15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Διαμέρισμα σε στιλ μινιμαλισμού: 70 ιδέες σχεδιασμού

Διαμέρισμα σε στιλ μινιμαλισμού: 70 ιδέες σχεδιασμού

Το ασκητικό εσωτερικό είναι η καλύτερη λύση για ανθρώπους που εκτιμούν τον χώρο και τον λακωνισμό. Ένα ακατάστατο περιβάλλον σε ουδέτερους τόνους προάγει την πλήρη χαλάρωση και ευκολία στην εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Ακόμα και το μικρότερο διαμέρισμα στο στυλ του μινιμαλισμού φαίνεται οπτικά μεγαλύτερο – μια αχρωματική παλέτα και ένας μικρός αριθμός πραγμάτων μπορούν να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα. Ο συμπαγής σχεδιασμός εξοικονομεί πόρους και χρόνο, ενώ παρέχει τη μέγιστη άνεση και άνεση στην καθημερινή ζωή.

Χαρακτηριστικά στυλ

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του μινιμαλιστικού σχεδιασμού είναι, πρώτα απ ‘όλα, οι λείες απλές επιφάνειες χωρίς προεξοχές και διακοσμητικά στοιχεία. Καθαρή, απλή γεωμετρία επικρατεί στο λακωνικό εσωτερικό. Τα είδη επίπλων, τα υλικά που αντιμετωπίζουν, τα χωρίσματα και ακόμη και ορισμένα είδη οικιακής χρήσης έχουν ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα. Η διακόσμηση και τα σχέδια απουσιάζουν εντελώς, αν και κάποιο χρηστικό πράγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διακόσμηση – ρολόι τοίχου, κηροπήγιο, βάζο. Τα ζωντανά φυτά σε γλάστρες δεν θα είναι περιττά (ένα ή δύο ανά διαμέρισμα).

Ο μινιμαλισμός χαρακτηρίζεται από ουδέτερες αποχρώσεις. Η παλέτα βάσης είναι καθαρά λευκή, μαύρη, σκούρο γκρι, ατσάλι. Μερικές φορές συμπληρώνονται με μικρές κηλίδες του ίδιου φωτεινού χρώματος – αυτά μπορεί να είναι μαξιλάρια καναπέ, επένδυση καρεκλών, κλινοσκεπάσματα. Μικρές λεπτομέρειες από κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί ή κόκκινο ζωντανεύουν ένα συγκρατημένο περιβάλλον, καθιστώντας το πιο ζεστό και πιο σπιτικό..

Το λακωνικό εσωτερικό εξατομικεύεται από στοιχεία με υφή – ανάγλυφο γύψο, μάρμαρο, κεραμικά πλακίδια, φιμέ γυαλί, φυσικό ξύλο. Σε συνδυασμό, όλα αυτά φαίνονται σχετικά και πρακτικά. Και, παρόλο που ο μινιμαλισμός στερείται παραδοσιακών σημείων πολυτέλειας, ο σχεδιασμός σε αυτό το στυλ παραμένει σεβαστός λόγω των υλικών υψηλότερης ποιότητας..

Σημαντικό ρόλο σε ένα ασκητικό διαμέρισμα παίζουν τα πολυλειτουργικά έπιπλα: ένας πτυσσόμενος καναπές, ένα τραπέζι μετασχηματισμού, ράφια, μυστικά ντουλάπια, όλα τα είδη κινητών κατασκευών σας επιτρέπουν να διανείμετε αποτελεσματικά τετραγωνικά μέτρα και ταυτόχρονα να καταλαμβάνετε πολύ λίγα χώρος όταν διπλωθεί. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του ελεύθερου χώρου είναι η απουσία περιττών τοίχων και βαρέων περιστρεφόμενων θυρών. Αντί αυτών, μπορούν να εγκατασταθούν χωρίσματα από φιμέ γυαλί, στενά ξύλινα πάνελ, ντουλάπες διπλής όψης.

Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - Χαρακτηριστικά Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - Χαρακτηριστικά

Σαλόνι στο στυλ του μινιμαλισμού

Σε ένα μινιμαλιστικό σαλόνι, ακόμα κι αν είναι μικρό, θα πρέπει πάντα να υπάρχει άφθονος χώρος. Ένα αίσθημα ανοιχτότητας και ευελιξίας σε αυτό το δωμάτιο μπορεί να δημιουργηθεί με τη βοήθεια ελαφρών φινιρισμάτων και επίπλων (για παράδειγμα, ένας γυαλιστερός λευκός τοίχος χωρίς λαβές), που θα συνδυαστεί καλά με την ευγενή υφή του ξύλινου παρκέ και τα ίδια ξύλινα ένθετα σε ένα των τοίχων. Μια άλλη επιλογή είναι ένα λευκό φινίρισμα, ένα γκρι διαμέρισμα τηλεόρασης, ένας καναπές που ταιριάζει. Για βαθύτερο παιχνίδι φωτός και σκιάς, μπορείτε να πειραματιστείτε με μαύρες επιφάνειες: φιμέ γυαλί, γυαλισμένο μάρμαρο ή ματ ψεκασμό (ένα παράδειγμα τέτοιας υφής μπορεί να είναι πλαστικό ή υγρό καουτσούκ για αυτοκίνητα).

Εάν χρησιμοποιείται μόνο αχρωματική κλίμακα στο σαλόνι, τότε είναι σκόπιμο να επιλέξετε φυσικά υλικά, ευχάριστα στην αφή – αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή του στυλ “γραφείου”. Έτσι, το λινό, το βελούδο, το βαμβάκι είναι κατάλληλα για ταπετσαρία ενός καναπέ. Στο πάτωμα, ένα απλό χαλί με μακρύ σωρό θα φανεί πολύ κατάλληλο. Οι κουρτίνες είναι κατάλληλες ουδέτερες (λευκές, ανοιχτό γκρι) από λεία υφάσματα – σατέν ή γκαμπαρντίν, με κάθετες πτυχώσεις από την οροφή στο πάτωμα. Ο τοίχος της τηλεόρασης, αν του δώσετε την υφή μιας μονολιθικής πέτρας, θα γίνει μια αξιοσημείωτη προφορά του δωματίου.

Σαλόνι - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού Σαλόνι - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού Σαλόνι - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού Σαλόνι - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού Σαλόνι - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού

Υπνοδωμάτιο στο στυλ του μινιμαλισμού

Το κεντρικό μέρος σε κάθε υπνοδωμάτιο είναι το κρεβάτι. Εδώ είναι όσο πιο λακωνικό γίνεται – χωρίς πόδια, με χαμηλή βελούδο πλάτη και λίγο σαν στρώμα αέρα. Ο τοίχος στο κεφαλάρι, κατά κανόνα, στερείται διακόσμησης, δεν υπάρχουν εσοχές, προεξοχές, ράφια σε αυτό. Περιστασιακά υπάρχουν σχέδια πολύ κομψά και λιτά, που θυμίζουν κάπως την ιαπωνική καλλιγραφία. Σε γενικές γραμμές, ο μινιμαλισμός απηχεί τον παραδοσιακό σχεδιασμό της κατοικίας στη χώρα των ανθών κερασιού, οπότε για το υπνοδωμάτιο (και για το διαμέρισμα στο σύνολό του) είναι πολύ πιθανό να δανειστείτε μερικές ανατολίτικες πινελιές.

Εάν έχει εγκατασταθεί μια ντουλάπα, τότε είναι καλύτερο να καταλαμβάνει είτε έναν κενό τοίχο στο πλάι του κρεβατιού είτε να περιβάλλει την πόρτα σε όλη την περίμετρο. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε λευκές και μονόχρωμες προσόψεις – με αυτόν τον τρόπο το δωμάτιο θα φαίνεται ευρύχωρο. Για ένα μεγάλο δωμάτιο, ξύλινες, συνδυασμένες επιφάνειες, σκούρα ακόμη και φωτεινά χρώματα είναι επίσης κατάλληλα..

Το αποκορύφωμα ενός μινιμαλιστικού υπνοδωματίου είναι μια συρταριέρα – τα συρτάρια σε αυτό μπορούν να βαφτούν σε διαφορετικές παστέλ αποχρώσεις, επιτρέπεται επίσης κάποιο πλούσιο χρώμα – μπλε, λιλά, πράσινο, το οποίο πρέπει να επαναληφθεί σε σετ κλινοσκεπασμάτων ή καλύμματα. Ο φωτισμός έχει μεγάλη επιρροή στην ατμόσφαιρα στην περιοχή αναψυχής, οπότε είναι λογικό να σταθούμε στην απαλή ζεστή απόχρωση των λαμπτήρων και να επιλέξουμε μοντέλα «νύχτας» λαμπτήρων με ζεστά αμπαζούρ.

Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ μινιμαλισμού Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ μινιμαλισμού Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ μινιμαλισμού Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ μινιμαλισμού Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ μινιμαλισμού

Μινιμαλιστική κουζίνα

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα πιο βολικό μέρος για να μαγειρέψει από μια μινιμαλιστική κουζίνα. Η πλήρης απουσία άχρηστων πραγμάτων και διακοσμήσεων καθιστά δυνατή την πλήρη συγκέντρωση στη διαδικασία, απολαμβάνοντας την προσεγμένη επίπλωση και την άψογη αρμονία των αντικειμένων. Με αυτόν τον σχεδιασμό, κάθε εκατοστό χώρου χρησιμοποιείται με το μέγιστο όφελος: τα ακουστικά ταιριάζουν απόλυτα στην περιοχή που του έχει χορηγηθεί, γεμίζοντας το χώρο από το δάπεδο μέχρι την οροφή. όλα τα ράφια, τα διαμερίσματα και ο περισσότερος εξοπλισμός είναι κρυμμένα πίσω από τέλεια επίπεδες προσόψεις. Οι σύγχρονοι μηχανισμοί συστημάτων αποθήκευσης σάς επιτρέπουν να βρείτε τις βέλτιστες περιοχές για την τοποθέτηση όχι μόνο πολυάριθμων σκευών, αλλά και προϊόντων, μπαχαρικών και αυτοσχέδιων μέσων.

Ξεχωριστά, αξίζει να αναφερθεί η ποιότητα των τελειωμάτων και των υλικών: όλα αυτά πρέπει να είναι ανθεκτικά, ανθεκτικά στην υγρασία και τη βρωμιά, διατηρώντας παράλληλα την αισθητική για πολλά χρόνια. Αυτές οι απαιτήσεις καλύπτονται καλύτερα από πορσελάνινη πέτρα, φυσική και συνθετική πέτρα (μάρμαρο, γρανίτη), σκληρυμένο γυαλί, ατσάλι, ξύλο από κερί. Τέτοιες επιφάνειες φροντίζονται εύκολα και το εσωτερικό της κουζίνας φαίνεται πραγματικά εκλεπτυσμένο και κομψό..

Κουζίνα - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού Κουζίνα - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού Κουζίνα - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού Κουζίνα - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού Κουζίνα - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού

Διάδρομος στο στυλ του μινιμαλισμού

Ένας λακωνικός διάδρομος είναι ένα όνειρο για όλους όσους έχουν βαρεθεί να σκοντάφτουν στα παπούτσια και να δυσκολεύονται να βρουν ένα δωρεάν γάντζο στην κρεμάστρα. Υπάρχει πάντα ανάγκη για χώρο κοντά στην είσοδο του διαμερίσματος, αλλά δεν πρέπει να αμελήσετε ούτε το σετ επίπλων. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός σε αυτή την περίπτωση είναι ένας καλός συμβιβασμός: οι στενές ενσωματωμένες ντουλάπες κρύβονται πίσω από ομαλά συρόμενα μέτωπα και, αν υπάρχει χώρος, τοποθετούνται ψηλά ντουλάπια για παπούτσια, τσάντες και άλλα μικρά αντικείμενα κατά μήκος του ελεύθερου τοίχου..

Μια ευχάριστη εντύπωση του διαδρόμου δημιουργείται από ουδέτερα φινιρίσματα και αρμονικά επιλεγμένες λεπτομέρειες. Κατά κανόνα, ένας μικρός διάδρομος είναι διακοσμημένος σε ανοιχτόχρωμους λευκούς και ξυλώδεις τόνους, και σε έναν πιο ευρύχωρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατσάλινα, γυαλιστερά μαύρα, σκούρα καφέ στοιχεία. Τα έπιπλα συχνά μοιάζουν με την υφή των φύλλων της πόρτας, αλλά υπάρχουν επιλογές όταν το ντουλάπι από το δάπεδο μέχρι την οροφή μιμείται έναν απλό τοίχο: λευκό χιόνι, μάρμαρο ή ακόμα και καθρέφτη. Εάν παρέχεται μια ανοιχτή κρεμάστρα, στο κάτω μέρος της είναι εξοπλισμένα ράφια παπουτσιών και ένας χαμηλός πάγκος-καναπές.

Διάδρομος - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ μινιμαλισμού Διάδρομος - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ μινιμαλισμού Διάδρομος - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ μινιμαλισμού Διάδρομος - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ μινιμαλισμού Διάδρομος - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ μινιμαλισμού

Μπάνιο σε στιλ μινιμαλισμού

Άνεση και τίποτα περισσότερο – έτσι μπορείτε να χαρακτηρίσετε ένα μινιμαλιστικό μπάνιο. Εδώ, όπως και σε άλλα δωμάτια, συνδυάζονται οι υφές από λευκό χιόνι, γκρι πέτρα (πορσελάνινα κεραμικά), γυαλί και λείο ξύλο, αλλά επιτυγχάνεται ακόμη μεγαλύτερη επίδραση καθαρότητας λόγω των καθαρών γραφικών. Οι ορθογώνιες υδραυλικές εγκαταστάσεις φαίνεται να είναι ενσωματωμένες στον χώρο που του έχει χορηγηθεί – έτσι, υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χώρος στο κέντρο.

Είναι αδύνατο να αγνοήσουμε την τακτοποίηση του μονόχρωμου φινιρίσματος, απαλλαγμένο από τις πανταχού παρούσες ραφές μεταξύ των πλακιδίων. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείται κεραμική επένδυση, οι αρμοί μεταξύ των στοιχείων παραμένουν αόρατοι, γεγονός που δίνει στο εσωτερικό του μπάνιου μια ολιστική εμφάνιση..

Μπάνιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ μινιμαλισμού Μπάνιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ μινιμαλισμού Μπάνιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού Μπάνιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού Μπάνιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ μινιμαλισμού

Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού – φωτογραφία

Προκειμένου να εκτιμήσετε πλήρως τις διαφορετικές επιλογές σχεδίασης για διαμερίσματα σε στιλ μινιμαλισμού, προτείνουμε να δείτε τα παραδείγματα στην παρακάτω φωτογραφία. Η γκαλερί περιέχει τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έργα ανακαίνισης σε διαμερίσματα διαφορετικής διάταξης και μεγέθους..

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λακωνισμός στο εσωτερικό είναι ιδανικός τόσο για μικρές όσο και για αρκετά ευρύχωρες κατοικίες. Στον σύγχρονο κόσμο, αυτή η κατεύθυνση είναι πολύ δημοφιλής, σώζοντας τους ανθρώπους από την ανάγκη να συσσωρεύουν περιττά πράγματα και να αφιερώνουν χρόνο στη φροντίδα τους, ενώ όλα όσα απαιτούνται για μια πλήρη ζωή είναι κοντά.

Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος σε στυλ μινιμαλισμού - φωτογραφία

Βίντεο: Διαμέρισμα σε στιλ μινιμαλισμού – σχεδιαστικά έργα

Previous Post
Ιδέες για οπτική επέκταση του χώρου στο υπνοδωμάτιο
Next Post
70+ hvite kjøkkendesignideer (bilde)