15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο (+68 φωτογραφίες)

Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο (+68 φωτογραφίες)

Ο σχεδιασμός της οροφής στην κρεβατοκάμαρα παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός ολιστικού εσωτερικού χώρου. Θέλω η επίστρωση να είναι απόλυτα επίπεδη, αξιόπιστη και ανθεκτική, αλλά όχι πολύ ακριβή. Όλα αυτά τα κριτήρια πληρούνται τέλεια από γυψοσανίδα – ένα δημοφιλές υλικό με όψη με τη μορφή φύλλων από χαρτόνι γεμάτο με στρώμα γύψου. Είναι απίστευτα πρακτικό και εύκολο στην επεξεργασία, επιτρέποντάς σας να εφαρμόσετε γρήγορα οποιαδήποτε ιδέα σχεδιασμού. Η μοντέρνα οροφή από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση του δωματίου για πολλά χρόνια..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα οροφής γυψοσανίδας

Ενώ ο κανονικός γύψος αρχίζει να σπάει και να θρυμματίζεται κάθε τόσο, το γυψοσανίδα μπορεί να διατηρήσει την άψογη εμφάνισή του για δεκαετίες. Το μόνο πράγμα που μπορεί να βλάψει αυτό το υλικό είναι η υγρασία, αλλά τα υπνοδωμάτια είναι συνήθως καλά προστατευμένα από τις επιπτώσεις του. Ωστόσο, για μια υγρή γωνία, αρκεί μόνο να επιλέξετε ένα φύλλο ανθεκτικό στην υγρασία – και το πρόβλημα λύνεται..

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι άνθρωποι βρίσκονται στο υπνοδωμάτιο 1/3 του χρόνου, ένας σημαντικός παράγοντας υπέρ του γυψοσανίδας είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Σε αντίθεση με το πολυστυρόλιο, τα πλαστικά πάνελ και τα ελαστικά υφάσματα από PVC που περιέχουν εκλεπτυσμένα προϊόντα, αποτελείται εξ ολοκλήρου από φυσικές πρώτες ύλες – θρυμματισμένο ορυκτό θειικό ασβέστιο και κυτταρίνη. Οι οργανικές ουσίες επιτρέπουν ελεύθερα την υγρασία και τον αέρα να περάσουν, λόγω του οποίου το κλίμα στο δωμάτιο παραμένει όσο το δυνατόν πιο άνετο.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα των φύλλων γυψοσανίδας είναι η αισθητική και η ευκολία επεξεργασίας. Είναι εύκολο να κόψετε και να λυγίσετε οποιαδήποτε σχήματα από αυτά, να ανοίξετε τρύπες, να εγκαταστήσετε τις πιο περίπλοκες κατασκευές. Λόγω του χαμηλού βάρους του, η γυψοσανίδα είναι σταθερά προσαρτημένη στο προφίλ με βίδες αυτοεπιπεδώματος και δεν δημιουργεί μεγάλο φορτίο στο πάτωμα.

Το μόνο μειονέκτημα αυτού του φινιρίσματος είναι μια πραγματική μείωση του ύψους της οροφής – από 10 σε 25 cm, ανάλογα με το πάχος των φύλλων (στάνταρ 9,5 ή 12,5 mm) και το κενό που απομένει. Ταυτόχρονα, πίσω από το γυψοσανίδα, μπορείτε να κρύψετε σύρματα, σωλήνες, ένα στρώμα μόνωσης, μια ηχομονωτική μεμβράνη.

Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Εγκατάσταση οροφής γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο

Για όσους κάνουν επισκευές στο υπνοδωμάτιο με τα χέρια τους, η γυψοσανίδα είναι η καλύτερη επιλογή. Το ίδιο το υλικό και τα συστατικά του είναι αρκετά ελαφριά ώστε να μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία μόνοι τους ή με βοηθό και η εργασία διαρκεί ελάχιστο χρόνο. Κάθε τεχνίτης του σπιτιού έχει συχνά τα απαραίτητα εργαλεία: μια μεζούρα, ένα καλώδιο βαφής ή ένα μολύβι για σήμανση, μια στάθμη νερού, ένα κατσαβίδι, ένα τρυπάνι με ακροφύσια για κοπή οπών, ένα πριόνι κατασκευής, ένα αεροπλάνο. Τέλος, θα χρειαστείτε μια σπάτουλα για να σφραγίσετε τους αρμούς και γυαλόχαρτο για να τρίψετε την ανομοιομορφία.

Αρχικά, τα σημάδια σχεδιάζονται κατά μήκος των τοίχων κατά μήκος της περιμέτρου της οροφής. Οι οδηγοί προφίλ προσαρτώνται σε αυτές τις γραμμές σε προ-τρυπημένες οπές. Κάθετα σε αυτά, τοποθετούνται τα κύρια, τα οποία στερεώνονται με αναρτήσεις απευθείας στην οροφή, στη συνέχεια, με τη μορφή πλέγματος, τα δευτερεύοντα, όπου θα βρίσκονται οι αρμοί των φύλλων. Ένα εύκαμπτο προφίλ χρησιμοποιείται για ανάγλυφες φιγούρες.

Το προετοιμασμένο (κομμένο και γυαλισμένο κατά μήκος των άκρων) γυψοσανίδας βιδώνεται στο μεταλλικό πλαίσιο που προκύπτει με βίδες αυτοεπιπεδώματος. Μικρά κενά που αφήνονται μεταξύ των τοίχων και των σεντονιών κλείνουν με μπαγκέτες. Οι αρμοί και τα σημεία στερέωσης είναι στόκος, οι παρατυπίες αφαιρούνται με γυαλόχαρτο. Τα ηλεκτρικά καλώδια σπειρώνονται μέσω ειδικών συνδέσμων, εγκαθίστανται ενσωματωμένοι λαμπτήρες. Στο τέλος, η οροφή από γυψοσανίδες μπορεί να βαφτεί ή να τελειώσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Εγκατάσταση οροφής γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο Εγκατάσταση οροφής γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο

Επιλογές σχεδίασης για οροφές από γυψοσανίδες

Το γυψοσανίδα είναι ένα πολύ εύπλαστο υλικό, με το οποίο μπορείτε όχι μόνο να ισοπεδώσετε την επιφάνεια της οροφής, αλλά και να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα ογκομετρική δομή. Φυσικά, απαιτούνται πολλές γνώσεις και δεξιότητες για τη σωστή κοπή και τοποθέτηση σχημάτων, ειδικά μιας μεγάλης περιοχής, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Λίγες ημέρες εργασίας – και ένα τακτοποιημένο, κομψό ταβάνι στο υπνοδωμάτιο θα ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες του για πολλά χρόνια στη σειρά.

Οροφή μονής στάθμης

Για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, το ύψος του οποίου είναι 2,5-3 μέτρα, συχνά επιλέγεται η απλούστερη επιλογή για τη διακόσμηση της οροφής – με τη μορφή μιας συνηθισμένης επίπεδης επιφάνειας με λεπτές μπαγκέτες περιμετρικά. Για να εξοικονομήσετε πολύτιμα εκατοστά, συνιστάται να χρησιμοποιείτε τα λεπτότερα φύλλα γυψοσανίδας και, αν είναι δυνατόν, να κάνετε την ελάχιστη απόκλιση. Ζωγραφίζοντας το ταβάνι με ανοιχτόχρωμο χρώμα με μαργαριταρένια ή γυαλιστερή γυαλάδα, μπορείτε να αποφύγετε το φαινόμενο υπερχείλισης. Ταπετσαρία υψηλής ποιότητας με την εικόνα του ουρανού, τις ακτίνες του ήλιου και τις κορυφές των δέντρων θα σας βοηθήσουν επίσης να αυξήσετε οπτικά το ύψος..

Οροφή γυψοσανίδας μονής στάθμης στο υπνοδωμάτιο Οροφή γυψοσανίδας μονής στάθμης στο υπνοδωμάτιο Οροφή γυψοσανίδας μονής στάθμης στο υπνοδωμάτιο Οροφή γυψοσανίδας μονής στάθμης στο υπνοδωμάτιο Οροφή γυψοσανίδας μονής στάθμης στο υπνοδωμάτιο

Διπλή οροφή

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους οροφών από γυψοσανίδες είναι δομές δύο σταδίων. Είναι κατάλληλα για μικρά και μεσαίου μεγέθους δωμάτια, αλλά απαιτούν μέτρο και αίσθηση στυλ για να μην γεμίζουν τον χώρο με πολύ μεγάλα στοιχεία..

Όλα τα είδη πλαισίων μπορούν να αποδοθούν σε αυτήν την κατηγορία – κατά κανόνα, βρίσκονται γύρω από την περίμετρο του δωματίου και στο σημείο όπου είναι προσαρτημένος ο πολυέλαιος. Το πλαίσιο μπορεί να είναι είτε τυπικό ορθογώνιο σχήμα, είτε ωοειδές, κυματιστό, με τη μορφή λουλουδιού ή οποιουδήποτε άλλου σχήματος..

Συχνά, μια οροφή γυψοσανίδας δύο επιπέδων στο υπνοδωμάτιο εκτελεί τη λειτουργία ζώνης, εστιάζοντας στο κεφάλι του κρεβατιού ή επισημαίνοντας μια θέση για την τηλεόραση. Τα προεξέχοντα μέρη είναι συνήθως ημικυκλικά, αλλά υπάρχουν ευθείες και πολυγωνικές επιλογές, καθώς και κάμψεις που ρέουν ομαλά από τον τοίχο στο κέντρο της κρεβατοκάμαρας (γι ‘αυτό, τα φύλλα γυψοσανίδας λυγίζουν, τα προθερμαίνουν με ζεστό ατμό).

Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο Διπλή οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο

Πολυεπίπεδη οροφή

Μια σύνθετη γεωμετρική σύνθεση στην οροφή είναι μια επιλογή για ευρύχωρα δωμάτια με υψηλά ύψη τοίχων. Ο αρχικός σχεδιασμός πολλαπλών επιπέδων όχι μόνο θα διακοσμήσει την κρεβατοκάμαρα, αλλά και θα την κάνει πιο άνετη, εξαλείφοντας την αίσθηση του κενού. Ασυνήθιστος φωτισμός, τολμηροί συνδυασμοί αποχρώσεων και υφών, κομψά μοτίβα και σχέδια θα συμπληρώσουν ένα πραγματικά πολυτελές εσωτερικό..

Πολυεπίπεδη οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο Πολυεπίπεδη οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο Πολυεπίπεδη οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο Πολυεπίπεδη οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο

Συνδυασμένη οροφή

Μια μεγάλη ποικιλία υλικών καθιστά δυνατή τη χρήση όχι ενός, αλλά πολλών τύπων τελειωμάτων ταυτόχρονα. Perhapsσως το πιο σχετικό παράλληλο, χαρακτηριστικό των περισσότερων σύγχρονων ανακαινίσεων, είναι ο συνδυασμός πλαισίωσης από γυψοσανίδες με τεντωμένο καμβά. Το αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο: εμφανίζεται ο απαιτούμενος όγκος, οι ματ και καθρεφτικές επιφάνειες δημιουργούν έντονη αντίθεση, ο οπίσθιος φωτισμός συνδυάζεται αρμονικά. Η ταινία βρίσκεται συχνά πίσω από το γυψοσανίδα, αλλά μερικές φορές οι προεξέχουσες φιγούρες τυλίγονται γύρω της.

Εκτός από καμβά από PVC ή ύφασμα, μικρές περιοχές συνδυασμένων οροφών μπορούν να γεμιστούν με ένθετα από βιτρό, καθρέφτες, ταπετσαρίες φωτογραφιών, διακοσμητικό γύψο. Ο συνδυασμός δομών γυψοσανίδας με ξύλο φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, ειδικά αν η ίδια υφή επαναλαμβάνεται στη διακόσμηση τοίχων και / ή επίπλων.

Συνδυασμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο Συνδυασμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο Συνδυασμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο Συνδυασμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο Συνδυασμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο Συνδυασμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο

Φωτισμός και φωτισμός οροφής στο υπνοδωμάτιο

Ο όμορφος και μοντέρνος σχεδιασμός μιας οροφής από γυψοσανίδες δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς ένα καλά μελετημένο σύστημα φωτισμού. Τελικά εξαρτάται από αυτήν πόσο άνετο θα είναι το εσωτερικό του υπνοδωματίου, αν θα εκληφθεί ως μια ενιαία σύνθεση.

Δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων του δωματίου, δεν είναι απαραίτητο να αφήνετε ανοιχτές πηγές φωτεινού φωτός – είναι καλύτερα να γεμίσετε το χώρο με απαλές, διάχυτες ακτίνες. Για το σκοπό αυτό, ταινίες LED κρυμμένες σε κόγχες περιμετρικά των πλαισίων, καθώς και μικροί προβολείς κατά μήκος των γραμμών έμφασης, είναι ιδανικοί..

Στο κέντρο των οβάλ, ορθογώνιων ή τετράγωνων σχημάτων, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν πολυέλαιο – τοποθετημένο στην οροφή σε ένα μικρό δωμάτιο, κρεμασμένο – σε ένα μεγάλο. Είναι καλύτερα αν το φως από τους λαμπτήρες κατευθύνεται προς τα πάνω – αυτό θα μειώσει ελαφρώς τη φωτεινότητά τους και θα δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ευνοϊκή για χαλάρωση.

Φωτισμός και φωτισμός της οροφής γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο Φωτισμός και φωτισμός της οροφής γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο Φωτισμός και φωτισμός της οροφής γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο Φωτισμός και φωτισμός της οροφής γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο

Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο – φωτογραφία

Ο σχεδιασμός της οροφής στην κρεβατοκάμαρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών και το επιλεγμένο στυλ, αλλά όποιο και αν είναι το έργο, το γυψοσανίδα πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή του. Οι δυνατότητες αυτού του υλικού είναι σχεδόν ατελείωτες και το αποτέλεσμα δικαιολογεί πλήρως την επένδυση. Είναι πολύ εύκολο να βεβαιωθείτε για αυτό – απλά κοιτάξτε τις φωτογραφίες των τελικών έργων!

Για να μπορούν όλοι να βρουν δημιουργικές ιδέες για μελλοντική ανακαίνιση, η ιστοσελίδα μας περιέχει μια εκτενή συλλογή φωτογραφιών με παραδείγματα εσωτερικών χώρων. Χρησιμοποιώντας τα δείγματα που σας αρέσουν, μπορούν να αλλάξουν και να βελτιωθούν, να προσαρμοστούν στις παραμέτρους του δωματίου, έτσι ώστε το ταβάνι και το ίδιο το υπνοδωμάτιο να φαίνονται ελκυστικά και να προκαλούν πάντα τα καλύτερα συναισθήματα.

Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία

Βίντεο: Οροφές από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο

Previous Post
Παιδικό σχέδιο για δύο αγόρια (85 φωτογραφίες)
Next Post
3D -tapet (75 bilder): typer, funksjoner, hvordan limes