Πλακάκια μπάνιου: τύποι, πώς να επιλέξετε (75 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πλακάκια μπάνιου: τύποι, πώς να επιλέξετε (75 φωτογραφίες)

Πλακάκια μπάνιου: τύποι, πώς να επιλέξετε (75 φωτογραφίες)

Η διακόσμηση ενός τόσο απομονωμένου χώρου όπως το μπάνιο απαιτεί ειδική εκπαίδευση και γνώσεις. Το κεραμίδι είναι ένα δημοφιλές και ευπροσάρμοστο υλικό για τη διακόσμηση δαπέδων και τοίχων. Η υψηλή αντοχή, μια μεγάλη ποικιλία συστατικών στοιχείων, καθώς και η αισθητική ποικιλία σας επιτρέπουν να διακοσμήσετε ένα μπάνιο οποιουδήποτε μεγέθους και στυλ. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τους κύριους τύπους πλακιδίων, τα κύρια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του, τα κριτήρια για τη σωστή επιλογή και το σχεδιασμό εσωτερικών λύσεων χρησιμοποιώντας αυτό το υλικό..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των πλακιδίων μπάνιου

Η επιλογή των υλικών φινιρίσματος μπορεί να ονομαστεί υπεύθυνη εργασία, η οποία πρέπει να προσεγγιστεί με επιμέλεια και λεπτομέρεια. Η επένδυση δαπέδου και τοίχου με πλακάκια μπάνιου είναι μια πρακτική λύση που περιλαμβάνει περίεργες λεπτότητες.

Τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα των πλακιδίων περιλαμβάνουν υψηλή αντοχή στη φωτιά, καλή απορρόφηση νερού (που είναι πολύ σημαντική για ένα μπάνιο), αποδεδειγμένη αντοχή σε διάφορες χημικές επιδράσεις (συμπεριλαμβανομένων επιθετικών καθαριστικών), ελάχιστη αγωγιμότητα ρεύματος, δύναμη που ελαχιστοποιεί την παραμόρφωση του αρχικού σχήματος πλακιδίων, μέγιστη ποικιλία εξωτερικού σχεδιασμού (υλικό σύνθεσης, σχήμα, σχέδιο).

Τα ιδιόμορφα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη μακρά διαδικασία εγκατάστασης (όταν χρησιμοποιείτε πλακάκια μη τυποποιημένων σχημάτων), τη ψυχρότητα της επένδυσης δαπέδου (η οποία μπορεί εύκολα να διορθωθεί με τη βοήθεια ενός σύγχρονου συστήματος θέρμανσης), καθώς και το υψηλότερο κόστος (σε σύγκριση με άλλα τύποι τελειωμάτων), το οποίο δικαιολογείται πλήρως από την εξαιρετική του ποιότητα.

Πλακάκια μπάνιου - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Πλακάκια μπάνιου - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τύποι πλακιδίων δαπέδου μπάνιου

Υπάρχουν κύριοι τύποι δαπέδων με πλακάκια που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε πριν ξεκινήσετε τις επισκευές. Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε όσο το δυνατόν πιο σίγουροι για την επιλογή σας και τον μελλοντικό σχεδιασμό του μπάνιου..

Πλακάκι χωρίς σμάλτο

Έγινε διάσημη για τις πολύτιμες λειτουργικές της ιδιότητες (καλή αντοχή σε χημικές και μηχανικές καταπονήσεις), καθώς και τον εξωτερικό λακωνισμό. Το ομοιόμορφο μέσο πάχος, η ομαλότητα της επίστρωσης και η απουσία φανταχτερών διακοσμητικών στοιχείων μπορούν να συμπληρώσουν τέλεια ένα κομψό μπάνιο, κατασκευασμένο σε σχεδιασμό της Προβηγκίας, υψηλής τεχνολογίας και μινιμαλισμό.

Τύποι πλακιδίων δαπέδου μπάνιου - Πλακάκια χωρίς σμάλτο Τύποι πλακιδίων δαπέδου μπάνιου - Πλακάκια χωρίς σμάλτο

Πιεσμένα πλακάκια

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους δαπέδων. Η σύνθεση βασίζεται σε υψηλής ποιότητας πηλό στοιχεία, τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος λόγω μετασχηματισμών με συμπύκνωση και υψηλή πίεση. Τα πιεσμένα πλακάκια διακρίνονται από μια ειδική επίπεδη επιφάνεια και πρωτότυπες μεθόδους τοποθέτησης (τετράγωνες, τριγωνικές, σε σχήμα διαμαντιού). Ταιριάζει απόλυτα σε ένα κλασικό ή μοντέρνο μπάνιο.

Τύποι πλακιδίων δαπέδου μπάνιου - Πρεσαριστά πλακάκια Τύποι πλακιδίων δαπέδου μπάνιου - Πρεσαριστά πλακάκια

Γυαλισμένα πλακάκια

Μπορεί να περιγραφεί με δύο λέξεις: φωτεινότητα και λαμπρότητα. Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο στο φόντο της επιφάνειας με τζάμια. Η σύνθεση εκπλήσσει επίσης με τα χαρακτηριστικά της: αδιαπερατότητα πόρων, ευκολία φροντίδας, υψηλή πυκνότητα υφής. Ευέλικτο σε σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο.

Τύποι πλακιδίων δαπέδου μπάνιου - τζάμια Τύποι πλακιδίων δαπέδου μπάνιου - τζάμια

Πλακάκια κλίνκερ

Δημιουργική επιλογή δαπέδου. Το ασυνήθιστο δεν έγκειται μόνο στην ποικιλία των χρωμάτων, αλλά και σε μια ειδική σύνθεση, η οποία για υψηλή ποιότητα συνδυάζει διάφορους τύπους πηλού, διάφορες επίμονες βαφές και ροή.

Τύποι πλακιδίων δαπέδου μπάνιου - Πλακάκια κλίνκερ Τύποι πλακιδίων δαπέδου μπάνιου - Πλακάκια κλίνκερ

Πλακάκια Metlakh

Ένα ενδιαφέρον όνομα αντιστοιχεί στη μέθοδο δημιουργίας αυτού του κεραμιδιού. Μεμονωμένο ψήσιμο, χωρίς γυαλισμένη επιφάνεια, ματ υφή και σκληρές επιλογές πρέσας εξασφαλίζουν υψηλές λειτουργικές ιδιότητες και κομψή εμφάνιση.

Τύποι πλακιδίων δαπέδου μπάνιου - πλακάκια Metlakh Τύποι πλακιδίων δαπέδου μπάνιου - πλακάκια Metlakh

Τύποι πλακιδίων τοίχου μπάνιου

Κατά την επιλογή ενός κεραμιδιού επένδυσης (τοίχου), αξίζει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στην εμφάνιση του προϊόντος, αλλά και στην περιβαλλοντική ασφάλεια, την καλή σύνθεση και επίσης την απουσία ρωγμών. Θα εξετάσουμε τους πιο δημοφιλείς τύπους επενδύσεων τοίχων μπάνιου που έχουν κερδίσει τις καρδιές πολλών εσωτερικών αισθητικών..

Ο πιο πρωτότυπος και όμορφος τύπος διακόσμησης τοίχων θεωρείται ότι είναι ψηφιδωτά πλακάκια. Μπορεί να κατασκευαστεί από πορσελάνινο σκεύος ή γυαλί. Η εμφάνιση θα κυμαίνεται από ελληνικό στιλ έως πλήρη μοτίβα και σχέδια που σίγουρα θα είναι το αποκορύφωμα κάθε μπάνιου. Οι κύριες ιδιότητες αυτού του τύπου πλακιδίων περιλαμβάνουν καλή φιλικότητα προς το περιβάλλον και ανθεκτικότητα..

Ένας εξίσου δημοφιλής τύπος επικάλυψης θεωρείται τα κεραμίδια από πορσελάνη, τα οποία, λόγω της κεραμικής τους βάσης, είναι διάσημα για την πολύ υψηλή αντοχή και το πάχος της υφής τους..

Τα πέτρινα πλακάκια μπορούν να χωριστούν σε τρεις κύριους τύπους. Πλήρως πέτρινο προϊόν, πέρασε την πρέσα αρκετές φορές, γυαλισμένο για λάμψη. Η εμφάνιση αυτής της επιλογής σας επιτρέπει να είστε σίγουροι για τη δημιουργική διακόσμηση των τοίχων, η οποία πάντα θα χαροποιεί τα μάτια των ιδιοκτητών..

Το κεραμίδι είναι ένα από τα πιο αποδεδειγμένα υλικά. Καμαρώνει όχι μόνο στους τοίχους των μπάνιων, αλλά και στις επιφάνειες των κουζινών. Ο βαθμός πάχους εξαρτάται από τον τύπο πυροδότησης και την πυκνότητα του υλικού και η εξωτερική ευελιξία περιλαμβάνει ποικιλία χρωμάτων και στολιδιών.

Τύποι πλακιδίων τοίχου μπάνιου Τύποι πλακιδίων τοίχου μπάνιου Τύποι πλακιδίων τοίχου μπάνιου

Πώς να επιλέξετε πλακάκια μπάνιου?

Πριν ξεκινήσετε τη διακόσμηση ενός μπάνιου με πλακάκια, πρέπει να κατανοήσετε τα κύρια κριτήρια που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή. Οι ειδικοί στον τομέα τους συνιστούν να εξετάσετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Η πρώτη σημαντική απόχρωση είναι η επιφάνεια του κεραμιδιού. Πρέπει να είναι ομοιόμορφο (εκτός από ανάγλυφα σχέδια). Η παρουσία μεγάλων ρωγμών ή ακόμη και μικρών γρατζουνιών υποδηλώνει ήδη ένα ελάττωμα του προϊόντος.

Επίσης, έχοντας επιλέξει τον τύπο πλακιδίου που σας αρέσει, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον τύπο του πλενόμενου. Ορίζεται με ειδικά λατινικά γράμματα, τα οποία είναι υπεύθυνα για το επίπεδο αντοχής στη φθορά..

Ο υπολογισμός των πλακιδίων πρέπει να πραγματοποιείται όχι κοντά σε κάθε μεμονωμένο χιλιοστό, αλλά με περιθώριο 10-20%. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις δυσκολίες..

Ένα πάχος 9-12 mm θεωρείται ιδανικό για την τοποθέτηση πλακιδίων σε ένα μπάνιο. Τα μεγέθη αυτής της επιλογής είναι πιο οργανικά για βοηθητικά δωμάτια ή κουζίνες.

Η επισήμανση κουτιού μπορεί επίσης να πει πολλά. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ο βαθμός 1 αναφέρεται στα προϊόντα υψηλότερης ποιότητας, ενώ ο βαθμός 3 είναι ο χαμηλότερος..

Εάν δείτε μια εικόνα ενός ποδιού στη συσκευασία, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το κεραμίδι είναι για δάπεδο..

Η ματ υφή θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των αιχμηρών γωνιών σε ένα μικρό μπάνιο και η υαλοπίνακα θα δώσει μια ιδιαίτερη γυαλάδα σε ένα μεγαλύτερο δωμάτιο..

Πώς να επιλέξετε πλακάκια μπάνιου

Πλακάκια μπάνιου – φωτογραφία

Η συλλογή φωτογραφιών μας θα δείξει πόσο αρμονικό και κομψό μπορεί να φαίνεται ένα πρακτικό και λειτουργικό υλικό όπως τα πλακάκια στο μπάνιο. Καλή προβολή!

Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία Πλακάκια μπάνιου - φωτογραφία

Previous Post
Γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα (60 φωτογραφίες)
Next Post
DIY flaskeinnredning: 70 fotoideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector