Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. (85 εικόνες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. (85 εικόνες)

Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. (85 εικόνες)

Το μπάνιο είναι μικρό αλλά πολυλειτουργικό. Εδώ πρέπει να τοποθετήσετε πολλές ζώνες ταυτόχρονα και να αφήσετε χώρο για ελεύθερη κίνηση. Ένας χώρος 6 τετραγωνικών μέτρων σας επιτρέπει να σχεδιάσετε ένα σχέδιο που θα γίνει άνετο για όλα τα μέλη της οικογένειας και θα παρέχει στο μπάνιο την απαραίτητη λειτουργικότητα. Στο σημερινό άρθρο, θα εξετάσουμε διάφορους τρόπους για να σχεδιάσετε ένα μικρό μπάνιο, καθώς και να παρέχουμε μια συλλογή φωτογραφιών με έτοιμες λύσεις σχεδιασμού..

Διάταξη μπάνιου 6 τ.μ.

Μπάνιο επιφάνειας 6 τ.μ. έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα. Πρώτα απ ‘όλα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός είναι ένας αρκετά μεγάλος χώρος όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε τα απαραίτητα υδραυλικά και έπιπλα. Εάν αποφασίσετε να συνδυάσετε ένα μπάνιο με μια τουαλέτα ή να επεκτείνετε την περιοχή του μέσω ενός διαδρόμου, αυτό θα γίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα, το οποίο θα σας επιτρέψει να οργανώσετε αρκετές λειτουργικές περιοχές. Η ιδιαιτερότητα ενός τέτοιου τετραγωνισμού είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ορθογώνιο δωμάτιο όπου μπορείτε να τοποθετήσετε με επιτυχία συστήματα αποθήκευσης, μια περιοχή για την αποδοχή διαδικασιών νερού, έναν νιπτήρα με ένα ντουλάπι κ.λπ..

Η θέση των εσωτερικών αντικειμένων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πού βρίσκεται η είσοδος. Η πόρτα μπορεί να βρίσκεται σε έναν μακρύ τοίχο. Εάν είναι στο κέντρο, οι απαραίτητες ζώνες θα βρίσκονται στα πλαϊνά άκρα και αν πιέζεται πιο κοντά στον παρακείμενο τοίχο, η κατάσταση θα έχει σχήμα L. Σε δωμάτια όπου η είσοδος βρίσκεται στο επίπεδο ενός μικρού τοίχου, τα υδραυλικά θα τοποθετηθούν απέναντι και κατά μήκος του διαδρόμου μπορείτε να εγκαταστήσετε κομοδίνα, ράφια, μεγάλους καθρέφτες που επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο.

Σε ένα ορθογώνιο μπάνιο 6 τετραγωνικών μέτρων, μπορεί να πραγματοποιηθεί ζώνη με χωρίσματα από ελαφρύ γυαλί, τη χρήση διαφόρων υλικών φινιρίσματος και ένα μικρό σκαλί βάθρου κάτω από το μπάνιο. Στον ορισμό μιας συγκεκριμένης περιοχής (πιο συχνά – μια γραμματοσειρά), ένας σημαντικός ρόλος αποδίδεται στην επιφάνεια της οροφής – μια κλιμακωτή κατασκευή από γυψοσανίδα είναι σε θέση να αναδείξει μια ζώνη και να δημιουργήσει ένα μοναδικό περιβάλλον.

Στο στάδιο της επισκευής, δώστε προσοχή στην κατάσταση των επικοινωνιών, ίσως τώρα είναι καλύτερα να ξεκινήσετε την αντικατάσταση σωλήνων νερού και ηλεκτρικών καλωδίων.

Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. - Σχέδιο Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. - Σχέδιο

Χρωματικές λύσεις

Η επιλογή μιας παλέτας χρωμάτων είναι μια σημαντική στιγμή στην ανάπτυξη ενός σχεδίου, επειδή η άνετη κατάσταση ενός ατόμου κατά τη λήψη διαδικασιών νερού θα εξαρτηθεί από αυτό. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπάνιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα, αλλά, προτιμώντας το σκούρο, θα πρέπει να φροντίσετε τον έντονο φωτισμό, έτσι ώστε το μπάνιο να μην φαίνεται ζοφερό.

Η λευκή παλέτα συμβολίζει την καθαρότητα, διευρύνει τα όρια του χώρου, αλλά, ταυτόχρονα, μια τέτοια χιονισμένη μονοτονία μπορεί να κουράσει και ακόμη και να τρομάξει, μοιάζοντας με την όψη των τοίχων του νοσοκομείου. Επομένως, πρέπει να σκεφτείτε τι χρώμα θα πάρετε ως σύμμαχοί σας. Το λευκό είναι ένας φιλικός τόνος που μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε χρώμα. Θα τονίσει τέλεια τις κρύες αποχρώσεις και θα αραιώσει τις πολύ ζεστές, επομένως λειτουργεί αρμονικά σε οποιαδήποτε παραλλαγή. Οι σύμμαχοι πρέπει να αναζητηθούν ανάλογα με το στυλ του εσωτερικού: για τα κλασικά μπορείτε να πάρετε έναν μπεζ τόνο, για το σκανδιναβικό στυλ – γκρι, και στο θαλάσσιο εσωτερικό ακόμη και μια πλούσια μπλε ή πράσινη παλέτα θα παίξει με ανοιχτά χρώματα.

Χρώματα όπως το κίτρινο και το πορτοκαλί φέρουν πάντα νότες ευθυμίας και απροσεξίας, αλλά ο υπερκορεσμός τους μπορεί να κουράσει με την πάροδο του χρόνου. Καλύτερα να τα συμπεριλάβετε σποραδικά στο σχέδιό σας..

Το μπάνιο με μαύρη ενδυμασία φαίνεται ιδιαίτερα αξιοσέβαστο. Συμφωνώ, δεν θα έχουν όλοι το θάρρος να επιλέξουν ένα τέτοιο σχέδιο, και όμως τα παραδείγματα φωτογραφιών που παρουσιάζονται παρακάτω καταδεικνύουν την ένωση του λακωνισμού και της χάρης με την οποία η μαύρη παλέτα γεμίζει το μπάνιο. Ένα σημαντικό σημείο είναι η διάταξη του φωτεινού φωτισμού, η παρουσία των χιονισμένων υδραυλικών εγκαταστάσεων και οι απανταχού καθρέφτες.

Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. - Χρωματικές λύσεις Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. - Χρωματικές λύσεις Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. - Χρωματικές λύσεις

Φινίρισμα και υλικά

Πριν από μερικές δεκαετίες, τα χρώματα και τα κεραμίδια χρησίμευαν ως τα κύρια υλικά φινιρίσματος για το μπάνιο, οπότε το μόνο που έμενε στον καταναλωτή ήταν να επιλέξει το χρώμα, την υφή, το μοτίβο που του άρεσε. Σήμερα, όλα είναι διαφορετικά – η αγορά είναι απλά υπερκορεσμένη με μια ποικιλία υλικών για εσωτερική επένδυση, γεγονός που περιπλέκει πολύ το έργο. Η απλοποίηση της επιλογής θα βοηθήσει το γεγονός ότι δεν είναι κάθε υλικό φινιρίσματος κατάλληλο για τις συνθήκες του μπάνιου, όπου συσσωρεύεται υγρασία, ατμός, αλλάζει συχνά η θερμοκρασία του αέρα.

Πάτωμα

Για το πάτωμα του μπάνιου 6 τ.μ. μπορείτε να επιλέξετε κεραμικά πλακίδια που πληρούν όλες τις απαραίτητες απαιτήσεις και παρουσιάζονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Τοποθετώντας τα απλά κεραμίδια διαγώνια, θα κάνετε οπτικά την επιφάνεια του δαπέδου πιο ευρύχωρη..

Ένα ανθεκτικό στην υγρασία πολυστρωματικό υλικό ή λινέλαιο είναι επίσης κατάλληλο για το μπάνιο, αλλά εάν υπάρχουν ανησυχίες για την ανθεκτικότητα της παραμονής τους σε υγρό περιβάλλον, τα υλικά μπορούν να συνδυαστούν – τοποθετήστε πλακάκια στο ντους ή στο μπάνιο και στη συνέχεια το πολυστρωματικό υλικό, σημειώνοντας παράλληλα τις ζώνες. Τα αυτοεπιπεδούμενα πατώματα έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα, ειδικά με τρισδιάστατες εικόνες που δημιουργούν ένα κολοσσιαίο αποτέλεσμα..

Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. - Φινίρισμα δαπέδου Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. - Φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Για τη διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο, τα κεραμίδια και τα ψηφιδωτά μοτίβα εξακολουθούν να είναι σχετικά. Εδώ μπορείτε να πειραματιστείτε με τη ρύθμιση του χώρου, για παράδειγμα, να τοποθετήσετε κάθετες γραμμές που “ανεβάζουν” το ύψος των τοίχων ή οριζόντιες που διευρύνουν το χώρο. Επίσης, οι τοίχοι είναι επενδυμένοι με πάνελ PVC, τα οποία έχουν πολλά χρώματα, συμπεριλαμβανομένης της μίμησης φυσικών υλικών. Οι τοίχοι μπορούν να βαφτούν ή να διακοσμηθούν με διακοσμητικό γύψο, τεχνητή πέτρα, αλλά τέτοιες εργασίες φινιρίσματος θα απαιτήσουν περισσότερο χρόνο και υπομονή. Τα υλικά μπορούν να συνδυαστούν, πράγμα που, στην πραγματικότητα, γίνεται συχνά, σπάζοντας την κατάσταση σε ζώνες.

Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. - Διακόσμηση τοίχου Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για την οροφή στο μπάνιο – ζωγραφική, διακόσμηση δομών γυψοσανίδας ή τεντωμένους καμβάδες. Στην πρώτη περίπτωση, θα απαιτηθεί προσεκτική ισοπέδωση της επιφάνειας, κάτι που προκαλεί μεγάλο πρόβλημα. Γυψοσανίδες και τεντωμένες οροφές σας επιτρέπουν να κάνετε χωρίς ισοπέδωση.

Επιπλέον, με τη βοήθειά τους, μπορείτε να αποκρύψετε τις επικοινωνίες, να τακτοποιήσετε ενσωματωμένους λαμπτήρες και να ζωνάρετε το χώρο. Η επιλογή των ματ ή γυαλιστερών επιφανειών, καθώς και των χρωμάτων, εξαρτάται από τη γενική σχεδιαστική ιδέα του μπάνιου, για παράδειγμα, τα ρουστίκ στυλ χαρακτηρίζονται από λευκές ματ οροφές και τα μοντέρνα ή υψηλής τεχνολογίας θα προτιμήσουν γυαλιστερό.

Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. - Διακόσμηση οροφής Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. - Διακόσμηση οροφής

Υδραυλικά και έπιπλα μπάνιου 6 τ. Μ.

Κατά τον εξοπλισμό ενός μπάνιου 6 τ.μ., πρέπει να λάβετε υπόψη ότι παρόλο που μια τέτοια περιοχή δεν είναι η μικρότερη, δεν είναι ακόμα αρκετά ευρύχωρη για να το γεμίσετε με κάθε είδους “περιττό”. Επομένως, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε εκ των προτέρων τι ακριβώς χρειάζεται η οικογένεια..

Μια καμπίνα ντους θα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από ένα πλήρες μπάνιο, ειδικά αν δεν είναι εξοπλισμένο με δίσκο, αλλά βρίσκεται σε ένα μικρό βάθρο με αποχέτευση. Εάν δεν θέλετε να αρνηθείτε στον εαυτό σας τη χαρά να αποκτήσετε τη μέγιστη χαλάρωση στα ζεστά νερά της γραμματοσειράς, αναζητήστε ένα γωνιακό ή στρογγυλό μπάνιο.

Στενά ντουλάπια, νεροχύτες με βάθρα, γυάλινα ράφια θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο και ταυτόχρονα να τοποθετήσετε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και αξεσουάρ. Ένα ενδιαφέρον σχέδιο επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας χρωματιστά υδραυλικά, τα οποία πρέπει να επιλεγούν για να ταιριάζουν με το χρώμα του εσωτερικού.

Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. - Υδραυλικά και έπιπλα Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. - Υδραυλικά και έπιπλα

Φωτισμός και διακόσμηση

Δεδομένου ότι το μπάνιο έχει ελαφρώς επιμηκυμένο σχήμα, μια μόνο πηγή φωτός δεν θα είναι αρκετή εδώ. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε πολλά συστήματα φωτισμού οροφής που θα κατευθύνουν τις ακτίνες τους σε όλες τις γωνίες του δωματίου. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε επιπλέον φωτισμό καθρέφτη, διακοσμητικό φωτισμό οροφής, δαπέδου.

Στα μπάνια, ο ρόλος της διακόσμησης εκτελείται συχνά από την ίδια τη διακόσμηση, που περιέχει σχέδια, στολίδια, ένθετα από πίνακες βινυλίου. Μια ποικιλία από φωτεινά υφάσματα (πετσέτες, χαλιά, κουρτίνες), καθώς και πράσινες γλάστρες και θεματικά αξεσουάρ μπορούν να γίνουν εσωτερική διακόσμηση..

Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτισμός και διακόσμηση Σχεδιασμός μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτισμός και διακόσμηση

Εσωτερικά στυλ

Όταν επιλέγετε σε ποιο στυλ να διακοσμήσετε ένα μπάνιο με έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων, πρέπει να λάβετε υπόψη τόσο τις προσωπικές προτιμήσεις των νοικοκυριών όσο και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού των παρακείμενων δωματίων. Κάθε κατεύθυνση χαρακτηρίζεται από ειδικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσπαθήσετε να εφαρμόσετε σε ένα μικρό δωμάτιο..

Μπάνιο 6 τ.μ. στο ύφος του μινιμαλισμού

Ένα μοντέρνο στυλ που ξεχωρίζει για τον λακωνισμό του. Εδώ, η φαινομενική απλότητα των μορφών και της διακόσμησης συνορεύει με την πρακτικότητα και την αξιοπρέπεια. Η απουσία περιττού χρώματος και διακοσμήσεων δημιουργεί την εμφάνιση τέλειας τάξης, οπότε αυτή η κατεύθυνση είναι ιδανική για μικρούς χώρους.

Μπάνιο 6 τ.μ. στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση

Μπάνιο 6 τ.μ. σε στυλ Προβηγκίας

Η ατμόσφαιρα της γαλλικής αγροτικής ζωής απέχει πολύ από τον μινιμαλισμό και περιλαμβάνει τη δημιουργία του πιο ζεστού, άνετου εσωτερικού χώρου. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, λεπτές κρεμ, μπλε, ελιές αποχρώσεις είναι σε τέλεια αρμονία με ψάθινα και παλαιωμένα ξύλινα έπιπλα. Ένα μικρό floral print, κουρτίνες και χαλιά, μπουκέτα από κομψά αγριολούλουδα θα δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη άνεση.

Μπάνιο 6 τ.μ. Στυλ Προβηγκίας - Εσωτερική διακόσμηση

Μπάνιο 6 τ.μ. στυλ πατάρι

Ένα άλλο στυλ, που δεν στερείται ιδιαίτερης πρωτοτυπίας. Σε ένα μπάνιο διακοσμημένο με μια πινελιά εκβιομηχάνισης, δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς την παρουσία σκυροδέματος, τοίχων από τούβλα (η μίμησή τους δημιουργείται χρησιμοποιώντας τεχνητή πέτρα, πάνελ PVC ή πλακάκια του κατάλληλου χρώματος), πολλά μεταλλικά στοιχεία και ρετρό υδραυλικά.

Μπάνιο 6 τ.μ. στυλ σοφίτας - Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων

Μπάνιο 6 τ.μ. σε οικολογικό στιλ

Η κατεύθυνση χαρακτηρίζεται από τη μέγιστη χρήση φυσικών κινήτρων με τη μορφή υλικών φινιρίσματος που μιμούνται πέτρα, ξύλο, λουλουδάτες εικόνες, ζωντανές γλάστρες. Τα κύρια χρώματα του σχεδίου είναι μπεζ, γκρι και πράσινες αποχρώσεις..

Μπάνιο 6 τ.μ. οικολογικό στυλ - Εσωτερική διακόσμηση

Μπάνιο 6 τ.μ. υψηλής τεχνολογίας

Επιλέγοντας σχέδιο μπάνιου 6 τ.μ. σε αυτή τη νέα υπερσύγχρονη κατεύθυνση, θα έχετε ένα πολυλειτουργικό και κομψό δωμάτιο, όπου η απλότητα, στην πραγματικότητα, αποτελείται από τα πιο ακριβά υλικά φινιρίσματος και είδη υγιεινής. Εδώ, τα αυστηρά γεωμετρικά σχήματα των ενσωματωμένων ειδών υγιεινής συνδυάζονται με πολύπλευρο φωτισμό, γυαλιστερές επιφάνειες φινιρίσματος, καθρέφτες και γυάλινα χωρίσματα..

Μπάνιο 6 τ.μ. σε στιλ υψηλής τεχνολογίας - Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων

Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. – Φωτογραφία

Ολοκληρώνοντας την κριτική, προτείνουμε να επισκεφθείτε τη γκαλερί μας, η οποία περιέχει πολλές φωτογραφίες και παραδείγματα σχεδιασμού μπάνιου με έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων. Παρακολουθήστε και εμπνευστείτε!

Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου 6 τ.μ. - Φωτογραφία

Previous Post
Πώς να επιλέξετε περσίδες για παράθυρα: τύποι και δυνατότητες
Next Post
To-nivå tak i gipsplater (70 bilder)
Adblock
detector