Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό του νηπιαγωγείου: 60 ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό του νηπιαγωγείου: 60 ιδέες

Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό του νηπιαγωγείου: 60 ιδέες

Η επιλογή χρωματικών λύσεων για το εσωτερικό του παιδικού σταθμού είναι πολύ σημαντική, επειδή το δωμάτιο δεν πρέπει να είναι μόνο όμορφα διακοσμημένο ή άνετο, αλλά και λειτουργικό. Όχι μόνο τα παιδιά περνούν χρόνο εδώ, αλλά και οι ενήλικες που προτιμούν τα παστέλ και πιο ήρεμα χρώματα από τα πολύχρωμα χρώματα. Ωστόσο, το παιδί θα απολαμβάνει να παίζει, να μελετά και να χαλαρώνει περιτριγυρισμένο από έντονα χρώματα, και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να καταλάβουμε πώς να διακοσμήσουμε σωστά το δωμάτιο. Ακολουθούν οι συστάσεις ψυχολόγων και σχεδιαστών για το πώς να επιλέξετε συνδυασμούς χρωμάτων για το εσωτερικό ενός παιδικού σταθμού.

Τι συμβουλεύουν οι σχεδιαστές

Κατά τη διακόσμηση ενός παιδικού σταθμού, είναι επιτακτική ανάγκη να συμβουλευτείτε τον ιδιοκτήτη του δωματίου, ο οποίος πρέπει να εκφράσει τη δική του γνώμη. Συνιστάται στους γονείς να λαμβάνουν υπόψη τις επιθυμίες του μωρού κατά την τακτοποίηση του δωματίου.

Όταν επιλέγετε ανάμεσα σε σκούρες και ανοιχτές αποχρώσεις, προτιμήστε τις τελευταίες. Το παιδί θα είναι πιο άνετο σε ένα φωτεινό δωμάτιο και η βέλτιστη λύση για το νηπιαγωγείο θεωρείται “ελαφριά” για την αντίληψη των τόνων, το οποίο θα χρησιμεύσει ως ένα υπέροχο υπόβαθρο για πολύχρωμες προφορές (διάφορα αξεσουάρ και διακοσμητικά στοιχεία).

Να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε μια αχρωματική παλέτα. Οι αποχρώσεις του γκρι, του μαύρου και του λευκού δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, όπως λένε, “στην καθαρή του μορφή”. Τα θετικά συναισθήματα θα δώσουν στο παιδί εντελώς διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς και η αντίθεση του φωτός με το σκοτάδι θα δημιουργήσει, ειδικά στα μικρότερα παιδιά, μια αρνητική ψυχολογική στάση.

Ποτέ μην επιλέγετε ασυμβίβαστους τόνους. Θυμηθείτε ότι είναι καλύτερο να επιλέξετε μόνο δύο κύρια χρώματα και το λευκό θα βοηθήσει στην αραίωση της παλέτας, γεγονός που καθιστά τις άλλες αποχρώσεις πιο κορεσμένες και ευάερες..

Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - Συμβουλές σχεδίασης Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - Συμβουλές σχεδίασης

Πώς να επιλέξετε συνδυασμούς χρωμάτων

Υπάρχουν γενικές συμβουλές από αρμόδιους ψυχολόγους που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή χρωμάτων για ένα νηπιαγωγείο. Η στιγμή που σχετίζεται με τον ψυχολογικό αντίκτυπο των αποχρώσεων επηρεάζει άμεσα το πόσο άνετα θα είναι στο δωμάτιο. Ας περάσουμε από τα χρώματα του κύριου φάσματος και τις αποχρώσεις τους.

Το μπλε και το μπλε έχουν θετική επίδραση στο νευρικό σύστημα, αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο ανοιχτά χρώματα για αυτόν τον σκοπό, ειδικά αν το δωμάτιο είναι για ένα μικρό παιδί. Μπορείτε να συνδυάσετε το μπλε με την άμμο, το κίτρινο και το ροδάκινο. Τέτοιοι συνδυασμοί αποκλείουν την υπερδιέγερση του νευρικού συστήματος, κάτι που είναι σημαντικό για πολύ δραστήρια μωρά..

Το κόκκινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί δεν συνιστώνται για χρήση στο σχεδιασμό ενός δωματίου, επειδή μπορούν να χρησιμεύσουν ως ερεθιστικά. Ωστόσο, οι τονισμοί αυτών των χρωμάτων επιτρέπονται και μπορούν να διακοσμήσουν το εσωτερικό..

Το πράσινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια ως κύριο χρώμα, έχει θετική επίδραση στο σώμα, αυξάνει την οπτική οξύτητα, βελτιώνει τη διάθεση και βοηθά στην ομαλοποίηση του ύπνου. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για φόντο, ειδικά αν συνδυάζονται αρκετές αποχρώσεις του πράσινου στο εσωτερικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους με λεπτό ανοιχτό πράσινο χρώμα και να επιλέξετε τη διακόσμηση σε πολύχρωμα σμαραγδένια χρώματα..

Το μοβ για τη διακόσμηση του εσωτερικού του παιδικού δωματίου βοηθά να συγκεντρωθεί η προσοχή και να ανοίξει η δημιουργικότητα του παιδιού. Οι αποχρώσεις αυτού του χρώματος είναι κατάλληλες για εκείνα τα παιδιά που μαθαίνουν ενεργά για την πραγματική πραγματικότητα. Ο βαθμός κορεσμού μπορεί να αλλάξει, ανάλογα με την ηλικία και τις ατομικές προτιμήσεις.

Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - Πώς να επιλέξετε συνδυασμούς χρωμάτων Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - Πώς να επιλέξετε συνδυασμούς χρωμάτων Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - Πώς να επιλέξετε συνδυασμούς χρωμάτων Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - Πώς να επιλέξετε συνδυασμούς χρωμάτων

Παλέτα από την εικόνα

Κατά τη δημιουργία ενός εσωτερικού “από την αρχή” συνιστάται να χρησιμοποιείτε μια πρωτότυπη μέθοδο αντιστοίχισης χρωμάτων – χρησιμοποιώντας μια εικόνα ή μια φωτογραφία. Μπορεί να είναι μια ποικιλία εικόνων, το κύριο πράγμα είναι να αναλύσετε συνδυασμούς χρωμάτων. Για να το κάνετε αυτό σε λίγα λεπτά, θα σας βοηθήσουν ειδικές εφαρμογές και υπηρεσίες που δημιουργούν μια παλέτα χρωμάτων..

Αυτή η τεχνική λειτουργεί ακόμη και σε μια κατάσταση όπου είναι απαραίτητο μόνο να συμπληρώσετε το εσωτερικό του παιδικού δωματίου. Μπορείτε να φωτογραφίσετε, για παράδειγμα, ένα κρεβάτι και μια ντουλάπα και, στη συνέχεια, να καθορίσετε πώς ακριβώς θα διακοσμήσετε καλύτερα τους τοίχους και άλλα στοιχεία του δωματίου..

Οι αποχρώσεις μπορεί να είναι αντίθετες, συμπληρωματικές κ.λπ. Θυμηθείτε ότι δεν συνιστάται να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό εξ ολοκλήρου από πολύχρωμα λουλούδια. Ένας μεγάλος αριθμός φωτεινών χρωμάτων θα εμποδίσει τα παιδιά να κοιμηθούν και να αισθανθούν χαλαρά. Είναι καλύτερο αν το δωμάτιο συνδυάζει ήρεμους και πολύχρωμους τόνους..

Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - Η παλέτα από την εικόνα Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - Η παλέτα από την εικόνα

Επιλογές συνδυασμού χρωμάτων

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι συνδυασμού αποχρώσεων σε παιδικό δωμάτιο, ο καθένας με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εξετάστε τις πιο κατάλληλες επιλογές συνδυασμού χρωμάτων.

Ουδέτερο υπόβαθρο και προφορές

Το πρώτο είναι να συνδυάσετε ουδέτερα δάπεδα και τοίχους με πολύχρωμα έπιπλα, διακοσμητικά στοιχεία και αξεσουάρ. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι είναι εύκολο να εφαρμοστεί. Ένα τέτοιο εσωτερικό συνεπάγεται την παρουσία τόνων με τη μορφή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων – μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα, κουρτίνες..

Θυμηθείτε ότι τα διακοσμητικά στοιχεία πρέπει να είναι ευχάριστα στο μάτι, αλλά σε καμία περίπτωση μην επιλέξετε υπερβολικά πολύχρωμα αξεσουάρ. Εάν υπάρχουν πάρα πολλές προφορές στο δωμάτιο, ένα τέτοιο εσωτερικό γίνεται αντιληπτό ως “αδέξιο” και δεν σας επιτρέπει να χαλαρώσετε. Επιλέξτε δύο ή τρεις κύριες αποχρώσεις για διακόσμηση. Σε μια τέτοια κατάσταση, το δωμάτιο θα φαίνεται αρμονικό και διακοσμημένο με γούστο..

Ως αποτέλεσμα, τα πολύχρωμα χρώματα θα είναι σε θέση να τονώσουν την ενεργό συμπεριφορά και ένα ουδέτερο υπόβαθρο θα “ειρηνεύσει” το μωρό όταν χρειάζεται. Δώστε προσοχή στην ιδιοσυγκρασία του παιδιού και ρωτήστε επίσης για τις συστάσεις ενός ψυχολόγου. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε τις αποχρώσεις ξεχωριστά, έτσι ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τον χαρακτήρα του παιδιού..

Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - Ουδέτερο φόντο και προφορές Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - Ουδέτερο φόντο και προφορές Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - Ουδέτερο φόντο και προφορές

Ζώνη παιδιών

Η δεύτερη επιλογή είναι η διαίρεση του παιδικού δωματίου σε ζώνες. Αυτή η μέθοδος συνεπάγεται το σχεδιασμό του χώρου αναψυχής (υπνοδωμάτιο, με κρεβάτι) σε ήρεμες απαλές αποχρώσεις. Ο χώρος παιχνιδιού, αντίθετα, μπορεί να είναι φωτεινός και πολύχρωμος για επιπλέον τόνωση της δραστηριότητας του μωρού. Ο χώρος για μελέτη είναι διακοσμημένος σε παστέλ χρώματα, έτσι ώστε τίποτα να μην αποσπά την προσοχή των παιδιών από τις σπουδές τους. Εάν το παιδί είναι ακόμα λίγο μεγάλο και δεν χρειάζεται έντονη πνευματική εργασία ή προσεκτική εκπαίδευση, η γωνιά για τα μαθήματα μπορεί να διακοσμηθεί σε ζουμερές αποχρώσεις που τραβούν την προσοχή..

Μην φοβάστε τις αντιθέσεις αν είναι της αρεσκείας του παιδιού σας. Σε αυτή την περίπτωση, το δωμάτιο δεν θα φαίνεται βαρετό. Ωστόσο, να θυμάστε ότι όλα απαιτούνται για να συμμορφωθείτε με το μέτρο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το πορτοκαλί και το κόκκινο. Αφήστε μια ποικιλία αποχρώσεων να είναι αισθητή στο φυτώριο, αλλά μην την μετατρέψετε σε ένα άχρηστο πολύχρωμο μέρος..

Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - Ζώνη του παιδικού σταθμού Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - Ζώνη του παιδικού σταθμού Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - Ζώνη του παιδικού σταθμού

Πώς να μην πέσετε στην παγίδα των στερεοτύπων

Δεν είναι μυστικό το πόσο στερεωμένο είναι το στερεότυπο ότι «το ροζ ταιριάζει στα κορίτσια και το μπλε στα αγόρια». Υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές, απλά πρέπει να προσπαθήσετε να γίνετε δημιουργικοί. Το κύριο πράγμα είναι ότι όλες οι επιλεγμένες αποχρώσεις ταιριάζουν μεταξύ τους..

Για παράδειγμα, για τα κορίτσια, αντί για την τυπική αφθονία του ροζ, ένα λεπτό λιλά ως φόντο και ένα πιο σκούρο λιλά, καθώς και κίτρινο σε διακοσμητικά στοιχεία και αξεσουάρ, ταιριάζουν καλύτερα..

Ένα δωμάτιο για ένα αγόρι μπορεί να διακοσμηθεί με υλικά φινιρίσματος από ανοιχτό πράσινο και ήρεμο καφέ, και αφήστε τα υφάσματα και τα έπιπλα να είναι πορτοκαλί, σμαραγδένιο κ.λπ. Δείξτε τη φαντασία σας και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα όμορφο και λειτουργικό εσωτερικό.

Ποιες αποχρώσεις μπορείτε να προτείνετε ως το βέλτιστο συνδυασμό χρωμάτων; Αυτές μπορεί να είναι εκφραστικές φυσικές αποχρώσεις, φρουτώδη και ζουμερά καλοκαιρινά χρώματα, για παράδειγμα, τα ακόλουθα: καρότο, ανοιχτό πράσινο, μπλε του ουρανού, ηλιόλουστο κίτρινο, λεπτό ροζ ή λιλά, πράσινο μήλο.

Φροντίστε να ρωτήσετε το παιδί σας ποια χρώματα προτιμά. Δεν πρέπει να προσφέρετε αμέσως τις επιλογές σας χωρίς να ζητήσετε τη γνώμη του παιδιού σας..

Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - Πώς να μην πέσετε στην παγίδα των στερεοτύπων Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - Πώς να μην πέσετε στην παγίδα των στερεοτύπων Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - Πώς να μην πέσετε στην παγίδα των στερεοτύπων Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - Πώς να μην πέσετε στην παγίδα των στερεοτύπων Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου - Πώς να μην πέσετε στην παγίδα των στερεοτύπων

Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του βρεφονηπιακού σταθμού – φωτογραφία

Είναι αρκετά δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα όμορφο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου χωρίς ενδεικτικά παραδείγματα. Επομένως, σας συνιστούμε να δείτε πώς φαίνονται στην πραγματικότητα οι συνδυασμοί διαφόρων χρωμάτων και υφών. Η επιλογή των φωτογραφιών μας θα σας βοηθήσει σε αυτό. Εμπνέομαι!

Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου - φωτογραφία

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας σε κλασικό στιλ (+65 φωτογραφίες)
Next Post
DIY topiary: 100 fotoideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector