15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Διακόσμηση τοίχου μπάνιου: 10 καλύτερα υλικά

Διακόσμηση τοίχου μπάνιου: 10 καλύτερα υλικά

Πώς να επιλέξετε τα σωστά υλικά για τη διακόσμηση των τοίχων στο μπάνιο, έτσι ώστε το δωμάτιο να είναι όμορφο, ασφαλές και εύκολο να καθαριστεί; Τι μπορεί να αντέξει συνεχώς τις επιδράσεις της υγρασίας, των ατμών, των αλλαγών της θερμοκρασίας και τις επιθετικές επιδράσεις των απορρυπαντικών; Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε 10 υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσουν το μπάνιο σας και να δημιουργήσουν μια πραγματικά αριστοκρατική ατμόσφαιρα εκεί..

1. Κεραμικά πλακίδια

Ας ξεκινήσουμε με τα κλασικά! Τις περισσότερες φορές, κεραμικά πλακίδια επιλέγονται για διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο. Παράγεται σε ποικιλία σχημάτων, τύπων και χρωμάτων. Μπορεί να είναι ορθογώνιο, τετράγωνο, εξαγωνικό, γυαλιστερό, ματ, με υφή ή με ειδική διακοσμητική εφαρμογή. Μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να απαριθμήσουμε τα πιθανά χαρακτηριστικά..

Οι κατασκευαστές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να καλύψουν κάθε ανάγκη του πελάτη. Για παράδειγμα, πολλοί παράγουν πλακίδια σε παρτίδες. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε επένδυση τοίχου, επένδυση δαπέδου και διακοσμητικά στοιχεία από ένα σετ. Όλα θα είναι κατασκευασμένα στο ίδιο στυλ και όλα τα χρώματα θα συνδυάζονται ιδανικά μεταξύ τους..

Μια ενδιαφέρουσα λύση σχεδιασμού μπορεί να είναι ένας συνδυασμός μονόχρωμων και χρωματιστών επιστρώσεων. Για παράδειγμα, λευκό με μοτίβο συνονθύλευμα. Επίσης, το μεσογειακό ή άλλο αυθεντικό μοτίβο συνδυάζεται τέλεια με λευκά κεραμικά πλακάκια, που δημιουργούν μια συγκεκριμένη διάθεση για το δωμάτιο..

Ένας συνδυασμός λευκών και ξύλινων χρωμάτων θα φανεί πολύ σχετικός. Αυτή η κατεύθυνση ήρθε σε εμάς από το οικολογικό σχεδιασμό. Αυτός ο σχεδιασμός ανακουφίζει την αίσθηση της στειρότητας που μπορεί να προκύψει σε ένα καθαρό λευκό μπάνιο..

Κατά την επιλογή κεραμικών προϊόντων, το μωσαϊκό αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό δεν είναι το πιο εύκολο υλικό για στυλ, αλλά το αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο. Με αυτά τα μικροσκοπικά πλακάκια, μπορείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη και εκλεπτυσμένη εμφάνιση για το ντους και τον νιπτήρα σας. Επιπλέον, με τη βοήθεια ειδικών σημείων, μπορείτε να απεικονίσετε μικρά σχέδια ή ακόμη και πλήρεις πίνακες στο μπάνιο..

Υλικά για τη διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο - Κεραμικά πλακίδια Υλικά για τη διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο - Κεραμικά πλακίδια

2. Χρώμα

Η ζωγραφική είναι μια εξίσου δημοφιλής μέθοδος διακόσμησης τοίχων σε ένα μπάνιο. Συνήθως συνιστάται η χρήση ακρυλικού ή ημι-γυαλιστερού χρώματος με βάση το νερό από ακρυλικό συμπολυμερές. Κατά την επιλογή, διαβάστε τις οδηγίες στη συσκευασία. Συνήθως περιέχει λεπτομερή περιγραφή του υλικού με ένδειξη του βαθμού αντοχής στην υγρασία, καθώς και σε απορρυπαντικά και καθαριστικά..

Σε σύγκριση με διάφορα πλακάκια, το χρώμα είναι ένα πιο προσιτό υλικό. Επιπλέον, είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστεί. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια τέτοια επεξεργασία εξακολουθεί να υπόκειται σε κάποια αρνητική επίδραση της υγρασίας. Επομένως, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε είτε σε συνδυασμό με άλλα υλικά φινιρίσματος, είτε εάν τα υδραυλικά βρίσκονται έτσι ώστε οι τοίχοι να μην έχουν συνεχή επαφή με το νερό..

Υλικά για τη διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο - Χρώμα

3. Διακοσμητική πέτρα

Λόγω της τάσης προς τα φυσικά υλικά σε εσωτερικούς χώρους, όλο και περισσότερο πέτρα χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο. Ταυτόχρονα, το φυσικό υλικό και η σωστή εγκατάστασή του είναι μια ακριβή απόλαυση που δεν μπορεί να αντέξει κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού..

Ως εναλλακτική λύση, οι κατασκευαστές άρχισαν να παράγουν ποιοτικά τεχνητά υποκατάστατα. Οπτικά, είναι πολύ παρόμοιο με τις φυσικές πρώτες ύλες. Επιπλέον, σε αντίθεση με μια πραγματική πέτρα, τεχνητή – έχει πολύ χαμηλό βάρος και είναι πολύ πιο εύκολο να τοποθετηθεί..

Όσον αφορά το σχεδιασμό, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι μια υπερβολική ποσότητα τέτοιων εκφραστικών υλικών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το συνολικό εσωτερικό του μπάνιου, ειδικά αν το δωμάτιο είναι μικρό. Είναι καλύτερα να διακοσμήσετε με μια πέτρα μόνο μέρος του δωματίου ή μερικές μικρές περιοχές. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε έναν τοίχο με αντίθεση ή να στρώσετε ένα πέτρινο καλούπι για το μπάνιο και το νεροχύτη..

Όταν συνδυάζεται, αυτός ο τύπος φινιρίσματος λειτουργεί καλύτερα με χρώμα, γύψο ή κεραμικά πλακίδια. Αλλά ανάλογα με το έργο σας, άλλες επιλογές είναι δυνατές..

Υλικά για τη διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο - Διακοσμητική πέτρα Υλικά για τη διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο - Διακοσμητική πέτρα

4. Ξύλο

Όπως και η πέτρα, έτσι και το ξύλο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για τη διακόσμηση του μπάνιου χάρη στην τάση προς φυσικά υλικά. Αλλά για να εκτελέσετε μια τέτοια διακόσμηση τοίχου, το ξύλο πρέπει πρώτα να προετοιμαστεί προσεκτικά με τη βοήθεια ειδικών μέσων. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι οι σανίδες δεν θα σαπίσουν μετά από μερικά χρόνια και δεν θα χρειαστεί να κάνετε επαναλαμβανόμενες επισκευές..

Το ξύλο στο μπάνιο χρησιμοποιείται συχνότερα ως υλικό αντίθεσης για τη διακόσμηση ενός τοίχου ή ορισμένων συγκεκριμένων περιοχών – η περιοχή του νιπτήρα, τα ντουλάπια και άλλα.

Εάν δεν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε φυσικό υλικό, μπορείτε πάντα να επιλέξετε μια τεχνητή επιλογή. Μπορεί να αναδημιουργήσει εντελώς την όψη ενός δέντρου ή απλά να έχει ένα ξύλινο μοτίβο..

Υλικά για τη διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο - Ξύλο Υλικά για τη διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο - Ξύλο

5. Διακοσμητικός γύψος

Ένα άλλο μη τυποποιημένο υλικό για τη διακόσμηση τοίχων σε ένα μπάνιο είναι ο γύψος. Μπορεί να εφαρμοστεί εάν η μπανιέρα είναι μερικώς τελειωμένη με πλακάκια ή άλλο υλικό ανθεκτικό στην υγρασία, καθώς και εάν τα υδραυλικά δεν είναι δίπλα στους τοίχους..

Προκειμένου να προστατευθεί ένα τέτοιο φινίρισμα από αρνητικούς παράγοντες, πρέπει να καλυφθεί με ειδικό προστατευτικό βερνίκι ή άλλο μέσο παρόμοιας δράσης..

Ο διακοσμητικός γύψος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα απαλό και ευχάριστο σκανδιναβικό σχέδιο. Μπορεί επίσης να σχεδιαστεί ως μια κάπως τραχιά επιφάνεια με έντονη ανάγλυφη υφή – αυτή η επιλογή είναι ιδανική για τη διακόσμηση ενός μπάνιου σε στιλ σοφίτας.

Υλικά για φινίρισμα τοίχων στο μπάνιο - Διακοσμητικό γύψο

6. Τούβλο

Αρχικά δεν προοριζόταν για διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο, το τούβλο απαιτεί προσεκτική επεξεργασία με προστατευτικούς και αντισηπτικούς παράγοντες.

Συνιστάται να μην τοποθετείτε αυτό το υλικό σε μέρη κοντά στο νερό. Μάλλον, θα πρέπει να γίνει απλώς ένα στοιχείο σχεδιασμού – μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση μεμονωμένων τμημάτων του δωματίου, την κατασκευή αντίθετων τοίχων στο δωμάτιο ή τη διακόσμηση κόγχων.

Η ελαφρώς ατημέλητη εμφάνιση που συνοδεύει τη χρήση τούβλων είναι ιδανική για τη δημιουργία σκανδιναβικού στιλ και σοφίτας. Και όταν ζωγραφίζετε σε λευκό χρώμα, μπορείτε να πάρετε μια ενδιαφέρουσα κλασική έκδοση, Προβηγκία ή shabby chic.

Υλικά για τη διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο - Τούβλο

7. Πλακάκια καθρέφτη

Εάν έχετε ένα μικρό μπάνιο και θέλετε να το μεγεθύνετε οπτικά, τότε σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κεραμίδια με καθρέφτη. Εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο όπως το κεραμικό, αλλά πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί με αυτό, καθώς είναι ένα πιο εύθραυστο υλικό..

Φυσικά, δεν έχει νόημα να φτιάξετε ένα δωμάτιο εντελώς καθρέφτη – συνήθως τα πλακάκια εφαρμόζονται είτε σε τμήματα, είτε μόνο σε έναν από τους τοίχους. Πρέπει επίσης να καταλάβετε ότι αυτός ο τύπος σχεδίου απαιτεί πολύπλοκη φροντίδα – είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τέτοια ένθετα όπου είναι απίθανο να εισχωρήσει υγρασία σε αυτά, διαφορετικά θα πρέπει να τα τρίβετε συνεχώς.

Όταν επιλέγετε μέγεθος κεραμιδιού, αξίζει να λάβετε υπόψη ότι οι μεγάλες επιλογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε μεγάλα μπάνια. Δεν επεκτείνονται οπτικά, αλλά αντίθετα – θα κρύψουν ελαφρώς το χώρο. Για ένα μικρό μπάνιο, το μεσαίο έως μικρό υλικό ταιριάζει καλύτερα. Είναι επίσης δυνατή η αγορά ψηφιδωτών καθρέφτη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανεξάρτητο στοιχείο σχεδιασμού, καθώς και μέρος κεραμικής ή γυάλινης τοιχοποιίας μωσαϊκού..

Υλικά για τη διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο - Πλακάκια καθρέφτη Υλικά για τη διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο - Πλακάκια καθρέφτη

8. Ταπετσαρία

Όσο απροσδόκητο και αν ακούγεται, οι τοίχοι στο μπάνιο μπορούν να διακοσμηθούν με ταπετσαρία. Απλά πρέπει να επιλέξετε εκείνους τους τύπους που αντέχουν καλά στην υγρασία – βινύλιο ή ακρυλικό.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, μπορείτε να κολλήσετε τοιχογραφίες σε έναν από τους τοίχους. Ανάλογα με το σχέδιο, μπορούν να δώσουν στο δωμάτιο ένα συγκεκριμένο στιλιστικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, ένα τοπίο θα δημιουργήσει μια αίσθηση προοπτικής σε απόσταση, φωτεινά λουλούδια θα σας φτιάξουν τη διάθεση και ένα ζεστό σχέδιο σε παστέλ χρώματα θα προσθέσει μια αίσθηση άνεσης..

Αλλά, παρά τη σχετική αντοχή στο νερό, όταν χρησιμοποιείτε ταπετσαρία στο μπάνιο, πρέπει πάντα να θυμάστε – εάν το υγρό εισέλθει στη διασταύρωση δύο καμβάδων, τότε σταδιακά μπορούν να αρχίσουν να απομακρύνονται από τους τοίχους.

Υλικά για τη διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο - Ταπετσαρία

9. Γυάλινα πλακάκια

Πιο πρόσφατα, τα γυάλινα πλακάκια έχουν γίνει ένα άλλο δημοφιλές υλικό για τοίχους στο μπάνιο. Πρόκειται για μια αρκετά ισχυρή και ασφαλή επίστρωση, η οποία είναι κατασκευασμένη από σκληρυμένο γυαλί. Αντέχει τέλεια τόσο στον καθαρισμό με απορρυπαντικά όσο και σε άλλους τύπους επιθετικών επιδράσεων..

Τα γυάλινα πλακάκια διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη, από τις μικρότερες έως τις μεγαλύτερες πλάκες. Μπορεί να έχει διαφορετικά χρώματα ή σχέδια. Επιπλέον, αυτό το υλικό διατίθεται επίσης με τη μορφή ψηφιδωτού..

Δεδομένου ότι το γυάλινο φινίρισμα δεν φοβάται την υγρασία, μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε μέρος του μπάνιου, συμπεριλαμβανομένου του ντους ή κοντά στην μπανιέρα όπου ρέει νερό.

Υλικά τοίχου μπάνιου - Γυάλινα πλακάκια Υλικά τοίχου μπάνιου - Γυάλινα πλακάκια

10. Μάρμαρο

Ένα από τα πιο όμορφα και ακριβά έπιπλα μπάνιου είναι το μάρμαρο. Εκτός από την οπτική του έλξη, έχει επίσης μερικά χαρακτηριστικά για τα οποία είναι καλύτερα να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων. Στο μέλλον, αυτό θα βοηθήσει στην σωστή παρακολούθηση της κατάστασής του και στη διατήρηση της φυσικής του ομορφιάς για όσο το δυνατόν περισσότερο..

Το γεγονός είναι ότι αυτή η πέτρα μπορεί να απορροφήσει σε μικρή ποσότητα τις ουσίες που πέφτουν πάνω της. Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιείτε χρωματιστά προϊόντα υγιεινής και μπαίνουν στη σόμπα, τότε μπορεί να εμφανιστούν ανεξίτηλοι λεκέδες σε αυτό. Επιπλέον, μπορεί να βλάψει τα επιθετικά απορρυπαντικά..

Με άλλα λόγια, το μάρμαρο είναι μια «ζωντανή» πέτρα που αλληλεπιδρά ενεργά με τις γύρω ουσίες και μπορεί να αλλάξει υπό την επίδρασή τους.

Υλικά για τη διακόσμηση των τοίχων στο μπάνιο - Μάρμαρο Υλικά για τη διακόσμηση των τοίχων στο μπάνιο - Μάρμαρο

Βίντεο: Διακόσμηση τοίχου στο μπάνιο – Όμορφες ιδέες

Previous Post
Μοντέρνα κουζίνα: 75 ιδέες σχεδιασμού
Next Post
Rose Floribunda (90 bilder): typer og omsorg