15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα: 80 ιδέες φωτογραφιών

Κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα: 80 ιδέες φωτογραφιών

Το να νιώθεις ασφαλής και μόνος είναι ίσως μία από τις κύριες επιθυμίες κάθε ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος ή σπιτιού, ειδικά όταν πρόκειται για προσωπικό χώρο. Το στοιχείο που παίζει βασικό ρόλο στη δημιουργία αυτής της αίσθησης, καθώς και στην προστασία των κατοίκων από τον έξω κόσμο, είναι οι κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο, η επιλογή των οποίων δεν πρέπει να αναβληθεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα σας πούμε πώς να μην χαθείτε σε όλη την ποικιλία και να αγοράσετε υφάσματα που είναι ιδανικά για το σχέδιό σας..

Τύποι κουρτινών για το υπνοδωμάτιο

Οι κουρτίνες δεν είναι απλώς ένα ίσιο σεντόνι στο παράθυρο που προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα. Μπορούν να ποικίλουν σε σχήμα, όγκο, μέγεθος, δημιουργώντας φωτεινές πινελιές στο εσωτερικό ή συμπληρώνοντας τη μινιμαλιστική του εμφάνιση. Γαλλικά, Ιαπωνικά, κλασικά … Ποια επιλογή να διαλέξετε; Ας περάσουμε από τους πιο δημοφιλείς τύπους και ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς φαίνονται στο υπνοδωμάτιο..

Γαλλικές κουρτίνες

Ένας τύπος κουρτίνας, τα υφάσματα του οποίου ταιριάζουν και δημιουργούν πολλές στρογγυλεμένες πτυχώσεις σε όλο το μήκος. Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας κορδόνια από το εσωτερικό του υφάσματος που περνούν μέσα από τους βρόχους. Τέτοιες κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο φαίνονται πολύ πανηγυρικά, ειδικά σε συνδυασμό με υλικό με σχέδια. Επιλέγοντας ένα ελαφρύ ημιδιαφανές ύφασμα, μπορείτε να επιτύχετε το αποτέλεσμα της αεριότητας ή να το συνδυάσετε με ένα πιο ογκώδες.

Γαλλικές κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο

Αυστριακές κουρτίνες

Αυτός ο τύπος κουρτίνας έχει ομοιότητες με τους Γάλλους, ενώ έχει πιο συγκρατημένη διακόσμηση. Στη χαμηλωμένη μορφή, οι οριζόντιες πτυχώσεις βρίσκονται μόνο κατά μήκος του κάτω άκρου, αφήνοντας το πάνω μέρος ίσιο. Κομψό αλλά λακωνικό.

Αυστριακές κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο Αυστριακές κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο

Ρωμαϊκές κουρτίνες

Παρά την αντίκα προέλευσή του, οι ρωμαϊκές περσίδες στο υπνοδωμάτιο φαίνονται αρκετά μοντέρνες και πρακτικές. Αυτή είναι μια λωρίδα υφάσματος που απλώνεται πάνω σε μια δομή που είναι εγκατεστημένη στο παράθυρο.

Οι ρωμαϊκές περσίδες είναι σταθερές, κάθετα ρυθμιζόμενες. Για αυτούς, χρησιμοποιούνται συχνά πυκνά αδιαπέραστα υφάσματα, τα οποία προστατεύουν αξιόπιστα το δωμάτιο από το ηλιακό φως..

Ρωμαϊκές περσίδες για το υπνοδωμάτιο Ρωμαϊκές περσίδες για το υπνοδωμάτιο

Ιαπωνικές κουρτίνες

Είναι αρκετοί ορθογώνιοι ακόμη καμβάδες, οι οποίοι στερεώνονται με άκαμπτα ένθετα από το κάτω μέρος, εμποδίζοντας το σχηματισμό πτυχώσεων. Μπορούν να είναι με μονόπλευρη ή κεντρική ολίσθηση. Οι ιαπωνικές κουρτίνες μοιάζουν με μια μεγάλη οθόνη, που ταιριάζει απόλυτα στο μινιμαλιστικό εσωτερικό του υπνοδωματίου..

Ιαπωνικές κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο Ιαπωνικές κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο

Ρολά

Ένας βολικός τύπος κουρτινών για την κρεβατοκάμαρα, το ύφασμα των οποίων είναι τυλιγμένο σε ειδικό κύλινδρο. Χάρη σε αυτόν τον μηχανισμό, το θέμα μπορεί να διορθωθεί σε οποιαδήποτε θέση, προσαρμόζοντας το επίπεδο φωτισμού στο δωμάτιο όπως εσείς επιθυμείτε. Τόσο τα απλά υφάσματα όσο και τα υφάσματα με κομψό μοτίβο θα φαίνονται καλά..

Ρολά για το υπνοδωμάτιο

Κλασικές κουρτίνες

Η πιο κοινή επιλογή, η οποία είναι δύο ίσια υφάσματα με κεντρικό διαχωρισμό. Παρά την φαινομενικά απλή εμφάνιση, τέτοιες κουρτίνες μπορούν να διακοσμηθούν με οποιοδήποτε μοτίβο ή αξεσουάρ, δημιουργώντας ένα μοναδικό σχέδιο στο εσωτερικό του υπνοδωματίου..

Κλασικές κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο Κλασικές κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο

Τύποι κουρτινών με μέθοδο στερέωσης

Ένα πιο δυσδιάκριτο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό σημείο, η κατανόηση των χαρακτηριστικών του οποίου θα απλοποιήσει σημαντικά την επιλογή των ιδανικών κουρτινών – τη μέθοδο προσάρτησης στο γείσο. Σύμφωνα με αυτό το κριτήριο, μπορούν να διακριθούν διάφοροι τύποι.

Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο με γραβάτες

Συνδέεται με το γείσο συνδέοντας κορδέλες ή κορδόνι γύρω από τη δομή. Καλύτερα για πιο λεπτά υφάσματα, αλλά συνιστώνται φαρδύτερες λωρίδες για πιο χοντρά υφάσματα. Τα υπερβολικά μεγάλα τόξα βοηθούν στη δημιουργία ενός αέρινου σχεδίου που είναι σχετικό με τα παιδικά υπνοδωμάτια. Το πλεονέκτημα του είδους είναι η απουσία ξένων ήχων που συνήθως εμφανίζονται κατά την κίνηση κατά μήκος του γείσου.

Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο με γραβάτες Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο με γραβάτες

Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο με οπές

Το πάνω μέρος των κουρτινών περιλαμβάνει δακτυλίους ματιών που φοριούνται πάνω από τη ράβδο κουρτινών. Το πλεονέκτημα της όψης είναι το αόρατο της μεθόδου στερέωσης, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αυξήσει οπτικά τις ροές ή να δημιουργήσει μια αίσθηση της ενότητας της καλλιτεχνικής σύνθεσης του καμβά. Επιπλέον, λαμβάνονται ομοιόμορφες πτυχώσεις με τη βοήθεια οπών. Η πυκνότητα των εξαρτημάτων μειώνει τη φθορά στο ύφασμα.

Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο με οπές Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο με οπές

Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο στο κορδόνι περίσφιξης

Το κορδόνι περίσφιξης είναι μια σήραγγα τσέπης στο πάνω μέρος του υφάσματος, μέσα στην οποία έχει εισαχθεί ο σωλήνας του γείσου. Διακρίνονται από την ησυχία και την τακτοποιημένη εμφάνισή τους. Θεωρούνται ένα είδος ευθείων κουρτινών που σχηματίζουν ελαφρές πτυχώσεις..

Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο στο κορδόνι περίσφιξης

Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο με δαντέλα

Σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση, αυτή χαρακτηρίζεται από συχνές κάθετες πτυχώσεις, που προσδίδουν στο προϊόν δυναμισμό και λαμπρότητα. Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με ραμμένα κορδόνια που τραβούν μεταξύ τους. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να επιλέξετε ένα ύφασμα ευρύτερο από το χρησιμοποιημένο παράθυρο, καθώς όταν συναρμολογηθούν, οι κουρτίνες μπορούν να γίνουν ενάμιση έως δύο φορές μικρότερες.

Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο με δαντέλα

Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο σε δαχτυλίδια με μανταλάκια

Αυτός ο τύπος μπορεί να βρεθεί στο εσωτερικό πολλών διαμερισμάτων. Οι κουρτίνες είναι προσαρτημένες στη ράβδο κουρτινών χάρη σε ειδικά δαχτυλίδια με μανταλάκια που εκτείνονται πέρα ​​από το ύφασμα. Η πιο πρακτική επιλογή για κουρτίνες υπνοδωματίου, η οποία δεν απαιτεί πρόσθετη προσπάθεια εγκατάστασης. Δημιουργεί ένα κλασικό σχέδιο που ταιριάζει σε μια ποικιλία στυλ.

Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο σε δαχτυλίδια με μανταλάκια Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο σε δαχτυλίδια με μανταλάκια

Σε ποιο ύφασμα να σταματήσω?

Φυσικά, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα φυσικά υλικά, ειδικά στην κρεβατοκάμαρα. Το βαμβάκι και τα λινά έχουν ευχάριστη υφή και διαπνοή. Αλλά μια τέτοια επιλογή είναι πιο κατάλληλη για διαμερίσματα που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά, καθώς ο καμβάς καίει γρηγορότερα υπό την επίδραση του ήλιου. Μπορείτε επιπλέον να χρησιμοποιήσετε περσίδες ή ρολά.

Αλλά δεν πρέπει να μειώνετε τις κουρτίνες από τεχνητά υλικά – δεν είναι μόνο πρακτικές, αλλά και χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία. Για παράδειγμα, ο πολυεστέρας έχει μεγάλη ποικιλία υφών. Ο ταφτά δημιουργεί μια ελαφριά αίσθηση και είναι κατάλληλος για ογκώδεις κουρτίνες. Η βισκόζη φαίνεται πολυτελής και πλένεται. Η Organza είναι η τέλεια λύση για ένα ευάερο, φωτεινό εσωτερικό υπνοδωματίου.

Όσον αφορά τη διακόσμηση, στη σύγχρονη αγορά μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία επιλογών – από απλά μοτίβα έως υφάσματα με πολύπλοκες εκτυπώσεις. Στο υπνοδωμάτιο, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες με απλό φως που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια ήρεμη ατμόσφαιρα..

Ricφασμα για κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο Ricφασμα για κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο Ricφασμα για κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Πώς να επιλέξετε το στυλ των κουρτινών για την κρεβατοκάμαρα?

Το στυλ της κρεβατοκάμαρας παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κατάλληλης επιλογής για κουρτίνες. Μετά από όλα, εάν στο σχεδιασμό του δωματίου ακολουθήσατε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, τότε θα πρέπει να το τηρήσετε με κάθε λεπτομέρεια..

Κλασικές κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο

Παρά την παράδοσή του, το κλασικό στυλ δεν χάνει τη δημοτικότητά του σήμερα. Σε αυτή τη λύση, οι κουρτίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός πολυτελούς αλλά και ζεστού σχεδιασμού..

Σύμφωνα με τους κανόνες, χρησιμοποιούνται δύο επίπεδα ύλης: ένας πυκνός καμβάς με λουλουδάτο μοτίβο, κάτω από τον οποίο ένα διαφανές πέπλο. Κατάλληλο για αυτό το συγκεκριμένο εσωτερικό – γαλλικό ή αυστριακό.

Είναι επιθυμητό το χρώμα των κουρτινών να είναι ελαφρύ, παστέλ, όπως το ίδιο το εσωτερικό. Στην κρεβατοκάμαρα, κάθε στοιχείο πρέπει να προάγει τη χαλάρωση και τον υγιή ύπνο. Εάν χρησιμοποιούνται πολλά χρώματα στο δωμάτιο, καθοδηγηθείτε από το χρώμα του καλύμματος κρεβατιού..

Κλασικές κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο Κλασικές κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο

Μοντέρνες κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο

Αυτό το στυλ δεν έχει σαφή όρια και κανόνες. Μετά από αυτό, πρέπει να εστιάσετε σε γενικές αρχές σχεδιασμού, να μην φοβάστε πειράματα ή ασυνήθιστους συνδυασμούς..

Οι κλασικές κουρτίνες είναι κατάλληλες, μια φωτεινή προφορά του οποίου είναι το χρώμα, καθώς και ένα ενδιαφέρον μοτίβο. Οι ρωμαϊκοί, ιαπωνικοί τύποι θα ταιριάζουν σε συνδυασμό με μια μακριά κουρτίνα διαφορετικής απόχρωσης.

Μοντέρνες κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο Μοντέρνες κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας για το υπνοδωμάτιο

Το στυλ της Προβηγκίας στο υπνοδωμάτιο αγαπά τη ζεστασιά και τη ρουστίκ γοητεία, έτσι οι κουρτίνες είναι το απαραίτητο στοιχείο της. Αναζητήστε ελαφριά, αέρινα υφάσματα ή υφάσματα με λουλουδάτο μοτίβο. Το παλιό καλό κελί φαίνεται επίσης καλό, ειδικά εάν τέτοιο υλικό έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό, για παράδειγμα, ως κλινοσκεπάσματα σε κρεβάτι, τραπεζομάντιλο.

Η παλέτα χρωμάτων θα πρέπει να ταιριάζει ιδανικά με το συνολικό σχέδιο, ξεχωρίζοντας λόγω της λεπτής υφής και των χαριτωμένων πτυχών.

Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας για το υπνοδωμάτιο Κουρτίνες στυλ Προβηγκίας για το υπνοδωμάτιο

Κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα σε στιλ μινιμαλισμού

Όταν αναφέρετε ένα μινιμαλιστικό στυλ, μπορεί να προκύψει το ερώτημα: γιατί υπάρχουν κουρτίνες εδώ; Εξάλλου, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα περιορισμένο σύνολο αντικειμένων που εξυπηρετούν μόνο πρακτικούς σκοπούς. Αλλά σε έναν ιδιωτικό χώρο όπως ένα υπνοδωμάτιο, οι κουρτίνες είναι περισσότερο μια ανάγκη παρά μια διακόσμηση..

Οι κουρτίνες δεν πρέπει να περιέχουν υφές, αλλά να είναι σε λευκό, γκρι ή μαύρο χρώμα. Μια απλή κλασική κουρτίνα, ρολά, καθώς και ρωμαϊκές περσίδες θα είναι αρκετά για να δημιουργήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα σε στιλ μινιμαλισμού Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο σε στιλ μινιμαλισμού

Πρόσθετα κριτήρια κατά την επιλογή κουρτινών

Οι κουρτίνες του υπνοδωματίου δεν είναι μόνο διακοσμητικό στοιχείο. Εξυπηρετούν πρακτικούς σκοπούς διατηρώντας παράλληλα την ιδιωτικότητα. Σχετικό για όσους ζουν στο ισόγειο ή των οποίων τα παράθυρα βρίσκονται κοντά στο γειτονικό σπίτι. Ως εκ τούτου, το βράδυ, χρησιμοποιούνται πυκνά υφάσματα και κατά τη διάρκεια της ημέρας – ελαφριά ημιδιαφανή τούλια..

Εάν δεν φοβάστε τα αδιάκριτα μάτια, δώστε προσοχή στο σημείο που ανοίγει το παράθυρο. Η ηλιόλουστη πλευρά μπορεί να φέρει κάποια ταλαιπωρία στους ενοικιαστές. Μια εξαιρετική επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι οι ρωμαϊκές ή οι ιαπωνικές κουρτίνες, οι οποίες θα προστατεύσουν αξιόπιστα το υπνοδωμάτιο από το υπερβολικό φως..

Όταν επιλυθούν όλα τα πρακτικά ζητήματα, μπορείτε να επικεντρωθείτε σε διακοσμητικά. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε υφάσματα με σχέδια ή αγοράστε επιπλέον αξεσουάρ, για παράδειγμα, πιάστε τις κουρτίνες με φούντες ή λαμπρέκι.

Δώστε προσοχή στις διαστάσεις του χώρου και των οροφών. Σε ένα εσωτερικό με μεγάλη έκταση, κάθε λύση θα φαίνεται αρμονική, αλλά τα μικρά υπνοδωμάτια απαιτούν μια ειδική προσέγγιση. Το ίδιο ισχύει και για το ύψος των τοίχων – αυτά που είναι πάνω από μερικά μέτρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιδείξουν όμορφα σχέδια σε υφάσματα..

Πρόσθετα κριτήρια κατά την επιλογή κουρτινών για την κρεβατοκάμαρα Πρόσθετα κριτήρια κατά την επιλογή κουρτινών για την κρεβατοκάμαρα

Κουρτίνες για ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Τα υπνοδωμάτια, τα οποία δεν έχουν εντυπωσιακό μέγεθος τετραγωνικών μέτρων, και υπάρχουν τα περισσότερα από αυτά στα σπίτια μας, είναι πολύ απαιτητικά σε σχέση με το σχεδιασμό παραθύρων. Οι κουρτίνες σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στη διείσδυση του φυσικού φωτός, αλλά να εκπληρώνουν υπεύθυνα την αποστολή ενός διαχωρισμού μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού κόσμου..

Όταν επιλέγετε, εστιάστε στις ανοιχτές αποχρώσεις, ακόμη και αν ο σχεδιασμός σας περιλαμβάνει δύο επίπεδα κουρτινών. Ιδανικό εάν ο συνδυασμός χρωμάτων θα είναι κοντά στη διακόσμηση των τοίχων, καθώς οι φωτεινές λεπτομέρειες μπορούν να ενισχύσουν την αίσθηση των ορίων του χώρου.

Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, είναι καλύτερο να κάνετε με απλά υφάσματα. Ταυτόχρονα, τα ρωμαϊκά, τα ρολά και άλλα είδη κουρτινών που δεν δημιουργούν μεγάλο αριθμό πτυχώσεων θα φαίνονται καλά σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο..

Τα γείσα οροφής θα βοηθήσουν στην οπτική αύξηση των χαμηλών οροφών. Και το ίδιο το ύφασμα σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να φτάσει στο πάτωμα, αν και αυτή η λύση μπορεί να φαίνεται ανέφικτη σε μερικούς. Οι κάθετες γραμμές θα ενισχύσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και μια λακωνική εμφάνιση θα δημιουργήσει μια κομψή ατμόσφαιρα..

Κουρτίνες για ένα μικρό υπνοδωμάτιο Κουρτίνες για ένα μικρό υπνοδωμάτιο Κουρτίνες για ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Κουρτίνες κρεβατοκάμαρας – φωτογραφία

Το καλύτερο από όλα, η ποικιλία λύσεων για παράθυρα δεν θα αποδειχθεί με λέξεις, αλλά με φωτογραφίες. Έχουμε ετοιμάσει μια φωτεινή επιλογή με κάθε είδους κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα, μεταξύ των οποίων σίγουρα θα βρείτε τη σωστή. Εμπνέομαι!

Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο - φωτογραφία

Βίντεο: Κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα – ιδέες 2017

Previous Post
Αξεσουάρ μπάνιου: 60 ιδέες
Next Post
Barnesenger (60 bilder): typer og typer, hvordan velge