15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Νιπτήρας μπάνιου (80 φωτογραφίες): τύποι και μοντέλα

Νιπτήρας μπάνιου (80 φωτογραφίες): τύποι και μοντέλα

Πριν από μερικές δεκαετίες, ο εξοπλισμός των μπάνιων των απλών κατοίκων δεν μπορούσε να καυχηθεί για ιδιαίτερη πολυπλοκότητα και ποικιλία. Σήμερα, υπάρχουν πολλά μοντέλα στην αγορά που μπορούν να μετατρέψουν ένα συνηθισμένο περιβάλλον σε ένα πολυλειτουργικό και κομψό. Ένας καλά επιλεγμένος νεροχύτης μπάνιου θα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Εκτός από το γεγονός ότι λειτουργεί ως απαραίτητο στοιχείο, ο σχεδιασμός του θα κάνει μια φωτεινή προσθήκη στο στυλ..

Επιλέγοντας μια μέθοδο εγκατάστασης

Η ποικιλία σχεδίων νεροχύτη σήμερα σας επιτρέπει να επιλέξετε την πιο βολική επιλογή για οποιοδήποτε μέγεθος και σχεδιασμό δωματίου. Μπορούν να αναρτηθούν ή να τοποθετηθούν και αυτό το κριτήριο είναι ένα από τα κύρια κατά την επιλογή.

Νιπτήρες με τοίχο

Η πιο «αρχαία» επιλογή είναι τα επιτοίχια νιπτήρες. Ωστόσο, παραμένει αρκετά δημοφιλές αυτές τις μέρες, ειδικά σε μικρά μπάνια. Το κρεμαστό εξάρτημα σας επιτρέπει να αφήσετε αρκετό χώρο κάτω από το νεροχύτη για εύκολο καθαρισμό.

Τώρα στην πώληση μπορείτε να βρείτε σχεδόν επίπεδους νεροχύτες, κάτω από τους οποίους, για παράδειγμα, μπορεί να τοποθετηθεί με επιτυχία ένα πλυντήριο ρούχων. Αλλά υπάρχει επίσης ένα μείον εδώ – ένα μικρό βάθος θα οδηγήσει στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια διαδικασιών νερού, θα πέσουν πιτσιλιές νερού στους παρακείμενους τοίχους (εκτός εάν χρησιμοποιείτε μικρή πίεση).

Οι δομές τοίχου είναι εύκολο να εγκατασταθούν, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι επικοινωνίες θα παραμείνουν στο προσκήνιο. Αυτό μπορεί να είναι μειονέκτημα από αισθητικής άποψης, αλλά ένα συν σε περίπτωση που απαιτούνται επισκευές..

Νιπτήρες μπάνιου με τοίχο Νιπτήρες μπάνιου με τοίχο

Κοχύλια τουλίπας

Το μοντέλο του νιπτήρα σε ένα λεπτό βάθρο κέρδισε γρήγορα τη συμπάθεια από την αρχή του με τον προσεγμένο, μοντέρνο σχεδιασμό του. Οι σωλήνες εδώ είναι ποιοτικά κρυμμένοι πίσω από ένα κεραμικό πόδι και το λευκό μπολ που μεγαλώνει από αυτό γίνεται από μόνο του ντεκόρ. Μπορείτε να αγοράσετε ένα μονολιθικό μοντέλο, όπου το μπολ και το πόδι είναι ένα κομμάτι ή μια επιλογή όπου είναι δύο αντικείμενα του σετ.

Το μειονέκτημα είναι η έλλειψη ελεύθερου χώρου κάτω από τον νιπτήρα, οπότε αυτή η ρύθμιση είναι καλή για ευρύχωρα δωμάτια. Υπάρχει επίσης μια επιλογή ημι-βάθρου που είναι προσαρτημένη στον τοίχο. Θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε το μπολ σε οποιοδήποτε ύψος.

Νιπτήρες μπάνιου τουλίπας Νιπτήρες μπάνιου τουλίπας

Ενσωματωμένοι νεροχύτες

Εάν το πλάνο σας επιτρέπει να τοποθετήσετε ένα κομοδίνο στο μπάνιο, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα νεροχύτη σε αυτό. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κάνετε ένα άνοιγμα στην επάνω επιφάνεια και να βυθίσετε το μπολ σε αυτό..

Τώρα στην πώληση υπάρχουν έτοιμα κιτ, συμπεριλαμβανομένου ενός επιπλέον καθρέφτη, μίξερ. Το πλεονέκτημα της εγκατάστασης είναι ότι οι πόρτες θα κρύβουν όλες τις επικοινωνίες και το ίδιο το ντουλάπι θα χρησιμεύσει ως ένας ευρύχωρος χώρος αποθήκευσης καλλυντικών και προϊόντων υγιεινής. Μερικές φορές ένα πλυντήριο ρούχων τοποθετείται σε ένα τέτοιο πεζοδρόμιο. Επιπλέον, θα υπάρχει ένα μέρος της άδειας επιφάνειας του πάγκου, το οποίο θα χρησιμεύσει ως ράφι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος θα επιτρέψει την εγκατάσταση βαρέων τύπων νεροχύτη, για παράδειγμα, από φυσική πέτρα..

Το μειονέκτημα είναι η μαζικότητα της δομής, οπότε πριν αγοράσετε, θα πρέπει να υπολογίσετε προσεκτικά το δωρεάν πλάνο για να αφήσετε χώρο για κίνηση..

Ενσωματωμένοι νεροχύτες μπάνιου Ενσωματωμένοι νεροχύτες μπάνιου

Νεροχύτες άνωθεν

Ένας νέος και μάλλον ενδιαφέρων τύπος εγκατάστασης νεροχύτη είναι ένα δελτίο αποστολής. Περιλαμβάνει την τοποθέτηση του νεροχύτη σε έναν πάγκο, στον οποίο γίνεται μια ειδική εσοχή. Αξίζει εδώ να σημειωθούν αισθητικά πλεονεκτήματα – ένα τέτοιο μοντέλο είναι ιδανικό για μοντέρνα διακόσμηση δωματίου και η απουσία αρθρώσεων θα εξασφαλίσει υγιεινή καθαριότητα. Όλες οι επικοινωνίες συνδέονται από το πίσω μέρος και όχι από κάτω, οπότε δεν χρειάζεται να τις αποκρύψετε επιπλέον. Το μειονέκτημα είναι το μάλλον υψηλό κόστος μιας τέτοιας καινοτομίας..

Νεροχύτες μπάνιου πάνω από το μπάνιο Νεροχύτες μπάνιου πάνω από το μπάνιο

Ποικιλία υλικών

Η ανάπτυξη βιομηχανικών τεχνολογιών καθιστά δυνατή την κατασκευή υδραυλικών συσκευών από διάφορα υλικά. Η ατομική επιλογή βασίζεται συνήθως στα τεχνικά χαρακτηριστικά, την ανθεκτικότητα, το κόστος και τις αισθητικές αξίες, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του στυλ του μπάνιου..

Κεραμικοί νεροχύτες

Οι νεροχύτες Faience είναι οι πιο γνωστοί σε όλους και είναι αρκετά δημοφιλείς, καθώς έχουν χαμηλό κόστος και εξαιρετικούς δείκτες ποιότητας. Καθαρίζονται εύκολα ακόμη και με τα πιο σκληρά καθαριστικά. Το μειονέκτημα είναι η ευθραυστότητα – εάν ένα στερεό βαρύ αντικείμενο πέσει κατά λάθος, μπορεί να σπάσει ή να δημιουργηθούν μη αισθητικές ρωγμές στην επιφάνεια. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αλλάξει..

Το Faience ή η πορσελάνη (λιγότερο συνηθισμένο, καθώς κοστίζει πολύ περισσότερο) είναι υπέροχα για κλασικά μπάνια σε ρετρό στιλ. Έχοντας μια ασυνήθιστη μορφή, θα ταιριάζουν απόλυτα στη σύγχρονη εποχή. Οι δημιουργικοί και δημιουργικοί άνθρωποι μπορεί να μην αρέσουν στο πρότυπο του υλικού. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες επιλογές.

Κεραμικοί νεροχύτες μπάνιου Κεραμικοί νεροχύτες μπάνιου

Νιπτήρες γυαλιού

Τα ελαφριά, διαφανή νιπτήρες είναι αξιόπιστοι σύντροφοι του μοντέρνου μινιμαλισμού, υψηλής τεχνολογίας, μοντέρνου στιλ, όπου τα γυάλινα εσωτερικά αντικείμενα είναι ευπρόσδεκτα. Στην παραγωγή τους χρησιμοποιείται σκληρυμένο υλικό υψηλής αντοχής, οπότε τα προϊόντα δεν φοβούνται τα χτυπήματα, εκτός εάν, φυσικά, προσπαθήσετε να τα σπάσετε σκόπιμα. Τα τοιχώματα του νεροχύτη έχουν πάχος έως 15 mm χωρίς πορώδη επιφάνεια, οπότε δεν φοβούνται τη ρύπανση. Αρκεί να σκουπίσετε την επιφάνεια μετά από διαδικασίες νερού με ένα στεγνό πανί.

Οι γυάλινοι νιπτήρες μπορεί να είναι διαφανείς, σχεδόν αόρατοι στο εσωτερικό ή χρωματισμένοι, να έχουν ματ ή γυαλισμένη επιφάνεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αγορά τέτοιων υδραυλικών θα πρέπει να πληρώσετε ένα τακτοποιημένο ποσό.

Νιπτήρες γυαλιού μπάνιου Νιπτήρες γυαλιού μπάνιου

Η φυσική πέτρα και η μίμησή της

Οι πιο ακριβοί νεροχύτες μπορούν να ονομαστούν νεροχύτες φυσικής πέτρας – μάρμαρο, γρανίτη, όνυχα. Οι αισθητικοί δείκτες τους, αν και περιορίζονται από την παλέτα χρωμάτων, είναι σίγουρα αξιοθαύμαστοι. Κάθε νιπτήρας είναι αποκλειστικός με τον δικό του τρόπο και είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν ανθεκτικότητα, φιλικότητα προς το περιβάλλον, ευελιξία. Τα μειονεκτήματα είναι το μεγάλο βάρος του (ο νεροχύτης είναι εγκατεστημένος αποκλειστικά σε συμπαγή βάση), η υγροσκοπικότητα των υλικών, η οποία απαιτεί ιδιαίτερα προσεκτική φροντίδα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί το υψηλό εύρος τιμών, το οποίο δικαιολογείται από την ατομική μοναδικότητα τέτοιων υδραυλικών εγκαταστάσεων..

Μια εναλλακτική λύση στη φυσική πέτρα μπορεί να είναι τεχνητή. Αυτοί οι νιπτήρες περιέχουν επιπλέον εξαρτήματα που εξασφαλίζουν ανθεκτικότητα και αισθητική. Οι χρωματισμένες χρωστικές σάς επιτρέπουν να μιμείτε πιστά το μάρμαρο ή τον γρανίτη, καθώς και να επιλέξετε ένα μοντέλο που ταιριάζει με το χρωματικό σχέδιο του δωματίου. Επιπλέον, τα είδη υγιεινής καλύπτονται επιπλέον με ένα προστατευτικό στρώμα μιας ουσίας που καθιστά την επιφάνεια λεία και χωρίς πόρους. Είναι πολύ πιο εύκολο να φροντίσετε έναν τέτοιο νεροχύτη..

Οι πέτρινοι νιπτήρες είναι εξαιρετικοί για κάθε σχέδιο. Θα φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά σε πατάρι, οικολογικό, μοντέρνο, μινιμαλισμό, ανατολίτικες παραλλαγές.

Νιπτήρας μπάνιου - Φυσική πέτρα και απομίμηση αυτής Νιπτήρας μπάνιου - Φυσική πέτρα και απομίμηση αυτής

Μεταλλικοί νεροχύτες

Οι νιπτήρες από χάλυβα ήταν δημοφιλείς στο μακρινό παρελθόν. Τώρα, λόγω της έντονης επίδρασης θορύβου από το νερό που χύνεται, είναι πρακτικά εκτός παραγωγής. Μια εναλλακτική λύση σε αυτά είναι μοντέλα από μέταλλο, χυτοσίδηρο, χαλκό και ορείχαλκο. Και φτιάχνουν εξαιρετικές δημιουργίες σχεδιαστών από αυτά. Κατά την επιλογή, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το μέταλλο, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, είναι το πιο ανθεκτικό. Τα αντικείμενα από χυτοσίδηρο είναι αρκετά βαριά και οι νεροχύτες χαλκού και ορείχαλκου, αν και φαίνονται πολύ ελκυστικοί, απαιτούν προσεκτική συντήρηση, καθώς οι επιφάνειες είναι ευαίσθητες σε οξείδωση..

Νιπτήρες μπάνιου

Ξύλινοι νεροχύτες

Ένας ξύλινος νεροχύτης μπάνιου θεωρείται ιδιαίτερα ακριβό και σπάνιο προϊόν. Είναι κατασκευασμένο από πολύτιμα είδη ξύλου και επεξεργάζεται με σύνθεση ανθεκτική στην υγρασία. Σε γενικές γραμμές, τέτοια υδραυλικά δεν χρησιμεύουν για μόνιμη χρήση, αλλά μάλλον λειτουργούν ως ειδική διακόσμηση στην καθημερινή ζωή των γνώστες των διακοσμητικών απολαύσεων.

Ξύλινοι νεροχύτες μπάνιου Ξύλινοι νεροχύτες μπάνιου

Σχήματα και συνδυασμοί

Οι νεροχύτες μπάνιου έχουν ποικιλία μεγεθών, σχημάτων και σχεδίων – από το μικρότερο έως το συνολικό, το πλάτος του μπολ του οποίου είναι μεγαλύτερο από 60 εκ. Πριν αγοράσετε, αξίζει να αξιολογήσετε το μέγεθος του δωματίου και τη σωστή θέση των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Τα ορθογώνια, οβάλ, τετράγωνα νιπτήρες δεν είναι πλέον καινοτομία, αλλά οι σημερινές σχεδιαστικές λύσεις επιτρέπουν την κατασκευή πραγματικών αριστουργημάτων από συνηθισμένα σχήματα..

Το στρογγυλό σχήμα του νιπτήρα, που υπήρχε στην αρχαιότητα και αναβιώνει τώρα, φαίνεται πιο ασυνήθιστο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις εναέριες κατασκευές που είναι εγκατεστημένες στον πάγκο. Αυτός ο σχεδιασμός θυμίζει τις παραδόσεις υιοθέτησης διαδικασιών νερού προηγούμενων ετών και δίνει στο μπάνιο μια μοναδική εικόνα..

Γωνιακός νεροχύτης

Σε συνθήκες μικρού υλικού μπάνιου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γωνίες όσο το δυνατόν περισσότερο. Εκτός από το ντους, το οποίο θα πάρει το ένα από αυτά, ο νιπτήρας θα ταιριάζει απόλυτα στο άλλο. Μπορεί να είναι τριγωνικό σε αναστολή, τύπου “τουλίπα” ή να έχει οποιοδήποτε σχήμα ενσωματωμένο σε γωνιακό ντουλάπι. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για μινιμαλισμό και συμπληρώνει τους κλασικούς εσωτερικούς χώρους. Υπάρχουν επίσης ασύμμετρα μοντέλα ασυνήθιστων μεγεθών, τα οποία σας επιτρέπουν να προσθέσετε μια πινελιά πρωτοτυπίας..

Γωνιακός νεροχύτης μπάνιου Γωνιακός νεροχύτης μπάνιου

Συνδυασμός αρκετών νιπτήρων

Σε ευρύχωρα δωμάτια για μια μεγάλη οικογένεια, μπορείτε να εγκαταστήσετε όχι έναν, αλλά δύο ή και τρεις νεροχύτες. Σε αυτή την περίπτωση, τα μεγέθη των μπολ μπορεί να είναι τα ίδια ή να διαφέρουν. Τις περισσότερες φορές τοποθετούνται στο ίδιο επίπεδο, ενσωματώνονται σε ένα μόνο επιτραπέζιο, αλλά δεν αποκλείεται η επιλογή τοποθέτησής τους με “σκάλα”. Μερικές φορές ένα σετ νιπτήρων απαιτεί νιπτήρα. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός ότι μία από τις πλευρές έχει ραβδωτή επιφάνεια.

Νιπτήρας μπάνιου - Συνδυασμός πολλαπλών νιπτήρων

Χρώμα κελύφους

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να πω λίγα λόγια για το ποιο χρώμα να επιλέξω. Το φάσμα της παλέτας που χρησιμοποιείται στα υδραυλικά είδη ποικίλλει. Σήμερα, μπορείτε να διακοσμήσετε ένα μπάνιο σε οποιαδήποτε λύση ουράνιου τόξου και όχι μόνο. Το κύριο πράγμα είναι να τηρείται η αρχή του σχεδίου ενός χρώματος για όλα τα στοιχεία – ένα μπάνιο, τουαλέτα, μπιντέ και νιπτήρα δεν μπορούν να γίνουν σε διαφορετική παλέτα και στυλ, καθώς αυτό θα φέρει πλήρη σύγχυση στο εσωτερικό.

Τα λευκά υδραυλικά μπορούν να θεωρηθούν καθολικά, τα οποία είναι ιδανικά για κάθε παλέτα και θεωρούνται το πρότυπο καθαριότητας. Αν θέλετε να προσθέσετε πρωτοτυπία – μπορείτε να επιλέξετε μπλε, ελιά, κόκκινα υδραυλικά και το μαύρο χρώμα να τονίσει την ευπαρουσία, τον κομψό μοντέρνο σχεδιασμό.

Νιπτήρας μπάνιου - Χρώμα Νιπτήρας μπάνιου - Χρώμα Νιπτήρας μπάνιου - Χρώμα

Νιπτήρας μπάνιου – φωτογραφία

Τα έπιπλα μπάνιου μπορούν να δημιουργήσουν μια υπέροχη διάθεση, να ενεργοποιήσουν όλη την εργάσιμη ημέρα ή να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, να κάνετε ένα διάλειμμα από τα πιεστικά προβλήματα. Η επιλογή των υδραυλικών εγκαταστάσεων παίζει σημαντικό ρόλο – πρέπει να είναι άψογη όχι μόνο από αισθητική άποψη, αλλά και λειτουργική, άνετη και, ταυτόχρονα, πρωτότυπη. Επιπλέον, προτείνουμε να εξοικειωθείτε με μια επιλογή φωτογραφιών, η οποία παρουσιάζει πολλά μοντέλα μοντέρνων νεροχύτων μπάνιου – από τις φόρμες που έχουμε συνηθίσει, έως τις πιο μη τυπικές σχεδιαστικές λύσεις. Καλή προβολή!

Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία Νιπτήρας μπάνιου - φωτογραφία

Previous Post
Ταπετσαρία για το παιδικό δωμάτιο (70 φωτογραφίες)
Next Post
Gipsbarkbille (50 bilder): typer og funksjoner