Παιδικό σχέδιο για αγόρι και κορίτσι (75 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Παιδικό σχέδιο για αγόρι και κορίτσι (75 φωτογραφίες)

Παιδικό σχέδιο για αγόρι και κορίτσι (75 φωτογραφίες)

Τα μικρά διαμερίσματα συχνά δεν επιτρέπουν να διαθέτουν ξεχωριστό χώρο διαβίωσης για κάθε μέλος της οικογένειας και τα παιδιά πρέπει να ζουν σε ένα δωμάτιο. Το θέμα του σχεδιασμού ενός παιδικού σταθμού είναι πολύ πιο περίπλοκο εάν τα παιδιά είναι επίσης ετεροφυλόφιλα, με ριζικά διαφορετικά ενδιαφέροντα. Για να προσφέρετε στον αδελφό και την αδερφή σας άνετη διαμονή στο ίδιο δωμάτιο, προσπαθήστε να σκεφτείτε προσεκτικά το μελλοντικό σχέδιο, να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα και στυλ, εξοικειωθείτε με τις τεχνικές ζωνών, να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα και να οργανώσετε τον χώρο παιχνιδιού. Για όλα αυτά θα μιλήσουμε στο σημερινό άρθρο.!

Επιλέγοντας ένα χρώμα

Η δημιουργία ενός συνδυασμού χρωμάτων για αγόρι και κορίτσι ενός παιδιού είναι ίσως η πιο δύσκολη στιγμή. Υπάρχουν δύο κύριες επιλογές εδώ – μια ουδέτερη παλέτα ή ζώνες επισήμανσης χρησιμοποιώντας αντιθέσεις..

Η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει τη διακόσμηση του δωματίου σε λευκό, γκρι, μπεζ ή πράσινο χρώμα. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο πρακτική, καθώς σας επιτρέπει να φιλοξενήσετε παιδιά όχι μόνο διαφορετικών φύλων, αλλά και ηλικίας. Επιπλέον, τα έπιπλα οποιουδήποτε χρώματος σε αντίθεση θα είναι κατάλληλα εδώ..

Εάν αποφασίσετε να τονίσετε τη διαφορά μεταξύ κοριτσίστικων και αγοριακών ενδιαφερόντων με τα χαρακτηριστικά της παλέτας χρωμάτων, επιλέξτε χρώματα που όχι μόνο σας αρέσουν, αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους του δωματίου. Όχι απαραίτητα οι τυπικοί τόνοι μπλε-μπλε και κόκκινο-ροζ..

Για το έδαφος του κοριτσιού, μπορείτε να πάρετε ηλιόλουστες κίτρινες, λιλά, πορτοκαλί αποχρώσεις. Μπορείτε να ορίσετε την αγορίστικη ζώνη με τα επίκαιρα γκρι ή καφέ χρώματα. Με αυτόν τον σχεδιασμό, είναι πολύ σημαντικό αυτές οι δύο ζώνες να συνδυάζονται μεταξύ τους, να έχουν ενοποιητικά στοιχεία..

Μια καλή επιλογή θα ήταν υφάσματα κρεβατιού με την ίδια εκτύπωση, αλλά διαφορετική παλέτα ή έπιπλα από την ίδια συλλογή. Μια περιοχή που μπορεί να παιχτεί μπορεί να διακριθεί διακοσμώντας την με ουδέτερα χρώματα..

Σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - Επιλέξτε ένα χρώμα Σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - Επιλέξτε ένα χρώμα Σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - Επιλέξτε ένα χρώμα

Ζώνη παιδικού δωματίου

Κάθε άτομο χρειάζεται έναν προσωπικό, ακόμη και μικρό χώρο. Ενώ τα παιδιά είναι ακόμα πολύ μικρά, τα πάνε μαζί σε ένα ανοιχτό δωμάτιο, παίζουν μαζί και δεν φοβούνται να πάνε για ύπνο. Με την ηλικία, καθένα από αυτά έχει τα δικά του ενδιαφέροντα, δραστηριότητες, οπότε θα είναι πολύ πιο άνετα αν κάθε γωνιά χωριστεί.

Μπορείτε να ζωνάρετε ένα δωμάτιο χρησιμοποιώντας ράφι ή ντουλάπι, ενώ παράλληλα αποκτάτε σύστημα αποθήκευσης. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται συρόμενες οθόνες ή πόρτες. Σε ένα ευρύχωρο φυτώριο, μπορείτε να χτίσετε έναν τοίχο από γυψοσανίδες, αλλά μόνο εάν κάθε μικρό δωμάτιο έχει το δικό του άνοιγμα παραθύρου. Η ευκολότερη επιλογή είναι ο θόλος γύρω από κρεβάτια από χοντρό ύφασμα ή κουρτίνες.

Σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - Ζώνη Σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - Ζώνη Σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - Ζώνη

Στυλ για αγοράκι και κοριτσάκι

Μια άλλη δύσκολη ερώτηση είναι η επιλογή ενός στυλ που θα αρέσει και στα δύο παιδιά. Εδώ θα πρέπει να επιλέξετε κάτι από ουδέτερες κατευθύνσεις, αφού θα είναι δύσκολο να συνδυάσετε θεματικά (για παράδειγμα, γωνία οδηγού αγώνων και κάστρο νεαρής πριγκίπισσας) σε ένα χώρο..

Μια καλή επιλογή θα ήταν ένα οικολογικό στυλ που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στις φυσικές συνθήκες. Το δωμάτιο θα φαίνεται φυσικό και μη τυποποιημένο – η παρουσία φυσικών υλικών, φυσικών πράσινων, παραδεισένιων και μπεζ αποχρώσεων, εικόνες υπέροχων εκπροσώπων της χλωρίδας και της πανίδας, ακόμη και από νέους καλλιτέχνες, θα μετατρέψουν το εσωτερικό σε ένα ζεστό σπίτι.

Ένα φυτώριο για αγόρι και κορίτσι μπορεί να διακοσμηθεί σε στιλ Προβηγκίας. Είναι πολύ εύκολο να το μεταφράσετε σε σχέδιο: χρησιμοποιήστε φυσικά και παστέλ χρώματα υλικών φινιρίσματος (λευκό, ελιά, ροζ, λιλά, μπεζ), λουλουδάτες εκτυπώσεις, ξύλινα, ελαφρώς παλαιωμένα έπιπλα, πολλά υφάσματα και μαξιλάρια.

Για ένα μικρό χώρο, μπορείτε να επιλέξετε ένα μινιμαλιστικό σχέδιο, όπου η πλούσια διακόσμηση δίνει τη θέση του σε ένα λειτουργικό περιβάλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι το δωμάτιο θα γίνει κρύο και βαρετό – οι φωτεινές πινελιές σε έπιπλα και υφάσματα θα ζωντανέψουν σημαντικά το εσωτερικό. Ταυτόχρονα, μια ελαφριά μονόχρωμη διακόσμηση τοίχων θα κάνει τον χώρο ενός μικρού φυτώριου ελαφρύτερο και πιο ευάερο..

Για κλασικό σχέδιο, μπορείτε να επιλέξετε ανοιχτές αποχρώσεις κρέμας ή ελιάς. Έπιπλα από μασίφ ξύλο, πλούσια υφασμάτινη διακόσμηση, καθώς και τέτοια διακοσμητικά στοιχεία όπως ένας πολυτελής πολυέλαιος και καλούπια από γυψομάρμαρο είναι κατάλληλα εδώ..

Σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - Στυλ Σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - Στυλ

Φινίρισμα και υλικά

Για το φυτώριο, πρέπει να επιλέξετε πιο πρακτικά υλικά φινιρίσματος που δεν φοβούνται τον συχνό καθαρισμό. Αυτή η ερώτηση είναι πιο σημαντική εάν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας ζουν στο δωμάτιο, τα οποία αγαπούν πολύ να εμφανίζουν τις δημιουργικές τους ικανότητες στους τοίχους..

Πάτωμα

Συνιστάται να εξοπλίσετε το πάτωμα στο νηπιαγωγείο με σύστημα θέρμανσης – τα μικρά παιδιά αγαπούν να παίζουν στο πάτωμα και οι έφηβοι συχνά πηγαίνουν ξυπόλητοι εδώ. Επιλέξτε δάπεδο laminate ή παρκέ. Το λινέλαιο είναι επίσης κατάλληλο, αλλά είναι καλύτερο να αρνηθείτε το χαλί, καθώς θα συσσωρεύσει σκόνη και βρωμιά.

Σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φινίρισμα δαπέδου Σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Οι τοίχοι στο φυτώριο μπορούν να επικολληθούν με ταπετσαρία. Σήμερα στην αγορά υπάρχει μια τεράστια ποικιλία καμβάδων, από τους οποίους αξίζει να επιλέξετε να πλυθούν ή για ζωγραφική. Με τη βοήθεια σχεδίων, μπορείτε εύκολα να διορθώσετε τη γεωμετρία του δωματίου.

Για παράδειγμα, εάν το φυτώριο σας είναι στενό και μακρύ, καλύψτε μεγάλους τοίχους με ταπετσαρία σε οριζόντια λωρίδα – θα επεκτείνουν οπτικά τα επίπεδα. Τα κάθετα μοτίβα μπορούν να κάνουν το ταβάνι να φαίνεται ψηλότερο. Οι καμβάδες από σχιστόλιθο στους οποίους μπορείτε να σχεδιάσετε με κραγιόνια θα είναι μια καλή λύση για τον τοίχο της περιοχής παιχνιδιού..

Σχεδιασμός φυτώριου για αγόρι και κορίτσι - Διακόσμηση τοίχου Σχεδιασμός φυτώριου για αγόρι και κορίτσι - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Με τη βοήθεια γυψοσανίδας και τεντωμένων καμβάδων, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εντελώς μοναδικό σχεδιασμό της επιφάνειας της οροφής, καθώς και να ζωνώνετε το χώρο του δωματίου. Το χρώμα της επίστρωσης πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα του δωματίου. Χρησιμοποιώντας ταπετσαρία φωτογραφιών, μπορείτε να το κανονίσετε με τη μορφή μιας παραδεισένιας επιφάνειας, συμπληρώνοντας με κρυφό φωτισμό.

Σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - Διακόσμηση οροφής Σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - Διακόσμηση οροφής

Έπιπλα για αγόρι και κορίτσι νηπιαγωγείου

Πρώτα απ ‘όλα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα έπιπλα δεν πρέπει να αποτελούν απειλή για το παιδί σας. Δώστε προτίμηση σε μοντέλα κρεβατιών, ντουλάπες και άλλα αντικείμενα με στρογγυλεμένες γωνίες, τα οποία το παιδί δεν θα βλάψει κατά τη διάρκεια ενεργών παιχνιδιών. Τα ψηλά έπιπλα πρέπει να στερεώνονται με ασφάλεια με βάσεις δαπέδου και τοίχου.

Κρεβάτι

Σε ένα δωμάτιο όπου βρίσκονται πολλές ζώνες ταυτόχρονα, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε συμπαγή ή μετατρέψιμα κρεβάτια. Για πολύ μικρούς κατοίκους, οι κούνιες “για ανάπτυξη” είναι κατάλληλες, οι οποίες είναι σε θέση να αυξήσουν την επιφάνεια του κρεβατιού με την πάροδο των ετών.

Στα παιδιά που έχουν φτάσει στη σχολική ηλικία σίγουρα θα αρέσει το σύστημα ύπνου δύο επιπέδων, το οποίο, ταυτόχρονα, θα εξοικονομήσει πολύ χώρο. Επίσης μια καλή επιλογή θα ήταν αρθρωτά σύνολα, τα οποία περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα έπιπλα για το παιδί. Μπορείτε να επιλέξετε δύο από αυτά τα σετ σε διαφορετικά χρώματα – θα δημιουργήσουν ένα αρμονικό ισορροπημένο εσωτερικό.

Προσφέρετε στα μεγαλύτερα παιδιά την εγκατάσταση ενός συστήματος όπου τα κρεβάτια ύπνου είναι κρυμμένα σε μια ντουλάπα ή πτυσσόμενους καναπέδες με μηχανισμό ανύψωσης. Μπορείτε να κρύψετε τα κρεβάτια στα σπλάχνα του υψηλού βάθρου και να μετατρέψετε τα βήματα σε ευρύχωρα συρτάρια για λινά και άλλα αξεσουάρ..

Έπιπλα για φυτώριο για αγόρι και κορίτσι - Κρεβάτι Έπιπλα για φυτώριο για αγόρι και κορίτσι - Κρεβάτι

Περιοχή σπουδών

Εξετάστε την αγορά δύο σετ συστημάτων κρεβατιών στη σοφίτα. Είναι βολικά στο ότι ο χώρος κάτω από το κρεβάτι χρησιμοποιείται ορθολογικά για να φιλοξενήσει ένα γραφείο με τραπεζάκια και ράφια, καθώς και συστήματα αποθήκευσης με τη μορφή μιας ντουλάπας και συρταριέρες. Εγκαθιστώντας τέτοια έπιπλα, θα αφήσετε ελεύθερο το υπόλοιπο δωμάτιο, όπου τα παιδιά μπορούν να παίζουν και να είναι δημιουργικά..

Η περιοχή μελέτης μπορεί να σχεδιαστεί με τη μορφή ενός μεγάλου τραπεζιού γραφής – αρκετά μακρύ ή φαρδύ ώστε τα παιδιά να κάθονται το ένα απέναντι από το άλλο. Η πρώτη επιλογή είναι πιο βολική, καθώς ο πίνακας μπορεί να εγκατασταθεί κατά μήκος ενός παραθύρου ή ενός από τους τοίχους. Εξετάστε την επιλογή και τον σχεδιασμό γωνιών.

Έπιπλα για παιδικό δωμάτιο για αγόρι και κορίτσι - Χώρος μελέτης Έπιπλα για παιδικό δωμάτιο για αγόρι και κορίτσι - Χώρος μελέτης

Ζώνη παιχνιδιού

Συνιστάται να καλύψετε την αίθουσα παιχνιδιών με ένα ζεστό χαλί για παιχνίδια, να βάλετε ένα μικρό τραπέζι με καρέκλες για δημιουργικές δραστηριότητες. Ένα ανοιχτό ράφι παιχνιδιών ή μια γενική αθλητική γωνιά δεν θα είναι περιττό. Σχεδιάστε τον χώρο παιχνιδιού λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες του παιδιού. Αν του αρέσει πολύ να σχεδιάζει, διακοσμήστε τον τοίχο με ταπετσαρία από σχιστόλιθο ή δημιουργήστε έναν πίνακα σχεδίασης. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας, τοποθετήστε εδώ ένα διακοσμητικό σπίτι ή σκηνή, γιατί στα παιδιά αρέσουν πολύ όλες οι απομονωμένες γωνιές.

Έπιπλα για φυτώριο για αγόρι και κορίτσι - Χώρος παιχνιδιού Έπιπλα για φυτώριο για αγόρι και κορίτσι - Χώρος παιχνιδιού

Φωτισμός και διακόσμηση

Το φυτώριο πρέπει να διαθέτει επαρκή ποσότητα φωτός – ένας πολυέλαιος και το φυσικό φως είναι απαραίτητο εδώ. Φροντίστε για την παρουσία φωτιστικών σε όλους τους χώρους. Τουλάχιστον, το δωμάτιο θα πρέπει να διαθέτει επιτραπέζια φωτιστικά, κρεμαστά απλίκια ή φωτιστικά, φωτιστικά πάνω από τον χώρο παιχνιδιού. Ένας όμορφος, ευχάριστος νυχτερινός φωτισμός μπορεί να δημιουργηθεί με τη βοήθεια φωτεινής ταπετσαρίας φωτογραφιών, η οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση του εσωτερικού..

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι δεν μπορούν να κάνουν χωρίς διακοσμήσεις στο φυτώριο – θα βοηθήσουν στην εξατομίκευση των λειτουργικών περιοχών, θα τους κάνουν πιο άνετους και κομψούς. Μπορείτε να κρεμάσετε πολύχρωμα γράμματα πάνω από τα κεφαλάρια των κρεβατιών, από τα οποία θα συνθέτουν τα ονόματα των ιδιοκτητών τους και να απλώνετε φωτεινά χαλιά σε αντίθετα χρώματα στο πάτωμα. Τα μικρά παιδιά σίγουρα θα λατρέψουν έγχρωμα ντουλάπια, συρτάρια και ράφια: επιλέξτε έπιπλα σε μπλε χρώμα για το αγόρι και κόκκινο για το κορίτσι. Μια τέτοια κίνηση θα απλοποιήσει πολύ τον καθαρισμό και θα εμπλουτίσει το δωμάτιο με διακοσμητικά..

Κρεμάστε μια ξύλινη σανίδα στον τοίχο για κάθε παιδί για εφαρμογές, σχέδια και άλλες χειροτεχνίες και γεμίστε τα ράφια με τα αγαπημένα σας παιχνίδια.

Σχεδιασμός φυτώριου για αγόρι και κορίτσι - Φωτισμός και διακόσμηση Σχεδιασμός φυτώριου για αγόρι και κορίτσι - Φωτισμός και διακόσμηση

Παιδικό σχέδιο για αγόρι και κορίτσι – φωτογραφία

Όταν αποφασίζετε το θέμα της τακτοποίησης παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι, λάβετε υπόψη τις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις των παιδιών. Η συλλογή φωτογραφιών, όπου προσπαθήσαμε να συλλέξουμε τα καλύτερα παραδείγματα ολοκληρωμένων έργων, θα σας εμπνεύσει για να δημιουργήσετε ένα όμορφο, ζεστό και άνετο περιβάλλον. Καλή προβολή!

Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός παιδικού δωματίου για αγόρι και κορίτσι - φωτογραφία

Previous Post
מטבח פינתי קטן (80 תמונות): רעיונות לעיצוב
Next Post
Projekt wnętrza salonu (75+ zdjęć)
Adblock
detector