Κρεβάτι με ουρανό (60 φωτογραφίες): τύποι και μοντέλα
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Κρεβάτι με ουρανό (60 φωτογραφίες): τύποι και μοντέλα

Κρεβάτι με ουρανό (60 φωτογραφίες): τύποι και μοντέλα

Το υπνοδωμάτιο είναι η πιο οικεία γωνιά, όπου ολόκληρο το περιβάλλον θα πρέπει να ευνοεί τη μέγιστη χαλάρωση και ήσυχη ξεκούραση μετά από δύσκολες μέρες. Όλα εδώ θα πρέπει να επιλεγούν λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές προτιμήσεις, την αρμονία της επίπλωσης και τα χρώματα. Ένα κουβούκλιο καταλαμβάνει μια αξιόλογη θέση στο υπνοδωμάτιο. Μόλις ξεχαστεί, ξαναγεννιέται σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, παίρνοντας νέες μορφές, φέρνοντας το πνεύμα του ρομαντισμού και της πολυτέλειας ακόμη και στα πιο λακωνικά περιβάλλοντα. Τι μπορούν να προσφέρουν οι σύγχρονες ιδέες για τη διακόσμηση θόλων πάνω από το κρεβάτι – θα μιλήσουμε για αυτό σε ένα άλλο άρθρο.

Βασικά χαρακτηριστικά

Η ύπαρξη κρεβατιών με ουρανό έχει πολύ μεγάλη ιστορία, η οποία τώρα αναβιώνει με επιτυχία στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους. Πλούσιοι, πολυτελείς υφασμάτινοι καμβάδες κοσμούσαν τα ευρύχωρα κρεβάτια της βασιλικής αρχοντιάς στη Ρωσία, τα πλούσια ανατολίτικα padishah και χρησίμευαν όχι μόνο ως εξαιρετική διακόσμηση για την κρεβατοκάμαρα, αλλά και ως αντικείμενο προστασίας από διάφορα έντομα. Με τη βοήθεια απλών ακρωτηρίων chintz, οι κούνιες με μωρά κρεμασμένα από το ταβάνι προστατεύονταν από ρεύματα και μύγες, επομένως τα σκέπαστα συμπληρώνουν τώρα επιτυχώς κούνιες, καλύπτοντας το μωρό και από αδιάκριτα μάτια.

Σήμερα, η κύρια λειτουργία των ακρωτηρίων με θόλο είναι διακοσμητική. Οι υφασμάτινοι καμβάδες μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτική άνεση στο εσωτερικό, να δώσουν έμφαση σε μια συγκεκριμένη στιλιστική κατεύθυνση του σχεδιασμού και επίσης να γίνουν το κύριο στοιχείο της χωροθέτησης της κρεβατοκάμαρας, δηλώνοντας σαφώς ένα χώρο ύπνου. Οι καμβάδες πλήρους μήκους δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας, προστατεύουν από το φως του ήλιου νωρίς. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δημιουργήσετε μια απίστευτα οικεία ατμόσφαιρα..

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των υφασμάτινων επενδύσεων πάνω από το κρεβάτι είναι η ικανότητά τους να μειώνουν οπτικά το χώρο, «κατεβάζοντας» το ταβάνι. Για μικρά δωμάτια, αυτό, φυσικά, θα είναι ένα μείον, αλλά για μεγάλα δωμάτια μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας καλός τρόπος για να κάνετε ένα άδειο δωμάτιο πιο άνετο..

Όσον αφορά τις ελλείψεις, εδώ μπορούμε να σημειώσουμε την ιδιότητα του υφάσματος να συσσωρεύει σκόνη, οπότε το θόλο θα πρέπει να πλένεται συχνά. Μπορείτε να αγοράσετε δύο σετ κουρτίνες κρεβατιού ταυτόχρονα – ενώ το ένα πλένεται, το άλλο παίρνει τη θέση του και το δωμάτιο δεν θα είναι άδειο.

Κρεβάτι με ουρανό - Βασικά χαρακτηριστικά Κρεβάτι με ουρανό - Βασικά χαρακτηριστικά

Τύποι κρεβατιών

Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από διάφορα κουβούκλια, που διαφέρουν σε σχέδια, μεγέθη, υλικά κατασκευής. Εξετάστε τις πιο δημοφιλείς ιδέες σχεδίασης.

Κρεβάτι με κουβούκλιο

Η ιδανική λύση για ένα μεγάλο κρεβάτι θα είναι ένα θόλο σε ένα πλαίσιο. Η ουσία του σχεδιασμού είναι ότι το ύφασμα κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω στο πλαίσιο, το οποίο είναι στερεωμένο σε τέσσερα στηρίγματα κρεβατιών. Δεδομένου ότι τα υφάσματα καλύπτουν σφιχτά το κρεβάτι από όλες τις πλευρές, αυτός ο σχεδιασμός είναι ιδανικός για διαμερίσματα στούντιο και δωμάτια με αρκετούς λειτουργικούς χώρους. Τα ράφια μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά: ξύλο, μέταλλο και η επιλογή εξαρτάται από το γενικό στυλ του δωματίου, καθώς και από τις οικονομικές δυνατότητες. Κρεβάτια με σκαλιστά στηρίγματα από μασίφ ξύλο, σφυρήλατες κατασκευές φαίνονται υπέροχα.

Τύποι κρεβατιών - Τύποι κρεβατιών -

Κουβούκλιο οροφής

Εάν το κρεβάτι δεν έχει στηρίγματα κάτω από τις κουρτίνες, το πλαίσιο μπορεί να στερεωθεί απευθείας στην επιφάνεια της οροφής ή ακόμα και να ενσωματωθεί στη δομή της οροφής από γυψοσανίδες, εξοπλισμένο με κρυφό φωτισμό. Αυτή η επιλογή θα δώσει ελαφρότητα, ευελιξία στο εσωτερικό και θα γίνει επίσης ένα εξαιρετικό στοιχείο ζωνών, κρύβοντας έναν χώρο ύπνου πίσω από τα υφασμάτινα θησαυροφυλάκιά του από τα αδιάκριτα βλέμματα. Υπάρχουν κρεμαστές κατασκευές, συνήθως με στρογγυλά σχήματα, οι οποίες είναι τοποθετημένες στην οροφή χρησιμοποιώντας γάντζους και ειδικούς συνδετήρες..

Τύποι κρεβατιού κρεβατιού - Οροφή θόλων Τύποι κρεβατιών με ουρανό - ανώτατο όριο

Κρεβάτι με κουβούκλιο

Ένας άλλος δημοφιλής τύπος προσαρτήματος για προστασία από το κρεβάτι είναι ένα θόλο, το πλαίσιο του οποίου αποτελείται από ένα τόξο προσαρτημένο στον τοίχο στο κεφαλάρι ή από το πλάι. Συχνά εγκαθίστανται σε δωμάτια με πολύπλοκο σγουρό σχήμα οροφής, ώστε να μην διαταράσσεται ο σχεδιασμός. Αυτά μπορεί να είναι εκτεταμένοι καμβάδες ή διακοσμητικές, προσεκτικά επιλεγμένες κουρτίνες. Σε κάθε περίπτωση, είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα άνεσης και ασφάλειας..

Τύποι κρεβατιού κρεβατιού - κρεβάτι τοίχου με θόλο Τύποι κρεβατιού κρεβατιού - κρεβάτι τοίχου με θόλο

Κουβούλι χωρίς πλαίσιο

Ένας από τους σύγχρονους τρόπους τοποθέτησης ενός κρεβατιού με θόλο είναι όταν το ένα άκρο του υφάσματος είναι στερεωμένο στον τοίχο στο κεφάλι του κρεβατιού και το άλλο γέρνει πάνω από μια εγκάρσια ράβδο τοποθετημένη στην οροφή. Υπάρχουν και άλλες επιλογές: μπορεί να είναι δύο πηχάκια προσαρτημένα στην οροφή με έναν χαλαρά ντυμένο καμβά από ελαφρύ ύφασμα, τα άκρα του οποίου εκτείνονται στο πάτωμα ή ένα από τα δοκάρια θα ενσωματωθεί στον τοίχο. Οι δομές ενός τέτοιου σχεδίου καθιστούν δυνατή την τέλεια τακτοποίηση ενός θόλου σε ένα δωμάτιο με μη τυποποιημένη διαμόρφωση, ιδιαίτερα στο δωμάτιο της σοφίτας. Εδώ το κουβούκλιο μπορεί να έχει κλιμακωτό σχήμα με ύφασμα κατανεμημένο σε διάφορα επίπεδα..

Τύποι κρεβατιού κρεβατιού - κουβούκλιο χωρίς πλαίσιο Τύποι κρεβατιών με ουρανό - Σκεπές χωρίς πλαίσιο

Κουβούκλιο σε σχήμα στεφάνης

Οι λάτρεις της πολυπλοκότητας σίγουρα θα λατρέψουν την ιδέα της διακόσμησης ενός κρεβατιού με στέγαστρο. Σε αυτήν την ενσωμάτωση, το πλαίσιο κατασκευάζεται με τη μορφή ενός κύκλου στον οποίο είναι πλεγμένο το ύφασμα. Η δομή βρίσκεται στο κέντρο του κρεβατιού και, διακοσμημένη σε ένα πραγματικά βασιλικό στιλ, δημιουργεί την πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Τύποι κρεβατιού κρεβατιού - θόλος στέμματος Τύποι κρεβατιού κρεβατιού - θόλος στέμματος

Παιδικό κρεβάτι με ουρανό

Έχουμε ήδη πει ότι τα κουβούκλια χρησιμοποιούνταν συχνά για την προστασία των παχνιών από ρεύματα, το «κακό» μάτι και τις καταπατήσεις διαφόρων εντόμων. Εάν χρησιμοποιείτε παχύ ύφασμα, μπορείτε επίσης να παρέχετε καλή ηχομόνωση και ένα φράγμα από το ηλιακό φως κατά τη διάρκεια του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας..

Σήμερα, αυτά δεν είναι πλέον απλά ακρωτήρια chintz, αλλά μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων που μπορούν να προσφέρουν σε ένα παιδί τη δική του γωνιά όπου θα νιώθει ασφάλεια. Τα παιδικά σκέπαστρα μπορεί να διαφέρουν ως προς τη μέθοδο στερέωσης, το μήκος, την υφή και το χρώμα των υλικών κατασκευής.

Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη το μέγεθος του κρεβατιού, την ηλικία του παιδιού, το φύλο και τις προτιμήσεις του. Για το λίκνο ενός νεογέννητου, είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα θόλο σε μια βάση, το ύφασμα του οποίου καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια της κούνιας. Σε αυτή την περίπτωση, το κρεβάτι με κουβούκλιο είναι ένα ενιαίο σύνολο και, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί εύκολα να μετακινηθεί. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να εξοπλιστούν με προστασία από το κεφάλι και κεφαλάρια χωρίς να εμποδίζουν την πρόσβαση στον έξω κόσμο.

Όχι λιγότερο δημοφιλές είναι το θόλο, το οποίο είναι προσαρτημένο περιμετρικά ολόκληρου του κρεβατιού. Το χρώμα μπορεί να επιλεγεί ουδέτερο, προτιμώντας τους γαλακτώδεις, μπεζ τόνους ή χαρακτηριστικό ενός συγκεκριμένου φύλου: για κορίτσια – ροζ παλέτα και για αγόρια – μπλε.

Τύποι κρεβατιών - Κρεβάτι μωρού Τύποι κρεβατιών - Κρεβάτι μωρού

Κρεβάτι με ουρανό σε διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου

Όταν επιλέγετε ένα θόλο για κρεβάτι, πρέπει σίγουρα να λάβετε υπόψη το στυλ διακόσμησης του δωματίου, καθώς η επιλογή των υλικών, των υφασμάτων και των μορφών δομών θα εξαρτηθεί από αυτό..

Για τους κλασικούς εσωτερικούς χώρους, το θόλο χρησιμεύει ως εξαιρετική προσθήκη, δίνοντας έμφαση στο κομψότητα και την κομψότητα. Σε συνδυασμό με έπιπλα από φυσικό ξύλο, δημιουργεί μια εξαιρετική διακόσμηση. Ζακάρ και βελούδινα υφάσματα προσαρτημένα στη δομή του πλαισίου θα τονίσουν την πολυπλοκότητα και την ευγένεια του περιβάλλοντος.

Το στυλ Art Nouveau χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό πολυτελούς επίπλωσης με υπερσύγχρονες σχεδιαστικές λύσεις. Λουλουδάκια, καμπύλες γραμμές, απλά και εκλεπτυσμένα σχήματα είναι κατάλληλα εδώ. Ένα στρογγυλό κρεβάτι περιτριγυρισμένο από λεπτά νήματα από ένα θόλο, καθώς και ευθείες δομές με συνοδευτικά κομοδίνα, πολυθρόνες από φυσικά υλικά με πρωτότυπα εξαρτήματα θα φαίνονται υπέροχα.

Το στυλ της Προβηγκίας θα φέρει νότες γαλλικής χάρης στο εσωτερικό με μια εκλεπτυσμένη πινελιά αρχαιότητας. Το υπνοδωμάτιο είναι διακοσμημένο σε παστέλ χρώματα και μικρές, διακριτικές εκτυπώσεις στη διακόσμηση του δίνουν μια ιδιαίτερη άνεση. Η ρομαντική κατεύθυνση υποστηρίζεται από ακριβά υφάσματα, φυσική δαντέλα, πλούσια βολάν. Το θόλο πάνω από το κρεβάτι είναι κατασκευασμένο από ελαφριά αέρινα υφάσματα, ντύνοντας ένα τεράστιο κρεβάτι από ακριβά υλικά.

Ένα υπνοδωμάτιο σε ανατολίτικο στιλ είναι ένα πραγματικό παραμύθι, όπου όλα μαγεύουν με την πολυτέλεια της διακόσμησής του με συνδυασμό φωτεινών χρωμάτων και πρωτότυπης επίπλωσης. Φυσικά, το κρεβάτι λειτουργεί ως κεντρικό στοιχείο, και όχι απλώς ένα κρεβάτι, αλλά πλαισιώνεται από ένα γοητευτικό εκφραστικό θόλο. Το κίτρινο ύφασμα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του υπνοδωματίου προς την αραβική κατεύθυνση, προκαλεί την ατελείωτη άμμο της καυτής ερήμου και τα φωτεινά διακοσμητικά μαξιλάρια ζωντανεύουν σημαντικά το εσωτερικό. Ένα κρεβάτι με ουρανό σε ιαπωνικό στιλ, που χαρακτηρίζεται από μινιμαλισμό στο σχεδιασμό, θα φαίνεται κάπως διαφορετικό. Το μικρό ύψος του κρεβατιού, τα αυστηρά περιγράμματα και ο λακωνικός σχεδιασμός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κατεύθυνσης και ο θόλος στα ράφια στήριξης του κρεβατιού συχνά αποδίδει το ρόλο της ζώνης.

Το κουβούκλιο πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο, φτιαγμένο με μινιμαλιστικό πνεύμα, είναι σε θέση να φέρει ουσιαστική άνεση και άνεση σε έναν κενό χώρο, πρακτικά απαλλαγμένο από διακοσμητικά. Όλα εδώ είναι απλά και λειτουργικά, προτιμάται μια ελαφριά παλέτα, σαφείς μορφές, η οποία αντικατοπτρίζεται στο γεωμετρικό πλαίσιο της αέρινης κουρτίνας.

Κρεβάτι με ουρανό σε διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου Κρεβάτι με ουρανό σε διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου Κρεβάτι με ουρανό σε διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου Κρεβάτι με ουρανό σε διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου

Κρεβάτια με κουβούκλιο – φωτογραφία

Προτείνουμε να συνεχίσετε μια περαιτέρω ανασκόπηση των κρεβατιών με ουρανό στη γκαλερί μας. Εδώ συλλέγονται οι καλύτερες φωτογραφίες εσωτερικών χώρων που σίγουρα θα σας εμπνεύσουν να δημιουργήσετε ένα πολυτελές και, ταυτόχρονα, άνετο περιβάλλον στο δικό σας υπνοδωμάτιο. Καλή προβολή!

Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία Κρεβάτια με κουβούκλιο - φωτογραφία

Previous Post
70+ ιδέες σχεδιασμού λευκού καθιστικού (φωτογραφία)
Next Post
Gloxinia (80 bilder): typer og omsorg
Adblock
detector