακοσμήσετε την οροφή με έναν τεντωμένο καμβά, αλλά αποκλειστικά ματ, που μιμείται το ασβέστη.

Σκανδιναβικό στυλ σχεδιασμού διαδρόμου - Διακόσμηση οροφής Σκανδιναβικός σχεδιασμός διαδρόμου - Διακόσμηση οροφής

Έπιπλα διαδρόμου σκανδιναβικού στιλ

Δεδομένου ότι το στυλ Scandi χαρακτηρίζεται από απλότητα και φυσικότητα, τα έπιπλα είναι τοποθετημένα σε ξύλο, ανοιχτόχρωμα, μικρά σε μέγεθος, αλλά ταυτόχρονα συμπαγή. Οι τραχιές ξύλινες κατασκευές χωρίς πομπώδη αντικείμενα είναι ευπρόσδεκτες εδώ. Ανοιχτά ράφια, κρεμάστρα τοίχου με άγκιστρα, τραπέζι, σκαμπό ή πάγκος – αυτό, στην πραγματικότητα, είναι αρκετά.

Ένα από τα κύρια στοιχεία κάθε διαδρόμου είναι ένας καθρέφτης. Εκτός από τον κύριο σκοπό του, εκτελεί την πρόσθετη λειτουργία διεύρυνσης του χώρου, επομένως, ευπρόσδεκτα μεγάλα μοντέλα, τοίχου ή δαπέδου, κατασκευασμένα σε απλό στυλ..

Σε μικρά διαμερίσματα, ο διάδρομος μπορεί να είναι το μόνο μέρος όπου μπορείτε πραγματικά να κανονίσετε ένα ευρύχωρο σύστημα αποθήκευσης με τη μορφή μιας ντουλάπας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να κάνετε τις πόρτες του να καθρεφτίζονται ώστε να μην παραβιάζεται η αρμονία του στυλ με την εξωτερική εμφάνιση μιας σύγχρονης δομής..

Σκανδιναβικός σχεδιασμός διαδρόμου - Έπιπλα Σκανδιναβικός σχεδιασμός διαδρόμου - Έπιπλα

Διακόσμηση και φωτισμός

Ενώ η απλότητα, η λειτουργικότητα και η έλλειψη προσποιητικότητας είναι τα καθοριστικά κριτήρια, μια πινελιά ζεστασιάς και φιλοξενίας δεν βλάπτει. Η διακόσμηση μπορεί να είναι ένα χαλί δαπέδου φτιαγμένο με φωτεινά εθνικά μοτίβα, διακοσμητικά μαξιλάρια σε έναν πάγκο, φωτογραφίες σε έγχρωμα πλαίσια, αστεία ξύλινα ή κεραμικά προϊόντα, φωτεινά είδη ένδυσης, ομπρέλες. Μια γλάστρα με ζωντανό φυτό θα αναβιώσει επίσης τον «βόρειο μινιμαλισμό». Αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, dracaena, η οποία δεν απαιτεί ειδικές συνθήκες..

Δεδομένου ότι ο φυσικός φωτισμός με τη μορφή παραθύρων στο διάδρομο απουσιάζει συχνότερα (με εξαίρεση τα ιδιωτικά σπίτια), θα πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερος ηλεκτρικός φωτισμός. Ως φωτισμός χρησιμοποιούνται μικρές λάμπες οροφής με μονόχρωμες αποχρώσεις, χωρίς χρωματιστό γυαλί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ενσωματωμένα LED, σημεία. Κοντά στον καθρέφτη, εάν είναι απαραίτητο, εγκαθίσταται μια διακριτική απλός και μπορεί να τοποθετηθεί ένας λαμπτήρας δαπέδου κοντά στον πάγκο.

Σκανδιναβικός διάδρομος - διακόσμηση και φωτισμός Σκανδιναβικός διάδρομος - διακόσμηση και φωτισμός Σκανδιναβικός διάδρομος - διακόσμηση και φωτισμός

Μικρός διάδρομος σε σκανδιναβικό στιλ

Για ένα μικρό διάδρομο πολλών τετραγωνικών μέτρων, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα λευκό χρώμα για διακόσμηση τοίχων και οροφών, καθώς θα βοηθήσει να φωτιστούν όλες οι γωνίες. Σε αυτή την περίπτωση, το πάτωμα μπορεί να είναι γκρι ή διακοσμημένο με ανοιχτόχρωμο ξύλο. Η κύρια αρχή είναι όσο το δυνατόν λιγότερα έπιπλα. Εδώ μπορείτε να περάσετε με γάντζους στους τοίχους για εξωτερικά ρούχα, μικρά κρεμαστά ράφια για καπέλα, ντουλάπι παπουτσιών που χρησιμεύει ταυτόχρονα ως πάγκος.

Ένας μεγάλος καθρέφτης με ξύλινο πλαίσιο θα γίνει αναπόσπαστο στοιχείο, το οποίο θα συμβάλει στην αύξηση του χώρου. Μαζικό, κανονικό ορθογώνιο σχήμα, θα τονίσει με επιτυχία το στυλ και θα ενισχύσει τον φωτισμό ενός μικρού δωματίου.

Δεν πρέπει να παρασυρθείτε από συσκευές φωτισμού – ας υπάρχουν αρκετές από αυτές, αλλά πρωτότυπες, δίνοντας έντονο φυσικό φως. Μπορεί να τοποθετηθεί με στρογγυλά ή τετράγωνα χωνευτά φωτιστικά LED.

Μικρός διάδρομος σε σκανδιναβικό στιλ - εσωτερική διακόσμηση Μικρός διάδρομος σε σκανδιναβικό στιλ - εσωτερική διακόσμηση

Σκανδιναβικό στυλ σχεδιασμού διαδρόμου – φωτογραφία

Ένας διάδρομος σκανδιναβικού στιλ, παρά τη φαινομενική του απλότητα, μπορεί να είναι εντελώς απρόβλεπτος. Μια επιλογή φωτογραφιών θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις βασικές αρχές κατασκευής ενός σχεδίου, έναν συνδυασμό πιστής παλέτας χρωμάτων και φωτεινών χρωμάτων, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω. Δείτε και απολαύστε τη ζεστασιά και την άνεση της σκανδιναβικής ζωής!

Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Διάδρομος σκανδιναβικού στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού

Previous Post
Ραφιέρα παπουτσιών στο διάδρομο (80+ φωτογραφίες)
Next Post
Provence -stil i interiøret: 85 fotoideer