15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων (75 φωτογραφίες)

Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων (75 φωτογραφίες)

Ένα διαμέρισμα τριών δωματίων είναι μια τυπική επιλογή στέγασης για μια οικογένεια 3-5 ατόμων. Κατά κανόνα, περιλαμβάνει μια αρκετά ευρύχωρη κουζίνα, τεχνικά δωμάτια, σαλόνι, υπνοδωμάτιο και παιδικό δωμάτιο (ή δεύτερο υπνοδωμάτιο για ενήλικες). Είναι αρκετά απλό να αντιμετωπίσετε το σχεδιασμό τέτοιων διαμερισμάτων, αλλά οι πρακτικές συμβουλές και οι δημιουργικές ιδέες δεν θα είναι ποτέ περιττές. Όταν σχεδιάζετε το σχεδιασμό ενός διαμερίσματος τριών δωματίων, δείτε τις έτοιμες λύσεις στον ιστότοπό μας-ίσως μερικές από τις αποχρώσεις του φινιρίσματος ή της τοποθέτησης επίπλων να σας φανούν ενδιαφέρουσες.

Κανόνες εγγραφής

Για να ολοκληρώσετε με επιτυχία οποιαδήποτε επισκευή, πρέπει να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με ένα προσεκτικά σχεδιασμένο σχέδιο. Εάν μιλάμε για ένα διαμέρισμα τριών δωματίων, τότε απλά δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, ξεκινώντας από την κατανομή τετραγωνικών μέτρων και τελειώνοντας με τη διάταξη των πραγμάτων στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ο αριθμός των κατοίκων, η ηλικία, ο τρόπος ζωής, οι συνήθειες και τα γούστα, τα φυσικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, ένα ενεργό νεαρό ζευγάρι μπορεί να προτιμά τον μινιμαλισμό του ανοιχτού χώρου, ενώ μια οικογένεια με δύο παιδιά θα χρειαστεί επιπλέον χωροθέτηση δωματίων, ευρύχωρη τραπεζαρία και κουζίνα, περισσότερες ντουλάπες..

Οι επικοινωνίες είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να εγκατασταθεί πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία φινιρίσματος. Η δρομολόγηση σωλήνων και ηλεκτρικών καλωδίων πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν ακριβέστερα και επαγγελματικά για να μειωθεί η πιθανότητα ατυχημάτων. Για τον ίδιο λόγο, δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε σε εξαρτήματα. Εάν είναι κακής ποιότητας, τότε οποιαδήποτε διαρροή νερού ή βραχυκύκλωμα μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια κεφαλαίων..

Η θέρμανση και ηχομόνωση είναι το δεύτερο σημαντικό στάδιο της ανακαίνισης διαμερισμάτων. Για μια άνετη ζωή, η επένδυση τοίχων και οροφών με υλικό στεγανοποίησης και ειδικές μεμβράνες είναι πιο απαραίτητη από τις πιο όμορφες ταπετσαρίες ή πίνακες ζωγραφικής. Τα σύγχρονα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα βοηθούν στον διαχωρισμό από τον θόρυβο του δρόμου, ο οποίος, επιπλέον, αποτρέπει την απώλεια θερμότητας.

Η επιλογή ενός γενικού στυλ είναι απίθανο να προκαλέσει δυσκολίες στους ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος τριών δωματίων – σε αυτό το θέμα μπορούν να βασίζονται αποκλειστικά στο δικό τους γούστο. Ωστόσο, συνιστάται να συσχετίσετε τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού που σας αρέσει με τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά των χώρων: σε μικρά δωμάτια, προτιμήστε τις λακωνικές μορφές και τα ουδέτερα χρώματα και σε μεγαλύτερα δωμάτια, χρησιμοποιήστε έντονες πινελιές και μια φωτεινή παλέτα αποχρώσεων..

Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - Κανόνες εγγραφής Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - Κανόνες εγγραφής Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - Κανόνες εγγραφής

Σχεδιασμός διαδρόμου στο διαμέρισμα

Παρά τις μέτριες διαστάσεις του, ο διάδρομος στην είσοδο είναι ένα αρκετά σημαντικό δωμάτιο. Για τη διευκόλυνση των κατοίκων και των επισκεπτών, είναι απλώς απαραίτητο να παρέχετε ένα μέρος για την αποθήκευση εξωτερικών ενδυμάτων, παπουτσιών, ομπρελών και τσάντων, καπέλων. Αυτή η λειτουργία αντιμετωπίζεται καλύτερα από μια ενότητα που αποτελείται από ευρύχωρα ράφια παπουτσιών, μια ντουλάπα, ένα ημιώροφο και μια ανοιχτή κρεμάστρα. Είναι καλό αν το σετ περιλαμβάνει έναν μεγάλο καθρέφτη με ψηλό ντουλάπι, καθώς και έναν μαλακό πάγκο για να το κάνετε πιο άνετο, για παράδειγμα, να δένετε κορδόνια παπουτσιών στα παπούτσια σας ή να μαζεύετε παιδιά έξω..

Στο φινίρισμα, αξίζει να δοθεί προτίμηση σε υλικά ανθεκτικά στην υγρασία και εύκολα πλενόμενα: πορσελάνινα κεραμίδια, πλακάκια, ταπετσαρία βινυλίου, διακοσμητική πέτρα, γύψο με πέτρες. Για την οροφή, είναι κατάλληλη η συνηθισμένη ζωγραφική ή ένας τεντωμένος καμβάς · με επαρκές ύψος, μπορείτε να πειραματιστείτε με γυψοσανίδα. Ελλείψει παραθύρων, οι ευαίσθητοι τόνοι και οι καθρέφτες επιφάνειες θα σας βοηθήσουν να κάνετε το διάδρομο πιο ελαφρύ, επιπλέον, είναι σκόπιμο να εγκαταστήσετε περισσότερους λαμπτήρες – τόσο στην κορυφή όσο και στα πλάγια.

Διάδρομος - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων Διάδρομος - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων Διάδρομος - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων

Εσωτερικό κουζίνας

Στα περισσότερα διαμερίσματα τριών δωματίων, οι κουζίνες είναι αρκετά ευρύχωρες-ένα τυπικό σετ, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός και μια πλήρης τραπεζαρία για 4-5 άτομα μπορούν εύκολα να χωρέσουν εκεί. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να ξεκινήσετε να βελτιώνετε το εσωτερικό μόνο με την αγορά πιο μοντέρνων επίπλων και οικιακών συσκευών. Οι μοντέρνες καινοτομίες διακρίνονται από τον κομψό σχεδιασμό τους, είναι βολικές και αξιόπιστες στη λειτουργία. Τα τελευταία χρόνια, στην κορυφή της δημοτικότητας βρίσκονται οι “τοίχοι” της κουζίνας χωρίς λαβές και οποιαδήποτε διακόσμηση – απλές ομαλές προσόψεις αχρωματικών αποχρώσεων, πίσω από τις οποίες υπάρχουν πολλά βολικά ράφια και συρτάρια.

Σε γενικές γραμμές, ο σχεδιασμός της κουζίνας πρέπει να είναι διακριτικός και τακτοποιημένος. Ως βάση, κάθε ουδέτερο χρώμα είναι κατάλληλο: λευκό, ανοιχτό γκρι, μπεζ, καφέ. Οι λάτρεις των φωτεινών χρωμάτων μπορούν να συμβουλευτούν από την παλέτα φρούτων και μούρων, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τόνους και διακόσμηση. Θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στον φωτισμό – λωρίδες διόδου πάνω από τις επιφάνειες εργασίας και ένας ξεχωριστός πολυέλαιος για το τραπέζι φαγητού θα είναι χρήσιμος.

Κουζίνα - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων Κουζίνα - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων Κουζίνα - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων

Σχεδιασμός σαλονιού

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να περνούν οικογενειακές βραδιές, συναντήσεις με φίλους και συγγενείς στο σαλόνι. Κατά κανόνα, ένα δωμάτιο διατίθεται για το σκοπό αυτό δίπλα στο διάδρομο και την κουζίνα. Συχνά υπάρχει μια έξοδος από την αίθουσα στη χαγιάτι, η οποία, εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μίνι γραφείο, τραπεζαρία ή βεράντα. Στο μπαλκόνι, οι καλλιεργητές λουλουδιών μπορούν να οργανώσουν ένα μικρό θερμοκήπιο, το οποίο θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση του διαμερίσματος..

Σε αντίθεση με τα “σοβιετικά” σαλόνια, όπου ένα καλό μισό του χώρου καταλαμβάνονταν από έναν τεράστιο τοίχο, ένα καθιστικό και μια ευρεία τηλεόραση με σωλήνες, το μοντέρνο εσωτερικό φαίνεται πολύ πιο συμπαγές. Ένας άνετος καναπές, τραπεζάκι σαλονιού και πλάσμα στον τοίχο – ένα τέτοιο ελάχιστο είναι αρκετό για χαλάρωση και τα υπόλοιπα τετραγωνικά μέτρα μπορούν να διαχωριστούν με κάποιο είδος χωρίσματος και να προσαρμοστούν για άλλους σκοπούς, για παράδειγμα, για να εξοπλίσουν έναν χώρο εργασίας για ένα μαθητή ή βάλτε ένα επιπλέον κρεβάτι.

Σαλόνι - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων Σαλόνι - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων Σαλόνι - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας στο διαμέρισμα

Το υπνοδωμάτιο θα πρέπει ιδανικά να είναι αδιάβατο, προστατευμένο από ξένους ήχους και πολύ έντονο φως. Πυκνές κουρτίνες στα παράθυρα και απαλά, παστέλ χρώματα στο σχέδιο θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας απομονωμένης ατμόσφαιρας. Η σωστή διάταξη των επίπλων δεν είναι λιγότερο σημαντική. Συγκεκριμένα, είναι καλύτερο να ακουμπάτε το κεφάλι του κρεβατιού σε έναν κενό τοίχο, έτσι ώστε το παράθυρο και η πόρτα να παραμένουν στο προσκήνιο. Αντίθετα, μπορείτε να κρεμάσετε μια τηλεόραση, για την οποία ένα διακοσμητικό πάνελ ή εσοχή (θέση) θα χρησιμεύσει ως φόντο.

Η καλύτερη θέση για μια ντουλάπα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο είναι γύρω από την πόρτα ή γύρω από το κεφάλι του κρεβατιού. Έτσι δεν θα γεμίσει το χώρο και δεν θα αφήσει μια ελεύθερη γωνιά για ένα καμαρίνι ή μια ταπετσαρία καρέκλα με φωτιστικό δαπέδου. Είναι καλύτερα να αποθηκεύετε εποχιακά αντικείμενα στον ημιώροφο, το οποίο συνιστάται να διακοσμηθεί στο ίδιο στυλ με το μπροστινό μέρος της ντουλάπας. Εάν το πλάνο του δωματίου το επιτρέπει, μπορεί να διατεθεί περισσότερος χώρος για τα ρούχα κρύβοντας τα ράφια πίσω από ένα συρόμενο διαμέρισμα με ύψος από το πάτωμα έως την οροφή.

Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων

Σχεδιασμός παιδικού δωματίου

Για παιδικό δωμάτιο σε διαμέρισμα τριών δωματίων, θα πρέπει να επιλέξετε το πιο φωτεινό και ευρύχωρο δωμάτιο με παράθυρα προς τα νότια, νοτιοδυτικά ή νοτιοανατολικά. Είναι επιθυμητό να μην υπάρχει έξοδος σε ανοιχτό μπαλκόνι. Σε ακραίες περιπτώσεις, επιτρέπεται μια ασφαλώς ενισχυμένη χαγιάτι, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εργασίας, μίνι βιβλιοθήκη ή ντουλάπι.

Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και το φύλο των μικρών κατοίκων στο νηπιαγωγείο, είναι απαραίτητο να παρέχετε επαρκή αριθμό ντουλαπιών, ράφια βιβλίων, διοργανωτές για παιχνίδια και διάφορα μικροπράγματα. Είναι βολικό να αποθηκεύετε κλινοσκεπάσματα κάτω από κούνιες, αλλά για αυτό πρέπει να συμπληρωθούν με συρτάρια. Παρεμπιπτόντως, τέτοια σχέδια θα διευκολύνουν ταυτόχρονα τον καθαρισμό και θα εξαλείψουν την ανάγκη να βγάλουν τις μπάλες κάτω από τα πόδια..

Εάν υπάρχουν πολλά παιδιά, τότε, εκτός από τις πολυεπίπεδες ενότητες, αξίζει να εξεταστούν οι επιλογές ζώνης – τα χωρίσματα και τα βάθρα είναι απαραίτητα για ετεροφυλόφιλα μωρά, καθώς και εφήβους που χρειάζονται ατομικό χώρο. Εκτός από τα βασικά έπιπλα, δεν θα βλάψει να εγκαταστήσετε αθλητικά, μουσικά, αναπτυσσόμενα εσωτερικά στοιχεία στο δωμάτιο. Μια οριζόντια μπάρα, μπάρες τοίχου, δαχτυλίδια ταιριάζουν στα αγόρια, τα κορίτσια μπορεί να αρέσουν σε ένα πολύχρωμο πιάνο, μια μικρή κουζίνα παιχνιδιών ή ένα κουκλόσπιτο. Πολλά παιδιά λατρεύουν κάθε είδους τέντες, σκηνές, wigwams, πισίνες με μπάλες, σανίδες σχεδίασης – όλα αυτά ευχαριστούν τα παιδιά και τους επιτρέπουν να διαφοροποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους..

Παιδικό δωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων Παιδικό δωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων Παιδικό δωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων

Εσωτερικό μπάνιου

Η οργάνωση ενός μπάνιου σε ένα διαμέρισμα τριών δωματίων δεν είναι δύσκολη υπόθεση, δεδομένου ότι έχει αρκετό χώρο για την εγκατάσταση μιας στατικής μπανιέρας, νεροχύτη και πλυντηρίου. Ωστόσο, οι γνώστες των μοντέρνων τάσεων σχεδιασμού μπορούν να απομακρυνθούν από τη συνηθισμένη διαμόρφωση, επιλέγοντας, για παράδειγμα, ντουζιέρα με κορυφαίο “τροπικό” ποτιστήρι και λειτουργία υδρομασάζ.

Ως συμβιβασμός, μπορείτε να αγοράσετε μια βαθύτερη μπανιέρα με κανονική δυνατότητα κολύμβησης ή μπορείτε να συνδυάσετε ένα μπάνιο και ντους. Θα είναι δυνατή η εγκατάσταση και των δύο ξεχωριστά μόνο όταν συνδυάζετε το μπάνιο – σε αυτή την περίπτωση, μία από τις γωνίες εκχωρείται κάτω από το περίπτερο.

Μπάνιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων Μπάνιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων Μπάνιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων

Σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων – φωτογραφία

Στη συλλογή μας θα βρείτε ακόμη πιο ενδιαφέροντα παραδείγματα του σχεδιασμού διαφορετικών χώρων σε ένα διαμέρισμα τριών δωματίων. Λόγω του μάλλον μεγάλου μήκους, ένα τέτοιο περίβλημα είναι ιδανικό για οποιοδήποτε εσωτερικό πειράμα. Όταν επιλέγετε φινιρίσματα, έπιπλα και διακόσμηση, πρέπει πρώτα απ ‘όλα να εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας, γιατί όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για περισσότερο από ένα χρόνο. Εκτός από την αισθητική, είναι σημαντικό να φροντίζετε για τις πρακτικές πτυχές. Εάν όλα γίνουν σωστά, ο νέος σας σχεδιασμός ενός διαμερίσματος τριών δωματίων θα γίνει μια πραγματική όαση άνεσης και ευεξίας στο σπίτι..

Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος τριών δωματίων - φωτογραφία

Βίντεο: Διαμέρισμα τριών δωματίων – Ιδέες εσωτερικού χώρου

Previous Post
Έπιπλα κουζίνας (75 φωτογραφίες): ιδέες πώς να επιλέξετε
Next Post
Pallemøbler: 60 flotte ideer