15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Τυρκουάζ μπάνιο: 75 ιδέες φωτογραφιών

Τυρκουάζ μπάνιο: 75 ιδέες φωτογραφιών

Το τιρκουάζ χρώμα είναι πολύ εύκολο να γίνει αντιληπτό και φαίνεται εντυπωσιακό και κομψό στο εσωτερικό. Δίνει ενέργεια, αυτοπεποίθηση και ευθυμία. Το τιρκουάζ μπάνιο, διακοσμημένο με έναν αρμονικό συνδυασμό αποχρώσεων, θα δώσει ζωντάνια κατά την πρωινή λήψη διαδικασιών νερού και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο μετά από μια εργάσιμη ημέρα.

Εσωτερικά στυλ

Ένα τιρκουάζ μπάνιο, όπως κάθε άλλο, μπορεί να διακοσμηθεί σε διαφορετικά στυλ. Αλλά για καθένα από αυτά, είναι σημαντικό να επιλέξετε την πιο κατάλληλη παλέτα αποχρώσεων, υλικών φινιρίσματος, επίπλων και υδραυλικών εγκαταστάσεων..

Μινιμαλιστικό τιρκουάζ μπάνιο

Ένα μπάνιο που συνήθως δεν είναι μεγαλοπρεπές σε μέγεθος θα φαίνεται υπέροχο σε μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Μόνο ο απαραίτητος αριθμός επίπλων, υδραυλικών εξαρτημάτων και αξεσουάρ υπάρχουν εδώ, και η διακόσμηση απουσιάζει σχεδόν εντελώς. Ένα λειτουργικό εσωτερικό θα τονιστεί ευνοϊκά από την ελευθερία του χώρου και την καθαριότητα. Οι ελαφροί τυρκουάζ τοίχοι φαίνονται υπέροχοι χωρίς σχέδια και σχέδια στο φόντο του διάχυτου φωτισμού, δημιουργώντας μια ευάερη ατμόσφαιρα.

Τυρκουάζ μινιμαλιστικό μπάνιο - εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ μινιμαλιστικό μπάνιο - εσωτερική διακόσμηση

Τυρκουάζ μπάνιο σε στυλ ρετρό

Το παλαιό στυλ στο εσωτερικό σχέδιο έχει πάντα τους οπαδούς του. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συλλέγετε εκθέματα αντίκες σε εσωτερικούς χώρους. Μπορείτε να εγκαταστήσετε έπιπλα και μοντέρνα υδραυλικά, μιμούμενα αντικείμενα περασμένων εποχών, για παράδειγμα, μια οβάλ μπανιέρα ελαφρώς ακανόνιστου σχήματος σε διακοσμητικά πόδια, έναν μεγάλο καθρέφτη σε ξύλινο πλαίσιο, κομψά έπιπλα.

Τα υδραυλικά πρέπει επίσης να ταιριάζουν με το στυλ. Εδώ πρέπει να εγκαταλείψετε τα επιχρωμιωμένα προϊόντα υπέρ του παλαιωμένου χαλκού ή του ορείχαλκου, να εγκαταστήσετε βαλβίδες βαλβίδων αντί για μοντέρνους μοχλούς. Μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα σιωπηλού τιρκουάζ με στοιχεία φθοράς, τα οποία θα εναρμονιστούν τέλεια με φόντο τη λευκότητα των τοίχων και μια μπανιέρα από χυτοσίδηρο με παλιές βρύσες..

Ρετρό Τυρκουάζ Μπάνιο - Εσωτερική διακόσμηση Ρετρό Τυρκουάζ Μπάνιο - Εσωτερική διακόσμηση

Τυρκουάζ μπάνιο σε ανατολίτικο στιλ

Το τιρκουάζ είναι ένα από τα κύρια χρώματα σε ορισμένα ανατολίτικα στυλ (ινδικά, αραβικά). Σε συνδυασμό με κοβάλτιο, χρυσό και ultramarine, δημιουργεί ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Οι τοίχοι θα διακοσμηθούν με κεραμικά πλακίδια με στολίδια ή μικρά ψηφιδωτά και τα υδραυλικά των λευκών, μαύρων ή ακόμη και κόκκινων θα γίνουν φωτεινές αντιθέσεις στην τιρκουάζ παλέτα φινιρίσματος. Υπάρχουν φυσικά υλικά και ποικιλία κοσμημάτων εδώ. Έθνικ λαμπτήρες, χαλιά, ακριβά ξύλινα έπιπλα, χάλκινες βρύσες με περίπλοκα στόμια – όλα αυτά θα μεταφέρουν το πνεύμα της Ανατολής..

Ανατολίτικο Τυρκουάζ Μπάνιο - Εσωτερική διακόσμηση Ανατολίτικο Τυρκουάζ Μπάνιο - Εσωτερική διακόσμηση Ανατολίτικο Τυρκουάζ Μπάνιο - Εσωτερική διακόσμηση

Τυρκουάζ ναυτικό μπάνιο

Ο σχεδιασμός του μπάνιου σε ναυτικό στυλ είναι αρκετά σχετικός. Η τιρκουάζ παλέτα αποχρώσεων θα μεταφέρει τέλεια την καθαρότητα, τη φρεσκάδα, την ελαφρότητα του θαλασσινού αερίου. Το λευκό χρώμα θα είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος, ο οποίος θα υπάρχει τόσο στη διακόσμηση όσο και στα υδραυλικά. Θα σας βοηθήσει να μεγεθύνετε οπτικά το χώρο, να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα. Το θέμα θα δημιουργηθεί από κεραμικά πλακίδια με διάφορα μοτίβα, ένα μοντέρνο δάπεδο αυτοεπιπεδούμενο με εικόνα του βυθού, ψηφιδωτές συνθέσεις σε ultramarine χρώματα. Οι μεγάλοι καθρέφτες θα προσθέσουν βάθος στο χώρο και ο σχεδιασμός του κρυφού φωτισμού θα μεταφέρει το μυστήριο της βαθιάς θάλασσας.

Μπάνιο Τυρκουάζ Ναυτικού Στυλ - Εσωτερική διακόσμηση

Κλασικό τιρκουάζ μπάνιο

Ο σχεδιασμός ενός τιρκουάζ μπάνιου σε κλασικό στιλ χαρακτηρίζεται από την ενσάρκωση της κομψότητας και της αριστοκρατίας. Εδώ είναι κατάλληλες μια οβάλ μπανιέρα από χυτοσίδηρο ή μάρμαρο, νεροχύτης από πορσελάνη ή χαλκό με μοτίβο, ντουλάπια, ράφια, κομμένα, ντουλάπα από φυσικό ξύλο. Η επιχρύσωση, η οποία μπορεί να υπάρχει στα πλαίσια καθρεφτών, αξεσουάρ, φωτιστικών, θα προσθέσει πολυπλοκότητα στο σχέδιο. Λεπτοί τυρκουάζ αποχρώσεις κεραμικών πλακιδίων τοίχου θα δημιουργήσουν ένα υπέροχο σύνολο με λευκά είδη χιονιού και είδη μπεζ (άμμο, ανοιχτό καφέ).

Κλασικό τιρκουάζ μπάνιο - εσωτερική διακόσμηση Κλασικό τιρκουάζ μπάνιο - εσωτερική διακόσμηση

Φινίρισμα και υλικά

Μεταξύ των υλικών φινιρίσματος για το μπάνιο, επιλέγονται τα πιο ανθεκτικά στην υγρασία, καθαρίζονται εύκολα, καθώς η συνεχής παρουσία υγρασίας και συμπύκνωσης μπορεί να επηρεάσει τις αισθητικές ιδιότητες. Το τιρκουάζ θα αισθάνεται υπέροχα στην εταιρεία παρόμοιων αποχρώσεων – από ανοιχτό μπλε έως πλούσιο πράσινο. Κλασικό – συνδυασμός με λευκό. Επιπλέον, συνδυάζεται με επιτυχία με άμμο, κρέμα, πορτοκαλί λουλούδια. Είναι καλύτερα να αποφύγετε την παρουσία κόκκινων και μαύρων παλετών ή, ως έσχατη λύση, να εφαρμόσετε τους πιο ανοιχτούς τόνους τους (ροζ, γκρι) σε μικρές κηλίδες.

Πάτωμα

Το πάτωμα του μπάνιου μπορεί να διακοσμηθεί με κεραμικά πλακίδια (συχνά ηλεκτρικά θερμαινόμενα), αυτοεπιπεδούμενες κατασκευές, μοντέρνα τρισδιάστατα κεραμίδια που δίνουν απέραντο βάθος στο δωμάτιο, φυσική πέτρα, αδιάβροχο laminate, λιγότερο συχνά – λινέλαιο με ανάγλυφη επιφάνεια.

Το πιο δημοφιλές αυτές τις μέρες είναι ένα δάπεδο αυτοεπιπεδούμενο, το οποίο, επιπλέον, θα είναι μια ιδανική επιλογή για ένα τιρκουάζ μπάνιο σε ναυτικό, μεσογειακό στιλ. Οι ρεαλιστικές τρισδιάστατες εικόνες σε συνδυασμό με την ανώτερη ποιότητα είναι τα κύρια οφέλη. Μια καθολική επιλογή είναι το δάπεδο σε μπεζ, αμμώδεις αποχρώσεις που ομαλά ρέουν στην γαλαζωπότητα των τοίχων. Μερικές φορές το δάπεδο είναι διακοσμημένο με σκούρα τιρκουάζ κεραμίδια..

Τυρκουάζ σχεδιασμός μπάνιου - φινίρισμα δαπέδου Τυρκουάζ σχεδιασμός μπάνιου - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Κατά τη διακόσμηση ενός μπάνιου, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όχι μόνο τον συνδυασμό χρωμάτων, αλλά και τον συνδυασμό υφών. Ένα δωμάτιο όπου η διακόσμηση τοίχων συνδυάζεται από γυαλιστερές και ματ επιφάνειες τυρκουάζ αποχρώσεων θα φαίνεται όμορφο, για παράδειγμα, κεραμικά πλακίδια σε ντουέτο με υγρή αδιάβροχη ταπετσαρία ή γύψο με πλαστικά πάνελ. Μπορείτε να φτιάξετε έναν λευκό τοίχο με έμφαση στην περιοχή του μπάνιου ή να τον διακοσμήσετε με μωσαϊκό, αυτοκόλλητο φιλμ με απομίμηση θαλασσογραφίας.

Η φυσική πέτρα είναι πολύ λιγότερο συχνή στην επίπλωση μπάνιου. Αναμφίβολα, φαίνεται πολύ εντυπωσιακό, αλλά, ταυτόχρονα, είναι ένα από τα πιο ακριβά υλικά. Μια εναλλακτική λύση είναι η τεχνητή πέτρα. Αυτό το υλικό δεν είναι κατώτερο όσον αφορά τους εξωτερικούς δείκτες, έχοντας εκπληκτική εμφάνιση, υψηλή αντοχή. Θα φαίνεται υπέροχο στην περιοχή επεξεργασίας νερού, δημιουργώντας μια φυσική εμφάνιση σταγονιδίων νερού που ρέουν κάτω από την πέτρα.

Τυρκουάζ Σχεδιασμός Μπάνιου - Διακοσμήσεις Τοίχου Τυρκουάζ Σχεδιασμός Μπάνιου - Διακοσμήσεις Τοίχου

Οροφή

Είναι καλύτερα να διακοσμήσετε την επιφάνεια της οροφής σε λευκό ή χλωμό τυρκουάζ, καθώς ένα πιο σκούρο σχέδιο θα “χαμηλώσει” την οροφή, μειώνοντας τον οπτικό χώρο. Κατάλληλα υλικά θα είναι τα πάνελ PVC με απομίμηση διαφόρων υφών και πολλών χρωμάτων, βαφή με βάση το νερό, γυαλιστερές δομές τάσης.

Χρησιμοποιώντας γυψοσανίδα ανθεκτική στην υγρασία, μπορείτε να διακοσμήσετε την επιφάνεια οροφής του μπάνιου διαφόρων διαμορφώσεων, να σχηματίσετε επίπεδα με ενσωματωμένο λευκό ή μπλε φωτισμό. Οι καθρέφτες οροφές φαίνονται επίσης θεαματικές, αλλά το υψηλό κόστος, η επίπονη εγκατάσταση και η ιδιαίτερη φροντίδα εξηγούν τη σπάνια παρουσία τους στα μπάνια..

Τυρκουάζ Σχεδιασμός Μπάνιου - Φινίρισμα Οροφής Τυρκουάζ Σχεδιασμός Μπάνιου - Φινίρισμα Οροφής

Έπιπλα και είδη μπάνιου

Το κύριο χαρακτηριστικό εδώ, φυσικά, είναι το μπάνιο. Η σημερινή αγορά σας επιτρέπει να επιλέξετε τις διάφορες διαμορφώσεις της και κατά την επιλογή, πρέπει να προχωρήσετε από το στυλ σχεδιασμού. Η μπανιέρα μπορεί να είναι οβάλ, ορθογώνια, γωνιακή και ακόμη και στρογγυλή. Σε κλασικά σχέδια μεγάλων μπάνιων, εγκαθίσταται συχνά μακριά από τους τοίχους. Οι σύγχρονες πολυλειτουργικές καμπίνες ντους δεν είναι κατώτερες σε δημοτικότητα. Εάν το μπάνιο είναι συνδυασμένο, το μπάνιο διαθέτει επίσης τουαλέτα, μπιντέ.

Η άνεση του δωματίου καθορίζεται από τα έπιπλα, τα οποία πρέπει να είναι ανθεκτικά στην υγρασία, εργονομικά και σύμφωνα με το στυλ. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για ράφια για την αποθήκευση αξεσουάρ υγιεινής και καλλυντικών, ντουλάπια, κρεμαστά ντουλάπια και θήκες μολυβιών. Τα ξύλινα έπιπλα είναι κατάλληλα για κλασικά και Προβηγκία, ο μινιμαλισμός καλωσορίζει το πλαστικό ή το μέταλλο, τα πλαστά ράφια θα τονίσουν το vintage.

Εάν τα στοιχεία επίπλων είναι διακοσμημένα σε τιρκουάζ παλέτα, θα πρέπει να διαφέρουν κατά αρκετούς τόνους από το γενικό φινίρισμα. Ένας συνδυασμός ράφια ultramarine και ντουλάπια με λευκούς τοίχους θα είναι επιτυχής. Τα φωτεινά τιρκουάζ έπιπλα θα “ταιριάζουν” ιδανικά στο ρετρό στυλ και πιο ανοιχτές, ουράνιες αποχρώσεις, κατάλληλες σε κλασικό σχέδιο.

Τυρκουάζ Σχεδιασμός Μπάνιου - Έπιπλα και Υδραυλικά Τυρκουάζ Σχεδιασμός Μπάνιου - Έπιπλα και Υδραυλικά Τυρκουάζ Σχεδιασμός Μπάνιου - Έπιπλα και Υδραυλικά Τυρκουάζ Σχεδιασμός Μπάνιου - Έπιπλα και Υδραυλικά

Διακόσμηση και φωτισμός

Για ένα μπάνιο σε τιρκουάζ τόνους, είναι σημαντικό να σκεφτείτε έναν καλό φωτισμό που θα κάνει το εσωτερικό να παίζει σε διαφορετικές αποχρώσεις. Η ψευδοροφή θα φαίνεται τέλεια με προβολείς και κρυφό φωτισμό νέον.

Σε ένα μεγάλο δωμάτιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν πολυέλαιο που θα δώσει απαλό φως. Οι απλίκες τοίχου και τα σημεία θα λειτουργήσουν ως τοπικά φωτιστικά για συγκεκριμένους χώρους. Αποχρώσεις που ταιριάζουν με το στυλ του εσωτερικού θα είναι επίσης διακοσμητικά στοιχεία. Μπορείτε να κάνετε το εσωτερικό πιο άνετο και ενδιαφέρον με τη βοήθεια πρωτότυπων γκίσμων. Μπορεί να είναι ένα μαλακό χαλί, ένα βάζο δύο τόνων πιο σκούρο από το κύριο χρώμα του δωματίου, μια γλάστρα με ζωντανό φυτό. Οι λαμπτήρες αρώματος και τα κηροπήγια με διακοσμητικά κεριά φαίνονται υπέροχα στο εσωτερικό του μπάνιου, το οποίο, επιπλέον, θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας ρομαντικής ατμόσφαιρας.

Τυρκουάζ Σχεδιασμός Μπάνιου - Διακόσμηση & Φωτισμός Τυρκουάζ Σχεδιασμός Μπάνιου - Διακόσμηση & Φωτισμός Τυρκουάζ Σχεδιασμός Μπάνιου - Διακόσμηση & Φωτισμός

Μικρό τιρκουάζ μπάνιο: εσωτερική διακόσμηση

Είναι καλύτερα να συνδυάσετε ένα μικρό μπάνιο με μια τουαλέτα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κερδίσετε επιπλέον χώρο και να τοποθετήσετε όλα όσα χρειάζεστε. Μόνο τα πιο απαραίτητα υδραυλικά και έπιπλα είναι εγκατεστημένα. Το μπάνιο μπορεί να αντικατασταθεί με ένα γωνιακό ντους, τα μοντέρνα μοντέλα του οποίου διαθέτουν πολλές λειτουργίες.

Οι γωνίες πρέπει να χρησιμοποιούνται στο μέγιστο: μπορείτε να εγκαταστήσετε μια γωνιακή τουαλέτα ή νεροχύτη με ντουλάπι, να κρεμάσετε ανοιχτά ράφια. Οι καθρέφτες και οι γυαλιστερές επιφάνειες φινιρίσματος θα βοηθήσουν στην επέκταση του χώρου, οπότε τα κεραμικά πλακίδια θα είναι η καλύτερη επιλογή για τοίχους. Είναι καλύτερα να διακοσμήσετε την οροφή με έναν τεντωμένο γυαλιστερό καμβά με σύστημα φωτισμού σημείου.

Το μικρό τιρκουάζ μπάνιο είναι διακοσμημένο με ανοιχτά χρώματα αναμεμειγμένα με κλασικό λευκό. Η μετάβαση από σκούρο πάτο σε ανοιχτόχρωμη διακόσμηση τοίχου θα διευρύνει οπτικά το δωμάτιο..

Ο ρόλος της διακόσμησης σε ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να εκτελεστεί με ένα μωσαϊκό μοτίβο σε έναν από τους τοίχους, αφίσες, μια κομψή φλάντζα στον καθρέφτη, καθώς και κουρτίνες και χαλιά.

Μικρό τιρκουάζ μπάνιο - εσωτερική διακόσμηση Μικρό τιρκουάζ μπάνιο - εσωτερική διακόσμηση

Μπάνιο σε τιρκουάζ χρώμα – φωτογραφία

Μπορείτε να εξοικειωθείτε με κάθε είδους τρόπους για να διακοσμήσετε ένα μπάνιο σε τιρκουάζ στις παρακάτω φωτογραφίες. Εδώ μπορείτε να βρείτε επιλογές για μεγάλα και μικρά δωμάτια, όπου τα μπάνια είναι διακοσμημένα σε διαφορετικά στυλ. Εμπνευστείτε από νέες ιδέες και μη διστάσετε να πειραματιστείτε!

Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Τυρκουάζ μπάνιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού

Previous Post
Σχεδιασμός παιδικού δωματίου για κορίτσι (65+ φωτογραφίες)
Next Post
Dieffenbachia (70 bilder): typer og omsorg