15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Μπάνιο σε στιλ μινιμαλισμού: σχεδιαστικές ιδέες (90 φωτογραφίες)

Μπάνιο σε στιλ μινιμαλισμού: σχεδιαστικές ιδέες (90 φωτογραφίες)

Ο μινιμαλισμός είναι ένα από τα πιο μοντέρνα στυλ που προκαλεί πολλές αντιπαραθέσεις. Κάποιος το θεωρεί βαρετό και μονότονο, ενώ άλλοι χαίρονται να απαλλαγούν από την περιττή μύκητα τριγύρω. Αλλά αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να του αφαιρεθεί είναι η πρακτικότητα. Αυτός είναι ο λόγος που ο μινιμαλισμός είναι ένα από τα καλύτερα στυλ για τη διακόσμηση μικρών λειτουργικών χώρων, όπως ένα μπάνιο. Η ομορφιά και η ευκολία είναι ο πολύ αρμονικός συνδυασμός που δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί και δεν είναι καν απαραίτητος..

Χαρακτηριστικά του στυλ του μινιμαλισμού

Ο μινιμαλισμός στο μπάνιο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα:

– Συνοπτικότητα. Όσο λιγότερα περιττά αντικείμενα, τόσο περισσότερος ελεύθερος χώρος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μικρά δωμάτια. Εδώ υπάρχει ελάχιστη διακόσμηση, χωρίς ογκώδη δάπεδα και κρεμαστά ντουλάπια, απλή επένδυση και απλοί λαμπτήρες. Η διατήρηση της καθαριότητας και της τάξης σε ένα τέτοιο μπάνιο είναι πολύ πιο γρήγορη και ευκολότερη λόγω των ελάχιστων πραγμάτων και των λείων επιφανειών που καθαρίζονται εύκολα..

– Απλότητα μορφών. Ο μινιμαλισμός χρησιμοποιεί εξαιρετικά απλή γεωμετρία, γυαλάδα, γυαλί. Εάν ο καθρέφτης είναι κλασικός ορθογώνιος ή στρογγυλός, εάν το διαμέρισμα είναι γυάλινο, εάν η λάμπα είναι ένα σημείο.

– Πολυλειτουργικότητα. Κάθε λεπτομέρεια ενός μινιμαλιστικού εσωτερικού παίζει ένα ρόλο, κατά προτίμηση αρκετούς. Ενσωματωμένα υδραυλικά εξαρτήματα, φωτισμένοι καθρέφτες, καθρέφτες πόρτες ντουλαπιών, κρυφές θέσεις για αξεσουάρ μπάνιου, οθωμανικά καλάθια και άλλα μικροπράγματα χρησιμοποιούνται ενεργά.

– Το παιχνίδι των υφών. Η ποικιλία και η ατομικότητα του μινιμαλισμού εκδηλώνεται όχι σε αξεσουάρ, αλλά στην επιλογή υφών. Αντίθετα υλικά και επικαλύψεις έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι ένας τοίχος προφοράς για να ταιριάζει με τους υπόλοιπους, αλλά τελειωμένος, για παράδειγμα, με υφή γύψου.

– Σχέδιο. Η εργονομία του μινιμαλιστικού μπάνιου είναι μελετημένη μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Κάθε ζώνη έχει διαμορφωθεί ξεχωριστά για να χωρέσει όλα όσα χρειάζεστε, αλλά ταυτόχρονα αφήνει το μέγιστο χώρο.

– ελαφρότητα. Ο μινιμαλισμός δεν ανέχεται τη μαζικότητα. Αντί για βαριά βάθρα και συρταριέρες, υπάρχουν ελαφριές κατασκευές με αφθονία γυαλιού και μετάλλου. Τα υδραυλικά και οι εγκαταστάσεις σε αναστολή χρησιμοποιούνται ενεργά.

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός μπάνιου - Χαρακτηριστικά Μινιμαλιστικός σχεδιασμός μπάνιου - Χαρακτηριστικά

Χρωματικές λύσεις

Ένα μπάνιο είναι ταυτόχρονα ένας χώρος χαλάρωσης και ξεκούρασης, γεμάτος ζεστασιά και ζεστασιά και ένα καθαρά λειτουργικό δωμάτιο για συγκεκριμένο σκοπό. Δεν είναι τόσο εύκολο να συνδυάσεις ελαφρότητα και πρακτικότητα, αλλά ο μινιμαλισμός πετυχαίνει. Κυρίως λόγω της έξυπνης χρήσης του χρώματος. Το φάσμα φωτός με έντονες πινελιές ταιριάζει τέλεια ακόμη και σε ένα μικρό δωμάτιο, διευρύνοντάς το, χαρίζοντάς του ελαφρότητα και ευελιξία. Αλλά ο μινιμαλισμός δεν είναι μόνο καθαρό λευκό. Πρόκειται για αποχρώσεις του γκρι και του μπεζ, παστέλ χρώματα, ζεστές και πολύχρωμες κηλίδες και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες..

Λευκό μπάνιο στο στυλ του μινιμαλισμού

Το λευκό και οι παραλλαγές του αποτελούν μια καθολική βάση για μινιμαλισμό. Στο μπάνιο, είναι επίσης ένα από τα πιο ευέλικτα χρώματα. Λευκά πλακάκια, λευκά είδη υγιεινής, λευκά πλυντήρια ρούχων εξακολουθούν να οδηγούν την αγορά. Αυτό το χρώμα συνδέεται άμεσα με την καθαρότητα. Επιπλέον, διευρύνει οπτικά το δωμάτιο και το γεμίζει με φως. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μικρά δωμάτια. Λόγω αυτού, φαίνονται να είναι πιο ευρύχωρα και ελαφρύτερα. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε το φόντο με έντονες πινελιές και φωτισμό πολλαπλών επιπέδων..

Λευκό μπάνιο στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Λευκό μπάνιο στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Λευκό μπάνιο στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση

Μαύρο μπάνιο στο στυλ του μινιμαλισμού

Το μαύρο είναι ένα από τα βασικά χρώματα του μινιμαλισμού. Για το μπάνιο, είναι πιο ευέλικτο από ποτέ. Μαύρα υδραυλικά, γυαλιστερές επιφάνειες, τεντωμένες οροφές με καθρέφτη – όλα αυτά βρίσκονται στην κορυφή της δημοτικότητας. Σε ένα μεγάλο δωμάτιο, το μαύρο μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως βάση, αντισταθμίζοντάς το με προσεκτικό φωτισμό. Σε ένα μικρό μπάνιο, είναι ένα ευέλικτο χρώμα σε αντίθεση για ενδιαφέρουσες ιδέες σχεδιασμού..

Μαύρο μπάνιο στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός Μαύρο μπάνιο στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός Μαύρο μπάνιο στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός

Κόκκινο μπάνιο στο στυλ του μινιμαλισμού

Το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο σπάνια χρησιμοποιούνται ως κύριες αποχρώσεις στον μινιμαλισμό, αλλά είναι αληθινά συνοδευτικά χρώματα. Φαίνονται υπέροχα στις λεπτομέρειες: σε υφάσματα, σε πάνελ ντουλαπιών, σε αξεσουάρ μπάνιου, βάσεις και αξεσουάρ. Τα φλογερά χρώματα θα φέρουν μια αίσθηση άνεσης και γιορτής στο μπάνιο. Ακόμα και τα κρύα πλακάκια θα είναι πιο ζεστά.

Κόκκινο μπάνιο στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Κόκκινο μπάνιο στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Κόκκινο μπάνιο στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση

Μινιμαλιστικό μπλε μπάνιο

Το μπλε, το πράσινο, το τιρκουάζ και οι παραλλαγές τους συνδυάζονται αρμονικά ως φωτεινές πινελιές σε ένα μινιμαλιστικό μπάνιο. Αυτά τα χρώματα σχετίζονται άμεσα με τα στοιχεία της θάλασσας και του νερού. Μπορείτε να αναπτύξετε το θέμα σε διακοσμητικές λεπτομέρειες. Οι αποχρώσεις του aqua συνδυάζονται αρμονικά με καθαρό λευκό και γκρι ή αμμώδεις αποχρώσεις. Ένα δωμάτιο σε ψυχρούς μπλε ή πράσινους τόνους φαίνεται πάντα πιο φρέσκο.

Μπλε μπάνιο στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Μπλε μπάνιο στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Μπλε μπάνιο στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση

Μινιμαλιστικό καφέ λουτρό

Για όσους θεωρούν τον ασπρόμαυρο μινιμαλισμό πολύ κρύο και στείρο, θα ταιριάξει μια ζεστή μπεζ και καφέ παλέτα. Οι αποχρώσεις του καφέ και οι κρεμώδεις συνδυασμοί σοκολάτας φαίνονται πάντα πιο ζεστές και πιο λεπτές. Επιπλέον, τα σύγχρονα υλικά φινιρίσματος σας επιτρέπουν να μην περιορίζεστε σε τίποτα. Τα ξύλινα έπιπλα που ταιριάζουν τόσο καλά στην παλέτα είναι επικαλυμμένα με ένα ειδικό προστατευτικό μείγμα. Ορισμένοι τύποι laminate και άλλες απομιμήσεις δεν φοβούνται καθόλου την υγρασία, τη θερμοκρασία και άλλες εξωτερικές επιδράσεις.

Μινιμαλιστικό καφέ λουτρό - εσωτερική διακόσμηση Μινιμαλιστικό καφέ λουτρό - εσωτερική διακόσμηση

Φινίρισμα και υλικά

Η κύρια απαίτηση κατά την επιλογή υλικών για το φινίρισμα ενός μπάνιου είναι η αντοχή τους στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Πλακάκια, φυσική πέτρα και η απομίμησή της, γυαλί, ξύλο, μέταλλο χρησιμοποιούνται ενεργά. Το πλαστικό σίγουρα θα είναι χρήσιμο. Δεν υπάρχουν περιττά υφάσματα και υπερβολική διακοσμητικότητα, αλλά υπάρχουν πολλοί καθρέφτες και γυαλάδα. Αυτό δίνει ένα επιπλέον παιχνίδι φωτός για να φωτίσει το εσωτερικό..

Πάτωμα

Κλασικό πάτωμα μπάνιου – πλακάκια, φυσική πέτρα ή ακρυλικό. Τις περισσότερες φορές αυτές είναι ουδέτερες αποχρώσεις: ανοιχτό, γκρι, μαύρο. Το θέμα της πέτρας μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω: όταν διακοσμείτε τοίχους, επιλέγετε πάγκο ή νεροχύτη. Υπάρχουν ακόμη και εξαιρετικά πέτρινα λουτρά.

Πλακάκι χωρίς επιδεικτικά μοτίβα. Η γεωμετρία, τα χρώματα της σκακιέρας και τα ψηφιδωτά φαίνονται καλά στον μινιμαλισμό. Μια άλλη ενδιαφέρουσα κίνηση είναι η διαγώνια τοποθέτηση του δαπέδου..

Είναι πολύ σημαντικό το πάτωμα να μην είναι μόνο όμορφο, αλλά και ασφαλές και να μην γλιστρά.

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός μπάνιου - φινίρισμα δαπέδου Μινιμαλιστικός σχεδιασμός μπάνιου - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Πλακάκια, υφή γύψου με ήπια υφή, ειδικές ταπετσαρίες ανθεκτικές στην υγρασία και χρώματα, διακοσμητικά πάνελ χρησιμοποιούνται για διακόσμηση τοίχων. Σκοτεινοί τοίχοι δεν βρίσκονται σχεδόν ποτέ, αλλά ο μινιμαλισμός καλωσορίζει τα αντίθετα στοιχεία. Οι κάθετες γραμμές αυξάνουν οπτικά την οροφή και οι οριζόντιες γραμμές αυξάνουν το δωμάτιο.

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός μπάνιου - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Για το φινίρισμα της οροφής χρησιμοποιούνται πλάκες και ειδικά χρώματα. Αλλά η δομή έντασης φαίνεται καλύτερη. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό. Πρώτον, ο γυαλιστερός καμβάς δημιουργεί το αποτέλεσμα ενός μεγάλου καθρέφτη και διευρύνει το δωμάτιο. Ακόμα και μια μαύρη οροφή δεν πιέζει, αν και απαιτεί περισσότερο χώρο. Δεύτερον, κατά την εγκατάσταση σε ένα πλαίσιο, μπορείτε να αποκρύψετε τις κύριες επικοινωνίες και να δημιουργήσετε φωτισμό.

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός μπάνιου - Φινίρισμα οροφής Μινιμαλιστικός σχεδιασμός μπάνιου - Φινίρισμα οροφής

Έπιπλα μπάνιου σε στιλ μινιμαλισμού

Ένα μίνιμαλ μπάνιο απαιτεί συμπαγή υδραυλικά. Δημοφιλή είναι τα επιτοίχια μοντέλα, οι επιτοίχιοι νιπτήρες και οι τουαλέτες, τα μικρά και ελαφριά μπάνια και τα μοντέρνα ντους. Όλες οι επικοινωνίες, οι σωλήνες, οι δεξαμενές είναι κρυμμένες στον τοίχο ή πίσω από διακοσμητικά πάνελ. Τα μπολ μπάνιου είναι ορθογώνια. Τα απλοποιημένα σχήματα σπάνια χρησιμοποιούνται στον μινιμαλισμό. Οι βρύσες είναι λακωνικές, χωρίς διακόσμηση και διακοσμητικά στοιχεία.

Έπιπλα – ελάχιστα. Είναι καλύτερο να αποφύγετε την αφθονία ράφια και καλάθια. Ένα ντουλάπι που κλειδώνει είναι αρκετό. Μπορείτε ακόμη να ενσωματώσετε ένα νεροχύτη σε αυτό ή να το κρύψετε σε μια θέση πίσω από έναν καθρέφτη..

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός μπάνιου - Έπιπλα Μινιμαλιστικός σχεδιασμός μπάνιου - Έπιπλα

Φωτισμός

Για ένα μινιμαλιστικό μπάνιο, ο απαλός διάχυτος φωτισμός με ένα ελαφρύ εφέ εξασθένισης είναι ιδανικός. Τα συμπαγή φωτιστικά σε εσοχή σε οροφές ή τοίχους φαίνονται καλύτερα. Για ευκολία – ένας καθρέφτης με πιο φωτεινό φωτισμό, ο οποίος ανάβει όταν είναι απαραίτητο.

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός μπάνιου - Φωτισμός Μινιμαλιστικός σχεδιασμός μπάνιου - Φωτισμός

Διακόσμηση και υφάσματα

Ο μινιμαλισμός δεν συνεπάγεται περίσσεια διακόσμησης και υφασμάτων. Το ίδιο το μπάνιο δεν υπονοεί αυτό στο λειτουργικό του σκοπό. Αλλά κάθε μικρό πράγμα μπορεί ταυτόχρονα να εκπληρώσει μια αισθητική και πρακτική λειτουργία. Για παράδειγμα, ένα σετ πετσέτες και κομψά σουβέρ και μπουκάλια για οδοντόβουρτσες, σαπούνι και άλλα μικροπράγματα θα είναι τα καλύτερα αξεσουάρ..

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός μπάνιου - Διακόσμηση και υφάσματα

Μικρό μπάνιο σε στιλ μινιμαλισμού

Ο μινιμαλισμός φαίνεται να δημιουργείται για τη διακόσμηση ενός μικρού μπάνιου. Αποφεύγει εντελώς τα εξωγενή και μη λειτουργικά πράγματα προκειμένου να διατηρήσει την ελευθερία κινήσεων. Τα έπιπλα σε ένα τέτοιο δωμάτιο είναι υπερβολικά απλά, κατασκευασμένα από γυαλιστερό πλαστικό ή βερνικωμένο ξύλο. Τα ορθογώνια σχήματα φαίνονται καλύτερα. Στους τοίχους – ελάχιστη διακόσμηση, ράφια και γάντζους. Καθρέφτης – σε απλό και λακωνικό πλαίσιο.

Για ένα μικρό μπάνιο, χρησιμοποιούνται ανοιχτές παστέλ αποχρώσεις και στοιχεία αντίθεσης. Δεν υπάρχουν περισσότερες από δύο ή τρεις χρωματικές προφορές. Μπορείτε να συνδυάσετε τον μινιμαλισμό με την υψηλής τεχνολογίας. Η υψηλή δυνατότητα κατασκευής θα κάνει το δωμάτιο ακόμα πιο λειτουργικό. Μεγαλώνει οπτικά το δωμάτιο χρησιμοποιώντας ορθογώνια πλακάκια που έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με ένα συνηθισμένο ή οριζόντιο μοτίβο τοποθέτησης.

Αντί για μπάνιο, μια ψηλή καμπίνα ντους θα ταιριάζει ιδανικά σε ένα μικρό δωμάτιο. Ο κάθετος σχεδιασμός του εξοικονομεί χώρο και τεντώνει οπτικά τους τοίχους και ο συνδυασμός γυαλιού και μετάλλου θα γίνει το highlight του σχεδιασμού.

Μικρό μπάνιο σε στυλ μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός Μικρό μπάνιο σε στυλ μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός

Σχεδιασμός μπάνιου στο στυλ του μινιμαλισμού – φωτογραφία

Προσφέρουμε μια επιλογή από φωτογραφίες μινιμαλιστικών μπάνιων για έμπνευση και φρέσκες ιδέες. Συγκρίνετε, επιλέξτε και σχεδιάστε το μοναδικό σας εσωτερικό. Καλή προβολή!

Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση μπάνιου σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία

Βίντεο: Μινιμαλισμός στο εσωτερικό του μπάνιου

Previous Post
Αναδιαμόρφωση διαμερίσματος στο Χρουστσόφ (75 φωτογραφίες)
Next Post
Baderomsfliser: typer, hvordan velge (75 bilder)