Σχεδιασμός στενής κρεβατοκάμαρας: 50 όμορφες ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός στενής κρεβατοκάμαρας: 50 όμορφες ιδέες

Σχεδιασμός στενής κρεβατοκάμαρας: 50 όμορφες ιδέες

Μια τετράγωνη διάταξη θεωρείται βέλτιστη για ζωή και σχεδιασμό. Αλλά στην πραγματικότητα, πρέπει να αντιμετωπίσετε μια πολύ διαφορετική γεωμετρία, συμπεριλαμβανομένων των ορθογώνιων δωματίων, στα οποία πρέπει να σκεφτείτε τη θέση κάθε αντικειμένου. Αυτό το έργο γίνεται πιο δύσκολο όταν πρόκειται για προσωπικό χώρο, πράγμα που προϋποθέτει τη δημιουργία άνετων συνθηκών για ξεκούραση. Αλλά ο ικανός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου έχει τα δικά του κόλπα και πολλές περισσότερες επιλογές από ό, τι φαίνεται με την πρώτη ματιά.!

Βασικά χαρακτηριστικά

Τα πρότυπα στέγασης αναφέρουν ότι σε πολυώροφα κτίρια, το πλάτος του υπνοδωματίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,5 μ., Αλλά αυτό είναι το μέγιστο ελάχιστο, εξαιρετικά άβολο για τη διαβίωση. Πολλοί στον μετασοβιετικό χώρο είχαν την τύχη να είναι οι ιδιοκτήτες των θρυλικών «Χρουστσόφ», στους οποίους τα δωμάτια είναι ακόμα πιο στενά και ο οριακός «κανόνας» τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,25 μ..

Όχι μόνο ένα δωμάτιο με τόσο άβολη τετραγωνία μπορεί να είναι στενό. Για παράδειγμα, μια μακρόστενη διάταξη, στην οποία το μήκος ορισμένων τοίχων είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο από τους άλλους, μπορεί επίσης να φαίνεται “πεπλατυσμένο” και άβολο. Προβληματικά για τη δημιουργία ενός σχεδίου σχεδίου ή περαιτέρω διαβίωσης είναι τα ορθογώνια υπνοδωμάτια με μεγάλο αριθμό αντικειμένων που αφήνουν ελάχιστο χώρο για κίνηση.

Από τη μία πλευρά, η στενή γεωμετρία του υπνοδωματίου είναι ευκολότερο να γίνει αποδεκτή από, για παράδειγμα, το διάδρομο ή την κουζίνα. Πράγματι, για να χρησιμοποιηθεί για τον προορισμό του, αρκεί να τοποθετήσετε το κρεβάτι – και το μέρος για ξεκούραση είναι έτοιμο. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν εδώ όχι μόνο τη νύχτα, αλλά τακτοποιούνται, σπουδάζουν, εργάζονται, κάνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Για τέτοιους σκοπούς, θα πρέπει να φροντίσετε για το σχεδιασμό του χώρου, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις λεπτομέρειες: οπτικό, ουσιαστικό και λειτουργικό περιεχόμενο. Ας εξετάσουμε κάθε στιγμή με περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχεδιασμός στενού υπνοδωματίου - Χαρακτηριστικά

Συμβουλές για το στυλ

Ένα στενό υπνοδωμάτιο είναι μια ειδική περίσταση που απαιτεί ειδικές λύσεις. Εάν σε ευρύχωρα δωμάτια με επίπεδη διάταξη δεν υπάρχουν πρακτικά περιορισμοί στις κατευθύνσεις, τότε η περιοχή μας προβάλλει ορισμένες απαιτήσεις για την εξωτερική εικόνα. Φυσικά, είναι σημαντικό να τηρείτε τη στιλιστική ενότητα, αλλά όταν το υπνοδωμάτιο έχει παρόμοιες διαστάσεις, το υπόλοιπο σπίτι είναι πιθανότατα στην ίδια κατάσταση, οπότε η αρχή της επιλογής δεν θα είναι διαφορετική..

Η καλύτερη επιλογή θα ήταν το σκανδιναβικό στυλ. Φροντίζει τους κατοίκους και βασίζεται στη λειτουργικότητα, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια στενή κατοικία. Το χαρακτηριστικό σχέδιο χρωμάτων θα σας βοηθήσει, συμπεριλαμβανομένου του λευκού με την προσθήκη άλλων διακριτικών κηλίδων..

Οι σκανδιναβικοί εσωτερικοί χώροι είναι συνήθως γεμάτοι με φυσικά υλικά, η παρουσία των οποίων δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες ακόμη και στο πιο άβολο δωμάτιο. Τα αντικείμενα έχουν απλό σχήμα και μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Φωτεινές προφορές με τη μορφή επιφανειών με ενδιαφέρουσα υφή, πίνακες ζωγραφικής ή λαμπτήρες θα βοηθήσουν στην αραίωση της μονοχρωματικής σύνθεσης..

Άλλες σύγχρονες τάσεις, όπως ο μινιμαλισμός ή η υψηλής τεχνολογίας, θα ταιριάζουν επίσης τέλεια σε ένα στενό υπνοδωμάτιο. Περιλαμβάνουν τη χρήση περιορισμένου συνόλου διακοσμητικών στοιχείων που θεωρούνται ακατάλληλα σε δωμάτια με οποιαδήποτε χαρακτηριστικά σχεδιασμού..

Αλλά οι κλασικές κατευθύνσεις σπάνια βρίσκονται σε ένα τέτοιο εσωτερικό. Και δεν είναι μόνο ο πλούτος του στυλ με πολυτελείς λεπτομέρειες. Από μόνο του, κινείται προς την ευρυχωρία, τη σωστή γεωμετρία και την αυστηρότητα της σύνθεσης, όταν όλα τα αντικείμενα ευθυγραμμίζονται γύρω από ένα καθιερωμένο κέντρο, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει σε ένα στενό υπνοδωμάτιο..

Μπορείτε να διακοσμήσετε ένα υπνοδωμάτιο σε κλασικό στυλ, στρέφοντας τη μοντέρνα ερμηνεία του. Είναι πιο πιστό στις συνθήκες του δωματίου, λιγότερο διακοσμητικό και έχει επίσης ένα ήρεμο συνδυασμό χρωμάτων..

Σχεδιασμός στενής κρεβατοκάμαρας - Συμβουλές για στυλ Σχεδιασμός στενού υπνοδωματίου - Συμβουλές για στυλ Σχεδιασμός στενού υπνοδωματίου - Συμβουλές για στυλ Σχεδιασμός στενής κρεβατοκάμαρας - Συμβουλές για στυλ

Έγχρωμες λύσεις για ένα στενό υπνοδωμάτιο

Μετά τη στιλιστική, μπορείτε να προχωρήσετε αμέσως στην επιλογή του κατάλληλου χρώματος, καθώς είναι το κύριο εργαλείο για την οπτική διόρθωση του χώρου. Οι σχεδιαστές συνιστούν να αναφέρεστε σε μια ανοιχτή παλέτα, επειδή τα σκούρα χρώματα σκιαγραφούν τη γεωμετρία του υπνοδωματίου, αναδεικνύοντάς την έτσι.

Το λευκό θα σας βοηθήσει να διαγράψετε τα ορατά περιγράμματα, καθώς και άλλες παραλλαγές: γαλακτώδες, καρυδιές ή γκρι. Μην ξεχνάτε τον σκοπό της περιοχής, η οποία χρησιμοποιείται για ξεκούραση και χαλάρωση. Επομένως, το εύρος του πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμο, ευχάριστο για την αντίληψη..

Τα παστέλ χρώματα φαίνονται αρμονικά: το μπλε θα δημιουργήσει ένα αίσθημα γαλήνης, ανοιχτό πράσινο – ενότητα με τη φύση, ροζ – τρυφερότητα και θηλυκότητα και το ροδάκινο θα συμβάλει σε ένα έντονο ξύπνημα.

Μια φυσική ατμόσφαιρα μπορεί να δημιουργηθεί με φυσικά χρώματα – πεύκο, καφέ, άμμο και ούτω καθεξής. Προκαλούν συσχετισμούς με τη φύση, η οποία ενδείκνυται για σπίτια στο κέντρο της πόλης..

Ένας συνδυασμός πολλών χρωμάτων θα βοηθήσει στη διόρθωση της γεωμετρίας του υπνοδωματίου. Οι σχεδιαστές καταφεύγουν συχνά στην ακόλουθη τεχνική: ένας στενός τοίχος είναι βαμμένος σε πιο κορεσμένη απόχρωση και δίπλα σε αυτόν – σε ελαφρύ. Or μπορείτε να συνδυάσετε επιφάνειες με ζεστούς και κρύους τόνους, αφού οι πρώτες φαίνονται οπτικά πιο κοντά και οι δεύτερες φαίνεται να απομακρύνονται από το κοινό..

Σχεδιασμός στενού υπνοδωματίου - χρώματα Σχεδιασμός στενού υπνοδωματίου - χρώματα Σχεδιασμός στενού υπνοδωματίου - χρώματα

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας

Εκτός από το γεγονός ότι τα υλικά για το φινίρισμα ενός στενού υπνοδωματίου πρέπει να επιλέγονται φιλικά προς το περιβάλλον και να “αναπνέουν”, πρέπει να έχουν κατάλληλη υφή. Δεν θέτουν ιδιαίτερες απαιτήσεις για σταθερότητα, καθώς συνήθως επικρατεί ένα άνετο μικροκλίμα σε αυτό το δωμάτιο, αλλά η ανθεκτικότητα παίζει σημαντικό ρόλο.

Πάτωμα

Το παρκέ και το laminate χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για το δάπεδο. Είναι βολικό να τα φροντίζετε, χωρίς να υπολογίζετε την παρουσία αρθρώσεων, οι οποίες μπορούν να χυθούν υγρό. Είναι δυνατή η διόρθωση της στενής διάταξης εάν η κατεύθυνση των πάνελ είναι παράλληλη με το μικρότερο διαμέρισμα.

Ένα μαλακό, απτικό χαλί ή ένα τετράγωνο χρωματικό χρώμα στο κέντρο του δωματίου είναι ιδανικό. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο τόνος του δαπέδου πρέπει να είναι αρκετές αποχρώσεις πιο σκούροι από τους τοίχους..

Σχεδιασμός στενής κρεβατοκάμαρας - φινίρισμα δαπέδου Σχεδιασμός στενής κρεβατοκάμαρας - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Οι τοίχοι βαμμένοι σε ανοιχτές αποχρώσεις θα φαίνονται υπέροχοι σε ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό. Αλλά ο πιο συνηθισμένος τύπος ταπετσαρίας παραμένει – απλός, με μοτίβα, γεωμετρικά μοτίβα ή φωτορεαλιστικές εικόνες..

Ταυτόχρονα, αξίζει να διακοσμήσετε τη στενή πλευρά στο κέντρο του δωματίου με μια φωτεινή επίστρωση, ειδικά αν ένα κρεβάτι είναι προσαρτημένο σε αυτό. Η οριζόντια ριγέ υφή θα βοηθήσει στην επέκταση της περιοχής..

Σχεδιασμός στενής κρεβατοκάμαρας - Διακόσμηση τοίχου Σχεδιασμός στενής κρεβατοκάμαρας - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Τα περιορισμένα τετραγωνικά μέτρα δεν θα επιτρέψουν τη χρήση προϊόντων γυψοσανίδας, τα οποία είναι δημοφιλή σήμερα, σε ένα στενό υπνοδωμάτιο. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις λείες, ομοιόμορφες επιφάνειες χωρίς αισθητές λεπτομέρειες σχεδιασμού..

Η επιλογή της επένδυσης εξαρτάται από την αρχική κατάσταση της οροφής. Τα χωρίσματα χωρίς ελαττώματα μπορούν να καλυφθούν με χρώμα ή ταπετσαρία. Οι τεντωμένες δομές θα βοηθήσουν στην απόκρυψη τυχόν παρατυπιών, επικοινωνιών και θα γίνουν επίσης η βάση για την εγκατάσταση ενσωματωμένων λαμπτήρων.

Σχεδιασμός στενού υπνοδωματίου - Φινίρισμα οροφής

Έπιπλα και διατάξεις

Μετά από όλες τις οπτικές και τελικές στιγμές, αξίζει να περάσετε στο πιο κρίσιμο στάδιο – τη διάταξη των επίπλων. Τα στενά υπνοδωμάτια δεν προσφέρουν πολλές επιλογές, αλλά ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε άνετα το δωμάτιο:

– Μην τοποθετείτε όλα τα διαθέσιμα έπιπλα κατά μήκος ενός τοίχου, όπως συμβαίνει μερικές φορές σε τετράγωνες κατοικίες, διαφορετικά το δωμάτιο θα μοιάζει με διάδρομο.

– Μια διάταξη σε σχήμα U θα φαίνεται καλή αν το επιτρέπει η περιοχή. Διαφορετικά, μπορείτε να περιοριστείτε στο σχήμα L.

– Οι ορθογώνιοι χώροι είναι εξαιρετικοί για τη χωροθέτηση. Για παράδειγμα, ένα κρεβάτι στο πίσω μέρος, όπου δεν θα επηρεάσει την κίνηση, και μια περιοχή εργασίας στην αρχή.

Ταυτόχρονα, πολλά εξαρτώνται από το μέγεθος της κρεβατοκάμαρας, τον αριθμό των κατοίκων και τις λειτουργικές περιοχές. Αυτά τα σημεία πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου σχεδιασμού..

Κρεβάτι

Αναμφίβολα, το κρεβάτι είναι το κύριο κέντρο σύνθεσης του δωματίου, η σωστή τοποθέτησή του είναι η μισή μάχη. Μπορεί να τοποθετηθεί κατά μήκος ή κατά μήκος ενός μακρού τοίχου. Η πρώτη επιλογή είναι προτιμότερη για ευρύτερα δωμάτια, αφού τότε μπορεί να μην υπάρχει χώρος για κίνηση. Αλλά μια παρόμοια διάταξη θα σώσει την περιοχή για άλλα αντικείμενα..

Η δεύτερη επιλογή είναι πρακτικά η μόνη λύση για μικρά υπνοδωμάτια. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι τουλάχιστον 70 cm πρέπει να παραμένουν μεταξύ του κρεβατιού και του χωρίσματος και από τις δύο πλευρές. Η κατάσταση θα απλοποιηθεί με την παρουσία ενός κατοίκου, από τότε μπορείτε να αφήσετε το πέρασμα μόνο στη μία πλευρά και να βάλετε το κρεβάτι κοντά στον τοίχο.

Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να δώσουν προσοχή στα μοντέλα με σφυρήλατα πόδια – προσθέτουν οπτικά χώρο. Ταυτόχρονα, ο χώρος κάτω από το κρεβάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιπλέον αποθήκευση..

Οι πτυσσόμενοι καναπέδες αποτελούν πραγματική σωτηρία για στενούς χώρους. Όταν συναρμολογούνται, δεν καταλαμβάνουν πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα, χρησιμεύοντας ως χώρος αναψυχής και τη νύχτα, όταν η κίνηση στο δωμάτιο είναι ελάχιστη, μετατρέπονται σε ένα άνετο κρεβάτι.

Σχεδιασμός στενού υπνοδωματίου - κρεβάτι Σχεδιασμός στενού υπνοδωματίου - κρεβάτι Σχεδιασμός στενού υπνοδωματίου - κρεβάτι

Άλλα έπιπλα

Σπάνια ένα υπνοδωμάτιο μπορεί να κάνει χωρίς ντουλάπα. Θα πρέπει να τοποθετηθεί κατά μήκος ενός στενού τοίχου, διαφορετικά ένα ψηλό αντικείμενο θα κάνει μόνο το εσωτερικό πιο στενό. Συνιστάται να δώσετε προσοχή στα αρθρωτά ράφια.

Προβλήματα μπορεί να προκύψουν με τη δουλειά ή τα σεντόνια. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε δίπλα στο παράθυρο χρησιμοποιώντας ένα περβάζι παραθύρου. Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε την αρχή της χωροθέτησης τοποθετώντας ένα τραπέζι κατά μήκος ή κατά μήκος ενός από τους τοίχους..

Τα έπιπλα πρέπει να είναι συμπαγή, εργονομικά και μινιμαλιστικά σχεδιασμένα. Είναι σκόπιμο να αγοράσετε μοντέρνα μοντέλα μετασχηματιστών που θα βοηθήσουν στην οργάνωση κάθε μέτρου του δωματίου..

Σχεδιασμός στενού υπνοδωματίου - Άλλα έπιπλα Σχεδιασμός στενού υπνοδωματίου - Άλλα έπιπλα Σχεδιασμός στενού υπνοδωματίου - Άλλα έπιπλα

Διακόσμηση και φωτισμός

Για αρχή, σκεφτείτε να αγοράσετε έναν μεγάλο μακρύ καθρέφτη τοίχου που θα κάνει το υπνοδωμάτιό σας λίγο πιο φαρδύ. Αν το βάλετε σε ένα στενό μέρος, θα επιμηκύνει μόνο το χώρο..

Σε άλλες λεπτομέρειες, είναι προτιμότερο να περιοριστούμε σε μερικές διακοσμητικές προφορές, καθώς ένας μεγάλος αριθμός αντικειμένων διαιρεί την περιοχή. Οι τεράστιες κουρτίνες θα είναι χρήσιμες για έναν μικρό τοίχο, και γι ‘αυτό συνιστάται να μείνετε σε περσίδες ή διαφανείς κουρτίνες.

Μια καλή συμβουλή είναι να γράφετε σε αντικείμενα τετραγωνικού σχήματος που θα διορθώσουν τη γεωμετρία. Για παράδειγμα, μερικοί πίνακες ζωγραφικής, ένα πάνελ, ένα χαλί στο πάτωμα θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα..

Όσο και αν θέλετε να δημιουργήσετε ενδιαφέρον φωτισμό, αποφύγετε την τοποθέτηση φωτιστικών περιμετρικά. Είναι καλύτερα να εστιάσετε στο κεντρικό τμήμα – έναν μεγάλο πολυέλαιο, που ενισχύει το τοπικό φως με τη βοήθεια αρκετών ασύμμετρων τοποθετημένων λαμπτήρων.

Σχεδιασμός στενής κρεβατοκάμαρας - Διακόσμηση & φωτισμός Σχεδιασμός στενής κρεβατοκάμαρας - Διακόσμηση & φωτισμός Σχεδιασμός στενής κρεβατοκάμαρας - Διακόσμηση & φωτισμός

Σχεδιασμός στενής κρεβατοκάμαρας – φωτογραφία

Η επιλογή φωτογραφιών μας, η οποία περιέχει όμορφα σχέδια υπνοδωματίων με στενή γεωμετρία, θα βοηθήσει στην εδραίωση του θεωρητικού μέρους. Ορισμένα δωμάτια είναι μικροσκοπικά σε μέγεθος, άλλα – ένας μεγάλος αριθμός λειτουργικών αντικειμένων. Αλλά καθένα από αυτά αποδεικνύει ότι ένα στενό υπνοδωμάτιο δεν είναι μια πρόταση, αλλά ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό. Απολαύστε την προβολή και την έμπνευσή σας!

Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου - φωτογραφία

Βίντεο: Στενό υπνοδωμάτιο – Ιδέες εσωτερικού χώρου

Previous Post
Cineraria (65 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
Next Post
Peis i stua (70 bilder): hvordan velge, ideer og tips
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector